Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hätälaina

"Onks sul 3 euroo?"
Taustatietoja: Naapuri otti yhteyttä... hätälaina

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +864 (884 ääntä)
   no mhutta ku jonna olisi halunnu käydä tiksin mäkkäris.....:(:(

   Lainaa

  2. Satunnainen lukija 30.8.2011 3:21
   Tulos: +428 (434 ääntä)
   Mulla on yks samantapanen "kaveri", mies kylläkin... se mankuu vähän päästä kyytiä sinne ja tänne ja rahaa lainaks, ja aina se maksaa takas huomenna (jope) never (/jope).

   Lainaa

  3. Tulos: +41 (183 ääntä)
   Kyllä mä kolme euroa olisin lainannut, mutta en enempää ennenkuin olisi maksanut takaisin. Jos ois pyytänyt lisää oisin sanonut vaan että "et ole maksanut vielä edellisiäkään"

   Lainaa

  4. Tulos: +228 (322 ääntä)
   luoja millasia ihmisiä.. btw.. tuntuu oudolta et parikymppiselle tulee eläkettä.. tiedän sen olevan mahdollista mutta kuitenkin,.

   Lainaa

  5. Tulos: -269 (437 ääntä)
   20 vuotias eläkkeellä?! Siis kai tarkoitetaan työkyvyttömyyseläkettä tms? Ihme pullamössöä kansaa nykyään... "Ei ennen vanhaan..." Eikä pitäis kyllä nykyäänkään!

   Lainaa

  6. Ohikulkija 30.8.2011 6:13
   Tulos: +238 (258 ääntä)
   btw.. tuntuu oudolta et parikymppiselle tulee eläkettä.. tiedän sen olevan mahdollista mutta kuitenkin,.
   Esim. vanhemman poismenon johdosta alaikäiset lapset saavat perhe-eläkettä joko täysi-ikäisyyteen asti tai niin kauan kuin opiskelu-ura jatkuu 18 vuotta täytettyään. Tuossa kun ei mitään tarkennettu niin saattaa olla myös tällainen tapaus, ei välttämättä ole itse eläkkeellä vaikka nykypäivänä sekin on suhteellisen yleistä.

   Lainaa

  7. Tulos: +204 (208 ääntä)
   ^ Taustatiedoista jäi pois, että Jonna asuu kotona ja isä maksaa elämisen. Liisan eläkkeestä ei ollut lisätietoja.

   Lainaa

  8. Ohikulkija 30.8.2011 6:24
   Tulos: +127 (163 ääntä)
   20 vuotias eläkkeellä?! Siis kai tarkoitetaan työkyvyttömyyseläkettä tms? Ihme pullamössöä kansaa nykyään… “Ei ennen vanhaan…” Eikä pitäis kyllä nykyäänkään!
   Tunnetustihan sairaassa yhteiskunnassa ei terveet pärjää, ehkä nämä 'sairaat' ovatkin terveempiä kuin 'terveet'... ;) Spekuloinnit sikseen, sillä on kieltämättä seurauksensa että nykypäivänä ei tehdä töitä auringonnoususta sen laskuun jotta säilyisi kutakuinkin hengissä talven yli, eikä valittamiselle saati mielenterveysongelmille ollut sijaa karussa arjessa. Onko nykyaika ja mielenterveydestä yleisesti puhuminen tuosta parempaan vai huonompaan suuntaan, siitä voi jokainen muodostaa oman mielipiteensä. Kun ei toisen taustoja tiedä ja oma arki soljuu mallillaan on helppo mollata nimimerkin takaa, ei voi tietää kuinka pahasti elämä on säälittä potkinut toista, kohtalo kun ei valitse uhriaan karman mukaan. Ihmiset kestävät paljon ja kaikki toipuvat omaan tahtiinsa, jos ollenkaan - olit kuinka 'kova' tahansa, vastoinkäymisten raja löytyy kaikilla...

