Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Janina iskee jälleen

"Meidän kulttuurin ihmisillä ei saa olla poikaystäviä."
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Tyttärensä tunnuksilla kirjoittava Janina riehui viimeksi julkaisussa Kahakka kirpputorilla, osa 9. Tyttären nimi on vaihdettu viattomien suojelemiseksi. Janina iskee jälleen

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 108 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1150 (1164 ääntä)
   Vai että romaaneilla...

   Lainaa

  2. Kouluhieroja 21.3.2013 2:55
   Tulos: +235 (363 ääntä)
   Ehh. Äidillä on hyvä asenne.

   Lainaa

  3. Tulos: +307 (361 ääntä)
   Telkkaristahan tulee muuten tämä Amerikan romanit -sarja. En tiedä onko suomalaisilla "romaaneilla" kuinka samanlaiset tavat, mutta tosi erikoisia asioita on kyllä siinäkin sarjassa. Vähän samanlaista settiä, kuin tässäkin mokassa.

   Lainaa

  4. Kouluhieroja 21.3.2013 3:04
   Tulos: +183 (285 ääntä)
   Herne: Telkkaristahan tulee muuten tämä Amerikan romanit -sarja. En tiedä onko suomalaisilla “romaaneilla” kuinka samanlaiset tavat, mutta tosi erikoisia asioita on kyllä siinäkin sarjassa. Vähän samanlaista settiä, kuin tässäkin mokassa.
   Hyvä verrata käsikirjoitettua "realitya" todellisiin Suomen romaneihin.

   Lainaa

  5. Tulos: +1126 (1142 ääntä)
   "Meidän kultuuriin ei suomen laki pure" Mutta silti ollaan ottamassa yhteyttä viranomaisiin? Ei helvetti...ehkäpä nopein self-own ikinä.

   Lainaa

  6. Tulos: +541 (589 ääntä)
   nooo onhan se ennenkin tullut huomattua ettei romanien elämässä paljoa Suomen lait paina.

   Lainaa

  7. Tulos: +403 (429 ääntä)
   "Romaanit" tekee mitä tahtoo :pp jos heille edes hienovaraisesti yrittää selvittää normaaleita käytösmalleja, niin ollaan rasisteja, taikka meilläpäin, maitonaamoja :D Ja nyt ainakin yks "romaani" myönsi rehellisesti sen, mitä suurin osa "romaaneista" ajattelee (en yleistä), että heihin ei pure suomen lait :)

   Lainaa

  8. Tulos: -136 (214 ääntä)
   jos janinan tytär oikeasti on kehitysvammainen ,niinkuin janina antaa ymmärtää kohassa "tyttäreni ei ole oman ikäisenn tasolla" ei facen viestien lukeminen ole mun mielestä nyt niin kauhea asia! mutta toi riehuminen nyt meni ihan yli

   Lainaa

  9. Tulos: +343 (347 ääntä)
   "Meidän kulttuuriin ei pure suomen laki" huutonaurua

   Lainaa

  10. Tulos: +217 (251 ääntä)
   “Meidän kulttuuriin ei pure suomen laki” huutonaurua
   älä naura, se on valitettava tosiasia tänä päivänä. Tossa lauseessa tiivistyy romanien (en yleistä, mutta suurimman osan)suomiolot täydellisesti. *Huutoitkua*.

   Lainaa

  11. Tulos: +387 (439 ääntä)
   Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania sekä omasta ikäluokastani (nuorista) että heidän vanhemmistaan. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä. Heidän kohdallaan he harjoittavat kulttuuriaan Suomen lakien ja säännösten sisällä enkä ole koskaan nähnyt heidän tavoissaan mitään pahaa. Miksi näiden muiden pitää pilata toisten maine? "Me romaanit" sitä ja "Meidän kulttuurimme" tätä. Yleistetään jopa oman ryhmän sisällä.

   Lainaa

  12. Tulos: +68 (366 ääntä)
   Amy: Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania sekä omasta ikäluokastani (nuorista) että heidän vanhemmistaan. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä. Heidän kohdallaan he harjoittavat kulttuuriaan Suomen lakien ja säännösten sisällä enkä ole koskaan nähnyt heidän tavoissaan mitään pahaa.Miksi näiden muiden pitää pilata toisten maine? “Me romaanit” sitä ja “Meidän kulttuurimme” tätä. Yleistetään jopa oman ryhmän sisällä.
   Niin, 99,9 % mustalaisista pilaa niiden loppujen maineen. Kyynel.

   Lainaa

  13. Tulos: -66 (78 ääntä)
   go mama!

   Lainaa

  14. Tulos: +90 (96 ääntä)
   Tää pisti oikeesti miettimään.

   Lainaa

  15. Tulos: -33 (59 ääntä)
   Näinköhän lie sitten ihan oikeasti romani? Moni asia ei heillä kuulu kulttuuriin ja yksi asia on se, että eivät varmasti myönnä sitä avoimesti, että paskat nakkaavat Suomen laeista.

