Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Järki käteen ja käsi poikki

Marianne keksii ratkaisun opettajien hirmuvaltaan.
Järki käteen ja käsi poikki

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 66 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +761 (811 ääntä)
      Marianne, pls no.

      Lainaa

    2. Tulos: +744 (772 ääntä)
      Marianne, olihan toi sarkasmia ?

      Lainaa

    3. Tulos: +399 (435 ääntä)
      Ja sitten tulee tällanen Marianne ja... No, jos tällainen hänen toivovansa oppikäytäntö olisi, ei Marianne todennäköisesti osaisi itsekään kirjoittaa, eikä hän täten kykenisi tällälailla mieltään tuomaan julki. Kannatan jokatapauksessa tätä nykyistä menetelmää, pitäähän kaikkien (jopa Mariannen) päästä ilmasemaan typerätkin aatteensa, jos vain siltä tuntuu.

      Lainaa

    4. Tulos: -60 (76 ääntä)
      Hajos!:D

      Lainaa

    5. Tulos: +280 (350 ääntä)
      Mariannen kaltaiset ihmiset on just se syy miksi nykyaan kaikki lapset on lellitelty piloille. Lapsia ei saa kurittaa jne. Opettajilla ei ole enaa auktoriteettia ja lapset on ihan mahdottomia. Arsyttavaa.

      Lainaa

    6. Tulos: +239 (255 ääntä)
      Marianne eduskuntaan niin saadaan kaikki tämän maan ongelmat ratkaistua! Ja Essi lienee ensimmäinen Mariannen opetussuunnitelman mukaan valmistunut..

      Lainaa

    7. Tulos: -3 (67 ääntä)
      Tautou: Ja sitten tulee tällanen Marianne ja… No, jos tällainen hänen toivovansa oppikäytäntö olisi, ei Marianne todennäköisesti osaisi itsekään kirjoittaa, eikä hän täten kykenisi tällälailla mieltään tuomaan julki. Kannatan jokatapauksessa tätä nykyistä menetelmää, pitäähän kaikkien (jopa Mariannen) päästä ilmasemaan typerätkin aatteensa, jos vain siltä tuntuu.
      "koulun_käynti". Ei Mariannellakaan ole kirjoitustaito kohdallaan. :D

      Lainaa

    8. Tulos: +122 (142 ääntä)
      Odotan innolla Mariannen aivopierusta tehtyä kansalaisaloitetta.

      Lainaa

    9. Tulos: +20 (168 ääntä)
      Kuka mariannen statuksen tänne onkaan lähettänyt, voi taputtaa itseään reippaasti olalle siitä, ettei tunnista sarkasmia vaikka se tarjoillaan nenän alle hopeelautasella. Hyvä! :D

      Lainaa

    10. Tulos: +84 (156 ääntä)
      Opettajilla pitäisi olla lupa lyödä vittumaisia oppilaita turpaan.

      Lainaa

    11. Tulos: +201 (211 ääntä)
      Niinsiis: Kuka mariannen statuksen tänne onkaan lähettänyt, voi taputtaa itseään reippaasti olalle siitä, ettei tunnista sarkasmia vaikka se tarjoillaan nenän alle hopeelautasella. Hyvä!
      Tästä saa ehkä sen kuvan, mutta kun kommentit jatkuivat, niin kävi hyvin selväksi, ettei Marianne vitsaillut. Itse asiassa Marianne on sen luokan likka, ettei hän osaisi käyttää sarkasmia, vaikka se tarjoiltaisiin nenän alle hopealautasella. :D

      Lainaa

    12. Tulos: -76 (106 ääntä)
      Ihmiset, jotka valittavat, kun joku ei ymmärrä idioottimaisuuksia ja kommentoivat, että ettekö ymmärrä sarkasmia, ovat täysin pihalla kun sitä tulee oikeasti nenän eteen. Mariannen kommentti on loistavaa sarkasmia ja SEN tosissaan ottaminen on kyvyttömyyttä tunnistaa sitä.

