Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sit kirjotin hyvän tarinan

"Tää tarina ansaitsee Nobelin."
Suurenna näkymä
Sit kirjotin hyvän tarinan

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 84 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1207 (1263 ääntä)
   mä en ymmärrä miksi ihmiset eivät voi laittaa pilkkuja ja pisteitä kirjoitukseensa onko niillä niin kiire kirjoittaa ettei niitä kerkeä laittamaan osaavatkohan he edes itse lukea seuraavana päivänä tekstiään minun mielestä ne pilkut ja pisteet on ihan hyödyllisiä ku ne auttaa hengittämään jos jonkun tekstii lukee ääneen joko teillä loppuu happi vai kirjoitanko vähän pidemmän tekstin -hengähdä- eikös ollutkin aika hassu teksti ne pilkut ja pisteet onkin ihan turhii en käytä semmosia koulu on turhaa. AARGH!

   Lainaa

  2. Tulos: +137 (223 ääntä)
   Juu näinhän se on, pisteet ja muut merkit ovat turhia :)

   Lainaa

  3. Tulos: +484 (502 ääntä)
   Aivo alko harkittee ittemurhaa ku luki tot tekstii ku ei o pilkkui eik pistei eik sanoj viko kirjaimi

   Lainaa

  4. Tulos: +515 (527 ääntä)
   Tekstissä ei ainoastaan pissi välimerkkien puuttuminen... Koko tarina on jokaisen äidinkielenopettajan painajainen.

   Lainaa

  5. miinaharava 31.1.2013 4:29
   Tulos: -156 (348 ääntä)
   Toisaalta Pietari on aika urpo jos olettaa, että kaikki käyttää facessa jotain täydellistä kirjakieltä. Ei sillä, etteikö Iidan teksti olis ollu aika hirveää luettavaa.

   Lainaa

  6. Tulos: +81 (171 ääntä)
   Tässä tiivistettynä nykyajan kirjoitustaito. Olen ilmeisesti itse jokin pinko, kun korjaan itse aina ensimmäiseksi kaikkien ystävien tekstareista ja chat-viesteistä kirjoitusvirheet ja lisään pilkut ja pisteet, jonka jälkeen vasta yritän saada selvää itse sisällöstä... jos sellaista löytyy.

   Lainaa

  7. varvaskuningas 31.1.2013 6:26
   Tulos: +227 (231 ääntä)
   Punainen kynä sauhuais opettajalla. ___rasittavaa___ luettavaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +134 (140 ääntä)
   lukekaapa tuo teksti ääneen ja nopeuttakaa sitä lukemista joka kerta. ''mustan kissan paksut posket'' juttukin on yllättäen helppoa kuin mikä.

   Lainaa

  9. Tulos: +156 (162 ääntä)
   Ottaa silmiin tollanen.. Vaikka, en mä,sillä etteikö näytä , tyhmältä , kun ihmiset ei,osaa käyttää niitä, pilkkuja ja pisteitä, kunnolla just toisinpäin ku, tässä .

   Lainaa

  10. Tulos: -130 (156 ääntä)
   Mikä nimi on Maya? Ei taida olla suomalainen.

   Lainaa

  11. Tulos: +8 (112 ääntä)
   Pietari kyllä ärsytti, varsinkin kun sekin teki kaksi (ilmeisesti) huolimattomuusvirhettä. Toisia kritisoidessa pitää pitää huolta että oma teksti on virheetöntä :D Mutta siis ei silti, kyllä tuo Iidan teksti sai näkemään punaista (ja punakynää). FB:n pitäisi automaattisesti olla julkaisematta pitkiä tekstejä jos niissä ei ole yhtään välimerkkejä :D

   Lainaa

  12. Tulos: +95 (103 ääntä)
   Pena: Mikä nimi on Maya? Ei taida olla suomalainen.
   Ei taida olla. Mutta toisaalta, moni käyttää netissä nimimerkkiä tai muuta väännöstä, jotta etäisemmät tuttavat eivät osaa yhdistää profiilia oikeaan henkilöön, ja se on pelkästään järkevää. Eivät osaa ne mahdolliset työnantajatkaan yhdistää. Maya voisi olla vaikkapa väännös nimestä Maija.