   Lainaa

  9. Tulos: -66 (144 ääntä)
   kävikö kellään mielessä, et saattoi puhua jostain muusta tuesta eläkkeenä?? niinQ läpällä U know? iteki joskus kutsunu työttömyystukeani sossun rahaks, vaik se tuli oikeesti kelalta

   Lainaa

  10. Huippukokki 30.8.2011 7:38
   Tulos: -97 (141 ääntä)
   Surullista toisaalta, että on parikymppisiä ihmisiä, joilla ei ole edes kolmea euroa ruokaan. Ei tuollainen ruinaaminen ole Jonnalle itsellekään varmaan kovin mieluisaa.

   Lainaa

  11. Huippukokki 30.8.2011 7:45
   Tulos: -125 (207 ääntä)
   Mutta lisää pakolaisia vaan tänne – mitä väliä sillä on, että niiden tuet ovat pois suomalaisilta.

   Lainaa

  12. Jukkaplamu 30.8.2011 8:06
   Tulos: +19 (51 ääntä)
   Tuo (jope) Ei maksa(/jope) oli kyllä ihan paras!!!

   Lainaa

  13. Tulos: +94 (100 ääntä)
   Jonna vissii vähä hidas tyyppi kun ei mee perille että ei se Liisa lainaa. Tosin Liisaki olis voinu sanoa heti aluks että en lainaa ja piste.

   Lainaa

  14. Tulos: +175 (189 ääntä)
   ..ja jos olisi vain 3e käytettävissä niin ostaisin sillä jotain ihan muuta kuin mäkkiruokaa josta syö sen kerran, pierasee ja on taas nälkä.

   Lainaa

  15. Tulos: +60 (80 ääntä)
   Tämä nyt saattaa kuulostaa ilmeisyydessään tyhmältä, mutta ensimmäisenä tuli mieleen eläkkeestä opintotuki tässä yhteydessä. Rasittava tyyppi kyllä, aika vähän heruisi itseltä sympatiaa toisen Mäkki-vinkumiselle.

   Lainaa

  16. Tulos: -52 (80 ääntä)
   mihinköhän kadonnut riparirahat yms. kerran vielä isänsä luonakin asuu..

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (85 ääntä)
   Ettei vaan nämäkin olisi jotain puolijälkkäreitä kun puhutaan "omista eläkkeistä". No mene ja teidä. Toiselle taas 6e on niin iso summa, ettei sitä voi autossa säilyttää WTF. Sillä ei stadin keskustasta edes tuntia parkkiaikaa...

   Lainaa

  18. Tulos: +152 (194 ääntä)
   Huippukokki: Mutta lisää pakolaisia vaan tänne – mitä väliä sillä on, että niiden tuet ovat pois suomalaisilta.
   :) Joo, sori, nyt et saa tässä kuussa asumistukea, kun toi Muhammed ehti ensin. Näinhän se menee. Ja vievät vielä kaikki siistit duunipaikat, niinku siivoojan ja bussikuskin duunit :) Suomipojalle ja -tytölle kun ei ihan kaikki työ maistu.. Ihan jees, että joku heittää mut aamulla duuniin ja on sen duunipaikan tilatkin yön aikana siivottu.

   Lainaa

  19. Tulos: +176 (176 ääntä)
   Jonnan ajatuksenjuoksu tekee tästä helmen. "Liisa kuulostaa nihkeältä mutta ehkä se lainaa jos mangun tässä vielä vähän aikaa." - "Okei, kolmea euroa ei tunnu irtoavan, tingin ovelasti ja pyydänkin kuutta."

   Lainaa

  20. Tulos: +100 (112 ääntä)
   joku: mihinköhän kadonnut riparirahat yms. kerran vielä isänsä luonakin asuu..
   Hienosti muotoiltu :D kakskymppisellä tuskin on riparirahoja ennää jälellä ku rippikoulun käymisestä on kuiteki 5v aikaa :--D ..ei mulla muuta!

   Lainaa

  21. Tulos: -41 (91 ääntä)
   Menkää töihin köyhät! :DD

   Lainaa

  22. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Niin paljon myötähäpeää.