      Lainaa

    13. Tulos: -52 (60 ääntä)
      ttt: Tästä saa ehkä sen kuvan, mutta kun kommentit jatkuivat, niin kävi hyvin selväksi, ettei Marianne vitsaillut. Itse asiassa Marianne on sen luokan likka, ettei hän osaisi käyttää sarkasmia, vaikka se tarjoiltaisiin nenän alle hopealautasella.
      En lukenut tätä, mutta onko tuo sarkasmia tahtomattaan? Sopisi niin hyvin nykyajan tilanteeseen, vaikea uskoa että joku tosissaan...

      Lainaa

    14. Tulos: +107 (115 ääntä)
      Minä ite: En lukenut tätä, mutta onko tuo sarkasmia tahtomattaan?Sopisi niin hyvin nykyajan tilanteeseen, vaikea uskoa että joku tosissaan…
      Ei ollut edes tahatonta sarkasmia. Marianne on aina ollut tuollainen. Muihin mielipiteisiin kuuluu mm. "vois erottaa kaikki sieltä eduskunnasta, poliitikkoja ei tarvita mihinkään kun ne kaikki valehtelee, saa aikaan vaan paskaa ja syö meijän verorahat."

      Lainaa

    15. Tulos: -31 (35 ääntä)
      Minä ite: Ihmiset, jotka valittavat, kun joku ei ymmärrä idioottimaisuuksia ja kommentoivat, että ettekö ymmärrä sarkasmia, ovat täysin pihalla kun sitä tulee oikeasti nenän eteen. Mariannen kommentti on loistavaa sarkasmia ja SEN tosissaan ottaminen on kyvyttömyyttä tunnistaa sitä.
      Mie oon marianne, mitäs tämä sarkasmi olikaan?

      Lainaa

    16. Tulos: -75 (89 ääntä)
      ei oo sarkasmii hyvä neuvo vaa (: ! pisteet mariannel

      Lainaa

    17. Tulos: +63 (69 ääntä)
      Olis hyvin mielenkiintosta nähdä, kuin monta lääkäriä, asianajajaa, kirurgia ja vaikka sairaanhoitajaa Suomessa olis n. 50 vuoden päästä, jos moinen olisi käytäntö. Vois olla, että jäis sairaat hoitamatta. :D

      Lainaa

    18. Tulos: +104 (114 ääntä)
      Onkohan Marianne näitä "elämänkoulun" käyneitä..

      Lainaa

    19. Tulos: +21 (55 ääntä)
      Jo nykyään voi nähdä nuorten degeneroitumisen kohti apinaa. Nyky kakarat eivät osaa mitään ja siksi angstaavat, eivät siksi koska eivät halua tehdä kotitöitä, mutta ne ei osaa. Onko tuo Mariannen ikä nyt varmasti oikein? Parikymppinen jos on koulussa istunut niin on laskenut 1+1=2 ja samaan lukuun ei päästä, kun opettaja pois 1+0=2???? Tosin miksi ei kokeiltaisi, dumpataan tätä ongelma sekasikiötä johonkin korpeen rakennettuun vajaan ja parin kuukauden päästä pidetään kokeet. Katotaan paljonko sitä oppia on imeytynyt lähimaastosta, tai sitten saadaan Battle Royalen jatko-osa. Onnea Esille kokeeseen, älä typota nimeä niin ei tuu 4-

      Lainaa

    20. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Tainnut Marianne toteuttaa vapaaehtoisen koulunkäynnin itsekkin koska ei tuo järjenkäyttö oikein suju...

      Lainaa

    21. harmaahärpäke 18.4.2013 11:23
      Tulos: -20 (36 ääntä)
      Hieman haiskahtaa sarkasmilta tuo Mariannen viesti.:) Sarkasmi on vain siitä hienovarainen laji, ettei toimi asiayhteydestään irroitettuna, ja siksi ei asiasta voi olla varma.

      Lainaa

    22. Tulos: +34 (48 ääntä)
      jööö: Marianne, olihan toi sarkasmia ?
      Olen sikäli samoilla linjoilla, että älykkäät ja opinhaluiset opiskelevat vapaaehtoisesti. Ääliöt ja tunarit jonnet ja lissut voisivat keskittyä ydinosaamisalueeseensa, eli kaivamaan ojia ja kärräämään sepeliä tietyömaille. Tällöin kaikki olisivat kykyjään vastaavassa työssä ja yhteiskunnan infraongelmakin korjaantuisi hiljalleen. Äänioikeus ja kansalaisoikeus olisivat tietysti kiinni koulunkäynnistä. Samoin yhteiskunnan tarojamat palvelut ja edut.

