Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Aivojumppaa

"Miksei huomenna voi olla jo eilinen."
Taustatietoja: Nyt tulee mahdollisesti paha moka Feissarimokien toimitukselta, mutta mielestämme Niinan logiikka on tässä ainoa toimiva! Julkaisu on kirjoitettu maanantaina. huomenna

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 106 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +856 (1034 ääntä)
      Mie oon ihan samaa mieltä FM-tiimi ja Niinan kanssa. Iha selvähä toi on. Miehet ei tajuu.

      Lainaa

    2. Tulos: +483 (543 ääntä)
      olen mies ja tajusin

      Lainaa

    3. Tulos: -87 (169 ääntä)
      Mä en takuu mitään

      Lainaa

    4. Tulos: +214 (274 ääntä)
      Mä ymmärrän taas molemmat. Riippuu ihan siitä onko tiistai päivä minkä haluaisi jättää kokonaan väliin esim jotain ikävää on tiistain ohjelmassa, tai sitten keskiviikkona on jotain kivaa tiedossa jolloin haluaisi ajan kuluvan nopeasti. Uskoisin että kirjoittajalle tiistai on ikävä päivä mutta Nina ymmärsi että kirjoittaja odottaa keskiviikkona jonkin kuvan jutun takia

      Lainaa

    5. Tulos: +33 (65 ääntä)
      ... KIVAN jutun takia....

      Lainaa

    6. Tulos: +183 (201 ääntä)
      Niin, jos tuo on maanantaina kirjoitettu ja kirjoittaja toivoo, että huominen olisikin jo jäänyt taakse, niin kysymys kai kuuluu, että mitä pahaa tiistaina tapahtuu, jotta toivoo sen olevan jo takanapäin? Tai sitten tosiaan niin, että kirjoittaja odottaa keskiviikkoa, mitä Niinakin tässä tarkoittaa. Tai kolmas vaihtoehto on, että kirjoittaja on vaan keksinyt mielestään tosi näppärän statuspäivityksen tarkoittamatta sillä mitään, ja on nyt itse ihan kuutamolla kun kysellään, mitähän tämä mahdollisesti tarkoittaa... Miehet, ainakin tässä tarinassa, ovat pönttöjä :D

      Lainaa

    7. Jukka Palmu 12.3.2011 9:48
      Tulos: -44 (146 ääntä)
      Jos tosta saa jonkun muun päivän kun Keskiviikon niin on kyllä samaa porukkaa noiden "Eikö Madonna oo Suomalainen"- tyyppien kanssa. Mikä teitä vaivaa??

      Lainaa

    8. Tulos: +48 (196 ääntä)
      Musta se on ihan selvästi sunnuntai? Jos toi on kirjotettu maanantaina, niin sillon huomenna on tiistai ja eilen oli sunnuntai. Ja jos huomenna pitäs olla eilinen niin sillon tiistaina pitäs olla sunnuntai.

      Lainaa

    9. Tulos: +50 (76 ääntä)
      Meni hetki, ennen kuin ymmärsin ton Niinan logiikan, mutta nythän toi on ihan ilmiselvä! :o Joo ja itsekin olen nainen. :-----D

      Lainaa

    10. Tulos: -12 (70 ääntä)
      Olen nainen, en tajunnut. :D

      Lainaa

    11. Jukka Palmu 12.3.2011 13:50
      Tulos: +23 (75 ääntä)
      No voi herranjumala!!!! Siinä on sana JO!!!!!! Eli ei mennä taaksepäin. Huomenna on Tiistai. ja jos haluat, että voit sanoa että eilen oli Tiistai on oltava Keskiviikko!!!

      Lainaa

    12. Tulos: +137 (159 ääntä)
      "Miksei huomenna voi olla jo eilinen" = Miksei huomenna tiistaina voi olla jo eilinen sunnuntai. "Miksei _huominen_ voi olla jo eilinen" = Miksei huominen tiistai voi olla eilinen, eli keskiviikkona. Tiedä sitten mitä Tomi on tuolla yrittänyt kertoa... Ainakaan siinä ei ole mitään järkeä.