   Lainaa

  23. Tulos: +53 (81 ääntä)
   Onko Jonna kreikkalainen?

   Lainaa

  24. Tulos: -55 (105 ääntä)
   Kaikki tuet pitäs lopettaa tietyn ajan kuluessa mikäli ei töihi kiinosta mennä, eläkööt sitte sillan alla ni oppiivatte. Tympii tälläin yhteiskunta missä osa maleksii ja sä maksat. Ja tossa muuten puhutaan "eläkkeenä" juurikin tukia oletan että tyttömyyskovausta.

   Lainaa

  25. fiksumpi kuin muut 30.8.2011 15:37
   Tulos: +63 (79 ääntä)
   Jaw: btw.. tuntuu oudolta et parikymppiselle tulee eläkettä.. tiedän sen olevan mahdollista mutta kuitenkin,.
   itsekkin sain jo 15 vuotiaana eläkettä, mikäs siinä on ihmeellistä. eläkkeitä on erilaisia.

   Lainaa

  26. Tulos: +213 (217 ääntä)
   Olen itse kirjoituksen Liisa, ja tarkennan eläkettäni nyt tässä: Kyseessä on sairaseläke kyllä, nuorena tulleen vamman takia. Kuntoutus alkamassa, normaali sairastapaus siis. En puhu asiasta sen enempää kuin että sairaseläkkeet ovat aika pienet sairailla, ja tämä on tapahtunut kuun lopussa kun rahat ovat jo hyvin kynityt :D. Voitte spekuloida kuten haluatte, olen kuullut niin monenlaista. Enkä jaksa ottaa nokkiini mistään erityisemmin. Tämä henkilö siis kyselee minulta ja puolisoltani useasti lainaa, aina korottaen summaa kun ei joku 10e riitäkään. Henkilö asuu isänsä kanssa, eikä käy töissä, eikä kai saa minkäänlaisia tukiakaan. Miten hän maksaisi takaisin, kerran kaikki rahantulo on isänsä lompakosta, ja on jo velkaa isälleen ettei voi pyytää häneltä rahaa? Ja siis tosiaan, en ole hänen ystävänsä tai koskaan halunnut olla yhteyksissä, olen sen suoraan hänelle myös sanonut, mutta ei ymmärrä. Kun poistan facebookista, tulee ovelle pimpottelemaan. Ei vain ymmärrä. Soittelee myös kokoajan vaihtuvista prepaid-numeroista myös aamu neljältä yms, melkeinpä ahdistelua, sanoisin.

   Lainaa

  27. Tulos: -103 (115 ääntä)
   Liisa, joo eli varma kehari. Mutta Liisa, jotta elämäsi olisi puolisosi kanssa vieläkin ammoisampaa, suosittelen säilyttämään autossa myös yli 6e summia. Tosin, tässä tapauksessa jos auton kerta aiemminkin nyysitty tyhjäksi, niin kyseessä linee eräs naapurin akka ...

   Lainaa

  28. Tulos: +142 (146 ääntä)
   Ainiin, mainittakoot että olen hänelle sanonut monesti saman lauseen "En lainaa rahaa tai koruja, kaksi asiaa jotka eivät koskaan löydä takaisin" Ja kaikki nyt varmaan tämänkin perusteella tajusivat ettei mennyt perille. Normaalisti summat ovat siinä 10-20e luokkaa ja mitä ihmeellisimpiin syihin. Laskujen maksuun(millaisia laskuja on kotona asuvalla, kunhan mietin?) Ja sitten on kaljarahan pyytely tietenkin. Asian omituisuus tulee kans esiin siinä, ettei tosissaan olla kavereita tai mitään, mutta jotenkin tuntuu että tämän Jonnan mielestä ollaan velvollisia maksamaan sen mäkkärit ja kaljat. Ikinä ei ole siis oikeaan ruokaan kysynyt lainaa, ja sen olisin siis voinut lainatakin - tai jos hänellä jokin siis oikea hätä olisi ollut. Itsellä on oma pieni perhe pyöritettävänä, ja jos haluaisin 22v iki-teinityttären elätettäväksi, olisin tämän naapurini jo adoptoinut. Rahaa käyttöön on aina, eriasia mistä muusta se on poissa.