      Lainaa

    23. Tulos: +56 (60 ääntä)
      8D: Jo nykyään voi nähdä nuorten degeneroitumisen kohti apinaa. Nyky kakarat eivät osaa mitään ja siksi angstaavat, eivät siksi koska eivät halua tehdä kotitöitä, mutta ne ei osaa.
      Ennen kuin aletaan syyttämään nuoria, pitäisköhän ensin miettiä, että kuka ne nykynuoret on kasvattanut.

      Lainaa

    24. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Tautou: Ja sitten tulee tällanen Marianne ja… No, jos tällainen hänen toivovansa oppikäytäntö olisi, ei Marianne todennäköisesti osaisi itsekään kirjoittaa, eikä hän täten kykenisi tällälailla mieltään tuomaan julki. Kannatan jokatapauksessa tätä nykyistä menetelmää, pitäähän kaikkien (jopa Mariannen) päästä ilmasemaan typerätkin aatteensa, jos vain siltä tuntuu.
      Ehkä juuri siksi Marianne ei koskaan oppinutkaan hirveän hyvin kirjoittamaan.

      Lainaa

    25. Tulos: -26 (44 ääntä)
      Ette kai te kuvittele, että Marianne oli tosissaan? Voi teitä... Järki käteen...

      Lainaa

    26. Tulos: +45 (61 ääntä)
      bethos: Opettajilla pitäisi olla lupa lyödä vittumaisia oppilaita turpaan.
      Opettajilla pitäisi olla lupa tuikata vittumaisen oppilaan mopo ja kännykkä tuleen.

      Lainaa

    27. Tulos: -17 (37 ääntä)
      Koulun on tarkoitus mitätöidä nuorten ihmisten elämänhalu ja saattaa heidät viettämään elämänsä parhaat päivät ojan pohjalla. Ennen kaikkea koulun päämääränä on aiheuttaa oppilaissa henkistä pahoinvointia sekä viedä heiltä se ilo, jonka he syrjäytyessään saavuttaisivat. KOULU VAPAAEHTOISEKSI, SE ON PAHOLAISESTA. PS, tämä oli sarkasmia.

      Lainaa

    28. Tulos: +27 (35 ääntä)
      Munkaan pippeli ei oo hirveen iso. Mariannen ehdotus on melkein yhtä tyhmä kun mun edellinen lause

      Lainaa

    29. Tulos: -7 (21 ääntä)
      Ele: Olen sikäli samoilla linjoilla, että älykkäät ja opinhaluiset opiskelevat vapaaehtoisesti. Ääliöt ja tunarit jonnet ja lissut voisivat keskittyä ydinosaamisalueeseensa, eli kaivamaan ojia ja kärräämään sepeliä tietyömaille. Tällöin kaikki olisivat kykyjään vastaavassa työssä ja yhteiskunnan infraongelmakin korjaantuisi hiljalleen. Äänioikeus ja kansalaisoikeus olisivat tietysti kiinni koulunkäynnistä. Samoin yhteiskunnan tarojamat palvelut ja edut.
      Kai tämä oli sarkasmia?

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Essi, ei se haittaa! CAS-laskimella olisit menestynyt tämän kevään pitkän matikan ylppäreissäkin! YTL:n viisaan päätöksen ansiosta enää kun ei kannata opetella laskemaan kun laskimennaputtelutaidoillakin pääsee hyvään tulokseen.

      Lainaa

    31. Tulos: +3 (29 ääntä)
      Karttakepillä näpeille käytäntö pitäs olla opettajilla vieläkin käytössä. Kersat hyppii silmille ja pahoinpitelee ja nimittelee opettajia. Sitähän se on nykyään.

