Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pientä lämpöä

"Mitäköhän mussa on? Silmät taas tulehtuneet ---"
Todella pientä lämpöä

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 83 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +693 (735 ääntä)
      "Ihmisen normaalilämpötila on keskimäärin 37º C, mutta se voi vaihdella 35,8–37,8 asteeseen." -Wikipedia

      Lainaa

    2. Tulos: +561 (587 ääntä)
      Jonna otti vähän lämpöö

      Lainaa

    3. Tulos: +498 (620 ääntä)
      Ärsyttää ihmiset, jotka aina jaksavat korostaa sitä, etteivät he ole normaaleja, vaan jotenkin "outoja".

      Lainaa

    4. Tulos: +144 (318 ääntä)
      Näitä ihmisiä joutuu sit kestämään työpaikalla, kun ovat "pienen lämmön takia" poissa töistä. Ja kun sitä pientä lämpöä on sit useat kerrat kuukaudessa. Tuollaisille sais mun mielestä antaa fudut, jos on jatkuvaa. Heräis normaaliin elämään.

      Lainaa

    5. Tulos: +237 (305 ääntä)
      Öö, kyllä mullakin on 36.6 paljon normaalia enemmän. En mä sitä kuumeeksi nimitä mutta yleensä lämpöä löytyy sellainen 36.0-36.2 tai vähemmänkin ja huomaan kyllä jos se tuosta muutamalla kymmenyksellä nousee.

      Lainaa

    6. Tulos: +210 (276 ääntä)
      Otsikon perusteella Jonna on tässä se mokailija? Really? Jokaisella ihmisellä on kuin onkin oma 'peruslämpönsä', esimerkiksi omassa tilanteessani se on 36,4 minkä vuoksi vaikkapa 36.8 voidaan sanoa lämpöilyksi ja 37,2 jo kuumeeksi (vaikkakin matalaksi semmoiseksi). Eli jos sanoisin lämpöni olevan koholla, se ei tarkoita että olisin kuumeessa.

      Lainaa

    7. Tulos: +53 (133 ääntä)
      Hattu: Ärsyttää ihmiset, jotka aina jaksavat korostaa sitä, etteivät he ole normaaleja, vaan jotenkin “outoja”.
      Niinpä. "Ää olen niin outo ja ruma ja tyhmä mutta te olette niin kauniita, antakaa huomiota aaa" jne. Tyypillinen feissarimoka.

      Lainaa

    8. Tulos: +121 (211 ääntä)
      Onpa v*tun ärsyttäviä kavereita O__o" Kaveri on kipeenä ja kaipais ehkä jutskailukaveria tms, ni pitää vaan mennä pätemään ja olemaan ylempänä. Oikeasti kun tuo lämpö/kuumeraja on niin ihmiskohtainen, ite en pääse sängystä yli jos lämpö nousee 37 asteeseen.

      Lainaa

    9. Tulos: +26 (38 ääntä)
      Meitä on joka lähtöön..

      Lainaa

    10. Tulos: -26 (118 ääntä)
      Ruumiinlämpö vaihtelee vuorokaudenajan mukaan. Esimerkiksi nukkuessa se laskee ja vähän ennen heräämistä alkaa taas nousta. Moni muukin asia toki vaikuttaa, kuten ikä, ympäristön lämpötila, vireystaso jne. Esimerkiksi naisilla lämpö vaihtelee kuukautiskierron mukaan keskimäärin 0,5 astetta.Vaikea uskoa, että kellään 36,6 olisi vielä edes pienenpientä lämpöä. Olisikohan niin, että esimerkiksi 36,0 olisi hänestä taas alilämpöä. Itselläni ruumiinlämpö on suurimman osan ajasta alle 36,5. Yli 37 olevaa lämpöä pidän itselläni jo poikkeavana. Erään rajun infektion jälkeen lämpöni jäi joskus sahaamaan välillä 37-38 viikoiksi. Lääkärissä mitattaessa se oli 37,4. Papereihin siis kirjattiin, että ei havaittavaa lämpöilyä. Virallisesti lämpö on koholla kuulema vasta kun sitä on 37,5. (Eipä siis tehdä eroa kuumeen ja lämmön välillä.) Olisi tosiaan jännä kuulla, mitä Jonnalle sanottais, kun tätä lähtisi hoidattamaan. :)

      Lainaa

    11. Tulos: +46 (80 ääntä)
      Hattu: Ärsyttää ihmiset, jotka aina jaksavat korostaa sitä, etteivät he ole normaaleja, vaan jotenkin “outoja”.
      Jonnakin on "ihan sika outo", vaikka sen ruumiinlämpö on ihan normaalin ihmisen lukemissa. Siis oikeesti Jonna, vähäks sä oot outo!

      Lainaa

    12. Tulos: +110 (130 ääntä)
      Itellä on normaalilämpö 35.6, mutta tämän takia ei ole oikeastaan koskaan kuumetta. Huonoja kavereita. Toisella tuntuu olevan kaikki huonosti ja silti pitää tulla pätemään statukseen, vaikka toinen sanoo vaan, että on pientä lämpöä... Inhottavaa.

