Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Virosta on moneksi

"Lähtee hiihtolomalla aurinkomatkoille Tallinnaan"
Suurenna näkymä
Viro

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +473 (487 ääntä)
   Ei perkele...

   Lainaa

  2. Tulos: +294 (310 ääntä)
   ei hitto oo todellista, miten idiootteja voi ihmiset olla ?

   Lainaa

  3. Tulos: -132 (238 ääntä)
   Eestiläiset ei muuten sitten tykkää lain kun heitä kutsutaan virolaisiksi. Hieman sama kun venäläisiä sanoisi ryssiksi.

   Lainaa

  4. Tulos: +134 (178 ääntä)
   Luu: se nyt on aika sama. Maa on suomeksi Viro ja kieli eesti. Se, miksi itse niitä kutsuvat ei vaikuta suomenkielisiin asuihin. Tarkoitat siis virolaisia.

   Lainaa

  5. Tulos: +161 (189 ääntä)
   Eesti ei ole edes suomenkieltä. Ihan sama kun ruotsalaiset sanoisivat, ettei heitä saa kutsua ruotsalaisiksi vaan meidän pitää ruveta kutsumaan heitä svenskoiksi, tai että meidän pitäisi sanoa Sverige eikä Ruotsi kun puhumme läntisestä naapuristamme. Ei tule kesää. Sori vaan, virolaiset, mutta huolehtikaa te omasta kielestänne, suomenkieliset maiden nimet eivät ole teidän asianne.

   Lainaa

  6. Tulos: +150 (156 ääntä)
   Hmm... Kyllä minä itseäni virolaiseksi sanon ja kaikki tututkin. Olen kai sitten outo jos siitä ei pitäisi pitää... Suomeahan se on.

   Lainaa

  7. Maassa maan tavalla... 16.2.2011 12:09
   Tulos: +115 (125 ääntä)
   Suomeksi se on Viro ja viron kieli. Eesti on ihan hyvä synonyymikäytössä, mutta virolaisten on turha tulla itkemään, ettei he tykkää jos sanotaan Viro. Se nyt vaan on suomenkielinen sana. Eihän mekään käydä Virossa itkemässä, että "ette te saa sanoa soomlased, kun se on suomalaiset!" Puhumattakaan siitä, että alettaisiin vaatia ruotsin-, venäjän-, englannin- jne kielisiä vaihtamaan oman kielensä sanoja, jos ei satuta niistä tykkäämään...

   Lainaa

  8. Tulos: +55 (65 ääntä)
   Jeps.. Suomeksi on ihan oikein käyttää sanaa Viro. Eesti on maan nimi omalla kielellään ja toki sitäkin Suomessa kuulee, kun asutaan näin lähekkäin ja ollaan sukulaiskieli. Minäkin tosin kuullut, että virolaiset sanoisivat mielummin Eesti. (Omapa on ongelmansa.)

   Lainaa

  9. Tulos: +68 (72 ääntä)
   Helou: (Luu: se nyt on aika sama. Maa on suomeksi Viro ja kieli eesti. Se, miksi itse niitä kutsuvat ei vaikuta suomenkielisiin asuihin. Tarkoitat siis virolaisia.) Just,just..kyl se maa suomeksi on Viro ja kielikin SUOMEKSI viro.

   Lainaa

  10. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Kielitoimisto suosittaa sanaa viro ja vironkieli.

   Lainaa

  11. Tulos: +39 (63 ääntä)
   miks nää tämmösten kommentit on aina täynnä tota pätemistä D:

   Lainaa

  12. Mr. Mallorca 16.2.2011 19:25
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Facepalm..

   Lainaa

  13. seppo (nimi muutett) 16.2.2011 19:27
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   ei juma... luulin että tuo alku oli se läppä, mutta sieltä tuli takaa kaveri joka korjas koko potin =D

   Lainaa

  14. Tulos: +21 (45 ääntä)
   "Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne p*rkeleesti." Sen tiesi Juicekin.

   Lainaa

  15. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Viro on Viro, Eesti on Eesti, äläkää sekottako niitä.. Kuinka moni suomalainen sanoo: "Aionkin mennä tästä Stockholmiin.." Ei ei ei ei, Viro on suomen kielen vastike sanalle Eesti. Pääasia on (kuuluisan virolaisen sanoin): Viro tai Eesti, kunhan tietää mistä puhuu.

