Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Valehammaslääkäri?

"Menin lääkäriin valittamaan kipeästä alahampaasta"
Valelääkäri?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +357 (381 ääntä)
   Siin ei voinu paljoo ku olla että jaaha ja antaa sen kiskoo.
   Tietenkään ei voinut kysyä hammaslääkäriltä, että miksi näin? Eikä ne hammaslääkärit kuitenkaan väkisin mitään tee, että ei siihenkään olisi ollut pakko suostua. Jos kyseessä oli viisaudenhampaat, tuo tosin on vähän ymmärrettävämpää. Jos yksi aiheuttaa kipua, vetävät 'lääkärit mielellään ne kaikki pois. Ja alhaalla olevat viisaudenhampaat ovat yleensä huomattavasti ylempiä tiukemmassa.

   Lainaa

  2. Tulos: +233 (247 ääntä)
   Joo, jos on viisaudenhampaat kyseessä, ihan oikein toimi hammaslääkäri. Jos alempi viisuri oli kipeä niin luultavasti tulehtunu eli ei voinu sitä poistaa tulehtuneena.. Ja haluavat yleensä tosiaan kaikki viisurit poistaa, joten eipä menny ainakaan varattu aika hukkaan :D Ois se tohtori toki voinu ilmasta asian vähän selvemmin, kuten Petterikin.

   Lainaa

  3. Tulos: +146 (172 ääntä)
   Omasta kokemuksesta voin sanoa et hammaslääkärit ei paljoa kerro etukäteen mitä tekevät eikä kauheen hyvin selitä tekemisiään jälkeenkään päin. Ei ainakaan lapsille..

   Lainaa

  4. Tulos: +173 (177 ääntä)
   Mulla kävi myös näin, alahammas oli kipeä koska ylähammas hinkkasi siihen (viisaudenhampaat): ylähammas poistettiin. Ei särkenyt sen jälkeen. Toki oma lääkärini kertoi miksi veti "väärän" hampaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +29 (47 ääntä)
   Siruka: Tietenkään ei voinut kysyä hammaslääkäriltä, että miksi näin? Eikä ne hammaslääkärit kuitenkaan väkisin mitään tee, että ei siihenkään olisi ollut pakko suostua. Jos kyseessä oli viisaudenhampaat, tuo tosin on vähän ymmärrettävämpää. Jos yksi aiheuttaa kipua, vetävät ‘lääkärit mielellään ne kaikki pois. Ja alhaalla olevat viisaudenhampaat ovat yleensä huomattavasti ylempiä tiukemmassa.
   Kyllä mäkin ajattelisin, että hammaslääkäri osaa hommansa ja sillä olis syy siihen, vaikka se sanoiskin mitä..

   Lainaa

  6. Tulos: -58 (80 ääntä)
   Sirunka; Jouduin syksyllä hammaslääkäriin, oli tulehdus ikenessä ja en tiennyt asiaa. Oli joku päivystävä akka ja puudutti, otti ylähampaan viidaudenhampaan pois, anto lapun käteen "Tässä on antibiottikuuri".. Olin ihan ???, miksi se mulle sellasen antoi ja kysyin. "No sulla on ikenissä tulehdus, etkö ole huomannut?". Ei hyvää päivää sanon minä. Veti TERVEEN ja EHJÄN viisaudenhampaan pois kun alhaalla ikenissä tulehdus? Ei voi muutakuin kirota. Prkl.

   Lainaa

  7. Tulos: +37 (57 ääntä)
   MaMMa-90: Sirunka; Jouduin syksyllä hammaslääkäriin, oli tulehdus ikenessä ja en tiennyt asiaa. Oli joku päivystävä akka ja puudutti, otti ylähampaan viidaudenhampaan pois, anto lapun käteen “Tässä on antibiottikuuri”.. Olin ihan ???, miksi se mulle sellasen antoi ja kysyin. “No sulla on ikenissä tulehdus, etkö ole huomannut?”. Ei hyvää päivää sanon minä. Veti TERVEEN ja EHJÄN viisaudenhampaan pois kun alhaalla ikenissä tulehdus? Ei voi muutakuin kirota. Prkl.
   No viisaudenhampaista on tarkoitus luopua jossain vaiheessa, mutta kuten joku jo sanoi, ei niitä voi poistaa jos siellä ikenissä jyllää tulehdus. Eli eikö se nyt ole parempi, että otti sen yläviisurin pois, ennen kuin se kasvoi liikaa tai alkoi painaa hammasriviä epämuotoiseksi?

   Lainaa

  8. Tulos: +30 (76 ääntä)
   ^ "tarkoitus luopua", mitävittua jos saan kysyä?

   Lainaa

  9. Tulos: +66 (74 ääntä)
   @ Jaana Ei tietääkseni viisureita ole pakko repiä pois, jos niistä ei ole mitään haittaa. Itselläni ei ne ainakaan mitenkään haittaa elämää tai särje, joten en ajatellut mennä revittämään poiskaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +9 (15 ääntä)
   No minä kävin joskus hammaslääkärillä hammassäryn takia ja päädyinkin hammaskirurgille. Sillä ei ollut lainkaan sellaisia työkaluja, joilla pystyi paikkaamaan hammasta, joten ainoa mitä se pystyy tekemään on vetää hammas pois. Minun tapauksessani jäin odottamaan peruutusaikaa hammaslääkärille ja pääsin parin tunnin päästä uudestaan paikattavaksi. (Ehkä tässä tarinassa on käynyt jotenkin samalla tavalla.)