      Lainaa

    13. Tulos: +78 (86 ääntä)
      Sanavalinnat tekevät tästä varsin kinkkisen. Jos tuolla halutaan tarkoittaa keskiviikkoa, niin pitäisi sanoa "huomenna" sijaan "huominen", ja jos sunnuntaita niin jo-sana pitäisi jättää pois.

      Lainaa

    14. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Ouch ehti muutaman sekunnin aiemmin. :D

      Lainaa

    15. Tulos: +21 (35 ääntä)
      Siis toi Ninan logiikka oli must kans oikee, ku ajattelin ton statuksen ennenku luin kaikki kommentit nii just samaan päivään päädyin.

      Lainaa

    16. Tulos: +8 (18 ääntä)
      Ouch on juurikin oikeassa tässä.

      Lainaa

    17. Tulos: -14 (36 ääntä)
      Kieliopillisesti väärin. Jos tuossa lukisi, että "miksei huominen ole jo eilinen", olis toi muija oikeessa. Vähän niinkuin kysyisi, että "miksei ensi jouluna ole eilinen" vs. "miksi ensi joulu ei ole eilinen" Jälkimmäisessä on järkeä, mutta ensimmäisessä ei.

      Lainaa

    18. Tulos: +32 (34 ääntä)
      olen mies ja tajusin niinan logiikan, mutta muuten ihan perse status

      Lainaa

    19. Tulos: +3 (25 ääntä)
      Ehkä hän tarkoitti/odotti tulevaa sunnuntaita joka olisi edellisen sunnuntain kaltainen. "miksei huomenna voi olla JO edellinen sunnuntai" :)

      Lainaa

    20. Semiootikko 13.3.2011 14:53
      Tulos: +28 (34 ääntä)
      Niinan logiikka aiheuttanee hämmennystä sen vuoksi, että hänen kolmannen kommenttinsa voi ymmärtää kahdella tavalla. Sanoessaan "jos huominen on eilinen ja huomen on tiistai niin se on sit eilen keskiviikkona" Niina tarkoittaa toisin sanottuna, että keskiviikkona kirjoituspäivän (eli maanantain) huominen (eli tiistai) on eilinen. Tällöin huomisen toivominen eiliseksi voidaan Niinan tavoin tulkita niin, että kirjoittaja toivoo tiistain menevän pian ohi, jotta keskiviikko tulisi nopeammin. Niinan lause voidaan kuitenkin tulkita kuitenkin toisin. Sekä keskustelussa että kommenteissa "eilen keskiviikkona" on tulkittu omaksi lausekkekseen, jolloin vaikuttaa siltä, että Niina väittäisi keskiviikko olisi tiistain eilinen. Tämä on kuitenkin väärä tulkinta, sillä "eilen" ei ole ajallinen tarkennus sanalle "keskiviikkona", vaan se viittaa aiemmin lauseessa esiintyneeseen tiistaihin. Katsokaamme siis uudestaan: ""jos huominen on eilinen ja huomen on tiistai niin se (huom! "Se" korvaa tässä kohdassa sanan "tiistai") on sit eilen keskiviikkona". Päälauseen voisi siis ilmaista myös selkeämmin muodossa "niin tiistai on sitten keskiviikkona eilinen". Niinan logiikassa ei ole vikaa, mutta suorempi sanajärjestys ja sanan "eilen" korvaaminen sanalla "eilinen" tekisi virkkeestä selkeämmän.

      Lainaa

    21. Tulos: -2 (14 ääntä)
      tajusin ja tippusin ku luin ajatuksella

      Lainaa

    22. Tulos: +4 (16 ääntä)
      Kai hän Sunnuntaita on tarkkotanu, vaikka mie saan tosta Keskiviikon

      Lainaa

    23. Tulos: +18 (18 ääntä)
      "Miksei huominen voisi olla jo eilinen" olisi paljon helpommin ymmärrettävissä

      Lainaa

    24. Tulos: +2 (8 ääntä)
      siis multa meni kyllä nyt tää ihan ohi :D:D

      Lainaa

    25. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Ei tää Niinan puolelta mikään moka ole, jätkiltä kyllä ;)

      Lainaa

    26. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Eiks tää vaa meinaa sitä että miksei huominen(tiistai) voi olla jo ohi..

