Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kiitos tästäkin tiedosta

"Terttu on peilaillut itseään koko raskauden ajan ja raportoi muuttuneesta ---"
Kiitos tästäkin tiedosta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +980 (1000 ääntä)
   Ja miksi nämä ihmiset kuvittelevat, että me muut haluamme tietää näistä asioista? Haluan tykätä Sannan kommentista.

   Lainaa

  2. Tulos: +410 (450 ääntä)
   Oon miettiny tässä viimesen tunnin ajan et jaksaisinko raahautua jääkaapille mut enää ei kyllä nälätä. :'(

   Lainaa

  3. Tulos: +610 (618 ääntä)
   Ei mitään peiliä siltä tarvi ottaa pois vaan tietokone.

   Lainaa

  4. Tulos: +475 (483 ääntä)
   Rakas Terttu, olet aikuinen ihminen. Eikä meitä kiinnosta tietää römpsästäsi.

   Lainaa

  5. Tulos: +144 (238 ääntä)
   Voi luoja miten jotkut naiset osaa olla oksettavia :D

   Lainaa

  6. Tulos: +297 (309 ääntä)
   Eikö ihmisillä oikeasti ole mitään häpyä =D

   Lainaa

  7. Tulos: +43 (115 ääntä)
   [x] kinosti

   Lainaa

  8. Tulos: +346 (360 ääntä)
   Jos se itkee nyt jo siitä, sitten riemu varmasti repeää, kun se puskee sen nelikilosen möhkäleen toosastaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +231 (233 ääntä)
   Ekasta päivityksestä jäi pysyvä mielikuva, miten Topi lentää paineen voimalla kuin tyhjenevä ilmapallo. Onneksi paine oli pieni, ettei nyt sentään ikkunasta ulos ehtinyt.

   Lainaa

  10. Ällön Fani -95 6.11.2012 2:47
   Tulos: +17 (47 ääntä)
   Terttu please :| kaikkea ei tarvitse kirjoittaa fb :D

   Lainaa

  11. Tulos: +94 (112 ääntä)
   Kiva sitten kymmenen vuoden päästä kun tuo Topi on facebookissa ja lukee tuon.. :D

   Lainaa

  12. Tulos: +84 (104 ääntä)
   Thank god etten lisäänny. Oikeasti ihmiset, teidän feisbuuk-kavereita EI kiinnosta teidän haaroväliongelmat. AAAAARGH!

   Lainaa

  13. eva mendes 6.11.2012 9:43
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   hyiivv

   Lainaa

  14. applessiini 6.11.2012 10:29
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Hyvä tietää taas kerran! Joillekin ihmisille sitä ei näköjään saisi antaa peiliä ollenkaan...

   Lainaa

  15. Tulos: +205 (209 ääntä)
   Tulee mieleen se vanha vitsi: Kuinka monta banaania mahtuu Terttuun? Moderni vastaus lienee: Se ei todellakaan ole pelkästään Tertun oma asia.

   Lainaa

  16. Tulos: +146 (176 ääntä)
   Tuo pillunmuuttumisraporttihan on oikeastaan mielenkiintoinen. En ehkä kaverin sukuelimistä haluaisi lukea, mutta noin yleisesti! En ole ikinä missään, edes etsimällä, törmännyt tietoon siitä, miten pillu muuttuu raskauden aikana, ja jos jossain kysyy, niin tulee vihaisten salaa katuvien äitien huutoa siitä, että ei missään vaiheessa muuttunut miksikään ja jos muuttui niin paremmaksi.

   Lainaa

  17. Tulos: +65 (93 ääntä)
   vituttaa muutenkin ihmisten jatkuvat päivitykset raskauksistaan ja kersoistaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +48 (70 ääntä)
   Mua ärsyttää eniten toi Aneten kieli. Pelkotila oli suuri -> pelotti paljon; huuto oli suuri -> hän huusi kovaa. Suomessa pyritään ilmaisemaan asia verbeillä, ei substantiiveilla. Mitä tuohon toiseen tulee, niin komppaan Pfs:ää. Aihe ansaitsisi kyllä käsittelyä, mut ei ehkä facebookissa. :)

   Lainaa

  19. Tulos: -14 (36 ääntä)
   hhyyyi ! mite jotkut voi XDXD

   Lainaa

  20. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Hyvä Topi

   Lainaa

  21. Tulos: +74 (80 ääntä)
   Jotkut ihmiset ottaa kuvia mahastaan raskauden varrella. Terttu voisi ottaa kuvia römpsästään.

   Lainaa

  22. Tulos: -17 (67 ääntä)
   Ihan näin off topic, voisiko joku selittää miulle että MIKSI se alapää muka oikein muuttuu raskauden aikana?! Toki synnytyksessä väkisinkin siellä jotain muutosta tapahtuu, mutta mites se masun kasvaminen pimperoiseen vaikuttaa? Vai muuttuuko teidän alapää esim silloinkin kun syötte liikaa?? Ei mulla vaan...

   Lainaa

  23. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Joopa joo... Kun nämä sitten lapsensa kasvattavat, niin tulevaisuuden Facebookissa on varmaan statuspäivitysten normikastia tämmöiset typerät henkilökohtaiset asiat... Toivottavasti Facebook kaatuu ennen kuin näiden sankarien lapset ovat tarpeeksi vanhoja.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (9 ääntä)
   ^ Pannukakuksi

   Lainaa

  25. Topin mamma 6.11.2012 19:39
   Tulos: -18 (52 ääntä)
   Jaahas että pääi mun tilapäivitys Topista tänne :D Ystäville se oli läpäks tarkoitettu, kun uusi vauva tuli perheeseen ja kaikki siis tosiaan uutta ja "ihmeellistä". Näköjään päivitys voi eksyä muuallekin....

