Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 95

"Kaksi naista salilla: Miten näitä laitteita oikein käytetään?"
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 95

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. pellepeloton 28.6.2012 2:05
   Tulos: +337 (397 ääntä)
   oliks nää joku savolaisten sekalaiset! mä tykkään

   Lainaa

  2. Tulos: -511 (625 ääntä)
   Kenen nimi on oikeesti Mirjami =DD

   Lainaa

  3. Tulos: +268 (344 ääntä)
   Äiti: tuliko tyttöystäväsi meille? Minä: joo.. 8) Äiti: wtf!?

   Lainaa

  4. Tulos: +298 (410 ääntä)
   deedee: Äiti: tuliko tyttöystäväsi meille? Minä: joo.. Äiti: wtf!?
   Tekstihymiösi muuttui kuvaksi. FAIL.

   Lainaa

  5. Jukkapalmu 28.6.2012 3:50
   Tulos: -263 (329 ääntä)
   Millainenkohan nettiyhteys katariinalla on jos välilehtien määrä vaikuttaa netin nopeuteen.

   Lainaa

  6. Ministeri Nieminen 28.6.2012 5:54
   Tulos: +237 (305 ääntä)
   Jukkapalmu: Millainenkohan nettiyhteys katariinalla on jos välilehtien määrä vaikuttaa netin nopeuteen.
   Kyllä se vain vaikuttaa. Kysessä on siis nettiselaimen avoinna olevat välilehdet. Jokainen avoinna oleva välilehti syö resursseja. Kokeile itse: aukaise monta välilehteä ja lataa kullekin esim. Feissarimokat. Mene Task Manageriin ja katso Processes-välilehdeltä niin huomaat, että kutakin avoinna olevaa välilehteä kohti kone käyttää muistia vaihtelevan määrän, tyypillisesti kymmeniä kilotavuja per auki oleva välilehti. Ennen pitkää kone on niin tukossa kaikista muistia varaavista prosesseista, että se vaikuttaa jopa selailun nopeuteen. Ai niin, taisit viitata nettiliittymän nimellisnopeuteen. No sillä ei ole mitään merkitystä kun puhutaan reaalinopeudesta - koska siitähän kyllä tässä oli kyse, halusit tai et. Annan pilkunviilausyrityksestäsi puoli tähteä viidestä. Mieleni tekisi vielä lisätä tähän FAIL ja FACEPALM mutta se olisi ehkä jo liian tylyä.

   Lainaa

  7. Insinööri Luttinen 28.6.2012 8:01
   Tulos: -81 (167 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Kyllä se vain vaikuttaa. Kysessä on siis nettiselaimen avoinna olevat välilehdet. Jokainen avoinna oleva välilehti syö resursseja. Kokeile itse: aukaise monta välilehteä ja lataa kullekin esim. Feissarimokat. Mene Task Manageriin ja katso Processes-välilehdeltä niin huomaat, että kutakin avoinna olevaa välilehteä kohti kone käyttää muistia vaihtelevan määrän, tyypillisesti kymmeniä kilotavuja per auki oleva välilehti. Ennen pitkää kone on niin tukossa kaikista muistia varaavista prosesseista, että se vaikuttaa jopa selailun nopeuteen. Ai niin, taisit viitata nettiliittymän nimellisnopeuteen. No sillä ei ole mitään merkitystä kun puhutaan reaalinopeudesta – koska siitähän kyllä tässä oli kyse, halusit tai et. Annan pilkunviilausyrityksestäsi puoli tähteä viidestä. Mieleni tekisi vielä lisätä tähän FAIL ja FACEPALM mutta se olisi ehkä jo liian tylyä.
   Huomaa että olet ministeri, koska puhut typeriä. Puhut muistinkäytöstä, vaikka nyt puhuttii netin nopeudesta. Normaalilla nettiyhteydellä (ADSL, kaapeli, WDSL...) et huomaa netin nopeudessa mitään eroa vaikka sulla olisi kymmeniä välilehtiä selaimessa auki. Haiskahtaa mokkula-hommeleilta. Annan pilkunviilausyrityksestäsi nolla tähteä viidestä.