      Lainaa

    27. Mister-mies 14.3.2011 15:53
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Niin, munkin mielestä se neiti kai tarkoitti että "miksei huominen voi olla jo eilinen", ilmaisi asian vaan vähän väärällä sanantaivutuksella...

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Piti samaa tuossa sanoa: Niina on oikeassa, mutta hän väänsi päivitystä. Päivityksessä lukee "Miksei huomenna voi olla jo eilinen" eli käsittääkseni huomenna tiistaina voi olla jo sunnuntai. Niina puolestaan väänsi päivityksen muotoon "Miksei huominen voi olla jo eilinen" eli huomisen tiistain pitäisi olla eilinen = keskiviikko, jolloin tiistai oli eilen. Eli molemmat oikeassa, puhuvat vaan eri asiasta...

      Lainaa

    29. Tulos: -22 (24 ääntä)
      No höh. Nimi. jaja on tietenkin oikeassa. Kyllähän statuksen kirjoittaja odottaa huomiselta jotain p*skamaista ja toivoo en olevan jo ohi. Ainoastaan naisten kummalisella logiikalla ttuosta saa keskiviikon.

      Lainaa

    30. Tulos: -7 (9 ääntä)
      jaaha: "tajusin ja tippusin ku luin ajatuksella" tarkoititko 'tajusin, ja tippuisin jos lukisin ajatuksella' ? vai mitä ihmettä?

      Lainaa

    31. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Huominen = tiistai halutaan eiliseksi ja keskiviikkona tiistai on eilinen. Selityksiä on kaksi: joko tiistaina tapahtuu jotain ikävää ja kirjoittaja haluaa sen olevan jo ohi TAI keskiviikkona tapahtuu jotain kivaa, jota hän odottaa innolla. Itse kyllä olisin taipuvainen ensimmäiseen tulkintaan. Jos keskiviikkona olis jotain kivaa tulossa, niin kirjoittaja olisi todennäköisesti keskittynyt toivomaan keskiviikon täksi päiväksi eikä tiistaita eiliseksi.

      Lainaa

    32. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Jr: Et ilmeisesti tiennyt, että joissain murteissa "tippusin" tarkoittaa samaa kuin "tipuin". Eli kyseessä on vain murteellinen seikka, ei mitään kielioppimokaa.

      Lainaa

    33. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Tomi ei osaa suomea. Sovitaan näin.

      Lainaa

    34. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Suomen kieli on vaikeaa :D Mun mielestä Tomi ja Niina molemmat puhuu keskiviikosta, sen ''jo'' sanan takia, mutta ymmärrän kyllä myös tuon mahdollisen sunnuntai-logiikan... hankalaa hankalaa ^.^

      Lainaa

    35. Tulos: +4 (12 ääntä)
      En jaksanu lukee kaikkia kommentteja mutta eikös kyseessä olisi keskiviikko jos olisi kirjoitettu: "miksei huominen voi olla jo eilinen" mutta kyseessä on sunnuntai, koska on kirjoitettu: "miksei huomenna voi olla jo eilinen" ?

      Lainaa

    36. öööööö 15.3.2011 17:19
      Tulos: -8 (16 ääntä)
      Oonko vaan tyhmä kun en tajuu, mut miten ekaan juttuun liittyy mitenkään keskiviikko? Jos hän toivoo että huomenna, eli tiistaina on jo eilinen, eli sunnuntai. Niin miten siihen saa heitettyä sen keskiviikon???? Jos hän toivoisi että olisi jo keskiviikko niin olisi pitänyt kysyä "Miksei huomenna voisi olla jo ylihuominen, silloin se olisi keskiviikko.

      Lainaa

    37. Tulos: +4 (10 ääntä)
      öööööö:lle: Olet.

      Lainaa

    38. öööööö 15.3.2011 20:31
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Ahaa. Tajusinko nyt? Eli siis huominen, eli tiistai, on "eilinen" ja tiistai on keskiviikkona jo eilinen????

      Lainaa

    39. Tulos: +5 (5 ääntä)
      = miksei eilen voinu olla jo tiistai = oispa jo keskiviikko arvaisin että kirjoittaja on luullut keksivänsä jonkunlaisen paradoxin?