   Lainaa

  13. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tarinan lukeminen on minulle suorastaan mahdotonta. :(

   Lainaa

  14. Tulos: +182 (186 ääntä)
   Tää päivitys ei varmaa ollu teit varten, jote nyt se turpakii kiitos !
   Ketä varten ne päivitykset ovat, jos eivät facebook-kavereita joille ne on asetettu näkyväksi?

   Lainaa

  15. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Luettuani Iidan statusta noin kolme riviä väsyin lukemaan noin huonosti kirjoitettua tekstiä. Enkä varmaan ollut edes ainoa.

   Lainaa

  16. Tulos: +98 (106 ääntä)
   ARGH, tuo "tarina" sai pääni särkemään. Minusta välimerkkien puuttumisessa on jo aihetta valittamiseen mutta se pännii minullakin, kun ihmiset valittavat tavallisista typoista. Kuten esimerkiksi Joona tekee tässä mokassa Pietarille. Saa olla ihan helkutin hämärä typo, jos se haittaa tekstin luettavuutta ihan yhtä paljon kuin pisteettlömyys ja pilkuttomuus. Tämä osuu hieman omaan nilkkaan, koska itse olen aika ahkera typottaja :D. Itse pidän nyrkkisääntönä näissä asioissa sitä, että jos en todellakaan pysty ymmärtämään jotain tekstiä sen kielioppivirheiden takia, silloin huomautan kirjoittajalle. Ihmiset myös kirjoittavat eri tavalla eri ympäristöissä. Chateissa ja mesessä on minusta ihan okei kirjoittaa hieman "hutaistummin" kuin esimerkiksi FB:n statuspäivityksissä ja foorumeilla. Se johtunee tosin näiden kirjoitusympäristöjen erilaisuudesta: chat on nopeatempoisempi, ja vaatii nopeaa reaktiota, jolloin tekstistä saattaa tulla enemmän puheenomaisempaa :D mutta sitten on tilanteita, jolloin ei tarvitse reagoida nopeasti, jolloin sitä kirjallista ulosantiaan voi hioa kaikessa rauhassa.

   Lainaa

  17. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Kirjoitelman alkeellisin virhe on aloittaa seuraava lause "sitten" sanalla, kuten kyseisessä hengentuotteessa on tehty. Tuossa tekeleessä ei kylläkään oltu jaoteltu virkkeitä ja lauseita pilkuilla tai pisteillä. Silti...

   Lainaa

  18. Tulos: +87 (93 ääntä)
   Pena: Mikä nimi on Maya? Ei taida olla suomalainen.
   Maya Who?

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (57 ääntä)
   Olen monen fb kaverini päivitykset piilottanut kokonaan koska en yksin kertaisesti kestä lukea niitä kirjoitus tyylin takia. 98% fb kavereistani on täysi ikäisiä ja on hämmentävää kuinka moni siitä porukasta on täysin avuttomia yhdys sanojen sekä väli merkkien käyttämisessä. En itsekään kirjoita täydellisesti mutta johan se on noloakin ettei aikuinen ihminen ymmärrä milloin sana on yhdys sana.

   Lainaa

  20. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Pena: Mikä nimi on Maya? Ei taida olla suomalainen.
   Liittynee siihen, että Iida ja kaverit jäivät Perussa ratikasta.

   Lainaa

  21. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Tota. Mä en henkilökohtasesti oikein tajua edes mitä jännittävää tossa tarinassa piti olla. Vai onko näin että jos normipäivä on sellainen että istuu himassa ja pelaa pleikkaa niin sit ku mennää metrol ja sipsipussi jää jumii ja sit huuetaa tarkastajalle ja sit mennää leffaa ja sit hypitää ihmiste yli, niin se on sit jotain superspessuu ja erikoist?? Okei. Mun elämä taitaa olla Iidan mielestä 24 h seikkailua. Matkustan mm. ratikalla joka päivä. Joskus jopa kahdella eri. Hui kamalaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Ilmeisesti pisteen ja ison alkukirjaimen voi korvata kirjaimilla "sit". Ainakin tässä tapauksessa "sit" kummasti helpottaa lukemista, kun siitä tietää edellisen lauseen loppuvan ja uuden alkavan. Iida, hienosti.

