Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kumpi ja Kampi tappeli...

"Kuljetusyrittäjien sorsiminen..."
rasismi Lähettänyt: Vänkävänkä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 67 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +340 (376 ääntä)
      Nyt vittu oikeesti...

      Lainaa

    2. Tulos: +513 (637 ääntä)
      Jätkä veti vähän turhasta herneen nenäänsä. Sen vielä ymmärtäisi, että hermostuu kun joku inttää, inttää, ja jatkaa jatkaa vielä, mutta pinkkihän oli ihan cool koko asiasta. Relax, dude, ja OMA elämäsi on helpompaa!

      Lainaa

    3. Tulos: +399 (465 ääntä)
      Kyllä taas saatiin pienestä asiaa. Sininen kuvittelee selvästikin olevansa erityisen fiksu kirjoitteluissaan, mutta loppu menee jo niin naurettavaksi, että mennään jo myötähäpeän puolelle.

      Lainaa

    4. Lisbeth W. 24.4.2011 8:35
      Tulos: -384 (700 ääntä)
      25-v. nainen selvästi oli ymmärtänyt väärin sanan merkityksen, puolustelee väärää kantaansa vielä vetoamalla siihen, että on olemassa "ikärasismia", ja kun huomaa olleensa väärässä, niin koittaa välttää myöntämästä sitä. Kyllä mullakin palaa käämi tuollaisten, yleensä kanssasisarten, kanssa kun ensin yrittävät kuittailla kommenteilla, joita pitävät fiksuina ja kun tajuavat mokanneensa, syyttelevät vastapuolta ja väittävät vain "antaneensa esimerkkejä". Itsehän eivät muka ole niitä alkuperäisiä aivopieruja päästäneet: ne olivatkin lainauksia tuntemattomilta pölkkypäiltä. Kasvokkain keskustellessa se on hiukan ymmärrettävämpää kun keskustelukumppani ei voi muistaa tarkkaan, mitä toinen sanoin hetki sitten, mutta hei, nyt se oma virhe lukee suoraan siinä yläpuolella, joten voisi myöntää sen!

      Lainaa

    5. Mursupursu 24.4.2011 9:13
      Tulos: +319 (423 ääntä)
      Eli sinisen ja Lisbethin kaltaisten pilkunnussijoiden takia käytämme tästä lähin puhekielessäkin sanaa "syrjintä"... "Ikäsyrjintä.." "Sukupuolisyrjintä" ja niin edelleen, ettei pikku parat vedä sitä ananasta perseeseen.

      Lainaa

    6. Jukka Palmu 24.4.2011 9:49
      Tulos: +142 (160 ääntä)
      Wikipediasta vielä sen verran, että juurikin siitä syystä että sitä voi kuka tahansa muokata sinne on turha kirjoitella mitään paskaa, koska suurin osa haluaa pitää sen asiallisena ja jos kirjoitat sinne sontaa se poistuu sieltä hyvinkin nopeasti.

      Lainaa

    7. Tulos: +83 (123 ääntä)
      Rasismi on kieltämättä vaikea sana. Sillä ei ole kuin yksi merkitys, mutta se ei näytä ihmisiä haittaavan ja sanaa käytetään jo ties mistä. Omasta mielestäni koko sanaa ei tarvitsisi käyttää lainkaan ja sen sijaan voisi käyttää sanaa "syrjintä". Suurimmassa osassa tapauksia tällä sanalla on jopa se tarkoitettu merkitys.

      Lainaa

    8. Tulos: +190 (288 ääntä)
      Tuo sininen jannu on kyllä todella rasittava. Mistähän näitä wannabe-intellektuelleja sikiää?

      Lainaa

    9. Tulos: -137 (275 ääntä)
      Vähän kyllä pisti ketuttamaan ton pinkin ylimielisyys ton asian kanssa...oon kuullu sanaa "ikärasismi" käytettävän, ja sehän olisi täysin suomeksi "ikärotusorto"...näitä "ismejäkin" on jonkin verran, otetaan nyt vaikka esimerkiksi seksismi. Mutta ite olen käsittänyt rasismin "rotusortona" (ras:race ja ismi, sorto) ja seksismin sukupuolisortona (seks: sex/sexus, sukupuoli ja ismi), mutta tämä on vain tyhmän lapsen papatusta, älkää välittäkö

      Lainaa

    10. Tulos: -89 (143 ääntä)
      Molemmat yhtä tyhmiä kun yrittävät päteä vaikka mistään eivät mitään tiedä.

      Lainaa

    11. Randomtalker 24.4.2011 12:24
      Tulos: +81 (129 ääntä)
      Yhdyn TQ:n lauseeseen. Raivostuttava, itseään täynnä oleva mulkku... näitä tuntuu olevan pätemässä jokaisella sivustolla, missä keskustelu on mahdollista.