   Lainaa

  26. Tulos: +27 (47 ääntä)
   jorttula, oletko jotenkin vajaaälyinen? SIKSI se saattaa muuttua, että keho valmistautuu vauvan tuloon muullakin tavoin kuin vain mahan kasvamisella. On ihan mahdollista, että raskaushormonien vaikutuksesta myös se alapää muuttuu vauvan tulon paremmin vastaanottavaiseksi.

   Lainaa

  27. Kolmen äitee 6.11.2012 20:26
   Tulos: +27 (51 ääntä)
   Oikeasti tällaiset vauvankakkapäivitykset ei mene läpi edes läppänä, ei edes kaveriperheille, eikä ne kiinnosta yhtään ketään. Sori. Tuohon toiseen en viitsi edes kommentoida... Muuta kuin että itsekeskeisyys on vitsikäs tauti. Not.

   Lainaa

  28. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Eräs tyttö (tai nainen jo oikeastaan) kertoo kaiken fb:ssä, hiivasienestään lähtien. Synnytti jokin aika sitten ja laskin että saman päivän aikana - sen jälkeen siis kun pukkasi lapsen sairaalassa maailmaan - tämä äiti päivitti tilaansa yli 10 kertaa... Tarkkaa lukua en muista, mutta kävi mielessä, että kyllä siellä synnytyssairaalassa varmaan on vähän muutakin mihin voisi keskittyä, kuin tilojen päivitys fb:ssä. Mut eihän siinä, toiset tykkää kirjoitella yksityiskohtaisen selvityksen elämästään, mitä kullakin minuutilla tapahtuu. Eri asia sitten kiinnostaako lukea tällaisia pienen romaanin pituisia, tylsiä päivityksiä.

   Lainaa

  29. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Olen lukenut omalta seinältäni niin paljon TMI juttuja koirista, että olin ihan varma, että Topikin on koira. Ei se vissiin ollutkaan :D

   Lainaa

  30. Pallosalama 6.11.2012 21:08
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Ja ihmiset kuvittelevat että heidän vaginansa kiinnostavat muita... noo ehkä kiimaisia miehiä...

   Lainaa

  31. Tulos: -10 (40 ääntä)
   Hyvä Topin mamma, kyllä fb:hen saa laittaa tietoja lapsestaan tai itsestään tai oikeastaan mistä vaan huvittaa, läpällä tai tosissaan, miten vaan. Te jotka ette niitä kavereiltanne halua nähdä voitte piilottaa kavereidenne tilapäivitykset, hyvin yksinkertaista. Jotkut ihmiset haluavat jakaa normaalia arkeaan kavereilleen ja fb on siihen oiva paikka. Ja vaikka sanonkin, että mitä vaan voi jakaa niin toki olisi suotavaa ettei jaettaisi niitä ihan kaikkein intiimimpiä (ja yököttävämpiä) yksityiskohtia kuten Terttu tekee.

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (14 ääntä)
   mie luulin ensin että terttu puhuu naamastaan ku ei kävis mielen vieressä kuvailla tuheroa fb:ssä...toivottavasti olen väärässä

   Lainaa

  33. Tulos: +4 (6 ääntä)
   siis ennen ku luin loppuun tekstin

   Lainaa

  34. Tulos: +38 (50 ääntä)
   Pfs: viä jos kiinnostaa aihe, niin voin kommentoida tohon pillunmuuttumisaiheeseen..eli kyllä, se muuttuu raskauden aikana, raskaushormonien takia. Siitä tulee jotenkin (ainakin mulla) turvonnut sekä ulko- että sisäpuolelta -mut en voi mitenkään väittää et se olis ollu ihan hyvä juttu ainakaa raskauden lopussa koska paneminen teki sen takia jo kipeetä :/ synnytyksen jälkeen turvotus kyl hävis. Ja joo, kyl se alapää varmasti muuttuu synnytyksen jälkeen, joillakin enemmän joillakin vähemmän. Itellä muuttu kuitenkin aika vähän koska en ole tarvinu ompeleita, ja aloin jo raskausaikana jumppaamaan lantionpohjanlihaksia, ja teen sitä edelleen monta kertaa päivässä :) ja olkaa hyvä ihmiset, tiedän et teitä kiinnostaa ihan v.tusti! :P

   Lainaa

  35. Tulos: +29 (29 ääntä)
   jorttula: Ihan näin off topic, voisiko joku selittää miulle että MIKSI se alapää muka oikein muuttuu raskauden aikana?! Toki synnytyksessä väkisinkin siellä jotain muutosta tapahtuu, mutta mites se masun kasvaminen pimperoiseen vaikuttaa? Vai muuttuuko teidän alapää esim silloinkin kun syötte liikaa?? Ei mulla vaan…
   Kuten joku jo aiemmin sanoikin, ne raskaushormonit pehmentää kudoksia ja tekee kaiken joustavammaksi. Miten oikein kuvittelet, että se lapsi muuten mahtuisi ulos ilman massiivisia repeämiä? Kasvava kohtu ja vauva myös painavat lantionpohjaa alaspäin.

