Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mietteitä maailman menosta

"Ihan oikeesti, ketä kiinnostaa Libyan uusi pääministeri?"
mietteita maailman menosta

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 76 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +120 (704 ääntä)
      its funny cause its true

      Lainaa

    2. Mr. Ällö 3.11.2011 5:51
      Tulos: +387 (629 ääntä)
      Tykkäsin siitä kohdasta, missä Eevillä alkoi vittu taas kiehumaan. Nam nam.

      Lainaa

    3. Tulos: +549 (715 ääntä)
      Eevi 18-ween helppo miettiä ja rageta miltä kenialaisista niggereistä tuntuu, kun itse varmaan elää isän kukkaron sponssaamana.....

      Lainaa

    4. Tulos: +246 (332 ääntä)
      Eevi ei kyllä varmaan ole yhtään parempi ihminen kuin ne kiinalaiset ja afrikkalaiset vaikkka sillä rahaa onki.

      Lainaa

    5. Tulos: +367 (491 ääntä)
      Yhtään kenenkään ihmisen ei pitäisi hankkia lapsia riippumatta siitä, missä asuu. Meitä vaan on liikaa.

      Lainaa

    6. Tulos: +396 (446 ääntä)
      Niin, helppohan niitä lapsia on olla hommaamatta, jos ei ole koskaan kuullutkaan ehkäisystä tai jos mies pakottaa seitsemän jalkavaimonsa seksiin ja jokainen niistä synnyttää miljoona lasta.

      Lainaa

    7. Tulos: +128 (222 ääntä)
      Tämän takia demokratia ei koskaan toimi, kun tällaset "ihmset" on päättämässä asioita.

      Lainaa

    8. Tulos: +243 (289 ääntä)
      jep,tuskin on oma päätös ,kun raiskauksen seurauksena saa lapsen. Niinpä Eevi-18v on hyvä ja miettii hetken sitä että kaikki "luksus" mitä hän pitää itsestäänselvyytenä (kuten vesi,ruoka,koti,turva,oikeus sanoa ei..) on asioita joista ne naiset siellä "bambumajoissa" joutuu taistelemaan joka päivä...

      Lainaa

    9. Tulos: +280 (288 ääntä)
      Mitkähän sitten olis Eevin mielestä _tärkeitä_ asioita uutisoitaviksi?

      Lainaa

    10. Tulos: -47 (149 ääntä)
      "siis daa nillei oo ees iPhoneja ja pleikka kolmosii. Siis miks niit muksui pitää niiQ synnyttää sit jossei voi tarjota paljon ja kaikkea..." Suomessahan muksuja hommataan useampi vähän sillä, että lapsilisä korottuu muksu muksulta. Etenkin pikku paikkakunnilla. Mutta veikkaan, että köyhissä maissa ei paljoltikaan sitä rahaa ajatella. Ei lapsia tehdä rahan takia vaan rakkauden. Uskon, etteivät köyhien maiden kansalaiset paljon valita oloistaan, koska eivät tiedä paremmasta. Ikävä kyllä köyhyyttä ja rikkautta tulee aina olemaan maailmassa. Koskaan emme ole taloudellisesti samanarvoisia. Ja muutenkin se vaatii jokaiselta paljon työtä, jotta pitäisimme kaikkia yhtä arvokkaina ihmiseläminä. Aina löytyy ikäväkyllä "vammasia", jotka katsovat toisiaan alaspäin kuvitellen itse olevansa parempi ihminen - oli sitten rahaa, maallista omaisuutta tai itseriittoisuutta.

      Lainaa

    11. Tulos: +108 (118 ääntä)
      Ja Afrikassa myös raiskaukset taitaa olla suht yleisiä. Abortit ei kai sitten.

      Lainaa

    12. Tulos: +134 (152 ääntä)
      Eevi vois tutustua vähän paremmin myös siihen minkä vuoksi niitä lapsia hankitaan niin jumalattomasti maissa, joissa eläkejärjestelmä ei ole "edes" meidän hyväosaisten tasolla

      Lainaa

    13. Tulos: +63 (69 ääntä)
      hiphei: Mitkähän sitten olis Eevin mielestä _tärkeitä_ asioita uutisoitaviksi?
      No jos arvata pitää tuollaisten ihmisten arvomaailmasta... --> http://ircquotes.fi/?129797

      Lainaa

    14. Tulos: +19 (45 ääntä)
      Nii ja se Eevin ikä oli?

      Lainaa

    15. Tulos: +104 (114 ääntä)
      undefined: Mitkähän sitten olis Eevin mielestä _tärkeitä_ asioita uutisoitaviksi?
      Mitä joku teki BBssä ja mitä tapahtui salkkareissa

