Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kun särkee ja kolottaa

"Päivystykseen! Särkylääkkeen yliannostus."
Burana

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 81 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1033 (1065 ääntä)
      Toiset kakarat kehuskelevat, kuinka paljon kestävät viinaa (eli limusiideriä) ja nämä kehuskelevat Burana-annostuksillaan. Isänmaan toivot.

      Lainaa

    2. Mr. Ällö 6.12.2011 8:17
      Tulos: +206 (606 ääntä)
      Ensimmäinen kerta sattuu. Nam nam.

      Lainaa

    3. Tulos: +379 (529 ääntä)
      Ällö, ei muuten satu jos sen osaa.

      Lainaa

    4. Tulos: +34 (408 ääntä)
      Kala, kyllä muuten tyttöjä sattuu. Ei riipu mitenkään toisesta osapuolesta... Ellei oo niin pieni pili, ettei neitsyys mee;)

      Lainaa

    5. Tulos: -271 (291 ääntä)
      eikös noissa buranoissa oo kaikenmailman kalvot jokka estää minkää pahan tapahtumasta?

      Lainaa

    6. Tulos: +88 (244 ääntä)
      huhuhh: Kala, kyllä muuten tyttöjä sattuu. Ei riipu mitenkään toisesta osapuolesta… Ellei oo niin pieni pili, ettei neitsyys mee;)
      ei mulla ainakaa sattunu lainkaa, vaikka poijjan kulli on kyllä iso ;) että ihan ihmisistä riippuu. pelottelette vaan nuoria ettei ne mee vielä paneskelemeen :D

      Lainaa

    7. Tulos: +109 (127 ääntä)
      Voi vitun apinat...

      Lainaa

    8. Tulos: -99 (189 ääntä)
      buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)

      Lainaa

    9. Tulos: +64 (90 ääntä)
      En tiedä missä Emma asuu, mutta en ihmettelisi jos tuo olisi ainut tapa päästä lääkäriin :D Tiedän itse millasta on, kun selkään sattuu niin ettei voi liikkua, ja ensineuvo (Etelä-Savossa käytössä ollut palvelu) kehottaa vaan syömään särkylääkettä ja jumppaamaan. Eikös Ibumax ja Burana ole samoja lääkkeitä mutta eri vahvuisia?

      Lainaa

    10. Tulos: +231 (237 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      Paitsi, että ibumax on samaa ibuprofeenia kuin Burana, vain eri valmistajan & halvempaa.

      Lainaa

    11. Tulos: -64 (126 ääntä)
      Tuosta ekasta kerrasta. Kyllähän se sattuu jos sinne piusaan ei oo ikinä työntänyt mitään ennen ekaa kertaa. (tamppooni, sormi..)

      Lainaa

    12. Tulos: +107 (111 ääntä)
      Katso irvikissa buranan ja ibumaxin pakkausselosteita ja huomaa, että ne ovat just ja samaa tavaraa, molemmat sisältävän ibuprofeenia. Olet ehkä ymmärtänyt väärin, sillä en mitenkään voi uskoa noin ammattitaidottomaan apteekkariin. Mikään lääke ei ole "terveellinen" väärin käytettynä. Burana aiheuttaa eniten vahinkoja siksi, että se on käsikauppavalmiste ja yleisimmin käytetty.

      Lainaa

    13. Tulos: +85 (89 ääntä)
      No onpa ammattitaitoinen apteekkari. Burana ja Ibumax sisältää tasan saman vaikuttavan aineen eli ibuproofenin. Ja annostun riippuu siitä montako milligrammaa kyseistä ainetta tabletissa on 400/600/800/1200.. Jos haluat eroavaa särkylääkettä käytä Panadolia tmv. jossa vaikuttava aine on parasetamoli.

      Lainaa

    14. Tulos: +25 (41 ääntä)
      Itse vetelin aiemmin lihaskramppeihin 12 _400mg:n_ buranaa päivässä, ja sille on lääkärin hyväksyntä kyllä (vatsan limakalvot kestää kyllä, jos käyttö ei ole jatkuvaa ja muistaa syödä ennen lääkkeiden ottamista). Kasisatasilla voi ehkä olla jo pahempi. Ihmettelen vaan, että jos likka on kerta saanut reseptin kasisatasiin (koska niitähän ei ilman reseptiä saa), miksei voinut saman tien lekuri laittaa jotain vahvempaa lääkettä?

      Lainaa

    15. Tulos: +98 (110 ääntä)
      XD särkylääkkeistä päästin sopivasti vertailemaan ekoja kertoja ja sattuivatko ne. No vakavasti ottaen väittäisin että aloittajalla on erittäin pahat kuukautiskivut. Pojilla ei tosiaan niitä ole.

