Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

3D on kaikkialla

"Voiko ihmiset oikeesti nähdä 3D:nä?"
3D

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +607 (619 ääntä)
      Se oiski jännää jos näkis 2deenä!

      Lainaa

    2. Tulos: +120 (136 ääntä)
      Arvostus +1.

      Lainaa

    3. Mr. Ällö 20.9.2011 7:02
      Tulos: +279 (483 ääntä)
      Aivojen käyttö ruokana: ( ) Kielletty (x) Nam nam

      Lainaa

    4. naamapalmu 20.9.2011 7:06
      Tulos: +315 (371 ääntä)
      ………………..,-~*’`¯lllllll`*~, …………..,-~*`lllllllllllllllllllllllllll… ………,-~*lllllllllllllllllllllllllllllll… ……,-*lllllllllllllllllllllllllllllllll… ….;*`lllllllllllllllllllllllllll,-~*~-… …..\lllllllllllllllllllllllllll/………\;;… …...\lllllllllllllllllllll,-*………..`~-~… …….\llllllllllll,-~*…………………)_-\..*`*;.… ……..\,-*`¯,*`)…………,-~*`~.………….../ ……...|/.../…/~,…...-~*,-~*`;……………./.\ ……../.../…/…/..,-,..*~,.`*~*…………….*...… …….|.../…/…/.*`...\...……………………)….)¯`~, …….|./…/…./…….)……,.)`*~-,……….../….|..)… ……/./.../…,*`-,…..`-,…*`….,---…...\…./… …...(……….)`*~-,….`*`.,-~*.,-*……|…/.…/…… …….*-,…….`*-,...`~,..``.,,,-*……….|.,*.… ……….*,………`-,…)-,…………..,-* `...,-*….(`-,...

      Lainaa

    5. Tulos: +90 (156 ääntä)
      Kolmiuloitteisen avaruuden hahmottamisen kyky vaihtelee henkilöittäin ja erityisen vaikeaa se on henkilöille, joilla toinen tai molemmat silmät ovat sokeutuneet. Jälkimmäiselle vielä vaikeampaa =) Mutta tyypillisesti ihmisten ajatellaan hahmottavan ympäristöään kolmiuloitteisesti. Tämä on kyllä totta ja pitää suurimmaksi osaksi paikkansa.

      Lainaa

    6. Tulos: +235 (241 ääntä)
      Miran kannataisi varmaan kysyä 3D-laseja lähimmältä optikolta

      Lainaa

    7. Tulos: -82 (114 ääntä)
      Miusta tuo oli tavallaan ihan loogista, jos hän ajatteli 3D leffojen katselua :D

      Lainaa

    8. Tulos: +120 (128 ääntä)
      Mä oon aina tykänny 2Dstä enemmän... tasohyppelyä.

      Lainaa

    9. Tulos: -12 (78 ääntä)
      vitun vammasia ihmisiä täällä

      Lainaa

    10. Satunnainen lukija 20.9.2011 13:56
      Tulos: +75 (81 ääntä)
      Tiedän itseni lisäksi pari muutakin tapausta, joilla toimii molemmat silmät normaalisti, mutta näkee vain 2D:nä eli ei hahmota syvyyttä. 3D-lasit leffassa auttaa sen verran ettei näy kaksoiskuvaa. Liikenteessä joutuu olemaan tosi tarkkana.

      Lainaa

    11. ThubsDown:in kerjääjä 20.9.2011 15:08
      Tulos: +63 (81 ääntä)
      Tiedän, että saan tästä vitusti miinusta, mutta entä jos tuo Mira ei ees tiedä, mikä on 3-D...

      Lainaa

    12. Tulos: -37 (107 ääntä)
      Hosuli: Se oiski jännää jos näkis 2deenä!
      Toinen silmä kiinni niin johan on 2d. Eikä tarvi laseja

      Lainaa

    13. Tulos: +15 (31 ääntä)
      mistä näitä sikiää?

      Lainaa

    14. omppupomppu 20.9.2011 17:05
      Tulos: -26 (68 ääntä)
      ThubsDown:in kerjääjä: Tiedän, että saan tästä vitusti miinusta, mutta entä jos tuo Mira ei ees tiedä, mikä on 3-D…
      Älä' kiroile!

