Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Romantiikka huipussaan

"Rakkaani, olemme nyt olleet yhdessä jonkin aikaa"
Taustatietoja: Jutun päähenkilöt asuvat saman katon alla. kosinta Lähettänyt: lol

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 76 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Ah, ihanaa! 7.5.2011 5:31
      Tulos: +934 (962 ääntä)
      Ja tämän jo alkujaan niin romanttisen kosinnan kruunaa kulman takaa tuleva Jaana, joka huutaa: FÖRLOVNING !?!?!?! :@

      Lainaa

    2. Tulos: -174 (372 ääntä)
      Ei toi ees oo kosinta, koska kosinnassa kysytään naimisiin. Tuossa kysytään, joskus nyt joskus olis sopivaa kysyä sitten naimisiinkin..

      Lainaa

    3. Jukka Palmu 7.5.2011 8:57
      Tulos: +409 (665 ääntä)
      35v ja 19v?? Taitaa lla aika lapsellinen kolmevitonen. Tai helvetin aikuinen 19v. En ikinä tulis toimeen seurustelumielessä 19v:n kanssa vaikka olen 33v. koita nyt puhua aikuisten juttuja kun toinen on "Emmätiä"

      Lainaa

    4. Tulos: +333 (381 ääntä)
      @random Tiedätkö mitä kihloihin meno tarkoittaa? Lupausta mennä naimisiin toisen kanssa. Itse pidän sitä siis kosintana.

      Lainaa

    5. Tulos: +378 (428 ääntä)
      Mutta minun mielestä kihlaaminen on menettänyt alkuperäistä tarkoitustaan, koska nykyään mennään kihloihin tyyliin 1kk seurustelun jälkeen ja silti voidaan erota jo viikon päästä. Minun pointti on, että kihlaus on vakava mutta mukava asia=) Kiitos ja anteeksi.

      Lainaa

    6. Randomtalker 7.5.2011 11:21
      Tulos: +196 (212 ääntä)
      Tokko asiapuhetta tarvitsee anteeksi pyydellä... Samaa mieltä olen siinä, että nykyisin otetaan kihlautuminen liian kevyesti.

      Lainaa

    7. Tulos: +86 (112 ääntä)
      No käyhän sen näinki :D Kaikki tehään nykyää naamakirjan kautta

      Lainaa

    8. Tulos: +267 (283 ääntä)
      henkilöiden "lapsellisuudesta" kertonee jotain sekin että kosinta suoritetaan facebookissa...? ei sillä että itse facebook olisi lapsellista/teinimäistä, itsekin käytän aktiivisesti mutta en ehkä arvostaisi jos minua kosittaisiin facebookin välityksellä... no, tapansa kullakin. Mistäköhän johtuu että läheiset epäilevät heidän tunteitaan toisiaan kohtaan...

      Lainaa

    9. Tulos: +135 (233 ääntä)
      Mua on aina ärsyttäny ihan helvetin paljon toi läppä, joka tulee esille isoissa ikäeroissa. Kyse on tuosta "aikuisten jutuista puhumisesta". Onko suhde oikea vain silloin, kun pystytään puhumaan ns. aikuisten jutuista eli todennäköisimmin tarkoitetaan yhteiskunnallisia ja poliittisia asioita? Itse olen nuormimies joka seurustelee 5v nuoremman tytön kanssa ja voin kertoa, että kyllä noista ns. aikuisten jutuistakin silloin tällöin puhumme, mutta se on vaan niin saatanan kuivaa, jos puheenaiheena pidettäisiin jatkuvasti vain asioita, jotka mielletään viisaaksi keskusteluksi. Meillä päin puhutaan siitä mistä halutaan ja yleensä ne asiat on meitä itseämme koskevia. Pystymme puhumaan kaikesta ja emme miellä, että meillä täytyisi puhua viisaista asioista, jotta suhdettamme pystyisi sanomaan muka oikeaksi.

      Lainaa

    10. No juuuu... 7.5.2011 13:57
      Tulos: +77 (141 ääntä)
      Nyky teinit menee kihloihin vähänväliä, sitten erotaan, mennään kihloihin uuden kanssa ym ym. Jotenkin niin tunnevammaista porukkaa, ällöttävä muoti-ilmiö.. Tuokin kosinta oli 35v mieheltä 19v tytölle, voi elämän kevät...

      Lainaa

    11. Tulos: +53 (71 ääntä)
      Aikamoinen ikäero, mutta ei vielä mitään erääseen tapaukseen verraten. Tädilläni ja hänen miehellään oli ikäeroa yli 30 vuotta! Mies on siis kuollut jo 90-luvulla ja täti täyttää pian 50.

      Lainaa

    12. Tulos: -168 (190 ääntä)
      Itse olen mennyt facebookin kautta tapaamani henkilön kanssa kihloihin, vaikka naimisiin menoon ei ole ikää saatikka mahdollisuuksia....

      Lainaa

    13. Tulos: +118 (144 ääntä)
      Tege, 5 v ikäero on hieman eri asia kuin 16 v... Anonyymi, mieshän kysyy tyttöä kihloihin, ei vaimokseen. Naimisiinmenosta puhuu melko epäsuorasti: "en pane vastaan", tuo ilmaus antaa enemmän mielikuvan "ehkä sitten joskus", kuin "tahdon kanssasi naimisiin". Ikinä en vastaisi kosintaan myöntävästi, jos se tehtäisiin Facebookin kautta.