      Lainaa

    16. Tulos: -119 (127 ääntä)
      hiphei: Toiset kakarat kehuskelevat, kuinka paljon kestävät viinaa (eli limusiideriä) ja nämä kehuskelevat Burana-annostuksillaan. Isänmaan toivot.
      Mikä on sitä sun viinaa...? Mulle VIINA on kirkasta...Esim. suomiviinaa.

      Lainaa

    17. Satunnainen lukija 6.12.2011 18:34
      Tulos: +20 (26 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      Ibuprofeeni on molemmissa vaikuttava aine. Esimerkiksi Panadol on maksalle paljon myrkyllisempää, mutta sillä ei ole sanottavaa verta ohentavaa vaikutusta, joka taas on Aspirinilla vahvempi kuin muilla mainituilla. siksi voidaan joissain tapauksissa Aspirinin kivunlievitystä tehostaa Panadolilla, mutta mieluusti vain lääkärin ohjeesta. Joten älkääpä tämän kirjoituksen pohjalta lähtekö omin päin kokeilemaan.

      Lainaa

    18. Tulos: +19 (35 ääntä)
      Ottasivat vahvempia saman verran, niin näkisivät sinisiä kissoja joilla on siivet. Sitten kaikki sivuoireet unohtuu.

      Lainaa

    19. Tulos: +29 (41 ääntä)
      Eipä tuota buranaa kannata turhaan ottaa enempää kuin on sallittu, plasman albumiini eli se proteiini joka sitä ibuprofeenia kuskaa "pelipaikalle" tukkeutuu normipainoisella täysin jo 600mg napistakin - kaikki sen yli ei lisää tehoa, haittavaikutuksia kylläkin. 800mg nappien etu on - jos ne on depottabletteja - se että vaikutus kestää pitempään. Jos on siellä 100kg+ elopaino niin alkaa vasta olemaan perus 800mg jotain merkitystä.

      Lainaa

    20. Tulos: +48 (76 ääntä)
      Mulla on ollu toisin päin, ettei meidän perhees paljon buranaa syöty. Joskus teininä voivottelin kaverilleni menkkakipujani ja se sanoo, että ota burana. Huudan, että mitä helvettiä, onko tähän kipuun lääkekin olemassa! :DDD Nykyäänkin syön vain puolikkaan 400 buranan ja se auttaa vaikka olis mikä vaiva. Tottakai se rima lääkkeeseen nousee, mitä enemmän sitä syöt. Jos otat aina kourallisen särkylääkettä, niin hetken päästä otatkin jo kaksi kourallista ja ihmettelet, miksei tää auta.

      Lainaa

    21. Tulos: -23 (41 ääntä)
      Myönnän itsekkin ottaneeni buranan 800:sia enemmän kuin pitäisi kuukautisten aiheuttamiin selkäkipuihin, mutta raja kaikessa enkä usko että nuorelle burana on se paras koska se kuitenkin lyhentää menkkoja useilla.

      Lainaa

    22. Tulos: +47 (53 ääntä)
      Eikös Ibumax ja Burana ole samoja lääkkeitä mutta eri vahvuisia?
      400 mg Ibumax ja 400 mg Burana on kyllä tasan tarkkaan saman vahvuisia...

      Lainaa

    23. Tulos: -7 (25 ääntä)
      kirppu: 400 mg Ibumax ja 400 mg Burana on kyllä tasan tarkkaan saman vahvuisia…
      Kiitos tiedosta. Jostain syystä muistelin että toista olisi myyty miedompina annoksina. My bad.

      Lainaa

    24. Tulos: -35 (41 ääntä)
      we have burana in Finland, thanks to my father

      Lainaa

    25. Tulos: +5 (13 ääntä)
      myötähäpeä

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (30 ääntä)
      itsehän tunnen kyseisen Emman ;D hänelle kyllä särkylääkkeet maistuu

      Lainaa

    27. Terveppävaa 6.12.2011 23:38
      Tulos: -5 (15 ääntä)
      Ekan kerran tuttuja o.O

      Lainaa

    28. Tulos: +22 (26 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      Buranassa ja Ibumaxissa on sama vaikuttava-aine, joten aivan sama kumpaa vedät, tulee samat vaikutukset ja sivuvaikutukset. Vielä epäterveellisempää ainetta on asetyylisalisyylihappo, eli ihan perus aspiriini tai disperiini. Panadol (paracetamol) on vatsaystävällisintä, mutta kyllä sekin on vaarallista, jos ylittää sen vuorokausiannoksen maksimirajan...

