Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

En lainkaan korosta itseäni

"Jääkylmä vesi"
En lainkaan korosta itseäni

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1225 (1241 ääntä)
   Minulla ei ole tarvetta korostaa itseäni. Käsittääkseni.

   Lainaa

  2. Tulos: +968 (994 ääntä)
   Onneksi et nyt näytä ärsyttävältä idiootilta.

   Lainaa

  3. Tulos: +362 (394 ääntä)
   Olipas harviasen paska servaus(yritys).

   Lainaa

  4. Tulos: +323 (333 ääntä)
   Kiva että jaoit tiedon kanssamme, Valtteri.

   Lainaa

  5. Tulos: +492 (558 ääntä)
   En tiedä ÄO:tani, koska minua ei juurikaan kiinnosta. Tiedän jo valmiiksi, että olen älykkäämpi (ilman lainausmerkkejä) kuin yli 99 % suomalaisista. En myöskään ole niin hölmö, että uskoisin nettitesteihin, joiden keskiarvo on 130. Kirjoitan asiasta tämän kommentin, koska saan sillä tykkäyksiä ja se saa ihmiset pitämään minua syvällisenä älykkönä.

   Lainaa

  6. Satunnainen 24.7.2012 0:27
   Tulos: -110 (164 ääntä)
   Ekaks aattelin että ompa Valtteri ärsyttävä mutta lopusta päätellen oliki sarkastinen. Vai? :D

   Lainaa

  7. Tulos: +136 (186 ääntä)
   Onko mensa tosiaan laskenut tuon "minimiälykkyysosamäärän" noin alas? Joskus se oli 160.

   Lainaa

  8. Tulos: +294 (312 ääntä)
   Tunnen (valitettavasti) ihan livenä myös ihmisen jonka älykkyys Mensan testin mukaan on yli 140, mutta tunneäly meidän tavallisten ihmisten mielestä noin -48.

   Lainaa

  9. Tulos: +63 (73 ääntä)
   Siruka: Onko mensa tosiaan laskenut tuon “minimiälykkyysosamäärän” noin alas? Joskus se oli 160.
   Ei se raja ole kahdesta keskihajonnasta mihinkään laskenut, eri testeissä vaan käytetään eri keskihajontoja. Kahta ÄO-testin tulosta ei voi verrata keskenään, jos ei tiedä onko niiden laskemisessa käytetty samaa keskihajontaa.

   Lainaa

  10. Horatio Caine 24.7.2012 0:39
   Tulos: -16 (196 ääntä)
   ÄÖ:ni on.. *laittaa aurinkolasit* ..tasan sata JEAAH!

   Lainaa

  11. Tulos: +103 (121 ääntä)
   Valtteri ei tarvitse mersua munanjatkeeksi, koska hän on "älykäs". Ystäviäkään ei taida tarvita.

   Lainaa

  12. Tulos: +264 (268 ääntä)
   Olen hyvin älykäs, mutta en koskaan kerro sitä ihmisille, sillä en halua kerskua. Sanoinko jo, että olen hyvin älykäs?

   Lainaa

  13. Reino Tossu 24.7.2012 0:56
   Tulos: +179 (187 ääntä)
   "ÄO:ni on 139, eli olen "älykkäämpi" kuin 99 % suomalaisista ja voisin liittyä todella tarpeelliseen järjestöön nimeltä Mensa. En myöskään kirjoita asiasta status-päivitystä."
   = En kuitenkaan tee niin, vaan tyydyn vain tuomaan sen esille kommentissani. Näin ihmiset saavat tietää, että olen älykkäämpi kuin 99 % suomalaisista. Mensan jäsenyys olisi minulle aivan turha, olenhan älykkäin. En siltikään osaa pilkkusääntöjä.

   Lainaa

  14. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Oh, the irony.

   Lainaa

  15. Eero Tikka 24.7.2012 1:57
   Tulos: +73 (81 ääntä)
   Hahaa, pääsen pätemään! Niin kauan kuin jää sulaa, siitä syntyvä vesi pysyy 0 °C lämpötilassa. Veden lämpötila voi siis muuttua vasta, kun jäästä sulatetussa vedessä ei ole jäljellä yhtään jäätä. Tosin ravintolassakaan vettä ei sulateta jäästä, vaan siihen ainoastaan lisätään jääpaloja, mikä ei tietystikään muuta vettä 0-celsiusasteiseksi. Mutta veden jäätymispistettä voi tosiaan alentaa esim. lisäämällä painetta tai lisäämällä veteen suolaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +207 (207 ääntä)
   Älykkyyteni lisäksi olen myös hyvin vaatimaton. En halua kerskua, mutta mitä luultavimmin Euroopan vaatimattomin. Todennäköisesti myös vaatimattomampi, kuin 99% koko maailman väestöstä.

