Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Rasisti en ole

  "Tämä ei ole sitten rasismia."
  Suurenna näkymä
  Rasisti en ole

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 102 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +993 (1121 ääntä)
   Oikeen tyypillinen rasisti alottaa "tän ei oo sit tarkotus olla rasistista MUTTA..." ja sit perään tulee "kaikki neekerit, somalit, ryssät ja svedut sais polttaa".

   Lainaa

  2. Tulos: +783 (869 ääntä)
   Kiitos Marin, saamme Suomeen jälleen uuden rasistin alun - tai sitten Mari on vahingossa saanut lapsen, jolla on omat aivot, eikä siitä kehity samanlaista kuten mutsistaan.

   Lainaa

  3. Ösmökä 4.9.2012 5:56
   Tulos: -709 (991 ääntä)
   Pakkoko sitä omaa lasta on antaa neekereiden syliin jos ei halua?

   Lainaa

  4. Tulos: +463 (519 ääntä)
   Tiukkana on Mari tuomitsemassa muita, mutta eipä ole Marinkaan äidinkielen taidoissa kehuttavaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +791 (823 ääntä)
   ei tääkää oo rasistist. mut kyl sillo ku mullaki on vitunmoine yskä, ohi vipeltää valkosii ihmisii.

   Lainaa

  6. Tulos: +63 (75 ääntä)
   No huhhuh...

   Lainaa

  7. Tulos: +373 (383 ääntä)
   Mur: ei tääkää oo rasistist. mut kyl sillo ku mullaki on vitunmoine yskä, ohi vipeltää valkosii ihmisii.
   Oletko varma, että se on aivan normaalia? :O

   Lainaa

  8. Tulos: +307 (363 ääntä)
   Ösmökä: Pakkoko sitä omaa lasta on antaa neekereiden syliin jos ei halua?
   Ei se lapsi siitä saastu. Lähdetkö kaupasta ulos jos siellä on musta työntekijä?

   Lainaa

  9. Tulos: -54 (226 ääntä)
   Mari... Joku, tappakaa se.

   Lainaa

  10. Tulos: -139 (157 ääntä)
   lol toi toine "moka" oli ihan tyhmä :'D

   Lainaa

  11. Tulos: +444 (460 ääntä)
   Onhan Marilla yksi varma keino pitää lapsensa pois ei-toivottujen henkilöiden sylistä. Hoitaisi kersansa itse.

   Lainaa

  12. Tulos: +311 (343 ääntä)
   ansi: Onhan Marilla yksi varma keino pitää lapsensa pois ei-toivottujen henkilöiden sylistä. Hoitaisi kersansa itse.
   Puhut asiaa ystävä hyvä. Toisaalta, lapsi saattaisi oppia jotain suvaitsevuuden rippeitä jos Mari ei itse hoitaisi sitä ja olisi muovaamassa lapsen mieltä väärään suuntaan 24/7.

   Lainaa

  13. Tulos: +346 (378 ääntä)
   Mari luulee että lapsesta tulee kieroon kasvanu vajakki jos on kosketuksessa tummaihoseen. Harmi vaan että lapsi joutuu kuitenkin elämään jo yhden kieroon kasvaneen vajakin kanssa. Nimittäin marin.

   Lainaa

  14. Tulos: +252 (286 ääntä)
   Mitä ihmettä Mari edes inisee? Tämä "väärä" ihminenhän on lastentarhassa harjoittelijana, eli hänellä on ainakin koulutuspaikka? Eli siis hän on tullut tänne tekemään TÖITÄ. Lastentarhoihin ei tietääkseni oteta edes harjoittelijoita, jos harjoittelijaehdokkaat eivät opiskele kyseistä alaa. Kesätöihin saattaa pariksi viikoksi päästäkin, mutten näe siinäkään mitään negatiivista. En ymmärrä rasisteja sitten ollenkaan: ensin valitetaan kun tänne tulla loisimaan, ja nyt kun joku on täällä töissä, niin siitäkin pitää vetää herne nenään ja vaikeuttaa toisen töitä. Tai no, ainahan nekin jonkun syyn keksivät typerälle ajattelutavalleen.

   Lainaa

  15. Tulos: +250 (256 ääntä)
   Mur: ei tääkää oo rasistist. mut kyl sillo ku mullaki on vitunmoine yskä, ohi vipeltää valkosii ihmisii.
   Mulla oli kerran kauhea ripuli, mutten nähny muita ihmisiä sillon ollenkaan. Onko tämä vaarallista?

   Lainaa

  16. Tulos: +48 (70 ääntä)
   Etpä tietenkään rasisti ole, se nuhahan oli tietysti tämän tummaihoisen vika, joka vaan sattu kävelemään takanasi ? Eeiiiih :-D

   Lainaa

  17. Missä käytöstavat 4.9.2012 10:32
   Tulos: +118 (152 ääntä)
   Olisi mielenkiintoista tietää Marin ikä. Että aikuinen ihminen kehtaakin laittaa tuollaista tekstiä julkisesti näkyville. Tuollaisen käytöksen ymmärtää vielä joltain seiskaluokkalaiselta, mutta ei aikuiselta ihmiseltä.

   Lainaa

  18. Jokuvaaaaaaan 4.9.2012 10:33
   Tulos: -139 (181 ääntä)
   Eihän tuo Mari sanonu että se ei halua että se pitää sen lastan just sen takia koska se on eri värinen. Voihan siinä olla joku muukin juttu miks se ei halua sitä. Heti ku toinen on eri värinen ni pitää olla rasistiks haukkumassa. -.-

   Lainaa

  19. Tulos: +4 (110 ääntä)
   En vihaa mitään muuta niin paljon ku rasisteja ja neekereitä!!

   Lainaa

  20. Tulos: -44 (128 ääntä)
   "Tähän aikaan" viittaa myöhäiseen ajankohtaan, joten meillä on mysteeri. MITEN Arto onnistui NÄKEMÄÄN neek... mustan ihmisen pimeässä? Ei todellakaan ole normi juttu.

   Lainaa

  21. Tulos: -113 (163 ääntä)
   Ehkä Marilla on joku syy miksi ei halua tämän henkilön hoitavan hänen lasta. Heti ollaan syyllistämässä vain, koska kohde sattui olemaan tummaihoinen. Rispektit tälle tummaihoiselle halusta tehdä työtä, vaikka voisi loisena elää.. Nämä kommentit taas "Suvaitaan tummaihoisia, mutta rasismia en voi ymmärtää." Suvaitsevaisuutta parhaimmillaan :)

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (44 ääntä)
   Edellisestä kommentista jäi ehkä epäselväksi seuraavat asiat. -Marin käytös paheksuttavaa, jos hän todella pitää tummaihoista "huonompana" vaihtoehtona lapsensa hoitajaksi. -Kommenttieni ei ole tarkoitus aiheuttaa kenellekkään mielipahaa tai kylvää epäsopua. PEACE y

   Lainaa

  23. Tulos: +54 (72 ääntä)
   ja sitten nämä marin kaltaiset vanhemmat siirtävät tuon muukalaisvastaisuutensa ja rasistiset asenteensa eteenpäin lapsilleen. :(

   Lainaa

  24. simo sikari 4.9.2012 13:33
   Tulos: -193 (235 ääntä)
   Luu: Puhut asiaa ystävä hyvä. Toisaalta, lapsi saattaisi oppia jotain suvaitsevuuden rippeitä jos Mari ei itse hoitaisi sitä ja olisi muovaamassa lapsen mieltä väärään suuntaan 24/7.
   Miten nii väärään suuntaan? Miks nekruja pitäis suvaita? Menis kotiinsa eli afrikkaan.