      Lainaa

    13. Tulos: +75 (93 ääntä)
      oma normaali lämpöni on myös jotain 35,3 ja 35,6 välillä, mikä myös johtaa siihen, että pitää olla kunnolla sairas, jotta saan kunnon kuumeen päälle. Silloinkin olen kipeä maksimissaan 12 tuntia, jonka jälkeen lämpö laskee taas ns. tavallisen 36 lukemiin ja siitä sitten päivässä parissa alas ns. alilämpöön. Kuulostaa varmaan taivaalliselta? Ei ikinä kuumetta. No ei nyt niinkään. Kun ei tule kuumetta, jää bakteerit pörisemään kehoon, ja köhin ja niiskutan seuraavan kuukauden. En toki jää koskaan töistä/koulusta pois vaikka normaalilämpö olisi huomattavasti koholla. ELI SIIS Jonna on TOSI outo joo.

      Lainaa

    14. Tulos: +72 (90 ääntä)
      Mulla on ruumiinlämpö 35 astetta. Monesti sairaalassa ja lääkärissä myös mitattu ja sitä pällistelty. kyllä joku lähes 37 astetta tuntuu jo ilkeeltä. Lääketiede ei tunne termiä "alilämpö" kuin ainoastaan hypotermiapotilaitten kohdalla. Mua ottaa päähän ihmiset jotka hölöttää alilämmöstä. Kerrankin lekurilla istuessani kuulin kun joku tantta hehkutti kuinka heidän pikku JALMARI on kauheen kipeä, että sillä on ihan alilämpöä, niin kamalan kipee se on että lämpöä on vaan 36 astetta! JEESUS sentään....

      Lainaa

    15. Tulos: +21 (55 ääntä)
      Otsikko vaihtui "Todella pientä lämpöä" -> "Pientä lämpöä" Feeling stupid, ylläpito?

      Lainaa

    16. Tulos: +6 (48 ääntä)
      No siis... esim mun normaali lämpö on 35.5... et en sitten tiä... :D

      Lainaa

    17. Tulos: +4 (28 ääntä)
      Vaikka normaalilämpö voi vaihdella, 37 on sellanen raja että sen yli mentäessä yleensä voi olla sairas. Eri asia on tietysti nää joiden normaalilämpö ylittää 37c:n. Ei vaikuta siis se että jos normaalilämpö on 36.2 nii on sairas ku on 36.7 ja niillä kenellä 36.6 on 37.1 HALOO OIKEESTI!! Ja kuume on yleensä oire jostai muusta, ei itse sairaus.

      Lainaa

    18. Tulos: +121 (127 ääntä)
      Reira: Otsikko vaihtui “Todella pientä lämpöä” -> “Pientä lämpöä” Feeling stupid, ylläpito?
      Tavallaan.

      Lainaa

    19. Vallukeisaripoppoo 10.4.2012 6:54
      Tulos: +21 (35 ääntä)
      Stefan: Näitä ihmisiä joutuu sit kestämään työpaikalla, kun ovat “pienen lämmön takia” poissa töistä. Ja kun sitä pientä lämpöä on sit useat kerrat kuukaudessa. Tuollaisille sais mun mielestä antaa fudut, jos on jatkuvaa. Heräis normaaliin elämään.
      Kannattais lukee vähän paremmin noi sen sairaudet. Ei oo pelkästää sitä Pientä lämpöä

      Lainaa

    20. Tulos: +47 (75 ääntä)
      Minusta se oli iina ja iida jotka tässä mokas. Lääketieteellisestihän tuo mitä jonna sano ei ole ilmeisesti oikein, mutta kai ihminen nyt herranjumala tietää, kun ei ole normaali olo. Ja tosissaan myös minulla 36.6 on jo pientä lämpöä, EI KUUMETTA, sillä normi ruumiinlämpö on 35.3 - 35.5, joten 37 on tukalat oltavat ja 38 on jo oikeasti vaikea elää ja pari kertaa pyörtyillyt eikä jalat kyllä meinaa kantaa. Sitä paitsi, oonko ainut jonka mielestä jonna kuulostaa koulukiusatulta ja tää iida sekä iina nimenomaan hänen kiusaajiltaan, viitaten tohon kommenttiin "jos ei oo muuta tekemistä kun vittuilla jne.." sekä "mähän en ole normaali ihminen" viittais että tytöt ovat tainneet ennenkin jonnalle aika monta kertaa pahasti sanoa.

      Lainaa

    21. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Ihmisen normaalilämpötila vaihtelee kuten aiemmissaki kommenteissa lukee, itellä esimerkiksi normaali lämpötila on aina ollu 35.8, silloinku "kuumetta" pukkaa niin ei nouse vaan kovin paljoa yli 37.0, eli kun on kuumeinen olo niin lämpö on 36.7 paikkeilla.

