Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lisää löylyä!

"Kohta naapurin likan kanssa saunaan."
sauna

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +314 (322 ääntä)
   No voi jumankekka... :D

   Lainaa

  2. Tulos: +186 (194 ääntä)
   Tässä kun on vaalikohua sosiaalisessa medissa seurannut, niin tämähän tuntuu melkein asialliselta komiikalta jo. :D

   Lainaa

  3. Tulos: +197 (217 ääntä)
   Voi jestamandeera :D Meilläkin saunotaan jokapäivä, kerrostalossa. Kyllä, ite maksetaan sähkölaskumme. Hui!

   Lainaa

  4. Rölölöö 19.4.2011 9:31
   Tulos: +71 (273 ääntä)
   Pitikö se saatanan kannabis tuoda esiin tässäkin. Jollain on vihreät aatteet = kannabisnisti? Ei sillä että tämän ekoihmisenkaan molinat olis kovin fiksuja.

   Lainaa

  5. Jukka Palmu 19.4.2011 9:44
   Tulos: +189 (223 ääntä)
   Sininen on sitä mieltä että sähköä pitää säästää, mutta laittaa kiukaan pois päältä vasta kun lopettaa saunomisen... Mä laitan saunan päälle, niin se on puol tuntia kun siel on se hyvä 80 astetta ja laitan kiukaan pois päältä jo siinä vaiheessa kun menen sinne saunaan, että herra ekomiehelle vaan vinkkiä.

   Lainaa

  6. Tulos: +208 (222 ääntä)
   Menempäs saunaan.

   Lainaa

  7. Tulos: -4 (66 ääntä)
   VOI V****!!!

   Lainaa

  8. Tulos: +206 (220 ääntä)
   Ei vaikuta saunominen sähkölaskuun, jos on oikea sauna, eikä semmosta huonetta mikä lämpenee ku nappia painaa.

   Lainaa

  9. seppo (nimi muutett) 19.4.2011 13:20
   Tulos: -136 (272 ääntä)
   just tällästen idioottien "ite maksan laskuni" takia suomeen kaavaillaan ydinvoimaa. miettikääpä sitä, että jos jossain voitte säästää, niin ehkä säästyttäis siltä. ja ne idiootit jotka sanoo että ydinvoima on jees, miettikääpä sitä, että vielä maailmassa ei oo keksitty lopullista loppusijoituspaikkaa ydinjätteelle. työnnetään ne vaikka teijä hanuriin!

   Lainaa

  10. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Onko se sähkökiuas niin paljon sähköä kuluttava? Itellä on puukiuas niin en tiedä.

   Lainaa

  11. Tulos: -16 (78 ääntä)
   Selvä viherhippi :D

   Lainaa

  12. Tulos: +135 (155 ääntä)
   Voisiko joku ystävällisesti kertoa minullekin, miten nuo verorahat liittyvät yhtään mihinkään, jos kerran statuksen kirjoittaja maksaa itse laskunsa? Tuo sininen tantta on varmaan niitä, jotka kuuntelevat korva kiinni seinässä mihin aikaan naapurit lakkaavat puhumasta illalla, jotta voivat sitten kolauttaa valituslapun postiluukusta... Sitä paitsi tietokone vie ~yhtä paljon sähköä kuin kiuas, joten tuo marisija voisi vaikka lopettaa feseilyn vihreyden nimissä.

   Lainaa

  13. Tulos: +21 (27 ääntä)
   ei hitto nyt kyllä hajos totaalisesti :DD kaiken maailman *********** sitä onkin :D

   Lainaa

  14. Tulos: +21 (33 ääntä)
   ehkä raivostuttavin ihminen ! kyllä menis hermot tollaseen pilkunnussijaan, kun ei muuta kerran saa. -.-"

   Lainaa

  15. Tulos: -79 (113 ääntä)
   Njoo Rölölöön kanssa samaa mieltä. Piraatithan niitä kannabishörhöjä on, mutta palataanpas asiaan: Vittu että mäkin vihaan vihreitä :) Ja kyllä ne ydinjätteet vielä joskus ammutaan raketilla kuuhun, se ei oo meidän murhe :)

   Lainaa

  16. Randomtalker 19.4.2011 16:35
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Heitänpä ilmaan väitelmän, että mr. Palmulta tulee mukavan asiallisia kommentteja. Harvinaisuus nykypäivän nettikommentoinnissa. Asiasta puhuakseni: en tiedä, puhuuko kaveri asiaa vaiko ei (nimim. puukiukaan omistaja) tuon sähkönkulutuksen kohdilta, mutta puhuu tai ei, moinen riidanhaastaminen Facebookissa asiasta, joka ei hänelle edes kuulu on kyllä kohtuutonta.

