Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Lappulasse

  Suurenna näkymä
  Lappulasse

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +968 (1072 ääntä)
   Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-

   Lainaa

  2. Tulos: +358 (392 ääntä)
   Nina: kaiken maailman huippuväläys.

   Lainaa

  3. Tulos: -24 (82 ääntä)
   Mm, kyllä se varmaan missas jotai.

   Lainaa

  4. Tulos: +505 (533 ääntä)
   Ninan kommentti on kyllä ihan käsittämätön... Ehkä sinne soittaa sellainen "idiootti", joka ei halua mahdollisen tulipalon leviävän?

   Lainaa

  5. Tulos: +368 (392 ääntä)
   Mihinköhän tarkotukseen Nina palohälyttimiä käyttää...

   Lainaa

  6. Tulos: +107 (253 ääntä)
   Pällit, eihän palovarotin HÄLYTÄ sillon ku siitä on patteri menny vaan se PIIPPAA DD: Se on ihan eri ääni

   Lainaa

  7. Neljäpistettä.... 15.9.2012 2:36
   Tulos: +64 (90 ääntä)
   En nyt ole varma, mitä Jari viimesellä kommentillaan tarkoitti, mutta mitään ei kotiin kannata päälle jättää jos itse lähtee pois.

   Lainaa

  8. Tulos: +198 (214 ääntä)
   Aisku: Pällit, eihän palovarotin HÄLYTÄ sillon ku siitä on patteri menny vaan se PIIPPAA DD: Se onihan eri ääni
   Väärin, jotkut varoittimet hälyttävät kun patteri on täysin lopussa. Soitettiin joskus talkkari käymään naapurissa kun siellä hälytin ujelsi.

   Lainaa

  9. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Jarilla melko WTF-fiilis varmaan ollu ku luki lapun :D

   Lainaa

  10. Tulos: +94 (110 ääntä)
   Yleensä hälyttimet piippailee tasasin välein yhden/muutaman piippauksen kun patteri on lopussa. Enpä oo ikinä kuullut, että olisi täyttä hälytyspiippausta ruvennu soittamaan kun patteri lopussa. Ja kyllä hätänumeroon kannattaa soittaa jos naapurin palohälytin huutaa kauemmin kuin pari minuuttia putkeen. Ei ihan heti kannata soittaa, sillä monesti voi olla väärä hälytys(ruoka kärähtänyt?), joka varmasti loppuu viimeistään minuutin-parin päästä kun asukkaan korvat on halkeamassa ja nappaa patterin pois.

   Lainaa

  11. Tulos: +97 (121 ääntä)
   "Kuka idiootti soittais 112 jos naapurin palohälytin huutaa" Hmmmm. Sillälailla :'D

   Lainaa

  12. kokemusta on 15.9.2012 11:35
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Ouch: Yleensä hälyttimet piippailee tasasin välein yhden/muutaman piippauksen kun patteri on lopussa. Enpä oo ikinä kuullut, että olisi täyttä hälytyspiippausta ruvennu soittamaan kun patteri lopussa.
   No minäpä olen, kotona sattui pari kertaa ja vieläpä keskellä yötä. Onneksi asuttiin omakotitalossa, niin vain oma perhe heräsi. Varoituspiippauksia ei niin kuulunut, koska hälytin oli yläkerrassa, jossa ei paljoa oleiltu. Mikä piippaus sitten olikaan, niin piti kamalaa ääntä.

   Lainaa

  13. Tulos: +87 (97 ääntä)
   Minulle kävi kerran niin, että palohälytin rupesi ujeltamaan aivan saatanasti. No, siinä sitten ponkaisin paniikissa ylös huutaen tulipaloa. Paitsi ettei ollut savua. Tai tulta. Mietin, että mitä hemmettiä se sitten huutaa. Otin tuolin ja kiipesin avaamaan patteriluukun. Se patteri oli sulanut sinne, ja kuumempi kuin hellan liesi. Ei muuta kuin repimään sitä veitsellä irti. Että näin meillä.

   Lainaa

  14. Kohtalotoveri 15.9.2012 16:25
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Minullekin on kerran käynyt niin, että kun tulin kotiin, palohälytin oli pöydällä ja vieressä lappu, että tämä oli alkanut soimaan, ei kuitenkaan mitään paloa tai savua asunnossa. Ei kuitenkaan ollut palomiehiltä, vaan naapurissa asui talonmies, niin hän oli tullut avaimillaan sisään katsomaan että mikä on hätänä, kun kukaan ei tullut avaamaan ovea vaikka koputti ja soitti ovikelloa ensin. Ja oli ihan kunnolla ujeltanut, siis samalla tavalla kuin hälytys, ei mitään pientä piippausta.