      Lainaa

    22. Tulos: +39 (51 ääntä)
      Minäkin olen yksi näitä 35-asteen normaalilämpöisiä. Minulla 37 astetta on jo selvää kuumetta, ja olo kuin puolikuolleella. Tosin en ole noin korkeassa kuumeessa ollut kuin yhden kerran viimeisen 15 vuoden aikana, silloin nukuin 2 vuorokautta lähes putkeen, kun en vaan pysynyt hereillä. Kyllä se hieman ärsyttää, kun muut saavat korkeat lukemat mittariin jokaisesta pikkuflunssasta ja saavat levätä kotona jotta paranevat nopeasti, minä taas joudun aina sairaana töihin yskimään ja pärskimään kun ei sitä virallista kuumetta ole eikä tule. Antibiootit kyllä saan työterveyslääkäriltä, kun kuumeeton flunssa ja yskä jatkuu viikkotolkulla, mutta saikkua on turha toivoa. Yhtenä vuonna yskin 3 kuukautta, kunnes pääsin joululomalle lepäämään, jolloin yskäkin vihdoin lähti pois.

      Lainaa

    23. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Nimesi: Minäkin olen yksi näitä 35-asteen normaalilämpöisiä. Minulla 37 astetta on jo selvää kuumetta, ja olo kuin puolikuolleella. Tosin en ole noin korkeassa kuumeessa ollut kuin yhden kerran viimeisen 15 vuoden aikana, silloin nukuin 2 vuorokautta lähes putkeen, kun en vaan pysynyt hereillä. Kyllä se hieman ärsyttää, kun muut saavat korkeat lukemat mittariin jokaisesta pikkuflunssasta ja saavat levätä kotona jotta paranevat nopeasti, minä taas joudun aina sairaana töihin yskimään ja pärskimään kun ei sitä virallista kuumetta ole eikä tule. Antibiootit kyllä saan työterveyslääkäriltä, kun kuumeeton flunssa ja yskä jatkuu viikkotolkulla, mutta saikkua on turha toivoa. Yhtenä vuonna yskin 3 kuukautta, kunnes pääsin joululomalle lepäämään, jolloin yskäkin vihdoin lähti pois.
      Itselläni on kanssa normaalisti siinä 35-asteen puolella. Sitten ihmiset ihmettelee kun teen kuolemaa 38 asteen kuumeessa :D

      Lainaa

    24. Tulos: -14 (36 ääntä)
      Juumie: Sitä paitsi, oonko ainut jonka mielestä jonna kuulostaa koulukiusatulta ja tää iida sekä iina nimenomaan hänen kiusaajiltaan.
      Ja ovat kavereita Facebookissa?

      Lainaa

    25. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Mukavaa huomata, että muitakin kuuluu tähän "kylmäveristen" heimoon. Aina on saanut selitellä lääkäreissä, että lämmöt ei nouse yli 37 juuri koskaan ja jos nousee "normaaleihin" kuumelukemiin (38-40), niin sitten rupeaa olemaan aika soittaa lanssi paikalle kun alkaa tajunnan taso laskea. Mutta joo - ihme pätemistä ja pilkunviilausta - kait siitä joku saa k iksejä :)

      Lainaa

    26. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Mulla on yks kaveri, jolla just on aika alhainen normaaliruumiinlämpö, jolla juurikin 36,6 tuntuu jo kipeältä. Itselläni juuri tuo aste on se normaali. Eli eipä tässä mitään kovin hauskaa "mokaa" ollut.

      Lainaa

    27. Tulos: +24 (32 ääntä)
      Suurin mokahan tässä on kavereiden pätemiskommentit. :D Ei taida mennä jakeluun että joillakin tosiaan on alhasempi ruumiinlämpö kun keskiverto..... Nimimerkki itellä 35. ja risat :)

      Lainaa

    28. Tulos: -8 (16 ääntä)
      en tiiä kuka noista oli ärsyttävin :DD tuon päivityksen tekijä on ihan oikeassa, kaikilla on oma normaalilämpönsä, mutta ei silti tarvitse sanoa ilkeästi?

      Lainaa

    29. Tulos: -2 (14 ääntä)
      Mulla normaali lämpö 36. Jos on 37, niin aattelen et, se on pientä lämpöä, mutta ei vielä kuumetta. Jos on 37,5 niin sit aattelen et on matala kuume. Sit aattelen et on kunnolla kuumetta ku on 38 tai enemmän.

      Lainaa

    30. Tulos: -6 (20 ääntä)
      On se jännä kun ihmiset jaksaa joka vuosi pikku flunssan tullen ihmetellä että "mikä mua vaivaa!!??" Luulis jo tietävän, ettei siihen kuole.