   Lainaa

  36. Tulos: -12 (18 ääntä)
   moimoi: Kiva sitten kymmenen vuoden päästä kun tuo Topi on facebookissa ja lukee tuon..
   Facebuukin ikäraja on muuten 13 niin tuskin. Ja miten sattuis just ton päivityksen muutenkaan löytää :O

   Lainaa

  37. haikulainen 7.11.2012 0:05
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Miten sitä vauvaa oikein on kylvetetty jos ihan kauhuissaan on!!? :O Hukkuu vielä pieni jos noin uusavutonta on!

   Lainaa

  38. Tulos: +33 (47 ääntä)
   jorttula: Ihan näin off topic, voisiko joku selittää miulle että MIKSI se alapää muka oikein muuttuu raskauden aikana?! Toki synnytyksessä väkisinkin siellä jotain muutosta tapahtuu, mutta mites se masun kasvaminen pimperoiseen vaikuttaa? Vai muuttuuko teidän alapää esim silloinkin kun syötte liikaa?? Ei mulla vaan…
   Ei mullakaan ala tisseistä valua maitoa kun syön liikaa, niin MIKSI muka raskauden yhteydessä alkaa? :o ...tanan vajakki. :-----D

   Lainaa

  39. Tulos: -30 (54 ääntä)
   Jii: Ei mullakaan ala tisseistä valua maitoa kun syön liikaa, niin MIKSI muka raskauden yhteydessä alkaa? …tanan vajakki. :—–D
   Hmm... Asia tuntuu kuumentavan tunteita! Joillain taitaa vähän römpsä roikkua? :D

   Lainaa

  40. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Eikä.. miksei ihmiset tajua että ketään ei kiinnosta vauvan paska tai pillun ulkonäkö.

   Lainaa

  41. et kyllä halua tietää 7.11.2012 11:03
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   jorttula: raskaushormonit löysyttävät kaikkia kudoksia, myös luuliitoksia lantion alueella, jotta vauva mahtuu ulos. Se myös turvottaa ja löysyttää lihaksia ja pehmytkudoksia, jotta ne eivät repeä. Römpsä, joka on ennen raskautta vaalea, tiivis, lähes lihaton, muuttuu raskausaikana turpeaksi, tummaksi, ulospäin avautuvaksi. Rinnat kasvavat, nänninpihat tummuvat. Lantio levenee. Toisilla palautuu, toisilla ei.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (15 ääntä)
   no hyi saatana.

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (31 ääntä)
   jorttula: Hmm… Asia tuntuu kuumentavan tunteita! Joillain taitaa vähän römpsä roikkua?
   Mun tunteitani kuumensi ajattelukyvyttömyytesi ja tiedon puutteesi, ei kenenkään römpsä. En tiedä Feissarimokien käyttäjäkunnasta tarpeeksi kokeakseni heidän genitaaleihinsa mitään kuumottelua, roikkui tai ei, ja itse olen lapseton.

   Lainaa

  44. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Ehkä Terttu kumminkin vulvaansa tutki, eikä vaginaansa, jos kerta ei sisäänkäyntiä edes löytänyt.

   Lainaa

  45. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Topin mamma: Jaahas että pääi mun tilapäivitys Topista tänne Ystäville se oli läpäks tarkoitettu, kun uusi vauva tuli perheeseen ja kaikki siis tosiaan uutta ja “ihmeellistä”. Näköjään päivitys voi eksyä muuallekin….
   Missä kohtaa tuossa pitäisi nauraa? Siinä kun vauva on ihan paniikissa kun luoja ties miten on häntä kylvetetty jos ihan paniikkiin on vetänyt! Vai siinä kun paskoo alleen paniikissa kun on kylvetetty ties miten?! Tuosta on huumori kaukana.

   Lainaa

  46. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Joo vaikka ei monia se römpsä kiinnosta niin varmaan vielä vähemmän kiinnostaa lukea kun 30+ ihmistä sanoo samasta asiasta, eiköhän se jo kerralla tullut selväksi kuinka on niin hyi hyi jne.

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (18 ääntä)
   Sairaita nämä nykyajan äidit. Ei hei niitä lapsia ole pakko kenenkään Suomessa synnyttää. Ihan näin vinkkinä.

   Lainaa

  48. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Oli mukava syödä suklaata tätä lukiessa....

   Lainaa

  49. Tulos: +7 (7 ääntä)
   jorttula: Ihan näin off topic, voisiko joku selittää miulle että MIKSI se alapää muka oikein muuttuu raskauden aikana?! Toki synnytyksessä väkisinkin siellä jotain muutosta tapahtuu, mutta mites se masun kasvaminen pimperoiseen vaikuttaa? Vai muuttuuko teidän alapää esim silloinkin kun syötte liikaa?? Ei mulla vaan…
   Hormonitoiminta vaikuttaa ulkosynnyttimien ulkonäköön paljonkin (turpeuttaa, kosteuttaa, lisää verenkiertoa alueella, jnejne - vaihdevuosien aikaanhan kun estrogeenia on vähemmän pimppi ns. surkastuu hieman), kohtu laskeutuu alemmas ja emätinkin tavallaan, kaiken maailman lihassiteet, kudokset sun muut löystyy raskauden aikana jotta paikat aukeis synnytykseen paremmin, kehoon muistaakseni kertyy lisää verta joka myös muuttaa limakalvoja sun muuta.