   Lainaa

  16. Tulos: +327 (359 ääntä)
   romaani = kirjastoissa, alan liikkeissä ja jopa ihmisten kodeissa esiintyvä yleensä nidottu ja hyllyyn säilötty teos, joka sisältää mm. kirjaimia riveissä. romani = ihminen, vähemmistökulttuurin edustaja. olis mullakin paha mieli, jos en tietäs olenko kirja vai ihminen. :(

   Lainaa

  17. Tulos: +106 (126 ääntä)
   oon saman ikänen tuon tyttären kanssa, ja ei helvetti, kamalaa ajatella et omat vanhemmat kyttäis yksityisasioita tolla tavalla. aika rajua luettavaa, en voi muuta sanoa

   Lainaa

  18. Tulos: -58 (128 ääntä)
   En tykkää. Joo-o, äidin vouhotus oli säälittävää ja ehkä huvittavaakin, mutta koska romaneilla on muutenkin aika kyseenalainen maine Suomessa, niin en katso oikein hyvällä tämän kaltaisia julkaisuja. Lisää vain niitä negatiivisia ennakkoluuloja.

   Lainaa

  19. Tulos: +112 (132 ääntä)
   Muistaahan sitten kaikki, että romanit eivät ole Romania -maasta välttämättä tänne tulleet. Romaniassa on heilläkin omat "gypsy" nimellä kutsutut kiertolaisensa, joita on joka puolella ainakin euroopassa ja ne on lähtöisin intiasta ajat sitten (joita me kutsumme mustalaisiksi). Gypsy sana (mustalainen) vaan hieman harhaanjohtavasti suomenkielessä käännetään romaniksi.

   Lainaa

  20. Tulos: +35 (87 ääntä)
   Ensin olin että mitäs vi**ua, mutta kun luin että ovat romaneita niin ajattelin vaan että niinpä tietysti.

   Lainaa

  21. Tulos: +177 (177 ääntä)
   Olisi tyttären aika vaihtaa salasana.

   Lainaa

  22. fuck that shit 21.3.2013 8:53
   Tulos: +113 (113 ääntä)
   Yebs: Olisi tyttären aika vaihtaa salasana.
   Taitaa olla jo myöhästä...

   Lainaa

  23. Tulos: +183 (185 ääntä)
   Olipa tuo äiti mistä ryhmästä tahansa, kovin on surullista luettavaa. Ja aika lailla omaan nilkkaan ampumista, kun nyt kovasti hehkuttaa romaniuttaan ja sitä ettei Suomen lait vaikuta heihin. Mutta enimmäkseen äiti kuulostaa kontrolloivalta narsistilta. Pricelle tsemppiä.

   Lainaa

  24. Tulos: +138 (140 ääntä)
   Oikeinkirjoituksen tuuhea taso.

   Lainaa

  25. Tulos: +68 (92 ääntä)
   Derpina: oon saman ikänen tuon tyttären kanssa, ja ei helvetti, kamalaa ajatella et omat vanhemmat kyttäis yksityisasioita tolla tavalla. aika rajua luettavaa, en voi muuta sanoa
   Tuossa iässä minä olin jo muuttanut POJAN KANSSA samaan asuntoon. Äiti varmaan vuodatti verisiä kyyneleitä.

   Lainaa

  26. Tulos: -14 (104 ääntä)
   Noniin, eikö tässä nyt olis jo karkotuksen aihetta? Ei oo mitään aikomusta noudattaa Suomen lakeja mut silti ottaa minkä saa? Takas kotiisa, eikö?

   Lainaa

  27. Tulos: +30 (44 ääntä)
   didid: nooo onhan se ennenkin tullut huomattua ettei romanien elämässä paljoa Suomen lait paina.
   Juuri sentakia taidankin romaneita pelätä.

   Lainaa

  28. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Jaahas!: Noniin, eikö tässä nyt olis jo karkotuksen aihetta? Ei oo mitään aikomusta noudattaa Suomen lakeja mut silti ottaa minkä saa? Takas kotiisa, eikö?
   Hmm...romanit kylläkin on ihan suomen kansalaisia....eli karkoitus onnistuisi vain suomesta suomeen. Romanialaiset on sitten asia erikseen.

   Lainaa

  29. kahviakahvia 21.3.2013 10:34
   Tulos: +173 (181 ääntä)
   Mä oon tavaratalossa töissä ja meillä käy tosi paljon romaneja joista moni lähtee hameet täynnä varastettua kamaa, olen nähnyt videolta. Eli ohje kuuluu että kassalla katotaan tosi tarkasti romanien kärryt ja ostokset, ja yleensä vartiakin soitetaan paikalle valvomaan, vaikkei sillä mitään valtuuksia ole kaivella hameita ilman todisteita. Se on tosi noloa, koska kaikki romanit eivät tietenkään varasta, mutta mene ja tiedä, kuka varastaa ja kuka ei. Mutta monesti nää varkaat on just niitä päänaukojia ja uhkailijoita jotka pilaa kaikkien maineen. Surettaa niiden muiden puolesta!

   Lainaa

  30. Tulos: +21 (39 ääntä)
   Kohta tulee morasta kylkeen.

   Lainaa

  31. Tulos: -77 (147 ääntä)
   Ärsyttää tällaiset mamut, jotka tulee tänne ja luulevat että suomen lait eivät koske heitä. Jos ei Suomen laki kiinnosta Suomeen tullutta Mamua, niin palatkoon omaan maahansa.

   Lainaa

  32. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Romanithan ovat lähtöisin Intiasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Romanit

   Lainaa

  33. Tulos: -18 (48 ääntä)
   Tuossa iässä olin jo pari vuotta asunut yhdessä kihlattuni kanssa...

   Lainaa

  34. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Nettivinked?