      Lainaa

    32. Tulos: -11 (35 ääntä)
      TÄMÄ OLI SARKASMIA T. ALLEKIRJOITTANUT

      Lainaa

    33. Tulos: -14 (34 ääntä)
      Heippa lapset! Sarkasmi? Jännä sana, voiko sitä syödä? Täältä pitäisi taas kommenteista poimia muutama hyvä otos tälle sivulle. "Tainnut Marianne toteuttaa vapaaehtoisen koulunkäynnin itsekkin koska ei tuo järjenkäyttö oikein suju…" Kellähän se ei suju? Hmm? Kerro kerro kuvastin kellä järki vähäisin.. -.-'

      Lainaa

    34. Kuningas Tj 18.4.2013 19:48
      Tulos: -21 (33 ääntä)
      Te feissarimokien kommentoijat olette kyllä vähintäänkin yhtä tyhmiä kuin suurin osa näistä jutuista... Jos te ette ymmärrä sarkasmia ja teidän reaktiot on luokkaa "Siis tällaset Mariannen ihmiset on syy kaikkeen" nii voi vittu hei valot päälle ja takkaan tulta.

      Lainaa

    35. Tulos: +5 (25 ääntä)
      Tästä saa ehkä sen kuvan, mutta kun kommentit jatkuivat, niin kävi hyvin selväksi, ettei Marianne vitsaillut. Itse asiassa Marianne on sen luokan likka, ettei hän osaisi käyttää sarkasmia, vaikka se tarjoiltaisiin nenän alle hopealautasella. :D
      Taitaa se sarkasmintuntemus itseasiassa puuttua sinulta, eikä Mariannelta. Mariannen tuntevana mielsin tuon päivityksen ja sitä seuraavat pari yhtä ilmiselvää kommenttia kyseiseltä neidiltä automaattisesti sarkasmiksi... sinut on puolestaan aika helppo mieltää sosiaalisilta taidoiltasi vajavaiseksi, jos kyseisen henkilön tuntevana kuvittelet tuon päivityksen olleen "totinen". Tässä vielä yksi Mariannen myöhemmistä kommenteista vääntämään sinunkin kaltaisillesi haloille asianlaitaa rautalangasta, kun et sitä muuten näytä sisäistävän: "Marianne ***********: kuitenki koulu on suuri osa jokasen lapsen elämää ja pakko sitä kuria ja järjestystä on pitää sielläkin samoin kuin kotonakin.. en esim itse oo saanut mitään traumoja siitä että on nipistelty pitkin korvia." Nyt voit mennä vaikka lukemaan kyseinen viestiketju ajatuksen kanssa uudestaan. Kiitos kuitenkin postauksesta. Näitä kommentteja oli oikein huvittava lukea.

      Lainaa

    36. Tulos: -3 (5 ääntä)
      .....essi :D on mun tuttu, ja toi hanna kans ::D

      Lainaa

    37. Tulos: +6 (22 ääntä)
      Mariannen profiilissa lukee koulutuksen kohdalla: elämän__kova__koulu

      Lainaa

    38. Tulos: +3 (13 ääntä)
      Iba: Essi, ei se haittaa! CAS-laskimella olisit menestynyt tämän kevään pitkän matikan ylppäreissäkin! YTL:n viisaan päätöksen ansiosta enää kun ei kannata opetella laskemaan kun laskimennaputtelutaidoillakin pääsee hyvään tulokseen.
      No eihän se laskin anna kuin tulokset. Omalla pojalla kaikki vastaukset oikein (normi laskimella), mutta ällää ei tule, kun jättänyt välivaiheitta laittamatta. Erittäin hyvä päässälaskija ja siksi unohtelee laittaa välivaiheita ylös.

      Lainaa

    39. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Marianne ei varmaankaan itse ole pärjännyt koulussa hyvin ja hänelle on luultavasti usein huomauteltu kaikesta tunnilla.

      Lainaa

    40. Tulos: -10 (26 ääntä)
      En lähde itseäni tässä enempiä puolustelemaan :D Kunhan naureskelen, että mun sarkastinen tilapäivitys on otettu näinkin tosissaan. Haha.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Olisipa Suomessakin enemmän tuota jenkkien kulttuuria, siitä kuinka yläkouluissa professorit ovat arvostettuja ja hyvien oppilaiden tapauksessa ystäviksikin rinnastettavia. Itse pidän erästä opettaja-herraa ala-asteeltani vieläkin yhtenä inspiroivimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut! Viisaat sanat ja lannistumaton usko minuun jäivät kultaisena muistiin.