      Lainaa

    16. Tulos: +130 (144 ääntä)
      Sarahi: Suomessahan muksuja hommataan useampi vähän sillä, että lapsilisä korottuu muksu muksulta. Etenkin pikku paikkakunnilla. Mutta veikkaan, että köyhissä maissa ei paljoltikaan sitä rahaa ajatella. Ei lapsia tehdä rahan takia vaan rakkauden. Uskon, etteivät köyhien maiden kansalaiset paljon valita oloistaan, koska eivät tiedä paremmasta.
      Uskot väärin. Ensinnäkin Suomessa lapsen kasvattaminen on niin kallista ainakin pääkaupunkiseudulla, ettei mikään lapsilisä korvaa niitä reaalikuluja. Nämä itsekkäät juopot sun muut, jotka eivät lapsiensa perustarpeista välitä ovat asia erikseen, mutta yleistys menee kyllä täysin metsään. Kolmannessa maailmassa taas ihmiset lisääntyvät juuri "rahan" eli resurssien takia. Lapset ovat siellä vanhemmille työvoimaa ja eläkepäivien turva. Kannattaa käydä ne koulut loppuun ja oikeasti opiskella siellä jotain, ennen kuin tulee internetiin mutuilemaan. Oppiihan täältäkin toki ne faktat sen jälkeen, kun on munannut itsensä täysin.

      Lainaa

    17. Tulos: +62 (84 ääntä)
      Tällaset Eevit sais oikeesti lähettää sinne Libyaan ristituleen tai nääntymään johonkin mineraalikaivoksiin... Tosiaan kehitysmaissa lapsia ehkä tehdään muistakin syistä kuin rakkaudesta tai ehkäisytietämyksen puutteesta. Ja miksköhän niillä kenialaisilla niggereillä ei ole muutakaan vaihtoehtoa kun tehdä niitä tiiliä persaukisina 8kk? Ai niin, koska "ketä kiinnostaa" ...

      Lainaa

    18. Tulos: +55 (75 ääntä)
      Suomessahan muksuja hommataan useampi vähän sillä, että lapsilisä korottuu muksu muksulta. Etenkin pikku paikkakunnilla. Mutta veikkaan, että köyhissä maissa ei paljoltikaan sitä rahaa ajatella. Ei lapsia tehdä rahan takia vaan rakkauden. Uskon, etteivät köyhien maiden kansalaiset paljon valita oloistaan, koska eivät tiedä paremmasta.
      Suosittelen ottamaan asiasta ensin selvää ennen kuin lausut noita mutuja.

      Lainaa

    19. Tulos: +42 (52 ääntä)
      Ei taida Eevi ymmärtää, että ihmisiä kiinnostaa eri asiat, se ei varmaan edes tiedä mitään Libyan kriisistäkään? Jos uutisissa ei saisi uutisoida muiden maiden tapahtumista, mistä helvetistä sit pitäisi uutisoida? Vai saisiko muista maista uutisoida, mutta vain Yhdysvaltojen muotisuunnittelijoista? Vois toi Eevi vähän miettiä mitä puhuu ennenkun rupee avautumaan, vitun tyhmiä voi ihmiset välillä olla..

      Lainaa

    20. Tulos: -32 (62 ääntä)
      Joko on noitaroviot tulilla ;D

      Lainaa

    21. Tulos: +85 (93 ääntä)
      kyllä siellä Afrikassa myös lapsikuolleisuus on maailman huippua, niinkun muissakin maissa, joissa terveydenhuolto (äitien ja lasten) ei ole ns. länsimaisella tasolla. Afrikassa (mm.) "eläke" koostuu täysin lasten huolenpidosta kun vanehmmat eivät enää kykene maata viljelemään eivätkä karjaa kaitsemaan, vanhoja kun ovat. Myös perheen elanto tuppaa koostuun perheen yhteisestä panostuksesta toimeentuloon (= isompi perhe, varmempi henkiinjäänti). Lapsia on siis pakko tehdä monta, koska on odotettavissa, että monet lapsista kuolevat tauteihin. Käsittääkseni eliniänodotekin on kuitenkin monessa afrikan maassa alle 50 vuotta. oikea ratkaisu kortsurallin sijaan olisi parantaa naisen asemaa, kouluttaa heitä ja turvata toimeentuloa. lapsia ei siis tarvitsisi tehdä kahdenkäden sormilla laskettavaa määrää. Eiväthän länsimaidenkaan naiset enää montaa lasta suostu tekemään. tällänen käsitys mulle on ihan lukiopohjalta jääny, vaikka 2001 kirjoitinkin jo. :) tietoja on sittemmin päivitetty mm. uutisten ja dokumenttien kautta. suosittelen lämpimästi kaikille. olisi hyvä tosiaan ottaa selvää asioistaa:)

      Lainaa

    22. Tulos: +26 (46 ääntä)
      Ite oon kuullu et ne afrikkalaiset hankkii siks paljon lapsii ku jokainen ei tosiaan selviä aikuiseksi asti. Nii ne tarvii sit jonkun pitää niistä huolta jos ne on vanhoja. Siks ne tekee nii paljon lapsii et niiden vanhuus olisi turvattu. Tottakai varmasti rakkauksin on yksi syy.

