Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ongelmana homogerbiilit

"Mahtaa olla pers kipeenä jo"
Taustatietoja: Noin 30-v. nainen avautuu gerbiiliensä sukupuolielämästä toistuvasti. homogerbiilit Lähettänyt: Gerbuttaja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +455 (475 ääntä)
   Onnea perheenlisäyksestä. ♥

   Lainaa

  2. Tulos: +220 (232 ääntä)
   vahingossa on muutama naaras päässy uroksie joukkuu, eikä niitä varmaa nii tarkasti tarkasteta ku niitä myyntii laitetaa =)

   Lainaa

  3. Tulos: -145 (451 ääntä)
   "Mortin persuksist tulee verta ja sillee..."
   Oivallinen tilaisuus tehdä gourmet-verilettuja! Nam nam.

   Lainaa

  4. Tulos: +179 (231 ääntä)
   Huoh, ei kettu mikä idiootti. Eläinkaupassahan tiedetään joo kaikki eläimistä 100 % varmuudella. Hohhoijaa. Ostakaa ne elukat kasvattajilta, tai asioikaa vain sellaisissa eläinkaupoissa, jotka hankkivat elukkansa luotettavilta kasvattajilta, ja se on todistettavissa. Monissa eläinkaupoissa eläinten olot on huonot, ja silti ne on tietävinään kaiken. Esim. pesävanua myydään vaikka se on vaarallista, kalterijuoksupyöriä käytetään ilman päällyksiä, tuoreruokaa tarjolla liian vähän tai harvoin tai ei ollenkaan, tilat liian ahtaat jne. Asiantuntevaa kyllä esitetään mutta ei kuitenkaan tiedetä kuin muutamia perusasioita.

   Lainaa

  5. Tulos: +135 (145 ääntä)
   Ei ole kovin helppoa varmistaa gerbiilien sukupuolta ihan poikasina. Siinä voi kokenut kasvattajakin erehtyä ihan helposti. Tosin toi että peräpäästä tulee verta olisi jo pitänyt kertoa että kyseessä saattaa olla naaras jolla on juoksut.

   Lainaa

  6. Tulos: +54 (70 ääntä)
   Eikö olisi kannattanut itsekin vilkaista ja tarkastaa siellä kaupassa, ovatko elukat uroksia vai ei? Vaikka ei olisi ihan varma, miltä siellä pepussa kuuluisi näyttää, niin luulisi hälytyskellojen soivan, jos paikat ovat erilaiset...

   Lainaa

  7. Tulos: +96 (98 ääntä)
   Haha, mulle on käynyt ihan samoin joskus, tosin gerbiilit olivat kasvattajalta eikä eläinkaupasta. Ilmeisesti niistä on aika vaikea sanoa varmaksi kovin nuorena. :)

   Lainaa

  8. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Jyrsijöiltä on todella vaikea katsoa sukupuolta, varsinkin gerbiileiltä kun ovat niin pieniä otuksia. Mun siskon kaksi "poikamarsua" tekivät taannoin myös poikasia :)

   Lainaa

  9. Tulos: +83 (87 ääntä)
   Monilla eläinkauppiailla valitettavasti on vaan rahankiilto silmissä, myyvät jopa jotain ihan muuta sinä, mitä asiakas haluaa. Vuosia sitten oltiin ostamassa uutta hamsteria, ja toivottiin naarasta. Mentiin otuksia katsomaan ja myyjä kylmän viileästi sanoo, että tämä on tyttö, vaikka siitä yksilöstä näki heti, ettei ollut. Otettiin ötökkä silti, mikä oli virhe, sillä sen säikympää ja äkäisempää pikkujyrsijää en ole nähnyt. Eikä ihmekään, että oli niin traumatisoitunut - jyrsijöiden terraariot olivat kaupassa ilman kansia pöydillä siten, että kaikenmaailman roppakoura-asiakkaat pääsivät niihin käsiksi. Undulaattejakin pidettiin useita kymmeniä likaisessa häkissä, joka todellisuudessa on riittävä kahdelle linnulle. Toiste en sitä virhettä tee, että ostaisin eläinrääkkääjältä lemmikkiä edes säälistä, oli kyse mistä tahansa eläimestä koirasta hamsteriin. Rahat menevät kuitenkin aina näille kaltoinkohtelijoille, eikä tällaista eläintehtailua saada koskaan kitkettyä pois, jos myyjät aina vaan saavat pikkubisneksestään voittoa.

