Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pissasakko

"Onko tällainen sakko laillinen edes?"
Taustatietoja: Keskustelu on käyty erään koirayhdistyksen Facebook-sivulla ja liittyy heidän järjestämäänsä tapahtumaan. Pissasakko

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 195 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Soturikissa 2.2.2013 2:37
      Tulos: +602 (636 ääntä)
      Jopas sitä jaksetaan vängätä o_o

      Lainaa

    2. Tulos: +768 (804 ääntä)
      Meitä on moneen junaan. Toiset vain jäävät väärälle asemalle.

      Lainaa

    3. Tulos: +930 (954 ääntä)
      Oi Oi, mä tahdon tietää, tekikö se oikeesti ilmotuksen ja miten kovaa ne poliisit mahto nauraa :DD

      Lainaa

    4. Tulos: +331 (375 ääntä)
      Sailan pitäisi hoitaa lääkitys kuntoon.

      Lainaa

    5. Normipäivä 2.2.2013 3:24
      Tulos: +519 (539 ääntä)
      Voin vaan kuvitella poliisien ilmeet, kun tämä täti tulee selittämään laittomasta koiratapahtuman pissasakosta asemalle.

      Lainaa

    6. Lentohärveli 2.2.2013 3:32
      Tulos: +262 (290 ääntä)
      Toivon totisesti, että Sailalla on vain todella huono päivä tai vastaavaa. Muutoin alkaa kyllä käydä hänen kanssaihmisiään (ja -koiriaan) sääliksi.

      Lainaa

    7. Tulos: -316 (504 ääntä)
      No ihan oikeassahan tuo Saila on, vaikka vähän tunteen palolla höyryääkin. Laitonta tuollainen sakkojen keräily on, vaikka yleinen tapa olisikin. Samalla logiikalla voisin nyhtää katuja roskaavilta ES-jonneilta rahaa, koska siisteys ja yleinen etu...

      Lainaa

    8. Tulos: +523 (541 ääntä)
      Siis tämähän on käytännössä ihan sama asia kuin taksiin oksentaminen. Se on 50e maksu kuskille ja hän vie auton pesuun eli siivous maksu. Ei se mikään sakko ole eikä laitontakaan. Kyllä siitäkin kieltäytyä voi mutta maksamaan joudut viimeistään kun poliisit saapuu paikalle.

      Lainaa

    9. Tulos: +46 (224 ääntä)
      Sailalla taitaa olla hiekkaa pimpissä.

      Lainaa

    10. Tulos: +422 (446 ääntä)
      Kutsuisivat sitä siivousmaksuksi, niin asia olisi sillä selvä. Esim. hotellit (ja taksit, kuten ylempänä mainittiin) veloittavat siivousmaksua oksennuksesta. Saila on ärsyttävä ja näsäviisasteleva pilkunnussijaämmä, joiden takia uusia kieltoja ja lakeja säädetään jo liiallisuuteen saakka.

      Lainaa

    11. Tulos: +233 (249 ääntä)
      Ymmärtääkseni näyttelyn pitäminen voidaan käsittää palveluna. Jos palveluntarjoaja on tehnyt sopimuksen, että koiran jätöksien siivoamisesta peritään se 25e, on tämä silloin kirjallinen ja/tai myös suullinen sopimus. Riippuu onko hyväksynyt ehdot facebookissa vai paikanpäällä. Ja tuolle mammalle sitten ne pillerit käteen ja äkkiä.

      Lainaa

    12. Ladisti1980 2.2.2013 5:57
      Tulos: +32 (60 ääntä)
      Ei taida taksikuskille 50€ riittää oksennuksen siivouskuluiksi..

      Lainaa

    13. Tulos: +142 (174 ääntä)
      ananias: No ihan oikeassahan tuo Saila on, vaikka vähän tunteen palolla höyryääkin. Laitonta tuollainen sakkojen keräily on, vaikka yleinen tapa olisikin. Samalla logiikalla voisin nyhtää katuja roskaavilta ES-jonneilta rahaa, koska siisteys ja yleinen etu…
      Jos poliisi sattuu paikalle kun viskelet roskia kadulle, siitä taitaa kyllä parhaimmassa tapauksessa tulla sakko, ainakin jos poliiseilla on hiukankaan huono päivä. Ja jos ihminen kuseksii kadulle, se on 50€ SAKKO.

      Lainaa

    14. Tulos: -51 (153 ääntä)
      Koiraihmiset......

      Lainaa

    15. Tulos: +152 (156 ääntä)
      Kannattais tosiaan muuttaa siivousmaksuksi nimi, jos noin vaikeaa. Ravintolaan oksentelijakin maksaa, jos jää kiinni. Eikä ole laitonta maksua pyytää.

      Lainaa

    16. Tulos: +130 (140 ääntä)
      ananias: No ihan oikeassahan tuo Saila on, vaikka vähän tunteen palolla höyryääkin. Laitonta tuollainen sakkojen keräily on, vaikka yleinen tapa olisikin. Samalla logiikalla voisin nyhtää katuja roskaavilta ES-jonneilta rahaa, koska siisteys ja yleinen etu…
      Sori vaan, mutta katuja roskaaville voi ihan lain mukaan langettaa rikesakon. http://www.oikeus.fi/58160.htm Sitä vain harvemmin tehdään. Sääli sinänsä. Roskaajat sakoille ja roskan roskikseen laittaminen kunniaan!

      Lainaa

    17. Tulos: +123 (133 ääntä)
      Mitä mä just luin??? Jos ite veisin koirani johonkin tapahtumaan tai vaikka vaan kaverille, häpeisin kyllä silmät päästäni jos en olisi viitsinyt sen vertaa kouluttaa että ulkona käydää pisu-kakeilla.... Ellei kyse ole ihan pennusta. Ja jos järjestäisin pienen tapahtuman kotonani saattaisimpa itsekkin ottaa siivous maksua mikäli tulisi tarvetta..

      Lainaa

    18. Tulos: -142 (168 ääntä)
      Mitä vitu välii jos koirat kuseksii johoki isoo halllii ?!? :D hei pliis c'moon saa ainaki juomavettä ilmatteex ?

      Lainaa

    19. Tulos: +66 (72 ääntä)
      No voi luoja, onko tuollaisiakin ihmisiä olemassa. Ensiksikään, kyllä se koira pitäisi olla niin hyvin koulutettu, ettei se sisätiloihin tarpeitaan tee. Toiseksi, jos se tekeekin, niin siitä on käsittääkseni ihan asiallista pyytää siivousmaksua (Tai, sakkoa, kuten tässä nyt käytettiin), koska hallin/tapaamispaikan omistaja luultavasti tahtoo hieman isommat rahat saadessaan selville. Ei taideta ihan noin pienillä hinnoilla selvitä jos jokainen nurkka pitää käydä siivoamassa tarkkaan. Mielestäni on kyllä ihan kohtuullista pyytää noin pientä summaa, koska siitä voi tulla järjestäjille aika paljon suurempi, aito sakko! Toivottavasti tästä tulee iso juttu ja saamme seurata tämän oikeustapahtuman vaiheita uutisista :D

      Lainaa

    20. Tulos: +70 (82 ääntä)
      Joltain ihmisiltä pitäisi estää pääsy internettiin. Aivan päätöntä settiä.

      Lainaa

    21. Tulos: -15 (29 ääntä)
      Saila tulisi erittäin mielellään.

      Lainaa

    22. Tulos: +47 (55 ääntä)
      faarao: Siis tämähän on käytännössä ihan sama asia kuin taksiin oksentaminen. Se on 50e maksu kuskille ja hän vie auton pesuun eli siivous maksu. Ei se mikään sakko ole eikä laitontakaan.Kyllä siitäkin kieltäytyä voi mutta maksamaan joudut viimeistään kun poliisit saapuu paikalle.
      Totta :D Mutta koittakaa ymmärtää, maailmassa todellakin on tällaisia ihmisiä, joilla on Muumit karkailleet laaksosta..

      Lainaa

    23. Tulos: -50 (90 ääntä)
      Miks ihmeessä ees annetaan joku pissasakko ? Eikö se riitä että koiran omistaja ite sitten pesee koiran jätökset pois ? Vai meneekö se 25 euroo sille hallille, henkisiä korvauksia ?

      Lainaa

    24. Tulos: +86 (96 ääntä)
      Saila on varmaan niitä ihmisiä, jotka antaa koiriensa kusta mihin tahansa ne itse haluavat tai sitten hän ei jaksa seurata, mitä ne hihnassa touhuavat muffensa tekevät. Tulee mieleen eräs nainen, joka ulkoilutti pikkukoiraansa ja tämä nosti jalkaansa auton kylkeen. Koira pomppi varmaan 30 cm eteenpäin jalka pystyssä ja nainen vain katsoi vierestä tyytyväisenä, kun hänen koiransa kusee jonkun muun autoon. Kun pissatus oli ohi, jatkettiin matkaa ihan pokkana. Olin niin tyrmistynyt, etten saanut sanotuksi mitään... Jos koira olisi ollut suurempi, olisi kusivana ollut luultavasti auton ikkunoiden korkeudella.

      Lainaa

    25. Tulos: +50 (64 ääntä)
      Saila ei siis kehtaisi periä maksua, mikäli omaan kotiin tulisi kymmenen koiraa, jotka pissaavat kaikkialle perusteellisesti - onhan se hyvät ihmiset laitonta periä maksua moisesta!

      Lainaa

    26. Tulos: +87 (99 ääntä)
      Ihan yksinkertaisesti: Sailan ei tarvitse osallistua koko tapahtumaan, jos yleiset käytännöt tapahtumassa hiertävät noin paljon.

      Lainaa

    27. Tulos: -77 (139 ääntä)
      Ihan oikeasti naurettavaa tuollainen 25e sakko. 5e olisi sopiva summa jos jokin täytyy olla. Mistä tuo 25e koostuu, onpa kova vaiva pyyhkiä pissat tai korjata kakat lattialta, jonka vielä omistaja varmasti itse tekisi. Erityisesti joillain uroksilla merkkaus voi olla ongelma ja tapahtua ihan yllättäenkin jos on (juoksuisia) narttuja lähistöllä, ei ole tällöin aina kouluttamisesta ole kiinni.

      Lainaa

    28. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Odotan jatko-osaa!

      Lainaa

    29. Tulos: +52 (62 ääntä)
      Ja tuollaisten Sailojen ansiosta ne oikeasti toimintaa vaativat rikosilmoitukset jäävät näiden turhien sössötysten alle. IDIOOTTI!

      Lainaa

    30. Clint East Woo 2.2.2013 14:19
      Tulos: -54 (80 ääntä)
      Onko tämä joku kulinaristinen yhdistys? Luulisi ettei se koira enää paljon kuseskele, kun makaa paloiteltuna ja paistettuna hapanimeläkastikkeessa lautasella.

      Lainaa

    31. randomname 2.2.2013 15:03
      Tulos: +102 (110 ääntä)
      Ymmärtääkseni kyse oli alun perin siitä, ettei Saila _halunnut_ tulla tapahtumaan, koska pelkäsi koiransa tekevän tarpeitaan halliin ja joutuvansa maksamaan tästä. Joten mistähän helvetistä Saila yhtäkkiä repäisi väitteen, että häntä kielletään tulemasta tapahtumaan? En ymmärrä näitä aivottomia paskiaisia.

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Taas on joltain unohtunut aamulääkkeet...

      Lainaa

    33. Tulos: -36 (88 ääntä)
      Kyllhän Saila toisaalta on oikeassa siinä mielin, ettei siviili voi vaatia maksaamaan jonkinlaisessa yleisessä tapahtumassa "sakkoa" omista toiminnoistaan. Muutenhan esimerkiksi festereilla järjestyksenvalvojat voisivat sakottaa ihmisiä vääränlaisesta toiminnasta. En tiedä miten tuolla koirapiireissä asiat sitten menevät tai minkälainen halli kyseessä on (eikös usein jokin pallohalli, hiekkapohjainen?) mutta koiraihmiset on muutenkin niin erikoista porukkaa,että kannattaa suosiolla pysytellä kaukana.

      Lainaa

    34. Tulos: +63 (67 ääntä)
      Tässä on taas sakot, vahingonkorvaukset ja sopimussakot sekaisin. Sakko on viranomaisen määräämä rangaistus (esim. julkiselle paikalle kusemisesta, käytännössä järjestyssäännön rikkominen tms.). Vahingonkorvaus on korvaus todellisesta toteennäytetystä vahingosta ja enintään sen vahingon määrän mukainen (esim. taksikuski voi joko vaatia auton siivouskulut sekä mahdollisesti siivouksen ajalta menetettyjen keikkojen katteen; helpommalla pääsee vaatimalla könttäsummaa, jos asiakas on valmis maksamaan) Sopimussakko taas on sopimuksessa nimenomaisesti sovittu sopimuksen rikkomisesta maksettava vahingonkorvauksenluonteinen korvaus. Etuna on se, että todellista vahingon määrää ei tarvitse selvittää, vaan ainoastaan sopimusrikkomuksen tapahtuminen. Tavallinen esimerkki sopimussakosta on esimerkiksi asuntokauppa: jos asunnon hallinnan luovutus viivästyy myyjästä johtuvasta syystä, myyjä sitoutuu korvaamaan 1000e + 300e jokaiselta alkavalta vuorokaudelta. Ostajan ei tarvitse esittää, että hänelle on aiheutunut muuton viivästymisestä mitään vahinkoa, vaan ainoastaan, että hallintaa ei ole luovutetty sovitusti ja että se johtuu myyjästä. Vastaavalla sopimussakkokonstruktiolla operoidaan myös (kyseenalaisia) yksityisiä pysäköintivirhemaksuja. Tuossa koiranäyttelytapauksessa ei sinänsä ole mitään epäselvää, joko koiransa näyttelyyn tuova sitoutuu maksamaan 25e koiransa kusemisista erillisenä sitoumuksena tai osana jotain halvatun näyttelyyntuomissopimusta (en tunne alaa). Tällöin näyttelyn pitäjän pitää edelleen todistaa, kenen koira nurkkiin on kuseksinut. Vaihtoehto olisi selvittää syypää ja vaatia kusemisesta aiheutunut vahinko (siivouskulut) todellisen määrän mukaan, jolloin pitäisi aina erikseen selvittää, että paljon se nyt sitten oikeasti maksoi. Laitonta tuo ei lähtökohtaisesti missään tapauksessa ole, mutta jos tuosta on informoitu siten puutteellisesti, että voidaan väittää, ettei koiranomistaja tästä tiennyt, ei tuota kiinteää maksua voida vaatia. Normaali vahingonkorvausvaatimus voidaan aina esittää, jolloin joudutaan sitten selvittämään vahingon määrä.