      Lainaa

    23. Tulos: +68 (76 ääntä)
      Ajattelematonta ja puhdasta tietämättömyyttä. Luulenpa, ettei Eevinkään kannata hommata lapsia, vaikka rahaa olisikin eikä "bambumajassa" (missä muuten Afrikassa on bambumajoja?) asuisikaan. Huomaa, että on jäänyt useampikin "ei-tärkeä" uutinen elämän mittaan lukematta.

      Lainaa

    24. Tulos: +38 (44 ääntä)
      …..: Ite oon kuullu et ne afrikkalaiset hankkii siks paljon lapsii ku jokainen ei tosiaan selviä aikuiseksi asti. Nii ne tarvii sit jonkun pitää niistä huolta jos ne on vanhoja. Siks ne tekee nii paljon lapsii et niiden vanhuus olisi turvattu. Tottakai varmasti rakkauksin on yksi syy.
      Jep! ja eipä tässä nyt ihan hirveän montaa vuosikymmentä ole, kun sama mentaliteetti on Suomessakin ollut. Maaseudulla elävä perhe tarvitsi lapsia tyttäriä ja poikia jatkamaan maatilan ylläpitoa. Ylläpitämään perheen omaisuutta ja näin myös elantoa. Lapset oli perheen ainut keino turvata tulevaisuus. Nykyään vaan monien on vaikea ymmärtää, mitä on eläminen ilman nykyisiä yleishyödykkeitä ja palveluja.

      Lainaa

    25. Tulos: +31 (47 ääntä)
      Nii-in. Ne afrikkalaiset siellä bambumajoissa tosiaan tarkoituksella "hommaa" sen seitsemän lasta. Rupes oikeasti kiehuttamaan toi Eevin tyhmyys! Ihan hyvä idea kyllä jakaa niitä kortonkeja Afrikkaan, ja vielä parempi jos heidät saisi myös käyttämään niitä, mutta muuten toi Eevin raivoaminen oli ainoastaan tietämättömän ihmisen tyhmyytensä paljastamista.

      Lainaa

    26. Tulos: +42 (48 ääntä)
      Sarahi: “siis daa nillei oo ees iPhoneja ja pleikka kolmosii. Siis miks niit muksui pitää niiQ synnyttää sit jossei voi tarjota paljon ja kaikkea…” Suomessahan muksuja hommataan useampi vähän sillä, että lapsilisä korottuu muksu muksulta. Etenkin pikku paikkakunnilla.
      Joo joo - tosiasiahan on se, että lapsilisä EI ENÄÄ KOROTU 3. lapsen jälkeen että olepa hiljaa tietämätön. Ja oli Suomessakin aika, kun lapsia "tehtiin" siksi, kun useampi kuitenkin kuoli parin ensimmäisen elinvuoden aikana sairauksiin, tauteihin, nälkään, jne, jne. Piti ajatella tulevaisuutta ja sitä, että on joku kuitenkin vanhana huolehtimassa ja elättämässä, kun ei niitä ELÄKKEITÄ maksettu.

      Lainaa

    27. Tulos: +68 (78 ääntä)
      aika offtopic nyt, mutta arsyttaa kun on porukkaa joka patee kertomalla miten "afrikassa". Joskus kuulin jopa jonkun puhuvan "afrikan kielesta". Meno kuitenkin on hiukan erilaista jos verrataan keskenaan vaikka Etela-Afrikkaa ja Tunisiaa, tai Egyptia ja Ugandaa. Se maanosa on kuitenkin esim. Eurooppaa valtavasti suurempi. Kulttuuri ja vaikkapa lastenhankinta on aika erilaista eri puolilla. Mutta taa nyt oli vaan mun omaa purkamista.

      Lainaa

    28. Tulos: -35 (87 ääntä)
      Eevillä on pointti, vaikka ilmaiseekin sen tosi tökerösti. Länsimaissa ainakin vastuulliset ihmiset suunnittelevat lapsien hankkimista sen mukaan, onko heillä kykyä ja varaa huolehtia lapsista. Tottakai rikkaassa maassa asuvan on vaikea käsittää, mitä absoluuttisessa köyhyydessä eläminen on, mutta siitä huolimatta suurten lapsikatraiden hankkiminen nälän ja köyhyyden keskelle tuntuu yksinkertaisesti vastuuttomalta ja typerältä.