   Lainaa

  23. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Ensimmäisenä herännyt kysymys: miksi tai mitä kautta Pietari ja Iida ovat fb-kavereita??

   Lainaa

  24. Tulos: +49 (57 ääntä)
   En osaa päättää ärsyttääkö enemmän ne jotka eivät käytä pisteitä ja pilkkuja. Vai ne jotka käyttävät, niitä väärin.

   Lainaa

  25. Tulos: +83 (89 ääntä)
   huehhueh: Maya Who?
   Maya Hee!

   Lainaa

  26. Lentohärveli 31.1.2013 12:49
   Tulos: +74 (74 ääntä)
   Eihän internetissä mitään täydellistä kirjakieltä kirjoitella tarvitsekaan, mutta jos teksti saa aivot anomaan armoa sitä lukiessa, voisi sen siistimistä edes harkita.

   Lainaa

  27. Tulos: +38 (44 ääntä)
   murjantu: Maya Hee!
   Maya kukkuu!

   Lainaa

  28. Tulos: -64 (80 ääntä)
   Nää ihmiset kenen on pakottava tarve tulla pätemään kuten pietari on ärsyttäviä!

   Lainaa

  29. Tulos: +7 (23 ääntä)
   Tuo oli varmasti perhekotilainen. Yhtä viisastelija mutta tyhmä

   Lainaa

  30. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Tulee jotenkin mieleen Little Britainista se Vicky Pollard..

   Lainaa

  31. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Jäin miettimään, tuliko mummo mukaan elokuviin hyppimään muiden jalkojen yli.

   Lainaa

  32. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Niin että mitenkä oli?

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ei helvetti nykypäivän lapsia.

   Lainaa

  34. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Iidast vois tulla hyvä ohjelmoija. jos korvaa sanan "sit" puolipisteel niin siin on melkein joku korkeemman asteen ohjelmointikieli: mä värjään nopee hiukset; kello on jo puol; mennää äkkii sporapysäkille AND ratikkaa; sinne tulee tarkastajat; /* jne... */

   Lainaa

  35. Tulos: -9 (23 ääntä)
   kaikki merkit on korvattavissa :DDDDD tai XDXDDXDXDDXDXXDDXDXDXDXDXDXDXD ne on monikäyttösiä, yks hymiö voi tarkottaa kaikkia merkkejä.

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (25 ääntä)
   murjantu: Maya Hee!
   HAJOSIN TÄYSIN!!!

   Lainaa

  37. Myrkkymuratti 31.1.2013 18:12
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Siis mihin jäi sipsipussi jumiin? P.S. *6. luokalta

   Lainaa

  38. Tulos: +25 (29 ääntä)
   noh kyl itellä on tapana kirjottaa tuollakin suht fiksua tekstiä. ettei aivotonta älämölöa sit missä ei oo tlkkuaa jaa lgiikaa myöskin väli merkit ja yhdys sanat ovat turhia haittavat lukemista paljon sit koska koulu on turha nii ei osaa lukea sit ku et kui nii... PRKL KU ÄRSYTTÄÄ!! opetelkaa ihmiset edes kieliopin alkeet, jollei muuten nii ihan muiden hermojen säästämiseks... :)

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (29 ääntä)
   No siinähän käytettiin välimerkkejä. Sitä uutta sit-välimerkkiä. Ette vaan tajuu kun ette oo pissiksii!

   Lainaa

  40. Tulos: +19 (19 ääntä)
   armoa ei kidutusta...

   Lainaa

  41. Tulos: -27 (31 ääntä)
   miinaharava: Toisaalta Pietari on aika urpo jos olettaa, että kaikki käyttää facessa jotain täydellistä kirjakieltä. Ei sillä, etteikö Iidan teksti olis ollu aika hirveää luettavaa.
   niinpä ei vittu XDDDDDd järkyttävä mamma!