      Lainaa

    40. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Puhutaan päivästä a) Miksei huomenna, tiistaina, voi olla eilinen, jolloin päivä olisi keskiviikko jos eilinen olisi tiistai b) Kirjoittajan maanantai lähestyy loppuaan jo on ollut niin hieno päivä että haluaa ottaa uusiksi. c) Sunnuntai. Eilinen on sunnuntai ja kirjoittaja toivoo että huomenna olisi sunnuntai. urpå.

      Lainaa

    41. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Mä en ymmärrä miksi Tomi kaipaisi eilistä eli sunnuntaita, eihän sitä saa takaisin, se meni jo. Ei seuraava päivä voi olla eilinen, koska eilistä ei saa takaisin. Niinan logiikka taas toimii, tosin huomenna pitäisi olla huominen. Tai ehkä vain miehet ymmärtää miten saada eilinen takaisin? Tosin Mika viimeisessä ymmärtääkseni antaisi vastauksen maanantai...eli Mikan mukaan Tomi tahtoisi tämän päivän olevan ohi.

      Lainaa

    42. useyourhead 16.3.2011 1:27
      Tulos: +1 (11 ääntä)
      no mutta jos henkilö on kirjottanu ton maanataina, ja toivoo että huomenna ois eilinen (sunnuntai), niin siinä tapauksessahan se jollain tapaa toivoo että toi päivä millon se on sen kirjottanu, ois lauantai, eli viikonloppu. It's easy.

      Lainaa

    43. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Mä oon mies Turusta ja ymmärsin! Mahdollista?

      Lainaa

    44. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Jos kyseessä onkin sanaleikki, jonka takia vastauksia on paljon. Itsellä tuli ekana mieleen maanantai, sillä huomenna olisi tiistai ja siitä eilinen taas maanantai. Maanantai (tässä tapauksessa)= eilisen huominen ja huomisen eilinen.

      Lainaa

    45. Tulos: +3 (3 ääntä)
      kommentteja lukematta tajusin itse, että tarkoitettiin keskiviikkoa (miksei voisi olla jo keskiviikko). ymmärrän myös hyvin, että asian voi ymmärtää niin että tiistaina tapahtuu jotain ikävää (miksei tiistai voi olla jo ohi) ja myöskin niin että eilinen on sunnuntai eli sunnuntaina on kivaa (miksei huomenna voisi olla jo sunnuntai) :DD kiinnostavaa olisi tietää mitä kirjoittaja on oikeasti tarkoittanut :D

      Lainaa

    46. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Itsellä tuli kyllä ekana mieleen maanantai, koska jos huomenna on huominen niin sillon eilinen olis tää päivä eli maanantai. kommentteja lukemalla tajusin kyllä ton logiikan ja tosihan on että niina on tässä ainoo looginen ja tomi ei itsekkään ymmärrä mitä on kirjoittanut

      Lainaa

    47. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Nina on väärässä.

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (11 ääntä)
      "moi", Niina ei ole väärässä! Luehan juttu uudelleen ajatuksen kanssa. Itse olen mies ja ymmärsin Niinan logiikan ennen kuin luin yhtään kommenttia.

      Lainaa

    49. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Olin ensin ihan varma että tarkoitetaan keskiviikkoa, mutta toisaalta voihan olla että Tomi haluais että NYT olisi lauantai ja huominen olisi siis sunnuntai.

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Ajattelin ensin et sunnuntai mut sit tajusin kyllä ton Niinan logiikan ja sehän on paljon loogisempi, ihan ilmiselvää nyt et tolleen pitäs ajatella. Niina on ihan järkevä ja nuo miehet hieman vajaita jos ne ei sitä tajua ollenkaa :d

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Jos tällä tarkoitettaisiin, että päivän haluttaisiin olevan keskiviikko, olisi oikea kirjoitusasu: "miksei huomiNEN voi olla jo eilinen".

      Lainaa

    52. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Siis tottakai ton pystyy ajattelemaan jokaiseen viikonpäivään paitsi torstaihin tai perjantaihin. Ite lukisin ton lauantaiksi (viikonloppu!), mutta niin kuin kommentitkin osoittavat niin luultavasti hän haluaa hypätä keskiviikkoon, koska tiistai ei maistu...