      Lainaa

    35. Mopsipopsi 2.2.2013 16:01
      Tulos: +50 (64 ääntä)
      Niksu: Ihan oikeasti naurettavaa tuollainen 25e sakko. 5e olisi sopiva summa jos jokin täytyy olla. Mistä tuo 25e koostuu, onpa kova vaiva pyyhkiä pissat tai korjata kakat lattialta, jonka vielä omistaja varmasti itse tekisi. Erityisesti joillain uroksilla merkkaus voi olla ongelma ja tapahtua ihan yllättäenkin jos on (juoksuisia) narttuja lähistöllä, ei ole tällöin aina kouluttamisesta ole kiinni.
      "Sakolla" halutaan tehdä selväksi, että merkkailu ei oikeasti sovi treenihalliin. Koska ketään ei tietenkään halua maksaa tommosta summaa, katsoo ihmiset tarkemmin mitä koirat puuhaa. Ja tän ansiosta halli pysyy hyvänä, siistinä ja kivana treenipaikkana. Jos merkkailun kanssa on ongelmia niin niihin puututaan :)

      Lainaa

    36. Postitäti 2.2.2013 17:46
      Tulos: +41 (49 ääntä)
      On ihan mahdollista että mahdollisesti kuseksineen koiran omistaja mieluusti pyyhkisi koiransa jätökset ilmaiseksi. Tämä siis jos lätäkkö on sattunut nätisti keskelle vesitiivistä lattiaa. Näyttelyssä on kuitenkin varmasti paljon muutakin kuin tyhjää lattiapinta-alaa, myös tekstiilejä kivasti läsnä, ja muita materiaaleja joiden putsaaminen ei ole ihan niin triviaali juttu. Hieman isompi könttäsumma on siksi ihan asiallinen vaade.

      Lainaa

    37. Tulos: -78 (116 ääntä)
      Tervehdys. Ensinnäkin tätä keskustelua on pätkitty todella rankalla kädellä ja toiseksi olin niissä poistetuissa kommenteissa kertonut juurikin siitä että minulla on uroskoiria jotka todella saattavat nostaa sitä koipea ihan yhtäkkisesti mikäli näyttelypaikalla on juoksuaikaisia narttuja. Ongelma ei liity sisäsiisteyteen mitenkään vaan on koiralle täysin luonnollinen reaktio. Alkuperäinen keskustelunavaus meni muuten näin ja ketju oli kokonaisuudessaan kymmenien kommenttien pituinen ja moni muukin kuin vain minä kritisoi siinä tätä "sakkoa". Tässä siis alkuperäinen, muokkaamaton aloitus: "Tulisin erittäin mielelläni tänne, mutta en taida ottaa riskiä siitä että koirani mahdollisesti nostaa koipea hallissa ja tulee 25 euroa "pissasakkoa". :D Sisäsiistejähän nämä koirani ovat mutta aina voi sattua vahinko etenkin jos on juoksuisia narttuja paikalla.. Ja aina voi tulla myös ne hätäkakatkin jotka monesti näyttelypaikalla jännityksestä johtuen koiralla tulevat kun on niin huikea vilinä ja hälinä ympärillä. Melko kallista mätsäri-harrastelua.. :D " Jokaisessa virallisessa näyttelyssä jossa olen koirieni kanssa käynyt, on aina joku koira joko pissannut tai kakannut lattialle ja se voi myös johtua siitä että koiraa yksinkertaisesti jännittää niin kovasti koiranäyttelypaikalla oleva häly ja se purkautuu sitten hätä pissoilla ja kakoilla. Ihan tunnettu ilmiö koiranäyttelyihmisille. Tätä keskustelua on siis muokattu todella paljon, eli kommentit eivät todellakaan ole alkuperäisiä. Yhä edelleenkään kenenkään ei mitään naurettavia pissasakkoja, joiksi nämä tapahtuman järjestäjät sakkojaan kutsuvat, tarvitse maksella. :) Miksi pitäisi. :D :D Tuolla on myös ihmetelty tätä pissasakkokäytäntöä. http://www.koirat.com/keskustelu/harrastukset/matsarit_8544?sivu=23 Niin ja tämä keskustelu on tosi kesyä keskustelua vielä kun puhutaan koirapiireistä.. :D :D Mutta hauskaa jos joku todella sai mielihyvää siitä että luki pätkityn ja muokatun keskustelun. :) Itse tiedän nyt jatkossa ettei feissarimokat ole aitoja keskusteluja vaan muokattuja ja varmaan keksittyjäkin suurin osa. :)

      Lainaa

    38. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Wuuut: Miks ihmeessä ees annetaan joku pissasakko ? Eikö se riitä että koiran omistaja ite sitten pesee koiran jätökset pois ? Vai meneekö se 25 euroo sille hallille, henkisiä korvauksia ?
      Nimeellinen maksuhan toi on, haloo. Valitettavasti ihmisiä joutuu välillä vähä maksuilla uhata että tajuavat asioiden vakavuuden :) Tässäkin tilanteessa jotkut (Soilet :D) varmasti ihan pokkana kusettaisivat koiriaan sisällä vaikka säännöissä sanottais ettei saa. Kun sääntöihin lisää ton 25e sakkoa niin varmasti ei unohdu toi sääntö. Ja pakkohan tollanen sääntö olla, mieti halli täynnä koiria ja jos yks kusee niin kaikki haluu merkata sitä paikkaa ja haistella ja ihmetellä ja sit menee koko näyttely/koulutus/mikälie pilalle...

      Lainaa

    39. Tulos: +41 (51 ääntä)
      No hemmetti, kun Sailan kaltaiset ihmiset ei järjestä näyttelyjä. Siellä lattiat lainehtisi kusesta ja paskasta, kun eihän kukaan voi heidän rakkaita piskejään estää kuseksimasta ja paskomasta pitkin seiniä ja lattiaa tai varsinkaa maksaa loogisia siivouskuluja. :D Kyllä se koiran vois mieluummin jättää ulos siinä tapauksessa, pilaa vain muiden päivän, kun Fifi vääntääkin kusitortut estraadille ja kävelee tyytyväisenä pois.

      Lainaa

    40. Tulos: -22 (32 ääntä)
      Huomautus: . . .
      Silti itse toteat tuossa ettei kukaan voi todistaa sitä että joku tietty koira on jätöksiä tehnyt halliin, joten miksi vänkäät? :D :D

      Lainaa

    41. Tulos: +18 (28 ääntä)
      Oho, enpä ole kuullutkaan että noistakin on alettu jo "sakottaa." Koiranäyttelyt ja muut semmoiset eivät ole koirille mitenkään arkipäiväisiä tilanteita. Kotona ihan varma koirakin saattaa siellä väkijoukon keskellä nostaa jalkaa, varsinkin jos joku muu on jo ehtinyt käydä saman paikan merkkaamassa tai juoksunarttu on lähistöllä jne. Monesti ne näyttelyalueiden pissatuspaikat on ihan surkean pieniä eivätkä kaikki sinnekään suostu mitään tekemään. Näyttelypaikalla voidaan olla pitkäänkin, ja kun kuitenkin on eläimistä kyse niin vahinkoja sattuu. Ei koiralle oiken voi selittää että "tonne kun mennään niin siellä ei sit saa mihinkään pissata." Älkää ymmärtäkö väärin, mulla on pelkkiä tyttökoiria eikä niidenkään kanssa enää missään kierretä. :) Mutta oon itsekin joskus nuorempana ollut näyttelypaikalla "pissapartiossa", siivoamassa vahinkoja pois. Mä olen jotenkin aina ajatellut että se on sitten riski jonka näyttelyn järjestäjä ottaa, ja yleensähän näytelmät pidetäänkin jossain hallissa missä on muovimatot suojana lattian päällä tai muuten materiaalit on helposti puhtaana pidettäviä.

      Lainaa

    42. Tulos: -55 (71 ääntä)
      Herra S.: Taas on joltain unohtunut aamulääkkeet…
      Mistä sinulle tuollaista tuli mieleen? Tuskin itsekään haluaisit maksella laittomia sakkoja?? :D :D Ei hyvää päivää vaan.

      Lainaa

    43. Tulos: -61 (73 ääntä)
      nauraa: Ymmärtääkseni näyttelyn pitäminen voidaan käsittää palveluna. Jos palveluntarjoaja on tehnyt sopimuksen, että koiran jätöksien siivoamisesta peritään se 25e, on tämä silloin kirjallinen ja/tai myös suullinen sopimus. Riippuu onko hyväksynyt ehdot facebookissa vai paikanpäällä. Ja tuolle mammalle sitten ne pillerit käteen ja äkkiä.
      No mutta kun homma ei vaan mene noin. :)

      Lainaa

    44. Tulos: -32 (44 ääntä)
      Tege: Kyllhän Saila toisaalta on oikeassa siinä mielin, ettei siviili voi vaatia maksaamaan jonkinlaisessa yleisessä tapahtumassa “sakkoa” omista toiminnoistaan. Muutenhan esimerkiksi festereilla järjestyksenvalvojat voisivat sakottaa ihmisiä vääränlaisesta toiminnasta. En tiedä miten tuolla koirapiireissä asiat sitten menevät tai minkälainen halli kyseessä on (eikös usein jokin pallohalli, hiekkapohjainen?) mutta koiraihmiset on muutenkin niin erikoista porukkaa,että kannattaa suosiolla pysytellä kaukana.
      Komps.

      Lainaa

    45. Tulos: -42 (50 ääntä)
      Mopsipopsi: “Sakolla” halutaan tehdä selväksi, että merkkailu ei oikeasti sovi treenihalliin. Koska ketään ei tietenkään halua maksaa tommosta summaa, katsoo ihmiset tarkemmin mitä koirat puuhaa. Ja tän ansiosta halli pysyy hyvänä, siistinä ja kivana treenipaikkana. Jos merkkailun kanssa on ongelmia niin niihin puututaan
      Ei mitään sakkoja voi kirjoittaa yksityinen henkilö.

      Lainaa

    46. Tulos: -34 (40 ääntä)
      Wuuut: Miks ihmeessä ees annetaan joku pissasakko ? Eikö se riitä että koiran omistaja ite sitten pesee koiran jätökset pois ? Vai meneekö se 25 euroo sille hallille, henkisiä korvauksia ?
      Sitä minäkin ihmettelen kovasti. :D

      Lainaa

    47. Tulos: +62 (68 ääntä)
      Ei ole kyse pelkästään siitä "siivoamisesta", vaan siitä, että usein koiratapahtumissa käytettävissä halleissa on lattialla sellainen "tatamimatto", eli pehmeämpi. Siihen kun useampi koira kusasee niin ei siitä pelkällä pyyhkäsyllä selvitä. Ainakin esim. koirakoulu.netin käyttämissä tiloissa se "pissamaksu" käytetään siihen, että hallin matto joudutaan uusimaan n. kerran vuodessa ettei ole armoton kusenhaju. Ja voin kertoa, että se uusiminen ei oo mitään ihan halpaa lystiä isossa hallissa. Ihme itkemistä tollasesta. Kyllä sen oppii helposti ainakin poikakoiran kanssa tuntemaan, milloin näyttää siltä että nyt taidetaan nostaa konttia. Ainakaan meillä ei ollut mitään ongelmia oman nassikan kanssa silloin kun käytiin sisähallissa pentukoulussa vielä sanomalehdelle pissailevan vauvahauvan kanssa. Useimmilla koirilla alkaa kuitenkin sen päiväinen pyöriminen ja kuononväpätys, varsinkin sitten kun hormonit alkaa kasvavalla koiralla iskeä päälle. Enkä tarkota että _aina_ voisi estää sen, mutta jos vahinko pääsee käymään, niin mielestäni on ihan kohtuullista sitten korvata asia sille, joka hallin lattiamatoista joutuu huolehtimaan. Ja ainakin meidän käyttämässä koirakoulussa tähän on suhtauduttu ihan rennosti, eikä sormea heristellen; jos siellä joku ehti pisasta lattialle niin omistaja siivosi sen minkä pystyi, ja maksoi pissamaksun. Se siitä, semmosta sattuu.

      Lainaa

    48. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Wuuut: Miks ihmeessä ees annetaan joku pissasakko ? Eikö se riitä että koiran omistaja ite sitten pesee koiran jätökset pois ? Vai meneekö se 25 euroo sille hallille, henkisiä korvauksia ?
      Summasta myös maksetaan hallin tekoruohomaton uusiminen. Vaihto ei ole halpaa hommaa ja sen vaihtoväli lyhenee kun tarpeita tehdään matolle.

      Lainaa

    49. Tulos: +44 (50 ääntä)
      "Centtiä" aaaarggh itken verta

      Lainaa

    50. Tulos: +26 (28 ääntä)
      meikä muistaa kun oltiin ekaa kertaa koiran kanssa näyttelyssä (alle 2v koira, pentu vielä)...olihan se sisäsiisti ei siinä mitään, mutta kun jouduttiin olemaan siellä sisällä niin kauan, ja vaikka koiraa kuletti ulkona aitauksessa pissailemassa, niin lähtiessä nosti koipea johkin pylvään juurella ja ehti siihen sitten lirauttaa ennen kuin kiellettiin. Aikaisemmin kai joku koira nostanut samaiselle paikalle koipeaan? Että ihan aiheelliset siivousmaksut kyllä :) Ei ne parhaatkaan koirat (urokset varsinkaan!) tajua aina ettei sisälle tehdä merkkejä!

      Lainaa

    51. Tulos: +21 (25 ääntä)
      ananias: No ihan oikeassahan tuo Saila on, vaikka vähän tunteen palolla höyryääkin. Laitonta tuollainen sakkojen keräily on, vaikka yleinen tapa olisikin. Samalla logiikalla voisin nyhtää katuja roskaavilta ES-jonneilta rahaa, koska siisteys ja yleinen etu…
      Roskaamisesta kadulla voidaan kylläkin sakottaa poliisin toimesta..

      Lainaa

    52. Tulos: +11 (29 ääntä)
      Saila vain ei ole onnistunut kasvattamaan omasta koirastaan sisäsiistiä ja nyt asia kalvaa häntä jotenkin ja täytyy purkaa turhautumista. Mutta tehtiinkö se rikosilmoitus?

      Lainaa

    53. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Ihan hengästyi tuota lukiessa. Mutta tuli myös mieleen sellainen juttu että ainoan kerran kun olin koiranäyttelyssä ystäväni kanssa jossakin hallissa, eräs koira seisahti ystäväni viereen ja pissasi tämän jalalle. Omistaja tuumasi 'oho' ja poistui koiransa kanssa paikalta. Ystäväni ärsytystä siitä, että sai tepastella pissaisilla kengillä ja housuilla olisi saattanut lieventää tieto siitä, että ehkä tuo omistaja on opettanut koiran pissaamaan ihmisten jaloille välttääkseen lattialle pissaamisesta aiheutuvat korvaukset. Tai sitten ei.

      Lainaa

    54. Tulos: -40 (50 ääntä)
      ohoh: Jos poliisi sattuu paikalle kun viskelet roskia kadulle, siitä taitaa kyllä parhaimmassa tapauksessa tulla sakko, ainakin jos poliiseilla on hiukankaan huono päivä. Ja jos ihminen kuseksii kadulle, se on 50€ SAKKO.
      Joo, POLIISI voi sakottaa, mutta ei mikä tahansa taho. Siinä mielessä tyyppi kyllä oikeassa. Täyttää noista ennemmin "kiristyksen" tuntomerkit, vaikka aika raju sana onkin tuolle.