   Lainaa

  50. Topin mamma 9.11.2012 11:45
   Tulos: +4 (34 ääntä)
   haikkis: Missä kohtaa tuossa pitäisi nauraa? Siinä kun vauva on ihan paniikissa kun luoja ties miten on häntä kylvetetty jos ihan paniikkiin on vetänyt! Vai siinä kun paskoo alleen paniikissa kun on kylvetetty ties miten?! Tuosta on huumori kaukana.
   Enköhän mä vauvani osaa kylvettää ; D Huumoria ihmiset.. yleensä vauvat ekoina kylpykertoina itkee. Ja kun itketään oikein voimalla niin siinähän lentää ties mitä. Enkä mä pelkotiloissa vauvaa kylvettänyt haloo. Lue pelkotilat -- kakka lentää. Ainakin mun tutuista tuo päivitys oli hauska. Ihme nipoa porukkaa täällä...

   Lainaa

  51. dariamama87 9.11.2012 13:08
   Tulos: -22 (32 ääntä)
   Ei meillä oo kumpikaan lapsi koskaan kylvyssä itkeny :D Hiljaa ihmetelleet ihan vastasyntyneinä ja jo parin kuukautta vanhempina intoutuneet oikein kylvyistä. Syntyy epäilys että osaatko oikein kylvettää, onko ohjeita annettu vai oletko itse vaan punkkaan pistänyt ilman neuvoja ja olet jotain tehnyt väärin. Ainoa tähän asti kuulemani tarina jossa lapsi sekoaa pelosta kylvettäessä. Ja Terttu: Kaikkea ei tarvitse kertoa.

   Lainaa

  52. Topin mamma 9.11.2012 19:40
   Tulos: +12 (34 ääntä)
   Ei vauva seonnut pelosta.. huoh!! Huusi kylvyn jälkeen kylmää ilmaa ihollansa, kuten aina huutaa vähän vaippaa vaihtaessa. Ilmeisesti ei ollut ehtinyt tyhjentää suoltaan kun kiljastessaan lensi ne kuuluisat kakat suihkussa melkein mun päälleni... Ja kyllä se siellä hoitajien kylvettäessäkin mieltänsä osoitti, KUULEMMA kaikki ei alkuun tykkää ;) Aika moni pilaili etukäteen sillä, että eiköhän ne sinapit sieltä niskaan tule.. that's why tämä päivitys ;)

   Lainaa

  53. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Topin mamma: Ei vauva seonnut pelosta.. huoh!! Huusi kylvyn jälkeen kylmää ilmaa ihollansa, kuten aina huutaa vähän vaippaa vaihtaessa. Ilmeisesti ei ollut ehtinyt tyhjentää suoltaan kun kiljastessaan lensi ne kuuluisat kakat suihkussa melkein mun päälleni… Ja kyllä se siellähoitajien kylvettäessäkin mieltänsä osoitti, KUULEMMA kaikki ei alkuun tykkää Aika moni pilaili etukäteen sillä, että eiköhän ne sinapit sieltä niskaan tule.. that’s why tämä päivitys
   Ei, kyllä sä olet ihan paska mutsi, koska sun lapsesi ITKEE, siis eihän terve lapsi itke! Et saletisti osaa mitään, koska tämä yksi tilapäivitys ja Hitler! Ei vais, symppaan kyllä Topin mammaa. Tää on samaa sarjaa kuin se äitiparka, joka pisti nettiin videon koirasta lohduttamassa lasta ja sai paskaa niskaansa (tosin vain kuvainnollisesti hän) siitä, että kehtasi antaa uhmaikäisen mukulan itkeä jopa puoli minuuttia.

   Lainaa

  54. Tulos: -11 (29 ääntä)
   Topin mamma: Ei vauva seonnut pelosta.. huoh!! Huusi kylvyn jälkeen kylmää ilmaa ihollansa, kuten aina huutaa vähän vaippaa vaihtaessa. Ilmeisesti ei ollut ehtinyt tyhjentää suoltaan kun kiljastessaan lensi ne kuuluisat kakat suihkussa melkein mun päälleni… Ja kyllä se siellähoitajien kylvettäessäkin mieltänsä osoitti, KUULEMMA kaikki ei alkuun tykkää Aika moni pilaili etukäteen sillä, että eiköhän ne sinapit sieltä niskaan tule.. that’s why tämä päivitys
   Just kato tälläsia asioita ei kaikille tarvitse kertoa. En usko että ketään aidosti kiinnostaa paskooko sun tai jonkun toisen muksu sun päälles vai ei. Uskon et on yx hailee muille.

   Lainaa

  55. seistemäs hullu 10.11.2012 1:06
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Jii: Ei, kyllä sä olet ihan paska mutsi, koska sun lapsesi ITKEE, siis eihän terve lapsi itke! Et saletisti osaa mitään, koska tämä yksi tilapäivitys ja Hitler! Ei vais, symppaan kyllä Topin mammaa. Tää on samaa sarjaa kuin se äitiparka, joka pisti nettiin videon koirasta lohduttamassa lasta ja sai paskaa niskaansa (tosin vain kuvainnollisesti hän) siitä, että kehtasi antaa uhmaikäisen mukulan itkeä jopa puoli minuuttia.
   Taidettu lähinnä tarkottaa että miksi se vauva nyt yhdestä kylvystä saa kauhean itkupotkuraivarin. Että miten päin oli kylvetetty. Vauvat kun yleensä tykkäävät vedestä, onhan siellä kohdussa märkää ja vetistä menoa ollut yhdeksän kuukautta.