   Lainaa

  29. Tulos: +123 (123 ääntä)
   Ja vielä kolmas, hyvä minä. Tosiaan autoon on yritetty murtautua, ja sanottakoon asuinalueesta ettei ole ihan viimeinen kertakaan. Kävi kieltämättä mielessä että olisikohan joku rahanhimoinen naapuri ollut asialla... :D

   Lainaa

  30. ihmiset hei 30.8.2011 16:13
   Tulos: +124 (126 ääntä)
   Eikö Liisan eläkeasiat ole kuitenkin Liisan oma henkiökohtainen asia? Mitä sitä täällä arvuuttelemaan miksi näin on... Jonnan vonkaaminen kuitenkin tosi naurettavaa touhua. Tosi hätä kyseessä kun ei pääse mäkkäriin :DDD

   Lainaa

  31. Eläkeläinen 30.8.2011 17:04
   Tulos: +124 (126 ääntä)
   Kai tässä oli pääasia tuo Jonnan vinkuminen kuin Liisan eläke? HUOH. On olemassa paljon nuoria, jotka JOUTUNEET vamman tai sairauden takia työkyvyttömyyseläkkeelle.. Eikä se tarkota että on nyt koko loppuelämän "eläkkeellä" vaan usein nuorten kohdalla se on vain väliaikainen ja sitähän saa vaan siksi, että sairauspäivärahaa ei enää saa kun sairasloma/lomat kestäny sen about 300vrk. et niiih! :D

   Lainaa

  32. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Mitä ihmettä porukka ihmettelee eläkkeen saantia 8DD Iteki 18v ja saan eläkettä koska toinen vanhemmista on kuollut

   Lainaa

  33. Tulos: +34 (56 ääntä)
   No nyt mun tekee mieli mennä mäkkiin.

   Lainaa

  34. Tulos: +46 (78 ääntä)
   On minullakin eläkkeellä oleva kaveri, 19v. Joku tuolla ehti sanomaan että "joillekkin se on 6e niin iso raha ettei voi autossa pitää" Niin.. Kaverilla oli täysi kaljapullo hanskalokeron päällä (vänkäri joi, ei kuski) Poistuivat autosta ja takasin tullessa oli lasi paskana ja kaljapullo viety. Ei sitä kaveria se kaljapullon menetys niinkään vituttanut. Itse ainakin järjestelen auton aina niin, ettei sisällä olisi mitään houkuttelevan näköistä, edes arvotonta, tavaraa. Ps. Mäkkäri on oksettava paikka. Katsokaa elokuva "supersize me" niin huomaatte kuinka iljettävä hyväksikäyttäjä-ketju mäkkäri on. Hese kunniaan.

   Lainaa

  35. Tulos: -70 (72 ääntä)
   tuliko kellekään mieleen että toi eläke vois olla VITSI. :D .

   Lainaa

  36. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Liisa ei asu kotona, muuttanut nuorena teininä pois. Eläke ei ole vitsi, komppaan kirjoittajan "eläkeläinen" viestejä. Kelan maksama normaali sairaseläke, kuten siis reumapoltilailla yms samoin työkykynsä menettäneillä. Kuten Liisa itse vastasikin tuolla ylhäällä, hän on nuorena aiheutuneen vamman/sairauden takia eläkkeellä. Hänen oma asiansa tietenkin, mutta mainittakoon että tämä estää häneltä monia asioita normaalissa elämässä, kuten vaikka auton ajamisen, festareilla käymisen yms muiden nuorten normaalin ajanvietteen, eli ei todellakaan ole mikään sossutuella(ei ole koskaan pyytänyt sossusta mitään, että!) ryyppäävä roskakatosten polttaja. Tunnen Liisan itse ja tämä Jonna on muunmuassa monesti jankuttamalla vinkunut ryyppyrahoja. Liisa ei erityisemmin itse juo, joten tuskimpa on rahoja sillonkaan antanut. Tämän jonnan mielestä ilmeisesti Liisa ja hänen puolisonsa tuntuvat olevan vastuussa hänestä. Tuossakin kommentissaan tuntui suuttuvan kun ei saanut mäkkirahaa. "Ei. No ei sit. Jos olisin apuu tarvinu" "Mist nyt saan sen 3-4e" - Ei pitäisi olla Liisan ongelma? :-D Tämä Jonna asuu kotonaan, isänsä kanssa. En tiedä onko hän jollain tavalla kipeä, ei opiskele tai tee/hae töitä. Luulin että kaikken alle 25v nuorten täytyy käydä koulua tai tehdä töitä nykyisin, ellei muita syitä ole, mutta ei tuo "Jonna" ainakaan mitään tee tau yritä.

