Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nopeampi yhteys

"Tuleeko nopeampi netti jos ---"
mokkula Lähettänyt: Krpzi0

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Toinen Noora 24.5.2011 6:40
      Tulos: +390 (430 ääntä)
      Niin, se maalaisjärjen käyttöhän on juuri niistä pilkuista ja pisteistä kiinni...

      Lainaa

    2. TotuudenTorvi 24.5.2011 7:36
      Tulos: +173 (199 ääntä)
      Tää nyt oli vielä ihan perussettiä. Olen töissä erään nettiliittymiä tarjoavan asiakaspalvelussa ja paljon pahempiakin tapauksia on ja tälläsiä Nooran kaltaisia on joka viides asiakas. Nuoret naiset ja yli 60v lähinnä mutta ei pidä yleistää :)

      Lainaa

    3. Tulos: +99 (109 ääntä)
      vika kommentti <3 :D

      Lainaa

    4. Tulos: -18 (24 ääntä)
      http://yfrog.com/z/ntnopeampiyhteysp ironia.

      Lainaa

    5. Tulos: +27 (149 ääntä)
      Nooralla on itse asiassa melko kehittynyt katsanta tähän asiaan! Kyllä kaksi verkkoyhteyttä voidaan sillata niin että bitit kulkevat niiden molempien kautta ja yhteyden teoreettinen maksiminopeus kaksinkertaistuu. Käytännössä kyseisen toteuttaminen mokkulalla on varmasti erittäin hankalaa ellei jopa mahdotonta, mutta teorian tasolla en ymmärrä miksi tätä edes pidetään mokana. Vastaako "nettiliittymiä tarjoavan asiakaspalvelussa" näihin kyselyihin että " ei tietenkään ole mahdollista" naureskellen muiden 'asiantuntijoiden' kanssa?

      Lainaa

    6. Tulos: +128 (140 ääntä)
      Kannattaa myös huomioda, että verkkopiuha (jos sattuu sellainen olemaan) on aina suorassa. Muuten menevät bititkin vinoon ja jäävät jumiin.

      Lainaa

    7. Tulos: -25 (49 ääntä)
      Akin kommentti on minullekin hepreaa, mutta todella suloinen keskustelu, awws! :D

      Lainaa

    8. Tulos: -42 (80 ääntä)
      Tulleeko ja lukkee ja näkkee ja tekkee ja sitten pyytää toista käyttämään välimerkkejä...

      Lainaa

    9. Tulos: +59 (71 ääntä)
      Paavi, katsoisin että omalla murteella kirjoittaminen on netissä täysin sallittua. Välimerkkien käyttämättä jättäminen vaikeuttaa ymmärtämistä todennäköisesti paljon enemmän.

      Lainaa

    10. Tulos: +25 (37 ääntä)
      Kyllähän tuosta Akin tekstistä sai ihan hyvin selvää... taidan sitten olla vain niin tyhmä, että ymmärrän liian yksinkertaisia asioita :D Toki pisteet ja pilkut auttavat asiaa, mutta jos ei ole kykyä hahmottaa lauseen rakenteita ilman niitä niin voisi miettiä lievää llukihäiriötä? Olihan yläasteellakin tehtäviä joissa niitä piti osata laittaa tekstiin oikeille paikoille... Muuten kyllä ihan hauskaa, että jotkut ajattelee asioita tuolla tavalla kuten Noora :D

      Lainaa

    11. Tulos: +5 (13 ääntä)
      akilla on kyllä taipumus tuohon, ettei tule pilkkuja yms muita välimerkkejä, että sitä saa kyllä sitten kummastella.

      Lainaa

    12. Tulos: -20 (52 ääntä)
      voi tätä nuorten naisten typeryyden määrää.

      Lainaa

    13. Tulos: -6 (44 ääntä)
      voi näitä nykyajan nooria, meän lapsuudessa ongelma oli että miten päin tenaleidi sujahtaa alapäähän

      Lainaa

    14. Tulos: +25 (41 ääntä)
      iida95: "voi näitä nykyajan nooria, meän lapsuudessa ongelma oli että miten päin tenaleidi sujahtaa alapäähän"
      Nimi merkin perusteella sinäkin olet lapsi.

      Lainaa

    15. Tulos: +5 (19 ääntä)
      voi jestas Paavi, sinunko mielestäsi meijjän ihanan Oulun murteen käyttäminen vaikeuttaa tekstin ymmärtämistä yhtä lailla tai jopa enemmänkin kuin välimerkkien käyttämättä jättäminen? tuskinpa sinäkään tai kukkaan muukaan täälä on kamalasti jäänyt pohtimaan mitä Noora on tällä tilapäivityksellään halunnut kysyä.