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (14 ääntä)
   raivo: Thank god etten lisäänny. Oikeasti ihmiset, teidän feisbuuk-kavereita EI kiinnosta teidän haaroväliongelmat. AAAAARGH!
   Äläpä yleistä! Minua ainakin kiinnostaa. Ja kiitos tuosta "en lisäänny"-tiedostakin, vaikka tuskin sekään muita kiinnostaa.

   Lainaa

  57. Topin mamma 11.11.2012 17:42
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   seistemäs hullu: Taidettu lähinnä tarkottaa että miksi se vauva nyt yhdestä kylvystä saa kauhean itkupotkuraivarin. Että miten päin oli kylvetetty. Vauvat kun yleensä tykkäävät vedestä, onhan siellä kohdussa märkää ja vetistä menoa ollut yhdeksän kuukautta.
   Ekoissa kylvyissä tuo huusi.. kun hoitaja kylvetti, kun me kylvetettiin. Nyt alkaa jo sujua ja vauvakin nauttii. Edelleen kaikki ei tykkää alkuun... ;)

   Lainaa

  58. Tulos: -19 (37 ääntä)
   Onko tällä Topin mutsilla joku pätemisen tarve? Mitä hittoja johonkin feissarimokiin tulee puolustelee omii mokii että alkuun käsitteli vauvaa vääri, ja ny toki omien sanojen mukaa aivan priimasti. Keskity siihe vauvaas! Älä tänne tai johonkin feisbuukin jokapäiväiseen päivittelyyn! Vauvan pitäs olla ny se tärkein!

   Lainaa

  59. Topin mamma 18.11.2012 0:52
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   Tuossahan se nukkuu masun päällä♥ saahan sitä omalla ajalla tehdä mitä haluaa.

   Lainaa

  60. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Näiden kommenttien vuoksi pelkään lasten saamista vielä entistäkin enemmän. Jos tosiaan jättäis lastentekopuuhat muille naisille, menis vaikka nunnaluostariin ja eläis selibaatissa koko loppuelämänsä.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Huikamala: Näiden kommenttien vuoksi pelkään lasten saamista vielä entistäkin enemmän. Jos tosiaan jättäis lastentekopuuhat muille naisille, menis vaikka nunnaluostariin ja eläis selibaatissa koko loppuelämänsä.
   Jep, horror partus senkun voimistuu tiedon lisääntymisen myötä.. Onneksi ensi vuonna täytän 30 vuotta ja sterilointi on mahdollinen! Ei tarvitse muuttaa nunnaluostariin viettääkseen loppuelämäänsä selibaatissa.

   Lainaa

  62. Tulos: +3 (21 ääntä)
   Keskittyisivät nämä nykyajan äidit niihin lapsiinsa eivätkä tauottomaan FB:n päivittelyyn. Ystävättäreni sai hiljattain vauvan ja ei ole ainakaan vauvastaan muuta laittanut kuin sairaalasta kotiuduttuaan pari kuvaa typystä ja syntymämitat samaan syssyhyn. Muutenkin keskittyy olennaiseen eli siihen vauvaan. Jos FB:ssä on kavereita ja sukulaisia niin pääsevät varmaan käymään? Miksi FB:ssä joka kommentti pakollinen, "Nyt se pieraisi". Silloin on elämä vissiin tylsää sen lapsen kanssa. Jees, totuus sattuu.

   Lainaa

  63. Tulos: +13 (27 ääntä)
   EIII! En kestä näitä tuoreita äitejä jotka ihan joka ikinen päivä laittaa kuvia vauva nukkuu ja kuolaa, vauva nukkuu ja kuolaaa osa 2, vauva nukkuu ja kuolaa osa 3. paska lentää päivityksiä, yövalvomispäivityksiä... en usko että edes rakkaimpia lähiomaisia oikeasti kiinnostaa noin tarkasti kaikki mitä vauva tekee varsinkin kun se ei tee muuta kun nukkuu, itkee ja paskoo. Eikä se mielestäni ole oikein vauvaakaan kohtaan että hänestä julkaistaan nettiin kaikkien nähtäväksi kaikki kun ovat niin pieniä että eivät voi itse vaikuttaa asiaan. Vauvasta tehdään vähän kun lemmikki. Eläin jonka mielipiteistä kukaan ei välitä vaan laitetaan vaan kuvia facebookkiin kun "se on niin suloinen siinä nallehaalarissaan" Mulla kaksi kaveria sai vähän aikaa sitten lapsen. Toinen laittoi päivityksen kun vauva syntyi ja sen jälkeen on muutaman kuvan laittanut albumiin jonka näkee ainoastaan lähimmät ihmiset. Keskittyy lapseensa ja sanoi ettei halua laittaa pojastaan kuvia kaikkien nähtäväksi kun ei ole oikein poikaa kohtaan jos hirveästi laittaa netiin kuvia. Suojelee pojan yksityisyyttä ja poika saa sitten isona itse päättää mitä kuvia kenellekin itsestään näyttää. Toinen taas jo synnytyslaitoksella tuntui keskittyvän enemmän facebookkiin kuin synnytykseen. Laitto kuvia SUPISTUSKÄYRÄSTÄÄN ja kuvia vauvasta sairaalassa, vauvasta odottamssa kotiin lähtöä, vauvasta kotona joka päivä. tarinoita vauvan unirytmistä, vauvan paskasta, ja lopulta vielä loi vauvalle ryhmän jossa kuka tahansa voi seurata vauvan kehitystä ihan kun se ei jo muutenkin tulisi esille joka ikisessä päivityksessään.... meneekö jo pikkasen yli? Musta vaikuttaa aika selkeeltä kumpi näistä oikeasti keskittyy äitiyteen ja kumpi pitää lasta enemminkin hienona nukkena jota on kiva esitellä kavereilleen. Se vauva on pieni ihminen kohdelkaa sitä sellasena!

