Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kaavan mukaan

"Adressi: Bensan hinta alas!"
argumentointi Lähettänyt: Mikki

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 61 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +677 (709 ääntä)
      Älykäs sivistyssanoja sisältävä kommentti viittaamaan ironian eri lajeihin ja ylistys, joka sisältää huomattavan määrän viittauksia erilaisiin ismeihin ja päätyy kahden pisteen ja huutomerkin kombinaatioon.

      Lainaa

    2. Tulos: -237 (285 ääntä)
      Päätetty kopioida nätisti netissä näkyneitä vastaavia enklanniksi. Mutta toimiihan se näinkin.

      Lainaa

    3. Tulos: -124 (182 ääntä)
      (Eli tyyliin sopien: palautus maan pinnalle tympeästi)

      Lainaa

    4. Vihreä henkilö 5.3.2011 14:46
      Tulos: +256 (290 ääntä)
      Ei ole kopioitu netistä, vaan ihan improvisoimalla kirjoitettu omasta päästä :) Vastaavia löytyy kyllä varmasti netistä, mutta tuo on ihan yhdeltä istumalta kirjoitettu ilman googlea :)

      Lainaa

    5. Tulos: -159 (189 ääntä)
      Mikä se moka tässä on? Eiks tää oo pelkkä vitsi alusta loppuun?

      Lainaa

    6. Tulos: -177 (219 ääntä)
      Yhdyssanat on hallussa tolla meuhkaajalla :D etu piha ja mielen osoitus

      Lainaa

    7. Vihreä henkilö 5.3.2011 19:58
      Tulos: +205 (225 ääntä)
      hekoheko: et tainnut ihan tajuta pointtia.

      Lainaa

    8. Tulos: -55 (89 ääntä)
      miks vittuu meikän ikää vääristellään? terveisin sininen_mies _joka_ei_ole_kaskeentkuus_vee_vaan_vanhempi_ja_mukavempi /nick Job|ulkona

      Lainaa

    9. Tulos: -34 (40 ääntä)
      kakskeent* mymistakesrymyfriend

      Lainaa

    10. Tulos: +87 (95 ääntä)
      Vaihdoin sen sanomaan 26+

      Lainaa

    11. Tulos: -85 (103 ääntä)
      Vihreä henkilö: Kyllä minä tajusin pointin mutta hymyilytti nuo kielioppi virheet ;)

      Lainaa

    12. Vihreä henkilö 6.3.2011 17:18
      Tulos: +103 (119 ääntä)
      hekoheko: kannattaisi tarkistaa sitä omaa kielioppiosaamista jos tuosta ainoat virheet oli mielestäsi etupiha ja mielenosoitus :D

      Lainaa

    13. Tulos: +138 (144 ääntä)
      musta tää oli ihan hillittömän hauska. Noi kommentoijat olivat ihan loistavia, oli sitten malli matkittu tai ei. Mut jos on yhtään netin keskustelupalstoja lukenut, niin just noinhan ne väittelyt aina menee.

      Lainaa

    14. Tulos: +74 (90 ääntä)
      hekoheko: kielioppivirheet kirjoitetaan yhteen.

      Lainaa

    15. Tulos: +111 (117 ääntä)
      Missä Hitler-kortti?

      Lainaa

    16. Tulos: -6 (56 ääntä)
      Huonosti perusteltu huumorintajun ylistys.

      Lainaa

    17. Tulos: -66 (76 ääntä)
      Vihreähenkilö:Ne kaksi olivat vain esimerkkejä. Kaukonen: Myönnän virheeni mutta minun kielioppini on kyllä paljon parempaa kuin useimpien ikäisteni.

      Lainaa

    18. Tulos: -13 (41 ääntä)
      turha ny esittää siel mitää järkevää ''hekoheko'' kun oot kumminki joku 10.v kakara ? ja toi kielioppivirheet tulee yhtee :'D

      Lainaa

    19. Tulos: +9 (33 ääntä)
      Hei hekoheko. Pilkku sitten myös ennen mutta-sanaa sinun lauseessasi. Tähän kontekstiin se ei kuulunut.

      Lainaa

    20. HUUMORITAJUINEN 8.3.2011 14:33
      Tulos: +35 (47 ääntä)
      ylistystä ja perustelut loistavasta vitsistä ja ironian käytöstä ja rivillinen huutomerkkejä ja hymiöitä.

      Lainaa

    21. Tulos: -11 (39 ääntä)
      Loinpas minä jonkinmoisen "kohun" aikaan :D No virheille pitää nauraa ja mennä eteenpäin.

      Lainaa

    22. Tulos: +51 (73 ääntä)
      @Hekoheko: Kohua ei "luoda aikaan" paitsi jos esimerkiksi muunnellaan avaruus-aika-jatkumoa.. Tarkoitit varmaan kohun luomista tai kohun saamista aikaan.