      Lainaa

    29. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Hö. Jos kerran kehuskelee nii olis ottanu ees kunnon särkylääkettä esim. Panacodia muutama semmonen nii taju poijes.

      Lainaa

    30. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Alkaa varmaa koht burana nousta hattuu :D

      Lainaa

    31. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Ensi kerralla Darwin Awardsiin!

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Dam: ...miksei voinut saman tien lekuri laittaa jotain vahvempaa lääkettä?
      Olen huomannut, että monet (nuoret) lääkärit eivät uskalla määrätä Buranaa kummempaa särkylääkettä. Eivätkö sitten osaa tunnistaa oikeaa kipua ja lääkekärkkyjän "kipua" toisistaan vai mikä on syynä.

      Lainaa

    33. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Selkäsärkyyn tarkoitettuja lihasreleksantteja yksi tsipale, ja tulee uni hyvin.

      Lainaa

    34. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Athaleia: Buranassa ja Ibumaxissa on sama vaikuttava-aine, joten aivan sama kumpaa vedät, tulee samat vaikutukset ja sivuvaikutukset. Vielä epäterveellisempää ainetta on asetyylisalisyylihappo, eli ihan perus aspiriini tai disperiini. Panadol (paracetamol) on vatsaystävällisintä, mutta kyllä sekin on vaarallista, jos ylittää sen vuorokausiannoksen maksimirajan…
      Tosiaan.. Aika harva näyttää tietävän, että parasetamolin yliannostuksen oireina on kuolema. Eli vaikka Panadol on lääkkeistä kaikkein paras vatsalle, niin se ei todellakaan tarkoita, ettäkö lääke olisi täysin vaaraton. Itseasiassa päinvastoin. Itsellää tullut tämä vastaan sen verran, että kun se parasetamoli sattuu olemaan ainoa särkylääke, jota lääkäri on suositellut (ei tulehduskipulääkkeitä), joten apteekissa tullut asiasta puhetta, kun olen niitä ostanut enemmän kerralla.

      Lainaa

    35. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Jos kuitenkin lähdetään Paracelsuksen viisaudesta, että annos tekee myrkyn...ei siis ole olemassa sellaista lääkettä, joka ei tarpeeksi isolla annosmäärällä olisi haitallinen. Burana, kuten muutkin ibuprofeenivalmisteet (sekä aspiriini ja ketoprofeeni) ovat ns. NSAID-lääkkeitä, eli epäspesifisiä tulehduskipulääkkeitä. Epäspesifisiä siksi, koska ne vaikuttavat sekä COX1, että COX2-toimintaan, joista tuo ykkösen inhibointi aiheuttaa vatsaoireita (on olemassa myös nk. koksibeja, jotka vaikuttavat ainoastaan COX2:een, mutta niitä saa vain reseptillä). Parasetamol taasen on sen takia vatsaystävällinen, että sen vaikutusmekanismi on erilainen (ei vieläkään täysin tiedetä miten se vaikuttaa). Se ei tosin vaikuta tulehduksiin ibuprofeenin lailla, vaan sitä käytetään ainoastaan kivun ja kuumeen lievitykseen. Parasetamolilla taasen on haittana maksatoksisuus suuremmilla annoksilla. Tiedoksi kaikille, että 2x400mg burana vastaa täysin yhtä 800mg buranaa, mutta ilman reseptiä apteekista ei voi kerralla ostaa kuin maksimissaan 30 kpl 400 mg:n tabletteja. Parasetamolia suositellaan kuitenkin lapsille ja vanhuksille ensisijaisena lievän kivun lääkkeenä sen vähempien haittavaikutusten vuoksi.

      Lainaa

    36. Rainbow-Crash 7.12.2011 22:44
      Tulos: -8 (18 ääntä)
      Pian tuokin kuolee kun saa vähän vahvempia lääkkeitä käsiinsä...

      Lainaa

    37. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Oon mäkin vetäny buranaa kun karkkia (nielurisa leikkaus...) mutta jotenkin arvelen että tämä teini on aika monta kiloa kevyempi kun meikäläinen...

