Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tekosyitä joka lähtöön, osa 2

"Niitä rahoja ette tule saamaan takas!"
Taustatietoja: Henriikalta perittiin velkoja jo ensimmäisessä osassa. Tekosyitä joka lähtöön, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 86 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +688 (708 ääntä)
   ei näin.

   Lainaa

  2. Tulos: +740 (794 ääntä)
   Ei tuo oo enää ees ihminen.

   Lainaa

  3. Tulos: +575 (641 ääntä)
   Mene nyt "#%&%# töihin, niin ei tarvitte kavereilta kerjätä!

   Lainaa

  4. Tulos: +659 (667 ääntä)
   Millähän järjellä Henriikka saa ko. asian Jennin syyksi väännettyä? Me emme taida ajatella asioita Henriikan kanssa ihan samalla tasolla...

   Lainaa

  5. Tulos: +160 (254 ääntä)
   mä en ainakaan enää jaksais, ihan sama mitä mutta menisin niin kiskoon tota muijaa lättyyn ettei mitään rajaa. kuka voi olla noin idiootti, oikeesti -.-

   Lainaa

  6. Tulos: +666 (678 ääntä)
   Mps, Henriikkahan ilmeisesti on töissä, jos saa palkankin ensi viikolla? Nää on sitten juuri näitä todella ärsyttäviä ihmisiä, käyvät töissä mutta rahat hukataan bilettämiseen, vaatteisiin, tekoripsiin ja -kynsiin, ja sitten kinutaan muilta rahaa vuokraan ja itketään, kun ei oo varaa syödä. Ja ens kuussa rahat tuhlataan samoihin asioihin ja vähät välitetään vanhoista veloista. Itse en lainaa ihmisille, jotka tulevat kynnet ja ripset huollettuina itkemään, ettei ole varaa vuokraan. Priorisoikaa rahan käyttöänne (ja ehkä sitä oppii kun asuu roskiksessa kynsineen, että mihinkä ne rahat ois fiksua käyttää). Valitan avautumista, ärsyttää.

   Lainaa

  7. Tulos: +211 (221 ääntä)
   Joo Jennin vika, mitäs sille piti maksaa lainatut rahat takaisin! No joo, mutta oikeesti... Nyt joku roti tuohon hommaan, ruveta nyt muita syyttelemään, kun ei itse omaa rahatalouttaan pysty hoitamaan, "aikuinen" ihminen!! Mikään ei ärsytä noin paljon, kun hyvää hyvyyttäsi lainaat jollekin pulassa(?) olevalle kaverille rahaa, niin sitten kiemurrellaan ja keksitään tekosyitä miksei niitä rahoja tarvitsisi maksaa takaisin!! V*tt*maista touhua, jos suoraan sanotaan. Itsekin olen ollut näissä tämmösissa asioissa vähän liiankin kiltti, nykyään en enää lainaile

   Lainaa

  8. Tulos: +130 (140 ääntä)
   Ah, ja tuosta pääsi unohtumaan se, että syödään mäkkärissä. Koska sehän tulee halvaksi.

   Lainaa

  9. Tulos: +114 (118 ääntä)
   "no ei se ollu mun vika"

   Lainaa

  10. Tulos: +281 (285 ääntä)
   "Tää on muutenki sun vika" :D Ei v*ttu, mä en kestä! Miten Henriikka pystyy elämään ittensä kanssa?

   Lainaa

  11. Tulos: +200 (242 ääntä)
   kuka helvetti laittaa postin kautta menemään rahaa?

   Lainaa

  12. Tulos: +199 (205 ääntä)
   Opettelis ees valehtelemaan paremmin

   Lainaa

  13. Horatio Caine 24.7.2012 0:34
   Tulos: +140 (222 ääntä)
   Saat.. *laittaa aurinkolasit* ..häädön JEAAH!

   Lainaa

  14. Vami Sanhatalo 24.7.2012 0:37
   Tulos: +16 (102 ääntä)
   Istuu pankin päällä, ja vinkuu...

   Lainaa

  15. Tulos: +284 (294 ääntä)
   Heh, nämä jokaisen kommentin alapuolella näkyvät 'lainaa'-kehoitukset saivat tämän mokan myötä uuden merkityksen... Senttiäkään en lainaa yhdellekään teistä, se on vissi!!