      Lainaa

    55. Tulos: -37 (43 ääntä)
      Hemuli: “Centtiä” aaaarggh itken verta
      Ööö, miksi?

      Lainaa

    56. AP on oikeassa 2.2.2013 22:02
      Tulos: -46 (56 ääntä)
      Wut: Totta Mutta koittakaa ymmärtää, maailmassa todellakin on tällaisia ihmisiä,joilla on Muumit karkailleet laaksosta..
      Ei ole ollenkaan sama asia kuin joku taxin sotkeminen, haloo. Jos järjestetään koiranäyttelyitä niin onhan se nyt ihan tiedossa järjestäjillä että koira on elukka joka voi sisäsiisteydestään huolimatta joskus lirauttaa MAAHAN. Ei se koira tiedä sitä onko se hallissa vai ulkoilmassa, kun se halli ei mikään sisätilan tuntuinen paikka edes ole. Ja mikseimuka saa kertoa sitä järjestäjille että he toimivat väärin, ei kait kukaan teistä oikeasti ole mennyt koskaan maksamaan jotain yksityishenkilön määräämiä sakkoja, voi HAH. :D

      Lainaa

    57. AP on oikeassa 2.2.2013 22:05
      Tulos: -27 (47 ääntä)
      Kyllähh: Saila vain ei ole onnistunut kasvattamaan omasta koirastaan sisäsiistiä ja nyt asia kalvaa häntä jotenkin ja täytyy purkaa turhautumista. Mutta tehtiinkö se rikosilmoitus?
      No kun tuollaisessa merkkailupissaamisessa ei ole kyse sisäsiisteydestä ja siitä että koira ei muka olisi sisäsiisti vaan siitä että paikalla voi olla narttuja jotka saavat uroksen merkkaamaan. Ottakaa selvää koirien käytöksestä ennen kuin puhutte. Myös pennut voivat pissata vahingossa ja tuossa näyttelyssä oli myös pentuja. Aika älytöntä sakottaa pentujen pissoista.

      Lainaa

    58. AP on oikeassa 2.2.2013 22:08
      Tulos: -16 (34 ääntä)
      randomname: Ymmärtääkseni kyse oli alun perin siitä, ettei Saila _halunnut_ tulla tapahtumaan, koska pelkäsi koiransa tekevän tarpeitaan halliin ja joutuvansa maksamaan tästä. Joten mistähän helvetistä Saila yhtäkkiä repäisi väitteen, että häntä kielletään tulemasta tapahtumaan? En ymmärrä näitä aivottomia paskiaisia.
      Se tuli siitä että keskustelussa joka ei tässä näy kokonaisena, tapahtuman järjestäjä sanoi että jos ei maksa sakkoa niin ei saa enää tulla hallille ollenkaan eli saa porttikiellon sinne.

      Lainaa

    59. AP on oikeassa 2.2.2013 22:12
      Tulos: -22 (32 ääntä)
      mius: Ihan yksinkertaisesti: Sailan ei tarvitse osallistua koko tapahtumaan, jos yleiset käytännöt tapahtumassa hiertävät noin paljon.
      Oli myös muita jotka eivät menneet tapahtumaan tän pissasakon takia.

      Lainaa

    60. AP on oikeassa 2.2.2013 22:13
      Tulos: -33 (49 ääntä)
      faarao: Siis tämähän on käytännössä ihan sama asia kuin taksiin oksentaminen. Se on 50e maksu kuskille ja hän vie auton pesuun eli siivous maksu. Ei se mikään sakko ole eikä laitontakaan.Kyllä siitäkin kieltäytyä voi mutta maksamaan joudut viimeistään kun poliisit saapuu paikalle.
      Ei ole ollenkaan sama asia kuin joku taxin sotkeminen, haloo. Jos järjestetään koiranäyttelyitä niin onhan se nyt ihan tiedossa järjestäjillä että koira on elukka joka voi sisäsiisteydestään huolimatta joskus lirauttaa maahan. Ei se koira tiedä sitä onko se hallissa vai ulkoilmassa, kun se halli ei mikään sisätilan tuntuinen paikka edes ole. Ja mikseimuka saa kertoa sitä järjestäjille että he toimivat väärin, ei kait kukaan teistä oikeasti ole mennyt koskaan maksamaan jotain yksityishenkilön määräämiä sakkoja, voi HAH.

      Lainaa

    61. AP on oikeassa 2.2.2013 22:16
      Tulos: -37 (49 ääntä)
      Merkkailu on osa koiran kommunikointia. Eikö järjestäjä tiedä sitä? http://elainkoulutus.wordpress.com/2011/04/05/merkkailu/

      Lainaa

    62. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Vahinkoja voi sattua kaikille vaikka kuinka vahtisi koiraansa. Tietty tuo voi lukea siellä papereissa mutta oikeasti uroksille merkkailu on "siellä syvällä jossain", ja voi tapahtua ihan yllättäen vaikka kotona ym. ei sisäsiisteyden kanssa ongelmia olisi. Juuri taannoin olin koirapuistossa ja tuosta noin vain uros käveli ohitseni ja nosti matkalla koipensa minun jalalleni, ei siinä ehtinyt tuumata mitään kun homma oli jo tapahtunut. Noille ei vain voi mitään. koirien kanssa kun on tekemisissä kaikkea voi sattua. :D Tosin Saila tms. et voi kyllä juoksuisiin narttuihin vedota kun kyse on näyttelystä, koska sinne ei juoksuisia narttuja saa viedä. Mutta narttujen tuoksut voivat ilman juoksujakin saada urokset villiintymään. :) Ja olisikohan syytä miettiä hallien lattioille jokin järkevä, helposti putsattava alusta ja luopua näistä pissaa imevistä matoista? Tokihan varsinkin ne urokset merkkaavat paikat joihin toinen uros on pissinyt jos ei koko ajan pidä silmällä.

      Lainaa

    63. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Monessa kommentissa yllä on tullu jo mainittua että sisäsiistikin koira voi silti uusien hajujen takia merkkailla tollaisessa tapahtumassa. Silti kyse ei ole toisaalta sakosta, vaan ennemminkin siivousmaksusta. Luultavasti k.o. mätsärit/näyttelyt on järjestetty jossain hieman epäkäytännöllisessä paikassa jossa pissojen siivoaminen ei onnistu pelkällä paperilla pyyhkimisellä omistajan toimesta. Varsinkin kun pelkästä pyyhkimisestä varmasti jää hajujälki jolloin toiset koirat melko varmasti tulevat herkemmin pissaamaan myös samaan kohtaan. Yhteenvetona ymmärrän jotenkin Sailan pointin, vaikka olisi sisäsiisti koira ei se tarkoita etteikö se saattaisi silti merkkailla hajujen huumassa paikan päälle. Kuitenkin turha ruveta inisemään mistään laittomista sakoista, koska kyseessä on vain järjestäjien huono sanavalinta ja kyse on oikeasti siivouskulujen perimisestä (sama asia jos oksennat taksissa tms).

      Lainaa

    64. Tulos: +8 (8 ääntä)
      enelyn: Monessa kommentissa yllä on tullu jo mainittua että sisäsiistikin koira voi silti uusien hajujen takia merkkailla tollaisessa tapahtumassa. Silti kyse ei ole toisaalta sakosta, vaan ennemminkin siivousmaksusta. Luultavasti k.o. mätsärit/näyttelyt on järjestetty jossain hieman epäkäytännöllisessä paikassa jossa pissojen siivoaminen ei onnistu pelkällä paperilla pyyhkimisellä omistajan toimesta. Varsinkin kun pelkästä pyyhkimisestä varmasti jää hajujälki jolloin toiset koirat melko varmasti tulevat herkemmin pissaamaan myös samaan kohtaan. Yhteenvetona ymmärrän jotenkin Sailan pointin, vaikka olisi sisäsiisti koira ei se tarkoita etteikö se saattaisi silti merkkailla hajujen huumassa paikan päälle. Kuitenkin turha ruveta inisemään mistään laittomista sakoista, koska kyseessä on vain järjestäjien huono sanavalinta ja kyse on oikeasti siivouskulujen perimisestä (sama asia jos oksennat taksissa tms).
      Juoksuaikainen narttu saa osallistua näyttelyyn.

      Lainaa

    65. Tulos: -14 (24 ääntä)
      Snip: No voi luoja, onko tuollaisiakin ihmisiä olemassa. Ensiksikään, kyllä se koira pitäisi olla niin hyvin koulutettu, ettei se sisätiloihin tarpeitaan tee. Toiseksi, jos se tekeekin, niin siitä on käsittääkseni ihan asiallista pyytää siivousmaksua (Tai, sakkoa, kuten tässä nyt käytettiin), koska hallin/tapaamispaikan omistaja luultavasti tahtoo hieman isommat rahat saadessaan selville. Ei taideta ihan noin pienillä hinnoilla selvitä jos jokainen nurkka pitää käydä siivoamassa tarkkaan. Mielestäni on kyllä ihan kohtuullista pyytää noin pientä summaa, koska siitä voi tulla järjestäjille aika paljon suurempi, aito sakko! Toivottavasti tästä tulee iso juttu ja saamme seurata tämän oikeustapahtuman vaiheita uutisista
      Et varmaankaan tiedä koirista yhtään mitään kun merkkailu on niille normaalia käytöstä eikä sitä aina saa pois koulutuksella. Koira on näyttelyolosuhteissa tosi kovilla sitäpaitsi.

      Lainaa

    66. Tulos: -54 (60 ääntä)
      Normipäivä: Voin vaan kuvitella poliisien ilmeet, kun tämä täti tulee selittämään laittomasta koiratapahtuman pissasakosta asemalle.
      Jos joku lähtee perimään rahaa toiselta yksityishenkilönä, niin kyllä se ihan rikoksen tunnusmerkit voi täyttää. Että ihan hyvä tällainen pissasakon laillisuus olisi selvittää virkavallan kanssa.

      Lainaa

    67. Tulos: -34 (40 ääntä)
      Anniina: Joo mustakin toi Pauliina, Laura ja Isabella heitti tosi typerää läppää.
      Niin minustakin.

      Lainaa

    68. Tulos: -40 (46 ääntä)
      Haartman: Sailalla taitaa olla hiekkaa pimpissä.
      No kyllä se ihan asiaa puhuu että en nyt menisi sanomaan ihan noinkaan.

      Lainaa

    69. Tulos: +51 (55 ääntä)
      Miksi ne koirat sitten pitää viedää sinne näyttelyyn, jos ne kerran niin paljon kärsii siellä? Kieltäkäämme siis tämä eläinrääkkäys kokonaan.

      Lainaa

    70. Koiran omistaja 3.2.2013 1:12
      Tulos: -31 (43 ääntä)
      Soturikissa: Jopas sitä jaksetaan vängätä o_o
      Voi voi kuule toi vänkääminen on vielä toooosi pientä kun kyseessä on koiraihmiset. Ei tuo Saila nyt puhunut kuin ihan asiaa vaan ja nämä muut naikkoset sen sijaan höpisivät ihan pehmeitä. Ja keskusteluhan ei ole alkuperäisessä muodossa edelleenkään.

      Lainaa

    71. Tulos: +48 (52 ääntä)
      http://www.koirakoulu.net/koirakeskus.php "Kuten kaikissa muissakin koirahalleissa, otetaan Koirakeskuksessakin 23.5. alkaen koko mattopohjan uusimisen myötä käyttöön ns "Pissamaksu" siinä tapauksessa, että koira virtsaa, oksentaa tai ulostaa Koirakeskuksen matolle tai esteille - vahinkoja tietenkin sattuu ja voi sattua kenelle tahansa, mutta siinä tapauksessa omistajan on siivottava koiransa jätökset huolella, ja suoritettava säästölippaaseen 5 euron "pissamaksun" joka kattaa puhdistusvälineiden kustannukset ja mattopohjan uusiminen vuosittain. Ilman tätä maksua olisi kurssien hintoja pakko nostaa, joten on reilumpaa, että maksun suorittaa vain ne henkilöt, joiden koirille vahinko sattuu."

      Lainaa

    72. Koiran omistaja 3.2.2013 1:12
      Tulos: -12 (20 ääntä)
      Aivan: Miksi ne koirat sitten pitää viedää sinne näyttelyyn, jos ne kerran niin paljon kärsii siellä? Kieltäkäämme siis tämä eläinrääkkäys kokonaan.
      Jaa,a

      Lainaa

    73. Koiran omistaja 3.2.2013 1:17
      Tulos: -2 (30 ääntä)
      5 euroa pissasakkoa kuullostaa huomattavasti kohtuullisemmalta kuin 25 euroa.

      Lainaa

    74. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Narttukoira voi haista uroksen mielestä tosi hyvältä vaikkei olisi juoksuaikaakaan.

      Lainaa

    75. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Niksu: Tosin Saila tms. et voi kyllä juoksuisiin narttuihin vedota kun kyse on näyttelystä, koska sinne ei juoksuisia narttuja saa viedä. Mutta narttujen tuoksut voivat ilman juoksujakin saada urokset villiintymään.
      Ja kuten joku muukin jo ehti todeta, juoksunartut saavat osallistua näyttelyyn siinä missä muutkin, enkä tiedä että kukaan jäisi jo maksetusta näyttelystä pois pelkän juoksun takia. Ja onhan niitä horopersiitä jotka haisee aivan mahtavalle urosten nenään ihan milloin tahansa - ja toisaalta, osaavathan nartutkin merkkailla. Vitosen mäkin voisin sattuneesta vahingosta maksaa, 25 euroa kuulostaa jo melko överiltä.

      Lainaa

    76. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Tuntuupa tuo "pissasakko olevan iso ongelma Sailalle... Hieman rupesi jopa ärsyttämään

      Lainaa

    77. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Saila: Tervehdys. Ensinnäkin tätä keskustelua on pätkitty todella rankalla kädellä ja toiseksi olin niissä poistetuissa kommenteissa kertonut juurikin siitä että minulla on uroskoiria jotka todella saattavat nostaa sitä koipea ihan yhtäkkisesti mikäli näyttelypaikalla on juoksuaikaisia narttuja. Ongelma ei liity sisäsiisteyteen mitenkään vaan on koiralle täysin luonnollinen reaktio. Alkuperäinen keskustelunavaus meni muuten näin ja ketju oli kokonaisuudessaan kymmenien kommenttien pituinen ja moni muukin kuin vain minä kritisoi siinä tätä “sakkoa”. Tässä siis alkuperäinen, muokkaamaton aloitus: “Tulisin erittäin mielelläni tänne, mutta en taida ottaa riskiä siitä että koirani mahdollisesti nostaa koipea hallissa ja tulee 25 euroa “pissasakkoa”. Sisäsiistejähän nämä koirani ovat mutta aina voi sattua vahinko etenkin jos on juoksuisia narttuja paikalla.. Ja aina voi tulla myös ne hätäkakatkin jotka monesti näyttelypaikalla jännityksestä johtuen koiralla tulevat kun on niin huikea vilinä ja hälinä ympärillä. Melko kallista mätsäri-harrastelua.. ” Jokaisessa virallisessa näyttelyssä jossa olen koirieni kanssa käynyt, on aina joku koira joko pissannut tai kakannut lattialle ja se voi myös johtua siitä että koiraa yksinkertaisesti jännittää niin kovasti koiranäyttelypaikalla oleva häly ja se purkautuu sitten hätä pissoilla ja kakoilla. Ihan tunnettu ilmiö koiranäyttelyihmisille. Tätä keskustelua on siis muokattu todella paljon, eli kommentit eivät todellakaan ole alkuperäisiä. Yhä edelleenkään kenenkään ei mitään naurettavia pissasakkoja, joiksi nämä tapahtuman järjestäjät sakkojaan kutsuvat, tarvitse maksella. Miksi pitäisi. Tuolla on myös ihmetelty tätä pissasakkokäytäntöä. http://www.koirat.com/keskustelu/harrastukset/matsarit_8544?sivu=23 Niin ja tämä keskustelu on tosi kesyä keskustelua vielä kun puhutaan koirapiireistä.. Mutta hauskaa jos joku todella sai mielihyvää siitä että luki pätkityn ja muokatun keskustelun. Itse tiedän nyt jatkossa ettei feissarimokat ole aitoja keskusteluja vaan muokattuja ja varmaan keksittyjäkin suurin osa.
      Kuvailemiesi hätäpissoja ja -kakkoja tekevien stressaavien koirien paikka ei todellakaan ole näyttelyssä eikä varsinkaan jalostuskäytössä. Sakko-nimitys on ehkä typerä ja summa turhan iso mutta ymmärrän että maksua peritään koska se pissaaminen on todella raivosuttava tapa. Meillä ainakin treenihallilla on kyseinen käytäntö myöa, tosin summa on 5e. Se ei ole niin vaikeaa vahtia koiransa kusemista varsinkaan mätsärissä jossa koirat ovat jatkuvasti kiinni. Terv. Koiranäyttelyporukkaa minäkin ja 2 uroksen omistaja.