      Lainaa

    14. Tulos: +89 (107 ääntä)
      Ton ikäinen ja kosii facebookissa... aikuinen nainen tuskin olisi kovin otettu! :) Ja kyllä, kun ikää tulee lisää, on ihan mukava sen kumppanin kanssa keskustella niistä "kuivistakin" asioista - mitä 19- vuotiaan kanssa harva 35- vuotias pystyy samalla tasolla tekemään! Se, että pystyy keskustelemaan oikeista asioista, ei suinkaan tarkoita sitä, että olisi jotenkin tylsä suhde tai etteikö meno olisi usein vähemmän aikuista. Mutta tämän tajuaminen on juuri se syy miksi itse suosin oman ikäisiäni! ;) Toinen juttu on sitten se, että teininä ja nuorena aikuisena sitä mieli muuttuu ja tekee mieli elää välillä itsekseen, kun taas 3- kympin paremmalla puolella olevat alkavat jo kaivata kunnon vakiintumista mikä on jotain ihan muuta kuin kihlasormukset. Toki joillakin korkea ikäero toimii, mutta poikkeus vahvistaa säännön!

      Lainaa

    15. Tulos: +88 (98 ääntä)
      Miettisin kyllä kaksi kertaa suhdettani jos ,miehellä olisi pokkaa koittaa kosia facebookissa. En ikinä suostuisi.. Kohta sitä varmaan voidaan mennä naimisiinkin facen kautta. Mitä turhaan varata kirkkoa yms. kun aikaa tuhlaantuu niin tuhottomasti. Naimisiin meno ei taida nykyään olla enää niin spesiaali tapahtuma kun pitäisi. Kihlatkin tuntuu teinien keskuudessa olevan ihan arkipäivää.

      Lainaa

    16. Naimisissa 7.5.2011 20:46
      Tulos: +79 (131 ääntä)
      Aika epäromanttista kosia Facebookissa, mutta toisaalta, jos mies ei vain saa ääneen sanottua tuota noin kauniisti? Ja ainakin Maijalle kelpasi :) Itse olen kohta 21-vuotias ja papin aamen sanottu pari vuotta sitten. Aviomies on 37-vuotias. Politiikka, kirjallisuus ynnä muu vakava aihe kyllä luonnistuu, eikä tule riitaa vakiintumisesta. Toiveena on molemmilla omakotitalo ja vakaa elämä. Itsellä ei ole enää vuosiin ollut baarihinkua eikä teiniangstia.. En ole täysin mummoutunut, osataan pitää hauskaa yhdessäkin, juhlitaankin myös, mutta en koe tarvitsevani hillitöntä kreisibailaamista ja vapaana juoksemista. Enkä ole "emmätiiä", kun toinen puhuu vakavia.. ;)

      Lainaa

    17. Tulos: +41 (61 ääntä)
      Mun entinen avopuolisoni oli 32 kun ruvettiin seurustelemaan ja itse olin 19. :) ja suhde kaatui ihan muihin asioihin, kuin se, ettei oltais niistä "fiksuista" asioista pystytty keskustelemaan... Itse en olisi suostunut kihlaukseen, jos se facebookin välityksellä olisi tehty, en silloin enkä nyt.

      Lainaa

    18. Tulos: -30 (84 ääntä)
      Tellu, Kyllä 5v on iso ikäero, jos puhuttaisiin vaikkapa aivan varhaisteineistä. Ei se vanhemmalla iällä enää ole ollenkaan paha. Itse olen kuitenkin 21 ja tyttö 16, jolloin 5v ikäeroa vielä pidetään huomattavana. Tällöin kyseenalaistetaan montakin asiaa. "Mistä te oikein puhutte" ja "eiks teil oo aivan eri elämäntilanteet?" läpät ovat yleisiä, mutta naurettavia.

      Lainaa

    19. Huhhuhuhhubhhuhhu 8.5.2011 0:05
      Tulos: +60 (66 ääntä)
      Toivon tolle parille kaikkea hyvää, mutta mun mielestä on surullista, että kihloihin pyydetään nykyään Facebookissa.

      Lainaa

    20. Ihmettelijä 8.5.2011 0:33
      Tulos: +97 (101 ääntä)
      "Jutun päähenkilöt asuvat saman katon alla." Ja silti tää tapahtuu facebookis? Sori?

      Lainaa

    21. finfanfun 8.5.2011 0:34
      Tulos: +43 (85 ääntä)
      Ette ihmiset ole tullu ajatelleeksi että ehkä sitä on romanttisesti kosittu ihan oikeasti kasvotusten ja tämä on vain läppä että muka facebookissa kosittaisiin.... "Hei kulta mitä jos laitan facebookkiin 'kosintaviestin' sulle? :D" "Joo laita vaan, joku saa vielä sätkyn :D!"

      Lainaa

    22. tytsykkä:) 8.5.2011 1:10
      Tulos: +22 (42 ääntä)
      "Jutun päähenkilöt asuvat saman katon alla." ja SILTI pyytää kihloihin facebookin kautta? jos olis joku alle 14v ni ymmärtäisin, mut 35v? huh huh!

      Lainaa

    23. Tulos: +12 (32 ääntä)
      Baarit on täynnä parikymppisenä naimisiin menneitä etsimässä vähän säpinää elämäänsä (elleivät ole jo eronneet) sitten kolmekymppisenä. Työpaikat on sitten asia erikseen. En halua olla kyyninen, kerron vain näkemääni. :D Jotkut on tietty poikkeuksia. Ja hei, onhan olemassa tekstiviesti ja FB:ssa on myös yksityinen postilaatikko, jos ei "uskalla" kasvotusten kosia - mikä 35 v miehen kohdalla on jo aika omituista. Ymmärrän, jos 14- vuotias poika ei uskalla pyytää tyttöä treffeille, mutta...