   Lainaa

  17. Eero Tikka 24.7.2012 2:35
   Tulos: -66 (94 ääntä)
   Siruka: Onko mensa tosiaan laskenut tuon “minimiälykkyysosamäärän” noin alas? Joskus se oli 160.
   Ei ole olemassa mitään "minimiälykkyysosamäärää" Mensan jäseneksi pääsyyn. Ainut valintakriteeri on se, että jäseneksi pääsee ainoastaan jos on älykkäämpi kuin 98 % väestöstä, eli älykkyysosamäärän on oltava yli 130. Tein juuri äsken Mensan suuntaa antavan nettitestin, jonka mukaan ÄO: ni on 131. Sillä pääsisin Mensaan, mutta viralliseen ÄO-testiin voin mennä vasta 16-vuotiaana. Eli ei tule kesää vielä kolmeen vuoteen.

   Lainaa

  18. Tulos: +114 (128 ääntä)
   Eero Tikka: Ei ole olemassa mitään “minimiälykkyysosamäärää” Mensan jäseneksi pääsyyn. Ainut valintakriteeri on se, että jäseneksi pääsee ainoastaan jos on älykkäämpi kuin 98 % väestöstä, eli älykkyysosamäärän on oltava yli 130. Tein juuri äsken Mensan suuntaa antavan nettitestin, jonka mukaan ÄO: ni on 131. Sillä pääsisin Mensaan, mutta viralliseen ÄO-testiin voin mennä vasta 16-vuotiaana. Eli ei tule kesää vielä kolmeen vuoteen.
   Nukkumaan siitä ku olis jo!

   Lainaa

  19. Tulos: -26 (56 ääntä)
   Voi voi näitä autisteja.

   Lainaa

  20. Tulos: +94 (126 ääntä)
   Eero Tikka: Ei ole olemassa mitään “minimiälykkyysosamäärää” Mensan jäseneksi pääsyyn. Ainut valintakriteeri on se, että jäseneksi pääsee ainoastaan jos on älykkäämpi kuin 98 % väestöstä, eli älykkyysosamäärän on oltava yli 130. Tein juuri äsken Mensan suuntaa antavan nettitestin, jonka mukaan ÄO: ni on 131. Sillä pääsisin Mensaan, mutta viralliseen ÄO-testiin voin mennä vasta 16-vuotiaana. Eli ei tule kesää vielä kolmeen vuoteen.
   Onneksi olkoon. Nyt mene pois meidän internetistä.

   Lainaa

  21. Ministeri Nieminen 24.7.2012 7:00
   Tulos: +59 (73 ääntä)
   Valtteri on ehkä omasta mielestään fiksu, muttei silti osaa laittaa välilyöntiä prosenttimerkin eteen. Tämä valitettavan yleinen virhe on jo ajat sitten saanut minut raivohulluuden partaalle.

   Lainaa

  22. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Siruka: Onko mensa tosiaan laskenut tuon “minimiälykkyysosamäärän” noin alas? Joskus se oli 160.
   149 Se taitaa olla, voisi vielä varmistaa mensan sivuilta. Enpä nyt jaksa kumminkaan...

   Lainaa

  23. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Väärään meni, näemmä se tosiaankin on nykyään niinkin alhainen kuin 131. eli 2% väestöstä...

   Lainaa

  24. Tulos: +78 (84 ääntä)
   Valtteri on tehnyt varmaan jonkun nettitestin. Olen saanut itsekin saman tuloksen nettitestistä, enkä mielestäni ole aina penaalin terävin kynä.

   Lainaa

  25. Tulos: -3 (51 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Valtteri on ehkä omasta mielestään fiksu, muttei silti osaa laittaa välilyöntiä prosenttimerkin eteen. Tämä valitettavan yleinen virhe on jo ajat sitten saanut minut raivohulluuden partaalle.
   Valtteri tekee siinä virheen, mutta tavallaan ei. Tähän samaan virheeseen syyllistyvät jopa pankit, kaikki yritykset sekä järestään kaikki ihmiset. Tässä voisikin kysyä, että olisiko kielenhuoltajien aika muuttaa oikeinkirjoitusta, jos kukaan ei kirjoita heidän haluamallaan tavalla?

   Lainaa

  26. Tulos: -31 (39 ääntä)
   Ai ravintolassa vesi ei liiku eikä siihen liity painetta? Miten se sitten tulee hanasta jos ei paineella ja putkissahan se vesi liikkuu... Höh.