   Lainaa

  35. Tulos: +95 (111 ääntä)
   Joku: Ärsyttää tällaiset mamut, jotka tulee tänne ja luulevat että suomen lait eivät koske heitä. Jos ei Suomen laki kiinnosta Suomeen tullutta Mamua, niin palatkoon omaan maahansa.
   Kaikki romanit eivät suinkaan ole maahanmuuttajia, vaan yleensä Suomessa syntyneitä Suomen kansalaisia. Ihan yhtä suomalaisia kuin sinä ja minä..

   Lainaa

  36. Tulos: -8 (56 ääntä)
   En tiedä miksi, mutta tuo Janina vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Eiku...taidanpa tietääkin, sehän on romani (tai romaani, kuten Janina itse kutsuu). Joo, siitä sen täytyy johtua! En voi sietää Janinaa, koska hän on romaani! Huoh...

   Lainaa

  37. Tulos: +41 (75 ääntä)
   Romaneja on ollut suomessa ainakin 1600-luvun puolivälistä. Joten he ovat paljon paljon vanhempaa väestöryhmää kuin suomen juutalaisetr tai suomen tataarit jotka saapuivat suomeen vasta noin 1800-luvun puolivälissä. Romaneja on potkittu päähän maailman sivu josta seurauksena ovat usein vahvasti vallitsevat arkaaiset tavat jotka poikkeavat valtaväestöstä ja osaltaan säilyttävät kulttuurieroa Suomessa. Monisatavuosinen väheksyntä ja sorto on synnyttänyt ryhmän joka halveksii itseään rajoittavia sääntöjä ja toimii hyvin opportunistisesti. Esim hyödyntäen sosiaalietuuksia läpi pohjoismaiden. Romaneja on kuitenkin suomessa varsin vähän. Enemmän korruptoituneet yritysjohtajat varastavat kansalta, ja koulutettuina osaavat tehdä sen semi-juridisesti. Romanien peruskoulutusvaje myös pitää heitä marginaalissa. Jos Suomen romaaneja vertaa luku ja laskutaidottomiin Romanian romaaneihin, ovat suomen Romaanit hyvin koulutettuja. Suomen valtaväestöön nähden taas eivät ole.

   Lainaa

  38. On tapoja ja tapoja 21.3.2013 12:49
   Tulos: -13 (69 ääntä)
   Joku: Ärsyttää tällaiset mamut, jotka tulee tänne ja luulevat että suomen lait eivät koske heitä. Jos ei Suomen laki kiinnosta Suomeen tullutta Mamua, niin palatkoon omaan maahansa.
   Kiitos. Puit juuri ajatukseni sanoiksi. Ihan toisinkin päin ajateltuna tuo toimii, koska en mie rupea pelleilemään ulkomailla ollessani paikallisten lakien kanssa, jos ne ovat ristiriidassa suomen lain kanssa. Karuimmillaan siitä seuraisi kuolemantuomio, jos jäisin kiinni jostain mikä siellä on laitonta. Turhaa silloin olisi alkaa mussuttamaan, että eihän suomessakaan saa kuolemantuomiota.. Juuri siksi kannattaa edes yrittää perehtyä etukäteen paikallisiin lakeihin ja hyviin käytöstapohin.

   Lainaa

  39. Tulos: -2 (68 ääntä)
   perus manne

   Lainaa

  40. Tulos: -17 (57 ääntä)
   Somalitkin on hienoa ja keskustelutaitoista porukkaa jos manneihin vertaa.

   Lainaa

  41. Tulos: -15 (43 ääntä)
   Suomen "mannet" ovat briljantteja siinäsuhteessa että tämä pohjoinen eristynyt romanipopulaatio on säilyttänyt perinteisen romanikulttuurin ehkä parhaiten kuin mikään muu romaniryhmä maailmassa. HHienoa että tällaistakin löytyy suomesta...

   Lainaa

  42. Tulos: +2 (28 ääntä)
   Kyllä nämä romaanit ovat oikein kultuuriväkeä. EIKÖ VAIN!!?

   Lainaa

  43. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Ei kulttuuri ole välttämättä mitään hohdokasta tai "korkeakulttuuria" mutta se on inhimillistä

   Lainaa

  44. Tulos: +77 (83 ääntä)
   eihän tässä maahanmuuttajista ollut kyse??? Ihan suomalaisista romaneista eli mustalaisista, joten turha taas maahanmuuttajia halveksia.

   Lainaa

  45. Tulos: +63 (75 ääntä)
   Olen kovinkin rauhaa rakastava tyyppi, mutta näille veijareille ei riitä ymmärrystä! Pitäisi perustaa joku puolue tai taho, jolla olisi munaa laittaa tämä roskaväki ruotuun jatkuvan hyssyttelyn sijaan. Komisario Toukon sanoin: "Ei täällä voi olla miten vain"...

   Lainaa

  46. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Onhan se hyvä, kun Janina ei edes osaa kirjoittaa romania oikein kun niin tuntuu siitä pitävän kiinni. Ja säälin Pricea kyllä varmasti hävettää oman äitinsä puolesta. Onneksi itse omistan suvaitsevan sellaisen, joka ei käy tonkimassa misään facebookissa.

   Lainaa

  47. Tulos: +54 (56 ääntä)
   On yhteiskunnan kannalta yhdentekevää, vaikka romaneilla onkin joissain asioissa käyttäytymiskoodeja, kuten että nuoren romanipariskunnan ei ole soveliasta asua vanhemman pariskunnan yläpuolella kerrostalossa. Mutta sen verran tulisi oman kulttuurin itsekritiikkiä löytyä, että lainsäädäntöä kunnioitettaisiin. Kurissa ja nuhteessa voi kasvaa ilman keppiä ja narsismiakin, jos opetetaan ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan.