      Lainaa

    24. Tulos: +7 (39 ääntä)
      Mun vanhemmilla on kuus vuotta ikäeroa. He aloittivat seurustella, kun äiti oli 15.vee. Vihille menivät, ku äitini oli 17.vee. Tänä vuonna heille tulee täyteen 29.vuotta. Tuosta facebookista kosinnasta. Mie kyl olin mielissäni, ku aviomieheni kosi mua (1.8.2005) iha kasvotusten. Nosti mut (sillo 20 kiloa keveämmän) jätkän patsaan (täällä Lieksassa) reunalle seisomaan ja kävi polvilleen. Mun oli sit käytävä myös polvilleni, jotta hän pystyi pujottamaan sormuksen sormeeni. Ja meillä kihlaus oli lupaus avioliitosta. Häitä alettiin heti suunnitella ja ne vietettiin 17.syyskuuta 2005. Eikä yhdessä asumista tarvinnu harjoitella enne naimisiinmenoo. Nää yhteiset vuuet on riittäny harjotukseks ja edelleen ollaan yhdessä.

      Lainaa

    25. Tulos: -4 (34 ääntä)
      Joo kyl mä vähän kans aattelin samaa mitä "finfanfun", läpällä tehty. Jos tää on tosi niin... En pysty löytämään kyllä sanoja myötähäpeältäni. Myötähäpeää niin "kosinnan" kun tuon ikäeronkin suhteen.

      Lainaa

    26. Tulos: -1 (15 ääntä)
      huoh, se on tätä nykyaikaa

      Lainaa

    27. Tulos: +40 (44 ääntä)
      Ah, ihanaa!: Ja tämän jo alkujaan niin romanttisen kosinnan kruunaa kulman takaa tuleva Jaana, joka huutaa: FÖRLOVNING !?!?!?! :@
      Tämä pelasti iltani, kiitos huutonaurusta :D

      Lainaa

    28. Tulos: -6 (58 ääntä)
      Ja moka oli? :-) itsehän olen nykyisen vaimoni tavannut netissä ja mennyt naimisiinkin käytännössä Internetissä. Mitä pahaa/outoa/huonoa/tyhmää siinä on? Kuka toinen on arvostelemaan toisen kosintatapoja tai muutakaan? Onhan näitä ollut että lukee perseessä "marry me?" etc, tämä on mielestäni paljon fiksumpi tapa.

      Lainaa

    29. Tulos: +26 (34 ääntä)
      @No juuuu...: Samaa mieltä, 'teinikihlat' on mulle kirosana... Tokihan kihlauksen saa purkaa, jos tajuaakin ettei juttu toimikaan, mutta että mennään kihloihin ja erotaan niin kevyin perustein... Hyi hyi hyi. "Nasse-setä on hyvin vihainen."

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (51 ääntä)
      Ihme nipotusta täällä sekä ikäerosta että kosintatavasta. Teistä tuskin kovin henkilökohtaisesti tuntee tätä kyseistä pariskuntaa, joten turha mennä kauhistelemaan suurta ikäeroa, mistäpä sitä tietää, vaikka olisivat kuin luotuja toisilleen? Onhan tyttö vielä todella nuori, mutta ei kannata yleistää että kaikki hänen ikäisensä olisivat tyhjäpäisiä teinejä, jotka vaihtavat mielipidettänsä tunnin välein. Ja hei, olettehan te kaikki nähneet elokuvia tai sarjoja, joissa kosinta esitetään julkisella paikalla? Itse olen sitä mieltä, että se on romanttista. Itse sain sellaisen käsityksen, että tässä haettiin juurikin sellaista "julkisen paikan kosintaa". Kyllä monesta (minustakin) tuntuu varmasti kömpelöltä, että se esitettiin internetissä, mutta hei, tämä on sitä nykyaikaa! Enää ei kirjoitella lemmekkäitä kirjeitä sulkakynällä, vaan tekstiviestejä ja niin edespäin. Ajat muuttuu, ehkäpä tälle parille Facebook on tärkeä asia ja kosinta oli siksi siellä heistä hassu ja romanttinen juttu. Kukin tyylillään!

      Lainaa

    31. Tulos: -18 (30 ääntä)
      Aika karmeeta kyllä facebookin välityksellä tollanen hoitaa... Mutta ei se kihloihin meno tosiaan nykyään tarkoita aina naimisiinmenoa, mutta ei se silti siitä yhtään vähemmän tärkeää tee. Kaikki eivät välttämättä halua naimisiin, jolloin he siis pysyvät kihloissa koko elämänsä (=avoliitto, melkein sama kuin avioliitto, mutta ilman papin aamenta, ja kyllä tietysti helpompi erota) Olen 19 v. ja mieheni on 20 v. ja olemme kihloissa, ja meille jo se on lupaus olla yhdessä koko elämä. Meidän kummankaan vanhemmat eivät ole olleet naimisissa.