      Lainaa

    15. Tulos: +74 (88 ääntä)
      Jukkapalmu: Toinen silmä kiinni niin johan on 2d. Eikä tarvi laseja
      Kolmiuloitteisuus ja syvyyden aistiminen silmillä, eivät ole samoja asioita.

      Lainaa

    16. Tulos: -13 (25 ääntä)
      mistä näit urpoja oikein tulee. ei hitto vois vaan vajota koomaan, en kestä

      Lainaa

    17. Tulos: -2 (28 ääntä)
      Huhhu, miten näin käsittämättömän tyhmiä ihmisiä voikaan löytyä? Vai onko teinit aina olleet näin idiootteja, mutta nyt vasta internet-aikakaudella facebookin ja vastaavien myötä tämä järjen "juoksu" tulee sitten vahvemmin esille? Tulevaisuuden toivoja tosiaan..

      Lainaa

    18. eipä kaikki näe 20.9.2011 20:32
      Tulos: -21 (37 ääntä)
      Kuulun myös niihin ihmisiin, jotka eivät näe 3d:tä, miehenikään ei 3d:tä näe. Eli meitä on huomattavasti enemmän kuin mitä luulisi. (koska en ole koskaan nähnyt kolmiulotteisesti, en tiedä mitä menetän)

      Lainaa

    19. Tulos: +53 (57 ääntä)
      ^ Mistä sitten tiedät, ettet näe 3D:nä?

      Lainaa

    20. Tulos: -9 (25 ääntä)
      No periaatteessa on mahdollista nähdä maailmakaksiulotteisena sulkemalla toisen silmän, sillä ihminen erottaa kolmiulotteisen avaruuden molempien silmien muodostamilla kuvilla. Mutjoo, ei elämä tietenkään ole kolmiulotteista. Kaikkihan on täysin litteää. Eikä ole mahdollista erottaa onko esine kaukana vai vain pieni.

      Lainaa

    21. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Armeijassa on aikoinaan ollut erittäin tärkeä tehtävä nimeltään etäisyyden mittaus. Tätä tarvitaan mm. tykistössä ja tietääkseni edelleen on reservissä ihmisiä, joiden toimenkuva on etäisyydenmittaaaja. Etäisyyttä ei pysty mittaamaan, jos ihmisellä ei ole hyvää syvyysnäköä ja monilta se kyky puuttuu. Nykyään tosin etäisyyden mitataan laserilla, joten ei toimella ole enää niin käyttöä. (Mutta on ihan mahdollista, että jollain ei ole syvyysnäköä (tai joiden syvyysnäkö on heikko). Se ei ole omaisuus, jonka voi oppia vaan synnynäinen ominaisuus kuten värinäkö tai makuaisti.)

      Lainaa

    22. Tulos: +56 (58 ääntä)
      Hahmotuskyky vaihtelee eri ihmisillä. Muistan, kun teininä sain ensimmäiset silmälasit ja yhtäkkiä maailma, joka oli aina ollut minulle kuin kirjan sivu, muuttui silmälasien myötä kolmiulotteiseksi. Yhtäkkiä pelkkä jalkakäytävällä kävely muuttui ihmeelliseksi, koko ajan piti pyörittää päätään joka suuntaan ja kummastella, miten erilaiselta kaikki näyttää. Portaiden kävelyn alaspäin joutui opettelemaan uudestaan, kun yhtäkkiä näkikin syvyyden, mitä ei ollut koskaan nähnyt jalan alla jne. Eli joillekin se 2D-maailma on normaali.

      Lainaa

    23. Tulos: -16 (36 ääntä)
      amis

      Lainaa

    24. Tulos: +29 (39 ääntä)
      Swast: Kolmiuloitteisuus ja syvyyden aistiminen silmillä, eivät ole samoja asioita.
      Millä tavalla sitten syvyysnäkö ja 3-D ovat eri asioita? Esim wikipedia: " syvyysnäkö on kyky erottaa maailma kolmiulotteisena..."