   Lainaa

  16. Tulos: -9 (17 ääntä)
   jooo, jos miekii nyt oon lähös Pärnuu lomaks, ni missäs päin maailmaa se sitte on jos ei Virossa ? :D

   Lainaa

  17. Tulos: +3 (19 ääntä)
   tallinna on viron pääkaupunki :D voivoi

   Lainaa

  18. Tulos: -16 (16 ääntä)
   HENSPA: mis se sit on?

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (21 ääntä)
   "“Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne p*rkeleesti.” Sen tiesi Juicekin." ja yhdessä kohtaa kuluu jotenkin näin: " koko virun giäli saatana"

   Lainaa

  20. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ei näin, ei näin. :D

   Lainaa

  21. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Virolaisille Viro ei ole kirosana, vaan heille sanasta tulee mieleen vain yksi "maakunta", eli VIrumaa. Heille virolaiseksi nimittäminen tarkoitta siis Virumaalla asuvaa. Vertaa: Suomessa olet esim. hämäläinen tai savolainen. Suora lainaus Tallinnan oppaan puheesta: soomalaiset sanovat Eestiä Viruksi, mutta se on vain yksi maakunta." Joku sitten korjasi opasta, että ei muuten sano Viruksi vaan Viroksi. Viru on suomalaisille vaan yksi ainoa hotelli. ;-) Eesti-keelellä Viro on Eesti ja suomenkielellä Eesti on Viro. Ne ovat yksi ja sama valtio. Pääkaupunki on Tallinna, jonne on Suomesta parin tunnin laivamatka ja silti siitä tiedetään noin vähän?! Ja "lämpöisempää". No kyllähän Helsingistä Tallinnaan on noin 80 kilometriä, kyllähän siinä ilmasto kovastikin muuttuu. ;-)

   Lainaa

  22. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Hei vaan, ihmettelen, mistä olette kuulleet, että virolaiset eivät tykkää, että heitä sanotaan virolaisiksi, koska olen virolainen itsekin enkä yhtään pahastu siitä, että mulle sanotaan VIROLAINEN, koska sehän on nyt vaan suomen kielessä niin ja PISTE! :) suomessa kutsutaan meitä eestiläisiksi ja virolaisiksi, se varmaan ihan vaan makukysymys miten kukin tykkää sanoa... :-) ja vielä aiheesta pakko sanoa, että onpa hassua, että joku ei tiedä missä Tallinna on tai että sakoittavat Viron ja Eestinki viel eri maiks, naapurimaita kun Suomi ja Viro ovat :D

   Lainaa

  23. Eestiläinen 18.2.2011 16:04
   Tulos: -36 (82 ääntä)
   Tosiaan, itse kutsun itseäni eestiläiseksi koska olen eestiläinen ja ei nyt voisi vähempää kiinnostaa sanovatko suomalaiset viro vai eesti tai virolainen tai eestiläinen. Mutta tosiaan, historiassa on tapahtunut ton nimen kanssa pieni kömmähdys, Viru (joo kyllä uulla) on paikka eestissä ja suomalaiset käänsivät sen nimen ja alkoivat kutsua eestiä Viroksi. Ja joo, ehkä se on OOlla kun taas Viru on UUlla, mutta suomalaiset myös kirjoittavat meidän kaupungin nimiä muutenkin väärin. Tartu on suomessa Tartto, Tallinn on Tallinna jne. Suomalaiset nyt tykkää tehdä asioista helpompaa itselleen joten siksi se on muutettu viroksi virusta ettei nyt vaan kellään oo hankaluuksia kääntää kieltään oikeaan asentoon. Mutta ei se nyt ihan ole meidän ongelma jos jotkut ei pidä siitä että suomalaiset puhuvat virolaisista, koska suurin osa meistä ei ole kotoisin Virusta, vaan eestistä. Se on oikeastaan teidän ongelma koska te itse teitte kömmähdyksen historiassa ja aloitte kutsumaan kaikki eestiläisiä yhdellä kaupungin nimellä. En usko et täälläkään suomi olisi ihan tyytyväinen jos suomea kutsuttaisiin kuopioksi ja kaikki suomalaiset olis kuopiolaisia? =) ps. Kaikilla muilla kielillä eesti on eesti (estonia, estonskii, estniska jne joten suomi on vaan ite keksiny tän virojutun kun joku fiksu mies kävi Virussa ja ajatteli että koko eesti on vaan yks iso viru, eikä osannut edes ääntää Viru vaan sano Viro.) Tälleen pähkinänkuoressa, nii ei tarvitse sitten huolehtia enää tästä asiasta =)