   Lainaa

  48. Tulos: -55 (89 ääntä)
   Voi herranjumala teidän kaikkien kanssa. En olis uskonu oikeasti törmääväni missään feissarimokissa ihan näin rasistiseen puheeseen.

   Lainaa

  49. Heinähattu 21.3.2013 15:28
   Tulos: +89 (89 ääntä)
   Eniten otti päähän "MEIDÄN KULTUURIIN EI PURE SUOMEN LAKI"...

   Lainaa

  50. Tulos: +56 (64 ääntä)
   Romanit ei saa seurustella alaikäisenä? Sukuuni kuuluu (valitettavasti) romaneja, ja 80% tuntemistani aikuisista romaneista on saanut alaikäisinä lapsia. Saako lapsia tehdä vaikka ei seurustele ja ajattele seksiä? :)

   Lainaa

  51. Tulos: +15 (41 ääntä)
   VIRAN_OMAISIIN! <3 Jotenkin tuo "Meitä ei koske suomen lait" on tullut huomattua myös täällä Kouvolankin seudulla missä nämä röyhelöhameeseen pukeutuneet ruttunaamatkin hilluu..

   Lainaa

  52. Randomtalker 21.3.2013 16:28
   Tulos: +127 (131 ääntä)
   Onneksi me novellit olemme sentään kunnon porukkaa.

   Lainaa

  53. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Vaikka kuinka tahtosin, ja yritänki olla ennakkoluuloton ja kannatan samanarvoisuutta kaikkien kulttuurien yms välillä, niin nämä romanit omalla, yleisellä käytöksellään tekevät minusta rasistin. Harmi

   Lainaa

  54. Tulos: -107 (121 ääntä)
   Ei helvetti teijän kaa.. en ite kyl romani, mut meinaan et mitä vittuu se teitä liikuttaa jos romaneil on oma kulttuuri. Kaikilha on. Ja mitä sitte vaikka romaneit ei kiinnosta Suomen lait? Minkä te muka sille asialle voitte muuten ku puhutte paskaa jollain internet sivulla. Ei khyl kellää teist ois pokkaa mennä romaneide etee ja sanoo kaikki mitä täälki.

   Lainaa

  55. Tulos: +14 (32 ääntä)
   Sain taas hyvät naurut, ko joku luulee että romani ja romanialainen on sama asia.. :'D

   Lainaa

  56. Tulos: +11 (39 ääntä)
   Mustalaiset pähkinänkuoressa.

   Lainaa

  57. Kultamitali 21.3.2013 16:56
   Tulos: -7 (51 ääntä)
   Niinpä, kumma juttu, että voidaan tulla sen oman kulttuurin kanssa vieraaseen maahan ja elää kuin siat pellossa välittämättä maan laeista. Sillä hehän vain asuvat täällä ja ylläpitävät omaa kulttuuriaan. Vaikka ei kai saisi sanoa, mutta mielestäni kaikki romanit voisi heittää lentokoneessa takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin. Joskus vuosia sitten lähikaupassani oli joka viikonloppu poliisit paikalla - ja romaninaiset tulivat kiukutellen heidän mukanaan kaupasta ulos. Kyllähän toki suomalaisetkin kauppoja ryöstelee, mutta ei taida ihan noin ahkeria ja tyhmiä olla, että saman kaupan kerran viikossa yrittäisivät ryöstää.

   Lainaa

  58. Kultamitali 21.3.2013 16:57
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   #me+you: Ei helvetti teijän kaa.. en ite kyl romani, mut meinaan et mitä vittuu se teitä liikuttaa jos romaneil on oma kulttuuri. Kaikilha on. Ja mitä sitte vaikka romaneitei kiinnosta Suomen lait? Minkä te muka sille asialle voitte muuten ku puhutte paskaa jollain internet sivulla. Ei khyl kellää teist ois pokkaa mennä romaneide etee ja sanoo kaikki mitä täälki.
   Niin, kun jos menis, ni tulisi puukosta.

   Lainaa

  59. SpaceInvader 21.3.2013 16:59
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Tämän takia romaneita yleensä halveksutaan. Luullaan että kaikki on vihaa niitä kohtaan ja sitten ollaan lainkin yläpuolella (HUOM. jotkut romanit HUOM)

   Lainaa

  60. niinpä niin 21.3.2013 17:12
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Ei helvetti teijän kaa.. en ite kyl romani, mut meinaan et mitä vittuu se teitä liikuttaa jos romaneil on oma kulttuuri. Kaikilha on. Ja mitä sitte vaikka romaneit ei kiinnosta Suomen lait? Minkä te muka sille asialle voitte muuten ku puhutte paskaa jollain internet sivulla. Ei khyl kellää teist ois pokkaa mennä romaneide etee ja sanoo kaikki mitä täälki.
   Ei olisikaan koska luultavasti jäisi viimeisiksi sanoiksi ne ja kuolinpaikakseni se kyseinen paikka missä mielipiteeni menisin kertomaan.

   Lainaa

  61. Jokuvaaaaaaan 21.3.2013 17:53
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Taidatte nyt sekottaa romaanin ja romanin. Janina on siis romaani eli kirja eikä romani. Kuvitelkaa nyt itekki, jos oisitte kirja.

   Lainaa

  62. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Säälin, "Priceä" kun sillä , on tollanen äiti .ihan, hirvee.