      Lainaa

    25. Tulos: -16 (30 ääntä)
      mii: Millä tavalla sitten syvyysnäkö ja 3-D ovat eri asioita? Esim wikipedia: ” syvyysnäkö on kyky erottaa maailma kolmiulotteisena…”
      Siten että syvyysnäkö on vain kyky aistia kolmiulotteisuutta, se ei ole itse kolmiulotteisuus. D44.

      Lainaa

    26. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Veikkaan että ihmiset käyttävät tässä binokuularista näköä ja kykyä hahmottaa kolmiulotteisuutta synonyymeina, mikä hämmentää joitan muita yksilöitä. Syvyyttä voi hahmottaa monella muullakin tavalla kuin kahteen hiukan eri kulmista tulevien näköhavaintojen perusteella. Varjot ja esineiden lomittaisuus vaikkapa. Olen aika varma ettei kukaan meistä näe kaksiulotteisesti. Pystytkö näkökentässäsi hahmottamaan ylös-alas, etten-taakse ja oikea-vasen ulottuvuudet? Näet siis kolmiulotteisesti. Joillekin ihmisille tämä on hankalampaa kuin toisille, tarkkuus saattaa heittää vaikkapa sen huonon näön takia, mutta se ei tarkoita että he näkisivät kaksiulotteisesti. Elokuvien 2d ja 3d termit saattavat johtaa tässä harhaan. Tarkalleen ottaen, maailma jonka näemme ihan perustelkkarissakin on periaatteessa 3d. Siihenkin tulee järkeä jos ajatellaan sen kautta miten katsomme, emme mitä katsomme. Perustelkkarissa yksi kuva piirtyy yhdelle tasolle, tv-ruudulle, jossa on kaksi ulottuvuutta: ylös-alas, oikea-vasen. Kun katsomme sitä kuuluisaa 3dtä, hiukan eri kulmista kuvatuilla pätkillä voidaan imitoida binokulääristä näköä ja mukaan tulee se kolmas ulottuvuus, eteen-taakse.

      Lainaa

    27. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Hohoh: Siten että syvyysnäkö on vain kyky aistia kolmiulotteisuutta, se ei ole itse kolmiulotteisuus. D44.
      Daa... Näkemisestä tässä on koko ajan puhuttu, joten eiköhän 3-Dllä tässä tarkoiteta syvyysnäköä ja sen puutteita. Alatko seuraavaksi knoppailemaan neljännestä ulottuvuudesta?

      Lainaa

    28. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Kyllä jos minä laitan toisen silmän kiinni, niin erotan vielä, että sohvassa on pituutta leveyttä ja syvyyttä. Ei mun maailma muutu Super Marion kaltaiseksi 2D-maailmaksi. Syvyysnäkö on totta vieköön vähän eri asia. Jos siinä on häikkää, niin esim. etäisyyksien hahmottaminen on hankalaa, mutta kai sitä silti tajuaa, että sohva on kolmiulotteinen.

      Lainaa

    29. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Sobu: Kyllä jos minä laitan toisen silmän kiinni, niin erotan vielä, että sohvassa on pituutta leveyttä ja syvyyttä. Ei mun maailma muutu Super Marion kaltaiseksi 2D-maailmaksi. Syvyysnäkö on totta vieköön vähän eri asia. Jos siinä on häikkää, niin esim. etäisyyksien hahmottaminen on hankalaa, mutta kai sitä silti tajuaa, että sohva on kolmiulotteinen.
      Tarkoitin, että silloin ei pysty suoraan erottamaan etäisyyttä. Kyllähän litteästä valokuvastakin periaatteessa erottaa syvyyttä, vaikka kuva onki täysin litteä. Yhdellä silmällä katsottaessa pystyy arvioimaan etäisyyttä samalla tavalla kuin esim. 3D-tasohyppelyä pelatessa, mutta ilman kuvaa molemmille silmille suoraan nenän edessä oleva kuva ei tunnu olevan samalla tavalla lähellä kuin oikeasti. Juu unohtakaa...