      Lainaa

    16. Tulos: -2 (26 ääntä)
      muuten hyvä kolibri mutta tuo tyttö puhuu ihan tornion murretta..

      Lainaa

    17. Tulos: +19 (39 ääntä)
      ^ muuten hyvä ihan varmasti. ihan samalla lailla täällä Oulussakin puhutaan. lähdetään siitä sitten yhdessä pohtimaan, onko kyseessä Oulun vai Tornion vai minkä murre; aika olennainen erottava tekijä näissä murteissa taitaa olla se, käytetäänkö minä-pronominista murreväännöstä 'mie' vai 'mää'. tässä mokassa ei ole käytetty kumpaakaan eikä mitään siihen viittaavaakaan, joten minä voin toki olla väärässä väittäessäni tämän olevan Oulun murretta, mutta yhtä lailla sinäkin voit olla hakoteillä puhuessasi Tornion murteesta. mielestäni ei siis ole tarpeellista tulla kyseenalaistamaan kommenttiani, kun et itsekään voi olla täysin varma asiasta tämän mokan perusteella. no, miinustakaa miinustakaa!

      Lainaa

    18. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Myös kaksoiskonsonantissa toisen konsonantin poissa jättäminen on oulun murteessa, kuten tyttökin sannoi että pääle ;)

      Lainaa

    19. Tulos: +2 (16 ääntä)
      ja ihan näin btw, onko torniolla edes omaa murretta? eikö se kuulu lapin murteeseen :) anteeksi pilkun viilaus

      Lainaa

    20. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Torniosta peräsin.

      Lainaa

    21. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Oulun ja Tornion murteet ovat kaksi täysin eri asiaa. Tornion murre on ns. meänkieltä, jossa on paljonkin paikallisia ominaispiirteitä (kuten paikallisilla murrealueilla yleensäkin, Torniossa tämä on vain hyvinkin leimallista). Suomen murrealueet on jaoteltu melko karkeasti ja paikallista variaatiota on paljon, kyse ei todellakaan ole mistään yksittäisestä mää/mie-kysymyksestä. Suosittelen murretutkimukseen tutustumista. ;)

      Lainaa

    22. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Jamppa, Tornion murre kuuluu peräpohjalaisiin murteisiin (kun Oulun taas pohjoispohjalaisiin). Murrealueet ovat kuitenkin laajoja, ja murrealueiden sisäiset poikkeavuudet voivat olla hyvinkin huomattavia (vaikka tiettyjä yhtenäisiä piirteitä löytyy toki myös). "Lapin murre" ei siis ole mikään yksittäinen kielimuoto. :)

      Lainaa

    23. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Tyhmä pikkutyttö :)

      Lainaa

    24. Tulos: +5 (7 ääntä)
      (edit: Tornion murrealueeseen kuuluu MUUN MUASSA meänkieli. Pointti tuli varmasti kuitenkin selväksi.)

      Lainaa

    25. Murtheela puhuja 25.5.2011 4:03
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      "ja ihan näin btw, onko torniolla edes omaa murretta? eikö se kuulu lapin murteeseen anteeksi pilkun viilaus"
      No voithan sie sanoa, että Torniola ei ole ommaa murretta ja se kuuluu Lapin murtheesseen, mutta mitähän hemmettiä mie sitten puhun ko en tosiaankhaan ole Torniosta, mutta Lapista kylläkin... Mehän pistämä torniolaisten kans hoonki aivan eri paikhaan... Voihan sitä ehkä sanoa, että se kuuluu Lapin murtheissiin, mutta ko niitäki on niin pirun paljon erilaisia... No onhan net murtheet kyllä kielen suola (ja sokeri). Saukoskela sanothaan jotain tyyliin "mahoto itikoja" ko tarkotethaan, että sääskiä on paljon... Jossain Pohojanmaalla päin se taas tarkottais lehmiä... Että silleen :-D

      Lainaa

    26. oha tuo mahollista 25.5.2011 10:45
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Ei Noora täysin väärässä ollu... Eihän useamman nettiliittymän käyttö yhtenä ole mahotonta: http://en.wikipedia.org/wiki/Multilink_striping Ei sillä että se olis kannattavaa mutta mahollista...

      Lainaa

    27. Tulos: +1 (1 ääni)
      Itsellä on käytössä langattoman netin lisäksi mokkula kiinni kannettavassa koska langatan tuppaa katkeilemaan välillä, mutta ei siitä muuta hyötyä tietenkään ole.