   Lainaa

  17. Tulos: -30 (54 ääntä)
   arvelisin turkoosilla maalatun kirjoittajan n.30v YH äidiksi, jonka lapsella on kakat housussa 7kertaa viiden tunnin sisällä

   Lainaa

  18. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Kiuas 6 kW, saunomisaika 30 min, 2-kertaa viikossa: • esilämmitys n.4,5 kWh + saunominen n.2 kWh = yhteensä n.6,5 kWh -> vuodessa n.700 kWh (eli n.70 €) (Mutta jos kuuden kilowatin kiuas on neliömäärältään liian isossa tilassa niin kulutus on tottakai isompi...)

   Lainaa

  19. Tulos: +48 (62 ääntä)
   Hohhoijaa Seppo. Valtaosa Suomen sähköstä menee teollisuuden ja julkisten palveluiden käyttöön, ei ydinvoiman lisärakentamiseen tai rakentamatta jättämiseen vaikuta jonkun kerrostaloasujan saunomiset edes marginaalisesti, joten tuo nillittäminen on jo lähtökohtaisesti typerää, puhumattakaan siitä että lisäydinvoima on kannattavaa sekä tuotantotaloudellisista että ympäristöllisistä syistä. Miten ihmeessä muuten pystyt olemaan tietokoneella, jos sähkönkulutus noin ahdistaa? Ihan käsittämättömän rasittava jeesustelija tuo vaaleansininen saarnaaja, häviäisi kyllä minun kaverilistaltani aika nopeasti ihminen, jolle pitäisi jotain saunassakäyntiä alkaa puolustella.

   Lainaa

  20. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Kävin muuten tuossa rakentajamessuilla niin saunan osuus talouden sähkönkulutusympyrässä oli melko pieni... että melkosta pilkunhässintää tuolta turkoosilta tyypiltä :D

   Lainaa

  21. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Voisi tuo ekomieskin laskea kuinka paljon suihkussakäynti vie energiaa verrattuna saunan lämmittämiseen. Saattaisi pian yllättyä... :) Ja en toki tarkoita että saunotaan suihkutta, vaan että järkevällä vedenkäytöllä päivittäin suihkussakäyvä voi säästää omaisuuden tai pari.

   Lainaa

  22. Jukka Palmu 19.4.2011 19:24
   Tulos: +13 (29 ääntä)
   Muistan joskus lukeneeni, että sähkökiukaan kertalämmitys maksaisi euron verran, mutta miten sekin on laskettu... Itse olen miettinyt että kannattaako kiukaan teho olla täysillä, että lämmittää nopeammin vai vähän pienemmällä, jolloin lämpiää hitaammin...

   Lainaa

  23. Tulos: -9 (41 ääntä)
   Juu pakko kans sanoo ett kait jokanen saa saunoo jos siltä tuntuu. Tuo kirjottelu kun olis itelle sattunu joskus niin olisit piruuttani kuvannu päällä olevaa saunaa miss ovi auki ja valotkin päällä jo lämmitys vaihees. =) ja mielellään ovet ulos asti auki ett sähköö menee mahd paljon harakoille. tuli tuo vihreys nyt kans sitt hoidettuun ettei harakat palele ;)

   Lainaa

  24. Tulos: +17 (21 ääntä)
   LISÄÄ LÖYLYÄ !!!!!

   Lainaa

  25. Tulos: +32 (38 ääntä)
   onse ny helevetti jossei saunaa saa mennä ilman että joku valittaa -.- mä ainaki käyn joka toinen päivä saunas eikä oo pahaa tehny!