   Lainaa

  63. Tulos: +76 (84 ääntä)
   Omassa työssäkin on tullut huomattua, että tohon porukkaan ei kyllä Suomen lait päde. Voisin heittää vaikka miten rasistista kommenttia, mutta en taida. Eniveis, pistää hitosti vihaks toi teksti mitä toi nainen suoltaa. Tunnen parikin romanikulttuurista irtaantunutta nuorta, jotka elää ihan niin kuin kuka tahansa kunnon kansalainen ja on itsekin sanoneet, että siitä porukasta pysyvät lopun ikäänsä kaukana. Ehkä oon vaan tyhmä suomalainen, mutta omaan mieleen ei vaan mahdu se elämäntyyli, johon näyttää vahvasti liittyvän varastelu, autolla ajelu päämäärättömästi, parkkiminen minne sattuu, lasten heitteillejättö sekä kaikenmaailman muu kökkö. Ja joo, mitä tohon porukkaan tulee, niin en ees kehtaa kieltää, ettenkö ois rasisti. Jokaisessa maassa, minne ne on levittäytynyt, on sama homma. Kaikki niitä hyljeksii, koska ne ei vaan suostu sopeutumaan mihinkään. Oon kyllä hyväksyväinen ihminen ja tahdonkin olla, mutta... Ei näiden kohdalla vaan pysty.

   Lainaa

  64. Tulos: +32 (36 ääntä)
   jos ei romaaneihin suomen laki pure niin minkähän maan laki sallii kaupasta varastelemisen... mietinpä vaan...

   Lainaa

  65. Tulos: -36 (40 ääntä)
   Täällä näköjään harrastetaan vähemmistökansanosan mustamaalausta vaikka romanikulttuurissa hyväksytään vain se että romani mustamaalaa toista romania varastamalla ja valehtelemalla. Ei pitäisi muiden sellaiseen ryhtyä koska rasismi.

   Lainaa

  66. Erkka Mähönen 21.3.2013 20:22
   Tulos: -37 (37 ääntä)
   Herne: Telkkaristahan tulee muuten tämä Amerikan romanit -sarja. En tiedä onko suomalaisilla “romaaneilla” kuinka samanlaiset tavat, mutta tosi erikoisia asioita on kyllä siinäkin sarjassa. Vähän samanlaista settiä, kuin tässäkin mokassa.
   Sillä sarjalla taas ei ole mitään tekemistä romaneiden kanssa. Englannin kielessä "chipsies" tarkoittaa kiertolaista. Esimerkiksi Irlannissa ja muualla Brittein saarilla elävät kiertolaiset, joista myös tv-ohjelmaa on tehty, ovat "chipsejä" mutta eivät mustalaisia.

   Lainaa

  67. Erkka Mähönen 21.3.2013 20:31
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Erkka Mähönen: Sillä sarjalla taas ei ole mitään tekemistä romaneiden kanssa. Englannin kielessä “chipsies” tarkoittaa kiertolaista. Esimerkiksi Irlannissa ja muualla Brittein saarilla elävät kiertolaiset, joista myös tv-ohjelmaa on tehty, ovat “chipsejä” mutta eivät mustalaisia.
   Tai siis "Gypsy"

   Lainaa

  68. Tulos: -18 (22 ääntä)
   raivo: Nettivinked?
   ????

   Lainaa

  69. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Axu: En tiedä miksi, mutta tuo Janina vaikuttaa todella ärsyttävältä ihmiseltä. Eiku…taidanpa tietääkin, sehän on romani (tai romaani, kuten Janina itse kutsuu). Joo, siitä sen täytyy johtua! En voi sietää Janinaa, koska hän on romaani! Huoh…
   Saattaa olla, että olen miinukseni ansainnut, mutta ihan vain selvennykseksi, että kommenttini oli siis sarkasmia, jos joku nyt sattui ymmärtämään sen väärin. :)

   Lainaa

  70. Kirjallisuutta? 21.3.2013 22:15
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Jaa, että Janina on romaani. No minä olen sitten novelli.

   Lainaa

  71. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Markus: Muistaahan sitten kaikki, että romanit eivät ole Romania -maasta välttämättä tänne tulleet. Romaniassa on heilläkin omat “gypsy” nimellä kutsutut kiertolaisensa, joita on joka puolella ainakin euroopassa ja ne on lähtöisin intiasta ajat sitten (joita me kutsumme mustalaisiksi). Gypsy sana (mustalainen) vaan hieman harhaanjohtavasti suomenkielessä käännetään romaniksi.
   Nyt olet hieman hakoteillä; Gypsy/Gipsy/Gitano tulee siitä varsin vanhasta harhaluulosta, että Romanit olisivat lähtöisin Egyptistä (wanhan englannin egyptiläistä tarkoittavasta sanasta johdettu "gypcian"). Romani on sanana kyseiselle ihmisryhmälle se oikeampi, tosin esimerkiksi Romaniassa käyttävät itsestään usein muotoa Rromane (kyllä, kahdella r-kirjaimella) erottuakseen Romanialaisista.

   Lainaa

  72. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Eipä ole ihme että aika usein kun lehdissä etsitään näitä kadonneita tyttölapsia niin kuvasta tai nimestä voi päätellä kyseessä olevan romanityttö. Jos äidit ovat tälläisiä niin minäkin lähtisin.