      Lainaa

    28. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Mokana voisi myös olla Nooran viimeinen kommentti, jossa hän kehottaa Akia käyttämään pilkkuja ja pisteitä, vaikka hän itse unohti pilkun käytön. "Käytä pilkkuja ja pisteitä niin tajuaisin". (Ennen "niin"-sanaa pilkku?" :D)

      Lainaa

    29. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kyllä, ihan hyvin mietitty. Link aggregation on ihan normaali käytäntö yritysten sisäverkoissa ja varmaan operaattoreiden runkoverkoissakin. Mokkulalla tuo tuskin toimisi niin hyvin, sillä mokkulan nopeus riippuu tukiasemassa kiinni olevien käyttäjien määrästä (sekä etäisyydestä yms). Pienempi PL tuolla varmaan irronnee, kun hyötykuormaa on suhteessa vähemmän.

      Lainaa

    30. Kommentoija 27.5.2011 5:43
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      ISDN:än kanssa tuo oli aika monella operaattorilla mahdollista, taisipa joku sallia jopa kaksi soittomodeemiyhteyttä tandemina. Mutta jos ne mollukat on samassa tukiasemassa kiinni ne syö toistensa kaistaa. Sitäpaitsi rahallaan taitaa saada enemmän kaistaa ostamalla ennemmin yhden nopean liittymän kuin kaksi hidasta.

      Lainaa

    31. oulu-tornio asukki... 3.6.2011 4:52
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Murtheela puhuja: Hyvin harva Torniolainen etes puhuu milläänlailla hn pääle. Mun mielestä se kuulostaaki niin järkyttävän typerältä, että koskaan en vois sitä käyttää. Eikä Torniolla mun mielestä etes oo mittää omaa murretta, vaan siihen on sekotettu mitä millonki haluaa. :D

      Lainaa

    32. Rappion Apostoli 3.6.2011 14:58
      Tulos: +4 (10 ääntä)
      Eihän toi akka itekään käytä mitään välimerkkejä tai isoja alkukirjaimia, mutta vaatii sitä muilta.

      Lainaa

    33. pauliina♥ 12.9.2011 18:41
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Onko oikein, että joku alkaa harrastaa pilkun_viilausta, kun ei osaa äidinkieltä itsekään? : )

      Lainaa

    34. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Torniolla on oma murre nimeltä meänkieli. Siihe on sekotettu ruottista sanoja, h:n päälle puhumista ja muuta mukavaa. Met venytämmä vokaaleja ja konsonantteja.

      Lainaa

    35. Tornionjokilaakso 23.9.2011 19:19
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kyseinen murre viittaa Tornionjokilaakson murtteeseen

      Lainaa

    36. tornionpoka 29.11.2011 21:02
      Tulos: +1 (1 ääni)
      nauran: Torniolla on oma murre nimeltä meänkieli. Siihe on sekotettu ruottista sanoja, h:n päälle puhumista ja muuta mukavaa. Met venytämmä vokaaleja ja konsonantteja.
      Tässä seuraavaa pilkunviilausta: Tornion murre ei ole nimelttään meänkieli niinkö monet luulee. Meänkieltä on Ruottin puolen jokivarressa. Mitä met täälä Torniossa puhuttaan, niin on nimelttään Tornion murre ja kuuluu Peräpohjolan murtteissiin. Eikä itte Torniossa pahemmin hoon pääle puhuta, mutta jos vähänki mennee jokivartta ylös niin kyllä alkaa hoo kuuluhmaan joka sanhhan. Kiitos ja hei.

      Lainaa

    37. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Itseasiassa itellä pelatessa mokkulalla on ihan siedettävä 130ms latency. Ja kun laitan kaksi möhkylää samaan aikaan kiinni se tippuu 60ms:ään. Tosin tuntuis noi latausajat kasvavan. Latency laskee mutta yhteys hidastuu, en tiedä millä logiikalla.

      Lainaa

    38. jussi pussi 27.2.2015 11:01
      Tulos: +1 (1 ääni)
      kaksi mokkulaa on mahdollista kytkeä niin että hyödyntävät toisiaan ja nopeus noin kaksinkertaistuu... vaatii tosin hieman osaamista

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (1 ääni)
      Itsellänikin on joskus ollut mokkula, sekä kännykän jaettu yhteys sillattuna. Ei tuossa mitään uutta ole.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: mokkula, internet, yhteys, netti, 3G, nopeus