      Lainaa

    31. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Itselläki lämpötila yleensä jotain ±35.6ºC o.O

      Lainaa

    32. Tulos: -9 (9 ääntä)
      ku lukee nita niin lämpö kuulostaa iha hassulta sanalta (asiasta kukkaruukkuun) JA voihan eri ihmiset puhua kuumeesta lämpönä.. että on 38,4 lämpöä/kuumetta... synonyymi... itselläkin 36,4 about on tavallinen ruumiinlämpö (tosin mittari näyttää aina aika paljonkin alle ku ei oo "kuumetta" eli 36,6 °C voi tuntua jo heikottavalta

      Lainaa

    33. Tulos: +8 (20 ääntä)
      Tunnen tapauksen ja sillä löytyy sairaudet jos mihin. Jopa migreeni jonka se kirjoittaa väärin ja valittaa sitä koko päivän naamakirjassa. Normaalistihan migreeniä sairastavat eivät paljon halua silloin koneella tai missää muallakaan notkua. Nainen ei ikinä ole koulussa/töissä vaan ottaa saikkua sairaudella millä hyvänsä. Ylipainoonkin on vedottu :D

      Lainaa

    34. Tulos: -13 (19 ääntä)
      ja mistään lääkäriltä et kyllä saikkua VOI saada noin alhaisilla "lämmöillä" tai sitten olet pelle

      Lainaa

    35. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Esa M: Ja ovat kavereita Facebookissa?
      Ohoi palaa jo tähän maailmaan, facebookkiinhan monet ottaa myös ei pitämiään ihmisiä jotta kaverilista ja sen summa näyttää mahdollisimman suurelta ja siinä samalla sitten arvostellaan kuinka paskoja tietyt ihmiset on. Entiset kaverit useasti teki tätä ja siinä osasyy "entiset" - sanaan

      Lainaa

    36. jokuvaaaaaaan 10.4.2012 16:39
      Tulos: -8 (20 ääntä)
      Se on 36,6 eikä 36.6 -.-

      Lainaa

    37. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Mullaki normaali ruumiinlämpö 35,7 paikkeilla, ja kyllä sen huomaa olotilasta heti kun lämpö alkaa mennä about 36.2 yli. Ei se tietenkään vielä niin paljoa tunnu että esim töistä viitsisi jäädä pois, mutta ei enää terve olo siltikään. Nimimerkki "nojuu"n kuvaus kuulosti erittäin tutulta, ei koskaan päivää pidempää lämmönnousua mutta epämäärästä sairaudentunnetta sitten senki edestä :/ Ihmeellistä ulinaa väittää että lämpötila X ei vois olla jollekki lämpöä ihan vaan koska itellä se sattuis olemaan se normaali lämpötila. Tottakai se on lämpöä jos se on korkeempi ku normaalisti.

      Lainaa

    38. Tulos: -4 (14 ääntä)
      Mulla on yleensä aina lämpö alle 36. Siinä 35,5 suunnilleen. Eli ymmärrän kyllä hyvin tuota ihmistä, mut ehkä silti vähän ylireagoi :D

      Lainaa

    39. Tulos: +12 (16 ääntä)
      No on minullakin aina 35,4-6 ruumiinlämpö, jos on 36,8 niin on jo asteen liian korkealla lämpö->olo kuumeinen ja sairas, mutta eipä tosiaan saa sairastaa kotona kun kerta ei ole yli +37astetta. Että antaa hälläkin olla pientä lämpöä, niin on minullakin joskus!

      Lainaa

    40. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Oma normaalilämpöni on lähes poikkeuksetta 35.3 (aamuin/illoin) niin kyllä nuilla lämmönvaihteluilla on yleensä jo jokin merkitys...

      Lainaa

    41. Tulos: -19 (25 ääntä)
      En jaksanut lukea kaikkia postauksia aiheeseen liittyen, jos joku nyt on jo ehtinyt tätä pilkkua viilata.. Jos puhutaan ruumiinlämmöstä, on kyseessä kuollut ihminen. Keho olisi tässä oikea termi, kuten esimerkiksi "kehonlämpö".

      Lainaa

    42. Tulos: +11 (17 ääntä)
      täälläkin yks jonka normaalilämpö keikkuu jossain 35,2 paikkeilla. sama äidilläni. ja voin kertoa että sit kun nousee tonne 36,6 niin on muuten todella kipeä olo.

      Lainaa

    43. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Mulla normaalilämpö on jossain 35,6-35,8 välillä. Jos mulla olis lämpöö 36,6 ni se on jo sen verran kova kuume että on hyvin paha olla. 37,3 lämpöisenä makaisin lahnana sängynpohjalla....

      Lainaa

    44. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Athaleia: En jaksanut lukea kaikkia postauksia aiheeseen liittyen, jos joku nyt on jo ehtinyt tätä pilkkua viilata.. Jos puhutaan ruumiinlämmöstä, on kyseessä kuollut ihminen. Keho olisi tässä oikea termi, kuten esimerkiksi “kehonlämpö”.
      Ei ehtinyt, koska siinä ei ole mitään viilattavaa. Ruumiinlämpö on ihan yhtä oikein kuin ruumiinosa, lyijykynä tai silmälasit. Sopiiko, että ensi kerralla et edes yritä viilata sitä pilkkua, kun se ei näytä onnistuvan?