      Lainaa

    53. Randomtalker 26.3.2011 16:14
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Kappas vain; tajusin, vaikka olen mies. Poikkeus vahvistaa säännön?

      Lainaa

    54. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Miksei huomenna voi olla jo eillinen ? Kirjoitettu maanantaina, huominen tiistai eillinen sunnuntai. Eillinen tarkoittaa tämän päivän eillistä ei huomisen eillistä. Noin minä sen käsitin

      Lainaa

    55. Tulos: +1 (9 ääntä)
      "Dallas: Piti samaa tuossa sanoa: Niina on oikeassa, mutta hän väänsi päivitystä. Päivityksessä lukee “Miksei huomenna voi olla jo eilinen” eli käsittääkseni huomenna tiistaina voi olla jo sunnuntai. Niina puolestaan väänsi päivityksen muotoon “Miksei huominen voi olla jo eilinen” eli huomisen tiistain pitäisi olla eilinen = keskiviikko, jolloin tiistai oli eilen. Eli molemmat oikeassa, puhuvat vaan eri asiasta…" Eli ylläoleva on oikea vastaus. Statuksen kirjoittaja tarkoittaa sunnuntaita koska sanamuotona on "huomenna" eli miksei huomenna (tiistaina) voi olla kirjoituspäivän eilinen (sunnuntai) Taas "Niina" on ymmärtänyt huomenna sanan tilalta huominen joka tarkoittaisi että miksei huominen(tiistai) voi olla tiistain eilinen =keskiviikko ja niille jotka sanovat että "jo" tarkoittaisi keskiviikkoa, sunnuntai tulee aina uudestaan ja uudestaan joten sekin voi aivan yhtälailla olla "jo" ;p

      Lainaa

    56. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Jauhakaa vielä lisää sita samaa paskaa niin annatte itsestänne tosi fiksun kuvan : )

      Lainaa

    57. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Te ette tuu koskaa saamaa selville et mitä tää päivityksen tehny tarkotti, eli voitte lopettaa ton "SE OLI KESKIVIIKKO KOSKA BLABLAHBLALALABA" -paskan.

      Lainaa

    58. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Ymmärtäisin ton Niinan logiikan jos statuksessa ois ollu "Miksei huominen voi olla jo eilinen". Tollasenaan siinä ei oo mitään järkeä ja jokanen logiikka on yhtä hyvä.

      Lainaa

    59. Tulos: +6 (6 ääntä)
      mistä jotkut ton lauantain tohon nyt sitten repi? se nyt ei ole millään logiikan tasolla mahdollista (korjatkaa toki jos olen väärässä)

      Lainaa

    60. sekavaa logiikkaa 14.4.2011 0:26
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      jos päässäni pyörittelen, niin logiikka on tämä (kun juttu siis kirjoitettu maanantaina): jos HUOMENNA on eilinen = SUNNUNTAI jos HUOMINEN on eilinen = KESKIVIIKKO

      Lainaa

    61. sekavaa logiikkaa 14.4.2011 0:28
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      aa, ouchan tuon olikin jo selvittänyt...

      Lainaa

    62. Tulos: +1 (1 ääni)
      Siis tuon "miksei huominen voi olla jo eilinen" voisi selkeämmin ilmaista "miksei huominen voi olla jo ohitse". siten niina sen ymmärsi :). eilinen=mennyttä. you got it?

      Lainaa

    63. Tulos: +3 (3 ääntä)
      luin muutamia ensimmäisiä kommentteja ja tostahan voi vääntää vaikka kuinka monta eripäivää tahansa. MUTTA PÄÄ MENI AINAKI SEKAISIN EILESTEN JA TÄNPÄIVÄSTEN KANSSA NIIN ETTÄ AJATTELIN NUKKUA SUORAAN YLIHUOMISEEN...

      Lainaa

    64. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Piti ihan paperille kirjottaa, mutta joo, kyllä se Niina on ihan oikeassa !