      Lainaa

    78. Tulos: +32 (38 ääntä)
      AP on oikeassa: Ei ole ollenkaan sama asia kuin joku taxin sotkeminen, haloo. Jos järjestetään koiranäyttelyitä niin onhan se nyt ihan tiedossa järjestäjillä että koira on elukka joka voi sisäsiisteydestään huolimatta joskus lirauttaa maahan. Ei se koira tiedä sitä onko se hallissa vai ulkoilmassa, kun se halli ei mikään sisätilan tuntuinen paikka edes ole. Ja mikseimuka saa kertoa sitä järjestäjille että he toimivat väärin, ei kait kukaan teistä oikeasti ole mennyt koskaan maksamaan jotain yksityishenkilön määräämiä sakkoja, voi HAH.
      Jos järjestetään ryyppyjuhlia niin onhan se nyt ihan tiedossa taksikuskeilla että ihminen on känniläinen joka voi sisäsiisteydestään huolimatta joskus oksentaa taksiin. Ei se känniläinen tiedä sitä onko se taksissa vai ulkoilmassa, kun se ttaksi ei mikään sisätilan tuntuinen paikka edes ole. Ja mikseimuka saa kertoa sitä taksikuskille että he toimivat väärin, ei kait kukaan teistä oikeasti ole mennyt koskaan maksamaan jotain taksikuskin määräämiä sakkoja, voi HAH.

      Lainaa

    79. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Saila nyt tuntuu jämähtäneen terminologiaan. On totta, että sakko on lakitermi ja virallisen sakon voi antaa vain viranomainen. "Sakko" sanaa käytetään kuitenkin puhekielessä paljon laajemmin kuvaamaan erilaisia rangaistus- tai korvausluonteisita maksuja. Kaikki lienevät kuulleen puhuttavan parkkisakosta. Ei sekään ole mikään virallinen nimitys asialle vaan oikea termi on pysäköintivirhemaksu. "Huomautus:" tuolla threadin alussa jo selvensi ansiokkaasti asiaa, mutta ei se näköjään mennyt Sailalle jakeluun. Näyttelyjen järjestäjien olisi varmaan syytä jatkossa käyttää lyhyttä ja ytimekästä termiä "tarpeentekovirhemaksu" niin Sailan kaltaiset nipottajat saataisiin hiljaisiksi. Silloin kyseessä on juuri "sopimussakko", joka on täysin laillinen "rangaistus" kunhan siitä on informoitu. Näyttelyyn osallistujan ja järjestäjän välille syntyy lakipykälät täyttävä sopimus kun hän esim. maksaa osallistumismaksun. Vastaava esimerkki löytyy yksityisten pysäköintifirmojen valvomista parkkipaikoista, joiden sisääntuloportin yhteydessä asia on vielä erikseen kerrottu. Savuttomissa hotellihuoneissa on maininta esim. satasen "tupakointivirhemaksusta", mikäli sattuisit vetämään siellä kessua jne. Näyttökysymys on sitten asia erikseen, mutta jos vaikkapa viisi muuta koiranomistajaa todistaa, että se oli sinun piskisi, joka tuon tortun tuohon tatamille tuuppasi, niin turha siinä on vastaan kitistä. Sailan höpinät perustuslain vastaisuudesta, kiristämisestä ja rikosilmoituksen tekemisestä osoittavat vain sen, että kauniisti sanottuna lakitieteen opinnot taitavat olla vielä hieman vaiheessa ;-) nimim "hieman pidemmälle lakitieteen opinnoissa edennyt"

      Lainaa

    80. Tulos: +2 (8 ääntä)
      faarao: Siis tämähän on käytännössä ihan sama asia kuin taksiin oksentaminen. Se on 50e maksu kuskille ja hän vie auton pesuun eli siivous maksu. Ei se mikään sakko ole eikä laitontakaan.Kyllä siitäkin kieltäytyä voi mutta maksamaan joudut viimeistään kun poliisit saapuu paikalle.
      Missä päin selviää taksiin oksentamisesta viidellä kympillä? Kyllä ittee ainakin vituttais siinä sen verran että se ois loppuillan odotettu tulo+100% ja 200e vitutuslisää. Jos et halua maksaa, älä oksenna taksiin.

      Lainaa

    81. Tulos: +31 (39 ääntä)
      Saila: Mistä sinulle tuollaista tuli mieleen? Tuskin itsekään haluaisit maksella laittomia sakkoja?? Ei hyvää päivää vaan.
      Vittu sä oot tyhmä. Yritä saada itsesi ymmärtämään että se on siivousmaksu ni elämäs helpottuu.

      Lainaa

    82. Tulos: +66 (68 ääntä)
      Mielenkiintoisesti Saila ja Santtu72 kirjoittelevat samalta tietokoneelta, samoin kuin nimimerkit AP on oikeassa, Anniina ja Koiran omistaja :D

      Lainaa

    83. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Saila: No mutta kun homma ei vaan mene noin.
      No mutta kun homma menee lain mukaan juurikin noin. On totta, ettei sakkoja voi määrätä muut kuin viranomaiset, mutta kun tuo ei ole sakko, vaan sopimussakko. Sopimussakko on maksu, jonka sopimuksen toinen osapuoli maksaa, mikäli ei noudata/pysty noudattamaan sopimuksen ehtoja. Tässä tapauksessa ehtona on se, ettei koirat pissaile kyseisissä tiloissa ja tuomalla koiran sinne koiran omistaja on hyväksynyt kyseiset ehdot. Koiran tuominen tapahtumaan on oikeusteknisesti tilanne, jossa sopimus syntyy ja koiran tuoja on hyväksynyt ehdot.

      Lainaa

    84. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Kannattaa leikkauttaa ne koirat niin ei tarvi merkkailla ja se on muutenkin koiran terveydelle parempi

      Lainaa

    85. Tulos: +53 (55 ääntä)
      Itse mokaa hauskempaa oli lukea kommentit, varsinkin Sailan päteminen kymmenen eri nimimerkin takaa oli hulvatonta.

      Lainaa

    86. Tulos: -28 (30 ääntä)
      kiira: Sailan pitäisi hoitaa lääkitys kuntoon.
      Miksi?

      Lainaa

    87. Tulos: -39 (43 ääntä)
      Srunner: Mielenkiintoisesti Saila ja Santtu72 kirjoittelevat samalta tietokoneelta, samoin kuin nimimerkit AP on oikeassa, Anniina ja Koiran omistaja
      Tänne ei pääse kirjoittamaan samalla nimimerkillä kuin vain jos vaihtaa nimimerkkiä, ehkä kyse on siitä.

      Lainaa

    88. Tulos: -35 (35 ääntä)
      Evo: Vittu sä oot tyhmä. Yritä saada itsesi ymmärtämään että se on siivousmaksu ni elämäs helpottuu.
      Siivousmaksusta pitäää löytyä kuitti. Taxikin voi vaatia maksua vain pelkästä siivouksesta ja siitä pitää löytyä kuitti. Löytyykö näiltä, tuskin.

      Lainaa

    89. Tulos: -31 (33 ääntä)
      topi: Saila nyt tuntuu jämähtäneen terminologiaan. On totta, että sakko on lakitermi ja virallisen sakon voi antaa vain viranomainen. “Sakko” sanaa käytetään kuitenkin puhekielessä paljon laajemmin kuvaamaan erilaisia rangaistus- tai korvausluonteisita maksuja. Kaikki lienevät kuulleen puhuttavan parkkisakosta. Ei sekään ole mikään virallinen nimitys asialle vaan oikea termi on pysäköintivirhemaksu. “Huomautus:” tuolla threadin alussa jo selvensi ansiokkaasti asiaa, mutta ei se näköjään mennyt Sailalle jakeluun. Näyttelyjen järjestäjien olisi varmaan syytä jatkossa käyttää lyhyttä ja ytimekästä termiä “tarpeentekovirhemaksu” niin Sailan kaltaiset nipottajat saataisiin hiljaisiksi. Silloin kyseessä on juuri “sopimussakko”, joka on täysin laillinen “rangaistus” kunhan siitä on informoitu. Näyttelyyn osallistujan ja järjestäjän välille syntyy lakipykälät täyttävä sopimus kun hän esim. maksaa osallistumismaksun. Vastaava esimerkki löytyy yksityisten pysäköintifirmojen valvomista parkkipaikoista, joiden sisääntuloportin yhteydessä asia on vielä erikseen kerrottu. Savuttomissa hotellihuoneissa on maininta esim. satasen “tupakointivirhemaksusta”, mikäli sattuisit vetämään siellä kessua jne. Näyttökysymys on sitten asia erikseen, mutta jos vaikkapa viisi muuta koiranomistajaa todistaa, että se oli sinun piskisi, joka tuon tortun tuohon tatamille tuuppasi, niin turha siinä on vastaan kitistä. Sailan höpinät perustuslain vastaisuudesta, kiristämisestä ja rikosilmoituksen tekemisestä osoittavat vain sen, että kauniisti sanottuna lakitieteen opinnot taitavat olla vielä hieman vaiheessa nimim “hieman pidemmälle lakitieteen opinnoissa edennyt”
      Sakosta järjestäjän ilmoituksessakin puhuttiin, että ei ole Sailan keksimä termi nyt kyllä.

      Lainaa

    90. Tulos: -36 (38 ääntä)
      topi: Saila nyt tuntuu jämähtäneen terminologiaan. On totta, että sakko on lakitermi ja virallisen sakon voi antaa vain viranomainen. “Sakko” sanaa käytetään kuitenkin puhekielessä paljon laajemmin kuvaamaan erilaisia rangaistus- tai korvausluonteisita maksuja. Kaikki lienevät kuulleen puhuttavan parkkisakosta. Ei sekään ole mikään virallinen nimitys asialle vaan oikea termi on pysäköintivirhemaksu. “Huomautus:” tuolla threadin alussa jo selvensi ansiokkaasti asiaa, mutta ei se näköjään mennyt Sailalle jakeluun. Näyttelyjen järjestäjien olisi varmaan syytä jatkossa käyttää lyhyttä ja ytimekästä termiä “tarpeentekovirhemaksu” niin Sailan kaltaiset nipottajat saataisiin hiljaisiksi. Silloin kyseessä on juuri “sopimussakko”, joka on täysin laillinen “rangaistus” kunhan siitä on informoitu. Näyttelyyn osallistujan ja järjestäjän välille syntyy lakipykälät täyttävä sopimus kun hän esim. maksaa osallistumismaksun. Vastaava esimerkki löytyy yksityisten pysäköintifirmojen valvomista parkkipaikoista, joiden sisääntuloportin yhteydessä asia on vielä erikseen kerrottu. Savuttomissa hotellihuoneissa on maininta esim. satasen “tupakointivirhemaksusta”, mikäli sattuisit vetämään siellä kessua jne. Näyttökysymys on sitten asia erikseen, mutta jos vaikkapa viisi muuta koiranomistajaa todistaa, että se oli sinun piskisi, joka tuon tortun tuohon tatamille tuuppasi, niin turha siinä on vastaan kitistä. Sailan höpinät perustuslain vastaisuudesta, kiristämisestä ja rikosilmoituksen tekemisestä osoittavat vain sen, että kauniisti sanottuna lakitieteen opinnot taitavat olla vielä hieman vaiheessa nimim “hieman pidemmälle lakitieteen opinnoissa edennyt”
      Tapahtuman järjestäjähän se pissasakosta on puhunut alunperin.

      Lainaa

    91. Tulos: -32 (34 ääntä)
      meikkis: Tuntuupa tuo “pissasakko olevan iso ongelma Sailalle… Hieman rupesi jopa ärsyttämään
      On se sitä aika monelle muullekin jos otat asiasta selvää.

      Lainaa

    92. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Eih, herra mua auttakoon -,-' Hirvee nipo sanasta "sakko" ja yks kaks muuttu laittomaksi "sakottaa" koiran sisäsiisteyden puutteellisuudesta julkisessa, sisätila-alueessa. Eihän koiran jytkympää jätöstäkään saisi jättää maahan, vaan se pitäisi kerätä pois. - miksi ei sitten saisi "sakottaa" sisälle pissaamisesta? Vahingonkorvaus lienee parempi sana ja se on ihan laillista. Ja jos tässä nyt alkaa samalle tasolle nipottajan kanssa.... voi sen todistaa, jos koira nostaa jalkaa tai kyykkää ja lammikko alkaa näkyä.Ja on laillista periä vahingonkorvausta - vahinkohan se on kun lattialle pääsee : ) Toki, jos ehtii siivota pois, niin ei kai siinä : ) Sitten ei ole todisteita tukemaan 25 euron maksua. Moppi mukaan vaan, niin se reilu kakskymppiä säästyy : )

      Lainaa

    93. Tulos: -30 (32 ääntä)
      DEVUSKA: No hemmetti, kun Sailan kaltaiset ihmiset ei järjestä näyttelyjä. Siellä lattiat lainehtisi kusesta ja paskasta, kun eihän kukaan voi heidän rakkaita piskejään estää kuseksimasta ja paskomasta pitkin seiniä ja lattiaa tai varsinkaa maksaa loogisia siivouskuluja. Kyllä se koiran vois mieluummin jättää ulos siinä tapauksessa, pilaa vain muiden päivän, kun Fifi vääntääkin kusitortut estraadille ja kävelee tyytyväisenä pois.
      Tai sitten järjestäjän pitää järjestää koiratapahtuma oikeanlaisessa tilassa, on paljon toimiviakin näyttelyitä.