   Lainaa

  25. simo sikari 4.9.2012 13:36
   Tulos: -113 (151 ääntä)
   eekoo: Mitä ihmettä Mari edes inisee? Tämä “väärä” ihminenhän on lastentarhassa harjoittelijana, eli hänellä on ainakin koulutuspaikka? Eli siis hän on tullut tänne tekemään TÖITÄ. Lastentarhoihin ei tietääkseni oteta edes harjoittelijoita, jos harjoittelijaehdokkaat eivät opiskele kyseistä alaa. Kesätöihin saattaa pariksi viikoksi päästäkin, mutten näe siinäkään mitään negatiivista. En ymmärrä rasisteja sitten ollenkaan:ensin valitetaan kun tänne tulla loisimaan, ja nyt kun joku on täällä töissä, niin siitäkin pitää vetää herne nenään ja vaikeuttaa toisen töitä. Tai no, ainahan nekin jonkun syyn keksivät typerälle ajattelutavalleen.
   Älä yleistä rasisteja yhdeksi tasaiseksi massaksi. Jos jotkut rasistit on sanonut jotakin niin sä yleistät sen kaikkiin. Vähän sama kuin että kaikki neeperit on raiskaajia ja rikollisia... eikö? Näin se menee..... =)

   Lainaa

  26. Tulos: +91 (123 ääntä)
   Minusta tuntuu että Marin pahin pelko on että hänen alle 5v tenavansa alkaa selittää joku päivä kotona kuinka; "Hoidossa on yks täti jonka iho on ruskee -Minna sano et sen takii kun se on Aprikasta- mut sen iho tuntuu kuitenki ihan samalle kuin mun iho, äiti. Eiks oo hassuu, vaik se on ruskee niin sen iho tuntuu ihan samalle, hihihihi" Ja sitten white power -kasvatuksen saanut nahkakuulan kanssa seukkaava teiniäiti-Mari menee ihan lukkoon kun joutuu valistamaan lapsukaistaan että "N******t on iljettäviä etkä enää koske siihen mutiaiseen, kuulitko!!" (Pyydän anteeksi tummaihoisilta lukijoilta, käytin n-sanaa ja m-sanaa white trash -äidin karkean puhetavan havainnollistamisessa <3)

   Lainaa

  27. simo sikari 4.9.2012 14:05
   Tulos: -99 (127 ääntä)
   Sunshine: Minusta tuntuu että Marin pahin pelko on että hänen alle 5v tenavansa alkaa selittää joku päivä kotona kuinka; “Hoidossa on yks täti jonka iho on ruskee-Minna sano et sen takii kun se on Aprikasta-mut sen iho tuntuu kuitenki ihan samalle kuin mun iho, äiti. Eiks oo hassuu, vaik se on ruskee niin sen iho tuntuu ihan samalle, hihihihi” Ja sitten white power -kasvatuksen saanut nahkakuulan kanssa seukkaava teiniäiti-Mari menee ihan lukkoon kun joutuu valistamaan lapsukaistaan että “N******t on iljettäviä etkä enää koske siihen mutiaiseen, kuulitko!!” (Pyydän anteeksi tummaihoisilta lukijoilta, käytin n-sanaa ja m-sanaa white trash -äidin karkean puhetavan havainnollistamisessa ♥)
   Niin ja tehostaakseen keskustelua voidaankin näyttää rikostilastoja etenkin raiskausten osalta ja käydä tekemässä tuttavuutta itiksessä mellastaviin somalilaumoihin. Kaksi samanlaista, kaksi erilaista.

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (86 ääntä)
   Totuushan nyt on se että suomi on aivan saatanan rasistinen maa.. Itse en rasisti ole mutta olen huomannut että valtaosa kansailisista on.

   Lainaa

  29. simo sikari 4.9.2012 14:21
   Tulos: -103 (145 ääntä)
   nahkakak: Totuushan nyt on se että suomi on aivan saatanan rasistinen maa.. Itse en rasisti ole mutta olen huomannut että valtaosa kansailisista on.
   Toivottavasti on. Sosiaalipummeja on omastakin takaa jospa nämä tuliaiset pysyis poissa. Suomihan ei ole yhtään sen rasistisempi kuin moni muukaan maa, vaikka täällä niin kuvitellaan. Rasististen rikosten määrä on aivan mitätön. Ihmiset sietää somaleita pakosta mutta heistä ei juurikaan pidetä.

   Lainaa

  30. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Molemmat tekstinpätkät oli aika epäselviä. Joko eka valittaja on rasisti tai sitten hoitaja ei ole hyvä (en usko jälkimmäiseen vaihtoehtoon). Ja tuosta Arton kommentista tuli mieleen (eli en väitä että näin kävi) "varjoihmiset", eli eräänlainen näköharha jossa esim näkee sivusilmällä jonkun seisovan vieressä. En edelleenkään väitä ettänäin kävi, tuli vain mieleen. Olisi kiva tietää miten Arto itseään puolusteli :D

   Lainaa

  31. Tulos: +173 (193 ääntä)
   simo sikari: Miten nii väärään suuntaan? Miks nekruja pitäis suvaita? Menis kotiinsa eli afrikkaan.
   Siis logiikkahan, pähkinänkuoressa (pahoittelen, että mainitsin tässä ulkomaalaisen hedelmän), menee näin: Ulkomaalainen kärsii kotimaassaan - "tekisivät asialle jotain!" Ulkomaalainen tulee Suomeen - "pysyisivät siellä omassa maassaan!" Ulkomaalainen ei saa töitä, vaan saa tukea - "menisivät töihin!" Ulkomaalainen saa töitä - "vievät meidän työt ja naiset!"

   Lainaa

  32. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Mur: ei tääkää oo rasistist. mut kyl sillo ku mullaki on vitunmoine yskä, ohi vipeltää valkosii ihmisii.
   Joo mulla sama ongelma. Aika kauheeta, oikeestaan siis ihan hirveen järkyttävää. Suomi supikoirille! Polttakaa kaikki loput!

   Lainaa

  33. Tulos: +42 (64 ääntä)
   Maahanmuutto on jees, jos ihmiset tulevat tekemään töitä eivätkä vain lusmuamaan. Rasismi on perseestä mutta niin on myös se, että Suomen pitäisi elättää maahanmuuttajia, jotka eivät edes yritä elää omillaan. Mutta fakta on että maahanmuutto on hyvä asia, sillä muuten Suomi olisi maastamuutto voittoinen --> ihmiset vähenevät. Ainakin osa maahanmuuttajista on korkealla työmoraalilla ja motivaatiolla varustettuja, ihanaa! Älkää antako paskamyrskyn nousta.

   Lainaa

  34. Tulos: +78 (94 ääntä)
   simo sikari: Toivottavasti on. Sosiaalipummeja on omastakin takaa jospa nämä tuliaiset pysyis poissa. Suomihan ei ole yhtään sen rasistisempi kuin moni muukaan maa, vaikka täällä niin kuvitellaan. Rasististen rikosten määrä on aivan mitätön. Ihmiset sietää somaleita pakosta mutta heistä ei juurikaan pidetä.
   Törkeimpiä sossupummeja on minun mielestä hyvin toimeentulevat perheet, tuttavaperheeni on keplotellut itselleen lähes kaikki mahdolliset tuet, perheen isä tekee pimeitä töitä ja silti kehtaavat napista veroista, sitten taas jos esimerkiksi lasten koulukyyti ei pelitä tai terveyskeskuksessa on ruuhtaa alkaa hirveä meteli siitä miten MINUN MAKSAMISTA VERORAHOISTA pitäisi hoitaa tällaiset asiat kuntoon. Yök. Myös suomalaiset ökyrikkaat nostavat vaikka minkä näköisiä tukia (esmes ostavat maatilaläntin ja nostavat maataloustukea ja yritystukea) helou taas, PÄHKINÄ ei ole HEDELMÄ! Lisää listaasi: Ulkomaalaisia autetaan kotimaassaan lähettämällä tukipaketteja - suomalainen itkee "MINUN VERORAHANI!"

   Lainaa

  35. päiväkodissa harjoittelijana ollut 4.9.2012 15:59
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   eekoo: Mitä ihmettä Mari edes inisee? Tämä “väärä” ihminenhän on lastentarhassa harjoittelijana, eli hänellä on ainakin koulutuspaikka? Eli siis hän on tullut tänne tekemään TÖITÄ. Lastentarhoihin ei tietääkseni oteta edes harjoittelijoita, jos harjoittelijaehdokkaat eivät opiskele kyseistä alaa. Kesätöihin saattaa pariksi viikoksi päästäkin, mutten näe siinäkään mitään negatiivista. En ymmärrä rasisteja sitten ollenkaan:ensin valitetaan kun tänne tulla loisimaan, ja nyt kun joku on täällä töissä, niin siitäkin pitää vetää herne nenään ja vaikeuttaa toisen töitä. Tai no, ainahan nekin jonkun syyn keksivät typerälle ajattelutavalleen.
   Päiväkoteihin pääsee myös työkkärin kautta harjoittelijaksi, jolloin saa saman verran rahaa kuin työttömät, tosin.. "olet" töissä. Päiväkoti ja koulu ovat hyvin suosittuja harjoittelupaikka kohteita lukiosta valmistuineille jotka eivät ole päässeet jatko-opiskelemaan tai töihin, työttömyys korvaukseen on 3 tai 4 kuukauden (en muista tarkkaan) karenssiaika lukiolaisilla koska eivät omista mitään ammattinimikettä. Eikä työttömyyskorvausta maksettu jos esim. ei ollut hakenut opiskelemaan, tai oli saanut kutsun pääsykokeisiin mutta jättänyt niihin menemättä.

