Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuukautiset koulussa

"Onko moraalisesti oikein ---"
kuukautiset

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -924 (1016 ääntä)
      Hah:D Mutta ihan tohon kysymykseen... Siis jos tarkoitti, että tulee merkintä jos lähtee kesken tunnin vessaan, niin musta se on kyllä tarpeellista. On tytön oma moka, jossei mennyt välitunnilla.

      Lainaa

    2. Tulos: +793 (837 ääntä)
      Tsäh? Mitä helvettiä? Mistä lähin ei oo saanu käydä vessas kesken tunnin? Tietenkin suotavaa ois käydä välitunnilla, mut hätä ei todellakaan lue lakia. Kyl tää maailma on menos johonki iha helvettii asti.

      Lainaa

    3. Tulos: -313 (409 ääntä)
      Kyllä meillä ainakin yläasteella EI saanut käydä vessassa kesken tunnin, koska piti osata hoitaa tarpeensa välkillä;--D

      Lainaa

    4. Tulos: +592 (614 ääntä)
      entäpä jos tytöllä vasta tunnilla alkoi kuukautiset? tai muuta vastaavaa.

      Lainaa

    5. Tulos: +518 (600 ääntä)
      Oonko mä ainut kenen mielestä on jotenkin häiriintynyttä julkisesti jutella yläasteikäisten oppilaidensa kuukautisista...? o_0

      Lainaa

    6. Tulos: +256 (312 ääntä)
      Itse nyt ainakin sain sen käsityksen, että likka ois käyttäytynyt huonosti ja häirinnyt tunnin kulkua ja tuo pohti lähinnä sitä, että se johtuu siitä kun "on se aika kuusta" ja tunteet pinnas. Mirjami o huono trolli.

      Lainaa

    7. Tulos: +260 (276 ääntä)
      jos alkaa menkat kesken tuntia niin ei, pitää istua veressä tunnin loppuun asti.. justiinsa..

      Lainaa

    8. Tulos: +79 (215 ääntä)
      Onneks olen mies.

      Lainaa

    9. Tulos: -291 (365 ääntä)
      Tod harvassa lienevät ne, joiden menkat alkavat sellaisella rytinällä että on välttämätöntä päästä vessaan kesken tunnin. Jos ei edellisellä välitunnilla vielä ollut mitään merkkejä (ja tytöt parin vuoden kokemuksella yleensä tietävät jo pari päivääkin etukäteen mitä on tulossa ja millä aikataululla suunnilleen), ei yhdessä oppitunnissa ehdi mitään dramaattista tapahtua (= korkeintaan alkkarit vähän tahriintuvat). Toki jos koulutyttö ihan hädissään joskus pyytää tämän takia päästä vessaan, kannattanee myös päästää.

      Lainaa

    10. Tulos: +112 (134 ääntä)
      oon yläasteel ja meil kyllä saa käydä vessassa kesken tunnin jos ope antaa vaa luvan. ei kait se nyt voi niin hirveesti tuntii häiritä.

      Lainaa

    11. Tulos: +64 (190 ääntä)
      Ei jeesus, ei tää liittyny mitenkää siihen, että saako kesken tunnin käyä vessassa vai ei. Lähinnä siihen, että saako antaa merkinnän jos oppilas perustelee huonon käytöksensä sillä että hänellä on kuukautiset. Monien naisten mielestä kuukautiset jotenkin oikeuttavat kiukutteluun ja huonoon käytökseen.

      Lainaa

    12. Tulos: +354 (378 ääntä)
      Joillakin on niin runsaat kuukautiset että vuotaa läpi paksummastakin siteestä ja isoimmasta tamponista tunnissa. Joskus voi olla että tuntee että side on rytistynyt niin ettei suojaa, tamponi mennyt vinoon niin että sattuu kun istuu, tai kuukuppi auennut huonosti niin että vuotaa ohi. Joillakuilla kuukautiset aiheuttaa voimakasta pahoinvointia tai niin kovia kipuja että on pakko päästä kävelemään edes vähän. Ja teineillä kuukautiset ei oo mitenkään erityisen säännölliset, ja voivat alkaa odottamatta. Oppitunnit on usein 75 tai jopa 90 minuuttia. Siinä ajassa voi kyllä käydä muutakin kuin että alkkarit vähän sotkeentuu. Kokonaan toinen juttu on se, että tyttö ei todellakaan ole tilivelvollinen opettajalleen siitä, onko menkat runsaat, kuukautissuoja pettänyt vai onko krampit kenties niin kovat että oksettaa. Ei kuulu opelle. Piste.