      Lainaa

    30. havaintopsykologia 23.9.2011 17:06
      Tulos: -17 (21 ääntä)
      Hieman kiusallista mokasivuston ja kommentoijien kannalta, mutta ihmisen näkö ei tosiaan ole 3 dimensionaalinen. Meillä on jonkinverran syvyysnäköä, mutta tätä voi luonnehtia lähinnä 2d+ -näöksi.

      Lainaa

    31. Tulos: -10 (10 ääntä)
      siis näkeeks ne oikeesti 3d:nä? ':o

      Lainaa

    32. Tulos: +17 (19 ääntä)
      havaintopsykologia: Hieman kiusallista mokasivuston ja kommentoijien kannalta, mutta ihmisen näkö ei tosiaan ole 3 dimensionaalinen. Meillä on jonkinverran syvyysnäköä, mutta tätä voi luonnehtia lähinnä2d+ -näöksi.
      Jokainen ihminen, joka ei ole sokea, näkee kaiken kolmiulotteisena eikä mitään kaksiuloitteisuuden ja kolmiulotteisuuden väliltä, koska me pystymme liikkumaan maailmassa syvyyssuunnassa. Ja miten voit väittää, että ihminen näkee 2d+sti (eli tarkoitat kai isometrisesti), jos emme voi havaita kolmiulotteisuutta, kuten juuri väitit. Sinun väitteelläsi kolmiuloitteisuutta ei voida todistaa olemassaolevaksi, koska sitä ei voi koskaan havaita.

      Lainaa

    33. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Swast: Jokainen ihminen, joka ei ole sokea, näkee kaiken kolmiulotteisena eikä mitään kaksiuloitteisuuden ja kolmiulotteisuuden väliltä, koska me pystymme liikkumaan maailmassa syvyyssuunnassa. Ja miten voit väittää, että ihminen näkee 2d+sti (eli tarkoitat kai isometrisesti), jos emme voi havaita kolmiulotteisuutta, kuten juuri väitit. Sinun väitteelläsi kolmiuloitteisuutta ei voida todistaa olemassaolevaksi, koska sitä ei voi koskaan havaita.
      pwn

      Lainaa

    34. Tulos: -30 (32 ääntä)
      Siis tehän olette kaikki ihan pölvästejä. Kaikki vähänkin kirjoja lukeneet ja koulujja käyneet tietää että 3D ja 2D on aika lailla sama asia. James Cameronhan tuon 3D:n alunperin keksi tohon Avatariin...

      Lainaa

    35. Tulos: -5 (7 ääntä)
      facepalm koko suomen tulevaisuudelle. viimestään vatipääteinien aikuistuessa tää maailma kokee lopun alun. tai lopun lopun.

      Lainaa

    36. I, me and myself 18.6.2012 23:09
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Itse kiinnitin huomiota tuohon, että (nimi, jota en nyt muista) sanoo, että hän ainakin näkee ihan normaalisti, jonka jälkeen toteaa olevansa sen takia outo. Nomaalius tekee oudoksi?

      Lainaa

    37. Tulos: -1 (11 ääntä)
      Voi teitä hupsuja. 3 ulottuvuus on tila ilman aikaa, joten me näemme neliulotteisesti.

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Kerran mun pikkusisko tuli mun luo ja hihkas ihan pokkana että "Outoa miten kolmiulotteiselta tää maailma oikein näyttää!" Mulla oli ollut sillon oikein blondikausi, pysyin hetken ihan hiljasena ja totean "Niimpä näyttää... Ihan pimeetä!"

      Lainaa

    39. Tulos: -6 (8 ääntä)
      Kalle: Siis tehän olette kaikki ihan pölvästejä. Kaikki vähänkin kirjoja lukeneet ja koulujja käyneet tietää että 3D ja 2D on aika lailla sama asia. James Cameronhan tuon 3D:n alunperin keksi tohon Avatariin…
      Ja mitähän perkeleen persettä selität?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: 3d, näkö, elämä, ihminen