Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tahdikas täti

"Jahuu! 6 cm auki."
isotäti

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 29 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -548 (636 ääntä)
      Mikä pimppa? Mun tietääkseni vauva syntyy ihan tosta kohdusta.

      Lainaa

    2. Tulos: +97 (139 ääntä)
      tädit on parhaat! :D

      Lainaa

    3. Tulos: -423 (491 ääntä)
      Ärsyttää ihmiset jotka puhuu vauvoista termillä "se" -_-

      Lainaa

    4. Tulos: +319 (369 ääntä)
      pitäskö kirjoittaa "hän syntyy?" kyllä "se" on mun mielestä ihan ok... ja tosiaan Elena on hieman kujalla. Ei se pillu ole auki vaan kohdunsuu.

      Lainaa

    5. Tulos: -53 (119 ääntä)
      Hyi, ällöttävää...

      Lainaa

    6. Tulos: +183 (243 ääntä)
      Höh. Eikö pimppa käsitä ihan kohdunsuun ja kaikki muut värkit? Esim. meilläpäin sanotaan kyllä ihan "sain pimppaa" eikä "sain emätintä", ei siis ryhdytä erittelemään, mutta ihan miten vaan. "Vauva syntyy". Se-sanassa on vähän negatiivinen lataus, kiinnitin huomiota vasta kun lisättiin "huomenna nään sen ihanan". Eikun mitä pimppaa taas, lauantai-ilta eikä muuta tekemistä. Nyt lähen kyllä ulos.

      Lainaa

    7. Tulos: +206 (214 ääntä)
      "Ärsyttää ihmiset jotka puhuu vauvoista termillä “se” -_-"
      Puhekielessä on yleistä viitata ihmisiin pronomineilla se/ne, se ei ole väärin (muuta kuin tietenkin muodollisissa yhteyksissä!) eikä arvovärittynyt ilmaus, se on vain kielen piirre, josta ärsyyntyminen on aika hysteeristä.
      "kiinnitin huomiota vasta kun lisättiin 'huomenna nään sen ihanan'."
      Vielä oudompaa valittaa tuosta kohdasta kuin siitä ensimmäisestä, tuossa lainaamassasi ilmauksessahan "se" määrittää "ihanaa". Vähän kuin fraasi "se oikea". Vai sanoisitko tosiaan "hän ihana"?

      Lainaa

    8. Tulos: +80 (118 ääntä)
      Suurempi fail on tuo "oot liia diskriitti muija".

      Lainaa

    9. Tulos: -63 (109 ääntä)
      Voi pojat, ja mä kun luulin, että mulla elämä on hankalaa... Nää fb-mokien analysoinnit lisää kyllä mun elämänhalua eksponentiaalisesti. :) Oudointa on valittaa siitä, että joku valittaa, että joku asia särähtää itsellä henk.koht. korvaan. Nyt seuraa kiivasta itse- sekä Kaisan puolustusta: "Se syntyy" vain nyt on oudosti sanottu vauvasta. Ei haittaa yhtään, jos sanotaan että "se kävelee" tai "se tulee meille tänään yöksi" tai "se ykskin vittuili mulle taas tänään". Mikään "se" ei nyt vaan _synny_ (siis minun puhekielessänikään), jos se "se" on ihminen. En nyt ala siitä hysteerisesti naputtamaankaan kellekään, mutta itse en vain sano niin ja harvat fb-kaveritkaan kirjoittaa niin, joten se tuntuu väärältä sanavalinnalta. Ja "Huomenna nään sen ihanan" on mielestäni kummallisesti sanottu, kiinnitin siihen siis huomiota ja sitten erehdyin sanomaan, että kiinnitin siihen huomiota... Ei se väärin oo. Jos koko tuota se syntyy -juttua ei olisi ollut ja olisi lukenut vaan "huomenna nään sen ihanan", niin ei mitään (tai no kyllä nyt JOTAIN, esim. "Olipas taas oikeen siirappia, varsinkin joltain iso-tädiltä, yhyhyyhhyangst", mutta se ei nyt liity tähän : D) . Mutta kun jo ekassa virkkeessä oli jo tuo se=vauva (-> kummaa, ajattelee höhö) ja sitten vielä toinen kumma lause perään, niin... Ääh. Pontti on kumminkin se, että ei, en sanoisi että "hän ihana". Enkä sanoisi tosin "se ihanakaan". Ja luin tuon ensimmäisen virkkeen vaikutuksesta myös sen perässä olevan "se"n tarkoittavan vauvaa, eikä sanaa "ihana", mikä oli minun osaltani väärin. Olin väärässä. Tunnustan ihmisyyteni. Ja koska kaikki himopilkunnus...nuuhkija... ystävät on näemmä taas kerääntyneet tänne, niin voin hysterisoitua yhestä toisestakin ärsyttävästä nettikielen piirteestä, nimittäin KAHDESTA PISTEESTÄ! Siis mitä helvettiä? Se on joku kolme tai yksi pistettä, ei kaksi! Kaksi jää jotenkin puolitiehen! Mitä sillä edes meinataan? Vai onko kirjoittaja ollut vain laiska tai huolimaton? Aaaaaa! Äärimmäisen ärsyttävää! Melkein yhtä ärsyttävää kuin miljoona kysymysmerkkiä ja kysymysmerkkien ja huutomerkkien sekasotkut!!!!????? Ah, helpotti. Vertaistukea? :)