      Lainaa

    29. Tulos: +48 (62 ääntä)
      Tuplavee: Eevillä on pointti, vaikka ilmaiseekin sen tosi tökerösti. Länsimaissa ainakin vastuulliset ihmiset suunnittelevat lapsien hankkimista sen mukaan, onko heillä kykyä ja varaa huolehtia lapsista. Tottakai rikkaassa maassa asuvan on vaikea käsittää, mitä absoluuttisessa köyhyydessä eläminen on, mutta siitä huolimatta suurten lapsikatraiden hankkiminen nälän ja köyhyyden keskelle tuntuu yksinkertaisesti vastuuttomalta ja typerältä.
      En tiedä, voiko kehitysmaiden ihmisiä haukkua typeriksi ja vastuuttomiksi, jos heillä ei yhteiskunnan rakenteen takia ole mahdollisuutta pienentää perhekokojaan. Tuskin hekään haluavat monipäisiä lapsikatraita, mutta kuten moni paremmin tietävä täällä on jo sanonut, monissa maissa lapset ovat vanhempiensa ainoa sosiaaliturva ja työvoima pelloilla, jotta saa edes vähän murua rinnan alle. Lapsien kuolleisuus on myös suuri. Monet kehitysmaiden ongelmat johtuvat länsimaiden toimista, joten kannattaisin paheksunnan sijaan sitä koulujen ja kaivojen rakentamista...

      Lainaa

    30. Tulos: +22 (26 ääntä)
      hiphei: Mitkähän sitten olis Eevin mielestä _tärkeitä_ asioita uutisoitaviksi?
      Kyllä se varmaan on noi julkkisten kuulumiset, kuinka Christina Aguilera on _TAAS_ lihonut ja jonkun BB:stä tutun bimboblondin ja tunnetun hokarin yllätyssuhteesta...

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (32 ääntä)
      Jösses mikä sivistymätön kakara. Vois mennä vähän opiskelemaan asioita ennen kuin alkaa parkumaan ja mussuttamaan tollasia. Hävettää ton puolesta....

      Lainaa

    32. Yli öpistö hörhö 3.11.2011 18:03
      Tulos: +21 (29 ääntä)
      Eevi on oikeassa. Vähemmän "tärkeitä" uutisia muiden maiden asioista, enemmän oikeasti tärkeitä uutisia Johanna Tukiaisesta, Matti Nykäsestä ja big brotherista! Nyt vaan adressia täyttämään!

      Lainaa

    33. Tulos: +6 (30 ääntä)
      Ihmisen on vaikea tiedostaa historiaansa. Miksiköhän tällä hetkellä kehitysmaat ovat kehitysmaita ja miksi ne ovat köyhiä? Miettikääpä muutama vuoskymmen taaksepäin:D Mehän olemme sinne menneet ja lunastaneet kaikki maavarat länsimaisen teollisuuden käyttöön, mikä ei ole muuttunut tähän päivään mennessä. Rasismi on tiedonpuutetta. Köyhissä maissa on isoimmat rikkaudet WHAT? Miten se on mahollista ku myö ajan tääl seinäjoellla meersulla, eiks myö ookkaa kaikkea saanu rehellisellä työllä...!!

      Lainaa

    34. Tulos: -23 (43 ääntä)
      En ottanu tätä nii tosissani ku te ja sain hyvät naurut :D

      Lainaa

    35. Tulos: +29 (37 ääntä)
      Tuun vihaseks siitä, että oman ikäset ihmiset lokaa meidän kaikkien maineen olemalla näin vitun tyhmiä.

      Lainaa

    36. Randomtalker 3.11.2011 20:42
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Luultavasti joku on jo tuollaisessa kommenttitulvassa huomauttanut tästä, mutta sanon silti: Niitä lapsia hankitaan siellä juuri vanhuuden turvaksi. Meillä on hyvät eläkkeet ja näin, mutta siellä... Kun menetät työkykysi, jäät tyhjän päälle, omien säästöjesi varaan. Eikä tuolla paljoa säästellä pysty... Siinä on sitten toivo, että joku niistä kymmenestä kakarasta selviää hengissä (korkea lapsikuolleisuus huonojen olojen tähden, huom huom) ja voi elättää.

      Lainaa

    37. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Neidillä on ratkaisu köyhyyteen? Miksei se ole jo jakamassa neuvojaan eduskunnalle? :D

      Lainaa

    38. Turnipsitonttu 3.11.2011 21:48
      Tulos: +30 (34 ääntä)
      Kyllä nyt eeviä kiukuttaa kun näki unicefin mainoksen kun katsoi jotain tuiki tärkeää tositeeveetä. Epämiellyttävää, kun todellisuus hyppii naamalle ja omalle mukavuusalueelle.