   Lainaa

  64. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Hienoa, että joku puhuu asioista avoimesti. Naiset - varsinkin ensisynnyttäjät - ovat usein monella tavalla aika yksin. Vain puhumalla asioista tulee vähemmän tabuja - esimerkkeinä vaikka nyt homous tai psyyken ongelmat. Ihminen, joka tietää, että muut sen tietämät ihmiset kohtaa samanlaisia asioita, tuntee olonsa paljon turvallisemmaksi kuin sellainen, joka kuvittelee, että "ei kelleen muulle käy näin" tai että "kaikki muut on erisuurikuin minä".

   Lainaa

  65. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Ja muuten, kun joku totesi että "Jos FB:ssä on kavereita ja sukulaisia niin pääsevät varmaan käymään?" Eivät todellakaan mitenkään itsestäänselvästi pääse. Kuten varmasti tiedossa on, ihmiset rakentavat elämänsä usein opiskelukaupunkiin puolison elämänpiiriin tai sinne, mistä saa duunia, eikä omalle synnyinseudulle. Siihen nähden ei ole mitenkään selvää, että esim. sisarukset tai isovanhemmat noin vain töiden välissä tai rahatonna lähtevät toiselle puolen Suomea "vauvaa katsomaan".

   Lainaa

  66. Tulos: -1 (17 ääntä)
   Hermot: EIII!En kestä näitä tuoreita äitejä jotka ihan joka ikinen päivä laittaa kuvia vauva nukkuu ja kuolaa, vauva nukkuu ja kuolaaa osa 2, vauva nukkuu ja kuolaa osa 3. paska lentää päivityksiä, yövalvomispäivityksiä…en usko että edes rakkaimpia lähiomaisia oikeasti kiinnostaa noin tarkasti kaikki mitä vauva tekee varsinkin kun se ei tee muuta kun nukkuu, itkee ja paskoo. Eikä se mielestäni ole oikein vauvaakaan kohtaan että hänestä julkaistaan nettiin kaikkien nähtäväksi kaikki kun ovat niin pieniä että eivät voi itse vaikuttaa asiaan. Vauvasta tehdään vähän kun lemmikki. Eläin jonka mielipiteistä kukaan ei välitä vaan laitetaan vaan kuvia facebookkiin kun “se on niin suloinen siinä nallehaalarissaan” Mulla kaksi kaveria sai vähän aikaa sitten lapsen. Toinen laittoi päivityksen kun vauva syntyi ja sen jälkeen on muutaman kuvan laittanut albumiin jonka näkee ainoastaan lähimmät ihmiset. Keskittyy lapseensa ja sanoi ettei halua laittaa pojastaan kuvia kaikkien nähtäväksi kun ei ole oikein poikaa kohtaan jos hirveästi laittaa netiin kuvia. Suojelee pojan yksityisyyttä ja poika saa sitten isona itse päättää mitä kuvia kenellekin itsestään näyttää. Toinen taas jo synnytyslaitoksella tuntui keskittyvän enemmän facebookkiin kuin synnytykseen. Laitto kuvia SUPISTUSKÄYRÄSTÄÄN ja kuvia vauvasta sairaalassa, vauvasta odottamssa kotiin lähtöä, vauvasta kotona joka päivä. tarinoita vauvan unirytmistä, vauvan paskasta, ja lopulta vielä loi vauvalle ryhmän jossa kuka tahansa voi seurata vauvan kehitystä ihan kun se ei jo muutenkin tulisi esille joka ikisessä päivityksessään…. meneekö jo pikkasen yli?Musta vaikuttaa aika selkeeltä kumpi näistä oikeasti keskittyy äitiyteen ja kumpi pitää lasta enemminkin hienona nukkena jota on kiva esitellä kavereilleen. Se vauva on pieni ihminen kohdelkaa sitä sellasena!
   Selvästi taitaa tämä lapsen saanut olla teini tai yli-ikäinen, veikkaan että teini? Taitaa olla joku ylemmyyskompleksi jos on kaveriporukastaan ehkäpä ensimmäisenä saanut vauvan. Ketään äitiä ei varmasti oikeasti kiinnosta toisen lapsen fani-sivu, KOSKA oma lapsi on aina se ihanin ja rakkain, ei kenenkään toisen. Vähän ihmetyttää että mitä päässä liikkuu jos teet fanisivun alle vuoden ikäisestä lapsesta, tai lapsestasi ylipäätään, ihan tosi. Ei taida olla jalat maassa-friidu vaan esineellistää lapsensa. Kaipa kauneuskilpailut edessä ja lähettää lapsen kuvat joka lehteen jossa joku vuoden söpöin mukula-kisa. Jos lähiomaisia kiinnostaa, ja eivät muka pääse katsomaan tai soittamaan tai mailit ei muka kulje niin rajaisi edes lapsen tähden sivut lapsen sukulaisille vain. Surettaa tällaiset yhtä paljon kuin heitteillejätetyt lapset :((