      Lainaa

    10. Tulos: +15 (39 ääntä)
      Hehehhe.... Diskriitti muija. <3

      Lainaa

    11. Tulos: +21 (35 ääntä)
      "oudosti sanottu" on objektiivista. toisten mielestä jokin asia ei ole oudosti sanottu, toisten mielestä se on. voihan sitä ihmetellä jos toinen puhuu eri tavalla, mutta absoluuttista outoa ei ole olemassakaan. ps. sympatiani teille, jotka ärsyynnytte toisten pisterykelmistä ja muista kirjoitustavoista. elämä kuulostaa olevan aika rankkaa!

      Lainaa

    12. Tulos: -2 (60 ääntä)
      vihaan tällasii ihmisii. on nii vitun jebahhh kertoo julkisesti miten paljon joku on auki, hyi helvetti. mä oon 109090909093434745645656734455 kilometriä auki, vittu.

      Lainaa

    13. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Hyvänen aika höhö, vedä nyt välillä henkeä! :D En ole ihan varma, mikä tuon sun avautumisen pääpointti oli, mutta ilmeisesti tykkäät nussia pilkun sijaan kahta pistettä kerrallaan, ja se sinulle suotakoon. ;) Rautalangasta piirrettynä kuvana vielä: mun ei ollut aiemmalla kommentillani tarkoitus ottaa kantaa kenenkään subjektiivisiin mieltymyksiin välimerkkien tai edes demonstratiivipronominien käytön suhteen, kunhan huomautin, että puhekieleen (samoin kuin useisiin murteisiin) kuuluu hyvin yleisenä piirteenä se ja ne -pronominien käyttö ihmisiin viitattaessa ilman että siihen liittyisi sanojan osalta mitään negatiivista arvolatausta (=fakta), ja että mielestäni ärsyyntyminen ko. lingvistisestä ilmiöstä on hysteeristä (=mielipide).

      Lainaa

    14. Tulos: +2 (22 ääntä)
      älkää pliis äänestäkö näitä paskoja etusivulle....

      Lainaa

    15. Tulos: +46 (54 ääntä)
      Meikku haloo? Vauva syntyy kohdusta? Kohdussa elämä alkaa, mutta pillun kautta se vauva ulos tulee normaalisynnytyksessä, joten saattaa paikat vähän aueta siinä touhussa.

      Lainaa

    16. Tulos: -11 (25 ääntä)
      Niin no, totesinkin elämäni olevan rankkaa. Tarttis varmaan tehrä jottain ennen kuin tulee tehtyä peruuttamattomia. Koitin lykkiä tuohon kirjoitukseen paljon "minun" ja "mielestäni" -sanoja, mutta en kuitenkaan tarpeeksi... Pointti oli tuon vertaistuen hakeminen, vähän koitin jopa itseironisesti kirjoittaa, mutta metsään meni... Aina ei voi voittaa, täytyy vaan pysyä omiensa joukossa eikä mennä vieraisiin pöytiin huutelemaan. ; ) Rautalanka ymmärretty. Vesi on märkää. "Se (vauva) syntyy" kuulostaa oudolta = mielipide myös, ei ehkä yleinen, mutta ihan yhtä arvokas. ...Höh. En oo oikeen tulessa taas näemmä.

      Lainaa

    17. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Tiedoksi: ainakin aiemmin oli aivan tavallista ja sitä paitsi kielenkäytöllisesti korrektiakin viitata niin vauvaan kuin lapseenkin (ainakin silloin kun käytetään muuten noita sanoja eikä esimerkiksi vauvan/lapsen nimeä) pronominilla "se". Jos vanhempaa suomenkielistä kirjallisuutta lukee niin tähän törmää tämän tästä, ja siis silloinkin kun ei käytetä murteellista tai puhekieltä. Nykyäänhän monet viittaavat lemmikkieläimeenkin "hänenä", mikä menee ainakin minun mielestäni turhan pitkälle toiseen suuntaan... Ei silti, kyllä itsekin käyttäisin vauvasta helposti pronominia "se" myös yleiskielessä. Ei minään kannanottona siihen onko vauva henkilö/yksilö/... vaan koska olen tottunut kuulemaan ja lukemaan sellaista yleiskieltä jossa vauvoihin viitataan sillä pronominilla. Vasta aika isoksi kasvaneesta ihmisestä on minusta luonteva todeta, että "hän syntyi silloin ja silloin".