      Lainaa

    65. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Jos tuo on maanantaina kirjotettu, niin eikö se haluais, että huomenna on sunnuntai? Katsokaas kun maanantain huominen on tiistai, mutta tuo haikailee eilispäivään ja se elää maanantaita, niin se haluaa, että päivä on sunnuntai seuraavana päivänä :D

      Lainaa

    66. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Oho..en ottanu huomioon tuota jo-sanaa..Mutta entä jos se ei halunnu sunnuntaihi sen takia, koska se oli jotenki erityinen päivä( siis maanantain eilinen) , vaan se haluaa sunnuntaihin yleensäkkin, jos sillä on joka sunnuntai jotain tostuvaa kivaa. Eli "Olisipa huominen jo eilinen (maanantaina kirjotettu). Maanantai, eli sunnuntain jälkeinen päivä. Maanantai, eli tiistain edellinen päivä. Eli se haluaa seuraavaan sunnuntaihin.

      Lainaa

    67. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Tuossa pitäisi lukea "huominen" eikä "huomenna"! Jos HUOMENNA olisi EILINEN niin HUOMENNA olisi sunnuntai! huominen--->huomenna eilinen-------->eilen Sanat tulisi olla samassa muodossa!

      Lainaa

    68. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Eli loppujen lopuksi toivomus on : Olisipa jo keskiviikko.

      Lainaa

    69. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Niinan logiikka toimii!!!!

      Lainaa

    70. Tulos: +2 (6 ääntä)
      siis status kirjoittaja toivoo että huomenna ois eilen. voi olla et huomenna on maanantain eilinen eli sunnuntai tai huomenna ois huomisen eilinen eli maanantai :D

      Lainaa

    71. Tulos: -2 (8 ääntä)
      muttei mitenkään keskiviikko, ..

      Lainaa

    72. Tulos: +1 (5 ääntä)
      loogista (: tämä on kirjoitettu maanantaina ja henkilö toivoo huomisen oleven eilinen.. eli siis kun maanantaista huominen on tiistai ja toivotaan että huominen on eilinen joten tiistai on silloin jostakin päivästä eilinen. Ja keskiviikkonahan tiistai on eilinen :D mikä tässä on niin vaike ymmärtää? :D

      Lainaa

    73. Tulos: +4 (4 ääntä)
      okei edellisiä kommentteja lukien en olekaan enää niin ylpeä... ÄH. miksi huomenna ja huominen on loppujen lopuksi niin erilaisia sanoja ?

      Lainaa

    74. Tulos: +1 (1 ääni)
      Jumalauta, että meni taas aivot lukkoon.. :D Pähkäilin tätä jotain 10 minuuttia ja nyt pidän itteeni ihan tyhmänä.

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (2 ääntä)
      voi äly hoi! jos haluu että HUOMENNA on EILINEN niin huomisen eilinen on TÄNÄÄN! hellou

      Lainaa

    76. Tulos: 0 (2 ääntä)
      JOS TOI ON KIRJOTETTU MAANANTAINA 1. SEURAAVA PÄIVÄ ON TIISTAI. 2. SE HALUS SEURAAVAN PÄIVÄN ELI TIISTAIN OLEVAN EILEN. 3. `` NYT ´´ ON KESKIVIIKKO. (jos huominen olis eilinen)

      Lainaa

    77. Tulos: -1 (1 ääni)
      Mietittyäni hetken voin sanoa että lauseet ovat erilaiset. Tomi sanoo: HUOMENNA ja Niina sanoo: HUOMINEN Tosin en kyllä ymmärrä miten Niinan sanoma "huominen tiistai" voi muuttua "eiliseksi keskiviikoksi".

      Lainaa

    78. Tulos: 0 (2 ääntä)
      joo kyllä tosta keskiviikon saa aika helposti :D ja tolle niinalle toho loppuu ettei se oo naisen logiikkaa... sitä kutsutaan maalaisjärjeksi! :D

      Lainaa

    79. Tulos: 0 (2 ääntä)
      hei kuulkaapas nyt. sana eilinenhän viittaa menneeseen, eli kun kyseinen henkilö kirjoittaa, että "miksei huomenna voi olla jo eilinen" hän tarkoittaa miksei huomenna voi olla viime viikon sunnuntai (maanantain "eilinen"), mutta hän ajattelee epäloogisesti, sillä eilinenhän ei ikinä voi olla tulevassa, niinkuin kaikki varmasti ymmärtävät. Niinan päättelyhän on loogisesti oikein, sillä hän viittaa siihen, miksei huominen (eli tiistai) voi olla jo eilinen, eli menneessä (sillä sitähän se eilinen merkitsi). Kun tiistai on mennyt, eli on eilinen, on silloin päivä tiistain jälkeen, eli keskiviikko.

