Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Irtisanomisperuste

"Onko kuinka moni teistä saanut potkuja vakituisesta työsuhteesta ---"
irtisanomisperuste

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 32 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +496 (508 ääntä)
      Minua kiinnostaisi vielä tietää, mitä tarkalleen tapahtui. Möikö Eero kinkkuaan S-Marketin lihatiskillä, vai vetikö hän kenties housut kinttuihin Nordean konttorissa ja pyllisti asiakkaille?

      Lainaa

    2. Tulos: +179 (195 ääntä)
      Eniten nauratti nuo mokan jälkeiset Monster.fi:n "Kohdennetut työpaikat" -mainokset. :D

      Lainaa

    3. Mr. Ällö 3.11.2011 5:52
      Tulos: +141 (359 ääntä)
      Nyt on Eero hieman kaunistellut tapahtunutta. Tilannehan meni näin: http://tinyurl.com/eeron-pylly Nam nam.

      Lainaa

    4. Tulos: +237 (247 ääntä)
      Ei tainnut olla Eerolle mieluinen työpaikka... Voi näitä urpåja. Mutta miksi vuosiluku 2010 on alleviivattu?

      Lainaa

    5. Tulos: +73 (89 ääntä)
      Mulle tulee mieleen joku työpaikka, jossa on näytetty persettä pomolle eikä kuitenkaan kenellekkään asiakkaalle. Jos ite olisin pomo niin heittäisin ulos sanoen: mene kotiin kasvamaan. Tiedän kuitenkin monia joilla on ns. k*sipääpomoja ja jos vain olisi pokkaa niin haistattelisivat niille mennen tullen. Vaikka veikkaan tässä vikaa olleen työntekijässäkin. Perseennäyttäminen vain oli viimeinen pisara. En muuten käsitä mitä miksi tuossa on erikseen vielä työhistoria liitetty mokaan. Vihjataanko tässä, ettei työ ollut vakituinen, kun se on aloitettu hieman yli vuosi sitten? Nykyään tuollainen työ nimenomaan on vakituista. Ei ole enää sitä että oot 30 vuotta samas duunipaikas. Ite olisin tyytyväinen edes vuoden kestävästä työstä, ettei tarvitsisi tehdä satunnaisia keikkatöitä. Rippuu toki alastakin paljon.

      Lainaa

    6. Tulos: -71 (113 ääntä)
      hiphei: Ei tainnut olla Eerolle mieluinen työpaikka… Voi näitä urpåja. Mutta miksi vuosiluku 2010 on alleviivattu?
      Eero on ollut vuoden töissä niin ei ihme jos perseilemisestä tulee kenkää. Kun sanoo itseään vakkariksi, niin siitä voisi olettaa että on työskennellyt useamman vuoden jo samassa paikassa. Tämä on siis minun veikkaukseni sille, miksi 2010 on alleviivattu.

      Lainaa

    7. Tulos: +239 (247 ääntä)
      Niin miksi toi vuosi 2010 on alleviivattu? Vaikka oisit ollu viikon töissä, niin jos sä oot vakituisessa työsuhteessa, niin sillon sä oot vakituisessa työsuhteessa.

      Lainaa

    8. Tulos: +108 (108 ääntä)
      Mää oon ollu karvan verran vaille vuoden samassa työpaikassa mutta kyllä mulla on vakituinen sopimus..

      Lainaa

    9. Tulos: +39 (55 ääntä)
      Huhis: Niin miksi toi vuosi 2010 on alleviivattu? Vaikka oisit ollu viikon töissä, niin jos sä oot vakituisessa työsuhteessa, niin sillon sä oot vakituisessa työsuhteessa.
      Enempiki näyttäs et mokan postaajaa/fm taem on tässä mokannut vuosilukujen suhteen, niin ikään kuin henkilö olisi ollut vain yhden kuukauden tuossa vakituisessa työsuhteessa.