      Lainaa

    23. Tulos: -24 (50 ääntä)
      Nakki: Sinä olet todella hauska ihminen

      Lainaa

    24. Tulos: -39 (59 ääntä)
      Ja en muutenkaan ymmärrä miksi tästä tuli iso asia. Minä vain kommentoin ihan tavallisesti ja jotkut sit alkoivat pilkun rakastelijoiksi. Yritin sivistyneesti pitää pintani, mutta muista se oli niin hauskaa että piti alkaa kunnolla sitä kielioppia jauhamaan. Voisin olla ärtynyt ja alkaa räyhään täällä mutta en ala. Kertooko se jotain iästäni?

      Lainaa

    25. Tulos: +30 (38 ääntä)
      Myötäily, että vastaavaa on tavattu ennenkin ja neljä kappaletta pohdintaa siitä, miten minkään netissä olevan sisällön alkuperää on hankala todenella ja sen tarpeellisuuden kyseenalaistaminen. Lopuksi pätemisyritys omalla netin tuntemuksella esittämällä englanninkieliselle sivulle menevä linkki. http://www.bash.org/?23396

      Lainaa

    26. Mr. Mallorca 8.3.2011 23:03
      Tulos: +22 (44 ääntä)
      Hekoheko, aika väkisin väänneltyltä näyttää tuo sinun "erittäin sivistynyt" tekstisi

      Lainaa

    27. Tulos: -26 (28 ääntä)
      Muutama internersupersankari yrittää leikkiä hauskaa kopioimalla jutun bash.orgista. :|

      Lainaa

    28. Tulos: -6 (42 ääntä)
      @hekoheko: On hauska miettiä kirjoitusprosessiasi, joka ei näyttäisi olevan täysin aukoton. Kirjoitat ensin kirjakieltä - sillä hataralla pohjalla, jonka n. 14-vuotias omaa - ja sitten yhtäkkiä unohdat sen oman punaisen lankasi ja "läväytät" väliin puhekielen sanoja. Ei liene pahasti väärin mitoitettu olettamus jos sanon, että sappesi kiehuu, mutta koska koetat argumenttejasi tukeaksesi esittää vanhempaa kuin olet, et viitsi "alkaa rähjään."(todellisuudessa tulisi kirjoittaa muotoon "alkaa rähjätä" tai "ruveta rähjäämään" ja kun tähän nyt päästiin, niin myöskään kukaan ei koskaan ala jauhamaan vaan alkaa jauhaa tai rupeaa jauhamaan...)

      Lainaa

    29. Tulos: -16 (42 ääntä)
      Kuinka monta vuotta kävitte Harvardia?

      Lainaa

    30. Tulos: -15 (51 ääntä)
      Ja se on jokaisen ihan oma asia miten kirjoittaa. Minä laitoin kommentin ja te aloittatte ärsyttävän piikittelyn. Säälin teitä kun teillä ei oo parempaa tekemistä kuin riidellä kirjoitustyylistä 14-vuotiian teinin kaa.

      Lainaa

    31. Tulos: -12 (56 ääntä)
      Miksi väittelisin suomenkielen kieliopillisista koukeroista Harvardin pohjalta? Tokikin on jokaisen oma asia miten tahtoo kirjottaa, mutta vanha sanontakin kertoo: joka leikkiin lähtee se leikin kestäköön. Käytöksesi on 14-vuotiaaksikin (nauran ivallisesti osuttuani ikäsi suhteen oikeaan) ala-arvoista. Ensin lähdet nauramaan toisen kirjoittajan tahallisesti väärälle kieliopille ja sitten provosoidut ja ärsyynnyt kun kaikki eivät olleetkaan kanssasi samaa mieltä. Minkäs teet - tätä on nykyaikainen kasvatus; myönnytään ja ollaan samaa mieltä lapsen kanssa, annetaan lapsen voittaa pelit ja mahdolliset väittelyt ja annetaan tälle mitä hän haluaa. En puhu siis pelkästä kotikasvatuksesta vaan myös kouluissa ja muissa vastaavissa sivistyksen kehdoissa. Näin luodaan lisää Hekohekon kaltaisia näennäissivistyneitä "trolleja," joiden provosoitumiskynnys on hyvin alhainen. En siis syytä Sinua Hekoheko, vaan vanhempiasi, opettajiasi ja muita "kasvattajiasi," mutta auran silti juuri Sinulle.