      Lainaa

    38. Tulos: +25 (41 ääntä)
      "Nykyäänkin syön vain puolikkaan 400 buranan ja se auttaa vaikka olis mikä vaiva. Tottakai se rima lääkkeeseen nousee, mitä enemmän sitä syöt. Jos otat aina kourallisen särkylääkettä, niin hetken päästä otatkin jo kaksi kourallista ja ihmettelet, miksei tää auta." - Tessi
      Puolikkaan? Eipä tuo kipuihin paljoakaan voi auttaa. Johonkin pieneen kolotukseen korkeintaan. Se auttaa, että uskot sen nappulan parantavaan voimaan. Ihmismieli pystyy oikeasti uskomattomiin asioihin ja placebo on yksi niistä. Kipusi lievittyisivät vaikka söisit D-vitamiinitabletin, kunhan joku vain ensin saisi sinut uskomaan siihen että se on maailman tehokkain kivunlievittäjä.

      Lainaa

    39. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Mistä nuo teinit edes saa 800mg buranaa tommosia määriä kun ovat reseptin varaisia?

      Lainaa

    40. emerkendooooo 8.12.2011 20:57
      Tulos: -24 (34 ääntä)
      joomoi: itsehän tunnen kyseisen Emman ;D hänelle kyllä särkylääkkeet maistuu
      itsehän haluaisin tietää kuka olet, sillä olen kyseinen emma xDDDD ...

      Lainaa

    41. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Kyllä niitä 800mg buranoita saa aika helposti. Itellä poistettiin viisaudenhammas ja hammaslääkäri (yksityinen) kirjotti kyselemättä reseptin isolle purkilliselle niitä. Siitäkin huolimatta, että sanoin 600mg riittävän vallan hyvin ja pienemmässä pakkauksessa. Mä syön särkylääkkeitä vain äärimmäisessä pakossa, esim. jos on tulehdus päällä. Päänsärky lähtee nukkumalla ja/tai ulkoilemalla

      Lainaa

    42. Tulos: +4 (18 ääntä)
      emerkendooooo: itsehän haluaisin tietää kuka olet, sillä olen kyseinen emma xDDDD …
      Mwuhaha mäki tunnen sut mut koska oon nyt anynonyymi nautiskelen asiasta. Tää 'tuksumainen' julkisuus ei oo hirveen hyvä asia ni jos olisit iha hissuksii tää ehkä joskus unohtuis :D

      Lainaa

    43. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Dam: Itse vetelin aiemmin lihaskramppeihin 12 _400mg:n_ buranaa päivässä, ja sille on lääkärin hyväksyntä kyllä (vatsan limakalvot kestää kyllä, jos käyttö ei ole jatkuvaa ja muistaa syödä ennen lääkkeiden ottamista). Kasisatasilla voi ehkä olla jo pahempi. Ihmettelen vaan, että jos likka on kerta saanut reseptin kasisatasiin (koska niitähän ei ilman reseptiä saa), miksei voinut saman tien lekuri laittaa jotain vahvempaa lääkettä?
      Onko käynyt mielessä että ei siihen omaa reseptiä aina tarvi syödäkseen lääkkeitä. Voi olla esim. äidin tai isukin reseptillä hankittu. Itse vetelin aikoinaan samaan vaivaan (oletan menkkakipua siis) paappani grammasia panadoleja. Ja joku mainitsi buranan vaarattomuudesta, että ei muka voi sattua mitään koska siinä on se "kalvo". Puskuroidut lääkkeet tarkoittavat sitä, että viinan kanssa niiden vaikutus korkeintaan vähenee, mutta ei missään kohti käy päinvastoin. Buranalla voi kuitenkin yhtälailla tappaa itsensä, ihan tuollaisella idioottimaisella yliannostuksella.

      Lainaa

    44. Tulos: +8 (14 ääntä)
      kun tämä emma nyt on tännekin jo eksynyt palloilemaan, niin ilmainen vinkki: mene gynekologille, ne osaa sentään määrätä kunnon lääkkeitä joita ei tarvi kourakaupalla kaataa suuhun. buranat on aika pasketta. ja oletan siis edelleen että tämä selkäkipu johtui menkoista.

      Lainaa

    45. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Kannattaa lukea tämä kommentti te buranan popsijat... mun käsitys on että vuorokaudessa 1200mg on about maksimi mistä on iloa normaalipainoiselle
      Mengele: Eipä tuota buranaa kannata turhaan ottaa enempää kuin on sallittu, plasman albumiini eli se proteiini joka sitä ibuprofeenia kuskaa “pelipaikalle” tukkeutuu normipainoisella täysin jo 600mg napistakin – kaikki sen yli ei lisää tehoa, haittavaikutuksia kylläkin. 800mg nappien etu on – jos ne on depottabletteja – se että vaikutus kestää pitempään. Jos on siellä 100kg+ elopaino niin alkaa vasta olemaan perus 800mg jotain merkitystä.