      Lainaa

    13. Tulos: +96 (132 ääntä)
      luulen kyllä myös, että tässä on ollut kyseessä tunnilla huonosti käyttäytyminen, Johtuen menkkojen aiheuttamista hormooni heittelyistä. eikä vessaan menosta.

      Lainaa

    14. Tulos: +27 (87 ääntä)
      minä kyllä käsitin asian niin, että tyttö on mennyt vessaan. ei mulla ainakaan yläasteella olis tullu mieleen vedota menkkoihin jos käyttäydyin huonosti :o

      Lainaa

    15. Tulos: -91 (125 ääntä)
      Illuusia: Suomen kouluissa oppitunnin pituus on yleensä 45 minuuttia. Toisinaan tuntien pituus saattaa olla 75 minuuttia tai jopa tuo mainitsemanis 90 minuuttia, mutta ei todellakaan usein.

      Lainaa

    16. Tulos: +36 (72 ääntä)
      Ja pitääkö vittu kaikki tommoset julkasta facessa ?!

      Lainaa

    17. Tulos: +55 (83 ääntä)
      j-p: kyllä meillä ainakin yläasteella jokainen tunti oli sen 75minuuttia. että näin :)

      Lainaa

    18. Tulos: -40 (88 ääntä)
      wtf: se on syy kaikkeen. Ylisyöntiin, mielialaheittoihin, väsymykseen, riidan aiheeseen, yliherkkyyteen.. On ees jotain hyvääkin menkoissa.

      Lainaa

    19. Tulos: +15 (69 ääntä)
      Miksöhän en oo ikinä tajunnu vedota menkkoihin, nyt oon yläasteella, ja vois koittaa. Kattoo mitä opettajat sanoo, jotku on aika rentoja täälläpäin. Nomutta, eikö nyt hittovie saa mennä vessaan, jos vuotaa menkat yli tai kauheen epämukava olo. :o (jos tää nyt siitä on kiinni) Toisaalta jos puhe oli huonosta käyttäytymisestä, niin kai se merkintä sitten ihan asiallinen on. Ps. Missä koulussa laitetaan tunninhäirintä merkintöjä? :D :D

      Lainaa

    20. Tulos: +49 (61 ääntä)
      Lö: "Missä koulussa laitetaan tunninhäirintä merkintöjä?" Kaikissa kotikuntani kouluissa. suski: "kyllä meillä ainakin yläasteella jokainen tunti oli sen 75minuuttia. että näin" Tuokin riippuu taas ihan koulusta.

      Lainaa

    21. Tulos: +34 (36 ääntä)
      siis toki riippuu koulusta, mutta kun j-p sanoi ettei todellakaan usein ole tunnin pituus sitä 75minuuttia. niin siihen totesin että meillä oli jokainen tunti 75min. ja se on helsingissä yläasteilla aika yleistä. ala-asteella se ei olisi varmaankaan kovin mahdollista keskittymisen kannalta.

      Lainaa

    22. Tulos: +45 (91 ääntä)
      1. oon ite istunut veressä sen 75 min, meni läpi uusien merkkifarkkujen. onneks oli pitkä toppi, niin ei haitannut. 2. oon siis teini-ikäinen 3. nykyään tiedän milloin menkkani alkavat ja about mihin aikaan. jopa viikkoja etukäteeen. tasaset kun on, eli ei oo syy poistua tunnilta että menkat alkoivat, kun voi varautua etukäteen kun menkat yleensä ilmoittavat itsestään kivuliaalla tavalla. 4. menkat eivät ole syy häiritä tuntia, riehua tai mitään. Menkööt sitten koulun jälkeeen riehumaan ulos YKSIN. Kokemusta on että jos vituttaaa menkkojen takia, on parasta pitää turpansa kiinni.