   Lainaa

  42. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Suvi: mä en ymmärrä miksi ihmiset eivät voi laittaa pilkkuja ja pisteitä kirjoitukseensa onko niillä niin kiire kirjoittaa ettei niitä kerkeä laittamaan osaavatkohan he edes itse lukea seuraavana päivänä tekstiään minun mielestä ne pilkut ja pisteet on ihan hyödyllisiä ku ne auttaa hengittämään jos jonkun tekstii lukee ääneen joko teillä loppuu happi vai kirjoitanko vähän pidemmän tekstin -hengähdä- eikös ollutkin aika hassu teksti ne pilkut ja pisteet onkin ihan turhii en käytä semmosia koulu on turhaa. AARGH!
   Tää oli loistava verrattuna tohon... Iidan kielihirviöön.

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Eniten nauratti, kun tuossa jutun alla oli sitten tuollainen mainos jostain HFS-pigmentoinnista, apu harveneviin hiuksiin. Hienosti photoshopatut kuvat.

   Lainaa

  44. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Nyt on riittävästi, mutta toki tarpeeseen, otettu kantaa tuohon kirjoitustyylihirviöön. Haluaisin kiinnittää kaikkien huomion seuraavaksi seuraavaan: MIKSI käytiin mummolassa kun aikaa oli 5min elokuvan alkuun?! :D Juoni oli tätä yllättävää käännettä lukuun ottamatta kuivakka.

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Pietarin ekassa kommentissa hyva pointti joo... Mutta onko se oikeesti laskenut joka ikisen sanan tosta ''tarinasta'' ihan vaan laskeakseen prosenttiosuudet?? tsiiös.

   Lainaa

  46. Tulos: -14 (22 ääntä)
   Tietty yleinen huono kielenhuolto ärsyttää, mutta Pietari taisi silti loppua kohden käydä vähän tarpeettoman ilkeäksi..

   Lainaa

  47. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tommosta settiä yo äikkään niin hyvä tulee.

   Lainaa

  48. Ventriloquist 31.1.2013 22:48
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   huehhueh: Maya Who?
   Maya Fey!

   Lainaa

  49. Tulos: -22 (36 ääntä)
   Oonko mä ainut jota ärsyttää tässä kaikista eniten Pietarin ihme paskantärkeä pätijä "itsehän olen kielipoliisi"-asenne? Vihaan tuollasia ihmisiä ärrrhhh!!

   Lainaa

  50. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Nimesi: Ei taida olla. Mutta toisaalta, moni käyttää netissä nimimerkkiä tai muuta väännöstä, jotta etäisemmät tuttavat eivät osaa yhdistää profiilia oikeaan henkilöön, ja se on pelkästään järkevää. Eivät osaa ne mahdolliset työnantajatkaan yhdistää. Maya voisi olla vaikkapa väännös nimestä Maija.
   Tai sitten voi olla ihan oikeakin nimi. Nykyään kun kusipäiset vanhemmat tuppaa antamaan lapsilleen täysin idioottimaisia nimiä. Yessica Yanica Mähönen, vitun ihQDAA XDXDXD!!!!!!!1

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (5 ääntä)
   oikein

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (18 ääntä)
   fail moka. Ite tarina oli hauskan vaikeaselkoinen, ensimmainen kommentti oli hauskaa piikittelya epaselvyydesta, mutta kaikki tuon jalkeen tapahtunut aiheutti vain myotahapeaa

   Lainaa

  53. Arthur Brown 1.2.2013 4:12
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   str.replace( "sit", "." ) Ja luettavuus paranee...

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Kuka helvetti alkaa värjäämään hiuksia kun leffaan pitäis ehtiä tunnin päästä? ei oo joo kovin paljoa järkeä päässä näillä neideillä.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Siis mitä ttua?? 5 min leffan alkuun ja mennään mummolle ja sit leffaan?? O_o

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kukkis247: Nyt on riittävästi, mutta toki tarpeeseen, otettu kantaa tuohon kirjoitustyylihirviöön. Haluaisin kiinnittää kaikkien huomion seuraavaksi seuraavaan: MIKSI käytiin mummolassa kun aikaa oli 5min elokuvan alkuun?! Juoni oli tätä yllättävää käännettä lukuun ottamatta kuivakka.
   Mää mietin just sammaa :D Tai jos ne oli menossa sen mummon kanssa leffaan :D? Ite käytän kyllä mummi-sanaa omasta iso-äidistä, ja mummo sanaa vanhoista rouvista..