      Lainaa

    46. Tulos: +12 (24 ääntä)
      ohhoh olen ihmeissäni, kukaan paskan tärkeä ihmisriekale ei ole vielä kertonut että tyypillä on FB ranskaksi :O

      Lainaa

    47. Tulos: +10 (10 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      Aivan samoja lääkkeitä. Ihme taukkeja täällä pätemässä.

      Lainaa

    48. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Öö: Puolikkaan? Eipä tuo kipuihin paljoakaan voi auttaa. Johonkin pieneen kolotukseen korkeintaan.Se auttaa, että uskot sen nappulan parantavaan voimaan. Ihmismieli pystyy oikeasti uskomattomiin asioihin ja placebo on yksi niistä. Kipusi lievittyisivät vaikka söisit D-vitamiinitabletin, kunhan joku vain ensin saisi sinut uskomaan siihen että se on maailman tehokkain kivunlievittäjä.
      Paitsi, että esim. migreenikohtausta ei pysty mitenkään noin poistamaan..

      Lainaa

    49. Tulos: +10 (12 ääntä)
      ssssssss: Mikä on sitä sun viinaa…? Mulle VIINA on kirkasta…Esim. suomiviinaa.
      Juttu olikin siinä, että kehuskellaan että kestetään niin ja niin paljon viinaa ja todellisuudes juodaan huomattavasti pienempien prosenttien juomia..

      Lainaa

    50. Tulos: +10 (24 ääntä)
      voi hyvänen aika sentään miten pihalla voi ihmiset olla lääkityksistä nykyaikana...buranaa (joka on samaa ainetta kuin ibuxin, ibumetin, ibumax jne.) saa ottaa vuorokaudessa 2400mg, tämä on kattoannos, jota ei tule ylittää. eli suomeksi sanottuna 3x800,g tai 4x600mg etc. aikuiselle ihmiselle ei mikään 200mg todellakaan auta siihen kipuun, vaikutus on enemmän placebon ansiota kuin itse lääkkeen. ja toinen asia tästä parasetamolista (jota on panadol,paramax, paraceon, pamol f, para-tabs jne.), parasetamolin kattoannos on vuorokaudessa 4g eli 8kpl 500mgn tabletteja. yleisin annostus on 1gx3 aikuisille ja lapsille 15mg/kg x3/vrk. parasetamoli on maksatoksinen yliannoksilla, joten kannattaa laskea kuinka paljon sitä päivän aikana ottaa. lisäksi parasetamolin yliannostukseen on olemassa lääke, asetyylikysteiini (mucomyst). et joskohan nyt olisi faktat kohdillaan? on nimittäin kauheaa nähdä miten hirveän pihalla ihmiset on näinkin perusasioista!!!!!

      Lainaa

    51. Tulos: -7 (9 ääntä)
      Mengele: Eipä tuota buranaa kannata turhaan ottaa enempää kuin on sallittu, plasman albumiini eli se proteiini joka sitä ibuprofeenia kuskaa “pelipaikalle” tukkeutuu normipainoisella täysin jo 600mg napistakin – kaikki sen yli ei lisää tehoa, haittavaikutuksia kylläkin. 800mg nappien etu on – jos ne on depottabletteja – se että vaikutus kestää pitempään. Jos on siellä 100kg+ elopaino niin alkaa vasta olemaan perus 800mg jotain merkitystä.
      ja tämä mengelen kommentti on ihan tuubaa. en tiedä mistä olet saanut tällaisen käsityksen, mutta olet aivan ulkona käsityksesi kanssa.

      Lainaa

    52. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Niin Buranahan ( + muut ibuprofeenia sisältävät särkylääkkeet) ovat erittäin vaarallisia. Lääkäreiden suosittelema annos on n.3500mg /24h. Mutta asiathan on siten että voi näilläkin itsensä tappaa, eikä ole edes hirvittävän vaikeaa. n.15000 mg riittää, tämän jälkeen maksa ja munuaiset lakkaavat toimimasta, tosin lääkehiilellä on melkoiset selviämisen edistämisen mahdollisuuden.. Sitten on taas nämä rautatabletit, mutta puhutaanpa niistä jollain muulla foorumilla...