      Lainaa

    80. mahdollisesti minä 24.10.2011 2:44
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      JO eilinen

      Lainaa

    81. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Mielestäni Huominen jo eilinen = keskiviikko Huomenna jo eilinen = sunnuntai

      Lainaa

    82. lumihiutale 28.2.2012 15:30
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      mä en tajua miten tosta voi saada mitenkään väännettyä sunnuntain.

      Lainaa

    83. Älämölöö 3.3.2012 3:56
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Siis Niina on oikeessa. Kun Tomi toivoo tiistain olevan keskiviikkoa edeltävä päivä, koska haluaa kokea jotain mukavaa uudestaan.

      Lainaa

    84. Tulos: -1 (1 ääni)
      niina servas neitsytluuserit

      Lainaa

    85. Tulos: -1 (1 ääni)
      Huominen ei voi olla eilinen. Huominen on tulevaisuutta ja eilinen menneisyyttä. Mitä logiikkaa täs koko touhussa on?

      Lainaa

    86. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Niina tarkoittaa että miksei huominen (eli tiistai) voisi olla jo eilinen, eli olisi jo keskiviikko, kun taas kirjottaja meinaa että.. itseasiassa, en tiedä mitä kirjoittaja hakee, kirjoitusasu on hassu joten ota tuosta nyt sitten selvää. Aluksi kyllä luulin että Niinan logiikka kusee, mutta analysoituani kirjoituksen uudestaan tulin tähän tulokseen.

      Lainaa

    87. Tulos: +1 (1 ääni)
      Tomi on luultavasti unohtanu taivuttaa sanan ''huomenna'' sanaksi ''huominen'' tai jotain. ''Miksei huomenna voi olla jo eilinen'' ''Miksei huominen voi olla jo eilinen'' Luultavasti tarkottanu tuota alempaa, eli halunnu tiistain olevan äkkiä ohi. Jos Tomi tarkottas sunnuntaita, pitäs tuo ''jo'' ottaa pois tuosta lauseesta, eli ''miksei huominen voi olla eilinen''

      Lainaa

    88. Tulos: -6 (8 ääntä)
      H: Mie oon ihan samaa mieltä FM-tiimi ja Niinan kanssa. Iha selvähä toi on. Miehet ei tajuu.
      Mee SIE juntti vaa takas lehmiä lypsäämään.

      Lainaa

    89. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Tajusin hetken mietittyäni Niinan logiikan. Nyt en tajua Mikan ja Tomin logiikkaa :D

      Lainaa

    90. Tulos: +1 (3 ääntä)
      mun mielestä tomi ootti sunnuntaita, joka olis maanantaita edeltävä päivä, eikä tiistaita tai jotain

      Lainaa

    91. Tulos: +1 (3 ääntä)
      niina luullee että huominen on eilinen vaikka sanotaan että huomenna oisi eilinen

      Lainaa

    92. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Hetki meni tajuta :D olisin tajunnut paremmin et jos '' huomenna '' sanan tilalla ois ollut '' huominen '' :D

      Lainaa

    93. Tulos: -2 (4 ääntä)
      aattelin eka et mikä muu se muka vois olla ku keskiviikko, mut kyllä se sunnuntai taitaa olla:D jos ois sanottu et miksei HUOMINEN vois olla eilinen se ois ollu keskiviikko, mutta miksei HUOMENNA vois olla jo eilinen tarkottaa tietenkin sunnuntaita

      Lainaa

    94. Lauri Lauantai 13.10.2012 18:06
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Jos huomenna olisikin eilinen (sunnuntai), niin silloinhan nyt olisi lauantai. Tämäkin logiikka on mahdollinen.