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (32 ääntä)
      Kun tulee ikää, sitä tajuaa, että valtaosa ihmisistä todellakin on teininä teini, vaikka sitä itse tietenkin pitää itseään kovinkin aikuisena. ;) Samalla sitä tajuaa miksi ihmiset keskimäärin viihtyvät parisuhteessa parhaiten suunnilleen ikäistensä kanssa ja miksi parisuhteessa keskusteleminen on myös hyvin tärkeää. Toisille toki riittää vähempi, itse tarvitsen saman aaltopituuden ja samantapaisen elämänkokemuksen ja tietotason, jotta keskusteluyhteys todella toimii. Ehkä meillä "ikälopuilla" ei myöskään ole tarvetta jakaa koko elämää netissä ja ilmoittaa jokaisesta tekemisestä julkisesti, joten siksi facebookissa kosiminen vain tuntuu todella typerältä. Mielipiteitä on monia, mutta jokainen voi myös miettiä miksi kaikki elämän tapahtumat pitää tehdä niin että kaikki tutut sen näkevät?

      Lainaa

    33. Tulos: +28 (32 ääntä)
      "Itse olen kohta 21-vuotias" + "Itsellä ei ole enää vuosiin ollut baarihinkua". Hmmmm. Kaverini on 24-vuotias. Ollut neljästi kihloissa ja nyt tuli avioero. Mikä kiire ihmisillä on?

      Lainaa

    34. Tulos: +16 (30 ääntä)
      mä tunnen paljon ihmisiä, jotka ovat vielä 30 ikävuoden paremmalla puolella pahempia "teinejä", kuin monet ihan biologisessa teini-iässä olevat, tuntemani henkilöt :D ihanaa kun ihmiset arvostelee aina kaikkitietävinä muiden tekosia <3 se on todellista aikuisuutta (joka on siis todella, todella tavoiteltava status, asema ja rooli meidän yhteiskunnassamme)!

      Lainaa

    35. Tulos: +20 (30 ääntä)
      Ei aikuisuus ole mikään status, asema tai rooli vain ihan iän mukana tuoma fakta. :D Lapsellisuus ei tietenkään ole iästä kiinni ja aikuisissa on paljon lapsellisia, vastuuttomia, itsekeskeisiä ihmisiä, joille oma napa on tärkein. Ja ennen kuin kukaan teini kilahtaa tästä niin nuoruuteen nyt vain kuuluu tietynlainen itsekeskeisyys, vastuuttomuus ja lapsellisuus, joiden pitäisi karista pois aikuistumisen myötä. Jokainen voi ihan vapaasti olla asioista sitä mieltä mitä haluaa olematta kaikkitietävä. Ei oman mielipiteen sanominen tarkoita sitä, että se olisi totuus (paitsi teinin mielestä ;)) tai että kaikkien pitäisi olla samaa mieltä. Maailmaan kun mahtuu mielipiteitä ja mielipiteiden vaihto on useimmiten keskustelua eikä arvostelua (riippuen tietty miten asian esittää).

      Lainaa

    36. Tulos: +18 (40 ääntä)
      Itse olen 22, asunut poikaystävän kanssa 3 vuotta, yhdessä kohta 5 vuotta ja ollaan tunnettu toisemme melkein 10 vuotta (olemme samanikäisiä)... Ja kaikki tuttavat odottaa kihlausta kieli pitkällä, mikä minua ärsyttää ihan hirvittävän paljon. Aina tädit ja sedät kyselee että milloin on häät. Mitä ihmettä se niille kuuluu?!? Kihlat ovat mielestäni menettäneet merkityksensä täydellisesti nykymaailmassa, ja onko naimisiin menollakaan loppujen lopuksi mitään väliä? Eikö se riitä että rakastaa? En ole haaveillut häistä, koska inhoan huomion keskipisteenä olemista, enkä näe mitään syytä hankkia lapsiakaan. Olenko ainoa nainen joka ajattelee näin?

      Lainaa

    37. Oon sit outo 12.5.2011 11:49
      Tulos: +11 (17 ääntä)
      mut mun mielestä toi oli aika hauska :D Silleen hyvällä tavalla. Ehkä sopi kyseisen parin huumoriin. Ja mitä ikäeroon tulee, eiköhän se ole jokaisen oma asia kun molemmat ovat kuitenkin täysi-ikäisiä.

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Pakko näköjään yleistää, että "NYKYÄÄN kaikki ottavat kihlauksen niiiiin kevyesti ja ENNEN oli kaikki paremmin" itse ainakin pidän kihlausta lupauksena avioliitosta, kuten olen pitänyt siitä asti kun täytin 14 noin 5vuotta sitten..

      Lainaa

    39. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Minusta toi on kyllä kosinta, vaikka tommonen epäsuora onkin. Ja se on kyllä totta ettei kihlauksia enää oteta kovin vakavasti. Mitä tohon ikäeroon tulee, itse olin 19 kun aloin seurustella silloin 32-vuotiaan miehen kanssa ja kaksi vuotta nyt seurusteltu. Ulkoisesti ollaan tosi erilaisia ja erimaalaisiakin vielä, mutta ihan hyvin on pystytty puhumaan "kuivista aikuisten jutuista". Ei sillä iällä niin kauheasti ole väliä jos vaan tulee hyvin juttuun. Mun mielestä ikää tärkeämpää on olla samankaltaiset elämänkatsomukset sun muut näkemykset. Eikä kaikki 19-vuotiaat ole asioista tietämättömiä pintaliitäjiä.