      Lainaa

    10. Tulos: +59 (59 ääntä)
      Tässä kai on käytetty synonyymeinä "vakituinen" ja "toistaiseksi voimassa oleva" vastakohtana määräaikaiselle. Ja tässä mielessä "vakituinen" työsuhde voi olla olemassa jo heti sopparin allekirjoittamisen jälkeen. Alleviivauksen uskoisin olevan sen vuoksi, että huomattaisiin työsuhteen olleen yli vuoden voimassa, ei kuukautta. Tämä tekee mielestäni mokasta mokamman kuin se, että saisit potkut koeajalla vastaavasta käytöksestä.

      Lainaa

    11. Tulos: +89 (91 ääntä)
      Kössi: Alleviivauksen uskoisin olevan sen vuoksi, että huomattaisiin työsuhteen olleen yli vuoden voimassa, ei kuukautta. Tämä tekee mielestäni mokasta mokamman kuin se, että saisit potkut koeajalla vastaavasta käytöksestä.
      Mysteeri ratkaistu. Nähtävästi se oli kuitenkin huono idea.

      Lainaa

    12. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Voiko perssiin näyttämisestä saada potkut?? Tai no näköjään voi :D

      Lainaa

    13. Tulos: +1 (23 ääntä)
      Vaikka oisit ollu samassa työpaikassa esim. 2v putkeen määräaikaisilla sopimuksilla niin EI ole vakituinen. Jotkut on olleet 5v eikä siltikään ole vakituisia, mutta se nyt onki väärin :D Vakituine voi olla vaik ois ollu 2 päivää duunissa, jos sopparissa se vakituinen/toistaiseksi lukee. Buahaha.

      Lainaa

    14. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Eerolla ollu aamupäivän vajotus... loppuillasta sitten miettiny jotta "... GODDAMIT mitä tuli tehtyä!?"

      Lainaa

    15. Kimi Jonne Ill 3.11.2011 23:32
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Melkoinen irtisanomispersuste.

      Lainaa

    16. Tulos: +16 (26 ääntä)
      Vähän kyllä veikkaan, että Eero on menettänyt hermot työhönsä ja näyttänyt pomolle persettä viimeiseksi silaukseksi. En usko, että kaverille tuli mitenkään yllärinä, että perseen näyttämisestä saa potkut. Jännä tässä on vaan se, että kun pyytää työtodistusta ja irtisanomisperusteena on perseen näyttäminen, niin kuinka moni työnantaja haluaa Eeron töihin?

      Lainaa

    17. Tulos: +16 (22 ääntä)
      Wääk: Vähän kyllä veikkaan, että Eero on menettänyt hermot työhönsä ja näyttänyt pomolle persettä viimeiseksi silaukseksi. En usko, että kaverille tuli mitenkään yllärinä, että perseen näyttämisestä saa potkut. Jännä tässä on vaan se, että kun pyytää työtodistusta ja irtisanomisperusteena on perseen näyttäminen, niin kuinka moni työnantaja haluaa Eeron töihin?
      Negatiivisia työtodistuksia ei saa antaa, joten työtodistuksessa ei voi mainintaa "perseestä" olla. Työhönottajan soittaessa edelliselle työnantajalle, tämä voi toki kertoa kaikki parhaat palat. Alasta riippuen näitä soittoja edelliselle ei tosin aina tehdä. Se kuitenkin on varmaa, että Eeron työtilanne vaikeutui silti. Eihän Eero voi tietää aikooko työhönottaja soittaa edelliseen paikkaan. Pelko perseessä :D