      Lainaa

    12. Tulos: +82 (134 ääntä)
      Ensimmäisenä tuli mieleen insinööri tuosta sinisestä...

      Lainaa

    13. Tulos: -50 (134 ääntä)
      Jos sininen olisi naispuolinen (oletan että on mies), sanoisin että hän voisi karistaa aavikon ulos pillustaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +61 (101 ääntä)
      Minkä takia vetää herne nenään yhden sanan takia?

      Lainaa

    15. Tulos: +75 (121 ääntä)
      Olipas typerä jätkä :)

      Lainaa

    16. Tulos: +50 (146 ääntä)
      Sininen vänkkää liikaa, ja punainen puhuu totuutena asioista, joista ei ole ottanut selvää. Sininen on kuitenkin oikeassa siinä, että rasismi on rotusyrjintää, eikä sitä voi käyttää tarkoittamaan muunlaista syrjintää, vaikka niin näkeekin monessa paikkaa tehtävän.

      Lainaa

    17. Tulos: +60 (96 ääntä)
      Mun mielestä tässä on sama homma kun puhutaan kaloreista vaikka tarkoitetaan kilokaloreita. Miksi yrittää jankata sellaisesta asiasta?

      Lainaa

    18. Tulos: +43 (83 ääntä)
      Painan 70 grammaa.

      Lainaa

    19. Tulos: +61 (83 ääntä)
      Mistähän lähtien uskonto on ollut henkilöstä riippumaton ominaisuus?

      Lainaa

    20. Tulos: +27 (63 ääntä)
      Ärsyttävä äijä.

      Lainaa

    21. Tulos: +45 (59 ääntä)
      Varmaan kuljetusmies ylpeä ystävistään... varmaan kiva kattoa kun tyypit alkaa väitellä sun aika harmittomassa Facebook statuksessa.

      Lainaa

    22. Joni Pelkonen 26.4.2011 2:32
      Tulos: +23 (71 ääntä)
      Sanaa rasismi tunnutaan nykyään käytettävän näiden kaiken maailman "kriitikoiden" porukoissa sen todistamiseen että "minä en ainakaan ole rasisti, vaikka inhoan maahanmuuttajia, kukkahattuja, koiria, kissoja, mukavia ihmisiä jne. koska en kerro inhoavani toisia rotuja". Toisin sanoen puolustellaan omia sikailuja sillä että "eiväthän ne sentään rasismia ole" välittämättä siitä että maahanmuuttajien syrjiminen on jo aivan tarpeeksi typerää touhua jotta ihmiset suuttuvat. Ikärasismi on jo vakiintunut termi ja kaikki ymmärtävät mitä se tarkoittaa. Samoin kaikki tietävät mitä tarkoitetaan termillä rasismi silloin kun maahanmuuttajakriitikko mölyää jotain somaleista ja häntä huomautetaan rasismista.

      Lainaa

    23. Tulos: +20 (68 ääntä)
      Aivan. Ja kun sanon Ruatsin pääkaupunki Stukholma niin kaikki tietävät mitä tarkoitan, joten se on oikein.

      Lainaa

    24. Tulos: +13 (61 ääntä)
      "että maahanmuuttajien syrjiminen on jo aivan tarpeeksi typerää touhua jotta ihmiset suuttuvat" Itsehän he eivät syrji ketään, varsinkaan ns. vääräuskoisia.

      Lainaa

    25. Tulos: +1 (9 ääntä)
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi#Rasismin_m.C3.A4.C3.A4ritelmi.C3.A4

      Lainaa

    26. Tulos: +49 (63 ääntä)
      No kyllä alkaa tämä kommentointikin mennä tuohon samaan moka-sarjaan. Inttäkää nyt jumaliste vielä vähän lisää.