   Lainaa

  16. Tulos: +114 (120 ääntä)
   Vois ämmä opetella, että valheilla ei pääse pitkälle.

   Lainaa

  17. Tulos: +184 (188 ääntä)
   Henriikka vaikuttaa niiiin huonolta valehtelijalta ja älykkyydeltään pieneltä, että täytyy myös ihmetellä miksi ihmeessä joku on alunperin lainannut hänelle 300euroa. O.o

   Lainaa

  18. Tulos: +41 (97 ääntä)
   Henriikka tulee Kreikasta?

   Lainaa

  19. Eero Tikka 24.7.2012 1:39
   Tulos: +143 (155 ääntä)
   Lainaus osasta yksi:
   Henriikka on taas näitä aikamme ihmisjätteitä. 300 € kun ei todellakaan ole mikään pikkusumma… Toivottavasti Jenni sai/saa rahansa takasin.
   Ei tainnut saada... Ja älkää vain painako noita "Lainaa" -linkkejä. Lähtee kuitenkin 500 € automaattisesti Henriikan tilille, sellanen keinottelija se akka on.

   Lainaa

  20. Tulos: +7 (67 ääntä)
   Siis Henriikan ei tarvis nyt kinuta rahaa (500 euroo) ollenkaan, jos se ei olis oletettavasti palauttanu 300 euroo? Mistä se meinas 200 repiä?

   Lainaa

  21. Tulos: +43 (53 ääntä)
   hmm, ellei olisi maksanut 300 niin ei tarvitsisi nyt lainata 500? neiti ei nyt osaa laskea, lainattavaa tulee silti 200. Olen kyllä sitämieltä että jos eläisi hetken reseptillä palkkapäivänä vuokra, velkoja ja ruuaksi tonnikalaa,papja yms niin nämä raha-asiat olisivat pian kunnossa... Ja Axu: minä lainasin!
   Axu: Heh, nämä jokaisen kommentin alapuolella näkyvät ‘lainaa’-kehoitukset saivat tämän mokan myötä uuden merkityksen… Senttiäkään en lainaa yhdellekään teistä, se on vissi!!

   Lainaa

  22. Tulos: +87 (99 ääntä)
   Taidankin tietää tämän Henriikan! Sen kuva löytyy Wikipedian artikkelista "Verijuotikas": http://fi.wikipedia.org/wiki/Verijuotikas

   Lainaa

  23. Minäpä minä 24.7.2012 2:12
   Tulos: +29 (41 ääntä)
   Ei ois niin säälittävä ihminen toi henriikka, jos se osais _edes_ valehdella paremmin.. Toi on vaan säälittävää.

   Lainaa

  24. Tulos: +141 (143 ääntä)
   Jenni ei ilmeisesti todellakaan tule enää rahojaan näkemään, koska Henriikkahan väittää tästä eteen päin että posti ne hävitti - kyllä hän ne iiihan oikeesti sinne vei! Pistää vihaksi tuollainen ihminen, miten onkin pokkaa käyttäytyä noin, kannattaa lukea myös se edellinen postaus jossa Henriikka myös oli vauhdissa. Uskomaton KUSIPÅÄ (anteeksi, oli aivan pakko sanoa.)

   Lainaa

  25. Tulos: +119 (121 ääntä)
   Siruka: Mps, Henriikkahan ilmeisesti on töissä, jos saa palkankin ensi viikolla?
   Henriikalla on kyllä hyvä ja vakaa työpaikka FBI:n palkkalistoilla, mutta jos käy niinkin hassusti, ettei hän saa tuota velkaa kuitattua ensi viikon palkkapäivänä, niin se ei suinkaan ole Henriikan vika, vaan johtuu puhtaasti siitä, että palkka tuli dollareina ja naapurin lammas vieläpä tahrasi shekin, joten sen lunastamiseen menee hetki.

   Lainaa

  26. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Siruka: Mps, Henriikkahan ilmeisesti on töissä, jos saa palkankin ensi viikolla? Nää on sitten juuri näitä todella ärsyttäviä ihmisiä, käyvät töissä mutta rahat hukataan bilettämiseen, vaatteisiin, tekoripsiin ja -kynsiin, ja sitten kinutaan muilta rahaa vuokraan ja itketään, kun ei oo varaa syödä. Ja ens kuussa rahat tuhlataan samoihin asioihin ja vähät välitetään vanhoista veloista. Itse en lainaa ihmisille, jotka tulevat kynnet ja ripset huollettuina itkemään, ettei ole varaa vuokraan. Priorisoikaa rahan käyttöänne (ja ehkä sitä oppii kun asuu roskiksessa kynsineen, että mihinkä ne rahat ois fiksua käyttää). Valitan avautumista, ärsyttää.
   Ymmärrän kyllä avautumisen. Omassa tuttavapiirissä on pyörinyt näiti bilettäjiä ja nautiskelijoita, joilla ei ole muka ikinä rahaa mihinkään. No rampata jatkuvasti baarissa ja syödä vähän väliä ravintolassa? Ärsyttää, kun nämä tapaukset lainailevat ihmisiltä, joilla on rahaa vähemmän kuin heillä, eikä heillä muka silti ole varaa maksaa takaisin kuin joskus 2 vuoden päästä. Toinenkin on työssäkäyvä ihminen ja lainailee opiskelijakavereiltaan! Toinen taas on toimeentulotuen varassa elävä, mutta saa sattuneista syistä melko reilusti rahaa sossusta kuukausittain, mutta lainailee myös opiskelijoilta, joiden opintoraha on alle puolet siitä, mitä hän saa käteen kuussa. Ihmiset opetetaan nykyään ajattelemaan, että on jotenkin normaalia kuluttaa ihan älyttömästi.Ihmiset, joilla on korkea elintaso, kitisevät köyhyydestään. Esimerkiksi autolla ajaminen, ravintoloissa käyminen ja kaikenmaailman tekokynnet ovat mielestäni ylellisyyksiä, joihin oikeasti köyhillä ei pitäisi olla varaa. Saisivat mennä huonomman elintason maihin katsomaan, mitä köyhyys oikeasti on.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (31 ääntä)
   hirvee ihminen pistäis niin vihaks....lähtis hampaat kävelee