   Lainaa

  8. hyvä yritys 28.6.2012 8:47
   Tulos: +71 (85 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Kyllä se vain vaikuttaa. Kysessä on siis nettiselaimen avoinna olevat välilehdet. Jokainen avoinna oleva välilehti syö resursseja. Kokeile itse: aukaise monta välilehteä ja lataa kullekin esim. Feissarimokat. Mene Task Manageriin ja katso Processes-välilehdeltä niin huomaat, että kutakin avoinna olevaa välilehteä kohti kone käyttää muistia vaihtelevan määrän, tyypillisesti kymmeniä kilotavuja per auki oleva välilehti. Ennen pitkää kone on niin tukossa kaikista muistia varaavista prosesseista, että se vaikuttaa jopa selailun nopeuteen.
   Paitsi että "netin nopeudesta" puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan netin nopeutta. Jos joku kysyy, miten nopea netti sulla on, alat tuskin kertomaan koneesi raudasta sen kummemmin? Ja kyllähän se nettikin niistä välilehdistä/ikkunoista tukkeutuu, riippuen tietysti siitä, mitä siellä on auki.

   Lainaa

  9. Tulos: -23 (59 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Kyllä se vain vaikuttaa. Kysessä on siis nettiselaimen avoinna olevat välilehdet. Jokainen avoinna oleva välilehti syö resursseja. Kokeile itse: aukaise monta välilehteä ja lataa kullekin esim. Feissarimokat. Mene Task Manageriin ja katso Processes-välilehdeltä niin huomaat, että kutakin avoinna olevaa välilehteä kohti kone käyttää muistia vaihtelevan määrän, tyypillisesti kymmeniä kilotavuja per auki oleva välilehti. Ennen pitkää kone on niin tukossa kaikista muistia varaavista prosesseista, että se vaikuttaa jopa selailun nopeuteen. Ai niin, taisit viitata nettiliittymän nimellisnopeuteen. No sillä ei ole mitään merkitystä kun puhutaan reaalinopeudesta – koska siitähän kyllä tässä oli kyse, halusit tai et. Annan pilkunviilausyrityksestäsi puoli tähteä viidestä. Mieleni tekisi vielä lisätä tähän FAIL ja FACEPALM mutta se olisi ehkä jo liian tylyä.
   Saa olla satoja välilehtiä auki, että modernilla koneella olisi mitään vaikutusta. Käytännössä ei siis vaikuta.

   Lainaa

  10. Tulos: -25 (53 ääntä)
   Itseltä löytyy 32 GB muistia, joten välilehtiä saa kyllä ihan huoletta availla ilman, että REAALINOPEUS kärsii.

   Lainaa

  11. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Minä kyllä olen huomannut ADSL:lläkin eroa. Ja sitä paitsi ehkä Katariinalla on se mokkula.

   Lainaa

  12. Tulos: +88 (98 ääntä)
   Tuo kahdeksan patjan äiti oli kyllä hauska :)

   Lainaa

  13. Tulos: +8 (32 ääntä)
   jr: Minä kyllä olen huomannut ADSL:lläkin eroa.Ja sitä paitsi ehkä Katariinalla on se mokkula.
   Vaikka olisi ikiwanha modeemi niin ei niillä välilehdillä silti ole vaikutusta. Ainoastaan jos niitä on liikaa auki suorituskykyyn nähden, ei prosessori jaksa prosessoida verkkoliikennettä jolloin tämä saattaa näkyä "hitautena". Ei se netti kuitenkaan hidastu, joten toisella koneella verkko on edelleen nopea. On tietenkin eriasia jos on välilehdillä on sivustoja jotka lähettelevät jatkuvasti pyyntöjä.

   Lainaa

  14. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Mokkulalla varsinkaan ei tartte olla ku pari välilehteä auki jotka sisältää esim. giffejä, flashiä tai vaikkapa youtuben latautumassa olevan musiikkivideon ni ei paljoa hurrata. Itel 10M kaapeliyhteys ja ei tääkään mahdottomia kestä jos välilehdet sisältää juurikin noita latautuvia videoita, tms raskasta materiaalia. Tietysti jos on upouusi tietokone 100M valokuidulla ja vara laittaa sinne se kymmenen gigaa muistia ni hittoakos siinä, antaa palaa vaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +106 (122 ääntä)
   Täytyy varmaan lopettaa kommenttien lukeminen, ku täällä aina riidellään...