   Lainaa

  36. Moosehorse 4.9.2012 16:30
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Wääk: Törkeimpiä sossupummeja on minun mielestä hyvin toimeentulevat perheet, tuttavaperheeni on keplotellut itselleen lähes kaikki mahdolliset tuet, perheen isä tekee pimeitä töitä ja silti kehtaavat napista veroista, sitten taas jos esimerkiksi lasten koulukyyti ei pelitä tai terveyskeskuksessa on ruuhtaa alkaa hirveä meteli siitä miten MINUN MAKSAMISTA VERORAHOISTA pitäisi hoitaa tällaiset asiat kuntoon. Yök. Myös suomalaiset ökyrikkaat nostavat vaikka minkä näköisiä tukia (esmes ostavat maatilaläntin ja nostavat maataloustukea ja yritystukea) helou taas, PÄHKINÄ ei ole HEDELMÄ! Lisää listaasi: Ulkomaalaisia autetaan kotimaassaan lähettämällä tukipaketteja – suomalainen itkee “MINUN VERORAHANI!”
   Pähkinä muuten on hedelmä http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4hkin%C3%A4

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (41 ääntä)
   Ösmökä: Pakkoko sitä omaa lasta on antaa neekereiden syliin jos ei halua?
   et oo tosissas.

   Lainaa

  38. Tulos: -20 (82 ääntä)
   nahkakak: Totuushan nyt on se että suomi on aivan saatanan rasistinen maa.. Itse en rasisti ole mutta olen huomannut että valtaosa kansailisista on.
   Ai jumalauta että ottaa päähän tämä iänikuinen väite. Suomessa on mamuilla asiat kuitenkin yleisesti ottaen hyvin. Täällä on rauhallista ja turvallista, ja suurimmalla osalla ihmisistä on ruokaa ja koti. Aina puhutaan, että Suomi on rasistinen maa. Just joo. Katsokaapas toiseen suuntaan - kuka muistaa, kun muslimit halusivat oman vuoron jossain keskustan uimahallissa? Jos minä menisin Lähi-Itään ja rupeaisin vaatimaan vaikkapa suomalaisille omaa kylpylävuoroa, eivät musulmaanit paljoa odottelisi ennen kuin teloittaisivat meikäläisen siihen kadulle. Kuka se rasisti olikaan?

   Lainaa

  39. nyt vittu oikeesti 4.9.2012 18:35
   Tulos: +71 (91 ääntä)
   Siinä, että suhtautuu ihmisiin normaalisti ihonväristä riippumatta, ei ole kyse suvaitsevaisuudesta. Omasta maailmankatsomuksesta poikkeavia näkemyksiä tai erilaisia käytöstapoja voi suvaita (kunhan kulttuurisidonnaisilla tavoilla ei oikeuteta toisten ihmisten vahingoittamista) mutta ihonväriä ei voi "suvaita" koska värillä nyt vaan ei oikeasti ole mitään merkitystä eikä kukaan ole ihonväriään valinnut, niin kuin ei ulkonäköään muutenkaan. Samasta syystä toisen ihonväri (tai ulkonäkö ylipäätään) ei myöskään häiritse ketään normaalit älynlahjat omaavaa ihmistä. Rasisteja voi toki YMMÄRTÄÄ sikäli, että eiväthän ne raukat sille mitään voi, jos älynlahjat on heikot. Kyllähän silloin erilaisuus pelottaa ja pistää vihaksikin. Rasistisia näkemyksiä ei kuitenkaan tarvitse SUVAITA, koska ne nyt vaan on paitsi järjettömiä, myös epäeettisiä. Minkäänlaista henkilöön tai ryhmään kohdistuvaa sortoa, syrjintää tai kiusaamista ei tarvitse suvaita avarakatseisuuden nimissä. Tietenkään rasisteja ei saa lynkata, mutta rasistille saa ja pitää kertoa, että rasismia ei hyväksytä. Piintynyt rasisti harvoin muuttaa mielipiteitään - koska älynlahjat - mutta tyhmempikin voi oppia pitämään rasistiset ajatuksensa omana tietonaan, jos huomaa että aina tulee paskaa niskaan, kun erehtyy julkisesti esittelemään aivopierujaan (muiden kuin toisten samalla tavalla älyltään rajoittuneiden seurassa).

   Lainaa

  40. Tulos: +56 (62 ääntä)
   simo sikari: Älä yleistä rasisteja yhdeksi tasaiseksi massaksi. Jos jotkut rasistit on sanonut jotakin niin sä yleistät sen kaikkiin. Vähän sama kuin että kaikki neeperit on raiskaajia ja rikollisia… eikö?
   Rasismi on ihmisten syrjintää itsestä poikkeavien fyysisten, henkisten tai kulttuuristen seikkojen perusteella. Termi rasisti kuvaa (kaikkien muidenkin ismien tapaan) aatesuunnaltaan samanlaista joukkoa ihmisiä. Joten kyllä, rasistit ovat rasistisesti käyttäytyvien ihmisten massa, joita yhdistää rasismi. "Neeperit" taas ovat keskenään täysin heterogeeninen ryhmä ihmisiä, joiden aatemaailmaa ei voi päätellä siitä, että joku kutsuu heitä "neepereiksi"

   Lainaa

  41. niinpäniin 4.9.2012 19:10
   Tulos: -42 (50 ääntä)
   Törkeimpiä sossupummeja on minun mielestä hyvin toimeentulevat perheet, tuttavaperheeni on keplotellut itselleen lähes kaikki mahdolliset tuet, perheen isä tekee pimeitä töitä ja silti kehtaavat napista veroista, sitten taas jos esimerkiksi lasten koulukyyti ei pelitä tai terveyskeskuksessa on ruuhtaa alkaa hirveä meteli siitä miten MINUN MAKSAMISTA VERORAHOISTA pitäisi hoitaa tällaiset asiat kuntoon. Yök. Myös suomalaiset ökyrikkaat nostavat vaikka minkä näköisiä tukia (esmes ostavat maatilaläntin ja nostavat maataloustukea ja yritystukea) helou taas, PÄHKINÄ ei ole HEDELMÄ! Lisää listaasi: Ulkomaalaisia autetaan kotimaassaan lähettämällä tukipaketteja – suomalainen itkee “MINUN VERORAHANI!”
   Jos joku maksaa veroja vuodessa enemmän kuin sinä olet työssäkäynnistä saatavaa rahaa nähnyt koko eläessäsi, on väärin ajatella että tuo joku ei saisi myös hyötyä verorahoista? Verorahoilla pidetään yhteiskuntaa pystyssä, maksetaan työttömille, opiskelijoille jnejne. annetaan rahaa kouluille, terveyden huollolle ja tietöihin. Itse napiset varmasti koska et pärjäisi ikinä omilla rahoillasi jos kaikista pitäisi itse maksaa omasta pussista (ei verorahoista). Miksi muka rikkaiden pitäisi vetää perässään teidän kaltaisia pölvästejä joilla ei ole edes halua tehdä oikeita töitä? Itse olen tehnyt töitä 13 vuotiaasta asti, nyt yli 20 vuotiaana opiskelen, todellakin opiskelijoiden pitäisi saada enemmän rahaa kuin laiskojen elintapa työttömien ja luonnollista on, että ne jotka maksavat enemmän veroja, saavat myös enemmän etuja. Naurettavaa tuollainen että "en oo eläessäni veroja maksanu mut mun pitää silti hyötyy toisten verorahoista yhyy!" Mene töihin niin ei tarvitse netissä itkeä tuttavaperheen varoista. Suurin osa suomalaisista ei todellakaan itke tukipaketeista muista kuin kreikkaan lähetetyistä, itse olen sitä mieltä, että jos pakolaisten henkeä ei omassa maassaan uhata niin enemmän heitä pystyttäisiin auttamaan jos edes yhden keräysorganisaation tuet menisivät siihen mihin kuuluu, eli juuri veteen ja ruokaan ja köyhien auttamiseen. Samalla hinnalla kuin yksi afrikkalainen maksaa suomenvaltiolle vuodessa voisi auttaa monia perheitä afrikassa jos sama summa lähetettäisiin afrikkaan näille jotka sitä apua tarvitsee. Ja mitä itse kirjoituksiin tulee, itse otin lapseni pois hoidosta koska eräs hoitaja piti mielestäni joitain lapsia liikaa sylissä, sain kuulla, että tosiaan vain paria lasta pidettiin sylissä, itse kun ajattelen tuon "rasistin" tekstiä ei siinä ole mitään rasistista, en itse tykkää jos vieras aikuinen pitää omaa lastani sylissä jos en itse ole paikalla, oli minkä värinen tai sukupuolinen vain ja siinä ei tosiaan ole mitään rasistista, siinä on pelko omaa lasta kohtaan, vaikka tarha onkin mukaturvallinen paikka lapselle, mutta kun tiedän muutamasta tarhasta niin paljon pahaa mitä voi lapselle sattua.