      Lainaa

    39. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Huomaa että mun neiti on asialla.

      Lainaa

    40. Tulos: +15 (17 ääntä)
      hiphei: Mitkähän sitten olis Eevin mielestä _tärkeitä_ asioita uutisoitaviksi?
      Mitä Justin Bieber teki viimeviikolla

      Lainaa

    41. Tulos: +28 (44 ääntä)
      Kehitysmaan asukeilla on aika monta syytä tehdä lapsia ja suurin osa niistä on täällä sanottukkin, mutta listaan ne nyt tähän. 1. Vanhemmat tarvitsevat lapsia hoitamaan perhettä, kantamaan vettä ja keräämään ruokaa. 2. Vanhempien ainoa vanhuuden turva on lapset, jos lapsia ei ole, heistä ei kukaan huolehdi ja he nääntyvät bambumajoihinsa. 3. Lapsikuolleisuus on valtava, joten lapsia on pakko tehdä paljon, jotta edes osa heistä selviää aikuisuuteen. "Suurin ongelma on Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa, jossa lapsikuolemia ei ole onnistuttu vähentämään kovinkaan paljon. Vuonna 2007 tuhannesta alueella syntyneestä lapsesta 145, lähes seitsemäsosa, menehtyi ennen viiden vuoden ikää." 4. Suuri perhe on monessa kehitysmaassa miehisyyden merkki, eli miehet haluavat monta lasta näyttääkseen olevansa kylän parhaimmistoa. 5. Ehkäisy on lähinnä lampaan suolta, joka ei ole kamalan luotettava ehkäisymenetelmä 6. Kehitysmaissa uskonto on aika raakaa ja ehkäisyä ei usein suvaita.

      Lainaa

    42. Tulos: 0 (26 ääntä)
      Pe: En tiedä, voiko kehitysmaiden ihmisiä haukkua typeriksi ja vastuuttomiksi, jos heillä ei yhteiskunnan rakenteen takia ole mahdollisuutta pienentää perhekokojaan. Tuskin hekään haluavat monipäisiä lapsikatraita, mutta kuten moni paremmin tietävä täällä on jo sanonut, monissa maissa lapset ovat vanhempiensa ainoa sosiaaliturva ja työvoima pelloilla, jotta saa edes vähän murua rinnan alle. Lapsien kuolleisuus on myös suuri. Monet kehitysmaiden ongelmat johtuvat länsimaiden toimista, joten kannattaisin paheksunnan sijaan sitä koulujen ja kaivojen rakentamista…
      En minä hauku ketään. Sanoin vain miltä tuollainen tuntuu länsimaisesta näkökulmasta. Länsimaiden syyttäminen kaikesta on tyypillistä tiettyjen ihmisten keskuudessa. Kai länsimaita voi syyttää myös kehitysmaiden väestöräjähdyksestä... Kaivojen ja koulujen rakentaminen on tottakai hyvä asia. Vielä parempi olisi, jos paikalliset ottaisivat itse vastuuta ajan myötä näistä asoista, eikä varastettuja kaivon pumppuja ja tuhottuja kouluja tarvitsisi vuosi vuoden jälkeen käydä uusimassa avustustyöntekijöiden voimin.

      Lainaa

    43. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Ja mitkä ois Eevin mielestä tärkeämpiä uutisia sitten? BB:n tapahtumat? :)

      Lainaa

    44. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Oli syyt mitkä tahansa tehdä lapsia vaikeisiin oloihin, Eevin mielipiteet ovat kauhean kylmia ja tunteettomia... Se että ihmiset kehitysmaissa tekevät lapsia tai käyvät töissä palkatta kertoo vaan, että nämä ihmiset eivät ole valmiita luovuttamaan. He haaveilevat jonkinlaisesta paremmasta elämästä. Pitäisikö heidän vaan jäädä tyhjin käsin odottamaan kuolemaa?

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (23 ääntä)
      Ensin suututti Eevin päivitys, sitten luin kommentteja ja tulin iloiseksi tajutessani, että tyhmiä ihmisiä on onneksi vain yksi sadasta. Piristi päivää nähdä, että suurin osa onkin oikeasti perillä asioista! <3 Nykypäivänä kun varsinkin teinien keskuudessa sitä tyhmyyttä tunnutaan suosittavan :/

      Lainaa

    46. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Tokihan niillä afrikkalaisilla siellä keskellä aavikkoa on sellaiset puodit mistä ostella niitä ehkäisyvälineitä ettei tulis 10 lasta. -.-

      Lainaa

    47. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Voi miten ymmärtämätön lapsi :/

      Lainaa

    48. Tulos: -2 (28 ääntä)
      Jäi kyllä häiritsemään, mistä länsimaiden toimista johtuu kehitysmaiden ongelmat? En yritä tässä uutta riitaa pystyttää, kuhan olen utelias.