      Lainaa

    94. Tulos: -36 (38 ääntä)
      Luumu: No mutta kun homma menee lain mukaan juurikin noin. On totta, ettei sakkoja voi määrätä muut kuin viranomaiset, mutta kun tuo ei ole sakko, vaan sopimussakko. Sopimussakko on maksu, jonka sopimuksen toinen osapuoli maksaa, mikäli ei noudata/pysty noudattamaan sopimuksen ehtoja. Tässä tapauksessa ehtona on se, ettei koirat pissaile kyseisissä tiloissa ja tuomalla koiran sinne koiran omistaja on hyväksynyt kyseiset ehdot. Koiran tuominen tapahtumaan on oikeusteknisesti tilanne, jossa sopimus syntyy ja koiran tuoja on hyväksynyt ehdot.
      Silloin jos kyse olisi sopimussakosta pitäisi myös allekirjoittaa jokin sopimus ensin.

      Lainaa

    95. Tulos: -34 (36 ääntä)
      Evo: Missä päin selviää taksiin oksentamisesta viidellä kympillä? Kyllä ittee ainakin vituttais siinä sen verran että se ois loppuillan odotettu tulo+100% ja 200e vitutuslisää. Jos et halua maksaa, älä oksenna taksiin.
      Taxi voi periä maksua taxin sotkemisesta vain siivouksen osalta ja siitäkin pitää olla kuitti. Muita maksuja taxi ei voi periä. Tulojen menetyksestä taxi ei esim. voi periä mitään sotkeneelta asiakkaalta.

      Lainaa

    96. Tulos: -35 (37 ääntä)
      limppu: Kuvailemiesi hätäpissoja ja -kakkoja tekevien stressaavien koirien paikka ei todellakaan ole näyttelyssä eikä varsinkaan jalostuskäytössä. Sakko-nimitys on ehkä typerä ja summa turhan iso mutta ymmärrän että maksua peritään koska se pissaaminen on todella raivosuttava tapa. Meillä ainakin treenihallilla on kyseinen käytäntö myöa, tosin summa on 5e. Se ei ole niin vaikeaa vahtia koiransa kusemista varsinkaan mätsärissä jossa koirat ovat jatkuvasti kiinni. Terv. Koiranäyttelyporukkaa minäkin ja 2 uroksen omistaja.
      Tai sitten et ole eläessäsi käynytkään näyttelyssä itse kun noin puhut.

      Lainaa

    97. Tulos: -37 (41 ääntä)
      Loka: Itse mokaa hauskempaa oli lukea kommentit, varsinkin Sailan päteminen kymmenen eri nimimerkin takaa oli hulvatonta.
      Loput kommentit onkin kirjoittanut sitten Pauliina, Laura ja Isabella.

      Lainaa

    98. Tulos: -47 (51 ääntä)
      Mätsäreihin nyt ei muutenkaan mene kuin sekarotuisten piskien omistajat ja ne joilla on paskat koirat, jotka ei pärjää oikeissa näyttelyissä joten miksi kukaan hyvän koiran omistaja nyt edes haluaisin mätsäriin makselemaan pissasakkoja. :D

      Lainaa

    99. koiraihminen 3.2.2013 19:26
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Kyllähän sitä omaa koiraa täytyy osata lukea että koska on nostamassa koipeaan.. itsellä useita uroksia ja narttuja ollut. Koskaan ei ongelmia ole ollut pissa tai kakka vahinkojen suhteen. Ennen näyttelyihin menoa pissatetaan kunnolla ja kehästä päästyä suunnataan ulos mitään sen suuremmin ihmettelemättä. Ja jos ei anna sen koiransa ryntäillä pitkällä hihnalla ympäriinsä niin ei pääse sillon joka nurkkaa ja kohtaa haistelemaan ja merkkaamaan. Itsellä koirat kulkee vierellä, lyhyellä hihnalla ja en tosiaan päästä toisten koirien lähelle saatika haistelemaan mitään kohtia. Lenkkeilyt on eri tilanteita joissa koira saa vapaasti haistella ja merkkailla kun vapaa käskyn saavat. Eli mielestäni on täysin siitä hihnan toisesta päästä kiinni miten koira käyttäytyy tai reagoi. Pissa maksut on ihan yleisiä ja järkeviä käytäntöjä. Ja en ole natsi vaikka käsityksen voi saada niin. Tunnen koirani ja tiedän miten ne eri tilanteissa käyttäytyvät. Ja haluan pitää koirani hallinnassa jottei kenenkään tarvitse nähdä vaivaa "huonistikäyttäytyvistä tappaja koiristani". Ja aivan turha sanoa että koira on eläin ja ei sen viettejä voi hallita tai ajatuksia tietää mutta jos yhtään viitsii koiransa kanssa touhuta niin osaa kyllä koiran eleistä sanoa mitä se suunnittelee.

      Lainaa

    100. Tulos: -34 (38 ääntä)
      Mätsäreihin nyt ei muutenkaan mene kuin sekarotuisten piskien omistajat ja ne joilla on paskat koirat, jotka ei pärjää oikeissa näyttelyissä joten miksi kukaan hyvän koiran omistaja nyt edes haluaisin mätsäriin makselemaan pissasakkoja.

      Lainaa

    101. Tulos: -35 (39 ääntä)
      koiraihminen: Kyllähän sitä omaa koiraa täytyy osata lukea että koska on nostamassa koipeaan.. itsellä useita uroksia ja narttuja ollut. Koskaan ei ongelmia ole ollut pissa tai kakka vahinkojen suhteen. Ennen näyttelyihin menoa pissatetaan kunnolla ja kehästä päästyä suunnataan ulos mitään sen suuremmin ihmettelemättä. Ja jos ei anna sen koiransa ryntäillä pitkällä hihnalla ympäriinsä niin ei pääse sillon joka nurkkaa ja kohtaa haistelemaan ja merkkaamaan. Itsellä koirat kulkee vierellä, lyhyellä hihnalla ja en tosiaan päästä toisten koirien lähelle saatika haistelemaan mitään kohtia.Lenkkeilyt on eri tilanteita joissa koira saa vapaasti haistella ja merkkailla kun vapaa käskyn saavat.Eli mielestäni on täysin siitä hihnan toisesta päästä kiinni miten koira käyttäytyy tai reagoi. Pissa maksut on ihan yleisiä ja järkeviä käytäntöjä. Ja en ole natsi vaikka käsityksen voi saada niin. Tunnen koirani ja tiedän miten ne eri tilanteissa käyttäytyvät. Ja haluan pitää koirani hallinnassa jottei kenenkään tarvitse nähdä vaivaa “huonistikäyttäytyvistä tappaja koiristani”. Ja aivan turha sanoa että koira on eläin ja ei sen viettejä voi hallita tai ajatuksia tietää mutta jos yhtään viitsii koiransa kanssa touhuta niin osaa kyllä koiran eleistä sanoa mitä se suunnittelee.
      Pissamaksut on kylläkin aika uusi ilmiö ja nimenomaan liittyy näihin paskoihin mätsäreihin joihin osallistuu vaan paskat piskit.

      Lainaa

    102. Tulos: -26 (30 ääntä)
      topi: Saila nyt tuntuu jämähtäneen terminologiaan. On totta, että sakko on lakitermi ja virallisen sakon voi antaa vain viranomainen. “Sakko” sanaa käytetään kuitenkin puhekielessä paljon laajemmin kuvaamaan erilaisia rangaistus- tai korvausluonteisita maksuja. Kaikki lienevät kuulleen puhuttavan parkkisakosta. Ei sekään ole mikään virallinen nimitys asialle vaan oikea termi on pysäköintivirhemaksu. “Huomautus:” tuolla threadin alussa jo selvensi ansiokkaasti asiaa, mutta ei se näköjään mennyt Sailalle jakeluun. Näyttelyjen järjestäjien olisi varmaan syytä jatkossa käyttää lyhyttä ja ytimekästä termiä “tarpeentekovirhemaksu” niin Sailan kaltaiset nipottajat saataisiin hiljaisiksi. Silloin kyseessä on juuri “sopimussakko”, joka on täysin laillinen “rangaistus” kunhan siitä on informoitu. Näyttelyyn osallistujan ja järjestäjän välille syntyy lakipykälät täyttävä sopimus kun hän esim. maksaa osallistumismaksun. Vastaava esimerkki löytyy yksityisten pysäköintifirmojen valvomista parkkipaikoista, joiden sisääntuloportin yhteydessä asia on vielä erikseen kerrottu. Savuttomissa hotellihuoneissa on maininta esim. satasen “tupakointivirhemaksusta”, mikäli sattuisit vetämään siellä kessua jne. Näyttökysymys on sitten asia erikseen, mutta jos vaikkapa viisi muuta koiranomistajaa todistaa, että se oli sinun piskisi, joka tuon tortun tuohon tatamille tuuppasi, niin turha siinä on vastaan kitistä. Sailan höpinät perustuslain vastaisuudesta, kiristämisestä ja rikosilmoituksen tekemisestä osoittavat vain sen, että kauniisti sanottuna lakitieteen opinnot taitavat olla vielä hieman vaiheessa nimim “hieman pidemmälle lakitieteen opinnoissa edennyt”
      No vittu siellä mätsärin sivuilla ne ainakin mainitsivat tän sakkonsa.

      Lainaa

    103. Tulos: -45 (49 ääntä)
      Vittu on niitä näyttelyitä järjestetty iät ja ajat ilman pissasakottamisia ja se helvetin pissaamisesta sakottaminen on ihan vitun pelleä!

      Lainaa

    104. Tulos: -37 (41 ääntä)
      Maya: Kuinka monella nimimerkillä Saila oikein kirjoittelee tänne? Asia meni perille, et halua maksaa “laitonta sakkoa”, kuulimme sen kaikki. Ehkä voisit ottaa asiallisesti puheeksi näiden järjestäjien kanssa, että mielestäsi 25 euroa on liikaa. Se, että käyt päälle kuin (huonosti koulutettu) yleinen syyttäjä, ei aja asiaasi millään lailla. Se saa sinut vain näyttämään naurettavalta, lapselliselta ja typerältä.
      Pauliina lopeta toi multinikkeily!

      Lainaa

    105. Tulos: -33 (35 ääntä)
      koiraihminen: Kyllähän sitä omaa koiraa täytyy osata lukea että koska on nostamassa koipeaan.. itsellä useita uroksia ja narttuja ollut. Koskaan ei ongelmia ole ollut pissa tai kakka vahinkojen suhteen. Ennen näyttelyihin menoa pissatetaan kunnolla ja kehästä päästyä suunnataan ulos mitään sen suuremmin ihmettelemättä. Ja jos ei anna sen koiransa ryntäillä pitkällä hihnalla ympäriinsä niin ei pääse sillon joka nurkkaa ja kohtaa haistelemaan ja merkkaamaan. Itsellä koirat kulkee vierellä, lyhyellä hihnalla ja en tosiaan päästä toisten koirien lähelle saatika haistelemaan mitään kohtia.Lenkkeilyt on eri tilanteita joissa koira saa vapaasti haistella ja merkkailla kun vapaa käskyn saavat.Eli mielestäni on täysin siitä hihnan toisesta päästä kiinni miten koira käyttäytyy tai reagoi. Pissa maksut on ihan yleisiä ja järkeviä käytäntöjä. Ja en ole natsi vaikka käsityksen voi saada niin. Tunnen koirani ja tiedän miten ne eri tilanteissa käyttäytyvät. Ja haluan pitää koirani hallinnassa jottei kenenkään tarvitse nähdä vaivaa “huonistikäyttäytyvistä tappaja koiristani”. Ja aivan turha sanoa että koira on eläin ja ei sen viettejä voi hallita tai ajatuksia tietää mutta jos yhtään viitsii koiransa kanssa touhuta niin osaa kyllä koiran eleistä sanoa mitä se suunnittelee.
      Entäs ne pennut?

      Lainaa

    106. koiraihminen 3.2.2013 19:37
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      No en nyt niinkään tiedä onko uusihomma tuo pissamaksu.. mätsäreissä en kertaakaan ole ollut koiran kanssa, mutta tiedän useita treenitiloja ym. Missä pissamaksu otetaan. Ja onpa joskus jopa joissakin virallisissa näytteyissäkin tämä käytäntö ollut. Toki taitaa olla harvinaisempaa.. tai en tiedä kun ei ole itse koskaan tarvinnut maksella kun ei koirat sisälle pissaile.. :D

      Lainaa

    107. Tulos: -43 (49 ääntä)
      Maya: Kuinka monella nimimerkillä Saila oikein kirjoittelee tänne? Asia meni perille, et halua maksaa “laitonta sakkoa”, kuulimme sen kaikki. Ehkä voisit ottaa asiallisesti puheeksi näiden järjestäjien kanssa, että mielestäsi 25 euroa on liikaa. Se, että käyt päälle kuin (huonosti koulutettu) yleinen syyttäjä, ei aja asiaasi millään lailla. Se saa sinut vain näyttämään naurettavalta, lapselliselta ja typerältä.
      Ihan hyvä että tää laittomuus ja kiristys saa huomiota ja kohta loppuu se rahan periminen viattomilta koiranomistajilta!

      Lainaa

    108. koiraihminen 3.2.2013 19:42
      Tulos: +3 (9 ääntä)
      Pennuille käy vahinkoja mutta on ihan kiinni siitä miten puuttuu koiransa pissailuun sisällä. Kotona ollessa meillä on ollut pissat tai kakat lattialla kun pitkää aikaa ollut pois itse vaikka työpäivän takia mutta vahinkoa ei ole koskaan sattunut vieraissa paikoissa kyläillessä tai halleissa treenatessa.. toki nämä mun koirat siis jokainen kasvattaa ja kouluttaa koiransa tyylillään.

      Lainaa

    109. Tulos: -33 (39 ääntä)
      koiraihminen: Pennuille käy vahinkoja mutta on ihan kiinni siitä miten puuttuu koiransa pissailuun sisällä. Kotona ollessa meillä on ollut pissat tai kakat lattialla kun pitkää aikaa ollut pois itse vaikka työpäivän takia mutta vahinkoa ei ole koskaan sattunut vieraissa paikoissa kyläillessä tai halleissa treenatessa.. toki nämä mun koirat siis jokainen kasvattaa ja kouluttaa koiransa tyylillään.
      No joo. Pauliina-multinikki siellä valehtelee minkä kerkeää. Jokaiselle pennulle sattuu vahinkoja. :D Ei ole olemassakaan alusta asti sisäsiistiä pentua, ne vahingot nimenomaan tulevat viereissa paikoissa. Moni pentu pissaa näyttelykehässäkin kun on arvosteltavana.

      Lainaa

    110. Tulos: -31 (35 ääntä)
      koiraihminen: Pennuille käy vahinkoja mutta on ihan kiinni siitä miten puuttuu koiransa pissailuun sisällä. Kotona ollessa meillä on ollut pissat tai kakat lattialla kun pitkää aikaa ollut pois itse vaikka työpäivän takia mutta vahinkoa ei ole koskaan sattunut vieraissa paikoissa kyläillessä tai halleissa treenatessa.. toki nämä mun koirat siis jokainen kasvattaa ja kouluttaa koiransa tyylillään.
      No joo. Pauliina-multinikki siellä valehtelee minkä kerkeää. Jokaiselle pennulle sattuu vahinkoja. Ei ole olemassakaan alusta asti sisäsiistiä pentua, ne vahingot nimenomaan tulevat viereissa paikoissa. Moni pentu pissaa näyttelykehässäkin kun on arvosteltavana.