   Lainaa

  42. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Oman lapseni hoitopaikassa on ainakin 1 tummaihoinen hoitaja, 1 joka käyttää sitä hijabia. Tyttäreni haluaa leikkiä hoidossaan Turkkilaisen ja toisen lapsen Äiti on Thaikku ja Isä Suomalainen... Pitäskö mun nyt olla rasisti ja olla viemättä tyttäreni sinne, koska ulkomaalaiset "ei" saa tehä töitä Suomesta, vaan niiden pitäs olla väkisinkin kaikkien sossunluukulla jonottamassa rahaa ja myös sanoa tyttärelleni, että hänen parhaimpien kavereiden kanssa ei saa olla tekemisissä, kun ne on "väärän" värisiä? En voi kuin ihmetellä tuollaista sisäänpäinkääntynyttä Äitiä....

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (29 ääntä)
   ^ En osaa näköjään itse kirjoittaa enään ees suomenkieltä, vaikka suomalainen olenkin =D

   Lainaa

  44. Tulos: +15 (33 ääntä)
   werwolf: Ai jumalauta että ottaa päähän tämä iänikuinen väite. Suomessa on mamuilla asiat kuitenkin yleisesti ottaen hyvin. Täällä on rauhallista ja turvallista, ja suurimmalla osalla ihmisistä on ruokaa ja koti. Aina puhutaan, että Suomi on rasistinen maa. Just joo. Katsokaapas toiseen suuntaan – kuka muistaa, kun muslimit halusivat oman vuoron jossain keskustan uimahallissa? Jos minä menisin Lähi-Itään ja rupeaisin vaatimaan vaikkapa suomalaisille omaa kylpylävuoroa, eivät musulmaanit paljoa odottelisi ennen kuin teloittaisivat meikäläisen siihen kadulle. Kuka se rasisti olikaan?
   Ja ai niin, itselläni ei ole minkäänlaista väliä minkävärisiä ihmisiä Suomessa on töissä kunhan he kunnioittavat Suomen lakia ja kulttuuria ja tulevat toimeen toisten ihmisten kanssa. Esimerkiksi väkivalta- tai seksuaalirikoksia tekeviä maahanmuuttajia kohtaan minulta ei löydy minkäänlaista myötätuntoa/ymmärrystä.

   Lainaa

  45. Tulos: +53 (59 ääntä)
   werwolf: Ja ai niin, itselläni ei ole minkäänlaista väliä minkävärisiä ihmisiä Suomessa on töissä kunhan he kunnioittavat Suomen lakia ja kulttuuria ja tulevat toimeen toisten ihmisten kanssa. Esimerkiksi väkivalta- tai seksuaalirikoksia tekeviä maahanmuuttajia kohtaan minulta ei löydy minkäänlaista myötätuntoa/ymmärrystä.
   Tätäkään en ole ikinä tajunnut. Jos kerran inhoat rikollista toimintaa, miksi maahanmuuttajat pitää vetää koko asiaan mukaan? Et inhoa rehellisiä ulkomaalaisia, mutta tuskin välität rikollisista suomalaisistakaan. Olisiko siis loogista todeta, että keskiössä on rikollisuus, eikä se minkä värisessä kädessä ne pitkät kynnet (korvaa johonkin muuhun rikoksiin liittyvällä ilmaisulla jos tarve) ovat?

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Wääk: helou taas, PÄHKINÄ ei ole HEDELMÄ! Lisää listaasi: Ulkomaalaisia autetaan kotimaassaan lähettämällä tukipaketteja – suomalainen itkee “MINUN VERORAHANI!”
   On hedelmä. Mikä muukaan?

   Lainaa

  47. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Pähkinä on auke
   helou taas, PÄHKINÄ ei ole HEDELMÄ! Lisää listaasi: Ulkomaalaisia autetaan kotimaassaan lähettämällä tukipaketteja – suomalainen itkee “MINUN VERORAHANI!”
   Pähkinä ON aukeamaton hedelmä. :) No helou

   Lainaa

  48. Tulos: +49 (55 ääntä)
   Järkyttävää! Päiväkodin hoitaja pitää lasta sylissä ja leikkii tämän kanssa! Nyt on asiat Marilla huonosti, heti stoppi tuollaiselle touhulle!

   Lainaa

  49. Tulos: +49 (71 ääntä)
   werwolf: Ai jumalauta että ottaa päähän tämä iänikuinen väite. Suomessa on mamuilla asiat kuitenkin yleisesti ottaen hyvin. Täällä on rauhallista ja turvallista, ja suurimmalla osalla ihmisistä on ruokaa ja koti. Aina puhutaan, että Suomi on rasistinen maa. Just joo. Katsokaapas toiseen suuntaan – kuka muistaa, kun muslimit halusivat oman vuoron jossain keskustan uimahallissa? Jos minä menisin Lähi-Itään ja rupeaisin vaatimaan vaikkapa suomalaisille omaa kylpylävuoroa, eivät musulmaanit paljoa odottelisi ennen kuin teloittaisivat meikäläisen siihen kadulle. Kuka se rasisti olikaan?
   Oman vuoron haluaminen uimahallista ei ole rasistista. Pyyntö perustui käsittääkseni muslimien uskontoon perustuviin pukeutumissääntöihin, jotka poikkeavat meidän säännöistämme. Erillisen uimavuoron pyytäminen uskonnollisista syistä voi olla jonkun mielestä kohtuutonta ja itsekästäkin, mutta rasistista se ei ole. Sen sijaan oletus siitä, että erillistä uimavuoroa vaativa suomalainen teloitetaan sen takia, että vaatiminen tapahtuu lähi-idässä, kuvastaa kyllä melkoisen harhaista ja ennakkoluuloista käsitystä lähi-idän sadoista miljoonista asukkaista.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (26 ääntä)
   Rankqli: Mari… Joku, tappakaa se.
   Tämä on hyvin suvaitsevaisen ihmisen kommentti.

   Lainaa

  51. Tulos: +10 (16 ääntä)
   mulla tuli tosta tokasta mieleen että siinä verrataan tummaihoista mustaan kissaan - toisivat samalla lailla huonoa onnea tms?

   Lainaa

  52. Tulos: +24 (42 ääntä)
   Miten voi ihmiset olla niin lapsellisia? Ei ole yhtään kykyä asettua toisen ihmisen asemaan. Kuvitelkaa, että joutuisitte itse jättämään maanne, koska siellä raiskataan ja tapetaan mielin määrin. Ystäviänne, sukulaisianne olisi kuollut. Tulette maahan, jossa yritätte vain elää niin kuin muutkin, mutta työpaikalla teidän ei annettaisi tehdä omaa työtänne ihonvärin takia. Onneksi muutamassa vuosikymmenessä tääkin asia korjaantuu, kun kaikki rasistit pikkuhiljaa kuolee. Uusille sukupolville sitä on vaikeampi siirtää, kun me tunnetaan henkilökohtaisesti eri maalaisia ihmisiä ja tiedetään, ettei ihonvärillä ole väliä. Että hävettää taas joidenkin idioottiamisten puolesta.