   Lainaa

  10. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Komppaan ylläolevia eläinkauppoja kritisoivia tekstejä. Itellä onneksi vaan yksi tarina, joka ei edes ole niin paha, koska johtu omasta tyhmyydestäki. Joskus pikkulikkana menin ostamaan eläinkaupasta kaloja akvaarioon, kerroin akvaarion koon ja että haluan sinne määrän x tyttökaloja - määrä x oli aikalailla se maksimimäärä, mitä sen kokoseen akvaarioon saa ottaa. Tyttökaloja oli kaupassa vähemmän kuin x, joten kauppias alko taivutella että ottaisin pari urosta sitten niiden puuttuvien tyttökalojen tilalle. Kivastihan siinä se akvaario, tottakai, räjähti täyteen poikasia -> kaloilla huonot olot ja sairaudet iski. Sillon sitä vielä taipu niin herkästi aikuisten taivutteluun.

   Lainaa

  11. Tippakaveri 20.10.2011 13:59
   Tulos: +124 (140 ääntä)
   Mortti ja Vertti kuksii toisiaan...Mikki pökkii kumpaakin...en pysty enää lukemaan Mikki Hiiri sarjiksia...ikinä

   Lainaa

  12. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Kaveri kerto, etta olivat hommanneet koiran joltakin perheelta, ku siel oli joku pamahtanut allergiseksi. Ihmettelivat, ku koira vaan lihoo ja lihoo ja veivat sen tarkastettavaksi elainlaakariin. Saivat lopulta kuusi koiraa yhden hinnalla. :D

   Lainaa

  13. Tulos: +37 (71 ääntä)
   Siinä näätte miten hienoja paikkoja eläinkaupat on. En osta lemmikeilleni edes ruokaa paikasta jossa myydään eläimiä. En halua tukea sellaista toimintaa millään tavalla. Musti&Mirri on hyvä eläintarvikekauppa. Ketju ei myy eläimiä ollenkaan. Kaikista naurettavin mitä olen kuullut on kun joku älypää osti fretin eläinkaupasta. Kuitissa luki että jyrsiä. Fretti on jyrsiä vähemmän kuin koira. Myyjä oli oikein suositellut puruja häkin pohjalle. Frettiähän ei pidetä häkissä, samalla tavalla kuin ei kissaakaan. Lisäksi purut aiheuttaa vakavia hengitystien ongelmia. Go eläinkaupat.

   Lainaa

  14. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Ostinhan minäkin kaksi poika-kania, myöhemmin *poofh* 8 kania lisää. Syyttelin kyllä vain itseäni, mutta oli se kokemuksen arvoista hommaa hoitaa niitä. Rottia tuli hommattua kans eläinkaupasta, poikia ne kaikki oli. Yksi elukka mistä et voi sanoa poikasena mitään sukupuoleen liittyvää, on lintu, sitä kun ei voi tunnistaa ennen tiettyä ikää.

   Lainaa

  15. marsunomistaja 20.10.2011 17:11
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   ei sitä sukupuolta oikeesti pysty näkemään kovin helpolla :D kokemusta on.. sen näkee vast sitten kun uroksen kivekset tulee näkyviin, jolloin se on kuitenkin jo voinut ehtiä hankkimaan jälkikasvua..:D

   Lainaa

  16. Tulos: +68 (70 ääntä)
   Tästä tuli mieleen kun joskus hankin tyttömarsun kasvattajalta. Siitä tuli vähän pullea ja eräänä iltana menin käymään sen häkillä, ja kas vain, kolme pientä marsulia siellä vaan uinui. Sit soitto kasvattajalle ja kävi ilmi, että se oli pitäny tyttöjä ja poikia samassa häkissä. "Enpäs tiennytkään että ne tulee sukukypsäksi niin nopeasti" No nyt tiiät senkin ääliö..