   Lainaa

  26. Tulos: -27 (49 ääntä)
   stnan puunhalaajahipit, käy sylettämään tollaset..

   Lainaa

  27. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Oi, saunominen on mitä parasta rentoutumiseen ja mitäpä tuo kellekkään kuuluu, saunooko vai ei. Ja jos itse maksaa sähkölaskun, siitä vain. ps. jätän kiukaan vähäksi aikaa päälle saunomisen jälkeen, jotta sauna kuivuu nopeammin -> ehkäisee bakteerikasvustojen muodostumista. Mutta itsepä maksamme sähkölaskun, olen omakotitaloasuja.

   Lainaa

  28. TyyLiLLä^^ 19.4.2011 22:40
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ei jumalauta..eikö ihminen saa enään nykyään saunassakaan käydä?!

   Lainaa

  29. Tulos: -14 (52 ääntä)
   Kai sitä nyt saa vihreitä aatteita olla perkele. Tottahan se on että sähkökiuas vie paljon energiaa.

   Lainaa

  30. Tulos: -32 (58 ääntä)
   Ei vittu hei ny joku roti tähä hommaan. Mää pidän saunaa joka päivä päällä 5 tuntia ja se on varmaa miljoona kilowattia vuodessa ihan paskan hailee mulle :D Imekää säkkiä te jotka alatte hyppiin toisten sähkönkulutuksen päälle jostai saunomisesta. Ja ydinvoimala tulee joka tapauksessa jossai vaiheessa Suomeen. Jos alkaa kyrsiin sähkönkulutus ni kehittäkää saatana uus tapa saada lamppu palamaan ja sauna kuumenemaan. Tehän voisitte vaikka kaikki sähkönsäästäjät mennä polkemaan sähköä tuottavaa pyörää voimalan taakse ja tuottaa antoisat löylyt meille Suomen kulttuuria arvostaville ihmisille.

   Lainaa

  31. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Huokaus: Jos tietokone on 24/7 päällä vie se suunnilleen saman verran sähköä kuin lämmittäisi saunan kerran päivässä reilun tunnin eli ei ne ihan lähellekään vie saman vertaa sähköä vaan kiuas vie noin 20 kertaa enemmän... Jukka Palmu: Sen verran kertoisin sinulle kiukaan toimintaperiaatteesta että sähkökiuas lämpiää aina samalla teholla eli täysillä kunnes lämpötila saavuttaa termostaatilla asetetun arvon jolloin lämmitys katkaistaan useinmiten kokonaan. Täysi teho kytketään vastuksiin taas kun lämpötila on laskenut termostaatin niin sanotun hystereesin alapuolelle ja taas lämmitetään täysillä. Tästä siis seuraa että että sähkökiuasta lämmitetään aina täydellä teholla eikä "vähän pienemmällä" tai sitten ei lämmitetä (yleensä) ollenkaan.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (30 ääntä)
   Jukka Palmu: Miten ihmeessä siellä saunassa voi ottaa löylyt jos kiuas ei ole päällä löylyä heittäessä? Tulee mielikuva että lämmität saunan 80 asteiseksi ja sitten vaan istua tapitat siellä, olettaisin löylyn heiton kuitenkin olevan olennainen osa saunomista.

   Lainaa

  33. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Sähkökiuas pitäs jättää viimesten löylyjen jälkeen vielä puoleksi tunniksi päälle, että se ehtii kuivua kunnolla! Meillä yhdessä vuokrakämpässä pamahti meinaan rikki koko paska, kun liian nopeesti otettiin pois päältä.

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Meillä myös lukee talon ohjeissa, että kiuas pitäs jättää vielä päälle, kun saunasta lähtee.