   Lainaa

  53. No mut hei 4.9.2012 22:00
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Onneksi Mari sentään miettii miten voisi mahdollisimman kohteliaasti esittää asiansa. :/

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (17 ääntä)
   helou: Tätäkään en ole ikinä tajunnut. Jos kerran inhoat rikollista toimintaa, miksi maahanmuuttajat pitää vetää koko asiaan mukaan? Et inhoa rehellisiä ulkomaalaisia, mutta tuskin välität rikollisista suomalaisistakaan. Olisiko siis loogista todeta, että keskiössä on rikollisuus, eikä se minkä värisessä kädessä ne pitkät kynnet (korvaa johonkin muuhun rikoksiin liittyvällä ilmaisulla jos tarve) ovat?
   Maahanmuuttajat tässä yhteydessä piti vetää mukaan koska keskustelu koski rasismia. Yritin selventää, ettei minulla ole maahanmuuttajia vastaan mitään, kunhan he tulevat muiden ihmisten kanssa toimeen tässä Suomenmaassa. Jos nyt jäi epäselväksi, ei minulla ole minkäänlaisia sympatioita myöskään kantasuomalaisia rikollisia kohtaan.

   Lainaa

  55. Tulos: +24 (28 ääntä)
   ipa: Oman vuoron haluaminen uimahallista ei ole rasistista. Pyyntö perustui käsittääkseni muslimien uskontoon perustuviin pukeutumissääntöihin, jotka poikkeavat meidän säännöistämme. Erillisen uimavuoron pyytäminen uskonnollisista syistä voi olla jonkun mielestä kohtuutonta ja itsekästäkin, mutta rasistista se ei ole. Sen sijaan oletus siitä, että erillistä uimavuoroa vaativa suomalainen teloitetaan sen takia, että vaatiminen tapahtuu lähi-idässä, kuvastaa kyllä melkoisen harhaista ja ennakkoluuloista käsitystä lähi-idän sadoista miljoonista asukkaista.
   Myönnän toki, että esimerkki oli täysin liioiteltu, mutten tarkoittanut sitä kirjaimellisesti otettavaksi. Yritin saada sanotuksi sitä, että on suorastaan kohtuutonta pitää Suomea suvaitsemattomana ja rasistisena valtiona katsomatta ollenkaan esimerkiksi muslimivaltioita, missä naisten asema on huono ja länsimaalaiset eivät välttämättä ole suuressa suosiossa. Eräs ystäväni esimerkiksi asui Tansaniassa (en siis tarkoita että Tansania olisi muslimien johtama valtio) puolisentoista vuotta, jonka aikana paikallinen väestö suhtautui hyljeksivästi valkoisiin tulokkaisiin ja huuteli jatkuvasti sanaa, joka tarkoittaisi suomeksi "valkonaamaa", "valkolaista" - siis käänteistä n**keriä. Tietenkään se, että joku toinen tekee väärin, ei oikeuta toista tekemään samaa vääryyttää, mutta ottaa vain kuuppaan ainainen Suomen haukkuminen. Maamme on kuitenkin loppujen lopuksi oikein hyvä paikka asua, ja tätä tuskin pystyy kukaan kiistämään.

   Lainaa

  56. hämähäkkimies 4.9.2012 22:29
   Tulos: -26 (30 ääntä)
   nyt vittu oikeesti: Rasisteja voi toki YMMÄRTÄÄ sikäli, että eiväthän ne raukat sille mitään voi, jos älynlahjat on heikot. Kyllähän silloin erilaisuus pelottaa ja pistää vihaksikin.
   Ajatteletko samoin kaikista ihmisistä jotka pelkäävät jotakin? "No voi rassukkaa kun on noin typerä, että pelkää hämähäkkejä."

   Lainaa

  57. Tulos: +24 (24 ääntä)
   werwolf: Myönnän toki, että esimerkki oli täysin liioiteltu, mutten tarkoittanut sitä kirjaimellisesti otettavaksi. Yritin saada sanotuksi sitä, että on suorastaan kohtuutonta pitää Suomea suvaitsemattomana ja rasistisena valtiona katsomatta ollenkaan esimerkiksi muslimivaltioita, missä naisten asema on huono ja länsimaalaiset eivät välttämättä ole suuressa suosiossa. Eräs ystäväni esimerkiksi asui Tansaniassa (en siis tarkoita että Tansania olisi muslimien johtama valtio) puolisentoista vuotta, jonka aikana paikallinen väestö suhtautui hyljeksivästi valkoisiin tulokkaisiin ja huuteli jatkuvasti sanaa, joka tarkoittaisi suomeksi “valkonaamaa”, “valkolaista” – siis käänteistä n**keriä. Tietenkään se, että joku toinen tekee väärin, ei oikeuta toista tekemään samaa vääryyttää, mutta ottaa vain kuuppaan ainainen Suomen haukkuminen. Maamme on kuitenkin loppujen lopuksi oikein hyvä paikka asua, ja tätä tuskin pystyy kukaan kiistämään.
   Joo näinhän se on, ennakkoluuloja vierasmaalaisia kohtaan ja rasismia löytyy varmasti ihan joka paikasta. Loppujen lopuksi ei oo kyse siitä, mikä maa on rasistinen ja mikä ei, vaan asiaa täytyy tarkastella ihan yksilötasolla.

   Lainaa

  58. Tulos: +9 (9 ääntä)
   ipa: Joo näinhän se on, ennakkoluuloja vierasmaalaisia kohtaan ja rasismia löytyy varmasti ihan joka paikasta. Loppujen lopuksi ei oo kyse siitä, mikä maa on rasistinen ja mikä ei, vaan asiaa täytyy tarkastella ihan yksilötasolla.
   Hyvin sanottu. Tätä yritinkin hakea :)

   Lainaa

  59. nyt vittu oikeesti 5.9.2012 0:05
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   hämähäkkimies: Ajatteletko samoin kaikista ihmisistä jotka pelkäävät jotakin? “No voi rassukkaa kun on noin typerä, että pelkää hämähäkkejä.”
   Hämähäkkikammo on fobia, järjetön pelko. Alttius saada fobioita liittyy neuroottisuuteen. Neuroottisuus ei ole typeryyttä. Rasismi eli muukalaisviha ei ole mikään selittämätön kammo, vaan rasisti vain ei siedä erilaisuutta. Rasisteilla on monesti omasta mielestään järkeviä syitä vihata ulkomaalaisia tai "väärän värisiä" suomalaisia. Osittain sellainen johtuu varmaan ihan ajattelemattomuudesta, kokemattomuudesta ja oman elämänpiirin suppeudesta, eli ei aina välttämättä selity pelkällä alhaisella älykkyydellä. Mutta monesti olen huomannut, että ne jotka esim facebookissa kirjoittelee rasistisia juttuja (muka vitsillä tai tosissaan), ei muutenkaan ole sieltä terävimmistä päästä. Yritin tuossa edellisessä kommentissa ottaa kantaa siihen, kun rasistit ja trollit lällättää, että "ähäkutti, eipä sitä ollakaan niin suvaitsevaisia rasisteja kohtaan, kun ajatusmaailma onkin eri kuin itsellä." Ikään kuin se olisi jotenkin suuri moraalinen voitto rasisteille, että "suvaitsevaiston" "suvaitsevaisuus" loppuu kuin seinään, kun on kyse rasismista. Ja pointtini oli se, että rasismia ei tarvitse eikä pidä suvaita. Se ei ole mikään yhtä hyvä maailmankatsomus kuin joku muukin, vaan moraalisesti tuomittavaa ja älyllisesti kestämätöntä idiotismia. Silti en kuitenkaan hyväksy sitäkään, että rasisteja ryhdyttäisiin lynkkaamaan. Ihmistä voi ymmärtää suvaitsematta kuitenkaan hänen mielipiteitään. Ja toinen pointtini oli tuon suvaitsevaisuus-käsitteen ongelmallisuus. Myönteisiksi ja neutraaleiksi miellettyjä asioita ei tarvitse suvaita. Jos jotain pitää erikseen suvaita, siihen liittyy automaattisesti ajatus, että kyseessä on jotenkin epämiellyttävä asia. Itselle tuntemattomissa kulttuureissa voi olla ajatusmalleja ja tapoja, jotka äkkiseltään tuntuvat epämiellyttäviltä. Sellaisia asioita voi silti suvaita, kunhan kyse ei ole mistään kunniamurhista tai muusta, mikä vahingoittaa muita ihmisiä. Mutta jos joku sanoo suvaitsevansa toisia ihmisiä, vaikka sitten tummaihoisia, siihen sisältyy ajatus, että suvaitsija kokee olevansa sen verran näiden ihmisten yläpuolella, että hänellä on varaa valita, suvaitseeko heitä vai ei. Sen takia siis tartuin sanan "suvaitsevaisuus" käyttöön, vaikka en ehkä osannut selittää sitä selkeästi. Ja entä sitten se perustelu, että Tansaniassa/Jemenissä sitä vasta rasisteja ollaankin, nimitellään valkoihoisia aivan avoimesti! Niinpä niin, miettikää nyt vähän, mikä on koulutustaso noissa kehitysmaissa! Afrikassa moni on onnellinen, jos pääsee käymään muutaman vuoden koulua ilman oppikirjoja. Fundamentalistisissa muslimimaissa opetetaan vain imaamien hyväksymää uskonnollista dogmaa, johon varmaan kuuluu tietynlainen sisäänpäinkääntyneisyys ja muukalaisviha, ettei vain kansa pääsisi tutustumaan vieraisiin vaikutteisiin ja avartamaan ajatteluaan. Minusta ainakin tällaisessa suhteellisen sivistyneessä länsimaassa voitaisiin pyrkiä vähän kehittyneempään ajatteluun sen sijaan että sanotaan, "kyllä nekin haukkuu meitä!" Meillä Suomessa kun olosuhteet eivät rajoita kansalaisten kykyä sivistää itseään ja tutustua muihinkin kuin oman maan kulttuuriin. Niin että jos joku täällä maailman huipusta koulutuksesta ja muista sivistymismahdollisuuksista huolimatta vielä vierastaa muita kuin syntyperäisen suomalaisen näköisiä ihmisiä, niin kyllä se minusta on merkki yksinkertaisuudesta.