   Lainaa

  57. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Eniten hajosin Pietariin. Teinkö jotain väärin?

   Lainaa

  58. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Tuohan on kuin lukisi meikäläisen ensimmäistä päiväkirjamerkintää. :D 6v, ja oppinut vasta kirjoittamaan. Harva ihan ja aina faceen äidinkielellisesti täydellistä tekstiä suotaa, mutta tämä oli kyllä jo omaa luokkaansa.

   Lainaa

  59. Tulos: +23 (27 ääntä)
   "Tää päivitys ei varmaa ollu teitä varten" No kyllä se varmaan vähän oli kun se fb:seen laitettiin, ja noi on Iidan kavereita siellä. Maailman ärsyttävin tapa yrittää hiljentää joku fb:ssä.

   Lainaa

  60. Tulos: +29 (35 ääntä)
   dasd: Eniten hajosin Pietariin. Teinkö jotain väärin?
   Kannattaa jättää seuraava Venäjän reissu väliin.

   Lainaa

  61. Tulos: +18 (22 ääntä)
   katoin viestii sit ihmettelin et osaax Iida jtn suomee ees sit mietin etusivulle vai ei sit halusin kirjoitta jtn kommentteihin sit menin jääkaapille sit otin maitoo sit join maitoo sit takas koneel sit unohdin sit alotin alusta sit luin sit mietin sit kirjotin jtn rndomii sit oon täs Hyvä kun koko tarinan jaksoi lukea, mutta tuskallista oli. Lähinnä ihmettelen, miten joku edes osaa kirjoittaa tuollaista kieltä - ylläolevan sepittämiseen meni rutkasti enemmän aikaa kuin saman kirjoittamiseen sellaisella tavalla, jota oikeasti käytetään, tarvitaan ja luetaan.

   Lainaa

  62. Tulos: -9 (27 ääntä)
   Mitä? Täähän oli helmi päivitys, loistava draaman kaari ja huikea ilmaisu! Oli niin hengästyttävä tahti mimmillä että hyvä kun mukana pysyin :D Tuskin olisin kyseistä episodia vaivautunut lukemaan loppuun jos pilkut ja pisteet olisivat olleet paikoillaan ja puhekielisyys karsittu pois. Myötähäpeää herättää lähinnä kommentoijien asenne. Todellista junttimaisuutta eivät ole kirjoitusvirheet, vaan toisten ihmisten nillittäminen ja vittuilu ;) ja nää tyypit on vielä tän friidun "kavereita"? Jessus!

   Lainaa

  63. Kielipoliisi 3.2.2013 1:33
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Pietari hei, suomessa luvun ja prosenttimerkin väliin tulee välilyönti ("24 %" on oikein, "24%" ei). Hanna voi olla "6-luokkalainen" tai päässyt "6. luokalta" (ei "6-luokalta"). Ilmiselviin näppäilyvirheisiin en puutu.

   Lainaa

  64. Tulos: +6 (12 ääntä)
   ...............,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Siinä on lissulle välimerkkejä. En edes jaksanut lukea koko juttua, kun ei vaan aivot suodata tuollaista paskaa.

   Lainaa

  65. Tulos: -6 (20 ääntä)
   Huoh... Empä voi sanoa että jotenkin naurattaa itse ajatus että porukka täällä valittaa jos toinen ei ole käyttänyt pilkkuja tai pisteitä. Ihan porukalla voidaan vinkua toisen kirjoitustaidoille koska oma elämä niin tylsää, pientä, vaivalloista ja mitäänsanomatonta niin pitää pökittää egoaan edes jollain että voi nukkua paremmin yönsä. Ei sillä, huomaa ainakin ikäryhmän täällä / henkisen iän. Jokainen sanoo _AINA_ samat jutut mitkä on jo ekassa kommentissa sanottu. Sitten toinen yrittää kovasti vääntää edes vähän erinlaisen että jee mie saan peukkuja tästä ja mulle tulee hyvä olo. Helvetin säälittävää.