   Lainaa

  17. Tulos: -30 (44 ääntä)
   Outi: Ei ole kovin helppoa varmistaa gerbiilien sukupuolta ihan poikasina. Siinä voi kokenut kasvattajakin erehtyä ihan helposti. Tosin toi että peräpäästä tulee verta olisi jo pitänyt kertoa että kyseessä saattaa olla naaras jolla on juoksut.
   Mitkä helvetin juoksut? :D Gerbiileillä ei tule verta samalla tavalla kuin ihmisillä tulee kuukautiset eli on siinäkin meillä asiantuntija.

   Lainaa

  18. Tulos: -14 (18 ääntä)
   mulle kävi kans samoin sittä on jo kymenen vuotta aikaa ostin rottan eläinkauppaseta ja myyivät sen uroksena ja sillä oli kaverina toinen uros ei menyt kun kaksi viikkoa niin teki 17 poikasta hoiti hyvin vauvat ja itselle jäi kolme poikasta joita en myynyt pois kaikki muut meni ihan kuumille kiville.

   Lainaa

  19. Tulos: +36 (56 ääntä)
   Täällä puhutaan homoista ja perseesee pökkimisestä, sitten Mr. Ällö päättää täräyttää: Oivallinen tilaisuus tehdä gourmet-verilettuja! Nam nam.

   Lainaa

  20. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Kylläpä minulta ainakin onnistuu gerbbujen poikasten sukupuolten erotus, ei ole ongelma eikä mikään, sukupuolet tunnistaa jo ennenko karvat rupee kasvamaan.
   Tosin toi että peräpäästä tulee verta olisi jo pitänyt kertoa että kyseessä saattaa olla naaras jolla on juoksut.
   Gerbiileillä ei tule kiiman aikaan verta...

   Lainaa

  21. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Outi: Tosin toi että peräpäästä tulee verta olisi jo pitänyt kertoa että kyseessä saattaa olla naaras jolla on juoksut.
   Gerbiilillä on kiima neljän päivän välein.. siinähän ois veressä joka paikka!

   Lainaa

  22. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Tulee mieleen Kummeli ja Tanssihiiret.

   Lainaa

  23. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Voisiko olla ihan inhimillinen mokakin eläinkaupassa, ettei olla määritetty sukupuolta oikein. Ei kai gerbiileillä sentään mitkään massiiviset killuttimet siellä hännän ole? Ja jos se sukupuoli on helposti määriteltävissä, niin ei voi omistajaakaan eläimensä tuntemisesta kehua, jos ei ole itse viitsinyt vilaista kumpaa sukupuolta kaverit on.

   Lainaa

  24. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Gerbiilien sukupuoli on täysin selkeä erottaa, samoin hamstereiden, rottien, marsujen... Kyllä luovutusiässä näkee aivan hyvin, kellä on pallit ja kellä ei! Ja jos ei näe, niin eipä kannata poikuuttaakaan. Ja tiedoksi vielä jollekin asiantuntijalle: Jyrsijöillä on kiima, jolloin tuoksuvat urosten nenään ja saattavat erittää vaaleaa nestettä, EI verta. Kaikki osaamattomat omistajat eivät edes hoksaa koko kiimaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Ja sinulle asiantuntijalle sen verran, että kuten aiemmin tuli mainittua niin gerbiileillä on kiima vähintään neljän päivän välein. Joskus jopa joka ilta, koitappa siinä tunnistaa onko sun gerbiilillä kiima vai ei, jos se on joka päivä.

   Lainaa

  26. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Eläinkauppa on selvästi ollut osaamaton, mutta on tässä "Anussakin" vikaa kun ei tajua erottaa parittelevia gerbiilejä. Itse olisin heti pistänyt eläimet erilleen kunnes olisin täysin varma mitä sukupuolta ovat. Ainakin omasta kokemuksestani saman sukupuolen astumista tapahtuu pienjyrsijöillä todella paljon harvemmin kuin vaikkapa koirilla. Tosin gerbiileistä minulla ei ole kokemusta, hamstereista ja hiiristä kyllä.