   Lainaa

  28. Tulos: +110 (110 ääntä)
   Jos joku tietää Henriikan henkilökohtaisesti niin haluaisin tietää onko Henriikka nähnyt näitä mokiaan ja kenties lukenut, mitä kommentoijat ovat mieltä? Parasta toki olisi, jos Henriikka tulisi ilahduttamaan meitä itse!

   Lainaa

  29. Piristää 24.7.2012 9:58
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   JUPPP: kuka helvetti laittaa postin kautta menemään rahaa?
   Niin, varsinkin kun postissa EI SAA lähettää rahaa. Postisetä tulee ja ottaa rahat, eikä Henriikka pääse koskaan veloistaan

   Lainaa

  30. Tulos: +18 (36 ääntä)
   Hehee, on varmaan eka Feissarimoka missä kommentoijat on kerrankin samaa mieltä ;) Booooring!

   Lainaa

  31. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Velkaantuminen joka suuntaan on helpoin tapa ryssiä kaikki ihmissuhteet. Ehkä Henriikka tulee järkiinsä huomattuaan, että eipä olekaan enää ketään, kuka lähtis mukaan manikyyriin ja Onnelaan?

   Lainaa

  32. Tilitoimistoyrittäjä evp:n tytär 24.7.2012 13:27
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Hyvä Henriikka! Oletan, että sinulla on maksamatta heinäkuun vuokra. Näin nopeasti et saa häätöä, tiedän tämän, sillä äitini hoiti aikanaan mm. muutaman talon vuokravalvonnan. Ota yhteyttä vuokranantajaasi ja sovi heinäkuun vuokralle maksuaikaa palkkapäivääsi. Varmasti onnistuu. Mutta soita, älä lähetä kirjettä postissa, ettei se vain mene hukkaan... Sinun ei muutenkaan kannata lainata heinäkuun vuokrarahoja viikon kuluttua olevaan palkkapäivääsi asti, sillä sinullehan tulee maksettavaksi myös elokuun vuokra varsin pian.

   Lainaa

  33. Tulos: +5 (13 ääntä)
   mps: Mene nyt “#%&%# töihin, niin ei tarvitte kavereilta kerjätä!
   eikös se palkasta jotain puhunu.

   Lainaa

  34. Terve järki 24.7.2012 14:14
   Tulos: +85 (93 ääntä)
   Eikö Jennin kannattais jo tehdä asiasta rikosilmoitusta? Sais Henriikka ihan rauhassa selittää poliisisedille että koira söi setelit ja posti hukkas kirjekuoren.... Voi venäjä että osaa olla säälittävä tapaus. .

   Lainaa

  35. Tulos: -38 (76 ääntä)
   Naisen logiikka, sun vika ku oon urpo ja köyhä.

   Lainaa

  36. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Taustatietoja: Henriikalta perittiin velkoja jo ensimmäisessä osassa.
   Häiriintynyttä sosiaalipornoa. I like it :)

   Lainaa

  37. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Eihän lain mukaan edes saa postittaa käteistä? Niin ja on kyllä kumma, kun vuokraisäntä/-emäntä ei suostu odottamaan vuokralaisen ensi viikon palkkapäivää, joten täyttä kusetusta. :D

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Henriikalle turpakeikka.

   Lainaa

  39. Tulos: +37 (41 ääntä)
   siis wooot? kuka vitun urpå nyt edes laittaa tollasii summii postin kautta... ja ymmärrän jos joku jostain kympin velasta kinuis joka päivä, mut kyl tollanen summa jo tuntuu vaik oisit vähän rikkaampiki jannu... nyt sit vähän ryhtiä!