   Lainaa

  16. Tulos: +55 (69 ääntä)
   JEE! Kohta tulee Sekalaisia, osa 100!

   Lainaa

  17. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Niinno, riippu tietenkin mitä niillä avoimilla välilehdillä on. Jos jokaisella pyörii joku videoklippi tai biisi streamina, niin tottakai silloin ne syö "netinkin" nopeutta, mutta jos kyseessä on joku feissarimokat -tyylinen sivu, niin ei sen pitäisi vaikuttaa enään käytettävissä olevaan yhteysnopeuteen millään tavalla sen jälkeen, kun selain on sivun kerran ladannut. Prosessorin ja muistin käyttö on sitten asia erikseen, mutta niistähän ei ollutkaan kyse.

   Lainaa

  18. Tulos: +31 (35 ääntä)
   JEE! Kohta tulee Sekalaisia, osa 100!
   Voi että, kuinka moni vielä muistaa, kun katsoit innoissani Sekalaisia osa 5 :ttä? Kauan on roikuttu täällä :D

   Lainaa

  19. Tulos: -36 (44 ääntä)
   Mirjami on vähän niiku Viljami :'''''''D

   Lainaa

  20. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Tunnen Katariinan ja kyllä Katariinalla on mokkula!

   Lainaa

  21. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Öyh, herää vaan kysymys että jos se puhuu ikkunoista niin miksi kaikki jauhaa välilehdistä? Ikkuna ja välilehti kun ovat eri asioita.. Tosin Katariina itse taisi sekoilla ikkunoidensa ja välilehtiensä kanssa.

   Lainaa

  22. Tulos: +45 (49 ääntä)
   peruseppo: Kenen nimi on oikeesti Mirjami =DD
   Kenen nimi on oikeesti eppo?

   Lainaa

  23. Tulos: +41 (45 ääntä)
   peruseppo: Kenen nimi on oikeesti Mirjami =DD
   Väestörekisterikeskuksen mukaan 20 916 naisen ja alle viiden miehen. Sisältää kuolleet.

   Lainaa

  24. Tulos: +3 (13 ääntä)
   JEE! Kohta tulee Sekalaisia, osa 100!
   Mietin samaa jo kauan aikaa sitten. Ihanat feissarimokat <3

   Lainaa

  25. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Ihan normaali nimi.

   Lainaa

  26. Tulos: -6 (22 ääntä)
   LOL: Täytyy varmaan lopettaa kommenttien lukeminen, ku täällä aina riidellään…
   jaaa ja mistä lähtien jostain aiheesta keskustelu/väittely on ollut riitelyä?

   Lainaa

  27. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Jos Katariinalla on mokkula, niin siinä tapauksessa voi ihan ne fyysisetkin ikkunat vaikuttaa netin nopeuteen.

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ihmiset tulee tänne lukemaan mokia, nauraa muille, vaikka itse riitelevät täällä kuin pikkulapset, yrittävät olla jotain ja pätevät asioissa, joista ei tiedä mitään. Keillekköhän tässä saisi oikeasti nauraa?

   Lainaa

  29. Tulos: -10 (20 ääntä)
   Mun netti toimii niiin vituuuun hyvin että avaan aina 1000 välilehtee ja kaikissa jonkun lainen sivu auki jeee!!! vetäkää käteen pellet!

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (7 ääntä)
   qwerty: Ihmiset tulee tänne lukemaan mokia, nauraa muille, vaikka itse riitelevät täällä kuin pikkulapset, yrittävät olla jotain ja pätevät asioissa, joista ei tiedä mitään. Keillekköhän tässä saisi oikeasti nauraa?
   OOT JUMALA ! ainoo asiallinen!

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Mitä ihmettä, olen eilen skipannut tämän :o Onneksi tulin lukemaan näitä ennen kuin huomenna tulee uudet :)

   Lainaa

  32. どどーん! 29.6.2012 23:38
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   LOL: Täytyy varmaan lopettaa kommenttien lukeminen, ku täällä aina riidellään…
   Mää tulen aina nimenomaan kattomaan mitä kivoja tappeluita on taas syntynyt.

