Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Facebook tauolle

"Otan Facebookin pois käytöstä viikoksi."
Facebook tauolle

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +778 (826 ääntä)
      mitä vittua

      Lainaa

    2. Tulos: +468 (516 ääntä)
      Tuntuu että tosta vieroituksesta tuskin tulee mitään. Lapsikin puhuu facen välityksellä.

      Lainaa

    3. päläpälä 19.5.2012 0:08
      Tulos: +712 (740 ääntä)
      Moderni perhe.

      Lainaa

    4. Tulos: +207 (241 ääntä)
      voi luoja...

      Lainaa

    5. Minäpä minä 19.5.2012 0:24
      Tulos: +206 (238 ääntä)
      Nykyajan perheet..

      Lainaa

    6. Tulos: +124 (206 ääntä)
      yhtä turha ku tää kommentti

      Lainaa

    7. Tulos: -106 (244 ääntä)
      Onko jokaisella perheenjäsenellä oma konekin...? :D

      Lainaa

    8. Tulos: +88 (126 ääntä)
      tälläistä on normaali perhe-elämä nykyään. hurraa!

      Lainaa

    9. Tulos: +39 (129 ääntä)
      :D go timo!

      Lainaa

    10. Tulos: +202 (292 ääntä)
      Odessa: Onko jokaisella perheenjäsenellä oma konekin…?
      No mitäs ihmeellistä siinä on? O_o

      Lainaa

    11. Tulos: +84 (140 ääntä)
      En malta odottaa Ällön kommenttia "alakertaan tulemisesta".

      Lainaa

    12. Tulos: +52 (92 ääntä)
      Odessa: Onko jokaisella perheenjäsenellä oma konekin…?
      Niin...? Tai vaikkei olis kaikilla konetta niin voihan joku noista olla esim. kännykällä tai iPadilla facessa..

      Lainaa

    13. Tulos: +63 (81 ääntä)
      Onneks mun vanhemmilla ei ole facea, niin meistä ei pääse kehittymään tällaisia :-D

      Lainaa

    14. Tulos: +118 (184 ääntä)
      Mr. X: En malta odottaa Ällön kommenttia “alakertaan tulemisesta”.
      Turhaan odotat kun Ällö on saanu meidät jo ajattelemaan näitä kaksmielisyyksiä, vaikka pelkästään ajattelemalla "mitä Ällö tästä sanoisi. Ällö on oikea lahja niille ihmisille jotka eivät osaa tai ennen osanneet ajatella kaksimielisesti, täällä sen opettaa Ällö. Itse ajattelen asioista usein kaikki puolet ja pidän itseäni hyvinkin kaksimielisenä (ilman jakomielitautia).:D Mr. Ällö on saanut ihmiset täällä huomaamaan asioissa useammin nämä kaksimieliset puolet vaikka väkisin,eli näyttämällä ne. Ne täytyy kuitenkin vielä osata ottaa huumorilla eikä minään "hyihyi yök yök" reaktioina. Itse en pelkää avata Ällön linkkejä, koska minusta on hienoa että joku jaksaa tehdä noin paljon työtä muiden viihdyttämiseen. Ei varmaan moni jaksaisi ettiä moisia kuvia ja ladata niitä vielä erikseen nettiin jos kukaan ei niitä katsoisi. Huumorillahan Ällö tätä tekee eikä siksi että olisi kieroutunut pervo setämies (tai kuka tietää). Pääpaino on kuitenkin siinä miten ihmiset oikeasti alkavat ajattelemaan näitä kaksimielisyyksiä ja se on hienoa koska huumoria tarvitaan aina, ja tämä on sitä myös. Ällö opettaa huumorintajuttomiakin vaikka kaikkia ei tietenkään voi saada ymmärtämään. Sanon suoraan että arvostan Ällön vaivannäköä. Kutsukaamme tätä "Ällön metodiksi" Analyzed

      Lainaa

    15. Tulos: +41 (63 ääntä)
      Mä juttelen äiten kans facessa. JOSKIN, olen asunut omillanikin jo yli 14 vuotta XD Sillonkunmääolinnuori kauhisteltiin, miten tekstareita läheteltiin kaverille joka saattoi istua vieressä. Itse en harastanut, kun piti itse maksaa omat laskut alusta asti, mutta muistan miten monissa perheissä ainut kommunikointi tapahtui kännykän välityksellä. Surullista.