   Lainaa

  40. Tulos: +91 (91 ääntä)
   Henriikalle voisi tehdä hyvääkin yksi häätö, ja peräti maksuhäiriömerkintäkin. Vanha kansa sanoo, että Siperia opettaa. Tavallinen fiksu ihminen maksaa ensin vuokran, tai laskee tulonsa sen mukaan, että voi maksaa vuokran, ja tinkii sitten jostain muusta (lue: kaikesta turhasta).

   Lainaa

  41. Always-yours 24.7.2012 16:34
   Tulos: +2 (40 ääntä)
   Jenninä menisin kyllä vähn vitun äkkiä tekee rikosilmotusta ja hakkaisin ton muija suoho!! Siis 300euroo on iha hitosti rahaa, ei luoja mitä touhua.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (6 ääntä)
   huhhuh.

   Lainaa

  43. Tulos: +5 (49 ääntä)
   Tilitoimistoyrittäjä evp:n tytär: Hyvä Henriikka! Oletan, että sinulla on maksamatta heinäkuun vuokra. Näin nopeasti et saa häätöä, tiedän tämän, sillä äitini hoiti aikanaan mm. muutaman talon vuokravalvonnan.
   Miksi kerrot vinkekjä tuolle idiootille?? Kadulle vain ja niskaperseotteella.

   Lainaa

  44. Tulos: -45 (77 ääntä)
   Voiko joku antaa mulle Henriikan osotteen? Ajattelin mennä kuristaan hänet, vittu ei voi olla totta että tuollasia lutkii on olemassa.

   Lainaa

  45. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Terve järki: Eikö Jennin kannattais jo tehdä asiasta rikosilmoitusta? Sais Henriikka ihan rauhassa selittää poliisisedille että koira söi setelit ja posti hukkas kirjekuoren…. Voi venäjä että osaa olla säälittävä tapaus.
   Pyydän mitä syvimmin anteeksi, että annoin sinulle vahingossa miinusta, kun piti painaa plussaa. Olen hyvinkin paljon samaa mieltä rikosilmoituksen tekemisestä, ja ihmettelen jos sellainen ei ole jo vähintään vireillä.

   Lainaa

  46. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Ei ole totta... Uskomaton tyyppi tämä Henriikka. -.- Miten voi edes kehata ruinata rahaa facebookissa, jos ei ole edellisiäkään velkojaan maksanut? Tulee ihan mieleen eräs tuttuni, joka on juuri tämän Henriikan kaltainen epäluotettava valehtelija. 300 euroa ei ole mikään pikkusumma(kuten joku on jo aiemmin sanonut) ja kyllä minuakin suoraan sanottuna v*tuttais, jos en saisi sitä takaisin lainattuani sen jollekin. Miten voi edes väittää lähettäneensä 300 euroa postin kautta kirjekuoressa? Ja sitten vielä kaiken kukkuraksi väittää postin kadottaneen juuri sen kirjeen, jossa on muka se 300 euroa? -.-
   Piristää: Niin, varsinkin kun postissa EI SAA lähettää rahaa. Postisetä tulee ja ottaa rahat, eikä Henriikka pääse koskaan veloistaan
   Itse olen ainakin kuullut, että postin kautta saa lähettää rahaa omalla vastuulla ja kunhan se kirje on vakuutettu. Enhän minä mikään asiantuntija ole, joten en nyt ole aivan 100 % varma tästä asiasta. Kun ajatellaan Henriikan tapausta, niin ei se kyllä mitään rahoja ole lähettänyt. -.- Erittäin ärsyttävä ihminen. Ärsyttää vielä enemmän se, että Henriikka yrittää kääntää rahan puutteensa Jennin viaksi. Siis ei ole todellakaan Jennin vika, että Henriikka käyttää palkkansa todennäköisesti vaatteisiin ja meikkeihin, minkä johdosta hän ei voi maksaa vuokraansa. -.-

   Lainaa

  47. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Kun luin ekan osan tästä tapauksesta, niin se huvitti suuresti, mutta nyt alkaa jo ärsyttää. Siis ihan oikeesti. Jos hänellä ei jo ole maksuhäiriömerkintää, niin eiköhän sellainen aika pian tule.

   Lainaa

  48. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Musta tuntuu, että Henriikka on samaa sarjaa näiden "yhyy kun sossu ei maksa mulle sitä ja tätä mul on vaa 10 e tilillä vaik puol kuukautta pitäs elää :( paska sossu muutan muualle" -idioottien kanssa. Jos jostain rahaa saa, niin se heti mennään tuhlaamaan baareihin ja ryyppäjäisiin. Sit taas valitetaan, että voi voi kun ei ole rahaa edes SYÖDÄ kun kaikki muut ois menos baanalle. :( Itkuparkuvinkuvonku. Uskaltaisin kans väittää, että varansa on paljon helpompi ylittää jatkuvalla bailauksella, kuin ostamalla niitä tekoripsiä, -kynsiä, meikkejä, ym. pikkuturhuuksia.