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Kommenttien peruustella normaalin normaalin ruumiinlämmön omaavat on oudompia kuin alhaisen XDDD

      Lainaa

    46. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Hassua lukea näitä, kun itselläni se normaalilämpö on luullakseni jossain hieman alle 37. Tästä syystä minulla onkin pari kertaa vuodessa yli 40 asteen kuume, joka vasta siinä vaiheessa alkaa tuntua pahalta. Odotan ja otan särkylääkettä alentaakseni kuumetta vasta kun se menee lähemmäs 40.5:ttä. Ja yleensä sitä kuumetta kestääkin sitten monta viikkoa. Mutta ymmärrän kyllä, että monella se ruumiinlämpö on sitä 35-36-luokkaa.

      Lainaa

    47. Tulos: +12 (16 ääntä)
      itellähän on tuo "normaali" ruumiinlämpö valehtelematta 35.5-35.7 ja kun yleensä muilla ei niin minulla 37.5 on jo nii kauhee,et hyväku pääsen sängystä ylös. puhumattakaan 38 astetta ja sitä enempää mulla ei koskaan oo ollukkaa, ainakkaan aikuisiällä että repikää siitä sitä huumoria. aiva pöljää mennä länkyttää tommosesta kellekkää me kun ollaan kaikki yksilöitä.

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Itellähän on normaalilämpö 34.8, joka on erittäin alhainen, ja kuumeesta voi mun kohdalla puhua suunnilleen 36.6:sta ylöspäin.

      Lainaa

    49. Tulos: -19 (31 ääntä)
      Kuume on kun lämpö huitelee 40 tietämillä. Kaikki muu on heikkojen ininää.

      Lainaa

    50. Tulos: -10 (10 ääntä)
      haha, tän postaaja bustas ittensä aika varmast, ainaski ku kattoo noit kommenttei jost se on tykän :) helppo päätellä

      Lainaa

    51. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Kyllä määkin huomaan, että kuume on nousemassa jos on 36.6, koska mulla normaali on meän mittarilla 36.2 ja se ei siitä muutu mikskään jos en oo kipee ;) Ärsyttäviä kavereita tolla, pitää oikeesti alkaa päteen tollasesta.

      Lainaa

    52. Tulos: -7 (13 ääntä)
      syksy: Öö, kyllä mullakin on 36.6 paljon normaalia enemmän. En mä sitä kuumeeksi nimitä mutta yleensä lämpöä löytyy sellainen 36.0-36.2 tai vähemmänkin ja huomaan kyllä jos se tuosta muutamalla kymmenyksellä nousee.
      Edelleen riippuu ihmisestä, mulla normaalilämpö on 37,5 että revi siitä.

      Lainaa

    53. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Jonnan olisi pitänyt vaan sanoa, että "minun normaali ruumiinlämpöni on näin ja näin paljon, joten minulle tämä on pientä lämpöä", eikä ruveta hermoilemaan, koska sitten sitä vasta kuulostaakin siltä, ettei tiedä mistään mitään ja on väärässä. Toiset ihmiset eivät usko, ennen kuin heille sanoo asian niin, että siihen on turha tulla enää inisemään vastakommenttia. Ei se tietenkään Jonnan vika ole, että Iina ja Iida ovat kaksi taliaivoa, mutta juuri siksi ei niiden juttuihin kannata lähteä mukaan.

      Lainaa

    54. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Mun "normaali" ruumiinlämpö, eli siis silloin kun olen terve (näin selvennyksenä), on 35.3, aina tasan. Eli mulla on jo silloin lämpöä, kun mittari näyttää esim tuon 36.6 ja kova kuume ja hirveä olo tulee jo 38 asteessa. (: Tässä mokassa ovat mokanneet enemmänkin suurin osa noista kommentoijista. Tosin itse en välttämättä ilmoittelisi facebookiin, että minulla on sen ja sen verran lämpöä.

      Lainaa

    55. Tulos: +6 (16 ääntä)
      hapsiainen: Kuume on kun lämpö huitelee 40 tietämillä. Kaikki muu on heikkojen ininää.
      Eikös se ole niin, että 40 asteen kuume alkaa olla jo hengenvaarallinen, eli eiköhän se 37+ ole jo ihan kuumetta. Outoa repiä egoboostia siitä, että oma normaalilämpötila on sama ku muiden kohonnut lämpö.

      Lainaa

    56. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Pfs: Eikös se ole niin, että 40 asteen kuume alkaa olla jo hengenvaarallinen, eli eiköhän se 37+ ole jo ihan kuumetta. Outoa repiä egoboostia siitä, että oma normaalilämpötila on sama ku muiden kohonnut lämpö.
      Menit sitten trollin lankaan... Mutta tosiaan, ehkä lääkäreiden kannattais ottaa tavaksi mitata kuume ennemminkin lämmön nousulla, eli laskea se erotus henkilön normaalilämmön ja sen hetkisen lämmön perusteella ja päätellä sitten siitä erotuksesta onko kuumetta.