   Lainaa

  27. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Eläinkauppaeläimiä en suosittele ostavaksi, ellei todella tunne kyseistä lajia ja sen oloja. Tämä poikkeus siksi, että tällöin tunnistaa laiminlyönnit, virheet, sekä tietysti väärin määritellyn sukupuolen. Toki sieltä sitten jälkeenpäin voi ilmestyä muitakin ongelmia, joita ei kokenutkaan aina huomaa (omina esimerkkeinä voimakas agresiivisuus ja hännän nikamien yhteenluutuma [häntäknikki]). Jyrsijöiden sukupuolen määrittäminen onnistuu todella helposti jo viikon ikäisiltä, ainakin rotilta, ja jos tuntee oman lajinsa niin varmasti aiemminkin. Luovutusikäisenä (yleensä viisi viikkoa) se on lähes jokaikisellä jyrsijällä selkeä ero, varsinkin jos pääsee vertailemaan urosta ja naarasta keskenään. Sen näkee peräaukon ja sukupuolielinten välisestä matkasta.

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mun mielestä suurin "moka" tässä on se, että ekassa päivityksessä hän kertoo juuri tarkastaneensa kaikkien todella olevan poikia ja myöhemmin toisessa päivityksessä, toiselle henkilölle, ihmettelee edelleen sitä, kun eläinkauppias myi eläimet uroksina.

   Lainaa

  29. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Voi hyvä elämä.. Pitäisi näiden kommenttien lähettäjienkin osallistua biologian tunnille tai edes lukea lajioppaista ennen muille pätemistä. Älkää olko niin avuttomia. Jos netti on käytössä, niin lajiyhdistyksen sivut (tai vaikka kasvattajien yhteystiedot, joilta voi kysyä) löytyy pikaisella googlauksella. Gerbiileiltä näkee ihan selvästi sukupuolen, kun se ostetaan luovutusikäisenä tai sen jälkeen. Kassit näkyy selkeästi jo ennen VIIDEN VIIKON ikää. Vastuuton omistaja on muka katsonut eläintensä takapuolet; olisi kyllä näkynyt kassit, jos olisi viitsinyt katsoa. Verta alapäästä ei todellakaan ole mikään merkki juoksuista/kuukautisista. Se on ihan normaalia, että tulee verta, kun uros astuu. On turha laittaa pelkästään eläinkaupan syyksi, jos itse on niin sinisilmäinen eikä tarkista ostamiaan eläimiä kaupantekohetkellä tai edes kotona myöhemmin.

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Pönde: Täällä puhutaan homoista ja perseesee pökkimisestä, sitten Mr. Ällö päättää täräyttää: Oivallinen tilaisuus tehdä gourmet-verilettuja! Nam nam.
   Mr. Ällö on taiteilija, se ei alennu noin selviin pervouksiin, se tuo uutta näkökulmaa asioihin. Tuli mieleen kun yhdessä eläinkaupassa pidettiin lintuja vapaana (en tiedä, saattoi olla vahinko) ja olihan se hauska kattella niitä kaijoja siellä katonrajassa pienenä, ja varsinkin kun yks lintu meinas kakata yhen asiakkaan päälle, mut se asiakas lähti just käveleen nii meni ohi :D Ja ne myyjät kuiskaili ihan järkyttyneenä siellä et huhhuh!

   Lainaa

  31. Mickey Mouse 4.6.2013 14:38
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kannattais ehkä opiskella jyrsiöiden anatomiaa ennenkuin lähtee väittämään homoiksi? ;) Jos ei naras- ja urosgerbiileitä erota niin huh huh...

   Lainaa

  32. juuh elikkäs 13.3.2015 15:46
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Meillä on kaks tyttömarsua, ja toinenhan oli sitten menny ja synnyttäny 4 poikasta tässä viime vuoden puolella :D Toisen sukupuolta sitten tarkisteltiin, ja tyttö sekin on.... joten mitäs vittua

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ano: UUh iih uh ah ah
   joo oo

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gerbiili, lemmikki, homo