      Lainaa

    111. Tulos: -41 (45 ääntä)
      Pauliina lopeta toi kymmenillä nimimerkeillä kirjoittelu heti. Naurettavaa toimintaa. Itsehän te niitä typeriä sakkojanne jakelette.

      Lainaa

    112. Laura spämmää 3.2.2013 20:43
      Tulos: -39 (41 ääntä)
      Hyvin on tämä Laurakin spämmännyt, kirjoittanut kaikki haukkumaviestit tässäkin ketjussa kuten tuossa pätkityssä feissariketjussakin. :D :D

      Lainaa

    113. Laura spämmää 3.2.2013 20:44
      Tulos: -34 (38 ääntä)
      Hyvin on tämä Laurakin spämmännyt, kirjoittanut kaikki haukkumaviestit tässäkin ketjussa kuten tuossa pätkityssä feissariketjussakin.

      Lainaa

    114. Tulos: -35 (39 ääntä)
      Hyvin on tämä Laurakin spämmännyt, kirjoittanut kaikki haukkumaviestit tässäkin ketjussa kuten tuossa pätkityssä feissariketjussakin.

      Lainaa

    115. Tulos: -35 (37 ääntä)
      Hyvin on tämä Laurakin spämmännyt, kirjoittanut kaikki haukkuma viestit tässäkin ketjussa kuten tuossa pätkityssä feissari ketjussakin.

      Lainaa

    116. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Asiakas tullessaan tilaisuuteen tulee hyväksyneeksi pissasakon. Asiakkaan ei ole pakko sitä maksaa, mutta järjestäjillä on vapaus kieltää maksamattajättäneen asiakkaan tuleminen jatkossa tapahtumiinsa. Eipä tässä mitään laitonta ole.

      Lainaa

    117. Tulos: -29 (35 ääntä)
      Laura senkun spämmää. :D Hau hau!

      Lainaa

    118. Tulos: -32 (36 ääntä)
      Ihme multinikki tuo Laurakin. Kaikki keskustelun alkuviestit siltä. :D

      Lainaa

    119. Tulos: -28 (34 ääntä)
      Ihme multinikki tuo Laurakin. Kaikki keskustelun alkuviestit siltä.

      Lainaa

    120. Tulos: -30 (36 ääntä)
      Epo: Asiakas tullessaan tilaisuuteen tulee hyväksyneeksi pissasakon. Asiakkaan ei ole pakko sitä maksaa, mutta järjestäjillä on vapaus kieltää maksamattajättäneen asiakkaan tuleminen jatkossa tapahtumiinsa. Eipä tässä mitään laitonta ole.
      Mikä logiikka ja laki tuossa on takana?

      Lainaa

    121. Tulos: -31 (37 ääntä)
      Epo: Asiakas tullessaan tilaisuuteen tulee hyväksyneeksi pissasakon. Asiakkaan ei ole pakko sitä maksaa, mutta järjestäjillä on vapaus kieltää maksamattajättäneen asiakkaan tuleminen jatkossa tapahtumiinsa. Eipä tässä mitään laitonta ole.
      Ja miten siitä pissasakosta on käytännössä informoitu?

      Lainaa

    122. koiraihminen 3.2.2013 21:21
      Tulos: +25 (27 ääntä)
      Anteeks nyt on pakko kysyä et mikä pauliina.. ? :D putosin kärryiltä.. vai putosinko?

      Lainaa

    123. koiraihminen 3.2.2013 21:29
      Tulos: +15 (19 ääntä)
      Mun ei kyllä tarvi kun tällä yhdellä nimimerkillä kommentoida.. eikä se liity mihinkään pauliinaan?! mitenkään.. kai sitä saa oman mielipiteensä ilmaista.. itselle kun ei pennunkaan kanssa ole näyttelyissä mitään pissa kakka vahinkoja sattunut.. vai ottaako heti niin koville että täytyy alkaa vetoon siihen että kuulun johonkin multinimimerkki persoonaan?!

      Lainaa

    124. Tulos: +49 (55 ääntä)
      Mitä täällä oikein tapahtuu??

      Lainaa

    125. Tulos: +61 (69 ääntä)
      indy: Mitä täällä oikein tapahtuu??
      Saila on seonnut ja kirjoittaa tänne kymmenillä eri nimimerkeillä yrittäen epätoivoisesti puolustaa kantaansa.

      Lainaa

    126. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Päätä särkee pelkästään siitä ajatuksesta, että tällaisia idiootteja on oikeasti maailmassa.

      Lainaa

    127. Koita jo tajuta 3.2.2013 23:01
      Tulos: +35 (37 ääntä)
      Santtu72: Sitä minäkin ihmettelen kovasti.
      Se ei ole sakko vaan vahingonkorvaus. Se on ihan laillista periä jos itse menee tapahtumaan jossa näin on säännöt kerrottu. Yritättekö team Saila tosissanne väittää että voit temennä kenen tahansa kotiin paskomaan lattialle ja olla korvaamatta haittoja? Yleinen tapahtuma ei ole JULKINEN tila, vaan kaikille avoin tapahtuma, johon voi SILTI olla SÄÄNNÖT. Aikuistukaa älkääkä itkekö.

      Lainaa

    128. Tulos: +24 (24 ääntä)
      XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Sainpaha illan naurut ku luin tän kaike. Niin monta näkökulmaa ja silti jokainen on totta. Ja jokainen erilainen kommentti lukee 59 kertaa tässä keskustelussa. Huh. Eikö riitä että, on oikein periä siivousmaksu, on totta että koiraa voi jänskättää ja tulla kakka, on totta että helposti voi merkata jos vaikka joku pentu on päässyt lirauttamaan, on totta että koirat saattavat sen tehdä vaikka ovat sisäsiistejä, Ja ne yksityiset henkilöt jotka tän siivousmaksun sit tulee pyytämään kun koira päästää vetelät kangasmatolle, tuskin niitä rahoja itsellään pitää, vaan hänen kauttaan ne menevät hallin omistajalle vai mikä lie. Kun kaikki nyt sanovat että "ei yksityinen voi sakottaa". Tämä henkilö siis ottaa maksun sinulta siivouskuluihin ja se menee hänen kauttaan itse hallille. Kiitos.

      Lainaa

    129. Tulos: +40 (44 ääntä)
      Meinasin sanoa, että nämä mokat ovat aina helmiä, joihin mokaaja tulee pätemään monilla eri nikeillä, mutta täällä ollaan ilmeisesti nyt seottu oikein todenteolla. Vetää vertoja jo Lounalle.

      Lainaa

    130. Tulos: +35 (35 ääntä)
      Mitä ihmettä täällä tapahtuu?? o_O Kommentit/kinastelu parempi kuin itse moka! :D No, mutta jatka(kaa) toki! *hakee popcornit*

      Lainaa

    131. metalvenus 4.2.2013 4:55
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Lähettäkää ny vaikka mulle tilinumero, ni voin maksaa sen lirautus-sanktion, vaikkei mulloo koiraakaan. Entistäkin vähemmän kiinnostaa hankkiakaan, mikäli eläimen mukana kaveripiiriin pompsahtelee samantapaisia vajakkeja, kuin nämä näyttelyhörhöt.

      Lainaa

    132. donitsimestari 4.2.2013 7:51
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      ei jumalauta ihmiset, järkeä saa käyttää.

      Lainaa

    133. otin nyt tämänkin esille 4.2.2013 11:25
      Tulos: +25 (31 ääntä)
      Vitosen mäkin voisin sattuneesta vahingosta maksaa, 25 euroa kuulostaa jo melko överiltä.
      Ilmeisesti teistä ei ole kukaan ole ostanut siisvouspalveluja. Isossa hallissa, jossa järjestetään useita erilaisia tapahtumia, tapahtuman järjestäjät usein tilaisuuden päätyttyä keräävät omat tavaransa ja siivoavat jälkensä irtoroskien osalta. Eivät siis itse ala moppaamaan lattioita. Sen tekevät hallin siivoojat, jotka ovat usein vuokratyöntekijöitä siivousfirmasta, jonka kanssa halli on tehnyt sopimuksen asiaan liittyen. Tuossa sopimuksessa on tarkkaan eritelty maksu jokaisesta suoritetusta siivoustoimenpiteesta ja päätetty esim että jokaisen tapahtuman jälkeen halli imuroidaan ja kivilattiat mopataan = perushinta. Tuohon hintaan ei kuulu kakan jynssääminen matosta eikä pissan pyyhkiminen seinästä vaan kaikelle noista ekstroista siivousfirma laskuttaa erikseen (+siivooja saa niiden puhdistamisesta enemmän palkkaa). Jos ammattilainen siivoaa erikoisaineilla ja työkaluilla jotain ekstraa sen hinta ei ole 5 € vaan kyllä tuo 25€ on lähempänä totuutta. Jos tuota summaa ei maksa koiran omistaja sen maksaa tapahtuman järjestäjä.

      Lainaa

    134. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Saila: Mistä sinulle tuollaista tuli mieleen? Tuskin itsekään haluaisit maksella laittomia sakkoja?? Ei hyvää päivää vaan.
      Mutta kun se ei ole laiton.

      Lainaa

    135. Tulos: -38 (42 ääntä)
      Joka tapauksessa koko pissasakkoa ei lain mukaan tarvitse maksaa. Sen kun kieltäytyy vain. Ei ne siellä mätsäreissä voi papereitakaan ihmisiltä tarkistella. Ja juu, koirapiirit, koirapiirit…

      Lainaa

    136. Tulos: -41 (43 ääntä)
      bethos: Mutta kun se ei ole laiton.
      On se laitonta jos sakosta ei ole kunnolla edes informoitu. :) En maksaisi.

      Lainaa

    137. Tulos: -38 (40 ääntä)
      bethos: Mutta kun se ei ole laiton.
      On se laitonta jos sakosta ei ole kunnolla edes informoitu. En maksaisi. :)

      Lainaa

    138. Tulos: -37 (41 ääntä)
      En maksaisi. Piste. ;)

      Lainaa

    139. Tulos: -37 (41 ääntä)
      En maksaisi. :D

      Lainaa

    140. Tulos: -38 (42 ääntä)
      Miksi maksaisin moista maksua kun ei ole edes laillista periä? :D

      Lainaa

    141. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Koiran hankkimista harkitsevan olisi syytä käydä Mensan testissä ja läpäistä se. Muuten koiralla ei ole veroistaan seuraa vaan se tylsistyy ja "tekee vaikka viidet pissat teidän lattialle". Säälittää, että koiraparka joutuu elämään tuollaisen pahvin kanssa. Yhtä kärsimystä koko elämä.

      Lainaa

    142. Tulos: -37 (39 ääntä)
      :D Pauliina ja muut mätsärin järkkärit, halooooo

      Lainaa

    143. Tulos: -37 (41 ääntä)
      "Tämä uusi villitys mätsäreiden järjestäjillä huolettaa. Nyt on alettu nimittäin vaatimaan rahaa mätsäreihin osallistuvilta koirien omistajilta jos heidän koiransa saattuu pissaamaan mätsäripaikalla. Mihin tämä maailma on oikein menossa kun koiraihmisetkin jo haluavat sakottaa toisiaan? Korkeimmillaan pissasakko voi olla jopa useita kymmeniä euroja. Melko kohtuutonta jos vaikka koira tekee hätäpissat, on pentu tai uros joka merkkaa paikalla olevien narttujen takia. Eikö tällaiset pissasakot tulisi kieltää.... Eipä tarvitse enää mennä yhteenkään mätsäriin jos tulee sakko siitä kun koira vahingossa pissaa. Sisäsiisteydestähän siinä ei ole kyse silloin." Kyllä. Noloa pyytää rahaa koirien omistajilta ihan syyttä.

      Lainaa

    144. juhlamokka on hyvää. 4.2.2013 18:48
      Tulos: -34 (40 ääntä)
      Juhlamoka: Koiran hankkimista harkitsevan olisi syytä käydä Mensan testissä ja läpäistä se. Muuten koiralla ei ole veroistaan seuraa vaan se tylsistyy ja “tekee vaikka viidet pissat teidän lattialle”. Säälittää, että koiraparka joutuu elämään tuollaisen pahvin kanssa. Yhtä kärsimystä koko elämä.
      En minäkään haluaisi olla mätsärin järkkääjän koira. Täytyy tosiaan olla alhainen ÄO jos järkkää koiratapahtumia paikoissa joihin koiran kaltaista eläintä ei voi viedä.

      Lainaa

    145. Tulos: +11 (17 ääntä)
      jokujako: Joka tapauksessa koko pissasakkoa ei lain mukaan tarvitse maksaa. Sen kun kieltäytyy vain. Ei ne siellä mätsäreissä voi papereitakaan ihmisiltä tarkistella. Ja juu, koirapiirit, koirapiirit…
      Miksi mennä näyttelyyn kuseksivan eli sairaan tai luonnevikaisen koiran kanssa? Onpa hyvät lähtökohdat osallistua, kun omistaja on räksyttänyt kilometrin kilpailun järjestäjille. Sakko on väärä nimi vahingonkorvauslaskulle, eikä kiistely johda mihinkään, mutta kilpailun järjestäjä voi kyllä määrätä säännöt ja periä saataviaan perintätoimiston kautta, ellei niitä muuten makseta. Maksamattoman velan vanhenemisaika on 15 vuotta, jos saatavaa on aktiivisesti peritty. Perintäkulut ja korot maksaa velallinen. Terveiset vain koirien kusettaja-Sailalle. Todella huono ja typerä koiranomistaja olet. Mätsäreissä kyllä tarkistetaan sekä omistajan että koiran paperit. Eihän koko touhulla muuten mitään pohjaa olisi.

      Lainaa

    146. Tulos: +3 (7 ääntä)
      metalvenus: Lähettäkää ny vaikka mulle tilinumero, ni voin maksaa sen lirautus-sanktion, vaikkei mulloo koiraakaan. Entistäkin vähemmän kiinnostaa hankkiakaan, mikäli eläimen mukana kaveripiiriin pompsahtelee samantapaisia vajakkeja, kuin nämä näyttelyhörhöt.
      Ennen oli kaikki paremmin. Koiratkin saivat olla koiria ja näyttelyitä ei otettu turhan tosissaan. Ulkonahan ne silloin pidettiinkin.

      Lainaa

    147. koiranomistaja minäkin... 4.2.2013 18:55
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Miettikää nyt vähän mitä täällä kirjoitatte alkaa menemään tosi paksuksi. :O

      Lainaa

    148. Nou mätsäri 4.2.2013 18:56
      Tulos: -29 (33 ääntä)
      Mätsärin multinikit vauhdissa..... Taisivat saada noottia sakoistaan.