   Lainaa

  35. Tulos: +77 (81 ääntä)
   Helsingin energian ajantasaisen kuluttajahinnaston mukaan sähkön hinta sis. siirron on 0,1284 euroa/kWh. Jos kerrostalokaksion 8 kW kiuas paahtaa ensin tunnin täydellä teholla halutun lämpötilan saavuttamiseksi ja saunomisen aikana termostaatin ohjaamana keskimäärin puoliteholla toisen tunnin, on yhden saunomiskerran kulutus 12 kWh. Tällöin yhden saunomiskerran hinnaksi tulee 1,54 euroa sähkön osalta. Kahdesti viikossa, eli 8 kertaa kuukaudessa saunominen maksaa siis 12,33 euroa kuukaudessa, eli kahden baarissa nautitun kaljan verran. Jos jokaisella saunomiskerralla juodaan kaksi kaljaa, à 2,10 euroa, sen sijaan että nautittaisiin juomat baarissa à 6,50 e, säästöä syntyy kuukaudessa seuraavasti: kuukauden saunomiskerrat * (säästetyt baarikaljat - saunomisen sähköt - saunakaljat) = säästö 8 * (2 * 6,50 e - 1,54 e - 2 * 2,10 e) = 58,08 euroa säästöä kuukaudessa! Saunomistiheyden ja mallasjuoman kulutuksen kasvaessa säästöä tulee vielä enemmän, eikä tämä laskelma huomioi käsistä karanneita baari-iltoja, taksimatkoja taikka liiallisesta baarissa ravaamisesta rakoilevan parisuhteen korjauskuluja ;) Sauno kotona ja juo kaljaa, säästät selvää rahaa! Kutsu myös kaverisi säästötalkoisiin!

   Lainaa

  36. kohtuukäyttäjä 20.4.2011 18:14
   Tulos: -13 (29 ääntä)
   Hehkulamput kielletään ja samalla kaikkiin uusiin kerrostaloasuntoihin rakennetaan sauna. Kyllä jotain on pielessä.

   Lainaa

  37. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Deku: Luin tämän faktan Vantaan Energian asiakaslehdestä, eli en ole keksinyt päästäni mitään. En voi tietenkään olla varma, onko se totta. Olen kuitenkin aika varma, että monella on kone joka päivä monta tuntia päällä, kun taas saunassa saatetaan käydä about kerran viikossa - melko samanlainen kulutus.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Nimimerkki Saunaan: miten niin ydinvoimala tulee jokatapauksessa joskus Suomeen? Suomessa on ollut ydinvoimaloita 70-luvulta lähtien, Olkiluodossa ja Loviisassa, molemmissa 2 reaktoria, Olkiluotoon ollaan parhaillaan rakentamassa 3tta reaktoria. Meni vähän OT. Tälläisiä nihilistejä löytyy vaikka uskomattomalta tuntuu, jotkut ei vedä vessaa kuin silloin kun on tullut isompi hätä, tai lämmitä käyttövettä...

   Lainaa

  39. VoiV****Haloo? 21.4.2011 3:29
   Tulos: +7 (27 ääntä)
   kohtuukäyttäjä, "hehkulamput kielletään ja samalla uusiin kerrostaloasuntoihin saunat ?" Sulla on varmaan jotain uskomattoman pätevää dataa mihin perustat tämän uskomuksesi, ja tuo hehkulamppujen kieltäminen oli oikeasti hyvä idea, jos ne sähköä säästävät lamput vaan toimisivat niin kun pitää. Mitä vitun väliä sillä on mistä lampusta se valo tulee ? Ja voin vakuuttaa, että "kaikkiin" uusiin asuntoihin ei vittu varmasti rakenneta sitä saunaa. Ja eihän se sauna kuluta sähköä muuta kun silloin kun se on päällä.. Joo, eihän se lamppukaan - mutta kumpaa luulet käytettävän enemmän ? Ja jos haluatte olla todellisia ympäristö ihmisiä, pelastaa maailman jne muuttakaa vittu etelään. Aina kun saadaan 1 asunto lisää mitä ei tarvi lämmittää koko vitun talvea, niin säästetään ihan uskomattomat määrät energiaa. Lisäksi, näille "kiuas pois päältä heti kun se on lämmin" -ihmisille. Vitun apinat, se lämmitys siinä eniten sähköä vie. Se tarkottaa sitä, että tuhlaatte sen sähkön ihan turhaan - jos siellä saunassa ei kerran tarvi olla kun joku 5 minuuttia niin tarviiko sinne nyt sitten saatana mennä ollenkaan ?