   Lainaa

  73. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Tainnut tämä "romaani" aikanaan reputtaa apukoulun Nyt yhteiskunta (valtaväestö) sitten elättää, kuten todennäköisesti lopunkin suvun. Mutta onhan se kivaa kun "kultuuriin" ei pure Suomen laki, eikä töissäkään tarvitse käydä. Näin jää aikaa vaikkapa heikkolahjaisen tyttären pillunjakamisen kyttäämiselle.

   Lainaa

  74. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Maassa maan tavalla. P.S Janina on myös avautunut minulle facessa, eläintarvike kirpputorilla, ja siitä sitten suivaantui ja laittoi yksityisviestiä minulle :D Mua rupes naurattamaan, mutta Janina esti minut, joten en ikinä ehtinyt sanoa hänelle mitä ajattelin :(

   Lainaa

  75. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Mahtaakohan Janina tietää, että aika moni nauraa hänen käytökselleen täällä feissarimokissa? Olis hauska kuulla reaktio esim. tän mokan kommenteista... :D

   Lainaa

  76. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Amy: Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä.
   Viikko sitten olin junassa, jonne tuli Kirkkonummelta kolme romania. He esittivät nukkuvansa sikeästi, kun konduktöööri tuli tarkastamaan lippuja. Konduktööri ei saanut heitä hereille mutta 10 minuuttia myöhemmin heräsivät itsekseen Pasilan asemalla ja poistuivat junasta. Siinä oli pieni esimerkki miksi romanit joutuvat tarkkailun alle junissakin.

   Lainaa

  77. Tulos: +21 (21 ääntä)
   http://www.riemurasia.net/kuva/Työn-teko-uhkaa-koko-romanikulttuuria/23525

   Lainaa

  78. Tulos: -9 (25 ääntä)
   Jos ei huvita Suomen lakia noudattaa, niin turha tulla Suomeen ollenkaan.

   Lainaa

  79. Tulos: +26 (40 ääntä)
   Andersson: Viikko sitten olin junassa, jonne tuli Kirkkonummelta kolme romania. He esittivät nukkuvansa sikeästi, kun konduktöööri tuli tarkastamaan lippuja. Konduktööri ei saanut heitä hereille mutta 10 minuuttia myöhemmin heräsivät itsekseen Pasilan asemalla ja poistuivat junasta. Siinä oli pieni esimerkki miksi romanit joutuvat tarkkailun alle junissakin.
   Suomalaisethan _eivät_ tätä tee ? En puolustele kys.ihmisiä, mutta ettei mene hurskasteluksi, niin kyllä me valkonaamatkin tämä osataan. Mätiä munia on kaikkien koreissa.

   Lainaa

  80. Tulos: +13 (21 ääntä)
   "MEIDÄN KULTUURIIN EI PURE SUOMEN LAKI" Tai ylipäätään mikään laki. Sana "laki" on manneille täysin tuntematon...

   Lainaa

  81. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Thc-koitin: Suomalaisethan _eivät_ tätä tee ? En puolustele kys.ihmisiä, mutta ettei mene hurskasteluksi, niin kyllä me valkonaamatkin tämä osataan. Mätiä munia on kaikkien koreissa.
   Joissain koreissa niitä vain sattuu olemaan eniten...

   Lainaa

  82. Tulos: +12 (14 ääntä)
   ..."MEIDÄN KULTUURIIN EI PURE SUOMEN LAKI.." siinähän se jo tulikin,

   Lainaa

  83. EiRasistiVaanRoturealisti 24.3.2013 21:07
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Amy: Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania sekä omasta ikäluokastani (nuorista) että heidän vanhemmistaan. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä. Heidän kohdallaan he harjoittavat kulttuuriaan Suomen lakien ja säännösten sisällä enkä ole koskaan nähnyt heidän tavoissaan mitään pahaa. Miksi näiden muiden pitää pilata toisten maine? “Me romaanit” sitä ja “Meidän kulttuurimme” tätä. Yleistetään jopa oman ryhmän sisällä.
   Suurin osa niistä on tuollaisia kun tuo hullu manne akka. Ainuttakaan mukavaa ja rehellistä suoraselkäistä mannea en ole tavannut. Aina ulisemassa joka paikassa.

   Lainaa

  84. EiRasistiVaanRoturealisti 24.3.2013 21:11
   Tulos: 0 (22 ääntä)
   Thc-koitin: Suomalaisethan _eivät_ tätä tee ? En puolustele kys.ihmisiä, mutta ettei mene hurskasteluksi, niin kyllä me valkonaamatkin tämä osataan. Mätiä munia on kaikkien koreissa.
   Joo niin on mutta tuo kori on täynnä mätiä munia. Mäihällä saattaa yks kelpo yksilö olla seassa. Semmosta ei ole kyllä vielä löytynyt. Ja nyt puhun muuten kokemuksesta. Niillä kuuluu kulttuuriin tuo varastelu ja laiskottelu ja jokapaikassa mölyäminen. Että ärsyttää nuo vihervasemmistolaiset jotka on niiiiin suvaitsevia että kaikkea rikollistakin pitää suvaita mutta ne jotka on vihervassareiden kans erimieltä mistä tahansa asiasta niin niitä ei tarvitse suvaita.