      Lainaa

    27. Tulos: +36 (72 ääntä)
      Eikös me ihmiset olla kaikki samaa rotua niin tuo rasismikin on väärä sana.

      Lainaa

    28. Tulos: +8 (46 ääntä)
      Ahahaha! HA! toivottavasti toi jäbä on nähny ton täällä niin tajuaa miten vajaa on..:D

      Lainaa

    29. Tulos: +6 (40 ääntä)
      Tuituille, kyllähän meitä ihmisiä on erirotuisia. Vaikka kovasti Suvaitseva Yhteiskunta™ yrittääkin tätä paskapuheeksi väittää.

      Lainaa

    30. Tulos: +39 (59 ääntä)
      Rasismi ei edes tarkoita rotusortoa, vaan rotuoppia. Rasismiksi on käsitettävissä mikä tahansa rotuominaisuudet ymmärtävä tai niitä käsittelevä asia.. Hyvässä tai pahassa. Sininen jannu on henkisesti epätasapainoinen agre. Vitsi tähän väliin: Internetissä väittely on kuin kilpailu paraolympialaisissa: voitit tai et, olet silti vammainen. terv. vammainen

      Lainaa

    31. Tulos: -49 (111 ääntä)
      Ei voi olla totta! Onhan toi pinkki nyt ihan vitun paljon ärsyttävämpi kuin sininen. Sinen voi vängätä, mutta pinkki muuttaa mielipidettään koko ajan kun yrittää olla samaa mieltä (selvästi pitää sinistä itseään fiksumpana ja arvelee tämän olevan oikeassa). Sitten lopulta pitää yrittää selittää, että vitsailee ja huumorilla jne, vaikka on ihan selvästi koko ajan tosissaan. Toi naurettava paikkailu se on tässä ärsyttävintä.

      Lainaa

    32. Tulos: +4 (34 ääntä)
      Taitaa jantteri olla pahaki corolla-amis?

      Lainaa

    33. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Missä mää oon...

      Lainaa

    34. Tulos: -8 (28 ääntä)
      Kyllä se ihan lukiolaiselta vaikuttais..

      Lainaa

    35. Tulos: -9 (15 ääntä)
      Ainoa, mikä tulee sanasta "rasismi" mieleen on jalkapallon: Say no ti racism. :D korjatkaa jos tuki kirjoitusvirhe ;)

      Lainaa

    36. Tulos: -11 (17 ääntä)
      OHO "to" ja onko se "raceism" vai "racism"? kertokaa pois tyhmä kun olen :)

      Lainaa

    37. Tulos: -8 (28 ääntä)
      Käsittääkseni rasismi sanana on saanut alkunsa juutalaisvainoista toisen maailmasodan aikaan. Ja siinähän oli kyse uskonnosta.

      Lainaa

    38. Absolutisti 27.4.2011 19:11
      Tulos: +21 (31 ääntä)
      Tahtoo osallistuu kans!!! "Emma: Rasismi ei edes tarkoita rotusortoa, vaan rotuoppia. Rasismiksi on käsitettävissä mikä tahansa rotuominaisuudet ymmärtävä tai niitä käsittelevä asia.. Hyvässä tai pahassa. Sininen jannu on henkisesti epätasapainoinen agre. Vitsi tähän väliin: Internetissä väittely on kuin kilpailu paraolympialaisissa: voitit tai et, olet silti vammainen. terv. vammainen" Se on paralympialaiset. Nih! ;) Hän kiittää.

      Lainaa

    39. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Ovat varmaan naimisissa.

      Lainaa

    40. Tulos: +42 (46 ääntä)
      Minun käy itseasiassa vähän sääliksi tuon statuksen alkuperäisen postaajan puolesta. Se on odotellut, että ehkä saisi vähän sympatiaa ja sitten tulee ensin tämä vaaleansininen jannu sättimään sanan väärinkäytöstä ja sitten pinkki tappelemaan vaaleansinisen kanssa. Parhaimmillaan se on vain katsonut ilmoituksista, että "Jaaha, pari kaveria on kommentoinut ... OHO."

      Lainaa

    41. Tulos: +4 (46 ääntä)
      Sanan rasisti käyttäminen missä tahansa muussa syrjintää koskevassa asiassa on sama ku sanan seksistinen käyttäminen ku tarkottaa seksikästä, tytön kutsuminen pojaksi tai Euroopan kutsuminen Afrikaksi. Yksinkertasesti typerää koska kyseessä on täysin eri asia.