   Lainaa

  15. Tulos: +12 (20 ääntä)
   kokemusta on: No minäpä olen, kotona sattui pari kertaa ja vieläpä keskellä yötä. Onneksi asuttiin omakotitalossa, niin vain oma perhe heräsi. Varoituspiippauksia ei niin kuulunut, koska hälytin oli yläkerrassa, jossa ei paljoa oleiltu. Mikä piippaus sitten olikaan, niin piti kamalaa ääntä.
   Saattoi olla myös väärä hälytys? Niitä voi sattua joskus, varsinkin jos laite on kerännyt paljon pölyä ja herkistynyt. Monilla aiheeseen liittyvillä nettisivuilla sanotaan piippauksen olevan tasaisin väliajoin pari piippausta. Tai voihan se tosiaan olla, että jotkut mallit on niin typerästi suunniteltu, että antavat väärän hälytyksen patterin ehtymisen merkiksi. En kyllä luottais sellaseen hälyttimeen. Lisätietoja aiheesta: http://www.pelastustoimi.fi/turvatietoa/43076/47347/ ja http://www.piippaakosinulla.fi/

   Lainaa

  16. nyt vittu oikeesti 15.9.2012 16:45
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   Palovaroitin varoittaa patterin loppumisesta ajoittaisilla lyhyillä piippauksilla. Kun patteri on tyhjä, alkaa hälytin ujeltaa kuin tulipalossa eikä vaikene ennen kuin se on irrotettu katosta. (Näin ainakin meillä.) Meidän naapuriin oli joku hälyttänyt palokunnan, kun hälytin ulvoi. Se oli käytävän toisella puolella eikä ääni kuulunut meille, mutta ilmeisesti seinänaapuri oli kuullut sen. Siinä oli sitten käytävällä puolen tusinaa palomiestä täysissä varusteissa ja kirves kädessä, miettivät että rikotaanko ovi vai odotetaanko huoltomiestä, jolla kestää 20 min saapua paikalle. Päättivät odottaa huoltomiestä koska ovi ei ollut kuuma. Olisi kuulemma voinut tulla sanomista, jos olisivat menneet kirveellä sisään vaihtamaan patteria palovaroittimeen! Niin, ne tosiaan myös vaihtoivat uuden patterin siihen hälyttimeen, ja jättivät asukkaalle kohteliaan lapun asiasta. :)

   Lainaa

  17. Tulos: +39 (45 ääntä)
   Totta, Nina, ei silloin soiteta hälytyskeskukseen vaan hätäkeskukseen.

   Lainaa

  18. Kokemus täälläkin 15.9.2012 21:05
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Kyllä ne palovarottimet vaan tuppaa huutamaan. Kerran mietin, että palokohan naapurilla jotain uuniin ja aloin kuuntelemaan musiikkia ja hommasin koneella. Sitten meni noin 3-4 tuntia kun otin tulpat pois korvista ja tajusin, että oho, taas huutaa palovarotin. Ja sit tajusin, ettei tainnu olla tauonnu hetkeksikään. Kävin koputtelemassa ovea. Eipä tainnu olla ketään kotona. Ei tainnu olla koko rapussa sillon ketään kotona (pienoiskerrostalo ja viikonloppu). Piti sitten soittaa talkkarille kattomaan asiaa. Tää sama homma on toistunu kaksi kertaa. Oma alotti ainakin lyhyillä piipeillä, mutta se oli jo niin ärsyttävää, että oli pakko ottaa irti ja vaihtaa patteri mahdollisimman pian. Varmaan se alkaa huutamaan täysillä tietyn ajan kuluttua niistä piippauksista, jos patteria ei vaihda tarpeeksi nopeesti. Mut kai se on mallikohtastakin.

   Lainaa

  19. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Meilläkin piippaa tasasin välein kerran jos on patterit lopussa.

   Lainaa

  20. Tulos: -10 (34 ääntä)
   U2FsdGVkX18lnYYErqkXnMgdNjFIyNlGXj0OnonIk+IyTp/gzRKVmH0cHElo4EB0mLxglWuncEG5JrP7GuVl6pejC4OdSSxuhqyTM1My4sAWqf39Fs0XFIEaTMDgI4huFtmdwuOtbfB2fLSBov5PEC1ciIgIJY7tivgQGMsUTONof+5CGZFFXnBOfh+nDmDxtlxMg2Aah1gOgEESMD+e09ysFt5angc+06daE9hBTvB0u6WuGN+kutICQ/7xQraFQnDgKpmoxZOFop/eYnYjvMWfKFUgkfAHSFd/xKB7EIuuzjtzNRGTrmzayaXVlPLu+iryrM0gEggGJTFTLqWaOYRMEpSFGY1FJKAr0ZwOy1RAe7SVw+NlsY0HOt5DtHZ9l1JlLsKMIUncS8pGWZ5ZHVnF9O38gIJI/n4F8doITyLv0NeokpbF2A3KSpVvBmfwl4Q8ub7PFtMJHYDwqUeBwKv6j4WHL4tnfNon5i445gxEah7GbMjoZSLXvKeLfmSqB+Vt2G0HuqkFID7cmI1J/nofxk983VgGi0IM208vdLc=