      Lainaa

    40. Tulos: -24 (34 ääntä)
      Itellä ku oli yhden pojan kanssa ollu pitkään vähän säpinää, ni sit yks ilta istuskeltiin sen luona iltaa istumassa, niin se vaan sitten kysäs, että saisinko kosii sua facebookissa ja suostuin. Seuraavana päivänä oli tullu facebookilta sähköpostia että 'käyttäjä X merkitsi sinut seurustelukumppanikseen, vahvistetaanko' tms : D Miksei tässä vois olla samankaltainen juttu et se on tavallaa päätetty jo ja sit vaa faboon halutaan tolla tavalla näyttää muille et hei me ollaa kihlois ny :D Kaverin poikaystävä pyysi sitä kihloihin kanssaan ihan vaan muuttamalla fb parisuhdetilanteen siitä ''parisuhteessa käyttäjän X kanssa'' siihen ''kihloissa käyttäjän X kanssa'', eli tyttö joutu sit fb:n kautta hyväksyyn tai hylkään sen, ja nekin ihan yhdessä asu ja kaikkee. Mun mielestä ei oo mikään hirmu kauhee ikävä tapa, just jollai tapaa sulosta et meet faboon ja siel oottaa tommonen kysymys :D

      Lainaa

    41. Asianosainen 23.5.2011 18:52
      Tulos: -7 (49 ääntä)
      No voi vittu näitä kommentteja ! ! ! Osasta teitä kyllä huomaa että olette nähnyt maailmassa muutakin kun naapurin navetan ja paskakaivon sen takana... Kiitos juuri teille kannustavista kommenteistanne. Tuntuu vaan olevan periSuomalainen tapa että annetaan kommentteja ja jauhetaan paskaa toisista välttämättä tuntematta heitä pätkän vertaa, lukuunottamatta juuri sitä vitun valopäätä joka tänkin alunperin tänne lähetti... Joten lie paikallaan selventää tilannetta hiukan... Ensinnäkin, meidän ikäero tuntuu olevan monelle aika kova pala nieltäväksi, mutta kuten jo tossa kosinnassakin kirjoitin niin tärkeintä kuitenkin on, että itse tiedämme missä mennään ja viihdymme toistemme seurassa, ja se saa riittää tasantarkkaan koko Suomen kansalle... Omilla isovanhemmillani oli 23v ikäeroa ja olivat yhdessä yli 40 vuotta, aina ukkini kuolemaan asti, joten ei kai siinä ole mitään uutta, että parilla on ikäeroa, paitsi jossain Perähikiällä, minne aikakin tuodaan vielä maitoautolla... JA TAMPEREELLA ! ! ! Olen myös suuren osan elämästäni asunut poissa Suomesta eikä missään muualla kommentoida samalla tavalla puolisoiden välisiä ikäeroja, miksi helvetissä Suomalaisten pitää olla niin jäykkiä mitä ko. asiaan tulee, yleisellä tasolla??? Pääasia kun kuitenkin on se, että pari todellakin Rakastaa toisiaan ja viihtyy toistensa seurassa... Toinen seikka mihin kiinnitetään paljon huomiota on se, että miksi juuri fb:ssä, eikä kasvotusten? Syy siihen on helvetin yksinkertainen: Olimme juuri sillä hetkellä satojen kilometrien päässä toisistamme, ja vieläpä eri valtioissa joten olisi ollut sula mahdottomuus tehdä se naamasta naamaan... Olimme kyllä aikaisemmin puhuneet ohimennen kihloista ja mahdollisista häistäkin... Ja tärkeintä, ainakin mulle oli se vastaus... Ja ne ketä tää tapa, tai Maijan vastaus, ei miellytä niin se on voi voi, EVVVK ! ! ! @Jukka Palmu: Tuleva aviopuolisoni on, nuoresta iästään huolimatta takuulla enemmän aikuinen kun mitä sinusta koskaan edes tulee... Hänelle ei esim. koskaan tulisi mieleenkään kommentoida tuntemattomien ihmisten tekemisiä Enkä katso että itse olisin kovin lapsellinen, olen vaan jonkun verran maailmaa nähnyt ja ollut 2:ssa pitkässä (9v ja 6v) parisuhteessa aikaisemmin joista toisessa kerettiin naimisiinkin, mulla on lapsia ennestään ja olen toiminut yrittäjänä 12 vuotta ulkomailla... @ naimisissa: Olet aivan oikeassa, onnea teille avioparina :) @ meow: Kiitos ! ! ! Toivotan siltikin kaikille erittäin hyvää kesää, itsellämme se menee ulkomaille muuton ja tulevien häidemme suunnittelun parissa... ;)

      Lainaa

    42. Tulos: -2 (34 ääntä)
      Jos oikeesti toista rakastaa nii kyl sillon vähintään soittaa jos on ihan pakko just sillä sekunnilla kosia. Siinä kohtaa pitäis olla ihan sama kui kaukana on ja tehdä se soitto. Enkä usko että kovin monen tulevan morsiamen haaveisiin kuuluu se että kaikki muut kuulee/näkee kosinnan ennen tätä morsianta joka saa sitte lukee jostain hikisestä fb:stä että mitäs se herra kirjotti. Jos haluu julkisen kosinnan nii kannattasko pikkase panostaa :'D Ja tää mies siis on ollu kahdessa pitkässä suhteessa jotka ei oo kestäny, miks tämä sit kestäis? Ettei vaa ois äijällä kiree ***** mielessä eli toisinsanoen keski-iänkriisi =)