   Lainaa

  24. Viro mikä Viro 18.2.2011 17:32
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Tunnen muutamia virolaisia ja meidän suomalaisten kanssa puhuessa he kaikki puhuvat itsekin Virosta.

   Lainaa

  25. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Jos kielitoimisto suosittelisi muotoa "vironkieli", se olisi aika pielessä. Se kun on viron kieli. Ei yhdyssana. Ja eestiläinen: ihan samalla tavalla työkin sitten sanotte väärin venäjän kielestä venekeel, kyllä teitin pitäis sanoa sitten russkii kun kerran se on heitin kielellään niin. Että tuota...

   Lainaa

  26. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Ei vittu mitä idiootteja Maa päällä kantaa!!!

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Eestiläiselle... Jos Tallina on tallinna... Onhan tuo Stockholm Tukholma.... Ette ole ainoita

   Lainaa

  28. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Eestiläiselle, kyllä suomalaiset osaa noita nimiä kääntää ja kuukausien nimityksetkin ovat "tyhmästi" suomenkielisiä mutta maalla maan tavalla. Miksi me virolaiset sitten kirjoitetaan Helsingi eikä Helsinki ja jo mainittu Venemaa, venelased, Rootsi, rootslased jne jne jne Tikku teise silmas näed a endal palk pepus :D :D

   Lainaa

  29. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Tällainen avautuminen putkahti juuri sähköpostiimme: VIRO ON MAAKUNTA EESTIISÄ JA SE ON TOSI! Virosta on moneksi " ja muut tässä esiintyvät mokia ovat jos Eestiläisiä haukkumaan Virolaisiksi valtio on nimektään Eesti MYÖS SUOMEN KIELELLÄ. Samoin asukkaat ovat Eestiläisiä ja he puhuvat Eestinkieltä eli eestiä. Viro (Virumaa) on maakunta Eestissä jonka jakautu kahteen nykymaakuntaan Itä - ja Länsi - Viro (Ida - ja LääneVirumaa) Suomen kielitoimisto on väärän nimen virallistanut suomen kieleen, koska Eesti on ollut kaikesta huolimatta yhtenäistä aluetta toisin kuin esim. saksa (Vrt. Aesti ) ja Tämä ASIA ON T - O - S - I ) eli jos väitätte suomalaisina ollessa ett eestiläiset ois virolaisia silloinhan kaikki suomalaiset ois ahvenanmaalaisia.

   Lainaa

  30. Tulos: +38 (40 ääntä)
   ^miten ois sama selvin päin?

   Lainaa

  31. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Voi hyvänen aika! Mitä kouluissa nykyään oikein opetetaan? :D Eteläinen naapurimme on suomeksi Viro, sen kansalaiset virolaisia ja heidän puhumansa kieli viron kieltä. Viroksi nämä ovat Eesti, eestlased ja eesti keel. Suomalaiset ja virolaiset ovat ja ovat olleet ymmärrettävistä syistä paljon tekemisissä keskenään ja virolaisten käyttämä sana Eesti (sekä maasta että kielestä) on sen verran vakiintunut, että kaikki (tai no tämän feissarimokan luettuani täytynee sanoa lähes kaikki) ymmärtävät sen merkityksen ja koska se on myös suomen kieleen hyvin sopiva sana, niin mikäs siinä että sitä käytetään, MUTTA sitä faktaa se ei muuta, että Viro on _suomeksi_ Viro. :D Mainitkaapa yksikin kieli, jossa ei valtioiden, kielten ja kansallisuuksien nimiä ole käännetty. Vaatimus, että kaikkien (vaiko vain suomalaisten?) pitäisi kutsua Viroa Eestiksi, on tasan yhtä hölmö kuin jos suomalaiset vaatisivat koko maailmaa kutsumaan meitä Suomeksi, ruotsalaiset Sverigeksi, japanilaiset Nihoniksi jne jne. Tunnen muuten useita virolaisia, eikä yksikään heistä loukkaannu siitä, että heitä kutsutaan virolaisiksi. Useat tuntuvat käyttävän itse sanaa Eesti ihan tunneperäisistä syistä - eikä siinä toki mitään vikaa ole.