      Lainaa

    42. keksi-ikäinen ukko 18.4.2013 23:23
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mariannen metodi voi olla joku päivä totta. On nimittäin selvästi huokeampaa koulutusta kuin nykymetodilla ja raha ratkaisee.

      Lainaa

    43. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Minä ite: No eihän se laskin anna kuin tulokset. Omalla pojalla kaikki vastaukset oikein (normi laskimella), mutta ällää ei tule, kun jättänyt välivaiheitta laittamatta. Erittäin hyvä päässälaskija ja siksi unohtelee laittaa välivaiheita ylös.
      No jaa, riippuu vähän tehtävästä. YTL on kuitenkin ohjeistanut: "Sen sijaan laskimesta saatu tulos yleensä riittää rutiinitehtävissä ja laajempien tehtävien rutiiniosissa. Tällaisia ovat esimerkiksi lausekkeiden muokkaaminen, yhtälöiden ratkaiseminen sekä funktioiden derivointi ja integrointi.", mikä minun silmääni kattaa aika ison osan jo tehtävistä välivaiheistakin. Ihan kaikesta ei toki pelkällä laskimella selviä, ja pisterajojen nousuhan on aina mahdollista.

      Lainaa

    44. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Kuten joku sanoikin, asiayteydestä irrotetusta tekstistä ei mitenkään voisi tietää varmaksi, että se on sarkasmia, jos ei tunne tekstin kirjoittajaa. Maailma on täynnä super-idiootteja(kin) ihmisiä, paraskaan trolli ei ole mitään sellaista, mitä joku ei täysin tosissaan olisi joskus joko ajatellut tai sanonut. Tämän tosin tietäisitte, jos (te jotkut) olisitte niin fiksuja mitä yritätte esittää. :)

      Lainaa

    45. Tulos: -19 (19 ääntä)
      8D: Jo nykyään voi nähdä nuorten degeneroitumisen kohti apinaa. Nyky kakarat eivät osaa mitään ja siksi angstaavat, eivät siksi koska eivät halua tehdä kotitöitä, mutta ne ei osaa. Onko tuo Mariannen ikä nyt varmasti oikein? Parikymppinen jos on koulussa istunut niin on laskenut 1+1=2 ja samaan lukuun ei päästä, kun opettaja pois 1+0=2???? Tosin miksi ei kokeiltaisi, dumpataan tätä ongelma sekasikiötä johonkin korpeen rakennettuun vajaan ja parin kuukauden päästä pidetään kokeet. Katotaan paljonko sitä oppia on imeytynyt lähimaastosta, tai sitten saadaan Battle Royalen jatko-osa. Onnea Esille kokeeseen, älä typota nimeä niin ei tuu 4-
      NÄLKÄPELI on se alkuperäinen elokuva. Battle royale on vain joku japanilaisten kopio siitä kirjasta joka ehti ensin!

      Lainaa

    46. Tulos: +9 (11 ääntä)
      fsdfsda: Mariannen profiilissa lukee koulutuksen kohdalla: elämän__kova__koulu
      Piti oikeen tarkistaa. Eipä lukenut, mikä ei sisänsä yllätä... Mutta onhan tänne paskan kirjoittaminen varmaan yhtä hyvä harrastus kuin esim jalkapallo, kehittävää ja silleen -.-'

      Lainaa

    47. saivartelija 19.4.2013 8:44
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      8D: tai sitten saadaan Battle Royalen jatko-osa.
      Siihen on jatko-osa.

      Lainaa

    48. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Ja kenellekkään ei tullu mieleen: A) Suomessa EI OLE kolupakkoa vaan oppivelvollisuus (voi siis käydä kotikouluakin) B)Sekin vain 16 vuotiaaksi asti

      Lainaa

    49. kaiken kruunaus: 19.4.2013 16:47
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Harri likes this.