   Lainaa

  49. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Whatever: Jenni ei ilmeisesti todellakaan tule enää rahojaan näkemään, koska Henriikkahan väittää tästä eteen päin että posti ne hävitti – kyllä hän ne iiihan oikeesti sinne vei! Pistää vihaksi tuollainen ihminen, miten onkin pokkaa käyttäytyä noin, kannattaa lukea myös se edellinen postaus jossa Henriikka myös oli vauhdissa. Uskomaton KUSIPÅÄ (anteeksi, oli aivan pakko sanoa.)
   No se on sitten Henriikan moka jos posti on rahat hävittäny ;) Henriikan täytyy laina kuitenkin maksaa, voi voi jos meni 500e hevonvittuun kun käytti postia, ei ole Jennin ongelma.

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Axu: Heh, nämä jokaisen kommentin alapuolella näkyvät ‘lainaa’-kehoitukset saivat tämän mokan myötä uuden merkityksen… Senttiäkään en lainaa yhdellekään teistä, se on vissi!!
   pitkästä aikaa oikeasti hyvä kommentti/trolli :D näitä lisää ni jaksaa kommenttejaki lukea eikä aina sitä samaa "voi vittu nuo on tyhmiä" paskaa :D

   Lainaa

  51. jorma-setä68 24.7.2012 20:17
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   ois kyl kiva tietää millanen ihminen tuo on muutenkin tai kiva nähä pärstä millanen uuno siel toises pääs on! joku pikkuteiniprinsessalta vaikuttas kenel isi maksanu kaiken ja nyt on esim. muuttanu kouluu jonnekkin muualle. ja ei tuukkaa sitä rahaa persettä kaivellen

   Lainaa

  52. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Takas äitin ija isin luo asumaan.

   Lainaa

  53. Tulos: -39 (51 ääntä)
   Jennihän se tässä on se tyhmä. Kun on tuollaisen kaveri ja lainannut sille joskus noin hävyttömän määrän rahaa.

   Lainaa

  54. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Vihaan tollasii :(

   Lainaa

  55. Tulos: +19 (37 ääntä)
   Henriikka voisi tulla multa ansaitsemaan 500 euroa, saisi sen parin tunnin ilotyöllä.

   Lainaa

  56. Yli öpistö hörhö 25.7.2012 13:16
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Voi jumalauta. Toivottavasti kukaan ei ole niin tampio että lainaa. En edes ymmärrä miks joku on niin ääliö että alunperinkään lainaa jollekin noin isoja rahoja. En ikinä lainaa kellekään.

   Lainaa

  57. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Ekassa osassa nauratti ja nyt melkeen jo itkettää. Miten tällasia idiootteja edes voi olla?! Kaiken lisäksi taidan tietää tämän neitosen, ja naaman perusteella rahat menee juurikin siihen bailaamiseen ja naamanlaittoon...

   Lainaa

  58. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Jokaisen pitäs tietää, ettei 10€ suurempia summia laiteta postin kautta kirjekuorissa! Tyhmä mikä tyhmä. Ja Henriikka, olet edelleen auki Jennille sen 300€ ! Ei sun velkoja hyvitä jos olet itse tyhmyyksissäs ja huolimattomuuttas saanu rahat katoamaan.

   Lainaa

  59. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Piristää: Niin, varsinkin kun postissa EI SAA lähettää rahaa. Postisetä tulee ja ottaa rahat, eikä Henriikka pääse koskaan veloistaan
   Ei ole laissa kielletty että postissa ei saisi rahaa lähettää. Oma vastuu siinä kuitenkin on.

   Lainaa

  60. Tulos: -1 (11 ääntä)
   mps: Mene nyt “#%&%# töihin, niin ei tarvitte kavereilta kerjätä!
   " -- lupaan maksaa heti ens viikolla ku saan palkan!!"

   Lainaa

  61. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Suomessa on tosin laitonta lähettää käteistä postin kautta... Jos meinaa valehdella, niin tekisi sen edes kunnolla.

   Lainaa

  62. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Minä en KESTÄ. Ai että laittaa 300 euroa POSTIN KAUTTA TULEMAAN? Kas kun ei sitonut kirjekyyhkyn jalkaan. Miten tuo nainen on elänyt näinkin pitkään, kaikkien fysiikan lakien mukaan hänen olisi pitänyt jo juosta auton alle tai työntää haarukka pistorasiaan. En voi ymmärtää miten noin tyhmällä päällä varustettu urpo osaa edes hengittää ilman että joku neuvoo vieressä miten se tehdään.