      Lainaa

    18. Besserwisser 4.11.2011 15:26
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Esa M: Negatiivisia työtodistuksia ei saa antaa, joten työtodistuksessa ei voi mainintaa “perseestä” olla. Työhönottajan soittaessa edelliselle työnantajalle, tämä voi toki kertoa kaikki parhaat palat. Alasta riippuen näitä soittoja edelliselle ei tosin aina tehdä. Se kuitenkin on varmaa, että Eeron työtilanne vaikeutui silti. Eihän Eero voi tietää aikooko työhönottaja soittaa edelliseen paikkaan. Pelko perseessä
      Väärin! Negatiivisen työtodistuksen kyllä saa antaa, mutta yleensä pomot eivät näin tee. Ihan vaan sen takia, että kuka työntekijä haluaa pitää sen negatiivisen todistuksen? No ei kukaan. Tulevat siis sitten pyytämään uutta ilman arvostelua, jolloin pomolta menis turhaa aikaa taas uuden tekemiseen. Siksi antavat yleensä ainakin sellaisen "hyvä" arvioinnin. Lisäksi se on muodostunut tavaksi. Tämähän on johtanut siihen, että työtä hakiessa monet työnantajat lukevat "hyvän" huonoksi tai välttäväksi. Erinomainen tai kiitettävä ovat sitten taas niitä hyviä.

      Lainaa

    19. Besserwisser 4.11.2011 15:56
      Tulos: +7 (13 ääntä)
      Eikä perseen näyttäminen pomolle kyllä oo irtisanomisperuste. Irtisanoa saa jos oleellisesti laiminlyö tehtäviään tai annettuja ohjeita. Tällöinkin pitää antaa ensin varotuksia. Sen sijaan vaikkapa asiakkaille perseennäyttäminen on sitten toinen juttu.

      Lainaa

    20. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Eiköhän se todellinen syy oo tosiaan ollu joku muu. Tyyliin Eero on muuten mokaillu (useasti?) ja sitten pomo on siitä huutanut --> Eero näyttää persettä --> Pomo sanoo, että kiitos ja näkemiin.

      Lainaa

    21. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Besserwisser: Väärin! Negatiivisen työtodistuksen kyllä saa antaa, mutta yleensä pomot eivät näin tee. Ihan vaan sen takia, että kuka työntekijä haluaa pitää sen negatiivisen todistuksen? No ei kukaan. Tulevat siis sitten pyytämään uutta ilman arvostelua, jolloin pomolta menis turhaa aikaa taas uuden tekemiseen. Siksi antavat yleensä ainakin sellaisen “hyvä” arvioinnin. Lisäksi se on muodostunut tavaksi. Tämähän on johtanut siihen, että työtä hakiessa monet työnantajat lukevat “hyvän” huonoksi tai välttäväksi. Erinomainen tai kiitettävä ovat sitten taas niitä hyviä.
      Itse olen kuullut, ettei negatiivista työtodistusta saa lain mukaan antaa. Lisäksi työntekijän on itse pyydettävä tuota kirjallista arviointia, että sellaisen voi/saa kirjoittaa. Muussa tapauksessa kirjoitetaan vain työpaikka ja siellä työssäoloaika...?

      Lainaa

    22. Tulos: +7 (7 ääntä)
      ^ Totta. Nykyään käytäntö on, että kirjallinen arviointi tulee vain pyydettäessä. Tosin työsuhteen päättymisen syy tulee usein näkyviin... Jospa siinä lukee "pyllistely". ;)

      Lainaa

    23. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Rectum Oy

      Lainaa

    24. Besserwisser 6.11.2011 19:59
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Athaleia: Itse olen kuullut, ettei negatiivista työtodistusta saa lain mukaan antaa. Lisäksi työntekijän on itse pyydettävä tuota kirjallista arviointia, että sellaisen voi/saa kirjoittaa. Muussa tapauksessa kirjoitetaan vain työpaikka ja siellä työssäoloaika…?
      Joo siis se arviointi kirjoitetaan vain pyydettäessä. Mutta missään laissa ei kielletä negatiivisen työtodistuksen antamista. Syyt positiivisille työtodistuksille ovat juuri nuo, eli ei tahdota työntekijän palaavan vinkumaan todistuksestaan ja vaatimaan uutta ilman arviointia ja sitten se, että on tapana antaa edes se "hyvä" (mikä voidaan tulkita huonoksi).