   Lainaa

  40. Tulos: +21 (29 ääntä)
   "Miten ihmeessä siellä saunassa voi ottaa löylyt jos kiuas ei ole päällä löylyä heittäessä?" Are you serious? Kyllähän se kiuas kuumana pysyy varmaan aika hyvänkin aikaa, että saa löylyt heitettyä. Ei sen kiukaan päälle tarvitse olla, kunhan on kuuma.

   Lainaa

  41. neiti suurkuluttaja 21.4.2011 18:57
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   meilläpäin saunan ikkunaakin pidetään välillä auki että voi haukata raitista ilmaa !

   Lainaa

  42. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Kyllähän sitä sähköä pitää säästää, mutta sitä ei saada aikaan saarnaamalla ja syyllistämällä ihmisiä. Luulisi, että jokainen järkevä ihminen tajuaa, ettei ydinvoimaa voida rakentaa loputtomasti.

   Lainaa

  43. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Sammutakaa kiuas VASTA kun olette lähdössä saunasta ja laittakaa ilmastointi päälle. Lauteet kuivaa, eikä tarvi vaihtaa lauteita ja paneleita joka toinen vuosi. Tämä on ekologista ajattelua.

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Itse asiassa ydinvoimaa voi rakentaa loputtomasti, tai ainakin pirusti enemmän kuin mitä nyt on. Hyötöreaktoreilla on lähes satakertainen hyötysuhde ja niillä se pelottava ydinjätekin muuttuu polttoaineeksi.

   Lainaa

  45. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Luultavasti tylsin feissarimoka minkä oon lukenu. Joo vihreiden arvojen puolustuspuhe vähän ontui, mutta silti aika blah.

   Lainaa

  46. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Kuka ituhippi toi sinertävä tyyppi on, tommoset pitäs heittää rajan yli.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Luin kommentit ja pistinpä ihan vittuilakseni saunan päälle enkä aio käydä siellä pariin tuntiin. Haistakaa vittu viherpiipertäjät

   Lainaa

  48. Absolutisti 23.4.2011 18:32
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kannatan vihreitä arvoja ja saunon kaksi kertaa viikossa. Olen siis sähköä kuluttava v%#&n ituhippi? Oikeasti. Kannattaisiko sitä lokerointia hiukan hellittää?

   Lainaa

  49. Keisarin Kenkä 24.4.2011 22:43
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Onneksi on puusauna himassa

   Lainaa

  50. Tulos: -3 (3 ääntä)
   lonkerolokero

   Lainaa

  51. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mun mielestä se on aika turhaa sähkönkulutusta laittaa kiuas päälle parien löylyjen takia...siis tarkotan, että sillon ku saunoo, niin saunoo kunnolla, ettei enään 3-4 päivään tartte saunoa

   Lainaa

  52. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Saunan sähkönkulutuksesta on hyvä valittaa netissä....

   Lainaa

  53. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Onko mitään tyhmempää kun vihreet hipit?

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Jos ny poliittiseks ryhdytään niin saunominen nostaa BKT:ta ^^ luulis et toi tyyppi olis iloinen.

   Lainaa

  55. Yli öpistö hörhö 9.6.2011 17:07
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   "just tällästen idioottien “ite maksan laskuni” takia suomeen kaavaillaan ydinvoimaa. miettikääpä sitä, että jos jossain voitte säästää, niin ehkä säästyttäis siltä. ja ne idiootit jotka sanoo että ydinvoima on jees, miettikääpä sitä, että vielä maailmassa ei oo keksitty lopullista loppusijoituspaikkaa ydinjätteelle. työnnetään ne vaikka teijä hanuriin!"
   Ahahahahahahahaa mitä nyt taas... Milläs luulet että se energiantarve (joka siis kasvaa koko ajan) korvattaisiin jos ei ydinvoimalla? Ja voi jee, maailmanloppu tulee kun suomalaiset saunovat. Ota nyt jo se pääsi pois sieltä ekopussista