      Lainaa

    57. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Kun hipsteriys menee yli.

      Lainaa

    58. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Mä oon kyllä täysin Jonnan puolella tässä, vaikka kieli ja käytös olis voinut olla vähän kypsempää. Mulla "normi" lämpö n. 35,7 ja jos ittelläni nousee lämpö lähempää 37 astetta voin sanoa että se tuntuu jo.. 38+ asteen kuumeessa oon jo kyllä todella kipeenä! Tuttuni oli aikoinaan raskaana kaksosten kanssa kun meni terveyskeskukseen ja valitteli huonoo vointiaan ja sitä, että "kuumekin nousee kokoajan, äskön oli jo 37,5" - lähetettiin kotiin vaikka kuinka selitti, että kun normaali lämpö on niin alhainen, että nyt on jo jokin vialla. Eipä kukaan uskonut kun "kuumetta ei ollut" ja seuraavana päivänä käynnistyi keskosten synnytys, äiti ja molemmat lapset 2,5kk sairaalassa synnytyksen jälkeen ja ihme, että selvisivät.. En kommentoinut kertoakseni mitään 'surutarinaa' mutta tuli kyllä heti tästä mieleen, että sielläkin terveyskeskuksessa ollut joku samanlainen sankari, joka on kattonut tuttuani ja miettinyt, että "37,5 o PIENTÄ LÄMPÖÖ, sit ku sul o 39 nih tuu takas ku sit sul o jo KUUMETTA!"

      Lainaa

    59. Tulos: +9 (13 ääntä)
      " 36.6 on norm ruumiinlämpö :P anteeksi että piti tulla pätemään " Niin Sini ei olisi kannattanut päteä. Ihmisillä ruumiinlämpö vaihtelee, sinulla se ehkä on tuo 36.6 . "Tuttuni oli aikoinaan raskaana kaksosten kanssa kun meni terveyskeskukseen ja valitteli huonoo vointiaan ja sitä, että “kuumekin nousee kokoajan, äskön oli jo 37,5″ – lähetettiin kotiin vaikka kuinka selitti, että kun normaali lämpö on niin alhainen, että nyt on jo jokin vialla. Eipä kukaan uskonut kun “kuumetta ei ollut” ja seuraavana päivänä käynnistyi keskosten synnytys, äiti ja molemmat lapset 2,5kk sairaalassa synnytyksen jälkeen ja ihme, että selvisivät.. En kommentoinut kertoakseni mitään ‘surutarinaa’ mutta tuli kyllä heti tästä mieleen, että sielläkin terveyskeskuksessa ollut joku samanlainen sankari, joka on kattonut tuttuani ja miettinyt, että “37,5 o PIENTÄ LÄMPÖÖ, sit ku sul o 39 nih tuu takas ku sit sul o jo KUUMETTA!”" En ymmärrä terveyskeskuksia . Kun sinne menee jostain tärkeästä kertomaan niin lähettävät takaisin kotiin, koska ei ole tarpeeksi esim juuri kuumetta vaikka se reilusti yli normaalin lämmön olisikin . Sitten sinne menee hakemaan sairaslomaa , joku joka ei vain jaksa mennä töihin, ja valittaa että on oksennus taudissa ,otetaan ihan tosissaan.
      jokuvaaaaaaan: Se on 36,6 eikä 36.6 -.-
      Nussi sinä vaa pilkkua.

      Lainaa

    60. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Jepa: En ymmärrä terveyskeskuksia. Kun sinne menee jostain tärkeästä kertomaan niin lähettävät takaisin kotiin, koska ei ole tarpeeksi esim juuri kuumetta vaikka se reilusti yli normaalin lämmön olisikin. Sitten sinne menee hakemaan sairaslomaa joku, joka ei vain jaksa mennä töihin, ja valittaa että on oksennustaudissa, otetaan ihan tosissaan.
      Mä oon täysin samaa mieltä ton terveyskeskushömpötyksen kanssa. Itselläni kävi monta vuotta sitten niin, että menimme äitini kanssa terveyskeskukseen, kun minulla oli rajua oksentelua, pahoinvointia, pieniä hengityskatkoksia. En pystynyt edes kunnolla kävelemään, joten äiti joutui ajamaan auton ihan ulko-ovien eteen ja ottamaan minulle pyörätuolin. Terveyskeskuksen lääkäri vain sanoi, että se on joku mahatauti ja että lähtee lepäämällä. Eipä lähtenyt, seuraavana yönä minua sitten kiidätettiin sairaalaan ja diagnoosi oli diabetes !

      Lainaa

    61. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Itellä normilämpö on tosi alhainen, 0.2 asteen nousu ja heti on kuumeinen olo. Tämä johtuen siitä että en ole "ihan normaali", vaan sairastan vajaatoimintaa. Kilpirauhasen vajaatoiminta on helvetin yleinen sairaus, kaikki te joilla on kuvailemani ongelma ruumiinlämmön kanssa vierailkaa sivulla www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi Voisi olla että omalta kaverilistaltani lähtisi kävelemään jos tulisi minulle tuommoista paskaa jauhamaan. Samaten kaikki idiootit joiden mielestä vajaatoiminnan aiheuttamasta masennuksesta selviää kun "ottaa itseään niskasta kiinni ja lähtee lenkille".