   Lainaa

  27. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Itse harvemmin tilaan "jääkylmää" vettä. Mutta ihan perus jäävettä tulee otettua sitten senkin edestä...

   Lainaa

  28. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Eikö kukaan tunne käsitettä "kielikuva?"

   Lainaa

  29. Tulos: +38 (48 ääntä)
   jätkä on selkeesti just saanu pisteet jopstai netti IQ testistä ja pitää egoilla :DDD Plus mensaan kuuluminen ei kerro älykkyydestä mitään. Looginen matemaattinen päättelykyky ei ole älykkyyden mitta!

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (28 ääntä)
   no ei oo kyl mitää hajuu mikä on mun ÄO mut iha muistan 8 luokalle opetettii kemian tunnilla että joskus (harvoin kylläkin) voi taivaalta sataa jopa -20 asteista vettä (EI jäätä), en muista ilmiön nimeä mutta johtuu juurikin paineesta, heti ku vesi koskettaa pintaa niin se jäätyy. Vaarallista ajaa silloin autolla... oli vaan ihan pakko pätee :D

   Lainaa

  31. Tulos: -23 (51 ääntä)
   Ettekös te nyt käsittäneet että Anton oli se ärsyttävä pätijä ja Valtteri vain ojensi tätä. Viimeinen Valtterin kommentti on pelkkää haistattelua ja kommentti on ikään kuin Antonin suulla puhuttu.

   Lainaa

  32. Tulos: -18 (28 ääntä)
   ÄO:ni on oikeasti 132, mutta olen älykkäämpi kuin valtteri joka on faketestaanu älykkyytensä jollain aplen mainkosella "testaa älykkyytesi, niin voit voitaa iphonen!"-testissä. Ja ÄO:ni on siis mensassa testattu takavuosina

   Lainaa

  33. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Valtteri tehnyt Tieteen Kuvalehden netti-ÄOtestin jolla nyt pääsee leijumaan. Säälittävää sikäli, ettei tulos ole totuudenmukainen.

   Lainaa

  34. Tulos: +7 (13 ääntä)
   valtteri onnistui vaikuttamaan ärsyttävältä

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (21 ääntä)
   Asssburger :DDD

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Valtterin viimeinen kommentti: sarkasmia vai ei? x__x

   Lainaa

  37. Tulos: +8 (18 ääntä)
   ja kettuun nuo aurinkolasi kommentit täältä. menkää takas sinne naurunappula riemurasia maailmaan, missä ikinä sitä viljelläänki

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Valtteri nyt on missannut sen olennaisen pointin. Hän ei voi liittyä Mensaan niin halutessaan, vaan hänen on tehtävä kuitenkin se testi ensin. Ja mahtaakohan ymmärtää, mitä eroa on tuloksilla, jotka on ilmoitettu eri keskihajonnoilla? Vaikuttaa kieltämättä aika älykkäältä kaverilta. ;)