      Lainaa

    16. Tulos: +52 (68 ääntä)
      Tulee ihan tippa linssiin näin hyvistä perhesuhteista.

      Lainaa

    17. Tulos: -22 (32 ääntä)
      seervaus

      Lainaa

    18. Tulos: +12 (58 ääntä)
      Ja tämä juttuhan ei tietenkään voinut olla osittain huumoria... :D On nimittäin ihan normaalia, että vanhemmat ja lapset vitsailevat keskenään. Äiti varmaan halusi pitää Facebookista taukoa, mutta muu juttu onkin sitten läppää (näin rautalangasta väännettynä tänne kommentoiville tosikoille). ;)

      Lainaa

    19. Tulos: +27 (69 ääntä)
      Minusta tää ei oo enää edes hauskaa, vaan tuntuu että perheessä yks jos toinenki on vähän vajaa.

      Lainaa

    20. Tulos: -4 (42 ääntä)
      meill ei oo ainakaan koskaan ollu ku yksi tietokone ja oman hankin vasta nyt kun olen 22v:O

      Lainaa

    21. Tulos: -19 (27 ääntä)
      Odessa: Onko jokaisella perheenjäsenellä oma konekin…?

      Lainaa

    22. Tulos: -61 (105 ääntä)
      jopo: No mitäs ihmeellistä siinä on? O_o
      Hei c'mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.

      Lainaa

    23. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Moderni perhe. Onneksi meitä on vielä monta, jotka tykkäämme jutella asiat kasvokkain.

      Lainaa

    24. Tulos: +29 (45 ääntä)
      Ei kolmessa tietokoneessa mitään outoa ole, halpa minikannettava lähtee ihan muutamalla satasella eli sellaisen voi ostaa vaikka teini itse kesäduunipalkastaan. Tottakai tuntuu hurjalta kolme konetta jos ne ovat pelkkää facebook-surfailua varten niin kuin tämäkin juttu antaa ehkä hieman ymmärtää, mutta ajatelkaas jos vaikka toisellakin vanhemmalla on sellainen työ, että kone on oltava koko ajan käsillä, puhumattakaan siitä jos molemmat vanhemmat tarvitsevat konetta päivittäisessä elämässä. Ei siinä voi enää puhua törsäilystä vaan ihan käytännöstä ja arjen helpottamisesta. Meillä on perheessä yksi kone enemmän kuin on perheenjäseniä: molemmat tarvitsevat kunnolla toimivat pöytäkoneet mutta kannettava on oltava jo ihan opiskelun ja sen käytännöllisyyden takia, ja vietämme edelleenkin enemmän aikaa yhdessä kuin moni muu keskivertoperhe ja riitelemme huomattavasti vähemmän. Mitä mokaan tulee niin sanon vain että surullista, todella surullista.

      Lainaa

    25. Tulos: +16 (26 ääntä)
      Tähän "kolme konetta perheessä" -keskusteluun sanoisin, että isä saattaa olla koneella esim. töistä käsin. Ja ei kolme konetta muutenkaan nykyisin ole niin ihmeellistä, esim. vanhemmilla läppärit työpaikalta ja lapsella vaikka pöytäkone. (Ja kuten on mainittu, on myös mahdollista, että käytetään jotain miniliäppäriä, iPadia tai vaikka kännykkää).

      Lainaa

    26. Tulos: +3 (29 ääntä)
      hah: Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      nykysinhän koneita saa n.400€/kpl. Ei kuulosta minusta törsäilylle. Ja monilla työssäkäyvillä on omat työkoneet joten ei niitä koneita tarvitse ostaa kuin lapsille. Menee kätevästi esim joululahjasta.