   Lainaa

  67. Topin mamma 27.12.2012 0:09
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   Jos joku tekee fanisivut vauvasta voi siihen olla hyvä syykin.. Kuten se että sukulaiset jotka asuu kaukana haluaa kuulla kuulumisia. Minä tein fanisivut kyllä, minä päivittelin synnytystänifacebookkiin. Miksi en keskittynyt synnytykseen? Koska se kesti 13 tuntia ja sen aikana ei tapahtunut yhtään mitään! Supisteli vaan. Ja koin asian helpommaksi facebookissa kuin että olisin saanut olla koko ajan vastailemassa puhelimeen. Ja ei, en ole teini. Ja kyllä, minä olen täysillä lapseni elämässä. Seuraan jokaista kehitystä ja vaihetta, hoidan ja huolehdin sekä rakastan täydestä sydämestä. Moni on erilaisia. Toiset varjelee yksityisyyttä viimeiseen hulluuteen ja toiset elävät avoimesti, kuten minä. Kukaan ei pakottanut seuraamaan lapseni fanisivuja, ne on tehty sukulaisille ja ystäville joita kiinnostaa. En tehnyt niitä siinä uskossa että lapseni on ainoa ja paras maailmassa. Takana oli myös ajatus, ettei kaikki jaksa profiilini vauva päivityksiä. Ne joita kiinnostaa voivat sitten seurata ryhmää. Mun mielestä reilua. Jokaisella äidillä on oikeus iloita ja hehkuttaa omaa lastaan, onhan lapsi äidille kaikki kaikessa. Jos ei kiinnosta niin ei tarvi seurat. Ei muakaan kiinnosta ihmisten jatkuvat eläinpäivitykset tai vaate hehkutukset. Mutta sitten jätän ne omaan arvoonsa. Ja tää ilmeisesti mun ystävä vois sitten mennä itteensä ja tulla sanoo mulle asian suoraan eikä valittaa tällein seläntakana.

   Lainaa

  68. Tulos: -12 (18 ääntä)
   Ei liity tähän mitenkään, mutta yksi tuttava facebookissa ilmoitti joskus fb;ssä olevansa raskaana silloin 6kk ja muut kyseli, että miksei aiemmin ollut ilmoittanut mitään ja hän laittoi, että: " no en mä viittiny kehuskella hirveesti asialla" kuulostaako tuo jonku muunki mielestä siltä niinku puhuis uudestä kännnykästä tai autosta suurinpiirtein? ei ollu kyse mistään, että esim. tuttu ei olisi voinut saada lapsia tms.

   Lainaa

  69. Tulos: +9 (23 ääntä)
   Topin mamma: Jos joku tekee fanisivut vauvasta voi siihen olla hyvä syykin.. Kuten se että sukulaiset jotka asuu kaukana haluaa kuulla kuulumisia. Minä tein fanisivut kyllä, minä päivittelin synnytystänifacebookkiin. Miksi en keskittynyt synnytykseen? Koska se kesti 13 tuntia ja sen aikana ei tapahtunut yhtään mitään! Supisteli vaan. Ja koin asian helpommaksi facebookissa kuin että olisin saanut olla koko ajan vastailemassa puhelimeen. Ja ei, en ole teini. Ja kyllä, minä olen täysillä lapseni elämässä. Seuraan jokaista kehitystä ja vaihetta, hoidan ja huolehdin sekä rakastan täydestä sydämestä. Moni on erilaisia. Toiset varjelee yksityisyyttä viimeiseen hulluuteen ja toiset elävät avoimesti, kuten minä. Kukaan ei pakottanut seuraamaan lapseni fanisivuja, ne on tehty sukulaisille ja ystäville joita kiinnostaa.En tehnyt niitä siinä uskossa että lapseni on ainoa ja paras maailmassa. Takana oli myös ajatus, ettei kaikki jaksa profiilini vauva päivityksiä. Ne joita kiinnostaa voivat sitten seurata ryhmää. Mun mielestä reilua. Jokaisella äidillä on oikeus iloita ja hehkuttaa omaa lastaan, onhan lapsi äidille kaikki kaikessa. Jos ei kiinnosta niin ei tarvi seurat. Ei muakaan kiinnosta ihmisten jatkuvat eläinpäivitykset tai vaate hehkutukset.Mutta sitten jätän ne omaan arvoonsa. Ja tää ilmeisesti mun ystävä vois sitten mennä itteensä ja tulla sanoo mulle asian suoraan eikä valittaa tällein seläntakana.
   Huomaathan että itse juuri nyt sorsit niitä äitejä jotka pitävät yksityisyyttä lapsilleen? Hulluuteen saakka? Yksityisyys ei ole missään muotoa hulluutta. Hulluja kyllä liikkuu paljon maailmassa ja on lapsella oikeus yksityisyyttä olla. Oletko itse nyt yhtään parempi ihminen kun ruovit sellaisia äitejä jotka haluavat pitää lastensa asiat pois koko Suomen ja maailman tiedosta, ovat hulluja yksityisyyden kanssa? Aika paksua tekstiä lähtee nyt tältä Topin mammalta.