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ei tuossa käsittääkseni ole kyse saunan lämmittämisen kalleudesta, vaan siitä, että länsimaisten ihmisten pitäisi ymmärtää, että energian käyttöä ei voi loputtomasti lisätä, ilman uusiutuvien energialähteiden parempaa hyödyntämistä . Itse tosin olen sauna-addikti ja tällä hetkellä asustan saunattomassa Irlannissa, mutta ennemmin minä lyhentäisin suihkujani kuin karsisin saunomisajasta.. Periaatteen tasolla kuitenkin samaa mieltä, suomalaiset käyttävät liikaa energiaa aivan suotta. Tällä kuitenkin tarkoitan enemmänkin valojen turhaa päällä pitämistä, dvd-soittimien, tietokoneiden, televisioiden pitämistä päällä/valmiustilassa, kun niille ei ole käyttöä jne..

   Lainaa

  57. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Täähän on siis ihan asiaankuulumatonta, mutta miksi mua nauratti enemmän tää lause "Kohta naapurin likan kanssa saunaan ja sit tartutaan taas mikkiin" <----- Kuvittelinko liian härösti? : D

   Lainaa

  58. Tulos: +1 (1 ääni)
   Siis miksi tooi tulee pätemää jostain tollasest jos toiset saunoo, halusiko se pitää jonkun "silmiä avaavan" puheen saunan käytöst voi herran kiesus mä sanon

   Lainaa

  59. Saunassa on itua. T: Hippi 25.7.2011 0:34
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Haluatteko ihmiset tietää mikä minun mielestäni on typerää? Kellot. Nykyään joka saatanan paikassa on kello! Jumalavita, tietokoneen näytöllä pyörii kello, digiboksissa on kello, lämpömittareissa on kello, autossa on kello, kännykässä sekä mikrossa on kello, jopa uusimmissa pesu- ja tiskikoneissa on kello. Lisäksi seinällä on vanhojen hyvien aikojen kunniaksi kello ja koruna käytetään uutuuttaan kiiltelevää rannekelloa jota kuitenkaan ei koskaan katsota. Kännykkä on lähes joka kaverilla mukana joten miksi ihmeessä siitä mikrostakin pitää nähdä se kello. Käykää saunassa vaikka joka päivä, mutta vetäkää virtajohdot irti näistä turhista valmiustilassa pysyvistä koneista. Jos tämä tuntuu työläältä niin ostakaa jatkoroikka jossa on katkaisija, siihen voi liittää ainakin tietokoneen, vahvarit, television ja dikiboksin, jolloin saadaan monta turhaa valmiustilaa pois päältä.

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Kuinka kateellinen ihminen voi olla? Säälittävää paskaa.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Oma saunanihan lämmitetään puilla että sikäli.

   Lainaa

  62. Sininenonsanonkomikä 29.4.2012 22:35
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Eihän punainen edes missään vaiheessa maininnut, että hänellä on sähkösauna. Hänellä voi aivan hyvin olla kunnon perinteinen puilla lämmitettävä sauna (jollaista meillä ei harmi kyllä enää ole). Ja ei sähkösaunan lämmittäminen 2-3 kertaa viikossa vie todellakaan kovin paljoa sähköä eikä myöskään rahaa. Miksiköhän punaisella on tuollainen s******* p**** viherpiipertäjä nössö kaverinaan?

   Lainaa

  63. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Huokaus: Jos olisit tässä asiassa oikeassa, niin meillä olisi sähkölaskut satoja euroja, koska 2 x tietokone. Asuin jonkun aikaa saunallisessa asunnossa ja saunottiin useamman kerran kuukaudessa. Tuloksena miltei 300 euron tasauslasku. Nyt ilman saunaa olevassa asunnossa oli kesäaikana käytetystä sähköstä lasku jotain 100-200 euron välimaastosta. Huom. Kesäaikaan, jolloin tuuletin pyöri 24/7 (koska tosi kuuma sisällä), eli talviaikaan se lasku lähentelee 3 kk:n ajalta jotain 120 euroa. Että siitä lukuja mietittäväksi, kyllä se sauna kuluttaa hiton paljon enemmän kuin tietokone.