   Lainaa

  39. Tulos: +1 (15 ääntä)
   Assburgereita kaikki. Käsittääkseni.

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Eero Tikka: Hahaa, pääsen pätemään! Niin kauan kuin jää sulaa, siitä syntyvä vesi pysyy 0 °C lämpötilassa. Veden lämpötila voi siis muuttua vasta, kun jäästä sulatetussa vedessä ei ole jäljellä yhtään jäätä. Tosin ravintolassakaan vettä ei sulateta jäästä, vaan siihen ainoastaan lisätään jääpaloja, mikä ei tietystikään muuta vettä 0-celsiusasteiseksi. Mutta veden jäätymispistettä voi tosiaan alentaa esim. lisäämällä painetta tai lisäämällä veteen suolaa.
   Mutta miksi? Luonnontieteessä pyritään selittämään ilmiöitä, kun taas harrastamasi selostaminen on lähinnä ala-asteen luonnontietoa. No minäpä kerron. Normaalipaineessa vesi sulaa ja jäätyy yhtä nopeasti lämpötilassa 0 °C, joten näkyvää muutosta ei tapahdu ja systeemi on tasapainotilassa. Jos systeemiin (vesi+jää) tuodaan lisää lämpöenergiaa (ravintolassa sitä tulee ilmasta ja lasista), se kuluu efektiivisesti vain hitaimpiin molekyyleihin (selityksenä vaikkapa termodynamiikan toinen pääsääntö), siis jäähän, joka näin ollen sulaa ennen kuin nestemäinen vesi lämpenee. Tämä skenaario luonnollisesti edellyttää lämpötilan tasaista leviämistä, mutta astiaa ei voida sekoittaa, koska tuotu liike-energia häiritsee ilmiötä aiheuttamalla jään sulamista (tässä tulikin selitettyä liikkuvan veden mysteeri), mutta tarpeeksi pienellä lasilla saadaan ihan hyvä tulos. Ja korostetaan vielä sitä, että vesi todellakin on tällöin jääkylmää, vaikka se olisi normaalipaineessa ja paikallaan ja puhdasta ja raikasta, joten pahin moka on kuvassa. Jääpalat kyllä ihan mainiosti muuttavat veden nolla-asteiseksi, jos niitä (ja aikaa) on tarpeeksi paljon (ts. niiden sulamisen täytyy vaatia vähintään yhtä paljon energiaa kuin veden jäähtyminen nollaan asteeseen). Ei se vesi mistään tiedä, onko se syntynyt hanasta vaiko jääpalasta. Vedellä ei ole muistia. Vesi on tosin siitä hassu aine, että se on nestemäisenä tiheämpää kuin kiinteänä. Paineen kasvaessa tasapainopiste (sulamispiste) siirtyy Le Châtelier'n periaatteen mukaan siten, että vettä syntyy enemmän ja paineen kasvu kumoutuu. Painetta kuitenkin tarvitaan hurjasti, sillä satakertainen ilmanpaine alentaa sulamispistettä vain vähän alle yhden celsiusasteen (http://www.wolframalpha.com/input/?i=freezing+point+of+water+at+100+atm). Suolan sijasta kelpaa vaikka sokeri tai oikeastaan mikä vain aine, joka häiritsee veden kiinteän molekyylihilan muodostumista. Hahaa, voitinko? Taisin voittaa!

   Lainaa

  41. Kansalainen 25.7.2012 1:04
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Eero Tikka: Hahaa, pääsen pätemään! Niin kauan kuin jää sulaa, siitä syntyvä vesi pysyy 0 °C lämpötilassa. Veden lämpötila voi siis muuttua vasta, kun jäästä sulatetussa vedessä ei ole jäljellä yhtään jäätä.
   Tämä pätee vain nk. suljetussa systeemissä, ei missään luonnollisissa olosuhteissa. Eli käytännössä et saa jääkylmää vettä sulatustekniikallakaan muuttamatta sen painetta, pitämällä sen jatkuvassa liikeessä (mika on hyvin hankalaa ilman että lämmittämää samalla kyseistä vettä) tai laskematta myös ympäröivän materian lämpötilaa nollaan. Tällaiset termodynamiikan perusasiat olisi hyvä kaikkien osata, ne auttavat ymmärtämään monia arkipäiväisiäkin ilmiöitä. Kyseessä on kuitenkin yksi niistä harvoista fysiikan osa-alueista, joka ei ole sitä usein kuulutettua "rakettitiedettä".

   Lainaa

  42. Demittäjäcool 25.7.2012 5:07
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Miks luin Valtterin kommentit Rillit huurussa-Sheldonin äänellä D:::

   Lainaa

  43. Tulos: -7 (13 ääntä)
   emrtiina: Eikö kukaan tunne käsitettä “kielikuva?”
   Eikö kukaan erota termejä "termi" ja "käsite"?

   Lainaa

  44. Yli öpistö hörhö 25.7.2012 13:20
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Aha... Sen verran kuitenkin että on pakko leijua feisbuukissa? Just... Mullakin on kyllä äo 160 eli olen sata kertaa fiksumpi kuin kukaan muu, mutta en näe aiheelliseksi sen tiedon levittelemistä ja leijumista joten en käsittääkseni koskaan sano mitään siihen liittyvää.

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (12 ääntä)
   lenttis: no ei oo kyl mitää hajuu mikä on mun ÄO mut iha muistan 8 luokalle opetettii kemian tunnilla että joskus (harvoin kylläkin) voi taivaalta sataa jopa -20 asteista vettä (EI jäätä), en muista ilmiön nimeä mutta johtuu juurikin paineesta, heti ku vesi koskettaa pintaa niin se jäätyy. Vaarallista ajaa silloin autolla… oli vaan ihan pakko pätee
   Alijäähtynyttä sadetta.

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Jotenkin huomattavasti Valtterin "älykkyyttä" laskee se, että hänellä ei ole tippaakaan sosiaalista älykkyyttä. Tai sitten hän on niin hurjan älykäs, että käyttää sellaista sarkasmia, jota ei voi ymmärtää.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi jessus, olokaa kunnolla.