   Lainaa

  60. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Minusta sillä ei ole mitään väliä onko ihonväriltään valkoinen, musta tai vaikkapa vihreä, jos on hyvä tyyppi niin sitten on. Ei se ihonväri ketään paremmaksi ihmiseksi tee. Maahanmuuttajatkin ovat tervettulleita, niin kauan kun tulevat töitä tekemään (tiedän että heillä voi olla vaikea saada töitä) eivätkä pelkästään sossupummeilemaan ja kunnioittavat sitä, että Suomessa saattaa olla hyvinkin erilainen kulttuuri ja erilaiset elämäntavat kun heidän kotimaassaa. Tällä en nyt tarkoita, että heidän täytyy täysin hylätä omat uskontonsa ja tapansa, mutta hyvä on muistaa, että maassa maan tavalla, kyllä minäkin hyväksyn ja kunnioitan muitten maitten lakeja ja tapoja kun olen jossain vaikkapa lomalla. Mutta myös meidän on hyvä muistaa, että meidänkin on hyvä kunnioittaa maahanmuutajien omia pertinteitä, niin kauan kun ne eivät riko meidän lakia, eihän sen ketään pitäisi häiritä jos muslimi haluaa täällä Suomessakin rukoilla viisi kertaa päivässä? On harmillista, että pari huonoa siementä pilaa koko sadon. Siis että kaikki maahanmuuttajat leimataan raiskaajiksi, varkaiksi ja sossupummeiksi, vain koska jotkut ovat syyllistyneet näihin rikoksiin (ja ennenkuin joku näsäviisas alkaa aukoa pätään, tiedän ettei sossupummeilu ole rikos).. Kyllä mekin syyllistymme rikoksiin. Ja sekin on ikävää, että vain tummaihoisilla ja muslimi maahanmuuttajilla näyttää olevan huono maine... Kyllä nekin jotka ovat USAsta, Belgiasta, Saksasta, Ranskasta ym Suomeen tulleet ovat maahanmuuttajia.

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Hämähäkkikammo on fobia, järjetön pelko. Alttius saada fobioita liittyy neuroottisuuteen. Neuroottisuus ei ole typeryyttä. Rasismi eli muukalaisviha ei ole mikään selittämätön kammo, vaan rasisti vain ei siedä erilaisuutta.
   Ei välttämättä pidä paikkaansa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Xenofobia

   Lainaa

  62. Tulos: -3 (21 ääntä)
   simo sikari: Niin ja tehostaakseen keskustelua voidaankin näyttää rikostilastoja etenkin raiskausten osalta ja käydä tekemässä tuttavuutta itiksessä mellastaviin somalilaumoihin. Kaksi samanlaista, kaksi erilaista.
   kuule mene nyt jonnekkin piiloon..sulla varmaan ihan hirveesti on kokemusta raiskatuks tulemisesta....sori mutta mee jonnekkin häpeen ny....

   Lainaa

  63. hämähäkkimies 5.9.2012 19:47
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   nyt vittu oikeesti: Rasismi eli muukalaisviha ei ole mikään selittämätön kammo, vaan rasisti vain ei siedä erilaisuutta. Rasisteilla on monesti omasta mielestään järkeviä syitä vihata ulkomaalaisia tai “väärän värisiä” suomalaisia.
   Kiistätkö siis xenofobian olemassaolon ja olet sitä mieltä, että muukalaisviha ei voi mitenkään liittyä esimerkiksi omakohtaisiin kokemuksiin?

   Lainaa

  64. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Henttuli: Pähkinä ON aukeamaton hedelmä. No helou
   Kappas kepposta niimpä onkin. Yhtä nerokasta kuin se, että mansikka on hedelmä ja luumu on luumarja. Ps. 'helou' siksi, koska vastasin nimimerkki heloulle. Mutta helou sullekkin! :--) Nimimerkille niimpäniin en jaksa vastata sen enempää, kuin kaiva se aukeamaton hedelmä pois perseestäsi ja nauti ansaitsemistasi verorahoista.

   Lainaa

  65. Tulos: -14 (20 ääntä)
   Hoh hoh... Noista mokista ei kyl ota oikeasti selvää... Tää keskustelu onkin sit eri juttu. En voi sietää kun Suomalaisia haukutaan maalaisjunteiks ja rasisteiksi vaikka juurikin tummat on niitä pahimpia rasisteja. Monissa maissa valkonen saa myös kokea sen... ;)

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Asennevamma tarttuu, ihonväri ei. Harmi joissakin tapauksissa?

   Lainaa

  67. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Nyt on pakko kysyä molempien tilapäivityksien kohdalla että MITÄ HELVETTIÄ? Ensinnäkin nää äidit, jotka kirjottelee korvaten kirjaimia äksillä ja zetoilla ja puhuvat ihqudaamurretta unohtaen kaikki loputkin äidinkielentuntien annit, saavat mut voimaan pahoin. Ei pelkästään siksi, että näiden ihmisten ajatuksenjuoksua korostaa väärällä tavalla tämä übertyylikäs ilmaisutapa vaan myös siksi, että ne ajatukset kertovat vahvasta sivistymättömyydestä ja tietynlaisesta älykkyydestä. Vielä enemmän alan voimaan pahoin kun kuulen näistä tyypeistä, jotka syyttävät eri kansallisuuksia omista ongelmistaan. Jos piha on jäässä, niin joku "kuralapio" sen on käynyt kyllä yön aikana jäädyttämässä.. Nyt alan ymmärtää Pentti Linkolaa ja sen puheita ylemmästä ihmisrodusta.

   Lainaa

  68. Tulos: -24 (40 ääntä)
   En yleensä kommentoi mokiin, mutta nyt on kyllä pakko. Itse mokat eivät herättäneet mielenkiintoani, vaan pikemminkin niitä seuranneet kommentit. Varsinkin ensimmäiseen mokaan liittyvät...Jos joku äiti ei yksinkertaisesti tunne oloaan mukavaksi kyseisen lastenhoitajan ollessa lähellä hänen lastaan, miksi sitä ei saa sanoa? Ja kyllä, ymmärrän kyllä että ensimmäisessä tapauksessa juurikin lastenhoitajan ihonväri toi epämukavuuden, mutta yleisesti ajateltuna jokainen äiti saa päättää kenen kanssa hänen lapsensa on tekemisissä. ILMAN, että häntä heti pidetään älykääpiönä tai jopa huonona äitinä. Sitäpaitsi, kuka voi oikeasti väittää, että olisi aikuisiällä samaa mieltä kaikkien vanhempiensa mielipiteitten kanssa? Niimpä. En ole itse rasisti millään tapaa, kunnioitan kaikkia jotka huolehtivat itse elannoistaan ja kunnioittavat yhteisiä sääntöjä, oli ikä tai ihonväri mikä tahansa. Uskon silti, ettei tässä maailmassa ole yhtäkään äitiä joka on valmis läpikatsomaan omaa epämukavuuttaan, mikäli se liittyy omiin lapsiin. Itsekin äitinä voin sanoa, etten vielä tähän päivään mennessä ole päästänyt mitään asiaa lapseni edelle, vaikka se toisikin päälleni yhteisön vihat. Naurettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä tulla arvostelemaan huonoksi äidiksi yhden status-päivityksen perusteella. Ja kyllä, tajuan ettei avautumiseni liittynyt olennaisesti ylläolevaan mokaan, mutta itseäni ainakin inhotti lukea pelkästään hyökkääviä ja leimaavia kommentteja.