   Lainaa

  11. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Viisaudenhampaista.. Ei niistä mikään pakko ole luopua, mutta todennäköisesti näin kuitekin käy. Viisaudenhampaat ovat ihan takimmaiset hampaat ja ne ovat niin takana, ettei sinne yllä kunnolla hammasharjalla. Joten jossain vaiheessa niihin tulee reikä tai muuta mätää ja siksi ne otetaan pois. Ei sitä missään laissa ole sanottu eli kyllä ne saa pitää, jos vain haluaa. Ja jos esim. teini-iässä on poistettu hampaita (oikomishoito tms.), niin ne eivät välttämättä ole lainkaan niin hankalat (vaikka kyllä niihin silti tulee reikä aika helposti).

   Lainaa

  12. Tulos: +10 (20 ääntä)
   sepä kun ei tarkemmin sanonut että etu vai takahampaat. itellä tuli heti mieleen etuhampaat :D

   Lainaa

  13. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Tämä nyt menee ohi alkuperäisen statuksen, mutta todellakin viisaudenhampaita EI enää poisteta automaattisesti. Minulla on kaikki viisaudenhampaat puhjenneet ja kasvaneet suoraan. Useampi hammaslääkäri on sanonut että ne poistetaan ainoastaan, jos ne tulehtuvat. Terveinä ne saavat olla paikallaan.

   Lainaa

  14. Kommentaattori 3.4.2012 16:30
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   MaMMa-90: Sirunka; Jouduin syksyllä hammaslääkäriin, oli tulehdus ikenessä ja en tiennyt asiaa. Oli joku päivystävä akka ja puudutti, otti ylähampaan viidaudenhampaan pois, anto lapun käteen “Tässä on antibiottikuuri”.. Olin ihan ???, miksi se mulle sellasen antoi ja kysyin. “No sulla on ikenissä tulehdus, etkö ole huomannut?”. Ei hyvää päivää sanon minä. Veti TERVEEN ja EHJÄN viisaudenhampaan pois kun alhaalla ikenissä tulehdus? Ei voi muutakuin kirota. Prkl.
   Kyse onpi siitä että yläviisaudenhampaan osuminen alaleuan ikeneen aiheuttaa mekaanista ärsytystä, joka ylläpitää tulehdusta. Myöskään sen alaviisuriin aiheuttama purentapaine ei tulehtuneella ikenellä tunnu kovin kivalle, joten tuo yläviisurin poisto on ihan lääkärin käsikirjan mukainen vaihtoehto ensiavuksi. Antibioottikuuri annetaan aina, kun potilaalla on perikoroniitti eli viisaudenhampaan ympärillä olevan ikenen tulehdus. Lääkäri toimi täysin oikein, mutta vuorovaikutustaidoissa voisi olla parantamisen varaa, kun asia kerran jäi noin epäselväksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kyllä viisauden hampaat SAA pois jos haluaa, ei niiden tulehtua tarvitse... Koska reikiintyvät paljon helpommin kuin muut hampaat, vaikean sijaintinsa takia (hankala pestä) niin jotkut saattavat haluta poistattaa ennen kuin tarvii alkaa reikiä paikkaileen ja särkyä sietään. Itellä puhjennu kolme, välillä häiritsee mutta toistaiseks ihan liian vähän ettäkö menisin repimään ne irti.

   Lainaa

  16. Tulos: +3 (7 ääntä)
   ..minulle on ainakin ehdoteltu monesti viisureiden poistoa, vaikka niistä ei mitään haittaa toistaiseksi ole ollutkaan.

   Lainaa

  17. PaskanJauhaja 3.4.2012 19:51
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Eipä sillä ylähampaallakaan mitää tee, jos alhaalla ei ole toimivaa vastaparia. Varsinkin viisauden hampaissa käytäntö oli aivan normaali. Tuottaa tietysti tarpeetonta tuskaa irroittaa terve hammas, mutta yleensä on tapana irroittaa saman kohdan sekä ylä että alahampaat, jos toisessa on vikaa. Alahampaat ovat lähes aina hyvin juurtuneita leukaan kiinni ja vaikeita poistettavia, joten on luonnolista aloittaa ylähampaasta. Hyvään ja toimivaan purentaan tarvitaan aina saman kohdan sekä ylä- että alahammas

   Lainaa

  18. vohvelivaras 3.4.2012 20:10
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ei liity asiaan, mutta kommenteissa on aikaleimat, ah tätä tunnetta !

   Lainaa

  19. Tulos: +4 (6 ääntä)
   ^ Jep! Tätä päivää olen odottanut.

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (8 ääntä)
   vohvelivaras: Ei liity asiaan, mutta kommenteissa on aikaleimat, ah tätä tunnetta !
   Täh, mitä sit?