   Lainaa

  32. Tulos: -15 (17 ääntä)
   Onko Viro sitten Suomen naapurimaa kun niillä ei ole yhtään yhteistä maarajaa vaan siinä on meri välissä?

   Lainaa

  33. Tulos: -7 (29 ääntä)
   Itse ainakin tykkään, jos sanotaan eestiläiseksi ja maata kutsutaan Eestiksi, koska se on paljon kohteliaampaa. Mutta en voi suuttua siitä, jos joku puhuu virolaisesta ja Virosta. Suomen kieltähän se vaan on (:

   Lainaa

  34. Tulos: -3 (19 ääntä)
   Siis toi on just niin tyypillistä, että ihmiset ottaa koko keskustelusta yhden sanan ja alkaa sen ympärillä kiistellä tuntitolkulla. Suurin osa kommentin jättäneistä on aivokapasiteetiltä yhtä tyhmiä kun alkuperäisen tekstin kirjoittajat. Odotan innolla milloin te alatte kiistellä minkävärinen kakka on...huh huh

   Lainaa

  35. Ville_manninen 22.2.2011 22:30
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Suomalaisilla näköjään pipi päässä.

   Lainaa

  36. Tulos: -15 (17 ääntä)
   EESTI EESTI EESTI TAHDON SINNE PERKELEESTI!

   Lainaa

  37. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Itse olen joskus muutama vuosi sitten jutellut tutun (vanhempi virolaismies) kanssa kumpaa tulisi käyttää. Hän oli sitä mieltä, että ehdottomasti suomalaiset käyttää Viroa, kun se suomen kieleen kuuluu. Mutta kuulemma ei myöskään haittaa vaikka suomalainen Viroa Eestiksi kutsuisi. Molemmat siis kelpaa, mutta mieluusti maassa maan kielen mukaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +18 (18 ääntä)
   " Mutta tosiaan, historiassa on tapahtunut ton nimen kanssa pieni kömmähdys, Viru (joo kyllä uulla) on paikka eestissä ja suomalaiset käänsivät sen nimen ja alkoivat kutsua eestiä Viroksi. Ja joo, ehkä se on OOlla kun taas Viru on UUlla, mutta suomalaiset myös kirjoittavat meidän kaupungin nimiä muutenkin väärin. Tartu on suomessa Tartto, Tallinn on Tallinna jne. Suomalaiset nyt tykkää tehdä asioista helpompaa itselleen joten siksi se on muutettu viroksi virusta ettei nyt vaan kellään oo hankaluuksia kääntää kieltään oikeaan asentoon. Mutta ei se nyt ihan ole meidän ongelma jos jotkut ei pidä siitä että suomalaiset puhuvat virolaisista, koska suurin osa meistä ei ole kotoisin Virusta, vaan eestistä. Se on oikeastaan teidän ongelma koska te itse teitte kömmähdyksen historiassa ja aloitte kutsumaan kaikki eestiläisiä yhdellä kaupungin nimellä. En usko et täälläkään suomi olisi ihan tyytyväinen jos suomea kutsuttaisiin kuopioksi ja kaikki suomalaiset olis kuopiolaisia? =) " Entäs sitten Saksa ja Ruotsi? Virolaisetkin tekevät saman virheen: "Ruotsit on vanha kansallisuusnimitys. Suomessa sekä suomen läntisissä lähisukukielissä, kuten virossa ja vatjassa, ruotsi-sanalla viitataan ruotsalaisiin. Ruotsi-sanan arvellaan olevan peräisin muinaisruotsin soutamista tarkoittavasta sanasta, jonka vastine nykyruotsissa on ro. Ruotsin paikannimi Roslagen on samaa juurta ja on alun perin tarkoittanut soutukuntaa." "Suomen kielen sana saksa on syntynyt pohjoissaksalaisen saksien heimon ansiosta. Saksit ja suomalaiset kävivät 1200-luvulta lähtien kauppaa Itämeren alueen ja Pohjois-Saksan hansaliiton piirissä. Saksalaiset hansaliiton kauppiaat esittäytyivät suomalaisille nimellä Sachsen – tästä johtuen sanaa saksa käytettiin ennen suomen kielessä myös merkityksessä kauppamies."