      Lainaa

    53. bj. kjb-lkb-lkm 9.12.2011 22:52
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Mä olisin arvellut että sillä on menkat, kun ei miehet kärsi :P

      Lainaa

    54. Tulos: +5 (17 ääntä)
      renge; buranan kattoannos on 2400mg jota ei saa vuorokaudessa ylittää. eikä varmasti yksikään lääkäri suosittele mainitsemallasi vuorokausiannoksella syömään k.o lääkettä. kaikki lääkkeet ovat suurina määrinä erittäin vaarallisia burana ei ole mikään hirveä mörkö näiden keskuudessa vaan ihan samanlainen lääke kuin kaikki muutkin reseptivapaat tulehduskipulääkkeet. tarkistakaa ihmiset faktat kohdilleen, ennen kuin alatte viljellä näitä suositusannoksia jne. joku voi oikeasti ottaa niistä mallia.

      Lainaa

    55. Tulos: -4 (8 ääntä)
      hohoh... No kyllä se valitettavasti on n.3500mg / vrk. Voit vaikka käydä kyselemässä lääkäriltäsi. Ihan perus settiä lääkäreiltä sanoa aikuiselle normaali painoiselle perusterveelle ihmiselle annokseksi tuo ym.

      Lainaa

    56. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Renge, ei todellakaan ole 3500mg lääkäreiden yleinen suositus. Ihan ensimmäiseksi sen takia että kattoannos on edelleen 2400mg vuorokaudessa ja toisekseen kerro mulle minkä vahvuisilla tableteilla saat otettua ton 3500mg.? Jos otat 800mgn tabletteja sun täytyisi ottaa niitä 4,375 kpl. Tai 600mgn tabletteja 5,8333333333 jne. Eikä mun tarvitse edes kysyä kollegalta mitä se suosittelisi buranan annokseksi, kun tiedän jo vastauksen. Toivottavasti tämän keskustelun tiimoilta mietit seuraavan kerran millaiselle lääkärille menet sillä jos se on sinulle tollaisia määriä määrännyt niin ei tiedä yhtään mitä on tekemässä. Mutta ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää mihin lähteeseen perustat ton sun varman tiedon? Koska siis itse perustan kommenttini ammatillisen koulutuksen tuomaan tietoon, mihin sinä?

      Lainaa

    57. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Tuo lääkkeiden lumevaikutus on muuten aika erikoinen juttu.. Mm. kahden kooltaan pienemmän pillerin (esim. 2 x 400 mg) teho on pienempi kuin yhden ison (esim. 1 x 800 mg), vaikka niissä olisi saman verran vaikuttavaa ainetta. Tämä siis sillä poikkeuksella, että jos pilleri on erikoisen pieni sillä uskotaan olevan enemmän tehoa kuin isolla pillerillä. ero lumelääkkeiden ja oikein lääkkeiden kanssa on tietysti siinä, että oikea lääke tehoaa, vaikka siihen ei uskoisikaan. Vaikka onhan tästäkin (ns. lume-estovaikutus) saatu aika mielenkiintoisia tutkimustuloksia.

      Lainaa

    58. Tulos: +19 (23 ääntä)
      ^ mä en ole koskan ymmärtänyt tota logiikkaa, että" kun otan kaksi näitä neljäsatasia niin autta paremmin kuin pelkkä kasisatanen"....wtf!? Mulla on ystäväpiirissä juurikin tällainen ihminen joka uskoo siis edellä mainittuun, lisäksi hän uskoo että buranasta menee pää ihan sekaisin, hän kun on tillintallin jo 200mgn tabletista ja burana vaikuttaa paremmin kuin esim. Ibumax....eikä mikään järkipuhe tehoa, ei vaikka näyttäisi faktat paperilla, ei auta vaikka piirtäisi, ei edes rautalangasta vääntäminen auta. Mutta toisaalta, tää on sellainen ihminen joka hoitaa lapsensa korvatulehduksen homeopaattisilla lääkkeillä eikä rokotuta pentujaan koska " niissä on elohopeaa". Mulla menee paistomittari ihan punaiselle tällaisien tyyppien kanssa...ei siinä mitään jos haluaa itseään hoitaa niillä homeopaattisilla höpönpöpöillä joilla ei oikeasti ole mitään tehoa niissä ei ole edes sitä vaikuttavaa ainetta, että lähtökohtaisesti siis ostat pelkkää vettä jossa on komea pullo ja etiketti, mutta lasten hoitaminen näillä litkuilla on enemmän kuin eettisesti arveluttavaa. Nimittäin johonkin keuhkoputkentulehdukseen ja korvatulehdukseen tarvitaan oikeasti se antibiootti hoidoksi, se ei itsekseen parane eikä sellaissa tapauksissa placebo-vaikutus riitä!!!!!!! AAAARRRGGGGHHHHHHH!!!!!!!