   Lainaa

  21. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Siis asennevammaisuutta naisen käytöksessä, se oli pointtina tossa. Ketutti kun ei kertonut mitä tekee ja OLETTI, että tiedän mulla olevan tulehduksen ikenissä.. Minussa vika?

   Lainaa

  22. Tulos: +51 (51 ääntä)
   helsingissä ruskeasuolla särkypäivystyksessä on maailman parhaat hammaslääkärit ja -hoitajat. Kertovat vaihe vaiheelta mitä tekevät ja puudutetta tosiaan saa (naama tunnoton vielä 3h operaation jälkeen :D). Lisäksi sain viisaudenhampaiden poiston jälkeen sieltä 2 tarraa muistoksi kun olin niin "reipas". Olen 24vuotias.

   Lainaa

  23. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ihan ymmärrettäväähän tämä on. Viime kesänä alahammasta särki pitkään ja todella paljon. Menin hammaslääkärille ja hän poisti ylähampaan. Kipu loppui siihen. Hampaissa vain on sellainen juttu, että se voi säteillä todella pitkälle: Jos luulet, että se on joku tietty hammas mihin sattuu, lopputulos voi olla, että se onkin ihan toinen hammas.

   Lainaa

  24. Gorianderi 4.4.2012 22:40
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   vohvelivaras: Ei liity asiaan, mutta kommenteissa on aikaleimat, ah tätä tunnetta !
   Jebs :)

   Lainaa

  25. Tulos: +16 (18 ääntä)
   "Ihan ymmärrettäväähän tämä on. Viime kesänä alahammasta särki pitkään ja todella paljon. Menin hammaslääkärille ja hän poisti ylähampaan. Kipu loppui siihen. Hampaissa vain on sellainen juttu, että se voi säteillä todella pitkälle: Jos luulet, että se on joku tietty hammas mihin sattuu, lopputulos voi olla, että se onkin ihan toinen hammas."
   Ihan hyvä kommentti. Tietämättä, mistä ketjun aloittaneessa kommentissa oikeasti on kyse, sanoisin seuraavaa: - hammassärky oikeasti voi säteillä ylhäältä alas ja jopa toiselle puolelle. Sen varsinaisen syypään selvittäminen ei välttis ole ihan simppeliä. - edelliseen liittyen- erityisesti säryn alkuvaiheessa kipua on tosi vaikea paikallistaa. Etitään ja etitään, mutta varsinaista syyllistä on vaikea varmuudella paikallistaa. "Hyvänä" puolena kipeä hammas on sitten pari päivää myöhemmin elpompi paikallistaa... - viisurit on sitten eri juttu. Usein puhkeava alaviisuri on kipeä, koska pitemmälle puhjennut yläviisuri puree ikeneen sen päällä. Silloin sen yläviisurin poisto on helpompi juttu ja auttaa vaivaan. Olennainen pointti tässä lienee se, että olisi tärkeää selittää potilaalle mistä on kyse - mitä ollaan tekemässä ja miksi. Yritän omalta puoleltani parantaa tapojani.

   Lainaa

  26. minimerkki 8.4.2012 12:04
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   MaMMa-90: Mulla tulehtu molemmilla puolilla alaviisurit (eri aikoihin tosin) ja antibiootit annettiin tulehukseen. Sit poistettiin sekä ylä- ja alaviisuri ja sai taas antibioottikuurin, mut sillon sen popsimisen tarkotus on ehkästä sitä tulehusta kun ikenessä on avonainen reikä hampaanpoiston jäliltä. Sun tapauksessa se terve yläviisuri on todennäkösesti hiertäny alas tulehuksen. Suotta siinä kiroilemaan. Noin mammanakin ;)

   Lainaa

  27. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tekohammaslääkäri

   Lainaa

  28. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Voi kuule, jos sinulla on ientulehdus, sinulle tuskin määrätään siihen antibioottikuuri, se ei poista ientulehdusta vain ja ainoastaan hammaskivenpoisto. Puhut ihan pöpejä, Mutta jos kyseessä siis ns. patti "ikenessä" niin se on sen syytä että hampaassa on tulehdus ja märkä purkautuu ja näkyy kohoumana ikenessä.
   MaMMa-90: Sirunka; Jouduin syksyllä hammaslääkäriin, oli tulehdus ikenessä ja en tiennyt asiaa. Oli joku päivystävä akka ja puudutti, otti ylähampaan viidaudenhampaan pois, anto lapun käteen “Tässä on antibiottikuuri”.. Olin ihan ???, miksi se mulle sellasen antoi ja kysyin. “No sulla on ikenissä tulehdus, etkö ole huomannut?”. Ei hyvää päivää sanon minä. Veti TERVEEN ja EHJÄN viisaudenhampaan pois kun alhaalla ikenissä tulehdus? Ei voi muutakuin kirota. Prkl.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hammaslääkäri, valelääkäri, valehammaslääkäri, hammas