      Lainaa

    25. Besserwisser 6.11.2011 20:16
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Ooooo: ^ Totta. Nykyään käytäntö on, että kirjallinen arviointi tulee vain pyydettäessä. Tosin työsuhteen päättymisen syy tulee usein näkyviin… Jospa siinä lukee “pyllistely”.
      "Työsuhteen päättyessä työntekijällä on oikeus saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen todistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta. Työntekijän nimenomaisesta pyynnöstä todistuksessa on lisäksi mainittava työsuhteen päättymisen syy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä. Työtodistuksesta ei saa ilmetä muuta kuin mitä sen sanamuodosta käy ilmi." Työsopimuslaki 7§

      Lainaa

    26. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Besserwisser: Työtodistuksesta ei saa ilmetä muuta kuin mitä sen sanamuodosta käy ilmi.”
      Ihailtavaa intjernetinkäyttöä ja jopa yritystä luetun ymmärtämiseksi. Missään ei kielletä negatiivisten työtodistusten kirjoittamista, jos arvio pyydetään ja annetaan. Viimeisen lauseen idea on, että kouluesimerkkinä kommunisteille ei kirjoiteta työtodistusta punaiselle paperille.

      Lainaa

    27. Besserwisser 9.11.2011 18:20
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Kössi: Ihailtavaa intjernetinkäyttöä ja jopa yritystä luetun ymmärtämiseksi. Missään ei kielletä negatiivisten työtodistusten kirjoittamista, jos arvio pyydetään ja annetaan. Viimeisen lauseen idea on, että kouluesimerkkinä kommunisteille ei kirjoiteta työtodistusta punaiselle paperille.
      Oliko tää "yritystä luetun ymmärtämiseksi" tarkoitettu mulle? Jos oli, niin suosittelen samaa sinulle, nimittäin minähän tässä kokoajan olen koittanut valaista muille juuri noita asioita, jotka sinäkin sitten sanoit. :>

      Lainaa

    28. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Vinkki itselle: Älä enää koskaan klikkaa Mr. Ällön linkkejä.

      Lainaa

    29. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Voi Eero minkä teit.

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (22 ääntä)
      joo tosiaan näytin persettä työkaverille huumorilla, työkaveri nauroi asialle mutta pomo tuumas seuraavana päivänä että fudut, kehtas pyytää viel tuntia aikasemmin "töihin", ja tosiaan asia on riitautettu tuolloin, ja vieläkin. :D ammattiliiton osaajat olivat lakimiehiltä kyselleet niin perseen näyttäminen työpaikalla työkaverille on sama asia kun työpaikalla kiroilu. Jes! ja mitä työsopimukseen tulee, jos siinä lukee "toistaiseksi" se on vakituinen.

      Lainaa

    31. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Perse-Eero: joo tosiaan näytin persettä työkaverille huumorilla, työkaveri nauroi asialle mutta pomo tuumas seuraavana päivänä että fudut, kehtas pyytää viel tuntia aikasemmin “töihin”, ja tosiaan asia on riitautettu tuolloin, ja vieläkin. ammattiliiton osaajat olivat lakimiehiltä kyselleet niin perseen näyttäminen työpaikalla työkaverille on sama asia kun työpaikalla kiroilu. Jes! ja mitä työsopimukseen tulee, jos siinä lukee “toistaiseksi” se on vakituinen.
      Mua jäi kiinnostamaan että miten tämä ratkesi, jos käyt täällä vielä niin kerro jookos? :)

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Tautou: Mua jäi kiinnostamaan että miten tämä ratkesi, jos käyt täällä vielä niin kerro jookos?
      no hommahan päätty niinkin hyvin että oikeuteen asti ei tarvinu mennä, eikä mun tarvinu turhanpäiten jäädä näppejä nuolemaan. en tiiä onko sopivaa enempää paljastaa :) ja tosiaan, nykysessä duunipaikassa sanoin pomolle asiasta, kylläkin vasta n. pariviikkoa oltua duunissa, pomo tuumas vaan että oisit kertonu haastattelussa suoraan ni ois palkannu mut heti. :D ei oo turhan vakava meininki nykysessä työpaikassa siis vaikka niitä töitä vakavana tehdäänki :)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: potkut, irtisanominen