   Lainaa

  39. Tulos: -8 (14 ääntä)
   "Eestiläiset ei muuten sitten tykkää lain kun heitä kutsutaan virolaisiksi. Hieman sama kun venäläisiä sanoisi ryssiksi." Mistä sinä sen tiedät, mistä virolaiset tykkää ja mistä ei? Jos joku sun virolainen kaveri on sulle joskus niin sanonut, tarkottaako se sitten sitä, että kaikki virolaiset olisi sitä mieltä? "Sori vaan, virolaiset, mutta huolehtikaa te omasta kielestänne, suomenkieliset maiden nimet eivät ole teidän asianne." No huhhuh... Mitä helvetin väliä sillä edes on, onko se viro vai eesti? Miksi pitää tästäkin tehdä näin iso asia?

   Lainaa

  40. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Ihan sama.

   Lainaa

  41. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tämä mainittiin tuolla jo aiemminkin, mutta laitanpa minäkin lusikkani soppaan: Näin Virossa useamman vuoden asuneena ja viron kieltä pääaineena opiskelevana, voin sanoa, että sillä suomenkielisellä nimityksellä ei ole mitään merkitystä. Kielitoimisto suosittelee käyttämään virallisissa yhteyksissä maasta nimeä "Viro", mutta "Eesti" on myös ihan sallittu. Viron kielen nimityksestä käytetään samaten muotoja "viro" ja "eesti". Virolaiset eivät myöskään loukkaannu, sanoo heitä virolaisiksi tai eestiläisiksi. :D Olisi omituista, jos he loukkaantuisivat virolaiseksi kutsumisesta, koska se on sentään vanhempi suomen kielen nimitys virolaisille kuin germaanisista kielistä (tai ehkä latinasta) tullut "eestiläinen". Ainakin omat sosiaaliset suhteet Viroon päin ovat säilyneet, käytetään mitä nimitystä tahansa. :) Ja mitä tuohon dialogiin tulee, niin pisti vähän hihityttämään. :D

   Lainaa

  42. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Choo choo! Look, the dumbasstrain arrived!

   Lainaa

  43. Tulos: +9 (11 ääntä)
   kyllä on hyvää keskustelua! kaikki sanoo vuorotellen saman asian ihan kun sitä ei jokainen ois osannu lukea edellisestä/sitä edellisestä/sitä edellisestä kommentista. eka pätijä on se parhain, muuthan voi vaan kopsata sitä ;)

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (5 ääntä)
   svenskat..

   Lainaa

  45. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Joukossa tyhmyys tiivistyy :D

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Ruotsi-Sverige-Sweden Norja-Norge-Norway Viro-Eesti-Estonia jne....

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Eesti Vabariik

   Lainaa

  48. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Meni kaikkien rajojen yli! :D HAHA

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (7 ääntä)
   pinkki kävi äkkiä katsomassa wikipediassa että ei näyttäisi nololta !