      Lainaa

    49. Tulos: +25 (31 ääntä)
      ^ En nyt jaksa kauhean syvälle asiaan mennä, mutta näin nopeasti ajattelepa seuraavaa: - Kuka valmistuttaa orjatyönä Kiinassa kaikkea? Länsimaat. Nokia, Apple, Nike. - Maksat nyt tietokoneestasi esim. 1000 euroa, koska kiinalainen työntekijä saa palkaksi 70 euroa kuukaudessa ja riisipussin. Huudat "VÄÄRIN!!!!" mutta olisitko valmis maksamaan koneesta 3000 euroa suomalaisten palkoilla? Et. Sama koskee vaatteita, ruokaa. Aivan kaikkea. Ja vaikka esim. Fazer "valmistaa suklaan Suomessa Suomen palkoilla", tulee raaka-aine (kaakao) tähän Afrikasta orjapalkalla. = Toimesi aiheuttavat köyhyyttä.

      Lainaa

    50. Tulos: +7 (31 ääntä)
      Toista sataa kettutyttö jeesustelijaa ketä eivät itse tiedä mistään mitään ja onneksi muutamia kenellä oikeasti on paljonkin käsitystä asioista. Mutta asiasta kukkaruukkuun: Onko moraalisesti väärin painaa kakaroita paljon sen tähden että tietää että niistä tulee puolet kuolemaan, ja sen tähden että pelkää oman itsensä tulevaisuuden puolesta? Valmis aiheuttamaan kärsimystä ja kuolemaa vain sen takia että itse selviää? Joo selviämistä voi aina käyttää syynä mutta kertokaapa mitä kaikkea olette valmiita hyväksymään pelkästään selviytymisen nimissä? Nälkään näännyttämisen? Tappamisen? Varkauden? Raiskaamisen? Arkipäivää kehitysmaissa. Ei ne ihmiset sielläkään mitään viattomia enkeleitä ole, täsmälleen samanlaisia joka ikinen kuin me kaikki. Valitettavasti.

      Lainaa

    51. Tulos: -21 (49 ääntä)
      Hauskinta tässä ovat muiden kommentit, kun Eevi kuitenkin on oikeassa. Nuo kansat ovat ihan itse kurjuutensa valinneet.

      Lainaa

    52. Tulos: +14 (28 ääntä)
      DLight: Hauskinta tässä ovat muiden kommentit, kun Eevi kuitenkin on oikeassa. Nuo kansat ovat ihan itse kurjuutensa valinneet.
      Aika painava väite. Mitenkähän perustelet?

      Lainaa

    53. Tulos: -20 (24 ääntä)
      Vihasta :--DDD

      Lainaa

    54. Tulos: -21 (29 ääntä)
      Pässi: Aika painava väite. Mitenkähän perustelet?
      Ööh? Koska heillä on ollut samat alkuvalmiudet ihmisinä kuin niillä jotka nyt ns. voivat hyvin.

      Lainaa

    55. Tulos: -7 (31 ääntä)
      tottahan tuo tyttö puheli, sekö tässä hauskaa on ?

      Lainaa

    56. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Jooh: Jäi kyllä häiritsemään, mistä länsimaiden toimista johtuu kehitysmaiden ongelmat? En yritä tässä uutta riitaa pystyttää, kuhan olen utelias.
      Lähinnä länsimaiden menneistä toimista eli siirtomaa-ajoista: kehitysmaiden on vaikea rikastua, sillä asetelma on mennyt siihen, että teollisuusmaat ostavat halvalla raaka-aineita kehitysmaista, mutta tuotteet jalostetaan teollisuusmaissa, jolloin tuototkin menevät teollisuusmaihin ( anteeksi, yhteiskuntaoppi ei ole ollut vahvin oppiaineeni ja viime kurssista on jo aikaa, joku voi varmaan selittää tämän tarkemmin?). raaka-aineiden tuottajat saavat häviävän pienen osan tuotoista. Suurten yritysten harrastamat plantaasit ja laajat hakkuut myös edistävät maan korroosiota ja siten viljelyalustan köyhtymistä ja aavikoitumista. Lisäksi monissa maissa on siirtomaa-aikojen jäänteenä virallisena kielenä esim. ranska, jota saattaa puhua hyvässä tapauksessa n. 2% väestöstä, jolloin kielimuuri estää kansalaisia hoitamasta asioitaan. Eivät tietenkään kaikki kehitysmaiden ongelmista johdu länsimaista, osahan on puhtaasti maantieteellisiä (esim. kuivuus tai luonnonkatastrofit). Pahoittelen vielä, jos olen kiihdyksissäni puhunut läpiä päähäni, en ole edes kovin aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden suhteen joten tietoni pohjaavat vain lukio-opintoihin...