      Lainaa

    149. Ex-mätsäriläinen 4.2.2013 18:58
      Tulos: -14 (18 ääntä)
      RRRakki: Miksi mennä näyttelyyn kuseksivan eli sairaan tai luonnevikaisen koiran kanssa? Onpa hyvät lähtökohdat osallistua, kun omistaja on räksyttänyt kilometrin kilpailun järjestäjille. Sakko on väärä nimi vahingonkorvauslaskulle, eikä kiistely johda mihinkään, mutta kilpailun järjestäjä voi kyllä määrätä säännöt ja periä saataviaan perintätoimiston kautta, ellei niitä muuten makseta. Maksamattoman velan vanhenemisaika on 15 vuotta, jos saatavaa on aktiivisesti peritty. Perintäkulut ja korot maksaa velallinen. Terveiset vain koirien kusettaja-Sailalle. Todella huono ja typerä koiranomistaja olet. Mätsäreissä kyllä tarkistetaan sekä omistajan että koiran paperit. Eihän koko touhulla muuten mitään pohjaa olisi.
      Mätsäreissä ei kylläkään tarkisteta muuta kuin koiran rokotustodistus.

      Lainaa

    150. Ex-mätsäriläinen 4.2.2013 19:19
      Tulos: -25 (31 ääntä)
      otin nyt tämänkin esille: Ilmeisesti teistä ei ole kukaan ole ostanut siisvouspalveluja. Isossa hallissa, jossa järjestetään useita erilaisia tapahtumia, tapahtuman järjestäjät usein tilaisuuden päätyttyä keräävät omat tavaransa ja siivoavat jälkensä irtoroskien osalta. Eivät siis itse ala moppaamaan lattioita. Sen tekevät hallin siivoojat, jotka ovat usein vuokratyöntekijöitä siivousfirmasta, jonka kanssa halli on tehnyt sopimuksen asiaan liittyen. Tuossa sopimuksessa on tarkkaan eritelty maksu jokaisesta suoritetusta siivoustoimenpiteesta ja päätetty esim että jokaisen tapahtuman jälkeen halli imuroidaan ja kivilattiat mopataan = perushinta. Tuohon hintaan ei kuulu kakan jynssääminen matosta eikä pissan pyyhkiminen seinästä vaan kaikelle noista ekstroista siivousfirma laskuttaa erikseen (+siivooja saa niiden puhdistamisesta enemmän palkkaa). Jos ammattilainen siivoaa erikoisaineilla ja työkaluilla jotain ekstraa sen hinta ei ole 5 € vaan kyllä tuo 25€ on lähempänä totuutta. Jos tuota summaa ei maksa koiran omistaja sen maksaa tapahtuman järjestäjä.
      Siivousfirma ja mätsärin järjestäjät siis laskuttaa vaikka asiakkaan jonka koira tekee jätökset, tulee itse siivota koiran aiheuttamat sotkut ja lisäksi vielä maksaa 25-30 euroa siitä että itse siivoaa. Tässä ei nyt jotenkin ole mitään järkeä.

      Lainaa

    151. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Voih, tästä tulikin nyt tällainen perus koirafoorumi. Miksette samointein ala väittelee siitä mikä on oikea tapa kasvattaa ja kouluttaa koiria? Siitä tulis vielä mielenkiintoisempi keskustelu.. hohhoijaa.

      Lainaa

    152. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Tänne on tainnu eksyä pari tyyppiä joltain avohoito-osastolta... Mitä järkee vängätä tästä asiasta miljoonan eri nimimerkin takaa? Kaikki tajuaa, että kyseessä on sama tyyppi. Ei siis edistä mitenkään asiaa, saa kirjoittajansa näyttämään vaan entistä hullummalta. Ja miten muutenkaan tappelu ja inttäminen feissarimokien kommenteissa auttaa mitään?

      Lainaa

    153. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Hieno monologi Saila.

      Lainaa

    154. Tulos: +26 (28 ääntä)
      ekaks luin näitä kommentteja tääl nauraen, mut nyt nää on menny vaa lapsellisiks ja sairaiks :---I

      Lainaa

    155. Tulos: +3 (5 ääntä)
      ananias: No ihan oikeassahan tuo Saila on, vaikka vähän tunteen palolla höyryääkin. Laitonta tuollainen sakkojen keräily on, vaikka yleinen tapa olisikin. Samalla logiikalla voisin nyhtää katuja roskaavilta ES-jonneilta rahaa, koska siisteys ja yleinen etu…
      Teoriassa poliisi voi sakottaa roskaamisesta:P

      Lainaa

    156. Kalle karvaton 5.2.2013 1:40
      Tulos: -16 (32 ääntä)
      Sailalla voi olla hiekkaa pimpassa, mutta muilla pääosin sahanpuruja nuppi täynnä. Pitää varmaan alkaa järjestämään mätsäreitä pelkästään uros koirille ja itse tuoda paikalle pari kiimasta narttua, johan alkaa virtsa lentää. Samalla vois kääriä muhkeat vahingonkorvaus rahat ja muuttaa westendiin!

      Lainaa

    157. Tulos: -18 (24 ääntä)
      Kalle karvaton: Sailalla voi olla hiekkaa pimpassa, mutta muilla pääosin sahanpuruja nuppi täynnä. Pitää varmaan alkaa järjestämään mätsäreitä pelkästään uros koirille ja itse tuoda paikalle pari kiimasta narttua, johan alkaa virtsa lentää. Samalla vois kääriä muhkeat vahingonkorvaus rahat ja muuttaa westendiin!
      Hahahahaha ehdottomasti paras kommentti tässä keskustelussa! :D

      Lainaa

    158. Tulos: -27 (29 ääntä)
      Juuso: Teoriassa poliisi voi sakottaa roskaamisesta:P
      Koiran kusi = roska?

      Lainaa

    159. No huhhuh 5.2.2013 2:25
      Tulos: +33 (37 ääntä)
      Ei huhhuh... Siis tämähän on jo jotain aivan järkyttävää. Saila kirjoittaa täällä varmaan kahdellakymmenellä eri nimimerkillä. Lääkkeet ja äkkiä. Jookosta?

      Lainaa

    160. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Järjestäjien kannattaa lopettaa moiset tapahtumat, jos ihmiset eivät ole valmiita noudattamaan tapahtuman sääntöjä tai maksamaan aiheuttamiaan vahinkoja. Jotkut daijut vielä täällä kommenteissakin puolustelee tuota "kusi-sailaa"??? Vahinkoja sattuu, mutta menemällä tapahtumaan on hyväksynyt "ehdot" ja näin ollen varautunut maksamaan vahingon. Ei auttanut minunkaan selittää poliisille, että vahingossa ajelin päin punaisia. Sakko tuli.

      Lainaa

    161. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Välinpitämättömät koiraihmiset sais ampua kuuhun.

      Lainaa

    162. Yli opistö hörhö 5.2.2013 15:47
      Tulos: +20 (24 ääntä)
      Voi hyvä helvetti että jaksaa aikuinen ihminen käyttäytyä kuin uhmaikäinen pikkulapsi. Ei elämä että mua vituttaa tollaset ihmiset.

      Lainaa

    163. Tulos: -9 (15 ääntä)
      Ärsyttää nämä ihmiset, jotka pätevät lailla joita ei edes tunne.

      Lainaa

    164. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Aivan: Miksi ne koirat sitten pitää viedää sinne näyttelyyn, jos ne kerran niin paljon kärsii siellä? Kieltäkäämme siis tämä eläinrääkkäys kokonaan.
      Asiaa!

      Lainaa

    165. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Nyt kaikki kusemaan Sailan postiluukkuun.

      Lainaa

    166. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Eiköhän sakko ole tässä tapauksessa siivoismaksu, ja luullakseni se on oikeus pitää keneltä tahansa joka jotain siivottavaa tekee. Koira tai ihminen, ihan sama. PItäähän taksissakin maksaa jos koira paskoo penkille. En tosin tiedä montaa taksia jotka nurisematta koiraa edes kyytiin ottaa.

      Lainaa

    167. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Itse en ole koiranomistaja, joten Saila voi nyt sanoa, että enhän minä mistää mitään ymmärrä, mutta mielestäni tuo maksu kuulostaa ihan kohtuulliselta. Ei sitä pissaa tai kakkaa oikeasti saa kaikilta pinnoilta ihan vaan pyyhkimällä pois ja aika iso lasku tulisi järjestäjälle, jos joutuisi itse kaikki tälläiset "vahingot" maksamaan... Mutta joo, Sekopää-Sailan kymmenellä eri nimimerkillä kirjoittelu on kylläkin aika helvetin viihdyttävää iltalukemista :D huhhuh, teki kyllä viimeistään ihan pellen itsestään tuolla kirjoittelulla...

      Lainaa

    168. Tulos: +14 (16 ääntä)
      jokujako: Joka tapauksessa koko pissasakkoa ei lain mukaan tarvitse maksaa. Sen kun kieltäytyy vain. Ei ne siellä mätsäreissä voi papereitakaan ihmisiltä tarkistella. Ja juu, koirapiirit, koirapiirit…
      Joo, ei ole pakko maksaa. Sen sijaan saa ihan vapaavalintaisesti maksaa ne todelliset siivouskustannukset ja omat ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut sen jälkeen kun asia on raastuvassa käsitelty. Siitä ei enää ihan 25 eurolla selviäkään.

      Lainaa

    169. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Heidi: Tai sitten et ole eläessäsi käynytkään näyttelyssä itse kun noin puhut.
      vain 12 vuotta niissä kiertänyt :D osaan vain kouluttaa ja vahtia koiriani sekä omistan hyväluonteiset ja hermorakenteeltaan terveet piskit ilman hätäkakkoja ja hätäpissoj.

      Lainaa

    170. Tulos: +26 (30 ääntä)
      En voi nuorena käsittää, kuinka lapsellisia aikuisia ihmisiä täältä löytyy. Saila ei olisi nolannut itseään niin pahasti, jos olisi jättänyt vain asiat sikseen, mutta kun tulee tänne kirjoittelemaan kahdenkymmenen nimimerkin takaa niin huh huh... Toivottavasti Saila ymmärtää edes hävetä, mutta todennäköisesti ei, koska eipä taida pahemmin järkeä löytyä päästä. Noloa, todella noloa. Toivottavasti Sailalla ei ole lapsia, koska häpeäisivät varmasti silmänsä päästä ihan arkielämässäkin. Taitaapa koiriakin hävettää...

      Lainaa

    171. Tulos: -16 (24 ääntä)
      Keskustelu tosiaan ei etene mihinkään...Mutta sen vain itse enää totean että ovatko nämä pissasakkoa niin kovasti puolustelevat itse koskaan joutuneet sakkoa maksamaan, eikö yhtään harmittanut vahingon sattuessa? Ainiin mutta tehän olitte sitä priima luokkaa koiranomistajien keskuudessa, eihän teille nyt ikinä satu mitään vahinkoja koiranne kanssa, ei ikinä. Ilmeisesti koiranne ovat näitä jotka kulkevat kadulla polvienne vieressä ja auta armias jos yksikin väärä askel niin tulee kauheat torut tai jos treeneissä ei toimita kuin kympin oppilas koulussa niin sama juttu -säälittäisi enemmän olla teidän kuin Sailan koiranne. Näitäkin kun on iso määrä koiranomistajien joukossa. Ei se tarkoita sitä että on vastuuton koiranomistaja jos ei voi ymmärtää mistä sakko tarkalleen koostuu ja varsinkaan sitä miksi koiratapahtumia ei voida järjestää helposti putsattavilla lattioilla, ei luulisi nykypäivän yltäkylläisyydessä olevan mahdotonta löytää helposti putsattavaa mutta silti liukumatonta treenipohjaa halleihin?

      Lainaa

    172. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Niksu: Keskustelu tosiaan ei etene mihinkään…Mutta sen vain itse enää totean että ovatko nämä pissasakkoa niin kovasti puolustelevat itse koskaan joutuneet sakkoa maksamaan, eikö yhtään harmittanut vahingon sattuessa? Ainiin mutta tehän olitte sitä priima luokkaa koiranomistajien keskuudessa, eihän teille nyt ikinä satu mitään vahinkoja koiranne kanssa, ei ikinä. Ilmeisesti koiranne ovat näitä jotka kulkevat kadulla polvienne vieressä ja auta armias jos yksikin väärä askel niin tulee kauheat torut tai jos treeneissä ei toimita kuin kympin oppilas koulussa niin sama juttu -säälittäisi enemmän olla teidän kuin Sailan koiranne. Näitäkin kun on iso määrä koiranomistajien joukossa. Ei se tarkoita sitä että on vastuuton koiranomistaja jos ei voi ymmärtää mistä sakko tarkalleen koostuu ja varsinkaan sitä miksi koiratapahtumia ei voida järjestää helposti putsattavilla lattioilla, ei luulisi nykypäivän yltäkylläisyydessä olevan mahdotonta löytää helposti putsattavaa mutta silti liukumatonta treenipohjaa halleihin?
      Lopetetaan nää tapahtumat mieluummin kokonaan. Kai seuraavaksi keksit, että miksei voida rakentaa hallia pelkästään koiratapahtumia varten ja sinne saisi kusta ja paskoa vapaasti vaikkapa omistajansakin. Vahinkoja sattuu ja voi jopa harmittaakin, mutta niistä olen silti valmis maksamaan, vaikka vielä itse keräisinkin paskat pois lattialta. Olenhan hyväksynyt tapahtuman ehdot saapumalla paikalle.

      Lainaa

    173. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Eiköhän tässä nyt kuitenkin ole kyse normaaleista, hyvistä käytöstavoista ja yleisestä viihtyvyydestä? Tyypillisiä suomalaisia taas... Oikein hihkutaan innosta kun päästään aiheuttamaan muille mielipahaa ja vahingoittamaan toisten omaisuutta ihan vain huvikseen, eikä tartte ees sakkoja maksaa!

      Lainaa

    174. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Jos koiraihmiset nyt näin suuresti pissamaksusta jaksavat itkeä, niin tehdään näin: pissamaksu pois kokonaan, mutta osallistumismaksuja sun muita korotetaan vastaavasti että saadaan kuseksimisesta aiheutuneet kulut peittoon. Näin itkijät ja kaikki muutkin saavat maksaa enemmän, kaikilla on paha mieli, mutta itkijät voivat lopettaa epäoikeudenmukaisuudesta valittamisen.