   Lainaa

  63. Tulos: +15 (33 ääntä)
   elmo: Henriikka tulee Kreikasta?
   Tarviiko Kreikan talousasioita sekoittaa joka asiaan?

   Lainaa

  64. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Mitä jos sen lainattavan 500 euroa laittais postin kautta, tolla logiikallahan seki varmaan katois ja se olis vastaanottajan vika. Voisi sitten iloisesti vaatia sitä takaisin, tilisiirtona.

   Lainaa

  65. Miten niin? 26.7.2012 1:06
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Samsta: Suomessa on tosin laitonta lähettää käteistä postin kautta… Jos meinaa valehdella, niin tekisi sen edes kunnolla.
   Kerro mulle LAKIpykälä missä sanotaan että käteisen rahan lähettäminen postin kautta on laitonta. Mitkä ovat mahdolliset rangaistukset tästä laittomasta toiminnasta?

   Lainaa

  66. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Korjatkaa jos olen väärässä, mutta häädönhän saa vasta kun rästissä on kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa? Jos Henriikka käy vielä töissäkin, en edes osaa kuvitella, miten joku pystyy hoitamaan asiansa noin huonosti. Jos on ollut työttömänä ja nyt vasta tulossa eka palkka, niin olisi hakenut fattasta apua vuokrarästeihin, pösilö.

   Lainaa

  67. Tulos: +58 (68 ääntä)
   are6b6ba: Ymmärrän kyllä avautumisen. Omassa tuttavapiirissä on pyörinyt näiti bilettäjiä ja nautiskelijoita, joilla ei ole muka ikinä rahaa mihinkään. No rampata jatkuvasti baarissa ja syödä vähän väliä ravintolassa? Ärsyttää, kun nämä tapaukset lainailevat ihmisiltä, joilla on rahaa vähemmän kuin heillä, eikä heillä muka silti ole varaa maksaa takaisin kuin joskus 2 vuoden päästä. Toinenkin on työssäkäyvä ihminen ja lainailee opiskelijakavereiltaan! Toinen taas on toimeentulotuen varassa elävä, mutta saa sattuneista syistä melko reilusti rahaa sossusta kuukausittain, mutta lainailee myös opiskelijoilta, joiden opintoraha on alle puolet siitä, mitä hän saa käteen kuussa. Ihmiset opetetaan nykyään ajattelemaan, että on jotenkin normaalia kuluttaa ihan älyttömästi.Ihmiset, joilla on korkea elintaso, kitisevät köyhyydestään. Esimerkiksi autolla ajaminen, ravintoloissa käyminen ja kaikenmaailman tekokynnet ovat mielestäni ylellisyyksiä, joihin oikeasti köyhillä ei pitäisi olla varaa. Saisivat mennä huonomman elintason maihin katsomaan, mitä köyhyys oikeasti on.
   Nyt on kyllä pakko puuttua tuohon "auto on ylellisyys"-juttuun, Ehkä se teille siellä kaupungissa onkin, kun bussiin tai ratikkaan saa hypätä suoraan kotiovelta. Suurin ongelma on valinnanvaikeus, että lähdenkö nyt vai vasta viiden minuutin päästä ohikulkevalla hökötyksellä. Jos mä en omistaisi autoa ja haluaisin esimerkiksi käydä kaupassa 11km päässä sijaitsevassa, alle 6000 asukkaan kunnan keskustassa, saisin kävellä n.3km lähimmälle bussipysäkille iltapäivällä ja paluuyhteys seuraavana päivänä noin puoliltapäivin. Jos perjantaina pitää lähteä jonnekin, pääsee vasta maanantaina takaisin. Näin kesäaikaan täällä maalla, kun ei ole koulukyytejä, niin bussiyhteydet on supistettu minimiin. Kerrohan, onko se ylellisyys, että pääsee ruokakauppaan, apteekkiin, lääkäriin tms. ja kotiin vielä samana päivänä..?

   Lainaa

  68. Tulos: +14 (18 ääntä)
   asiasta ei voi tehdä rikosilmoitusta, ellei rahan lainaamisesta ole tehty kirjallista sopimusta. idiootit lainaa rahaa, ja varsinkin tollasia summia. jos mä oon jollekkin niin kiva, että lainaan rahaa niin otan jo valmiiks pessimistisen asenteen ja se on sitten iloinen yllätys jos joku maksaa takaisin (vaikka sen ei noin pitäisi olla, mutta niin se vaan menee nykyään). ja aina jos kyse jostain +100e summasta niin kirjallinen sopimus kannattaa tehdä, ei ole iso homma.

   Lainaa

  69. Tulos: +12 (12 ääntä)
   moimoi: Eihän lain mukaan edes saa postittaa käteistä? Niin ja on kyllä kumma, kun vuokraisäntä/-emäntä ei suostu odottamaan vuokralaisen ensi viikon palkkapäivää, joten täyttä kusetusta.
   Voi lähettää vakuutettuna arvolähetyksenä!