   Lainaa

  69. Tulos: +38 (44 ääntä)
   sofia: En yleensä kommentoi mokiin, mutta nyt on kyllä pakko. Itse mokat eivät herättäneet mielenkiintoani, vaan pikemminkin niitä seuranneet kommentit. Varsinkin ensimmäiseen mokaan liittyvät…Jos joku äiti ei yksinkertaisesti tunne oloaan mukavaksi kyseisen lastenhoitajan ollessa lähellä hänen lastaan, miksi sitä ei saa sanoa? Ja kyllä, ymmärrän kyllä että ensimmäisessä tapauksessa juurikin lastenhoitajan ihonväri toi epämukavuuden, mutta yleisesti ajateltuna jokainen äiti saa päättää kenen kanssa hänen lapsensa on tekemisissä. ILMAN, että häntä heti pidetään älykääpiönä tai jopa huonona äitinä. Sitäpaitsi, kuka voi oikeasti väittää, että olisi aikuisiällä samaa mieltä kaikkien vanhempiensa mielipiteitten kanssa? Niimpä.
   Taas näitä äitejä joiden mielestä koko maailman pitäis pyöriä oman napansa ympärillä, tai sen pikkuprinssin tai -prinsessan ympärillä, ja ihmisen pitäisi olla kaiken arvostelun yläpuolella silloin kun on kyse lapsista. Tottakai saa päättää kenen kanssa oma lapsi on tekemisissä, sitä kai ei kukaan ole kieltänytkään - sinne tarhaan ei kukaan pakota sitä kakaraa viemään. Työtään tekevän ihmisen arvottaminen toisen luokan kansalaiseksi, jonkinlaiseen paaria-luokkaan joka ei kelpaa edes lapsia hoitamaan, ei kuitenkaan ole lapsesta huolehtimista vaan idiotismia, pahansuopaa sellaista. Marin kommentti oli ääliömäinen, tarkasteli sitä ihan mistä suunnasta tahansa.

   Lainaa

  70. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Tässä rasismikeskustelussa mua kyllä kaikista eniten väsyttää tuo iänikuinen oletus että *kaikki* Suomeen tulevat ulkomaalaiset ovat iloisia siitä että jättävät kotimaansa, kulttuurinsa, sukunsa, ystävänsä, tutut pihapiirit ja oman kotinsa tavaroineen, vaatteineen; ja pääsevät nauttimaan tästä meidän suurimman osan vuotta kylmässä ja pimeässä kököttävästä maastamme jossa kaikki maksaa maltaita, kieli on vaikea oppia, töitä ei ole ja ihmisiä on vaikea lähestyä. Mieti nyt, otat mukaan kassisi johon sinun pitää mahduttaa kaikki, siis ihan kaikki mitä haluat Suomesta mukaasi ottaa. Sanot kaikille heippa (ellet sitten joudu yön pimeydessä livahtamaan karkuun) ja that's it. Se siitä koti-Suomesta. "Pääset" jonnekin Siperiaan, kielitaidotonna, rahatonna, rakentamaan itsellesi aivan alusta sitä kaikkea mitä sinulla joskus ehkä oli. Kotimaahan jääneitä ystäviä ja sukulaisia et tule enää todennäköisesti koskaan elossa näkemään, soittaminenkin saattaa olla mahdotonta. Siinäpä sitten toista jalkaa toisen eteen ja uutta elämää rakentamaan... Kyllä käy kateeksi?

   Lainaa

  71. Tulos: +9 (11 ääntä)
   No mut hei: Onneksi Mari sentään miettii miten voisi mahdollisimman kohteliaasti esittää asiansa. :/
   Tietysti, eihän hän ole rasisti, mutta...

   Lainaa

  72. Tulos: +33 (37 ääntä)
   simo sikari: Miten nii väärään suuntaan? Miks nekruja pitäis suvaita? Menis kotiinsa eli afrikkaan.
   Tummaihoinen = afrikkalainen? Todellako?? Sun mielestä siis jos henkilö olisi ihonväriltään kuin kahvipapu ja syntynyt Suomessa, kuten äitinsä ja isänsäkin, silti hänen kuuluisi mennä Afrikkaan? Mutta kun sanot tuossa, että menis kotiinsa niin pitäiskö sittenkin mennä Espooseen, jos sattuu siellä asumaan? Haloo! Elämme 2010-lukua!

   Lainaa

  73. Tulos: -18 (30 ääntä)
   Ainoat kansanryhmät mitä inhoan, on mannet. En katso itseäni rasistiksi, koska on todettu fakta että mannet on väkivaltaisia varkaita. Ps. Todellinen rasisti on antirasisti.

   Lainaa

  74. Tulos: -4 (10 ääntä)
   "Nämä kommentit taas “Suvaitaan tummaihoisia, mutta rasismia en voi ymmärtää.” Suvaitsevaisuutta parhaimmillaa" Juu, argumentti taas parhaasta päästä. Joskin rasistisuus ei anna viitteitä kovinkaan älykkäästä yksilöstä, joten eihän sitä voi kauhalla jakaa jos itse on lusikalla saanut. Vai miten se meni :)

   Lainaa

  75. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Niin ja - Eri asia on tuomita ihmisen asennevammaisuus, kuin koko ihminen. Itse vakaasti uskon siihen, että suurimmalla osalla olisi kuitenkin resursseja päästä sen asennevamman yläpuolelle ja tulla sen verran sinuiksi itsensä kanssa, että pystyisi hyväksymään myös ne ns ERILAISET, PELOTTAVAT ihmiset. Hui!

   Lainaa

  76. meisselipoju 7.9.2012 7:38
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Long story short, rasismi toimii vain toiseen suuntaan ja liika avuliasuus kostautuu vasta pitkien aikojen päästä. Sisällä ennen miinus sataviiskytkuus.

   Lainaa

  77. meisselipoju 7.9.2012 7:41
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   Ja piti vielä sanomani, että monilla näiden anti-rasististen juttujen taustalla on yhtälailla kasvatus kuin rasististenkin juttujen taustalla. On varmasti kiva leikkiä elitistiä ja rikastuttaa omaa kulttuuriaan kun äiti niin opetti, eikä varmasti toimia näin omien ajatustensa ja päätelmiensä kautta.

   Lainaa

  78. Samma här 7.9.2012 8:05
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   werwolf: Ja ai niin, itselläni ei ole minkäänlaista väliä minkävärisiä ihmisiä Suomessa on
   Samaa mieltä. Ihan sama minkä väristä väkeä täällä hiihtelee, kunhan ovat valkoisia. Eivätkä ryssiä tai muita itäblokin villejä.

   Lainaa

  79. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Eihän Mari ole rasisti. Hän on vain lapsenneekerinsylissäistumiskriittinen.

   Lainaa

  80. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Näitä lukiessa tuli vain yksi kysymys mieleen; Mitä helvettiä?

   Lainaa

  81. ItseSaatana 7.9.2012 10:01
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Oliski ulkonaliikkumisajat mutiaisilla.

   Lainaa

  82. Tulos: -20 (30 ääntä)
   En minäkään omaa lastani somalille antaisi hoidettavaksi.Ei tarkoita sitä että en antaisi tumma ihoiselle MUTTA SOMALILLE EN ANTAISI!!!!!!!!!

   Lainaa

  83. nyt vittu oikeesti 8.9.2012 12:18
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   kamo: Ei välttämättä pidä paikkaansa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Xenofobia
   Joo, mutta kaikki rasistit ei ole xenofoobikkoja.

   Lainaa

  84. nyt vittu oikeesti 8.9.2012 14:13
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Vois vielä vastata näille provoille, että ei sivistyneet näkemykset ole välttämättä "äitin opettamia," vaikkei siinäkään mitään vikaa ole, vaikka olisikin sivistyneet vanhemmat. Isäni kuitenkin on piilorasisti (ja muutaman kaljan jälkeen avoin rasisti) ja äitini muuten vaan ennakkoluuloinen (vaikkakin hyvää tarkoittava). Jos olisin jättänyt sivistykseni vanhempien opetuksen varaan, niin aika heikosti menisi. Onneksi tuli käytyä lukiot ja yliopistot, asuttua ulkomailla ja tutustuttua erilaisiin ihmisiin. Toisaalta olin kyllä vanhempien kanssa eri mieltä näistä asioista jo ala-asteella, joten ennakkoluulottomuus ei ole pelkästään koulun eikä elämänkokemuksen ansiota. Lapset ei tosiaan välttämättä peri vanhempiensa ajatuksia, joten ehkä tuon Marinkin lapsilla on toivoa, vaikka äiti kotona puhuukin mitä sylki suuhun tuo...