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (11 ääntä)
   talker: Alijäähtynyttä sadetta.
   JOO :D kiitos, nyt olen taas viisaampi =)

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (5 ääntä)
   valtteri on ainut dorka tässä

   Lainaa

  50. aivan sama mut... 30.7.2012 13:30
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Suomessa mensaan pääsee jos äo on 148< , jenkeissä 130<. Molemissa silti tarkoittaa että on teoriassa korkeempi äo kun 98% väestöstä, laskutapa on vaan eri... Ei pidä brassaila jos ei asiasta tiedä oikeita faktoja :P

   Lainaa

  51. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Se, että sitä vettä kutsutaan jääkylmäksi ei tarkoita, että se olisi kirjaimellisesti kylmää kuin jää...

   Lainaa

  52. Kukkuluuruu 2.8.2012 2:30
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   "Tunneäly"? Joutavaa puutaheinää. Myös Valtterin egoilu tai lainausmerkkien unohtaminen on joutavaa puutaheinää. Kaikki on joutavaa puutaheinää. Vituttaa tämmönen joutava puu ja heinä.

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Valtteri ei nyt tiedä mistä puhuu, prosentit on pyllyllään. Itse olen Mensan jäsen. Älykkyydellä on ihan turha elvistellä, tekeehän se koulut ja työt helpommiksi, mutta yleensä ihmissuhteet hankalammiksi. Lisäksi ei koskaan muista missä avimet on, tai koska piti olla missä kun miettii samalla viittätoista muuta asiaa. Tai miettii täällä muka tärkeenä mitä kirjottais, vaikka pitäs jo pukee ja mennä jonnekin, mutta ensin pitäs ettii vaatteet ja mitähän tarvii mukaan ja plaaplaa

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (1 ääni)
   Bagheera: Tunnen (valitettavasti) ihan livenä myös ihmisen jonka älykkyys Mensan testin mukaan on yli 140, mutta tunneäly meidän tavallisten ihmisten mielestä noin -48.
   Onkohan testi sitten muuttunut aikojen saatossa, koska nykyään testi testaa max 135 äo. Jos tulos on korkeampi kuin tämä, täytyy osallistua erikois-aö testeihin. Ja se raja on 131 nykyään. (ihmiset tyhmistyy nääs)

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Valtteri sun ei enää tartte pelätä näyttäväs já kuulostavas idiootilta, sä vaikutit silt' jo ;)

   Lainaa

  56. Ratiritiralla 19.11.2012 19:12
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Vitun ylimielinen tuo Valtteri. :( Ei kovinkaan fiksulta vaikuta.

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Olen Yhdysvaltain presidentti. ÄÖni on siis pienempi kuin kengännumeroni. Olen George W. Bush.

   Lainaa

  58. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Antonilla ihan asiallinen kommentti. Valtterille facepalm

   Lainaa

  59. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tuota noin... jäätynyt vesikin on vettä, ettäs tiesitte. Vesi voi siis olla vaikka -18-asteista.

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Eero Tikka: Ei ole olemassa mitään “minimiälykkyysosamäärää” Mensan jäseneksi pääsyyn. Ainut valintakriteeri on se, että jäseneksi pääsee ainoastaan jos on älykkäämpi kuin 98 % väestöstä, eli älykkyysosamäärän on oltava yli 130. Tein juuri äsken Mensan suuntaa antavan nettitestin, jonka mukaan ÄO: ni on 131. Sillä pääsisin [...]
   Noh. Nyt on kulunut sen 7 vuotta. Joko oot Mensan jäsen?

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Apina: Noh. Nyt on kulunut sen 7 vuotta. Joko oot Mensan jäsen?
   Ja tarkoitin tietenkin siis 6 vuotta.

   Lainaa

  62. Heppatyttö58 12.8.2023 23:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   kp: Valtteri ei nyt tiedä mistä puhuu, prosentit on pyllyllään. Itse olen Mensan jäsen. Älykkyydellä on ihan turha elvistellä, tekeehän se koulut ja työt helpommiksi, mutta yleensä ihmissuhteet hankalammiksi. Lisäksi ei koskaan muista missä avimet on, tai koska piti olla missä kun miettii samalla [...]
   Hieno tarina, Hermanni.

   Lainaa

  63. Heppatyttö58 12.8.2023 23:39
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kylläh: Olen Yhdysvaltain presidentti. ÄÖni on siis pienempi kuin kengännumeroni. Olen George W. Bush.
   Sattupa sopivasti! Minäkin olen Yhdysvaltain presidentti. ÄOni on puolet kengännumerostani. Olen Baboon Obongo.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vesi, jää, ÄO, älykkyysosamäärä, kuva