      Lainaa

    59. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Buranan enimmäisannos vuorokaudessa ei ole 2400 eikä 3500. "Vaikeissa kiputiloissa vuorokausiannos voi olla enintään 3 200 mg ja kerta-annos enintään 1 600 mg." Tämä lukee tuoteselosteessa. http://spcam.orion.fi/laakeluettelo/hakuhtml/pdfframe.jsp?pdf=PIL%28648544732477381800%29.pdf ...ymmärrän että kuukautiskivut voi olla kamalia (minulla on ainakin ollut kipuja maksimiannostuksesta huolimatta), mutta joo, ehkä tuota syömistä voisi vähän rajoittaa.

      Lainaa

    60. Tulos: +4 (8 ääntä)
      ...niin ja siis tarkoitin toki ensimmäisessä lauseessakin milligrammoja, ettei joku nyt siihen huolimattomuuteen tartu... :D

      Lainaa

    61. purkkiburana 17.12.2011 7:37
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      purkkiburanaa hä hä :D:D

      Lainaa

    62. Tulos: +5 (15 ääntä)
      Pitääpä mainita tytsylle että Imodium on myös yksi hyvä "kipulääke" ja suositella koko paketti kerralla, iltaryypyn kera.

      Lainaa

    63. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Ei olli Emman tarkotuksena päästä varmaan lekuriin, koska puolituttuja ollaan ja ihan pk-seudulla asutaan. Hyvä ettei käynyt mitään pahempaa mutta kyllä pitäis järjen sanoa että burana ei oo mikään karkki vaikkei siitä mitään pahaa aiheutuiskaan.

      Lainaa

    64. Tulos: +4 (4 ääntä)
      88: Kannattaa lukea tämä kommentti te buranan popsijat… mun käsitys on että vuorokaudessa 1200mg on about maksimi mistä on iloa normaalipainoiselle
      Kerralla kaikki määrät yli 1200mg vaan lisää haittavaikutuksia, mutta ei enää auta kivunlievitystä. Tarpeeksi pitkällä välillä voi sitten ottaa lisää, mutta kerralla on aivan sama ottaako 1200mg vai 4000mg, haitat vaan nousee.

      Lainaa

    65. Tulos: +5 (7 ääntä)
      No onneksi otittoe Buranaa. Panadolia (parasetamolia) kun olisit vetänyt saman annoksen niin olisit kuollut.

      Lainaa

    66. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Taidanpa olla kuollut tässä kohtaa...muutama vuosi sitten viisaudenhammassärkyyn otin yhdessä päivässä 4 laattaa buranaa (4x10=40) tyhmyyksissäni, eipä tuo auttanut, huuli oli hetken tunnoton mutta särky oli ja pysyi...seuraavana päivänä kävin kiltisti hammaslääkärissä :P ja kyllä mulla on vielä kaikki sisuskalut kondiksessa :) en tätä missään nimessä tietenkään ikinä suosittele kellekään, mutta tulipahan kokeiltua, ettei se buranakaan mikään ihmelääke ole :/

      Lainaa

    67. Tulos: -22 (24 ääntä)
      yliannostus buranaa.... Ei ole mahdollista. Pitkäaikaisella liiallisella käytöllä voi olla jotai vaikutuksii ja haittoja esim. munuaisille, mutta saat kyllä päivässä syödä yli 100 tabua että tulee mitään yliannostuksii (en usko että sillointaan). Hohhoijaa mitä säkitystä.

      Lainaa

    68. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Ibuprofeenin vaikean myrkyllisyyden raja on toksikologisesti ajatellen 400mg/kg, mutta toisaalta reilunkokoinen mieshenkilö kestää paremmin kuin tuollainen hennohko nainen. Lisäksi perussairaudet vaikuttaa, jos on jotakin astmanpoikasta niin 1g voi aiheuttaa esim. vakavia hengitysongelmia. Tää on nyt tällasta pätemistä, mutta kyllä siis buranassakin yliannostusraja löytyy :P Oikeassa EiNäin olet kyllä siinä että aika isoja annoksia saa kerralla vetää että jotain tapahtuu :D Ja tuohon ylemmäksi vielä; erilaiset särkylääkkeet tehoavat erilaisiin säkyihin, kuten tulehdusärsytyskipuihin, viskeraalisiin kipuihin, hermosärkyihin jne. koska ne toimivat eri mekanismeilla. Burana ei ole ihmeaine kuten sanoit ;P

      Lainaa

    69. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Lare: Mistä nuo teinit edes saa 800mg buranaa tommosia määriä kun ovat reseptin varaisia?
      Kyllähän niihin saa reseptin ihan menkkakipuihin, senku menee ja pyytää.