      Lainaa

    57. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Länsimaalaisilla ihmisillä on hyvät mahdollisuudet itse kontrolloida elämäänsä. Voin opiskella (ilmaiseksi) haluamani ammatin. Voin mennä rakkaudesta naimisiin, tai olla vaikka kokonaan menemättä, sillä voihan nainen elättää itsekin itsensä. Voin säädellä itse lapsilukua, tai olla vaikka kokonaan hankkimatta lapsia. Toki tulee tilanteita, joita en voi kontrolloida (työttömyys, sairastuminen ym.) mutta julkisen terveydenhuollon ja sosiaalisten etuuksien tähden ei tarvitse pelätä katuojaan joutumista. Elämäni on siis suht koht turvattua ja voin itse aika lailla päättää miten haluan elää. Nykyajan mukavuudet lääketieteellisine läpimurtoineen, terveydenhoitojärjestelmineen, koulutusjärjestelmineen, tasa-arvoineen ym. eivät ole kaikkien ulottuvilla. On helppoa elää vastuullisesti kun voi itse päättää miten elää. (Tosin eihän kuluttaja-länkkäri usein edes elä kovin vastuullisesti.)

      Lainaa

    58. Tulos: -15 (29 ääntä)
      Nämä länsimaiden edut ovat sellaisia, jotka on suunnitelmallisesti saavutettu omistautumisella ja kovalla työllä. Mikäli jokin kansa tai maanosa ei ota sen vertaa vastuuta itsestään, että edes yrittäisi hoitaa asiansa kuntoon, niin on ihan oikeutettua ettei heillä mene edes niin hyvin kuin sivistysvaltioissa kuten vaikkapa Kanada ja Israel. Suomenkin sosiaalijärjestelmä on jo niin yliammuttu ilmaisine koulutuksine ja terveydenhoitoineen, että siitä aiheutuu jo niin paljon sosioekonomisia ongelmia loisimisen takia, ettei sitä onneks kauaa jatku.

      Lainaa

    59. Tulos: -4 (4 ääntä)
      IDIOOTTI!

      Lainaa

    60. jajajajajahcvhhv 7.11.2011 15:05
      Tulos: -3 (11 ääntä)
      "se lapsen teko johtuu rakkaudesta!! nii rakkaudesta se johtuu niil afrikkalaisilla!!" :DD ööö.. haistakaa jo ****** :D

      Lainaa

    61. Tulos: +10 (14 ääntä)
      länsimaat aiheuttaa afrikan ongelmat. joku senkin jo älysi tänne sanoa. kapitalismi toimii pelkästään silloin, kun jossain on halpaa työvoimaa, jonka avulla voitot maksimoidaan. jos täällä kaikkialla olis tasa-arvoista, niin eipä täällä pahemmin monikansallisia yhtiöitä näkyis eikä ne tätä koko kuviota pyörittäis. eevihän on siitä täydellinen kansalainen ettei sitä tunnu kiinnostavan mitä eri brändien takana tapahtuu, kunhan tavaraa on tarjolla ja se on halpaa

      Lainaa

    62. Tulos: -5 (21 ääntä)
      Kerrankin jotain fiksua laitettu tälle sivulle! Pisteet Eeville.

      Lainaa

    63. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Vitun perussuomalaiset lapset!!!!!

      Lainaa

    64. Tulos: +2 (6 ääntä)
      eevi vois ottaa asioista selvää enne tällasia D: jos se asuis sielä bambumajas((niikö se sano) ni ei se olis sen päätös hankkia niitä lapsia ku ei oo ehkäisyä eikä abortteja (tai ei ainakaa kunnolla tarjolla tai uskonto kieltää) -.-

      Lainaa

    65. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Jaaha: Vitun perussuomalaiset lapset!!!!!
      tää oli hyvä :D kruunas jutun!

      Lainaa

    66. Tulos: +3 (7 ääntä)
      eipä tainnut eevillä käydä mielessä että ne ukot siellä afrikassa ei taida hirveästi kysellä että ruettaisko silleen vai ei...

      Lainaa

    67. RealistiRisto 19.11.2011 20:38
      Tulos: -12 (20 ääntä)
      Eevihän on täysin oikeessa. Ai mitä joku vikisee? Kertoisitko miten nälänhätä saadaa poistettua hallitsemattomalla väestönkasvulla? Kiinassa on ihan "simona" aavikkoa ja se on kommunistinen maa SIITÄ huolimatta talous tukeva ku aurinko Afrikassa. Hmmm väestöpolitiikka....