   Lainaa

  85. EiRasistiVaanRoturealisti 24.3.2013 21:22
   Tulos: +19 (31 ääntä)
   #me+you: Ei helvetti teijän kaa.. en ite kyl romani, mut meinaan et mitä vittuu se teitä liikuttaa jos romaneil on oma kulttuuri. Kaikilha on. Ja mitä sitte vaikka romaneitei kiinnosta Suomen lait? Minkä te muka sille asialle voitte muuten ku puhutte paskaa jollain internet sivulla. Ei khyl kellää teist ois pokkaa mennä romaneide etee ja sanoo kaikki mitä täälki.
   Suomen laki ja lait yleensäkin ovat semmoisia että niitä noudatetaan kiinnosti se tai ei. Se ei ole mikään mielipide tai valintakysymys.

   Lainaa

  86. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tässä täytyy huomauttaa, että entisaikaan "romanin" ohella hyvinkin yleinen "romaani" on nykyäänkin kielitoimiston sallimma kirjoitusasu, vaikka lyhympää muotoa suositellaankin käytettävän.

   Lainaa

  87. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Ei tullut yllätyksenä, että suomen lait ei päde romaaneihin. No shit Sherlock.

   Lainaa

  88. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tää oli kyllä hirvee romaani. Heh heh

   Lainaa

  89. Tulos: +9 (11 ääntä)
   TAAS NÄMÄ ROMAANIT KIRJOTTELEE!!!

   Lainaa

  90. Tulos: -3 (13 ääntä)
   ninsku: Hmm…romanit kylläkin on ihan suomen kansalaisia….eli karkoitus onnistuisi vain suomesta suomeen. Romanialaiset on sitten asia erikseen.
   Romanit ovat lähtöisin Intiasta, sinne siis!

   Lainaa

  91. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Colour: Voi herranjumala teidän kaikkien kanssa. En olis uskonu oikeasti törmääväni missään feissarimokissa ihan näin rasistiseen puheeseen.
   Rasistiseen? Tuon romanihan tässä se rasistinen on.

   Lainaa

  92. Tulos: +9 (15 ääntä)
   meh: “MEIDÄN KULTUURIIN EI PURE SUOMEN LAKI” Tai ylipäätään mikään laki. Sana “laki” on manneille täysin tuntematon…
   kyllä ne joskus tuntee sanan laki.... varsinkin silloin jos niille on siittä hyötyä.

   Lainaa

  93. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Herne: Telkkaristahan tulee muuten tämä Amerikan romanit -sarja. En tiedä onko suomalaisilla “romaaneilla” kuinka samanlaiset tavat, mutta tosi erikoisia asioita on kyllä siinäkin sarjassa. Vähän samanlaista settiä, kuin tässäkin mokassa.
   Joo. Se on telkkarissa, joten se on totta. Tiesitkö muuten, että 24-sarjakin on dokumentaarinen? Aika paljon petrattavaa suomen poliisilla ja suojelupoliisilla, rapakon toisella puolella hoitavat hyvin paljon tehokkaammin tehtäviä kuin täällä!

   Lainaa

  94. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Colour: Voi herranjumala teidän kaikkien kanssa. En olis uskonu oikeasti törmääväni missään feissarimokissa ihan näin rasistiseen puheeseen.
   Olen mielummin rasisti manneja kohtaan, kuin niiden puolustaja. Olen vuosia yrittänyt olla suvaitsevainen ihminen, ja olenkin siinä onnistunut melko hyvin (mulla on lapsesta asti ollut maahanmuuttajataustaisia kavereita). Mutta manneja kohtaan en voi olla suvaitsevainen, en sitten yhtään. Minähän en ala sietämään varkaita ja murhaajia, en ikinä.

   Lainaa

  95. Sahramisikari 26.3.2013 9:55
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   jebukebu: Niin, 99,9 % mustalaisista pilaa niiden loppujen maineen. Kyynel.
   Juuri näin: vika on enemmistössä, ei vähemmistössä. Toki itseänikin harmittaa, että tuntemani erittäin kunniallinen ja kaikin puolin mainiosti käyttäytyvä romaninainen, jota hänen oma suku kutsuu ironisesti mustaksi lampaaksi, joutuu epäluulojen kohteeksi turhaan. Itse hän ei tosin pidä sitä kummallisena eikä tuomitse epäluuloisia katseita esim. vaatekaupassa, koska jo hänen oma sukunsa ja tietysti muut romanisuvut hänen kotikaupungissaan osoittavat epäluulot aiheellisiksi joka päivä. Hurjia juttuja olen kyllä kuullut häneltä siitä, millainen viha ja halveksunta on hänen edustamansa vähemmistön keskuudessa "valkolaisia" kohtaan. Se rasismi on niin päin paljon kovempaa kuin valtaväestön rasismi romaneita kohtaan on ollut vuosikymmeniin. Feissarimokassa kummastutti äidin väite siitä, ettei tuollaiset 16-17-vuotiaat romanitytöt ole muka tekemisissä poikien kanssa. Kaikki tuntemani romaninaiset ovat menneet naimisiin nopeasti seurustelun alettua, mutta kun naimisiin mennään 18-vuotiaana, niin kyllä väistämättä on jotain meininkiä ollut jo poikien kanssa jo 16- tai 17-vuotiaana.

   Lainaa

  96. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Jokuvaaaaaaan: Taidatte nyt sekottaa romaanin ja romanin. Janina on siis romaani eli kirja eikä romani. Kuvitelkaa nyt itekki, jos oisitte kirja.
   hyvät naurut :D Miksi kaikki kommentoijat luulee et janina on manne vaikka hänhän itse itseään romaaniksi kutsui eikä romaniksi.