      Lainaa

    32. Pesurätti 9.3.2011 11:14
      Tulos: +25 (49 ääntä)
      Hekoheko ja te muut, antakaa jo olla!

      Lainaa

    33. Tulos: +52 (60 ääntä)
      lollahtava kommentti hekohekon ja muiden keskustelulle

      Lainaa

    34. Tulos: -26 (50 ääntä)
      Eikö osatakkin olla lapsellisia :D yhestä kieliopista. No antaa nyt olla.

      Lainaa

    35. Tulos: -11 (25 ääntä)
      kyllä, varsinki ku et oo ainoa joka ei joka vitun keskustelussa jaksa miettiä et miten puhuu

      Lainaa

    36. Tulos: +14 (36 ääntä)
      Kaikkihan taisi lähteä siitä, ettei Hekoheko selvästikään ymmärtänyt yhdyssanavirheiden tarkoitusta. Ja Hekoheko: miten Harvardissa opiskelu liittyy suomen kielioppiin?

      Lainaa

    37. Tulos: +19 (39 ääntä)
      Olen muuten huomannut, että sarkasmin tajuamiselle on selkeästi oma "herkkyyskautensa", joka sijoittuu tuonne 18 - 60 ikävuoden väliin. Eli lapset ja ikäihmiset eivät välttämättä ymmärrä / huomaa lainkaan sarkastisuutta. Turha tästä on Hekohekoa syyttää, hän kuitenkin vaikuttaa (väitetyn) ikäisekseen varsin fiksulta tyypiltä.

      Lainaa

    38. Tulos: -13 (39 ääntä)
      Lueskelen erittäin huvittuneena väittelyänne. Itse olen 13-vuotias (ja jos ette usko, se on sinun ongelmanne). Jos olette itse aikuisia, miksi ette lopeta Hekohekon kanssa väittelyä? Eikö aikuisen pitäisi olla se viisaampi? Ja tosiaan, mihin tarvitaan Harvardin opintoja, kun Harvardissahan ei tosiaan opeteta suomen kielioppia. Lukekaapa blogia nimeltään Partialité. Mitenkään toki kehuskelematta voi ylpeänä ilmoittaa sen olevan täysin omaa kädenjälkeäni. En viitsi laittaa suoraa linkkiä, kun en tiedä saako tällä sivustolla niin tehdä, mutta osaatte varmaan googlata. Ja hei, en väitä olevani itse täydellinen. Varmasti minunkin teksteissäni on kielioppivirheitä. Kai sitä nyt kuitenkin osaa aikuiset ihmiset pilkuttaa oikein?

      Lainaa

    39. Tulos: -18 (24 ääntä)
      Ja pata kattilaa jälleen soimasi, itselleni sattui ajatusvirhe heti kommentin alussa. Laitan sen myöhäisen kellonajan piikkiin.

      Lainaa

    40. Tulos: -4 (34 ääntä)
      Kaukosen kommenttiin viitaten, juuri tämä sarkasminymmärtäjien ikäluokka lienee suurin syy, minkä takia alunperinkään lähdin kirjoittamaan näitä näennäissivistyneitä viestejäni. Eli en suinkaan lähtenyt itsetarkoituksellisesti taistelemaan Hekoheko-nimimerkin taakse kätkeytyvän henkilön kanssa kieliopista, vaan ihan vain kokeilemaan juurikin tätä provosoituvuutta kun ei ymmärretä sarkasmia. (Huomataanhan kaikki nyt, että kun sanotaan esimerkiksi "onpa kivaa kun taloni palaa," se on sarkasmia. Kun taas puhutaan ironiasta, tarkoitetaan tilannetta kun sinulla ei ole sateenvarjoa mukana kun sataa vaikka joka päivä ennen sadetta olet kantanut sitä varjoa mukanasi.) Samaa sarkasmin - ja muun vitsailun - ymmärtämättömyyttä tapaa harmittavan usein foorumeilla, joilla pyörii kaikenikäisiä ihmisiä. Joku lennättää ilmoille omaan huumorintajuunsa sopivan viestin, toinen vähän maustaa sitä ja kolmas kokee sen loukkauksena omaa älyä tai ikää kohtaan. Näin alkaa samanmoinen väittely kuin tuo tuossa edellä, jossa toinen osapuoli kirjoittaa oman tekstinsä mukaista koko ajan itsekseen höristen, ja toinen vastailee (yrittäen usein esittää sitä samaa tyyliä) kiukusta kihisten. Ihmeellinen on elämä, sanoisin.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (29 ääntä)
      :D Luovutan. Tää oli hauskaa jonkin aikaa muta nyt alkaa mennä maku. Peace out.

      Lainaa

    42. Tulos: +25 (43 ääntä)
      Tällä kirjoituksella kykenen luultavasti saavuttamaan lähinnä vain muutaman miinusäänen, mutta nimimerkille "Nakki" sellainen huomautus, että "ruveta rähjäämään" ei ole kirjakieltä, sillä sana "ruveta" on vain puhekieltä. Itseänihän asia ei oikeasti kiinnosta, mutta päätin nyt vain hoitaa oman osani tästä aktista pilkun kanssa.