   Lainaa

  64. Meikämanne 1.8.2012 17:44
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   seppo (nimi muutett): just tällästen idioottien “ite maksan laskuni” takia suomeen kaavaillaan ydinvoimaa. miettikääpä sitä, että jos jossain voitte säästää, niin ehkä säästyttäis siltä. ja ne idiootit jotka sanoo että ydinvoima on jees, miettikääpä sitä, että vielä maailmassa ei oo keksitty lopullista loppusijoituspaikkaa ydinjätteelle. työnnetään ne vaikka teijä hanuriin!
   Siis se on ihan vitun sama kuin paljo sitä sähköä säästää ku ilman ydinvoimaa ei ainakaan vielä saada tuotettua tarpeeksi sähköä koko maailman tarpeisiin eikä tulla todennäköisesti saamaankaan.

   Lainaa

  65. Tulos: +4 (8 ääntä)
   no hui kauhee, jos käyttää saunaa, ku se kerran on olemassa.. ei siinä ny ainakaa mitää järkeä olis, että sauna on, muttei käytä, koska pelkää sähkölaskua, muuttais sitte saunattomaan asuntoon tai jonnekki mettämökkiin, jossa on puusauna ettei tarvi niistä saunan tuomista kuluista maksaa!

   Lainaa

  66. Tulos: +1 (1 ääni)
   Onneksi on puukiuas ja omaa metsää. Näin talvella saa kätevästi taloakin lämpimäksi samalla kun lämmittää saunan ;)

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Onneks meillä on puulämmitteinen sauna <3 ja just oon muuten menossa sinne ---► :3 <3

   Lainaa

  68. saunaton työläinen 4.6.2013 12:47
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Huokaus: Voisiko joku ystävällisesti kertoa minullekin, miten nuo verorahat liittyvät yhtään mihinkään, jos kerran statuksen kirjoittaja maksaa itse laskunsa? Tuo sininen tantta on varmaan niitä, jotka kuuntelevat korva kiinni seinässä mihin aikaan naapurit lakkaavat puhumasta illalla, jotta voivat sitten kolauttaa valituslapun postiluukusta… Sitä paitsi tietokone vie ~yhtä paljon sähköä kuin kiuas, joten tuo marisija voisi vaikka lopettaa feseilyn vihreyden nimissä.
   Saunoja oli työtön juoppo. Valitti, kun ei rahat riitä mihinkään ja sossu hyysää "tummaihoisia". Sai työttömänä olessaan vauvan ja sai siis kodinhoidontukea. kämppä oli liian kallis ja rahat ei riittänyt edes ruokaan VALIVALIVALI! Huomautus verorahoista johtuu siis siitä, että yhteiskunnanelätti valittaa joka päivä rahanpuutteesta (eikä mene töihin, tai muuta edes halvenpaan asuntoon) ja tältä meni nyt kuppi nurin. Ei vaan viitti sanoa sossupummiksi suoraan. Useasti päivittänyt esim: Kohta ollaan kadulla ja koskakohan sähköt katkee, kun on laskut maksamatta. Lapsi on sittemmin huostaanotettu. Ketjun on lähettänyt joku joka ei tunne oikeasti ko.henkilöä.

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Jukka Palmu: Miten ihmeessä siellä saunassa voi ottaa löylyt jos kiuas ei ole päällä löylyä heittäessä? Tulee mielikuva että lämmität saunan 80 asteiseksi ja sitten vaan istua tapitat siellä, olettaisin löylyn heiton kuitenkin olevan olennainen osa saunomista.
   Niin ja ne kivethän kylmenee välittömästi kun kiuakaasta otetaan virta pois. Joo. Mitä.

   Lainaa

  70. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Jos ihmisiä noin paljon joku saunomisen kuluttama sähkö hirvittää, niin menkääpäs ihmeessä ihmettelemään Las Vegasin turhaa sähkönkulutusta... Olen jopa kuullut luotettavasta lähteestä (Lukion opettaja), että jos Vegasin mainosvalot sammutettaisiin tunniksi, niin sillä säästyneellä sähköllä katettaisiin Helsingin viikon sähköntarve.

   Lainaa

  71. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tulette varmaan "nauttimaan" kun palatte helvetissä, siinä teille löylyä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: sauna, sähkö, sähkölasku, vihreät, Anni Sinnemäki, perinne