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Yksinkertaisesti sanotuna, netin nopeus eli kaistasi nopeus ei muutu jos sinulla on monta välilehteä auki. Jos nämä kaikki välilehdet lataavat uutta sivua voi lataus tuntua normaalia hitaammalta koska jokainen välilehti käyttää silloin kaistaa. Omalla koneellani ja 24 megan laajakaistalla einvälilehdillä ole minulla mitään vaikutusta. Mitä tuohon prosesseihin ja muistinkäyttöön tulee niin toki kone joka ei ole sisuksiltaan tarpeeksi tehokas hidastuu suuren muistinkäytön takia, mutta ei se vaikuta netin eli kaistasi nopeuteen vaan yleensäkin saa selaimesi (joka on koneeseesi asennettu ohjelma internättenin tutkimista varten) toiminnan hidastumaan kuten kaiken muidenkin ohjelmien koneessasi (pelit yms) Nyt kun asiat yllä selvät niin päästään lopputulokseen: heikkotehoinen kone luo illuusion että internetin selaamisessa käyttämäsi kaistannopeus hidastuisi koska välilehtiä on avoinna, vaikka tosiasiassa koneesi suorituskyky ei riitä pitämään yllä tietokoneen normaalisuorituskykyä liian kovan rasituksen takia. Eli tässätapauksessa koko tietokone hidastuu. (Tämä on mitä omasta kokemuksestani osaan sanoa ja tiedän, voin olla väärässäkin. Joten korjatkaa toki mikäli kaikki yllä on päin persettä). Hyvää viikonloppua! :) Analyz

   Lainaa

  34. vaikeakexiänimimerkkiä 3.7.2012 21:31
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Sofia taisi olla prinsessa, toivottavasti herne muistettiin

   Lainaa

  35. pesservisser 4.7.2012 19:50
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   No kyllä itse megan ilmaisessa yhteydessä huomaan, nimenomaan siinä vaiheessa kun alan ladata välilehtiä. Pitää muistaa, ettei auo useita kerralla. siinä latausvaiheessa on hidasta, sitten kun niitä on tuolla taustalla auki, riippuu siitä mitä siellä on. jos siellä pyörii jotain mainoksia, kyllähän se hidastuu.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tietysti jos on upouusi tietokone 100M valokuidulla ja vara laittaa sinne se kymmenen gigaa muistia ni hittoakos siinä, antaa palaa vaan.
   Mul on 4 vuotta vanha kone, mutta jaksaa helposti satoja välilehtiä jos jaksais niin montaa avata. 10 gigaa muistia maksaa ~100€, ei oo iso investointi jos sitä muistia pitää koneeseen kuitenki ostaa ku sellasen rakentaa (valmisskeidat asia erikseen)... 100M valokuitu, miksi?? Mulla on DNA:n 100M kaapeli netti, maksaa alle 50€ kuussa ja täysnopeuksisen mokkulanki sai kaupan päälle pariks vuodeks, en tunne itteäni kovinkaa porvariks, nopeempiki netti olis kaapeliin tarjolla ja kaapelitalous ei tietääkseni oo mikään huippuhieno ja moderni asia?

   Lainaa

  37. naurava kulkuri 20.12.2012 14:40
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   en älynny mitä hauskaa tossa tokavikassa oli ? avaruuessahan on vaa murretta???

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tokassa "mokassa" Johannan kommentti on mielestäni asiaton. Ei vanhoille ihmisille saa irvailla, sen takia, että he kysyvät asiasta, joka heidän mieltään askarruttaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ja kyllähän se nettikin niistä välilehdistä/ikkunoista tukkeutuu, riippuen tietysti siitä, mitä siellä on auki.
   Javascript tässä tehokas jumittaja html5
   To avoid exposing Web authors to the complexities of multithreading, the HTML and DOM APIs are designed such that no script can ever detect the simultaneous execution of other scripts.
   Voipi vaikuttaa. Hyvin monille tapahtumille on javascript -tapahtumat. Eli odotetaan että asianmukainen javascript-koodi saa ensiksi luvan päästä suoritukseen ennen kuin selain reagoi käyttäjän syötteeseen tai hiiren käyttöön.

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (2 ääntä)
   silli: Itseltä löytyy 32 GB muistia, joten välilehtiä saa kyllä ihan huoletta availla ilman, että REAALINOPEUS kärsii.
   se RAM nyt ei vaan auta hevon helvettiä tässä tilanteessa jos nettiyhteys ei siihen samaan pysty..

   Lainaa

  41. Pesemätön vesimeloni 5.9.2022 7:47
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Niitä laitteita kuuluu käyttää kuvausrekvisiittana. Niihin ei saa koskea, koska voi tulla hiki.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuntosali, kallis, halpa, hymiö, ikä, ikkunat, aurinko