      Lainaa

    50. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Lähetin tuon Mariannen statuksen tänne ja kommenteissa oli kyllä vielä helmeä settiä elämän_koulu_laisilta. Marianne itse sanoi, että täysin tosissaan kirjoitti tuon, kun muutamilta kavereilta alkoi sataa kakkaa niskaan. :D Mielenkiintoinen keskustelu kaiken kaikkiaan.

      Lainaa

    51. Tulos: +7 (21 ääntä)
      bethos: Opettajilla pitäisi olla lupa lyödä vittumaisia oppilaita turpaan.
      Miten tällä voi olla näin paljon plussaa?! Sairasta.

      Lainaa

    52. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Iba: Essi, ei se haittaa! CAS-laskimella olisit menestynyt tämän kevään pitkän matikan ylppäreissäkin! YTL:n viisaan päätöksen ansiosta enää kun ei kannata opetella laskemaan kun laskimennaputtelutaidoillakin pääsee hyvään tulokseen.
      Minulla on lyhyt matikka ja en silti pääse hyviin tuloksiin, vaikka laskinta osaan käyttää :( Kerrotko missä vika?

      Lainaa

    53. Tulos: -6 (16 ääntä)
      Marianne viittaa päivityksellään juuri erotetun opettajan tapaukseen. Lukekaa vittu uutisia tai pitäkää muuten vaan korvanne auki. Huoh.

      Lainaa

    54. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Onhan Marianne trolli, onhan?

      Lainaa

    55. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Nyt ne sarkasmitutkat päälle! Kyl tyhmä saa ol jos tota ei sarkasmiksi tajua -.-

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (9 ääntä)
      hurpaderp: Nyt ne sarkasmitutkat päälle! Kyl tyhmä saa ol jos tota ei sarkasmiksi tajua -.-
      En kuule siitä menisi niin takuuseen. Näin hullujakin ihmisiä on olemassa...

      Lainaa

    57. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Joona: NÄLKÄPELI on se alkuperäinen elokuva. Battle royale on vain joku japanilaisten kopio siitä kirjasta joka ehti ensin!
      Battle Royale perustuu saman nimiseen kirjaan ja ko. kirja on tehty japanissa (alkuperäiskielellä) 1999 kun taasen nälkäpeli kirjana on joku 2000 luvun loppupuolen tuotos.

      Lainaa

    58. Mitäs h*lvettiä 21.4.2013 19:31
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Onnesta täällä ei yleistetä... Voi juma_v**un_lauta Onneksi en ite tunne tällaisia Marianneja, mutta koska olen luettavissa nuoreksi, alle 20-v., olen siis jonne, joka hakkaa opettajia eikä tiedä paljonko on 1*10 eikä osaa yhdys_sanoja

      Lainaa

    59. ...ääliö 22.4.2013 1:23
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      just: Minulla on lyhyt matikka ja en silti pääse hyviin tuloksiin, vaikka laskinta osaan käyttää Kerrotko missä vika?
      Liian huono laskin...

      Lainaa

    60. Tulos: -1 (11 ääntä)
      block: Ennen kuin aletaan syyttämään nuoria, pitäisköhän ensin miettiä, että kuka ne nykynuoret on kasvattanut.
      Kukako on nykynuoret kasvattanu? Siinäpä se ongelma onkin. Ei kukaan. Kukaan ei ole uskaltanut.

      Lainaa

    61. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Joku viitsinyt postata tänne Mariannen sarkastisen tilapäivityksen, ilmeisesti juuri tässä toivossa, että ihmiset saisivat hörötellä "tyhmälle".

      Lainaa

    62. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Helppohan se on tulla jälkeenpäin huutelemaan, kuinka koko päivitys oli sarkasmia, vaikka kivenkovaa puolusti kantaansa varsinaisessa tilapäivityksessä (joka ilmeisesti nyt on jo poistettu, varmaan alkoi hävettää ;)). Ei siinä mitään, on täällä pahempiakin mokia nähty, mutta jos ja kun tahtoo noin kärkkäästi ulista Facebookissa niin kannattaa myös kestää seuraukset ilman, että alkaa valittamaan muita statuksen lukeneita "idiooteiksi, jotka eivät ymmärrä sarkasmia." :)