   Lainaa

  70. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Jos kerran saa ensviikolla rahaa, miksi edes pyytää ystäviltä lainaan rahaa, kun vuokranmaksun eräpäivään saa varmasti yhdellä viikolla joustoa.

   Lainaa

  71. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Edelliseen vielä sen verran liittyen; että haiskahtaa aika pahasti siltä, että se 500 euroa menee ihan muuhun mässäilyyn. En itsekkään ole raha-asioiden kanssa mikään mallioppilas, mutta en sentään noin pahasti ole saanut kustua omiin muroihin.

   Lainaa

  72. jennaliisa 27.7.2012 9:23
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Rahan lähettäminen postissa ei sinänsä ole kielletty lain perusteella, mutta postipalvelulaissa todetaa kuitenkin seuraavaa: 11 § -- Postiyritys voi kuitenkin kieltäytyä vastaanottamasta tai välittämästä kirjelähetystä, jos: -- 5) vakuuttamaton lähetys sisältää rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta." Minkä taas Itella sitten on tämän säännöksen nojalla kieltänyt, siis rahan lähettämisen normaalina kirjeenä. Postivakuutettuna kirjeenä lähettäminen siis toki olisi sallittua, mutta tällöinhän katoaminen ei olisi yhtään kumaankaan ongelmaa, vaan Itella korvaisi kadonneen summan. Astetta ovelampi kaveri tuo Henriikka siis..? eh.

   Lainaa

  73. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Rikosilmoitusta vaan kehiin. Jennin kannattaisi ottaa Print Screenit velkaan liittyvistä Facebook-päivityksistä, ja käyttää niitä hyödyksi rikosilmoitusta tehdessä. Henriikka kuitenkin julkisesti myöntää olevansa Jennille 300€ velkaa. Ei kaikkein painavin todiste lainasta, mutta jotain näyttöä sentään. Pidä Jenni kiirettä, sillä tämän luettuaan Henriikalla on kova hinku poistaa em. päivityksistä omat kommenttinsa. Suosittelen velkakirjan (ja lainan takaisinmaksusuunnitelman) laatimista, jos vielä suostut lainanantajaksi. Tsemiä <3

   Lainaa

  74. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tässähän olis Jennille loistava tilaisuus tienata. Kunhan tekee kirjallisen lainasopimuksen jollain +500% korolla ja lisää samaan soppariin vielä sen edellisen lainan. ;) Eikä ole vielä edes kummoista, joskus oli duunikaveri jolla oli n. 20t€ ulosotossa, eikä sitten kai pärjännyt sillä 600€/kk kun oli kaikille työkavereilleen ja siviilikavereilleen velkaa 50-500€ jokaiselle...Eikä ikää ollut kuin hieman päälle 20, ei voi kuin ihmetellä miten voi asiansa sössiä noin pahasti.

   Lainaa

  75. Tulos: -23 (25 ääntä)
   Siruka: Ah, ja tuosta pääsi unohtumaan se, että syödään mäkkärissä. Koska sehän tulee halvaksi.
   Kuinkas monessa muussa paikassa saat 2€:lla päivän ruuat? No Hesburgerissa ehkä S-etukortilla, jos sattuu olemaan euron juustohampurilaiset tarjouksessa. Kotiruokahan nyt tulee halvemmaksi, mutta aina ei ehdi tekemään ruokaa kotona, joten kyllä mäkkäri on ehdottomasti halvin paikka syödä. Olettaen siis, ettei osta mitään muuta kuin euron juustoja

   Lainaa

  76. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Mä voisin antaa Henriikalle 500€, josse antaa ensin mulle..

   Lainaa

  77. Tulos: +26 (26 ääntä)
   "ps oot vitun ärsyttävä nykyään kun jaksat kaivella noita vanhoja juttuja" vanha tai ei niin kyllä se velka pitää silti maksaa :D Joo mut eihän se Henriikka sun vika VOI olla, syytetään mieluummin kaveria joka lainas sulle 300 euroa.. Mitähän se Jenni ajatteli kun tuolla lailla meni toisen raha-asiat pilaamaan?

   Lainaa

  78. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jos on kolmellasadalla just maksanu vanhoja velkoja ja tarttee nyt viissataa, mutta ois voinu niillä kolmellasadalla maksaa sen mihin nyt ikinä rahaa tarttekaan, niin mistä se loput kakssataa tulee?

   Lainaa

  79. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kotiruokaa tehdessä tehdään kaksinkertainen annos ja tungetaan loput pakastimeen. Niin on aina safkaa vaikkei olisi aikaa tehdä, ilman mitään mäkkäriä. En ole sitä keltään kieltämässä jos mieli tekee ja rahaa on kavereita ryöstämättä, mutta älkää nyt Henriikkana väittäkö että ulkona syöminen missään on säästöratkaisu. Tietysti köyhyys ketuttaa ja aina ei voi syödä vain hernekeittoa, mutta 60 sentin pussista nyt kuitenkin saa puolitusinaa ateriaa, eikä tarvitse ryöstää tuttuja joilla luultavasti ei ole mitään Wahlroosrahoja heilläkään.