   Lainaa

  97. steve gaard 27.3.2013 16:48
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Romaanit takaisin kirjastoon!

   Lainaa

  98. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Voi että nuo mustalaiset on ärsyttäviä. Aina martyyriasenne, eikä koskaan oo mitää tehny. Paitsi sillo ku piilottaa moottorisahan hameen sisään K-raudassa.

   Lainaa

  99. Tulos: -6 (8 ääntä)
   AAAA: Voi että nuo mustalaiset on ärsyttäviä. Aina martyyriasenne, eikä koskaan oo mitää tehny. Paitsi sillo ku piilottaa moottorisahan hameen sisään K-raudassa.
   mitä se moottorisahal?

   Lainaa

  100. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Pahoja ja ylimielisiä paskiaisia suurin osa niin valitettavaa kun onkin. Olen valitettavasti joutunut näkemään elämässäni liian paljon romaneja ja vielä kertaakaan en ole törmännyt luotettavaan tai mukavaan yksilöön tai no kyllähän ne usein esittää todella mukavia tyyppejä mutta yleensä vain varastaakseen jotain. sit kehtaa vielä sanoa että Suomen lait ei niitä koske ja jos otat oikeuden omiin käsiin ja tempaset yhtä oikeen kunnolla turpaan ni on koko suku ovella puukkojen kanssa. Olen muuten todella suvaitsevainen ihminen ja yritän löytää kaikista jotain hyvää mutta nää roskat on niin säälittäviä pellejä että on vaan pakko yhtä ryhmää kohtaan olla rasisti.

   Lainaa

  101. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Itsehän jouduin valitettavasti pyörtämään kaikki hyvät ajatukset romaneista muutama kuukausi sitten. Ja tottahan on, että romanikulttuuri on paljon monimutkaisempaa kuin meidän "maitonaamojen" kulttuuri (kannattaa ottaa selvää asioista) (esim. lasten ei anneta seurustella ilman että he ovat "karanneet" kotoa ja näyttäneet tavallaan kannanottonsa, sillä se on likaista jos lapsi seurustelee tjsp). Valitettavasti tällä hetkellä toivon, etten koskaan joudu olemaan yhdenkään mustalaisen kanssa missään tekemisissä.

   Lainaa

  102. Tulos: +5 (9 ääntä)
   didid: nooo onhan se ennenkin tullut huomattua ettei romanien elämässä paljoa Suomen lait paina.
   Työni puolesta voin sanoa kans, että nuita perkeleitä ei pahemmin lait paina!

   Lainaa

  103. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Markus: Muistaahan sitten kaikki, että romanit eivät ole Romania -maasta välttämättä tänne tulleet. Romaniassa on heilläkin omat “gypsy” nimellä kutsutut kiertolaisensa, joita on joka puolella ainakin euroopassa ja ne on lähtöisin intiasta ajat sitten (joita me kutsumme mustalaisiksi). Gypsy sana (mustalainen) vaan hieman harhaanjohtavasti suomenkielessä käännetään romaniksi.
   Wikipedialainaus: Romanit (romanin kielen sanasta rom, ihminen) on nykyisen pohjoisen Intian alueelta aikoinaan lähtenyt indoiranilainen kansa, joka on levittäytynyt eri puolille maapalloa. Tuo englanninkielinen sana 'gypsy' tulee siitä virheellisestä uskomuksesta, että romanit olisivat olleet alunperin egyptiläisiä. Vaikka asian laita tiedetään nyt, sana on jäänyt elämään.

   Lainaa

  104. Tulos: +6 (8 ääntä)
   niin ne viranomaiset tarvitsevat opetusta lapsiensa kasvatuksessa?

   Lainaa

  105. älyhoiäläjätä 21.3.2016 19:06
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Amy: Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania sekä omasta ikäluokastani (nuorista) että heidän vanhemmistaan. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä. Heidän kohdallaan he harjoittavat kulttuuriaan Suomen lakien ja säännösten sisällä enkä ole koskaan nähnyt heidän tavoissaan mitään pahaa. Miksi näiden muiden pitää pilata toisten maine? “Me romaanit” sitä ja “Meidän kulttuurimme” tätä. Yleistetään jopa oman ryhmän sisällä.
   Itse arvostan vain juurikin näitä romaneita jotka menee suomenlain puitteissa ja yrittää edes työllistää itseään. Janinan kaltaiset saa multa keskaria... Itse törmännyt mukaviin ja ei niin mukaviin romaneihin. mutta tiedän ettei kaikki ole näitä kuspäisiä.

   Lainaa

  106. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jaahas!: Noniin, eikö tässä nyt olis jo karkotuksen aihetta? Ei oo mitään aikomusta noudattaa Suomen lakeja mut silti ottaa minkä saa? Takas kotiisa, eikö?
   Uuniin koko sakki!

   Lainaa

  107. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Amy: Harmittaa. Tunnen parikin ihanaa ja hyvinkäyttäytyvää romania sekä omasta ikäluokastani (nuorista) että heidän vanhemmistaan. He kertovat usein, miten ei voi mennä kauppaan ilman että joutuu tarkkailun alle ja junassakin on aika usein valvonta päällä. Heidän kohdallaan he harjoittavat kulttuuriaan [...]
   Niinpä, se on kurjaa että 97% pilaa loppujen maineen. :(

   Lainaa

  108. Tulos: -1 (1 ääni)
   Garza: mitä se moottorisahal?
   Myy sen tietysti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: romani, romaani, äiti, tytär, laki, Facebook