   Lainaa

  85. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Toivottavasti nää on täällä vaan osoittamassa miten typeriä ihmisiä Suomessa vielä valitettavasti elää..

   Lainaa

  86. Syrjäseudunnatsi? 11.9.2012 2:08
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Toiseen viestiin ei voi muuta lisätä, kun tämän. http://www.youtube.com/watch?v=ap0fO4nfSz4

   Lainaa

  87. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Jos Suomessa on etnisen vähemmistön edustajia ehkä jotain 5-6% asukasluvusta. Niin onko se nyt ihme jos rikostilastoissa se näkyy piikkinä, verrattuna alkuperäisväestöön. Ei ne kaikki maahanmuuttajat ole kunnon kansalaisia mutta suurin osa kuitenkin. Eihän me kaikki suomalaisetkaan olla ihan mallikansalaisia. Rasismi on mielestäni muiden kuin valkoihoisten keksimä nimitys valkoihoisille (ja tietynlaiselle käyttäytymismallille). Vai onko joku kuullut käytettävän kyseistä nimitystä esim arabista, aasialaisesta tai afrikkalaisesta?

   Lainaa

  88. MoroOonUlkomaalane 3.10.2012 19:42
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Artosta en sano mitään, sillä mua itseasiassa säälittää, kuinka se teki itsestään naurunalaisen (haluamattaan?). Mari taas... surettaa, kun noin tyhmälle ihmiselle on suotu lapsi. Aivopesee varmaan kersansa, kuin Hitler ajattelemaan, kuinka kamalia myö ulkomaalaset ollaan ja et kuulutaan varmaan koiranpaskan ja orjien alapuolelle. Antakaa lasten olla ja luoda omat mielipiteensä, uskoa mihin haluavat ja olla omia itsejään (< voiko sen taivuttaa noin?)!

   Lainaa

  89. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Voi elämän kevät... En mäkään voi enää mennä paikallisliikenteen busseillä kun siellä on ties mitä turkkilaisia ja muita tällaisia kuskeja! EN VOI MENNÄ ULKOMAALAISTAUSTAISEN KYYTIIN. SAASTUN. BUSSI AJAA KOLARIN!!! Serious, ihmisiä nekin...

   Lainaa

  90. hohhoijaa.. 1.11.2012 18:44
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   "niinpäniin" kirjoitti tuolla ylempänä: "...en itse tykkää jos vieras aikuinen pitää omaa lastani sylissä jos en itse ole paikalla, oli minkä värinen tai sukupuolinen vain ja siinä ei tosiaan ole mitään rasistista, siinä on pelko omaa lasta kohtaan, vaikka tarha onkin mukaturvallinen paikka lapselle, mutta kun tiedän muutamasta tarhasta niin paljon pahaa mitä voi lapselle sattua." (selitti siis että otti lapsensa pois päivähoidosta koska hoitaja piti hänen lastaan sylissä siellä). Päässäni heräsi vain kysymys, että mitä vittua sinä ihminen oikein ajattelet? En jaksa nyt alkaa ottamaan kantaa näihin kaikkiin rasistikeskustelu juttuihin mitä täällä on puhuttu, mutta tää oli ihan pakko päästä sanomaan: Miksi helvetissä ihminen, joka ei halua, että HÄNEN omaa lastaan pidetään sylissä, vie lapsensa yleiseen päiväkotiin? Voi jumaliste, hoida sitten kakarasi aivan itse ja anna päiväkotitätien tehdä oma työnsä hyvin (niin kuin he varmasti tekevätkin) ja muille päiväkodissa oleville lapsille täysi rauha olla siellä. Ja jos olit kuullut päiväkodeista, joissa lapsille oli sattunut jotain pahaa ja sinulle oli siitä syystä syntynyt joku "pelko" päiväkoteja kohtaan niin miksi ihmeessä edes veit lapsesi alun perinkään sinne ja sen jälkeen alat kiukuttelemaan tollasesta asiasta? huoh -.-

   Lainaa

  91. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ösmökä: Pakkoko sitä omaa lasta on antaa neekereiden syliin jos ei halua?
   Jos hoitohenkilöstön väri on ratkaisevan tärkeää, voipi ottaa kakaransa tarhasta pois ja yrittää löytää hänelle rotuhygieniavaatimustensa mukaisen hoitopaikan. Väitän, että tuon ämmän sosiaalisilla suhteilla ja tulotasolla edessä on mahdoton tehtävä.

   Lainaa

  92. värillä ei väliä. 3.3.2013 0:44
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mitä väliä ihonvärillä oikeasti on kaikki ihmiset ovat saman arvoisia. Rasistit eivät tätä tule ymmärtämään.

   Lainaa

  93. Tulos: -16 (18 ääntä)
   argghhh!! minä en todellakaan voi ymmärtää taas teitä joiden mielestä kaiken maailmaan ulkomaalaiset ja maahanmuuttajat yms. ovat samanlaisia kansalaisia kuin me suomalaiset. Ja jotta voisin teitä vähän lisää provosoida,aijon todellakin tulla opettamaan lapselleni samat periaatteet kuin itse omaan. :)

   Lainaa

  94. Puutarhuri 9.10.2013 6:51
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Wääk: Kappas kepposta niimpä onkin. Yhtä nerokasta kuin se, että mansikka on hedelmä ja luumu on luumarja. Ps. ‘helou’ siksi, koska vastasin nimimerkki heloulle. Mutta helou sullekkin! :–) Nimimerkille niimpäniin en jaksa vastata sen enempää, kuin kaiva se aukeamaton hedelmä pois perseestäsi ja nauti ansaitsemistasi verorahoista.
   Itseasiassa mansikka on epähedelmä. Laajentunut kukkapohja.

   Lainaa

  95. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Rasistit. Huoh.

   Lainaa

  96. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mitähän Mari olisi tuumannut jos päiväkodissa olisi tummaihoisia lapsia...?? Kieltänyt omia lapsiaan leikkimästä heidän kanssaan?

   Lainaa

  97. Tulos: +4 (6 ääntä)
   "Mut onks normii ku on vitunmoine nuha ja sä kävelet himaas tähä aikaa ja sä vilkaset etee päi ja sun ohi vipeltää ohi joku musta ihmine...?" - On. Afrikassa tämä voisi olla toisin päin: "Mut onks normii ku on vitunmoine nuha ja sä kävelet himaas tähä aikaa ja sä vilkaset etee päi ja sun ohi vipeltää ohi joku valkone ihmine...?" https://www.youtube.com/watch?v=PriDkfAvMWY

   Lainaa

  98. Tulos: +6 (6 ääntä)
   simo sikari: Niin ja tehostaakseen keskustelua voidaankin näyttää rikostilastoja etenkin raiskausten osalta ja käydä tekemässä tuttavuutta itiksessä mellastaviin somalilaumoihin. Kaksi samanlaista, kaksi erilaista.
   Simo sulla on ihan tyhmät jutut.

   Lainaa

  99. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Vivirose: – tai sitten Mari on vahingossa saanut lapsen
   No tämä osa nyt ainakin pitää paikkansa.

   Lainaa

  100. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Vainio: Oikeen tyypillinen rasisti alottaa “tän ei oo sit tarkotus olla rasistista MUTTA…” ja sit perään tulee “kaikki neekerit, somalit, ryssät ja svedut sais polttaa”.
   Aina jos joku aloittaa "En ole rasisti, mutta..." voi olla ihan täysin varma että hän nimen omaan on rasisti.

   Lainaa

  101. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Mitäköhän flunssalääkkeitä Arto oikein vetää?

   Lainaa

  102. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Jos kaverilista olis yhtä perskipeetä porukkaa kuin Artolla, poistaisin facebookin. Arton pointti meni ihan ohi kieltämättä täälläkin, mutta yhtä vajaata tuo vitun hokeminen ja uhoaminen heti kun rasistikortin saa vetää esiin. Haiskahtaa väkivaltaa vastustavien parempi väkivalta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: rasismi, rasisti, tummaihoinen, musta