      Lainaa

    27. Tulos: -10 (36 ääntä)
      hah: Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      Joo ja sitten ne ihmiset siellä "kehitysmaassa" vois olla tosi ilosia kun sun kaltanen ylimielinen pelle menee sinne känisemään että "voi voi voi kun teillä on niin kauheeta mullapa on kotona kivaa hähhää niin tehän ootte sellasia luusereita ettette kykene mihinkään ilman MINUN, suuren maailmanpelastajan apua. No niin ja saanks mä nyt ottaa kuvia teidän kuolevista lapsista että voin laittaa ne facebookiin jotta voin näyttää kavereilla mikä HYVÄ IHMINEN minä olen" Ja hei, tietokoneita saa nykyisin aika halvalla plus sitten käytettynä. Ja jos tekee koneella töitä niin on ne aika hyödyllisiä, plus sitten voi jutella perheelle kun asuu poissa kotoa, kavereille jotka asuu toisissa maissa ja niin edespäin. Ja viihde on ihmiselle aika hyödyllistä loppujen lopuks, uskoisin että kaikki pimahdettais jos ei ois mitään viihdyttävää puuhasteltavaa.

      Lainaa

    28. Tulos: -31 (67 ääntä)
      Mitähän ihmeellist on kolmessa koneessa? :D Nimimerkillä 5 pöytäkonetta, 2 läppäriä ja yksi iPad talossa, unohtamatta kuutta televisiota, videotykkiä ja Wiitä (jolle on tietenkin oma televisio ja jolla voi myös käydä netissä)

      Lainaa

    29. Tulos: -3 (27 ääntä)
      Mun mielestä toi on tosi surullista :( Nykyään jopa perheideen jäsenet kommunikoivat toistensa kanssa internetin välityksellä ..

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Miks kaikki puhuu vaan koneista? Voi sitä olla esim. Playstationilla tai puhelimellakin facebookissa.

      Lainaa

    31. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      Oma koneeni on ostettu käytettynä 15 eurolla (halvemmallakin olisi saanut käyttökelpoisia mutta halusin juuri tämän mallin) joten tietokoneita saa ihan hyvin halvallakin.

      Lainaa

    32. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Onpa meilki kahden hengen taloudessa kaksi tietokonetta, puhelimilla pääsee nettiin kätevästi ja on viä kaksi pelikonsolia joilla voi kummallakin käyttää nettiä. No annan mää kyl rahaa hyväntekeväisyyteenki kuukausittain. Mutten silti ole rikas :D

      Lainaa

    33. Tulos: +6 (22 ääntä)
      Minäpä minä: Nykyajan perheet..
      yms. muut kommentit. voi hellanlettas oikeesti, kaikesta teki keksitte valitettavaa. Tämäkin juttu iha harmiton ja hauska, niin vain tästäkin saadaan nykyajan kauhistelemista. Feissarimokat on ihan ok sivusto, mutta ärsyttää aina kun eksyy kommenttiosioon ja saa lukea ''suomen tulevaisuus...'' ja ''tää on tätä nykyaikaa'' - kommentteja. Hankkikaa elämä.

      Lainaa

    34. Tulos: +14 (16 ääntä)
      hah: Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      Meillä on kahden hengen talous ja siitä huolimatta kaksi tietokonetta, koska tarpeet ovat erilaiset. Avomies pelaa ja tarvitsee tehokkaan koneen, mä tarvitsen keveyttä ja liikuteltavuutta, joten läppäri. Halvimmat läppärit ovat nykyään muutaman satasen verran, ei ole kovin iso rahareikä ostaa kolmea konetta samaan talouteen, varsinkin jos toinen/molemmat vanhemmista tarvitsevat omaa työkonetta.