   Lainaa

  66. Tulos: +10 (10 ääntä)
   eekoo: ARGH, tuo “tarina” sai pääni särkemään. Minusta välimerkkien puuttumisessa on jo aihetta valittamiseen mutta se pännii minullakin, kun ihmiset valittavat tavallisista typoista. Kuten esimerkiksi Joona tekee tässä mokassa Pietarille. Saa olla ihan helkutin hämärä typo, jos se haittaa tekstin luettavuutta ihan yhtä paljon kuin pisteettlömyys ja pilkuttomuus. Tämä osuu hieman omaan nilkkaan, koska itse olen aika ahkera typottaja . Itse pidän nyrkkisääntönä näissä asioissa sitä, että jos en todellakaan pysty ymmärtämään jotain tekstiä sen kielioppivirheiden takia, silloin huomautan kirjoittajalle. Ihmiset myös kirjoittavat eri tavalla eri ympäristöissä. Chateissa ja mesessä on minusta ihan okei kirjoittaa hieman “hutaistummin” kuin esimerkiksi FB:n statuspäivityksissä ja foorumeilla. Se johtunee tosin näiden kirjoitusympäristöjen erilaisuudesta: chat on nopeatempoisempi, ja vaatii nopeaa reaktiota, jolloin tekstistä saattaa tulla enemmän puheenomaisempaa mutta sitten on tilanteita, jolloin ei tarvitse reagoida nopeasti, jolloin sitä kirjallista ulosantiaan voi hioa kaikessa rauhassa.
   Aaah. Virkistävä järjentuulahdus netin ihmeellisessä maailmassa. :D Kiitos ja kumarrus.

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (6 ääntä)
   murjantu: Maya Hee!
   Maya Haa !

   Lainaa

  68. Lootushka 4.2.2013 0:30
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Ton tarinan kun luin, niin mulle tuli tosta kirjoitustyylistä vahvasti mieleen surullisenkuuluisa legolas by laura -fanficci. (Jos joku ei tunne tarinaa, tosta löytyy oikein mainio dramatic reading --> http://www.youtube.com/watch?v=BMbjK1m6alg ) "Sit jäädää... sit juostii... sit se nouss..." "And then Legolas said... and then Laura said... and then Legolas said..."

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Lootushka: Ton tarinan kun luin, niin mulle tuli tosta kirjoitustyylistä vahvasti mieleen surullisenkuuluisa legolas by laura -fanficci. (Jos joku ei tunne tarinaa, tosta löytyy oikein mainio dramatic reading –> http://www.youtube.com/watch?v=BMbjK1m6alg ) “Sit jäädää… sit juostii… sit se nouss…” “And then Legolas said… and then Laura said… and then Legolas said…”
   Löysin netistä tuon "Legolas by Laura":n tekstin ja tein huvikseni laskelmia. Vähän yli 12% tekstin sanoista ovat "and then".

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Uranus: katoin viestii sit ihmettelin et osaax Iida jtn suomee ees sit mietin etusivulle vai ei sit halusin kirjoitta jtn kommentteihin sit menin jääkaapille sit otin maitoo sit join maitoo sit takas koneel sit unohdin sit alotin alusta sit luin sit mietin sit kirjotin jtn rndomii sit oon täs Hyvä kun koko tarinan jaksoi lukea, mutta tuskallista oli. Lähinnä ihmettelen, miten joku edes osaa kirjoittaa tuollaista kieltä – ylläolevan sepittämiseen meni rutkasti enemmän aikaa kuin saman kirjoittamiseen sellaisella tavalla, jota oikeasti käytetään, tarvitaan ja luetaan.
   Totta tosiaan, olen itsekin huomannut että tarkoituksella väärin kirjoittamiseen kuluu enemmän aikaa kuin oikein kirjoittamiseen.