      Lainaa

    95. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Mä sain tosta sunnuntain.

      Lainaa

    96. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Tai sitten: Ehkä hän tarkoitti/odotti tulevaa sunnuntaita joka olisi edellisen sunnuntain kaltainen. “miksei huomenna voi olla JO edellinen sunnuntai”
      sunnuntaihan tuo on. :) eli kiroittajalla oli EILEN (sunnuntaina) "kivaa" ja hän odottaa tulevaa sunnuntaita.

      Lainaa

    97. Tulos: +1 (5 ääntä)
      jos tuossa lukisi ''miksei huominen voi olla jo eilinen'' niin silloin se olisi keskiviikko, mutta koska tuossa lukee ''huomenna'' niin se periaatteessa tarkoittaa sunnuntaita, en nyt mitenkään pysty selittämään miksi koska se on niin hankalaa tällee kirjottaa, mut luultavasti/toivottavasti joku ees ymmärtää! :D

      Lainaa

    98. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Jotta huomisesta (tiistai) saadaan eilinen, on silloin oltava keskiviikko.

      Lainaa

    99. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Jos lause olisi muodostettu hieman eri tavalla, ymmärtäisin ninankin kommentit. Mutta jotta tässä nyt voitaisiin tarkoittaa keskiviikkoa, olisi pitänyt päivityksen olla että "miksei huominen olisi jo eilinen" Mutta se tosiaan oli "miksei huomenna olisi eilinen", joten käyttäjä tarkoittaa joko että huomenn (tiistaina) pitäisi olla huomisen eilinen, eli maanantai, tai tämän päivän (maanantain) eilinen, eli sunnuntai.

      Lainaa

    100. Mickey Mouse 3.8.2013 9:22
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Mitä jos tää tyyppi haluaa että huomenna olisi sunnuntai?

      Lainaa

    101. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Mä olen edelleen sitä mieltä että tuo tarkoittais sitä että pitäis olla sunnuntai. Jos päivitys olis ollu että "miksei huominen voi olla jo eilinen", sitten olis kyse siitä että haluttais olevan keskiviikko. -Nainen.

      Lainaa

    102. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Jos tää o maanantaina kirjotettu ni huominen on sit Tiistai ni eiks sitte eilinen oo Sunnuntai ku ollaa kert maanantaissa? Ainaki mun kalenteris päivät on Su-Ma-Ti-Ke-To-Pe-La-Su jne... Maanantaina kun sanotaan eilinen ni se on Sunnuntai siis eli aloittaja toivoisi Tiistain olevan Sunnuntai. Ehkä... Tai sit en vaa tajua D:

      Lainaa

    103. Tulos: +1 (3 ääntä)
      ??: Jos tää o maanantaina kirjotettu ni huominen on sit Tiistai ni eiks sitte eilinen oo Sunnuntai ku ollaa kert maanantaissa? Ainaki mun kalenteris päivät on Su-Ma-Ti-Ke-To-Pe-La-Su jne… Maanantaina kun sanotaan eilinen ni se on Sunnuntai siis eli aloittaja toivoisi Tiistain olevan Sunnuntai. Ehkä… Tai sit en vaa tajua D:
      Mä käsitin tän niin että se tahtoo huomisen eli tiistain olevan jo ohi, joko siks et keskiviikkona tapahtuu jotain kivaa tai sit tiistai on rankka päivä jonka se haluaisi vaan skipata...

      Lainaa

    104. Tulos: +1 (5 ääntä)
      huominen -> tiistai, eilinen -> sunnuntai. Mun logiikalla

      Lainaa

    105. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Minä ymmärsin niin että jos tänään on maanantai. halutaan että huomenna (tiistaina) olisi mielummin eilinen (sunnuntai), joten hän haluaa että tänään olisi lauantai. right?

      Lainaa

    106. Erkki-sedän tarina 28.9.2015 17:36
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Tuo logiikka kävisi järkeen jos siinä lukisi: miksei huominen ole jo eilinen. Huomenna ja huominen ovat kuitenkin eri asiat.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: eilen, huomenna, maanantai, tiistai, keskiviikko

  • Uusimmat

  • Kategoriat