      Lainaa

    35. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Facebookiinhan pääsee nykyään millä tahansa laitteella. Koneella, läppärillä, padilla, luurilla, konsoleilla, uusilla tv:illä jnejne.. Kohta varmaan leivänpaahtimellakin, että eipä tuo niin ihme että samassa taloudessa asuvat käyttävät FB:tä kuka milläkin laitteella. ..en kyllä lukenut ihan kaikkia kommentteja joten tämä kommentti saattoi olla täysin turha - kuten suurin osa kommenteista täällä aina muutenkin.

      Lainaa

    36. Tulos: -14 (22 ääntä)
      Kun lähettiin tähän kone keskusteluun niin pelkästään minulla on kaksi toimivaa konetta, toinen kyl sellainen miniläppäri. Muulla perheellä löytyy yksi pöytäkone, 2 normi läppäriä ja yksi miniläppäri ^^ espoolaisilla on katos varaa maksaa :) vituttaako?

      Lainaa

    37. jaaakkojne 21.5.2012 0:13
      Tulos: -2 (10 ääntä)
      Mitä hemmetin porukkaa täällä oikeen on kommentoimassa kun suurin osa ei ymmärrä ottaa asiaa huumorilla mitä se 100,1% varmasti oli.

      Lainaa

    38. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Feissarimokiin voisi laittaa myös tämän jutun otsikon: "Facebook tauolle". Nouse, riennä, suomen kieli.

      Lainaa

    39. Noussen, rientänen... 21.5.2012 20:42
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      Jarmo, jospa kyseessä ei olekaan ilmaus "Ryhdyn Facebook-tauolle", vaan "Nyt laitetaankin Facebook tauolle tässä perheessä"?

      Lainaa

    40. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Odessa: Onko jokaisella perheenjäsenellä oma konekin…?
      NO TIETTY

      Lainaa

    41. Tulos: -3 (13 ääntä)
      hah: Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      Hyväntekeväisyyslahjoituksista kun meneekin leijonanosa oikeasti apua tarvitsevien hyödyksi, eikä kohdemaiden hallinto vedä lanttiakaan röyhkeästi välistä. Ihan pokerinaamalla nyt veikkaan, että noin 5 % avusta päätyy lopulta tarkoitettuun kohteeseensa.

      Lainaa

    42. seppo suolarinkilä 22.5.2012 7:36
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Huh huh. Ai 3 konetta yhdessä perheessä outoa? Itselleni noita on kertynyt jo 3 pöytäkonetta. Olisi enemmänkin mutta olen yhdistellyt osia yhdeksi toimivammaksi ja lahjoittanut porukoilleni yhden. Niitä kertaa jo vuosien saatossa, erityisesti jos tarvitsee konetta jolla tekeekin jotain. Niiden elinikä kun ei ole ikuinen. Itse käytän pelaamiseen sekä video- ja kuvaeditointiin, joten jonkunlainen peruskone on vähintään tarpeen ja mieluusti hieman tehokkaampikin.

      Lainaa

    43. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Meillä oli lapsuudenkodissa ainakin neljä tietokonetta jo 20 vuotta sitten, eikä tosiaankaan oltu mitään rikkaita. Kyse oli lähinnä siitä ettei talossa ennestään olleita koneita koskaan viety kaatopaikalle kuten nykyään tehdään, joten niitä kertyi. Tosin näyttöjä/telkkareita ei ollut tarpeeksi, joten kaikkia ei voinut käyttää samaan aikaan. Nykyisin tietokoneita on hyvin helppo saada Suomessa vaikka ilmaiseksi, joten kyse ei ole enää ollenkaan rahasta vaan lähinnä siitä, kuinka paljon kehtaa pitää romua huushollissa ja paljonko sen kanssa askarteluun jaksaa käyttää aikaa.