   Lainaa

  71. Tulos: +7 (7 ääntä)
   juu: Juu näinhän se on, pisteet ja muut merkit ovat turhia
   Jääpä meille muille sitten sitäkin enemmän välimerkkejä. Työhakemuksissa ja myös duunissa itsessään saa ansaittua etua välimerkkien käyttämisestä, ehkä isomman liksankin. On toisaalta tärkeä ymmärtää 3000 ja 30,00 €:n ero. Vai onko?

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tuo "Legolas by Laura" sai minut muistelemaan mitä fanficia olen itse kirjoittanut. Tässä tekstinäyte: http://pastebin.com/Uy5em0bt Tuon kirjoitin noin 21-vuotiaana.

   Lainaa

  73. Tulos: +7 (9 ääntä)
   angst: Mää mietin just sammaa Tai jos ne oli menossa sen mummon kanssa leffaan ? Ite käytän kyllä mummi-sanaa omasta iso-äidistä, ja mummo sanaa vanhoista rouvista..
   Mummo = lipunmyyjä. Nehä on kaikki jotai ainaski kolmekymppisii. Mun mielestä hyvä tarina. Kolahti. Toivottavasti Mirkku on ehjä, siihenkin varmaan kolahti kun kaatui mahalleenXD. Huomaa että nää kommentaattorit ei liikuta huulia lukiessaan. Jos jutun lukee ääneen ni sit on sujuvaa tekstiä. Ois kiva kuulla mitä sit tapahtui ku se leffa loppu ja sit kaikki lähti ni pomppiko Mirkku ja Iida taas sit kaikkien ihmisten yli salin toiselle puolelle ja sit se kans et saix ne paluumatkalla sipsit jumista ja sit kaatux esmes vaik joku liukuportaiss ja sillee etc ku Iiida ei ees kerro kaikkeeXD ett iha niinku meit ei paluumatka ees muka kiinnostas tai sillee.

   Lainaa

  74. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Suurin mysteeri tässä(kin) on, että miten ihmeessä kukaan täysjärkinen jaksaa tai haluaa olla jonkun tollasen typerän pissiksen - niinkuin Iida - facebook-kaveri? Bonus-kysymyksenä vielä että miksi kaikkien ärsyttävien lissujen nimi on aina Iida?

   Lainaa

  75. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ilman tällaisia Facebook-kavereita ei olisi Feissarimokiakaan, rakas Watson.

   Lainaa

  76. Tulos: -5 (7 ääntä)
   no olise pietariki kummiski vähä liiootteleva

   Lainaa

  77. Tulos: -6 (6 ääntä)
   minusta on ihan sama onko pilkkuja vai pisteitä :D

   Lainaa

  78. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kuka -värjää hiukset tunti ennen lähtöä? -ostaa sipsipussia automaatista kamalassa kiireessä? -ei tajua katsoa kummalla puolella riviä paikka on?

   Lainaa

  79. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Sen verran sain selvää, että tytöt meni leffaan. Liekö muuta tapahtunut.

   Lainaa

  80. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Se on muuten hauska juttu, kun pilkkuja ei jaksa kirjottaa. Samat tyypit sitten mokailee yhdys sanojen kanssa. Eli siis ei jakseta painaa pilkku -näppäintä, mutta ylimääräinen väli kuitenkin jaksetaan laittaa. Tuo käy järkeen ainoastaan sillä selityksellä, että ei osaa pilkkuja eikä yhdyssanoja.

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Maailma tarvitsee enemmän pietareita ja toivoja ärsyttämään idiootteja :)

   Lainaa

  82. Pääskynen 29.3.2017 11:54
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Sanaa "sit" on tekstistä vain 9%. Faktat kuntoon ennen kommentointia, Pietari!

   Lainaa

  83. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tiiättekö mitä ? Jos on hankala lukee tekstiä missä ei pilkkuja tai pisteitä niiiiiiiiin ei varmaan kannata lukee. Ihme mölyapinoita täynnä tääkin paikka.

   Lainaa

  84. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Taitaa olla vain yhteensattumaa, mutta tässä mokassa kuvatussa Facebook-keskustelussa 100% miehistä osasi kirjoittaa suomea ja 100% naisista ei.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tarina, kertomus, oikeinkirjoitus, välimerkit, kielipoliisi, koulu