      Lainaa

    175. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Wuuut: Miks ihmeessä ees annetaan joku pissasakko ? Eikö se riitä että koiran omistaja ite sitten pesee koiran jätökset pois ? Vai meneekö se 25 euroo sille hallille, henkisiä korvauksia ?
      Koirahalleissa on aina matot, koska koiria ei voi juoksuttaa liukkaalla lattialla, edes näyttelyissä, koska liikkeet ei näy silloin kunnolla. Yleensä nuo mätsäri-/näyttelyhallit ovat muutoinkin koirien käytössä, tokotreeneissä, agilityharjoituksissa ynnä muissa. Eli niissä on joko tekonurmimatto tai joku muu pitävä materiaali, yleensä mahdollisimman pehmeä pitävyyden lisäksi, jottei agilityharjoituksissa turhaan rasiteta koirien niveliä. Sellaisen maton peseminen hallissa ei ole mikään pikkujuttu ja kusen hajua ei todellakaan saa pois millään muulla, kuin vahvoilla myrkyillä ja painepesurilla. Koirien hajuaisti on niin tarkka, että ne haistavat jopa hormonit verenkierrosta, eli vesipesu kuselle ei ole mitään, vaan koira haistaa sen edelleen moitteetta. Koska peseminen on niin työlästä, käytetään monissa halleissa merkkejä, hädän yllätettyä jätös pestään pois ja paikalle jätetään pissamerkki (muovinen piikillä varustettu lätkä, joka upotetaan mattoon), jotta hallin pesijöiden ei tarvitse pestä kuin merkkikohdat. Halleissa käy myös pentukoiria, joilta saattaa joskus päästä pissa vahingossa, säikähdyksessä tai kouluttamattomuuttaan. Näiden pentukoirien pissa saattaa jäädä haisemaan mattoon, jolloin vähänkään vähemmälle hallitreenille (koirahan ei välttämättä osaa yhdistää "sisälle ei pissata" sääntöä halliin, koska siellä haisee kusi, muut koirat ja erittäin vahvana pihan haju, jota kulkeutuu koirien tassuissa ja ihmisten kengissä) jäänyt aikuinen koira voi hyvinkin merkata hajun päälle. Eli kyllä siinä saa olla sisäsiistinkin koiran kanssa skarppina, jotta välttyy kakka-/pissasakolta, kun näkee koiransa haistelevan hallin tolppaa, on reagoitava alle sekunnissa, ettei koira ehdi nostaa koipeaan.

      Lainaa

    176. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Suurin ongelma täällä tuntuis ihmisillä olevan se, ettei oikeasti ymmärretä mitä materiaalia koirahallien lattiat on. Ikinä en ole ollut koirahallissa, jossa olisi muovimatot, vaan jokaisessa hallissa jossa olen ollut, on matot tällaiset: http://4.bp.blogspot.com/--HFHAGw4YA8/UQrCyAVhC8I/AAAAAAAAByE/4cvtYgHCSDU/s1600/_MG_6423.JPG En treenaisi koirani kanssa hallissa, jossa olisi minkään muunlaiset matot, mielummin maksan pissasakon tai kaksi, kuin tulevaisuudessa itken koirani E/E lonkkia.

      Lainaa

    177. Seppo Saviniemi 6.2.2013 12:01
      Tulos: +12 (18 ääntä)
      Koiraa ei ole, eikä tule, joten en sinällään näistä tiedä mitään, mutta kyllä tuo maksun periminen on ihan kohtuullista kun jonkun pitää ne siivotakin ym. kivaa. Eihän sitä tietysti ole PAKKO maksaa, mutta voi olla että enää toiste ei ole tapahtumaan asiaa puhumattakaan siitä persereiän leimasta mikä otsaan napsahtaa.

      Lainaa

    178. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Tietääkseni suomenkielessä on myös sano korvaus ,jota voitaisiin tässä tapauksessa käyttää.Ymmärrän sinällään sen että tuota akkaa vituttaa sakko sana,mutta pitää olla pieni sieluinen ihminen jos jaksaa jotain tutkintopyyntöjä poliisilta mennä vaatimaan :D .

      Lainaa

    179. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Epäilen, ettei Saila ole ihan terve. Ei vaan ole normaalia käydä keskustelua yksistään 20 nimimerkkiä käyttäen ! Se tästä vielä puuttuisi että hän alkaisi VÄITTELEMÄÄN itsensä kanssa! Olis muuten aika hienoa. Saila vs. Saila. Odottelen sitä.

      Lainaa

    180. Sprinkles 7.2.2013 2:42
      Tulos: +23 (23 ääntä)
      Sailalla tosiaan menny aamu- ja iltalääkkeet sekaisin. God forbid, en ole koiraihminen, mutta kai nyt aikuinen ihminen järjellään sen tajuaa, että mikäli hän aiheuttaa vahinkoa omaisuudelle, joka ei hänelle kuulu, on hän myös korvausvastuussa. Sama juttu, jos menet naperon kanssa kauppaan ja napero tempaa hyllystä alas Iittalan maljakot. Sinä olet silloin korvausvastuussa lapsesi tuhoamista tavaroista, vaikka sinusta tuntuisi täysin kohtuuttomalta maksaa korvauksia siitä, että lapsesi osoittaa vain luontaista kiinnostusta ympäröivään maailmaan ja toimii viettiensä mukaisesti.

      Lainaa

    181. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Toivottavasti Saila ei ole muistanut vieläkään ottaa lääkkeitään - haluan päästä vielä nauttimaan noista 20 nimimerkin turvin kirjoitetuista kommenteista!

      Lainaa

    182. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Koiranomistaja se olen minäkin ja satunpas vielä omistamaan yliseksuaalisen uroksen. Ihan vaan käytännön esimerkkinä omasta näkökulmasta pissasakon hyödyllisyydestä. Me treenataan kahdessa hallissa. Hallissa A on käytössä pissasakko ja Hallissa B ei. Hallissa A koira suorittaa agilityä aivan innoissansa ilman ongelmia ja Hallissa B samaan koiraan ei saa minkäänlaista kontaktia. Ei se pissasakko mitään rahastusta ole, sillä todellakin huolehditaan hallin siisteydestä ja pidetään tekonurmimatot puhtaana ja varmaan niitä rahoja käytetään niitten mattojen uusimiseenkin. Itse ainakin arvosta tätä käytäntöä, koska muuten en voisi treenata koirani kanssa talviaikaan ollenkaan. Tämä "sakko" on näissä näyttelyhommissa käytössä myös just siks että muuna ainaka sielä sitte treenataan. Pistänpäs vielä lusikkani tähän merkkailu soppaankin. Jokainen, joka tietää koirista jotain, tietää, että uroskoirien merkkailu ei ole koulutuksesta kiinni. Omat urokseni ovat molemmat sisäsiistejä, mutta tämä yliseksuaalinen tapaus kyllä nostaa koipea muun muassa hallissa, mikäli hormoonit ottavat vallan. Ja tämä korostuu erityisesti hallissa, jossa ei pissasakko käytäntöä ole. Tekonurmimatto on niin täynä hajuja, että koira ei voi keskittyä mihinkään muuhun, kun niihin hajuihin ja ylikierroksilla koko ajan. Kyse ei siis todellakaan ole siitä ettei koira olisi sisäsiisti tai koulutettu. Jos se vahinko sattuu, niin sitte se tanan sakko maksetaan mukisematta. Itse käytän kyseisellä uroksella merkkailupöksyjä, koska en halua, että muut hallin käyttäjät joutuvat "kärsimään" sen tempauksista. Lisäksi vielä. Koettakaa nyt jumalauta päästää irti siittä saatanan sakko sanasta. Vaikka siittä käytetään nimeä pissasakko, se ei varsinaisesti ole sakko! Onko ihmisillä jotaki ymmärtämisvaikeuksia vai eikö muuten vaan mee jakeluun? Se on siivousmaksu tms, koska se, että pyyhkäset märällä paperilla koirankusta tai kerräät paskat pois, ei riitä vaan tekonurmimatto tarvii kunnon puhdistuksen, jotta siitä saadaan hajut pois. Mulle ei mee jakeluun, että miks siittä tarvii vängätä. Ja oikeasti 20:llä eri nimerkillä kirjottaminen on naurettavaa!

      Lainaa

    183. Tulos: +11 (11 ääntä)
      kolme: Saila on seonnut ja kirjoittaa tänne kymmenillä eri nimimerkeillä yrittäen epätoivoisesti puolustaa kantaansa.
      Jännää käytöstä kyllä tuo. Mitähän hän kuvittelee sillä voittavansa?

      Lainaa

    184. koiraharrastaja 13.2.2013 12:08
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Voi hyvää päivää, loppuis ne tapahtumat ja järjestämispaikat koiraihmisiltä jos kaikki olis niinku Saila. Sisätiloja on ollut jo pitkään hyvin vaikea saada vuokralle juurikin sotkemisen takia, on ihan hyvä jos joku tietää koiransa kuseksivan sisällä ja jättää siivousmaksun pelossa tulematta. Jos ei siivousmaksua saa periä niin siivouskulut jää järjestäjän maksettavaksi ja tapahtuman tuotto meneekin äkkiä tappiolle. Seuraus 1: ei järjestetä enää tapahtumia, millä seuralla tappiollisten tapahtumien järjestämiseen ois varaa. Seuraus 2: Siivousmaksu peritään jo heti alkuun kaikilta suurempina osallistumismaksuina, reilua? Minulla on itselläni sekä uroksia että narttuja, ei edes mitenkään erityisen loistavasti koulutettuja ja silti meillä urokset ei kuse sisälle sillon ku nartut on juoksussa, ei ne myöskään kuse näyttely./koepaikkoja, ihmettelisin kyllä ihan hemmetin paljon jos moista tapahtuisi. Nämä "sakkomaksut" on ihan normaalia toimintaa monenlaisissa seuroissa. Esim urheiluseurassa kun lapsesi osallistuu harjoituksiin, sinulla on talkoovelvoite ja jos et talkoita tee, maksat siitä talkoomaksun koska jostain ne rahat on revittävä seuran hallimaksuihin ym, viedessäsi lapsen harjoituksiin olet tämän säännön hyväksynyt. Metsästysseuroissa on sama juttu, hirvimettälle ja lihanjakoon pääsee ne jotka on tehneet talkoonsa tai maksanu talkoot rahalla.

      Lainaa

    185. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Saisko Sailan koko nimen? Kävisin pari valittua sanaa sanomassa kun on niin idiootti. :DDD

      Lainaa

    186. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Minä kyllä puolustan pissasakkoa tässä keskustelussa, ja kyllä, olen sen itsekin niitä joutunut maksamaan. Ja tottakai harmitti! Mutta kun näin on päätetty ja sen on etukäteen tiennyt halliin tullessaan, niin näin se sitten vaan on. Ja mulla on nimenomaan seksihulluja uroksia, jotka on tosi vaikea saada muutenkaan sisäsiisteiksi, koska ajattelevat vain toisella päällä, mutta en kyllä odota niille mitään erityiskohtelua. Samaa tavaraa nekin sinne lattialle päästää ja yhtä hankala se on saada pois matosta tai keinonurmesta. Meillä tosin pissasakko on vain 5e treenihallilla, 25e kuulostaa hurjalta, mutta jos se on mätsärin mainoksessa ollut, niin sillä siisti. Ehkä se summa on kuitenkin paikallaan mätsärissä, koska näyttelyväki on leväperäisempää tarpeiden tekemisen ja varsinkin niiden siivoamisen suhteen. Nääs itsekin näyttelyn siivouspartiossa ollut... Ja justiin nämä näyttelyssä ohimennen toisten ihmisten kintuille kusseet koirat on tuttuja tarinoita... Treeniolosuhteissa 5e varmaan riittää, koska koirat käy siinä hallissa rutiininomaisesti ja tietävät ketkä tietävät, että se on aluetta, jonne ei tehdä tarpeita. Joku sanoi, että kyllähän halleissa on sellaiset lattiat, että niistä voi vaan pyyhkäistä kuset pois tai mitäs pitävät mätsäreitä sellaisessa paikassa, jossa ei oo paljaat lattiat. Harvalla koiraseuralla on varaa pitää mätsäriä muussa hallissa kuin omassa treenihallissaan. Parkkihalli tms on toki ihan eri asia. Treenihallissa ei saa olla liukkaat lattiat, jos siellä harrastetaan esim. agilityä tai muuta vauhdikasta, mitä koiraharrastukset yleensä ovatkin. Mattojen poistaminen mätsärin ajaksi taas olisi urakka sinänsä, rullat on yleensä niin painavia, että siirtämiseen tarvitaan trukki ja kökkäporukkaa on perinteisesti vähän, koska kuka nyt vapaaehtoistyötä tekisi? ;) Jo mattojen siirtely on sen verran vaivalloista, että ymmärrän, ettei niihin kaivata kauheaa määrää kusta. Saati että niitä pitäisi ruveta pesemään. Kyllä tuollainen "sakon" uhka kummasti motivoi väkeä katsomaan tarkemmin koiransa perään ja ulkoiluttamaan sitä useammin. Ne jotka pelkäävät, etteivät pysty ennakoimaan koiransa tekemisiä syystä tai toisesta, jäävät Sailan tavoin kotiin, tai minun tavoin pitävät koiralla juoksu- tai poikahousuja jalassa väliajat. Enkä kyllä tiedä missä päin Suomea tämä mätsäri on järjestetty, mutta kyllä mulla on ihan eri käsitys mätsäreistä sekarotuisten koirien näyttelynä! Päin vastoin, sekarotuisia niissä on ehkä pari, suurin osa on rotukoiria, jotka harjoittelevat mätsärissä oikeaa näyttelyä varten, sekä pentuja jotka on tuotu sosiaalistumaan.

      Lainaa

    187. Tulos: -1 (1 ääni)
      Kiitos teille ihmiset taas kerran kun jaksatte viihdyttää!

      Lainaa

    188. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Juu kyllä mustakin toi pissasakko on asiallinen, mutta pisti silmään toi kun puhutaan sisäsiisteydestä. Tiedän monta uroskoiraa jotka ovat sisäsiistejä, mutta silti merkkailevat. En sitten tiedä voiko tässä vedota kouluttamiseen. Mutta joo, sakot ihan asialliset ja jos ei usko koiransa sisäsiisteyteen, niin on sitten turha viedä mihinkä hallitapahtumiin, edelleenkään jos ei viitsi pientä sakkoa maksaa. Kuitenkin mielestäni tän pissasakon pitäis olla max. 5e.

      Lainaa

    189. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Santtu: Taxi voi periä maksua taxin sotkemisesta vain siivouksen osalta ja siitäkin pitää olla kuitti. Muita maksuja taxi ei voi periä. Tulojen menetyksestä taxi ei esim. voi periä mitään sotkeneelta asiakkaalta.
      Täyttä potaskaa jauhat!

      Lainaa

    190. Tulos: -6 (6 ääntä)
      "Jos koira olisi ollut suurempi, olisi kusivana ollut luultavasti auton ikkunoiden korkeudella." Kyllä saa olla aika paljon isompi koira kyseessä että ihan autonikkunoiden korkeudella on sukupuolielimet :)

      Lainaa

    191. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Täysin normaalia koiraihmisen keskustelutyyliä.

      Lainaa

    192. Koiran_omistaja 9.9.2014 20:18
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Voi vittu tuota Sailan logiikkaa. Jos koira kusee sisälle ni kai siitä nyt saa jotain korvausta vaatia olipa se sitten koiran vika tai ei. Ei lastakaan voi siitä syyttää jos se vaikka oksentaa esim. taksin tai naapurin Pentin Mersun penkille, mutta kai siitä nyt saa jotain korvausta pyytää.

      Lainaa

    193. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Tiedän erään Sailan ja hän omistaa koiran. En oo koskaan sekopäisempään ihmiseen törmänny. En yhtää ihmettelis jos sama ihminen olis kyseessä.

      Lainaa

    194. Tulos: 0 (2 ääntä)
      No tuliko ennakkotapaus?

      Lainaa

    195. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Tekisipä mieleni käydä kusemassa sailan pihalle. Tai vaikka postilaatikkoon.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sakko, koira, tapahtuma, maksu, pissa, laki, laiton