   Lainaa

  80. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Tollaset rahattomat huorat pitäs tappaa

   Lainaa

  81. Tulos: +5 (11 ääntä)
   D::: mä en ainakaan enää jaksais, ihan sama mitä mutta menisin niin kiskoon tota muijaa lättyyn ettei mitään rajaa. kuka voi olla noin idiootti, oikeesti -.-
   Kari Naumanen lahesta on just tollanen rahahuijari.. varastaa sulta sukat ja myy ne sulle seuraavana päivänä.. jos ei kelpaa, niin aina löytyy joku pointti millä sä olet huono ihminen, jos et niitä sukkia osta takaste.. nyt viikonloppuna pitää käydä hakemassa pihasta yks rahoittamani auto pois, kun auto hajos, niin ylijohtaja Naumanen päätti ettei tarvi maksaa enää lyhennyksiä.. saa nähä pitääkö soittaa poliisit, koska aikasemmin sille oli joku kaveri rahottanu v70:n volvon.. siitä hajos jotain, niin Naumanen päätti, ettei tarvi maksaa enää.. mutta rahottajan hakiessa autoaan, Naukkis kieltäyti luovuttamasta.. se oli nyt jotenki hänen autonsa? sit se kaveri oli soittanu mopopojat hakeen sitä autoa, niin maailmanomistaja KARI NAUMANEN (löytyy facebookista, varmaan sen tappouhkaukset jolleki pikkulasten bändilleki on siellä vielä luettavissa.. lisäksi kehut kuinka radio- ja mainosääni Pasi Ruohonen on sen hyvä kaveri (ei halua olla missään tekemisissä herra kaikkien firmat olen pystyyn laittanu Naumasen kanssa)) oli napannu pienet lapsensa eteensä ja piilotellu niiden takana.. jos joku kysyy rahaa ja näyttää tunkion ja tuhkakupin risteytykseltä, niin se saattaa olla kaikkien pitkäaikainen hyvä ystävä Kari Naumanen.. patologinen valehtelija ja kleptomaani.. ihmetelty miten se on vielä hengissä, mutta moni suhtautuu siihen kuin kehitusvammaiseen.. ja omissa maailmoissaanhan se elää.. ajat hienolla autolla sen pihaan, niin jo seuraavana päivänä saatat kuulla miten Naumanen oli osta just sellasen auton, muttei sitte ollu jaksanu katella sitä pihassa, niin oli myyny sen sulle.. tämä tapaus on todella kaukana pysymisen arvoinen..

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Aina rupee vituttaa tälläset ihmiset

   Lainaa

  83. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sehän on töissä... Ainaki olevinaan on... Kun palkan saa. Jois ja pelais vähemmän!
   mps: Mene nyt “#%&%# töihin, niin ei tarvitte kavereilta kerjätä!

   Lainaa

  84. Voi ny vittu oikeesti 26.11.2015 2:46
   Tulos: -21 (21 ääntä)
   Siruka: Ah, ja tuosta pääsi unohtumaan se, että syödään mäkkärissä. Koska sehän tulee halvaksi.
   Tulin tossa yks kuu syöneeks mäkissä joka pv koska kiire aika koulussa ja alkaneet "kesätyöt"... olen opiskelija eli mulla jää noin 100e kuussa vuokran jälkeen ja siitä menee viel laskutkii (vei multa vain 70e koska sairaala käynnit on kalliita)... (rahat tosin riitti vaan koska oli alekuponkei noin koulun puolesta ja kouluruokailut) söin joka pv iha kuule riittävän määrän ja laihuin samassa jopa 10kg ku normaalisti mätän hirveit määrii jauheliha kastikkeit ja muita vastaavii ruokii... eli ei kannata alkaa mollaa pikaruokaketjui koska ne on "halpoja" ne vittu oikeesti on ja tervellisempii ku moni koti tekonen ruoka...

   Lainaa

  85. Massit kouraan 10.6.2016 14:14
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Meidän tuttavapiirissä oli myös kerran eräs "Henriikka". 600 euroa häipyi taivaan tuuliin. Sen koommin ei ole kyseisestä tyypistä kuulunut...

   Lainaa

  86. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kun minä lainaan kaverilta vaikka pari sataa, minä annan pantiksin jonkin tärkeän muisto esineen, kuten pehmo lelun tai lasin. Silloin tulee helpommin maksettua jos saa jostain rahaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: raha, velka, laina, tekosyy