      Lainaa

    43. Asianosainen 24.5.2011 2:08
      Tulos: -28 (42 ääntä)
      Juupa juu "jepa jee"... Miks ihmeessä edes vaivaudut kommentoimaan koko asiaa kun et ilmeisesti tiedä mistään yhtään mitään, vai eikö sulla ole omaa elämää kun pitää tuntemattomista jauhaa paskaa??? Ne tosiseikat, miksi edelliset suhteeni ovat kariutuneet, en usko että sulla on niin paljoa niiden kanssa tekemistä, eikö? Enkä koe olevani ainakaan vielä mikään keski-ikäinen, se miten sinä määrittelet sen, on ihan sun oma asiasi. Ja jos haluaisin vaan ja ainoastaan kireää pillua kuten annat idioottimaisesti ymmärtää, niin voisin tyytyä ihan kehen tahansa naiseen, mun mololle kun kaikki pillut ovat kireitä, ikään katsomatta... Joten jatka sä vaan runkkailua prinssinakillasi :D

      Lainaa

    44. Tulos: +38 (50 ääntä)
      Hah. Muuten hyvä mut mulla ei oo kuule nakkia ollenkaan :D Mut etpä säkään 35vuotiaaks kovin aikuista kuvaa itsestäs anna 8) Mut joo ehkäpä mä jätän nää kommentit tähän kun näytän kokoajan osuvan arkaan paikkaan. :'D

      Lainaa

    45. Tulos: +22 (36 ääntä)
      Tuo teidän juttu on täällä siksi, että se jonkun mielestä on ollut feissariMOKA, joten kannattaa miettiä mitä netissä julkaisee. Mun FB:ssä on myös yksityinenkin kommenttiloota ja ellei ole hirveä kiire niin voi jopa odottaa kosimisella. Miksi 19- vuotiaalla edes on kiire naimisiin, useimmilla on siinä iässä kiire lähinnä opiskelemaan, töihin, ehkä seurustelusuhteeseen... Keski-ikä alkaa siinä 35-40 vuotiaana, koska ihmisen elinikä on keskimäärin 80. Lapsellisuuteen ei taas liity parisuhteet, lapset tai ulkomailla asuminen. Jokainen vähän vanhempi voi verrata itseään siihen 19- vuotiaaseen itseensä ja miettiä onko mitään aikuistumista tapahtunut. ;) Ikäeroista sen verran, että poikkeus vahvistaa säännön, Joillekin noin iso ikäero sopii, useimmille ei. Sama juttu nuorena (puhun nyt tytöstä) avioitumisen suhteen. Minusta on aika lapsellista 35- vuotiaan alkaa keuhkota tällaisesta asiasta, joka on itsellä ihan elämänkokemuksenkin myötä havaittu asia. Riippuu maasta, mutta monissa maissa avioliitto on enemmän taloudellinen liitto, kun taas Suomessa mennään rakkaudesta naimisiin ja helposti myös erotaan, kun rakkaus päättyy. Ikäerolla on vaikutusta suhteen toimimiseen, jos lähdetään ajatuksesta kerran naimisiin ja hauta erottaa - ja useimmat kai menee naimisiin ajatuksella, ettei erota?

      Lainaa

    46. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Nää kommentit on ehdottomasti parasta antia täällä sivulla :DD

      Lainaa

    47. Tulos: +5 (7 ääntä)
      JJ! Niin on! :D

      Lainaa

    48. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Tosiaan, on hyvä asia kun itse mokat ei ole niin parhaita helmiä, niin kommentit paikkaavat sen puutteen .D

      Lainaa

    49. Tulos: -14 (26 ääntä)
      toihan on jo söpöä! Kyllä Facebookista on tullu sen verran iso osa monen ihmisen joka päiväistä elämää, että kyllä toi musta on ihan hyväksyttävää. Vaikka aina Facebookia kritisoidaan siitä, että kyllä pitäisi olla enemmän ulkona, jne. Nykyajan romantiikkaa!!:)

      Lainaa

    50. Tulos: -3 (17 ääntä)
      Ei mitään vikaa fb-kosinnassa :) Musta toi on vaan loistavaa, että uskaltaa noin julkisesti kavereiden edessä tehdä sen. Tekstari esim. olis paljon kylmempi väline kosintaan.

      Lainaa

    51. Tulos: -8 (22 ääntä)
      Kuka meistä on kommentoimaan kenenkään tekemisiä, ei kukaan et sinä, sinä ja sinä ja vielä jo naamasi norsun vitulle vääntävä kaveri siellä ruudun toisella puolella, eli sinä. Kaikki me teemme omat kokeilumme, sanoi kuka vaan mitä vaan. Antakaa toisten rakastaa tai " rakastaa. Ja nyt ollaan heti arvostelemassa että oonko joku elämään kyllästyny finninaamanen nörtti ? En ole nörtti, finnejä saan suklaasta, enkä ole mikään sadun prinssi joka on täydellinen. Perus kusipää suomen eteläpäästä ja kyllä kusipää, eiköhän me kaikki ku hetkeks pysähdytään miettii peilin edessä itseämme. Joku viisas mies on joskus tokaissut kyllästyttyään kuuntelemaan ystäviensä jatkuvaa politikointia, että. On parempi olla hiljaa jos ei ole mitään viisasta sanottavaa. Kiitos ja anteeksi

      Lainaa

    52. Ei enää 20-vuotias 3.6.2011 14:02
      Tulos: -3 (21 ääntä)
      Mielestäni tuo on, ikäerosta huolimatta, hyvinkin suloista ja ehdottomasti "Facebookin helmi". Ajatteleppa niin, että ajattelet käydä vain pikaisesti katsomassa ilmoitukset, katsos vaan, rakas on kirjoittanut seinälle ja kuvaruutuun ilmestyy noinkin kauniisti mietitty kosinta. Romanttista tuo on, eikä teineilyä.