      Lainaa

    44. Älä itke rumalapsi 19.7.2012 19:05
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Hei c’mon, kaikilla ei ole rahaa tollaseen törsäilyyn, kolme konetta yhdessä perhessä? Jotain rajaa. Jos itelläni olis käyttää rahaa noin vain, lahjottaisin hyväntekeväisyyteen tai vaikka lähtisin vapaaehtoiseksi johonkin kehitysmaahan, jotta rahasta olisi jollekin jotain oikeaa h y ö t y ä.
      Meillä assuu täällä nelijä henkee, ja mitenpä muutenkaan, meil on nelijä konetta joissa kaikissa on netti. Mitä jos heijän perheessä on 12 lasta ja 3 konetta? ei paha.. you don't know everything and you can't know everything..

      Lainaa

    45. Ratiritiralla 14.11.2012 19:35
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      ANALyysi: Turhaan odotat kun Ällö on saanu meidät jo ajattelemaan näitä kaksmielisyyksiä, vaikka pelkästään ajattelemalla “mitä Ällö tästä sanoisi. Ällö on oikea lahja niille ihmisille jotka eivät osaa tai ennen osanneet ajatella kaksimielisesti, täällä sen opettaa Ällö. Itse ajattelen asioista usein kaikki puolet ja pidän itseäni hyvinkin kaksimielisenä (ilman jakomielitautia).:D Mr. Ällö on saanut ihmiset täällä huomaamaan asioissa useammin nämä kaksimieliset puolet vaikka väkisin,eli näyttämällä ne. Ne täytyy kuitenkin vielä osata ottaa huumorilla eikä minään “hyihyi yök yök” reaktioina. Itse en pelkää avata Ällön linkkejä, koska minusta on hienoa että joku jaksaa tehdä noin paljon työtä muiden viihdyttämiseen. Ei varmaan moni jaksaisi ettiä moisia kuvia ja ladata niitä vielä erikseen nettiin jos kukaan ei niitä katsoisi. Huumorillahan Ällö tätä tekee eikä siksi että olisi kieroutunut pervo setämies (tai kuka tietää). Pääpaino on kuitenkin siinä miten ihmiset oikeasti alkavat ajattelemaan näitä kaksimielisyyksiä ja se on hienoa koska huumoria tarvitaan aina, ja tämä on sitä myös. Ällö opettaa huumorintajuttomiakin vaikka kaikkia ei tietenkään voi saada ymmärtämään. Sanon suoraan että arvostan Ällön vaivannäköä. Kutsukaamme tätä“Ällön metodiksi” Analyzed
      Ai että ihan opettaa huumoritajuttomia kaksimielisiksi? Sorry kaveri, ei voi olla kovinkaan huumorintajuinen, jos vääntää asiat usein kaksimielisiksi. Se lähinnä kertoo huumorintajun puutteesta.

      Lainaa

    46. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Ratiritiralla: Ai että ihan opettaa huumoritajuttomia kaksimielisiksi? Sorry kaveri, ei voi ollakovinkaan huumorintajuinen, jos vääntää asiat usein kaksimielisiksi. Se lähinnä kertoo huumorintajun puutteesta.
      Perustele? Kaksimielisyys on yksi huumorin laji. Sinä voit olla sitä mieltä, että se on huonoa huumoria, mutta et sinä sitä antihuumoriksi voi määritellä.

      Lainaa

    47. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Siis mitääääää? Ai kolmessa koneessa ei ole mtn ihmeellistä kun saa muutamalla satasella, voi dah kun kaikilla ei VAAN YKSINKERTAISESTI OLE ylimääräisenä muutamia satasia, Huoh.

      Lainaa

    48. Tulos: +5 (5 ääntä)
      kkyh: Mun mielestä toi on tosi surullista Nykyään jopa perheideen jäsenet kommunikoivat toistensa kanssa internetin välityksellä ..
      No kommunikoi sentään jotenkin. Netin välityksellä voi olla helpompi lisäksi kertoa vanhemmilleen asioita, joita ei muuten välttämättä kehtaisi.

      Lainaa

    49. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Sairasta. Timo oot ääliö.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Facebook, tauko, pois käytöstä, perhe, äiti, isä, tytär