      Lainaa

    42. Tulos: -18 (26 ääntä)
      Nyt tuli sellainen keskustelu, jota en jaksanut lukea edes puoliväliin. Demitän varmaan liikaa, kun tuo keskustelu oli niin nähty...

      Lainaa

    43. Tulos: -2 (12 ääntä)
      nenäni on punaine ja juon simaa joka on ruskeaa eli olen kommunisti afrikkalaiene?

      Lainaa

    44. Oliksul kuvii ircis? 29.4.2011 17:52
      Tulos: +2 (22 ääntä)
      Toi sininen jäbä salee demittää.

      Lainaa

    45. Tulos: +8 (28 ääntä)
      ^^ Herra 28v taisi olla kuukautiset menossa?

      Lainaa

    46. By the way, 30.4.2011 11:44
      Tulos: +9 (15 ääntä)
      Juups: "Käsittääkseni rasismi sanana on saanut alkunsa juutalaisvainoista toisen maailmasodan aikaan. Ja siinähän oli kyse uskonnosta." Juutalaiset ja juutalainen uskonto ovat kaksi eri asiaa, vaikka pitkälle käsi kädessä kulkevatkin.

      Lainaa

    47. Tulos: +25 (29 ääntä)
      rasismi syrjintä; sorto; tasa-arvon vastaisuus; edellä mainitut erityisesti rotuun liittyvinä; rotuviha ¶ Alkujaan englannin sana "racism" muodostettiin (v. 1936) tarkoittamaan rotuun (engl. "race") perustuvaa syrjintää tai sortoa, jopa pyrkimystä kokonaisen rodun tuhoamiseen, taikka sellaisten taustalla olevia ajatussuuntia. Tähän liittyi alusta alkaen epämääräinen käsitys siitä, mitä "rotu" on. Sanaa on sittemmin käytetty yleisesti leimaamaan pahoiksi tai vääriksi koettuja (oletettuja) oppeja ja käytäntöjä, yhä yleisemmin sellaisia, joilla ei ole mitään tekemistä rodun kanssa, esim. "ikärasismi" 'ikään perustuva syrjintä', "läskirasismi" 'lihavien syrjintä'. Lähde: pienehkö sivistyssanakirja Get over it. Molemmat tavallaan oikeassa. :D Idioottimaista tai ei.

      Lainaa

    48. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Liian usein tuntuu siltä, että rasismi-sanan "väärinkäyttö" tai väärinkäyttö on paljon vakavampi ongelma kuin syrjintä, rasismi tai "rasismi"... Rotusyrjintä. Sitten ei varmaankaan ihminen voi olla toista ihmistä kohtaan rasistinen, koska tietääkseni ihmisiä ei ole eri rotuisia. On ylihauskaa, että aina näissä syjintää/rasismikeskusteluissa ruvetaan riitelemään siitä, mitä rasismi tarkottaa. :D Myönnän, että en itsekään tiedä. Siks käytän mieluummin sanaa "syrjintä", jotta varsinainen asia ei jäis lukijoilta huomaamatta. Jos joku sanoo jonkun ilkeän ihmisen olevan rasisti ja joku tulee huomauttamaan, että kyseessä ei ole rasismi, kuulostaa joskus melkein siltä, että tämän ihmisen ilkeys ei ole paha asia - koska kyseessä ei ole rasismi.

      Lainaa

    49. Tulos: +4 (8 ääntä)
      mä pissaan pöntön reunoille, että siitä kuuluis vähemmän ääntä :)

      Lainaa

    50. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Toi 28-vuotias mies teki nyt kärpäsestä härkäsen

      Lainaa

    51. Tulos: +2 (8 ääntä)
      hohhoijjaa.. kuinka kukaan jaksaa inttää tuollasesta asiasta? Saisivat molemmat kaivaa sen hiekan pois persiistä, niin lakkais kaihertamasta..

      Lainaa

    52. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Tais miehenpuolikkaalla olla hiekkaa pillussa.

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Ai. Ylempi ehti ensin.

      Lainaa

    54. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Muistakaa, ettei vammaisille saa nauraa.

      Lainaa

    55. Tulos: -6 (20 ääntä)
      Huoh, rasistinen voi olla monia asioita kohtaan, se ei pelkästään tarkoita, että jos näät kadulla tummaihoisen, ja huudat ''NEEKERI'', olet rasisti, vaan jos samallatavalla syrjit jotain ihmistä jonkun muun piirteen takia on myös rasistista.