   Lainaa

  37. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Jonna on lokki ja lokit on aina nälkäisiä. Älä ruoki lokkia!

   Lainaa

  38. Tulos: -67 (73 ääntä)
   Tämä kommentti ei nyt ole yksin tähän dialogiin - vaan yleisemmin. Minua kun nyppii nämä "mokat", jossa "mokaajat" tulevat tänne selittämään ja kertomaan taustoista. Hyvä MOKA on minusta sellainen, ettei kukaan siinä liepeillä ollut tule hönkimään "minäkin olin siellä". Tai se syntyy siitä, että ulkopuoliset tietämättä asiayhteyttä, tulkitsevat ko. dialogin väärin. Mutta ei siten että kaikki "mokassa" mainitut ovat ekana kommentoimassa ja jatkamassa epäonnistunutta/hassun näköistä dialogia feissarimokissa. Koko sivusto on menossa bigbrother facebook versioksi, jossa itse kirjotetaan hölmöä seinällä, lähetetään mokiin ja toivotaan julkaisua. Ja jos onnistuu saamaan palan näkyvyyttä, ollaan ensimmäisten joukossa kommentoimassa "minä tunnen tuon ja tuon" ja minä olen toi .... ja asiaan palatakseni - en olisi lainannut minäkään. Säätänyt vain FB:tä sen verran, että vikinä katoaa seinältäni.

   Lainaa

  39. Tulos: +88 (88 ääntä)
   "20 vuotias eläkkeellä?! Siis kai tarkoitetaan työkyvyttömyyseläkettä tms? Ihme pullamössöä kansaa nykyään… “Ei ennen vanhaan…” Eikä pitäis kyllä nykyäänkään!"
   Se on hyvä terveen huudella mitään ajattelematta. Ikä ei katso sitä, että koska sinulle tulee syöpä tai mikä tahansa muu sellainen terveysongelma, että vaikka kuinka haluaisit, et töissä voi käydä. Hyvä jos elää saat, ainakaan tavallista elämää.

   Lainaa

  40. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Ei se ole tavatonta että parikymppinen on eläkkeellä! Täällä on toinenkin (21 v. eläke määrä-aikainen) Minulla on mahdollisuus kuntoutua vielä työkuntoon, olen siitä iloinen, mutta kaikilla ei ole ja se täytyy hyväksyä. Veroja maksetaan jokainen, että voisimme pitää huolta toisistamme. Ilman ruokaa ja kotiako teidän mielestänne jonkun pitäisi elää?

   Lainaa

  41. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Kaikista parasta on näiden kaikkien kommenttien alapuolella lukeva "Lainaa" :D

   Lainaa

  42. Tulos: -79 (81 ääntä)
   taitavat molemmat olla amiksen kesken jättäneitä, yläasteelaisen tasolle jääneitä. menkää kouluun opiskelemaan ja sen jälkeen töihin, niin ei tarvitse mäkkipaskaa syödä.

   Lainaa

  43. Niegersson 1.9.2011 15:25
   Tulos: -40 (48 ääntä)
   Mistä ihmeestä te revitte noita eläkkeitä? Ite en ole saanut koskaan penniäkään mitään eläkettä, vaikka isukki on ollut montussa jo yli 20 vuotta.

   Lainaa

  44. Tulos: -16 (20 ääntä)
   eniten tässä nauratti tuo kyrybin käyttämä sana "ammoisa" :DDD mitä lieneekään se sitte tarkoittaa

   Lainaa

  45. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Symbolinen kertomus Euroopasta ja Kreikasta. Paitsi ettei Jonna loppujen lopuksi saanut lainaa...