      Lainaa

    53. Asianosainen 5.6.2011 14:06
      Tulos: -6 (14 ääntä)
      @ awwww, Isoveli, ohhoh.... ja Ei enää 20-vuotias: Kiitos ja kumarrus :)))))

      Lainaa

    54. Tulos: -18 (22 ääntä)
      yks kaveri o 16v ja oli poikaystäväs kaa ollu 2kk yhes ni sit ne meni sillo kihloihi ja hankki oikee sormukset ja niitte kavereilt tuli kaikkee paskaa niskaa siit ku ne meni kihloihi ja ny ne o ollu joku 8kk yhes. :D:D

      Lainaa

    55. Tulos: 0 (6 ääntä)
      voin vaan ihmetellä tuota noiden ikä eroa !!

      Lainaa

    56. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Arrgrghhh vihaan teinikihloja (vaikka tämä tapaus sellainen olekkaan) Tässä taannoin koulussa joku vm -93 hehkutti kihloihin menoa KOLMEN kuukauden seurustelun jälkeen. "Heeeeeiii arvatkaa mitä, mää ja *Mikko* mentiin eilen kihloihin, siis me ollaan oltu yhessä jo 3 kk" Teki niiiiin mieli ravistella tätä muijaa ja palauttaa maan pinnalle.

      Lainaa

    57. Tulos: +26 (34 ääntä)
      Toivottavasti tuo "asianosainen" tosiaan on tarinan mies, eikä vain hyvä trolli (jos on, niin onnittelut loistavasta trollauksesta ;)). Putosin melkein tuolilta, kun nauroin niin kippurassa äijjän kommenteille täällä. Tyttöparka, jos noin vanhan miehen jutut on tuollaista 13v-tasoa, niin ei kauhean hyvää lupaa suhteelle.

      Lainaa

    58. Tulos: +6 (22 ääntä)
      Mikä tuossa ikäerossa nyt on niin kamalaa? Eräs hyvä ystäväni alkoi seurustella yli 36-vuotiaan miehen kanssa 18-vuotiaana. Tällä hetkellä kaverilla on ikää 22, pariskunta on naimisissa ja heillä on kaksi lasta. Ja ei ole sopusuhtaisempee paria vastaan tullut...eikä parempaa äitiä! Ja tämä kaverini on minua muutaman vuoden nuorempi, mutta tunnen itseni hänen seurassaan häntä nuoremmaksi. Ikä on todellakin vain numero!

      Lainaa

    59. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Tiuku: Hienoa jos toimii. Jonkun verran tietty herättää kysymyksiä, että keski-ikää lähestyvä mies kokee sielunkumppanuutta teinitytön kanssa. Joku 18vee on oikeasti melko lapsi vielä!

      Lainaa

    60. Tulos: +7 (11 ääntä)
      On siinäkin romanttinen kihlauspyyntö, ku pitää kysyä FB:n kautta vaikka asuu saman katon alla. Ja mitä tohon Jukka Palmun kommenttiin tulee, niin veikkaisin tän romanttisen eleen esitystavan perusteella lapsellista kolmevitosta. Mutta siis ei se ikä ole kaikki kaikessa, ei todellakaan... Ihmiset on yksilöitä. Itse oon naimisissa (ja meillä on lapsi) 36v miehen kanssa ja oon 21 ja kun alettiin seurustelemaan olin 18. Ja mieheni kautta ja äitiyden kautta valtaosa ystävistäni ovat nykyään vähintään 30v osa jopa 60v, ja olen huomannut että joku 50v voi olla todella lapsellinen ja sitten taas joku 20v tosi fiksu. Ei se niin mee, että mitä vanhempi sen fiksumpi. Kaikki mun miehen ystävät ym. ihmiset kohtelee mua täysin tasa-arvoisesti vaikka oonkin niitä nuorempi ja varsinkin äitiydessä oon huomannu et moni 30+ äiti on ihan samalla viivalla ku 20v.

      Lainaa

    61. Tulos: +5 (15 ääntä)
      Ja ANTEEKSI Asianomainen, luin vasta nyt selvennyksesi ja jos olit ulkomailla, niin se muuttaakin asiaa huomattavasti :) Ja me ison ikäeron suhteessa elävät tajutaan se, ettei ikä ole kaikki kaikessa ja ne on lapsellisia jotka ei sitä tajua. :)

      Lainaa

    62. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Oman avopuolisoni kosi minua niin että laittoi "statuksenmuuttopyynnön" parisuhteesta kihloihin. Toki olimme aiemmin puhuneet aiheesta paljonkin, mutta tämä sopi vähäpuheiselle miehelleni parhaiten. Ja ikäähän meillä on molemmilla 20v yhteistä matkaa takana jo 7 vuotta. Meillä häitä vietetään 02.02.2012. Suurin osa miehistä kun ei kuitenkaan osaa puhua tunteista, saati sitten näyttää niitä julkisesti. Joten kukin taaplaa tyylillään.

      Lainaa

    63. Tulos: +3 (13 ääntä)
      älkää nyt kaikki angstiko tosta ikäerosta. siinä ei oo mitään laitonta eikä minun mielestä pahaa, jos tämä 19 v nyt vaikka sattuiskin olemaan helvetin kypsä ikäsekseen. älkää jooko yleistäkö että kaikki nuoret naiset ovat täysin avuttomia ja/tai kykenemättömiä keskustelemaan politiikasta tai muusta vastaavasta "aikuismaisesta" aiheesta...