      Lainaa

    56. humppaava poro 22.5.2011 16:38
      Tulos: +8 (20 ääntä)
      Omasta mielestäni sininen on vain hiekkapilluinen, huomionkipeä ääliö, joka tykkää tehdä muiden elämästä hankalaa... Takana loistava tulevaisuus <3 Tässä suora kopio nimeltämainitsemattomasta nettisanakirjasta: Rasismia ovat – – sellaiset uskomukset ja toiminnot, jotka pohjautuvat ajatukseen ihmisryhmien perustavanlaatuisesta kulttuurisesta ja/tai biologisesta erilaisuudesta, ja jotka oikeuttavat ihmisryhmien negatiivisen kohtelun tällä perusteella.”[1] Rasismiksi määritellään siis sekä kansainvälisten sopimusten, Suomen lainsäädännön että tutkijoiden piirissä yleensä nykyään myös kulttuurinen rasismi.[2] Lisäksi puhutaan vaikeasti havaittavasta piilorasismista.

      Lainaa

    57. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Paras toi "Vedätkö mua nyt turpaan?" Kommentti.

      Lainaa

    58. Tulos: +6 (12 ääntä)
      jonain kauniina päivänä heistä tulee vielä onnellinen pariskunta...

      Lainaa

    59. Yli öpistö hörhö 10.6.2011 22:13
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Aaahahahaha jätkä paraskin puhumaan tietämättömästä ja ylimielisestä kun molemmat asiat paistaa teksteistä kilometrien päähän.. En ymmärrä miks pitää olla kavereina tollasia? Itsellänihän on kaikki jutut sallittu vain kavereille, kun koskaan tiedä mitä ääliöitä kavereilla on kavereina.. Eikä kyllä noin ääliö olis kaverinakaan kauaa.

      Lainaa

    60. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Hahaa, sininen on itte joskus aiemmin käyttänyt tuota sanaa "väärin", ja joku toinen on saarnannut siitä sille. Tuossa se nyt sitte purkaa traumojaan. XD

      Lainaa

    61. Dr Tötterstran 21.2.2012 22:38
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Repesin aika pahasti tolle ''Vedätkö mua nyt turpaan?'' :D

      Lainaa

    62. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Jukka Palmu: Wikipediasta vielä sen verran, että juurikin siitä syystä että sitä voi kuka tahansa muokata sinne on turha kirjoitella mitään paskaa, koska suurin osa haluaa pitää sen asiallisena ja jos kirjoitat sinne sontaa se poistuu sieltä hyvinkin nopeasti.
      Joo kaikille jotka sössöttää tätä niin ei kyllä ole minkäänlaista kokemusta muokkaamisesta. Minuutin sisällä jopa asiallisetkin muokkaukset on vaihdettu ja huomautus lähetetty.

      Lainaa

    63. I, me and myself 21.6.2012 0:25
      Tulos: -10 (16 ääntä)
      Helou: Aivan. Ja kun sanon Ruatsin pääkaupunki Stukholma niin kaikki tietävät mitä tarkoitan, joten se on oikein.
      Tiedän, vanha. Mutta siis oikeesti, Ruatsin? Kyllähän nyt suAmalaisen pitäisi osata kirjoittaa naapurimaansa nimi oikein.

      Lainaa

    64. pyykkipojanpoika 6.12.2012 0:54
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Eih... Mä oon tietäny nää asiat jo 10-vuotiaasta, odottas tuplasti vanhemmalta vähän enemmän järkeä t: 12 w.

      Lainaa

    65. Tulos: +1 (1 ääni)
      I, me and myself: Tiedän, vanha. Mutta siis oikeesti, Ruatsin? Kyllähän nyt suAmalaisen pitäisi osata kirjoittaa naapurimaansa nimi oikein.
      Mitäköhän kerpelettä olen sekoillut? No, ainakin sai antaa itselleen miinusta

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Pilkun viilaus. Yksi parhaista trollaus tekniikoista. :I

      Lainaa

    67. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Jassoo: “että maahanmuuttajien syrjiminen on jo aivan tarpeeksi typerää touhua jotta ihmiset suuttuvat” Itsehän he eivät syrji ketään, varsinkaan ns. vääräuskoisia.
      mikä uskonto on "maahanmuuttajuus"? vitun dorka.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: syrjintä, rasismi, rasisti, ikärasismi, kuljetusyrittäjät