   Lainaa

  46. Tulos: -13 (33 ääntä)
   Mä ainakin varastaisin 6€ jos näkisin ne auton sisällä ja ottaisin sen riskin, että jään kiinni, saan sakkoja ja joudun korvaamaan hajotetun lukon (tai ikkunan).

   Lainaa

  47. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kuudella eurollahan saa monta kaljaa. Lue mun aiempi juttu ;)

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (4 ääntä)
   *naamapalmu*

   Lainaa

  49. Eläkeläinen 2.9.2011 23:00
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Mikä ihme tässä eläkejutussa on nyt niin ihmeellistä? Itse oon 24-vuotias ja toistaseksi työkyvyttömyyseläkkeellä fyysisen vammautumisen vuoksi. Mielelläni kävisin töissä, mutta se ei vaan nykyisessä tilanteessa ole valitettavasti mahdollista. Eläkepäätöksessä lukee aika koruttomasti, että tulen olemaan todennäköisesti koko loppuikäni työkyvytön. Ei oo herkkua kun eläke ei oo todellakaan iso. Onneks avopuolisolla on töitä niin pärjätään edes jotenkin :)

   Lainaa

  50. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Nina: No nyt mun tekee mieli mennä mäkkiin.
   Pitäskö sun sit pyytää Liisalta tai Jonnalta muutama euro mäkkirahaa? Mä voin antaa 3€ Jonnan työllistämiseksi. Tosin en tiedä kuka tollasta ihmistä haluis palkata? Jäis ainakin itseltä palkkaamatta...

   Lainaa

  51. Tulos: +10 (10 ääntä)
   eläkekeskustelu 78234

   Lainaa

  52. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Idiootteja molemmat. Liisana en ois ees vaivautunu vastaamaan enää myöhemmässä vaiheessa annettuani jo ensimmäisen kerran kieltävän vastauksen.

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (33 ääntä)
   joku: ripari
   Ai saako riparin käymisestä rahaakin? On se kirkko sitten rikkaampi kuin luulinkaan.

   Lainaa

  54. Tulos: -13 (27 ääntä)
   Huoh: Ai saako riparin käymisestä rahaakin? On se kirkko sitten rikkaampi kuin luulinkaan.
   Ripille pääsyn johdosta, sain ainakin itse sukulaisilta lahjaksi rahaa.

   Lainaa

  55. Absolutisti 8.9.2011 0:50
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Vai että riparirahaa. Se taitaa sitten olla nyt sääntö, kuin poikkeus. Itse en mitään riparirahoja saanut. Sain lahjoja. Minä olin myös eläkeläinen 18-vuotiaaksi asti, isäni kuoleman vuoksi. Olisin ollut 21-vuotiaaksi asti, jos olisin jatkanut opiskelua siihen asti.

   Lainaa

  56. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Vika viesti laitettu 2 seconds ago. Tais Jonna tahtoa mokiin, ellei Liisa kytänny sormi valmiina print screenillä.

   Lainaa

  57. Tulos: -5 (7 ääntä)
   tulee Pulkkinen mieleen tästä.:)

   Lainaa

  58. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tästä tuli jotenkin masentunut olo...

   Lainaa

  59. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Jos oon oikeessa ni Liisahan sen mokan on luultavammin näkynyt. Varmaankin kun näkyy tuo vihreä pallero nimen perässä, ei oman nimen perässä sitä näe. Ja kyllä olisin itekkin lähettäny tän tänne. Voi jestas tätä Jonnaa!

   Lainaa

  60. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Järkyttävää nähä tollanen 22v joka asuu isukin siivellä ja mankuu joltain tiukilla elävältä ystävältään rahaa johonkin Mäkkiin, niinku joku pikkupentu... Ite oon 21v perheenäiti (ja vaimo, eikä lapsi oo mikään "vahinko"). Tääkin taas osoitus siitä että ikä ja älykkyys ei kulje käsi kädessä.

   Lainaa

  61. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Ja Liisa, ymmärrän sua! Meillä oli kans just tollanen naapuri, joka onneksi muutti pois.