      Lainaa

    62. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mun siskolla on normi lämpötila 35,5 ja jos sil on 36.5 sil on jo tosi kipee olo, eli ihan normaalia. Turhaa pätemistä noil muil kommentoijilla.

      Lainaa

    63. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Mua huvitti tässä eniten tuo "suksikaa oikeesti kuseen". <3 Ei juuri kiinnostaa oikeastaan kenenkään normaalit tai epänormaalit ruumiinlämmöt. Hyvä kun oman oon jaksanut joskus mitata.

      Lainaa

    64. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Reira: Otsikon perusteella Jonna on tässä se mokailija? Really? Jokaisella ihmisellä on kuin onkin oma ‘peruslämpönsä’, esimerkiksi omassa tilanteessani se on 36,4 minkä vuoksi vaikkapa 36.8 voidaan sanoa lämpöilyksi ja 37,2 jo kuumeeksi (vaikkakin matalaksi semmoiseksi). Eli jos sanoisin lämpöni olevan koholla, se ei tarkoita että olisin kuumeessa.
      Sama. Oma normilämpö on 36,2-36,4 ja kyllä jos se nousee siihen 36,8 ni on jo heikko ja hikisennihkee olotila. Saati jos menee 37 ja yli... Ei mulla kyllä oo vuosiin tainnu olla korkeempaa kun 37,5 astetta, mutta sillonkin oli jo todella kehno olo...

      Lainaa

    65. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Ei hemmetti on rasittavia frendejä. Kuumeesta taaskin sen verran, että todellakin voi olla 36.6 lämpöä jo. Itsellä normilämpö 35.9 ja huono olo on jo 36.4 . Että in your face pätijät. :)

      Lainaa

    66. Eero Tikka 17.6.2012 0:36
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      No musta kyllä vähän tuntuu, ettei se pieni lämpö nyt ollut se pääasia tässä jutussa. Minun mielestäni ihminen on sairas, jos hänellä on silmät tulehtuneet, kauhea nuha, yskä ja koskee mahaa. Ei aina tarvitse olla kuumetta tai edes sitä lämpöä.

      Lainaa

    67. Tulos: -11 (15 ääntä)
      Taas näitä elämänvihaaja-ernuja, jotka korostavat kuolemaan asti olevansa "epänormaaleja" KOSKA SE ON FAKIN COOL!!!1

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (10 ääntä)
      No kylläpäs nyt jokaisella onkin kauheen alhaiset lämmöt :D Ruumiin lämpöhän nyt tosiaan vaihtelee, että tilanteesta riippuen ei ne heitot nyt välttämättä mitään kuumetta tarkota.

      Lainaa

    69. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kyllä mullaki on yli 36 pientä lämpöö... Normaali ruuminlämpötila 35,2....

      Lainaa

    70. Tulos: -1 (5 ääntä)
      nojuu: oma normaali lämpöni on myös jotain 35,3 ja 35,6 välillä, mikä myös johtaa siihen, että pitää olla kunnolla sairas, jotta saan kunnon kuumeen päälle. Silloinkin olen kipeä maksimissaan 12 tuntia, jonka jälkeen lämpö laskee taas ns. tavallisen 36 lukemiin ja siitä sitten päivässä parissa alas ns. alilämpöön. Kuulostaa varmaan taivaalliselta? Ei ikinä kuumetta. No ei nyt niinkään. Kun ei tule kuumetta, jää bakteerit pörisemään kehoon, ja köhin ja niiskutan seuraavan kuukauden. En toki jää koskaan töistä/koulusta pois vaikka normaalilämpö olisi huomattavasti koholla. ELI SIIS Jonna on TOSI outo joo.
      Vähän sama kuin minulla, alhainen ruumiinlämpö ja tosi harvoin olen kipeenä (= kuumeessa), tosin on ihan hyvä vastustuskykykin (kuulemma). Tai jos tuntuu siltä, että olisin kuumeessa (aivan varma en aina tästä ole), niin se ei vaikuta "toimintakykyyni", töissä olen normaalisti jne, yleensä tällaiseen kipeilyyn sisältyy vain parin päivän kurkkukipu, satunnaista päänsärkyä ja viikon-parin nuha tämän jälkeen, itseasiassa nytkin tämä nuha päällänsä. Mutta sitten kun olen oikeasti kipeänä, niin silloin TODELLA olen KIPEÄ, nim. viikon mahatauti ja -10 kg

      Lainaa

    71. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Minä en kerkiä tuntea muutaman kymmenyksen nousuja ku kuume nousee hetkessä yli 39. Monet kerrat on jo päälle 40 ollu ja vain sen takia kun söin mansikoita(joku allergia kai)!!