   Lainaa

  21. Tulos: -7 (9 ääntä)
   murjantu: PIIPPAA
   Oisko mahdollisesti ironiaa kyseessä? C'moon, Niina selvästi vitsailee! Mä oisin heittänyt tohon kohtaan ihan samanlaisen kommentin :DD

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Just: Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-
   nyt hajos : DDD

   Lainaa

  23. totuuden_torvi 17.9.2012 0:35
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Ninalla palohälytin on kokkauskäytössä. Pata tulille ja palovarotin ilmoittaa, koska ruoka on valmista :) Ei sillon palokuntaa kuulu tietetenkään soittaa!

   Lainaa

  24. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Pikkurapu: Millä se ujeltaa, kun patteri on tyhjä? Aivan, ei millään.
   Oletko koskaan kuullut osasesta nimeltä kondensaattori ?

   Lainaa

  25. nyt vittu oikeesti 18.9.2012 13:57
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Pikkurapu: Millä se ujeltaa, kun patteri on tyhjä? Aivan, ei millään.
   Täytyy myöntää, että en ymmärrä palovaroittimen tekniikasta juuri mitään. Olen vain tuota käytännön toimintaa havainnoinut. Jostain sitä virtaa kuitenkin riittää helvetilliseen ujellukseen kun patteri loppuu. Tai sitten ujellus alkaa siinä vaiheessa, kun virtaa on niin vähän, että varoittimen mielestä on korkea aika vaihtaa patteri. Aika jännä asenne tämä, että mitään ei uskota jos itselle ei ole kyseinen tapahtuma osunut kohdalle. Näissäkin kommenteissa aika moni kuitenkin kertoo omista kokemuksistaan palovaroittimen kanssa, että se todellakin hälyttää kovaa patterin loppuessa.

   Lainaa

  26. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Naapurini ei käytä palovarotinta suihkussa ollessaan se reagoi jopa kosteuteen, kun isännöitsijä on hommannu vähän huonot varottimet. Sitten mulla meinas pää hajoo, kun jossain asunnossa huus varmaan 2-3h hälytin sit joku soitti siitä huoltoyhtiöön ja se kävi hiljentää sen. Koska ääni raikui 5talon pihassa aivan kaikkialle meni huoltomiehiltä aikaa paikantaa ääni.

   Lainaa

  27. Tulos: -9 (11 ääntä)
   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

   Lainaa

  28. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Joidenkin taas pakko yrittää päteä "tiedoillansa" näissä kommenteissa..hohhoijaa

   Lainaa

  29. Tulos: -18 (18 ääntä)
   Just: Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-
   Ööh mahdoitko nyt ymmärtää ennenkuin haukut toisia idiooteiksi, että palohälytin ei siis huutanut täyttäkaulaa hälyttäen palosta, vaan piippasi yhden kerran 30sek välein koska paristot lopussa. Ei silloin soiteta palokunnalle, idiootti.

   Lainaa

  30. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Hahh: tuskin tuo konkka sitä huudattas montaa tuntia ja sekin kun vaatii vaihtosähköä ei lataudu tasajännitteellä.
   Vanhaapa taas kommentoin... mutta joo, ei se konkka sitä kauan huudata. Mutta mistä olet saanut päähäsi ettei konkka lataudu tasajännitteellä? Koska sillä se nimenomaan latautuu. Vaihtojännite on asia erikseen. Se on niin monimutkainen juttu että Edison ei esimerkiksi sitä ymmärtänyt. Kelojen ja konkkien vaihtosähköominaisuudet eivät ehkä ole tämän ketjun skoopissa enkä ala niistä enempiä kertoilemaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +15 (15 ääntä)
   PinkiePie: Minulle kävi kerran niin, että palohälytin rupesi ujeltamaan aivan saatanasti. No, siinä sitten ponkaisin paniikissa ylös huutaen tulipaloa. Paitsi ettei ollut savua. Tai tulta. Mietin, että mitä hemmettiä se sitten huutaa. Otin tuolin ja kiipesin avaamaan patteriluukun. Se patteri oli sulanut sinne, ja kuumempi kuin hellan liesi. Ei muuta kuin repimään sitä veitsellä irti. Että näin meillä.
   Palohälyttimellä oli tylsää, kun ei ollut mitään mistä hälyttää, joten se päätti itse yrittää sytyttää tulipalon josta hälyttää. Kiero laite.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: lappu, viesti, palovaroitin, 112, hätänumero, patterit