      Lainaa

    18. Tulos: +20 (28 ääntä)
      voi herranpieksut mikä sota täällä on taas meneillään :D mikä ihmmeen pakkomielle ihmisillä on takertua pieniin mitättömiin yksityiskohtiin ja vääntää sitten niistä hampaat irvessä kättä. huhhuh. täällä kommenttiboksissa jos missä pätee se sanonta "ei nää metsää puilta" :D

      Lainaa

    19. Tulos: +39 (41 ääntä)
      Just joo, taas tätä nitkutusta se- ja hän-pronominien käytöstä. Jos nyt yhtään viitsii tutustua aiheeseen, tietää, että hän-sanan käyttö ihmisestä on yritetty keinotekoisesti istuttaa suomen kieleen kouluopetuksen kautta, eikä se vieläkään ole kunnolla onnistunut. Se-sanan käyttö ihmisestä elää edelleen vahvana murteissa. Syy, miksi hän-sanaa on yritetty istuttaa käytettäväksi ihmisestä on se, että suomen kielestä olisi saatu samanlainen kuin muut naapurikielet, joissa ihmisillä ja eläimillä on eri pronominit, mutta tällainen jako ei ole suomen kielelle luontainen. Tutustukaa asiaan, vaikka tämä fakta harmittaisikin.

      Lainaa

    20. Tulos: +9 (17 ääntä)
      kk: Mikä ihmeen sota? Missä? Otatkohan vähän liian vakavasti nämä kommentit? Meilläpäin sitä kutsutaan keskusteluksi. Ja jos ei ole kiinnostunut (esim.) kielestä, siihen liittyvät kommentit voi melko kätevästi skipata.

      Lainaa

    21. Tulos: -8 (34 ääntä)
      Tarkennusta olisi tähä tarvittu " 6cm kohtu auki" niin ei olisi tullut näin hirveetä humblaoo, todella tietämättömät varmasti kuvittelevat että se itse pimppi reikä suurenee avautumis vaiheessa parhaimillaansen 9-10cm Niin on vaan yksinketasesti hepompi arvioida missä vaiheessa mennään. Ei tossa ollut mitään väärää mun milestä kun joku kertoo noin tai yhtään ällö, eri asia olisi jos täällä jakaisi sen tiedon että kuinka monta senttiä mihinkin suuntaan mikäkin auki kun se lapsi on sieltä ulostullut.. sit olis kyllä liikaa infoa!:D

      Lainaa

    22. Tulos: +45 (53 ääntä)
      kohdunsuu kuuluu mulla osastoon pimppa, joka kuuluu osastoon asiota-joista-kenenkään-ei-tulisi-tehdä-facebookiin-tilapäivityksiä (varsinkaan, jos kyseessä ei oma pimppa)... kukin tyylillään -_-

      Lainaa

    23. Tulos: -22 (26 ääntä)
      Paras tuo loppukaneetti! :D Eka hirvee palopuhe siitä miten toinen kertoo liikaa ja sitte että "omasta pimpasta voit kirjottaa, jos haluut". Sehän onki jo sitte aivan eri asia... Ellei tuo Elena oo vauvan äiti? No, kuitenki.

      Lainaa

    24. Tulos: +12 (12 ääntä)
      ^ NORAN ja Henrin vauva..

      Lainaa

    25. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Meikku: Mikä pimppa? Mun tietääkseni vauva syntyy ihan tosta kohdusta.
      kohdunsuu pitää olla auennut 10cm

      Lainaa

    26. Tulos: +14 (20 ääntä)
      No kyllä se lapsi kuitenkin sieltä pillun kautta mailmaan repii tiensä, ei se sieltä kohdusta vain katoa ja ilmesty ulos...

      Lainaa

    27. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Kaisa: Ärsyttää ihmiset jotka puhuu vauvoista termillä “se” -_-
      Mä sanon myös aikusista se ja lapsista se ja vauvoista se ja mummoista se.. Eläimistä sanon hän Haistakaa paska, ja tunkekaa kirjakieli perseeseenne

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Ihmiset täällä keskittyy ihan vääriin asioihin. Kyllä tässä ehdottomasti hämmentävin on tuo viimeinen kommentti "ei tälläsii juttui kuulu kirjottaa facebookiin, kui paljo jonku revä *piiip*" mitä tää edes tarkottaa?

      Lainaa

    29. Tulos: +4 (4 ääntä)
      hyi että: vihaan tällasii ihmisii. on nii vitun jebahhh kertoo julkisesti miten paljon joku on auki, hyi helvetti. mä oon 109090909093434745645656734455 kilometriä auki, vittu.
      Siis aika tarkkaan 100 miljoonaa kertaa Neitsyen superjoukon halkaisijan verran. Onnittelut kosmisista mittasuhteistasi.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vauva, revä, täti, synnytys, lapsi