      Lainaa

    63. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Niinsiis: Kuka mariannen statuksen tänne onkaan lähettänyt, voi taputtaa itseään reippaasti olalle siitä, ettei tunnista sarkasmia vaikka se tarjoillaan nenän alle hopeelautasella. Hyvä!
      Onneksi Mariannen mokan lähettänyt henkilö voi nyt huokaista helpotuksesta sillä ei täällä muutkaan näytä tunnistavan sarkasmia... Sarkasmilla on aina oltava kohde eli henkilö jonka älykkyyttä kyseenalaistetaan esim "oletpa mainio kokki, ihan itse sait tuon sipsipussinkin auki" tai "fiksusti tehty, ihan kuka tahansa ei olisikaan keksinyt yrittää sammuttaa sähköpaloa vedellä"... SATIIRI taas on, jonkin aiheen käsittelyä niin että se saadaan näyttämään naurettavalta. Se pyrkiin usein pelkän huvittamisen sijaan esittämään kritiikkiä ja ottamaan kantaa.. Jessica oli kerrankin ihan oikeassa todetessaan ettei ole sarkasmi nyt kyseessä!!!

      Lainaa

    64. Tulos: +8 (8 ääntä)
      sarkasmi: Onneksi Mariannen mokan lähettänyt henkilö voi nyt huokaista helpotuksesta sillä ei täällä muutkaan näytä tunnistavan sarkasmia… Sarkasmilla on aina oltava kohde eli henkilö jonka älykkyyttä kyseenalaistetaan esim “oletpa mainio kokki, ihan itse sait tuon sipsipussinkin auki” tai “fiksusti tehty, ihan kuka tahansa ei olisikaan keksinyt yrittää sammuttaa sähköpaloa vedellä”… SATIIRI taas on, jonkin aiheen käsittelyä niin että se saadaan näyttämään naurettavalta. Se pyrkiin usein pelkän huvittamisen sijaan esittämään kritiikkiä ja ottamaan kantaa.. Jessica oli kerrankin ihan oikeassa todetessaan ettei ole sarkasmi nyt kyseessä!!!
      Ei. Sarkasmi tarkoittaa sitä, että kirjoitetaan esim. kommentti täysin päinvastaisena kuin mitä sen suora merkitys on. Esimerkiksi jos joku on kirjoittanut kommentin jossa argumentaatiotaidot on päin helvettiä ja teksti muutenkin sekavaa, niin sarkastinen kommentti siihen voisi olla vaikka tämä: "Olen suorastaan yllättynyt, miten järkevästi osaat perustella väitteesi ja miten tekstisi voi olla niin ymmärrettävää" Kyseessä ei ole sarkasmi, koska se ei kohdistu kehenkään. Eikä myöskään satiiri. Kyseessä on siis puhdasta ironiaa, johtuen kommentin ristiriitaisuuksista.

      Lainaa

    65. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Mariannesta tulee mieleen mun serkku (yli 30v) joka ihan tosissaan kerran alko selittää että sen mielestä kouluissa ei pitäis antaa mitään arvosanoja, ettei kenellekkään tulisi paha mieli ja koska kaikki ihmiset on yhtä arvokkaita. No, eipähän tarttisi murehtia valelääkäreistä tms. ku kaikki halukkaat sais olla ammatiltaan mitä tahansa ku keneltäkään ei vaadittais mitään osaamista ettei kellekkään vaan tulis paha mieli. Että ehkäpä niillä arvosanoilla kuitenkin on tarkoituksensa.

      Lainaa

    66. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Tautou: Ja sitten tulee tällanen Marianne ja… No, jos tällainen hänen toivovansa oppikäytäntö olisi, ei Marianne todennäköisesti osaisi itsekään kirjoittaa, eikä hän täten kykenisi tällälailla mieltään tuomaan julki. Kannatan jokatapauksessa tätä nykyistä menetelmää, pitäähän kaikkien (jopa Mariannen) päästä ilmasemaan typerätkin aatteensa, jos vain siltä tuntuu.
      Toisaalta, jos noin kävisi, olisi internetissä hieman älykkäämpiä ihmisiä. Koska loput eivät kykenisi edes kirjautumaan sisälle sosiaalisille sivustoille.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koulu, opettaja, oppilas, matematiikka