   Lainaa

  70. natistaatti 31.12.2012 20:20
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Jonnnnna: Ei liity tähän mitenkään, mutta yksi tuttava facebookissa ilmoitti joskus fb;ssä olevansa raskaana silloin 6kk ja muut kyseli, että miksei aiemmin ollut ilmoittanut mitään ja hän laittoi, että: ” no en mä viittiny kehuskella hirveesti asialla” kuulostaako tuo jonku muunki mielestä siltä niinku puhuis uudestä kännnykästä tai autosta suurinpiirtein? ei ollu kyse mistään, että esim. tuttu ei olisi voinut saada lapsia tms.
   En itsekään kyllä kertoisi jossain FB:ssä ensimmäisenä että vauva tulossa jos saisin sen heti raskauduttuani tietää. Kertoisin asiasta vasta kun niskaturvotus ja eka ultra takana, ja kun raskaus näkyisi jo selvästi ulospäin. Ei kukaan ole facebookille tilivelvollinen. Hohhoijaa.

   Lainaa

  71. Topin mamma 1.1.2013 18:54
   Tulos: +1 (21 ääntä)
   mom for 3: Huomaathan että itse juuri nyt sorsit niitä äitejä jotka pitävät yksityisyyttä lapsilleen? Hulluuteen saakka? Yksityisyys ei ole missään muotoa hulluutta. Hulluja kyllä liikkuu paljon maailmassa ja on lapsella oikeus yksityisyyttä olla. Oletko itse nyt yhtään parempi ihminen kun ruovit sellaisia äitejä jotka haluavat pitää lastensa asiat pois koko Suomen ja maailman tiedosta, ovat hulluja yksityisyyden kanssa? Aika paksua tekstiä lähtee nyt tältä Topin mammalta.
   Äp! Sanoin että jotkut! En ruotinut yhtään ketään. Toiset huolehtii yksityisyydestä, toiset on avoimempia jq toiset huolehtii hulluuteen asti. Tämä oli esimerkki. En nimennyt lissään vaiheessa mikä on hulluutta joten älä muuttele sanojani. Meinasin nimittäin semmoista että tyyliin lukitsee kaappiin ettei kukaan vaan pääse näkemään janrikkomaan yksityisyyttä. Täysin esimrrkkinä ja ääripäänä aiis.

   Lainaa

  72. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Topin mamma: Äp! Sanoin ettäjotkut! En ruotinut yhtään ketään. Toiset huolehtii yksityisyydestä, toiset on avoimempia jq toiset huolehtii hulluuteen asti. Tämä oli esimerkki. En nimennyt lissään vaiheessa mikä on hulluutta joten älä muuttele sanojani. Meinasin nimittäin semmoista että tyyliin lukitsee kaappiin ettei kukaan vaan pääse näkemään janrikkomaan yksityisyyttä.Täysin esimrrkkinä ja ääripäänä aiis.
   Taitaa siis olla ääripäät nämä: 1) lukitset lapsesi kaappiin jottein kukaan häntä näe 2) teet JULKISET "fanisivut" mukulalle ja levität kaikki tiedot siellä Ja totuus on että koskaan tapaus 1:stä en ole kuullut, toisesta ääripäästä, mutta numero 2:sta olen tämän palstan jälkeen. Eli suotta olisin avoimuudesta noin ylpiä. Liiankin avoin voi olla eikä sekään yhtään hyvä. Kirpaisee oikein.

   Lainaa

  73. Topin mamma 23.1.2013 22:10
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Mulla ei oo mtn hävettävää :) Sivua voi verrata blogiin, paitsi että facebookissa sivujen näkyvyyttä voi rajoittaa.

   Lainaa

  74. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Topin mamma: Mulla ei oo mtn hävettävää Sivua voi verrata blogiin, paitsi että facebookissa sivujen näkyvyyttä voi rajoittaa.
   Ja päätit sitten julkiset tehdä ettei jää kenellekään epäselväksi päivän paskan väri?

   Lainaa

  75. Topin mamma 12.2.2013 2:26
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Vooi.. emmä sillä sivulla semmosia päivittele :)) Profiilissa taisin tuon sanoa?

   Lainaa

  76. aika säälittävää 14.2.2013 12:43
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   toimintaa tolta mammalta. lapsi parka, ei muuta voi sanoo.

   Lainaa

  77. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Mite toi lapsi oikee paskoo? Paska lentää kaaressa? Aika brutaalia.

   Lainaa

  78. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Ja sitä vauvaa vaihdetaan melkein päivittäin äidiltä naapurille ja tutuille hoitoon kun ei itse jaksa ja pysty hoitamaan. Huostaanottokin vaikuttanut välillä hyvältä vaihtoehdolta. Mielenkiinnolla jään seuraamaan Tertun uusimpia päivityksiä.

   Lainaa

  79. Mun siskon veli 4.12.2014 16:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   zirkku: Eikö ihmisillä oikeasti ole mitään häpyä =D
   Ehhhh -__-"

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (3 ääntä)
   lemon: Rakas Terttu, olet aikuinen ihminen. Eikä meitä kiinnosta tietää römpsästäsi.
   Olisiko meitä kiinnostanut tietää kyseisestä elimestä, mikäli henkilö ei olisi ollut aikuinen?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: peili, raskaana, raskaus, vauva, lapsi