      Lainaa

    72. Tulos: +6 (10 ääntä)
      mul on normaalilämpötila 36,8-37,5. mut sit jos nousee kuume, ni ei sen tartte nousta ku siihen 37,7 ni on jo tosi heikko olo. ja sit näin viel tohon terveyskeskuksiin/koululääkäreihin/työterveyteen. Kävin noin kuukaus sitten koululääkärillä ilmoittautumis luukulla valittamassa ku kylkee ja rintalastaa sattuu niin pirusti. no sieltä sain vaa vastaukseks et no taitaa olla vaa jotain lihaskramppeja ja rintalastasta en osaa sanoa mitää. no kahen viikon pääst edellisest käynnist, ni sit pääsin jo jopa lääkärärille siitä. No sieltä sitte lähetettii terveyskeskuksee ja todettii et kaks ylintä kylkiluuta murtunu ja rintalastassa hiusmurtuma.

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Hattu: Ärsyttää ihmiset, jotka aina jaksavat korostaa sitä, etteivät he ole normaaleja, vaan jotenkin “outoja”.
      Mutta eihän se ole epänormaaliutta ollenkaan jos ei sitä joku muu kuin itse huomaa. Ja olen kyllä hyvin samaa mieltä.

      Lainaa

    74. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Ehkä tässä pitäisi nyt unohtaa se mittarin lukema, kun jokaisella on eri mittari ja lämpö mitataan eripaksuisen rasvakerroksen päältä eri lämpöisessä huoneessa ja erilaiset vaatteet päällä ollen ja eri määrä liikuntaa harrastaneena, kuitenkin toivoakseni kainalosta eikä perästä. Olo voi olla huono, vaikka kuumetta/lämpöä ei olisikaan. Voi olla liian vähän vaatetta, liian vähän liikuntaa, liikaa tupakkaa, joka supistaa ääreisverisuonia ja jättää raajat liian vähälle hapelle. Syömättömyys tekee tosi sairaaksi ja viluiseksi. Voi olla niinkin, että mitään vikaa ei fysiikassa ole, mutta sairaalloinen itsetarkkailu päällä koko ajan niin, että se häiritsee normaalia elämää. Se on sitten päälääkärin paikka se.

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Ei helvetti, oon varmaan kuolemansairas ku mun normaali lämpö on vähän päälle 35. x___x Fuck.

      Lainaa

    76. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Täällä normilämpö 35.5, joten 37 astetta meinaa jo ihan sänkyarestia voimattomana. Ihmiset, Derp.

      Lainaa

    77. Tulos: +1 (5 ääntä)
      MIkäköhän on Jonnan normilämpötila? Ois voinu sanoo :D (Ei pahal :) )

      Lainaa

    78. Tulos: +2 (4 ääntä)
      TheAmokz: “Ihmisen normaalilämpötila on keskimäärin 37º C, mutta se voi vaihdella 35,8–37,8 asteeseen.”
      Mutta huomaa että esimerkiksi kainalosta mitattu lämpö on alempi.

      Lainaa

    79. Tulos: +3 (3 ääntä)
      hapsiainen: Kuume on kun lämpö huitelee 40 tietämillä. Kaikki muu on heikkojen ininää.
      yli 40 astetta kuumetta alkaa olla se hetki kun on jo paree ajatella lääkärillä käymistä.

      Lainaa

    80. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Vanha moka, mutta kommentoin kun googlesta eksyin. Minulla on nyt kamala flunssa ja mittasin lämmön, joka oli 36,6 ja normaali lämpöni terveenä on noin 35,8. Oloni on kyllä juuri sellainen, että kuume voisi olla tuloillaan, mutta lasken kuumeeksi vasta sen 37 astetta. (Kuume on hyvä tulla, niin kuolee pöpöt ja keho alkaa parantua.)

      Lainaa

    81. Tulos: +4 (6 ääntä)
      fungis: Itselläki lämpötila yleensä jotain ±35.6ºC o.O
      Ruumiinlämpötilana -35.6ºC on jo aika erikoista. Onneksi sinulla ei ole sitä koko ajan.

      Lainaa

    82. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Ihmisen normaalilämpö riippuu ihmisestä, ja pieneenkin lämmönnousuun ragoidaan eri tavoin.

      Lainaa

    83. Ahkera gorilla 28.5.2021 11:52
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Stefan: Näitä ihmisiä joutuu sit kestämään työpaikalla, kun ovat "pienen lämmön takia" poissa töistä. Ja kun sitä pientä lämpöä on sit useat kerrat kuukaudessa. Tuollaisille sais mun mielestä antaa fudut, jos on jatkuvaa. Heräis normaaliin elämään.
      Tää kommentti saa ihan uuden ulottuvuuden vuonna 2021, kun korona-aika on jatkunu jo reilusti yli vuoden ja töistä on jäätävä pois pienimmistäkin flunssan oireista.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuume, lämpö, ruumiinlämpö