      Lainaa

    70. Tulos: -7 (7 ääntä)
      ebin suprdospärdcö

      Lainaa

    71. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Lukekaa ihmiset niiden lääkkeiden tuoteselosteet ja enimmäisannokset!! Herran jestas sentään. Ne on lääkkeitä, ei mitään vaarattomia nallekarkkeja, vaikka ilman reseptiä myydäänkin. Jokaisella lääkkeellä on niin sanottu terapeuttinen alue. Jos lääkettä ottaa liian vähän, ei vaikutusta synny ja jos sitä ottaa liian paljon, se "muuttuu" myrkyksi. Liikaa ibuprofeenia; voi aiheuttaa munuaisvaurion ja mahahaavan sekä kasvattaa vuotoriskiä (häiritsee verihiutaleiden toimintaa), kaikki nämä voivat aiheutua, vaikka ottaisikin ohjeen mukaan, mutta pitkäaikaisesti ja ilman vatsansuojalääkitystä. Liikaa parasetamolia; voi aiheuttaa maksavaurion. Se voi aiheutua, vaikka ottaisikin ohjeen mukaan, mutta pitkäaikaisesti.

      Lainaa

    72. irokeesiankka 17.1.2014 0:23
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Ja mä kun sain paniikkikohtauksen kun huippauksen takia kokeilin alkaa syömään rautatabletteja, pureskelin sen ja nielin veden kanssa. Ja käyttöohjeessa luki tarkemmin: ''älä pureskele.''

      Lainaa

    73. nimimerkinkeksiminenonvaikeaa 27.5.2014 16:43
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Pakko näin jälkeenpäin kommentoida, että nää teidän selitykset parasetamolin annostuksista on ihan vääriä (osalla) Ite oon 13-vuotias tyttö, jolle lääkäri määräsi migreeniin max. 3x1000mg parasetamolia ja max. 3x50mg sumatriptaania. (migreenilääke)

      Lainaa

    74. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Kala: Ällö, ei muuten satu jos sen osaa.
      Miten osaat ensimmäisellä kerralla? Sattuminen riippuu ihmisestä, älä siis yleistä.

      Lainaa

    75. Tulos: +1 (5 ääntä)
      bj. kjb-lkb-lkm: Mä olisin arvellut että sillä on menkat, kun ei miehet kärsi
      ÄLÄPÄ! Mietin täälä vaan että mitä ihmettä kaikki puhuu ekasta kerrasta kun selvästi on selkäkipu peräisin kuukautiskivuista...

      Lainaa

    76. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Se on ihanaa kun maallikot pätee lääketietämyksellä :) Varsinkin sellaiset, jotka eivät osaa lukea edes niitä pakkausselosteita tai ymmärrä, että lääkkeen tekee vaikuttava aine eikä tuotenimi.

      Lainaa

    77. Tulos: +4 (6 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      Ibumax on ihan samaa tavaraa kuin Buranakin. Kummankin tehoavana aineena on ibuprofeeni.

      Lainaa

    78. Tulos: 0 (2 ääntä)
      irvikissa: buranahan on varmaan kaikista epäterveellisin särkylääke, meidän apteekkarin mukaan ibumax on paras vaihtoehto mitä uskaltaa ottaa enemmänkin kerralla (+ se on yleensä myös halvin)
      mitähän muuta eroa niillä on hinnan lisäksi?

      Lainaa

    79. jukkapalmu 2.1.2020 14:59
      Tulos: -1 (1 ääni)
      spude: eikös noissa buranoissa oo kaikenmailman kalvot jokka estää minkää pahan tapahtumasta?
      se kalvo helpottaa nielemistä ettei trtu kurkkuun kiinni :D

      Lainaa

    80. jukkapalmu 2.1.2020 15:03
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      Lolololol: Pitääpä mainita tytsylle että Imodium on myös yksi hyvä “kipulääke” ja suositella koko paketti kerralla, iltaryypyn kera.
      Mietis vielä mitä kirjoitat. Imodium on ripulilääke, joka kuivattaa suolen. Hait varmaan ummeuslääkettä tossa että tulis paskat sänkyyn.

      Lainaa

    81. Tunnukseton kilpikonna 26.5.2021 22:45
      Tulos: -1 (1 ääni)
      jukkapalmu: Mietis vielä mitä kirjoitat. Imodium on ripulilääke, joka kuivattaa suolen. Hait varmaan ummeuslääkettä tossa että tulis paskat sänkyyn.
      Googlaa paremmin. Lololololol on ihan oikeassa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Burana, särkylääke, yliannostus