      Lainaa

    43. Tulos: -11 (11 ääntä)
      olipa todella hauska

      Lainaa

    44. Kyllästynyt 10.3.2011 23:22
      Tulos: -56 (60 ääntä)
      Siis ymmärsinkö oikein? Ko. mokan kommentit on sensuroitu "kuvailemalla" kierrellen, mitä niissä on oikeasti sanottu, vrt. "Suksikaa v***uun" -> "Kehoitus useammalle ihmiselle käyttää hiihtovälineitä naispuoliseen sukuelimeen kulkemiseen". En jaksanut lukea kuin pari kommentia, ja sitten kyllästyin. Surkeaa ja mielenkiinnotonta...

      Lainaa

    45. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Kyllästynyt: "Siis ymmärsinkö oikein?" Et. Nimimerkki hmm: Olet väärässä ruveta-verbin suhteen, se on ihan käypää suomea. Alkaa sataa, rupeaa satamaan, molemmat oikein.

      Lainaa

    46. Tulos: +9 (19 ääntä)
      Nakki, anteeksi, mutta korjattavaa on sinunkin kieliopillisissa suorituksissasi: "Miksi väittelisin suomenkielen kieliopillisista koukeroista Harvardin pohjalta? " Ei suomenkieli, vaan suomen kieli.

      Lainaa

    47. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Saatanaa? Oletteko kaikki mieliltänne täysin sekaisin?

      Lainaa

    48. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Missä on natsikortti?

      Lainaa

    49. Tulos: +34 (38 ääntä)
      IRONIAN MULTI HUIPNETUMMAA juuri nyt, tämän feissarimokan kommenteissa. Erittäin epäsatunnaista hajoilua tämän kuvan kommenteille, joissa juurikin toistuvat lähes täydelisesti kuvan facebook-keskustelussa esitetyt kommenttityypit. Kiitos! ps. tunnustakaapa rehellisesti, kenellä oikeasti olisi pokkaa ruveta nillittämään IRL face-to-face keskustelussa toisen mitättömistä kieli oppi virheistä ? "Menkää pois mun internetistä."

      Lainaa

    50. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Huvittavintahan tässä on, että tuo Nakki kirjoittaa itse ihan päin v#ttua.

      Lainaa

    51. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Nokkela sanailu toisten kirjoitusvirheistä, viittaus olkinukkeen ja linkki Wikipedia-artikkeliin.

      Lainaa

    52. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Itseäni huvittaa lähinnä tämän mokan saamien kommenttien lisäksi statuspäivityksen ja sen saamien kommenttien välinen kontrasti. Sössökäpsistä (vaikka olisi tavallista) sivistyssanoihin - bueno!

      Lainaa

    53. Tulos: +13 (13 ääntä)
      ^ Et siis tajunnut, että tuo vihreä henkilö on koko ajan sama? Eli eiköhän tuo statuspäivitys ole ihan pelkkä vitsi tai v*ttuilua. Itsehän tuo vihreä tyttö kommentoi tuon violetin kanssa noissa kommenteissa.

      Lainaa

    54. Tulos: +18 (18 ääntä)
      En tiiä miks hajos tolle "Suora lainaus raamatusta" :_D

      Lainaa

    55. Tulos: +8 (12 ääntä)
      eikövaanjätetävälitjamuutturhathärpäkkeetpoiseiolisienäämitääntällaistapaskanjauhantaa

      Lainaa

    56. Tulos: -1 (3 ääntä)
      "MEILEN OSSOUTUS"

      Lainaa

    57. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Vttu tehän RAISKAATTE pilkkua! Siis ootteko te oikeesti tosissanne, että jossain feissarimokien/facebookin kommenteissa ei saa olla yhtään kielioppivirhettä? Eri asia sitte jossai kirjassa tai vastaavassa.

      Lainaa

    58. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Huoh?: Päätetty kopioida nätisti netissä näkyneitä vastaavia enklanniksi. Mutta toimiihan se näinkin.
      Kyllä näitä löytyy googlesta ihan maailman sivut, mutta ei se vättämättä tarkoita, että vastaavat ovat suoria omglolkopioita.

      Lainaa

    59. Tulos: +6 (6 ääntä)
      violetti antaa itse omalle kommentilleen vastakommentin?

      Lainaa

    60. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Jotain teekkarihuumoria melkein kymmenen vuotta myöhässä, koska väsy ja tylsyys

      Lainaa

    61. Voi ei se on taas se 25.5.2020 16:47
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Ja taas mä luin tän ja edelleen se on aivan paska sekä täydellinen esimerkki siitä mitä tänne ei pitäisi lähettää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: argumentointi, argumentti, keskustelu, kaava, väittely, bensa, hinta, mielenosoitus