   Lainaa

  62. soulbrother 17.5.2012 19:12
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Rasittava kaveri.. -.-

   Lainaa

  63. PekkaPerärööri 5.12.2012 17:48
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mikä juttu tää nuorten roskaruokaravintoloissa lorviminen ylipäätään on? Söisi terveellistä kotiruokaa.

   Lainaa

  64. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kui tuli ihan mieleen tosta vinkujasta yksi oma "kaveri", huoh.

   Lainaa

  65. Tulos: -22 (24 ääntä)
   täytyy kyllä olla TODELLA kova tarve päästä sinne mäkkäriin :D suht sinnikäs yksilö... hmm mutta jäi kyl vaivaan toi, että parikymppiselle maksetaan eläkettä..?

   Lainaa

  66. Tulos: -46 (46 ääntä)
   Eläkeläinen: Mikä ihme tässä eläkejutussa on nyt niin ihmeellistä? Itse oon 24-vuotias ja toistaseksi työkyvyttömyyseläkkeellä fyysisen vammautumisen vuoksi. Mielelläni kävisin töissä, mutta se ei vaan nykyisessä tilanteessa ole valitettavasti mahdollista. Eläkepäätöksessä lukee aika koruttomasti, että tulen olemaan todennäköisesti koko loppuikäni työkyvytön. Ei oo herkkua kun eläke ei oo todellakaan iso. Onneks avopuolisolla on töitä niin pärjätään edes jotenkin
   Siivellä eläjä...

   Lainaa

  67. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Itsehän olen saanut eläkettä huikeat 60e kuukaudessa täytettyäni 18, koska toinen vanhemmistani kuoli ollessani 11. Loppuu 21-vuotiaana tai kun opiskelu päättyy. Voihan tätä toki siivelläelelyksikin sanoa vaikka käynkin töissä ja opiskelen.

   Lainaa

  68. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Vituttaa tollaset jonnat, ite oon 21, asunu vuosia omillani ja monta tonnia löytyy säästöstä, eikä vanhemmilta oo tullu rahallista tukea sen jälkeen kun täytin 15. 22v kerjää 3e johonki saatanan juustoburgereihin, säälittävää....

   Lainaa

  69. tuleva rakennusmestarinainen 27.9.2015 21:32
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Jaw: 20 vuotias eläkkeellä?! Siis kai tarkoitetaan työkyvyttömyyseläkettä tms? Ihme pullamössöä kansaa nykyään… “Ei ennen vanhaan…” Eikä pitäis kyllä nykyäänkään!
   Voi tarkottaa myös perhe-eläkettä, tarkottaa sitä jompikumpi vanhempi kuollu esimerkiks.

   Lainaa

  70. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Mulla oli tuollainen naapuri. Ei mikään kaveri, pelkkä naapuri. Jatkuvasti pummimassa rahaa vaikka minä oli tuolloin alaikäinen ja ämmä jotain 50-vuotias. Lopulta "lainasin" sille 10 euroa jotta pääsisin eroon siitä. Ei näkynyt koskaan masseja takaisin päin mutta eipä näkynyt akkaakaan enää :D Tosin jos on niin törkeä että kehtaa pummia lisää velkaa vanhan velan päälle niin tuo ei toimi.

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Jaw: 20 vuotias eläkkeellä?! Siis kai tarkoitetaan työkyvyttömyyseläkettä tms? Ihme pullamössöä kansaa nykyään… “Ei ennen vanhaan…” Eikä pitäis kyllä nykyäänkään!
   Tämä nyt on jo vanha viesti, mutta kerron sulle silti erään tarinan. Itse tunnen ihmisen joka on ollut vakavassa auto-onnettomuudessa teini-ikäisenä ja sen takia joutui eläkkeelle 20-vuotiaana. Siinä putosi elämästä pohja nuorelta ihmiseltä ja kävi aika pohjalla. Vuosien päästä sai itseään niskasta kiinni, mutta palkkatyötä ei pysty tekemään koskaan.

   Lainaa

  72. Nyhtyri mato 3.7.2020 6:03
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mä oon eläkkeellä ms-taudin takia. T. 25v

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: laina, verkkopankki, mäkki, käteinen, McDonald's