      Lainaa

    64. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Mielestäni ihan oma asia miten päättää kosia, eiköhän se ole ihan jokaiselle parille yksilöllistä miten haluaa tuollaiset asiat hoitaa. Jos pari itse on tyytyväinen tuohon, niin mitä väliä muiden mielipiteillä on? Oma on asiansa. Mutta siitä on pakko sanoa, että Jaana olisi ehkä voinut jättää tunkematta kosinnan väliin tunnelmannostattaja-kommentillaan.. :D Itse en jättäisi mottaamatta, jos minua kosittaisiin ja sitten jostain juoksee joku tuttu väliin huutaen "FÖRLOVNING?!?!?!?!?!?! :@ :@" ...:D

      Lainaa

    65. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Mikä ihme toi Jaanan kommentti on ? o_O

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Facessa kosinta? What kinda sorcery is this?

      Lainaa

    67. Tulos: +2 (8 ääntä)
      oon ite seurustellu nyt 4 vuotta ja vuos sitte mentiin kihloihin. En itsekkään ymmärrä että mikä kiire kaikilla on mennä kihloihin heti heti heti. Itse olen 23 ja kaksi lasta.

      Lainaa

    68. Tulos: +11 (13 ääntä)
      ViVa: oon ite seurustellu nyt 4 vuotta ja vuos sitte mentiin kihloihin. En itsekkään ymmärrä että mikä kiire kaikilla on mennä kihloihin heti heti heti. Itse olen 23 ja kaksi lasta.
      Yleensä ne jotka kiirehtivät kaikessa myös eroavat nopeasti. Vuoden seurustelun jälkeen kihloihin ja nopeasti naimisiin on niin nähty juttu. Eihän ihmistä edes opi kunnolla tuntemaan vuodessa, kyllä siihen kolme vuotta menee.

      Lainaa

    69. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Susi: Itse olen 22, asunut poikaystävän kanssa 3 vuotta, yhdessä kohta 5 vuotta ja ollaan tunnettu toisemme melkein 10 vuotta (olemme samanikäisiä)… Ja kaikki tuttavat odottaa kihlausta kieli pitkällä, mikä minua ärsyttää ihan hirvittävän paljon. Aina tädit ja sedät kyselee että milloin on häät. Mitä ihmettä se niille kuuluu?!? Kihlat ovat mielestäni menettäneet merkityksensä täydellisesti nykymaailmassa, ja onko naimisiin menollakaan loppujen lopuksi mitään väliä? Eikö se riitä että rakastaa? En ole haaveillut häistä, koska inhoan huomion keskipisteenä olemista, enkä näe mitään syytä hankkia lapsiakaan. Olenko ainoa nainen joka ajattelee näin?
      Et todellakaan. Täällä on toinen ihan samalla tavoin ajatteleva ;) Mieskään ei halua lapsia.

      Lainaa

    70. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Anonyymi: @random Tiedätkö mitä kihloihin meno tarkoittaa? Lupausta mennä naimisiin toisen kanssa. Itse pidän sitä siis kosintana.
      Ei tuo kuvio enää nykyaikana päde. Joskus muinoin ehkä. Itse en halua koskaan naimisiin, mutta jos joku sopiva löytyy kohdalle niin kihloja voin harkita. Se on paljon helpompi kuin koko naimisiinmenohässäkkä. Eikä ketään pitäs tuomita sen perusteella meneenkö sit naimisiin kihlojen jälkeen vai ei.

      Lainaa

    71. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Ville: Tiuku: Hienoa jos toimii. Jonkun verran tietty herättää kysymyksiä, että keski-ikää lähestyvä mies kokee sielunkumppanuutta teinitytön kanssa. Joku 18vee on oikeasti melko lapsi vielä!
      AMEN!

      Lainaa

    72. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Susi: Itse olen 22, asunut poikaystävän kanssa 3 vuotta, yhdessä kohta 5 vuotta ja ollaan tunnettu toisemme melkein 10 vuotta (olemme samanikäisiä)… Ja kaikki tuttavat odottaa kihlausta kieli pitkällä, mikä minua ärsyttää ihan hirvittävän paljon. Aina tädit ja sedät kyselee että milloin on häät. Mitä ihmettä se niille kuuluu?!? Kihlat ovat mielestäni menettäneet merkityksensä täydellisesti nykymaailmassa, ja onko naimisiin menollakaan loppujen lopuksi mitään väliä? Eikö se riitä että rakastaa? En ole haaveillut häistä, koska inhoan huomion keskipisteenä olemista, enkä näe mitään syytä hankkia lapsiakaan. Olenko ainoa nainen joka ajattelee näin?
      Et ole ainut. Täällä toinen ;)

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Meikä oli 19 ku aloin seurustelee nykyisen aviomieheni kanssa joka oli silloin 33

      Lainaa

    74. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Olen 99% varma että tämä pari on jo nykyään eronnut.

      Lainaa

    75. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Mulle tuli ihan eri fiilis tästä. Täytyy sitouttaa ja julkisesti, niin muut ei enää epäile suhteen aitoutta, nainen on varma, että mies rakastaa jne. Että vaikka käytöksestä vois päätellä muuta, niin ihana mies ja ilman ei voi elää. Toivotaan, että tässä ei ole kyse semmosesta hallitsemisen tarpeesta. Ikäeroista puheenollen, mun mies on mua 12v nuorempi ja minä olen se teinimpi :D

      Lainaa

    76. Puuhakas pelikaani 5.1.2023 16:10
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      siri: Meikä oli 19 ku aloin seurustelee nykyisen aviomieheni kanssa joka oli silloin 33
      Ja nyt olette eronneet.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kosinta, naimisiin, pappi