   Lainaa

  50. KasumiNeko 2.6.2011 17:06
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   EHKÄ VIROLAISIL ON SAMANLAI KU SUOMALAISIL PAITSI LYHYEMPI : o

   Lainaa

  51. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Huomatkaamme että kaikki on naisia! :D

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mitä per!!.... Onko nämä mokat ihan aitoja, vai onks noin tyhmiä ihmisiä oikeasti olemassa.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (6 ääntä)
   ei hitto mitä urpoja, hyvästi julma maailma en jaxa elää tällaisten kanssa

   Lainaa

  54. Tulos: -4 (6 ääntä)
   mitää ooks noi joku 10 vee?:DD

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Virolaiset saattavat pitää suomen kielen sanaa `Viro` virheellisesä koska sana juontaa juurensa Koillis-Virossa sijaitsevaan historialliseen Virun maakuntaan ja suomen kielessä sana `Viro` on ehkä heidän mielestään kehittynyt tarkoittamaan väärää asiaa. Miltäköhän se kuullostaisi meistä suomalaisista jos esim. norjaksi Lappland tai Sameland tarkoittaisi koko Suomea ja suomalaisia tarkoittava sana perustuisi myös näihin sanoihin? Toki näin ei ole, mutta kuvitellaan vertauksena, Viron kohdalla tilanne on tällainen. Tosin ei tätä tarvitse hävetä, eri kielistä on kyse ja pääasia että tiedetään mistä on kyse. Ei ehkä liity tähän mutta vielä pahempi esimerkki on se että Amerikan alkuasukkaita sanotaan intiaaneiksi koska herra Kolumbus luuli menevänsä Intiaan. Nykyisinhän alkuperäisamerikkalaiset eivät pidä kyseisestä sanasta jos kyse on heistä.

   Lainaa

  56. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Just, oon virolainen. anteeks nyt petturimaisuuteni, mutta mulle se on ykshailee mikskä sitä rakasta kotimaata kutsutaan.., en oo koskaan (paitsi mun mutsi aluks kun muutettiin tänne) nähny pahemmin ketään ketä haittais se "viro" sana... :D

   Lainaa

  57. Tulos: -8 (10 ääntä)
   kuuntelis bilsantunneil..

   Lainaa

  58. Tulos: +9 (11 ääntä)
   kingi jou: kuuntelis bilsantunneil..
   mantsantunneil :D

   Lainaa

  59. Tulos: -9 (9 ääntä)
   eesti, eesti, eesti, kaipaan sinne perkeleesti!!!

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (3 ääntä)
   On mukava huomata miten tiuhaan tällaisia valopäitä sikiää.

   Lainaa

  61. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Maa on Eesti, suomalaiset vain ovat jostain tuon Viron keksineet.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ite olen Virolainen. Ei sillä oo väliä kumman sä sanot Eestiläinen tai virolainen....... Eesti - Viro : Pääkaupunki Tallinn

   Lainaa

  63. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Itkin.

   Lainaa

  64. Yleinen Puuhamies 16.12.2014 7:34
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Mankeli: ei hitto oo todellista, miten idiootteja voi ihmiset olla ?
   Ottaa pähän tämä nykykulttuuri kun mitään ei enää saa kysyä tai olla tietämättä. Kaikki pitäisi nykytekniikan ja internetin aikana jo tietää itsestään tai googlettaa äkkiä ennenkuin vaan sanoo mitään mikä vahingossa voisi olla väärin. Mistä nuo teinitkään kaikkea valmiiksi tietäis josseivät keskustelis keskenään? KVG KVG...

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kyllähh: Maa on Eesti, suomalaiset vain ovat jostain tuon Viron keksineet.
   eesti on viron viro, kuten suomi on suomen suomi. suomen kielessä ei ole sanaa eesti. Eesti on vain viron kielessä.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Luu: Eestiläiset ei muuten sitten tykkää lain kun heitä kutsutaan virolaisiksi. Hieman sama kun venäläisiä sanoisi ryssiksi.
   Helou: Luu: se nyt on aika sama. Maa on suomeksi Viro ja kieli eesti. Se, miksi itse niitä kutsuvat ei vaikuta suomenkielisiin asuihin. Tarkoitat siis virolaisia.
   No voi jeesus. Maa on viro ja kieli on viro!!! Eesti on viro viron kielellä. Eli lyhyemmin: Suomen kielessä EI ole sanaa "Eesti"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: viro, eesti, Tallinna, naapurimaa, hiihtoloma, loma, matka, aurinko, kieli