      Lainaa

    68. Tulos: +9 (11 ääntä)
      18w Eevillä onkin kaikki oikeus haukkua/parjata kehistysmaiden köyhiä niggoja koska Eevillähän on RAHAAA (iskän kukkaro) ja se tekee ihmisestä tuhat kertaa paremman. Eihän ne kehitysmaiden niggat ole ihmisiä eikä mitään kun niillä ei ole rahaa! Hyvä Eevi! Vitun idiooti.. -.- Ja Eeville tiedoksi, että sen takia ne kehitysmaissa tekee ne 7 lasta, että on joku turvaamassa vanhuusvuodet, koska siellähän ei lapset ole taakka vaan suuri apu esim nuorempien siskojen ja ruoan hankinnassa jne. Lapsia tehdään erittäin paljon myös sen valitettavan tosiasian vuoksi, että suurin osa lapsista ei selviä hedelmällisyysikään ja lapsia tehdään periaatteella että edes 1 on jatkamassa sukua, eikä kuole nälkään tai kulkutauteihin. Ärsyttää ihmiset jotka puhuu asioista joista ei tiedä pätkän vertaa....

      Lainaa

    69. Tulos: -10 (18 ääntä)
      Onneks löysin tän oman fb:n syövereistä ja pystyin jälleen nauramaan tälle. :D On kiva huomata että ihmiset tosissaan suuttuu jos hitusenkaan heittää mautonta juttua. + Epäilijöille tiedoksi, isi ei maksa ;)

      Lainaa

    70. Tulos: +9 (11 ääntä)
      "Mikäli jokin kansa tai maanosa ei ota sen vertaa vastuuta itsestään, että edes yrittäisi hoitaa asiansa kuntoon, niin on ihan oikeutettua ettei heillä mene edes niin hyvin kuin sivistysvaltioissa kuten vaikkapa Kanada ja Israel"
      Miten päin muka Israelissa on asiat hyvin? Orjuutetaan naapurikansaa ja kaikilla pakko osallistua sotilaskohellukseen. Kovalla työllä on saavutettu joo... Onhan se kiva, että joku on selkeesti "kartalla" maailman menosta ja kertoo siitä tällei muillekkin. Tyhmät afrikan niggat vaan laiskottelee tyhmyyttään... Voi tsiisös!

      Lainaa

    71. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Ei luettu läpi näitä kommentteja tässä, eli jos useampiki on jo sanonu sen mitä meillä ois sanottavana, mutta siis siellä köyhemmissä maissa tosi harvalla on tietoa tästä ehkäisystä. Että aika harvinaisen lapsellista touhuu tässä elämässä tulee vastaan.

      Lainaa

    72. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Siis ihmisten käytös

      Lainaa

    73. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Tietoa voidaan aina levittää ehkäisystä, mutta se ei koskaan poista kahta tosiasiaa. Yhtäällä perustuotannossa eläville perheille lapset ovat työvoimaa. Toisaalta köyhissä perheissä monet lapset tuovat turvaa vanhuuteen, sillä lapset todennäköisesti huolehtivat vanhemmistaan. Ehkäisyvalistus vähentää lasten määrää hieman, samoin kuin naisten koulutus, mutta tärkein tekijä syntyvyyden vähentämisessä on kaupungistuminen. Kaupungissa lapset ovat taloudellinen taakka, eikä asuintilojakaan ole yhtä helppo muokata vähäisen tilan vuoksi sopiviksi useille lapsille. Eeviä voisin kutsua länsimaisen kulutusyhteiskunnan vääjäämättömäksi tuotokseksi.

      Lainaa

    74. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Itseasiassa kehitysmaissa lasten määrä ei ole syy köyhyyteen vaan seuraus siitä. Jokainen lapsi tuo rahaa/omaisuutta ja työvoimaa perheeseen, se on kannattavaa. Eli siis turha olisi sinne mennä kortonkeja jakamaan kaikille köyhyyden ratkeamiseksi, sillä eivät ottaisi niitä edes vastaan. Se, että köyhyys johtuisi lasten määrästä, on yleinen väärinkäsitys. Syntyvyys laskee, kun maa kehittyy, eikä toisinpäin!

      Lainaa

    75. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Oon kyllä ihan samaa mieltä kun Eevi...

      Lainaa

    76. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Jokuvaan: aika offtopic nyt, mutta arsyttaa kun on porukkaa joka patee kertomalla miten “afrikassa”. Joskus kuulin jopa jonkun puhuvan “afrikan kielesta”.
      Jollain jenkkiläisellä Feissarimokia vastaavalla sivustolla näin että joku jenkki oli kirjoittanut listan asioista joita haluaisi tehdä. Yksi oli "oppia puhumaan eurooppaa".

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: rasismi, avautuminen, kenia, Libya, Afrikka, bambumaja