      Lainaa

    23. Tulos: +17 (29 ääntä)
      ja meidän koulussa laitetaan tunninhairinnästä merkintä, ne kenellä on sähköinen reissuvihko esim WILMA niin niille laitetaan.

      Lainaa

    24. Tulos: -7 (51 ääntä)
      en tie tarkotetaanks täl nyt tätä mut mee koulus jollai tytöl oli menkat ja ruokkiksel joka paikas mihin se istu ni oli iha jäätävä määrä sitä verta eikä se suostunu uskoo et sil oli alkanu menkat vaik sil oli kaikki vaatteet iha siin sotkus ja kaikki pilkkas sitä:D ja varmaa viel seuraavil oppitunneillaki oli tää sama ruljanssi ku ei se tyttö suostunu menee vessaa selvittää sitä....:D että näinkin voi käydä, et ei täl välttämäti tarkotettu mitää kiukutteluu pelkästää.

      Lainaa

    25. Tulos: -40 (64 ääntä)
      Pakko sanoo kerranku tää on musta, et tosi säälittävää oikeest laittaa tälläsii tänne, luulen et moneakaa ei kiinnosta ihmisen KUUKAUTISET, ja en ees tajuu mikä täs nyt on nii hauskaa et pitää kaikkien nähtävil laittaa, ei mikään. tälläset oikeesti loukkaa ihmisii. ja voin sanoo et kyse ei oo ollu mistään noista mitä ootte arvaillu, vaan ku sitä ei tiedetä mikä on syy. en sano muutaku et kyl on jotkut ihmiset niin PERKELEEN nolife jos täytyy toisten asioita julkasta netissä kaikkien ihmisten nähtäville, herätkää!!!!!

      Lainaa

    26. Tulos: -34 (50 ääntä)
      Voiskohan sitä saada jälki-istuntoa koulun omaisuuden pilaamisesta jos verta valuu penkille asti ja jämähtää siihen... Just sayin'.

      Lainaa

    27. Tulos: +62 (78 ääntä)
      Ei vittu nyt menee yli...TÄYTYY opettajan ymmärtää että joillakin se on nii hankalaa ettei auta vaiika kävis välitunnilla vessassa vaan pitää käydä saamari puolentunnin välein nimim. kokemusta!!

      Lainaa

    28. Tulos: +29 (39 ääntä)
      no menee taas toi opettajien touhu yli.... kyllä meilläpäin on aina saanut vessassa käydä ilman mitään merkintöjä! varsinkaan jos ei jatkuvasti siellä ramppaa, välilhän ne naris siitä mut ihan vitun sama!

      Lainaa

    29. Tulos: +51 (55 ääntä)
      Kävipä oman luokan kanssa samanlainen tapaus kun opettaja intti vastaan, kun eräs kyseisestä vaivasta kärsivä naispuolinen henkilö ei päässyt tunnin aikana vessaan.

      Lainaa

    30. rosenttiina 31.3.2011 18:46
      Tulos: +64 (64 ääntä)
      Paula, voi olla että menkat menee miten haluaa ei kalenterin mukaan viellä kun on 30 vuotias....

      Lainaa

    31. rosenttiina 31.3.2011 18:49
      Tulos: +31 (37 ääntä)
      J-P kokeiden aikana luokasta ei saa poistua vessaan ja kysymisestä saattaa seurata hairintamerkintä, kokeessa voi mennä jopa 3 tuntia, mietis siinä sitten.... (Tästä oma kokemus.)

      Lainaa

    32. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Meillä ei ykä-asteella saanu lähtee kesken tunnin ( 45 min.) vessaan, paitsi naiset yhden kerran kuussa. Amiksessa oli vessa luokassa :P

      Lainaa

    33. Tulos: +33 (43 ääntä)
      Mäkin ymmärrän jos kyse on kiukuttelusta tms. kun tunteet on usein pinnassa menkkojen aikaan. kyllä jokaisen pitäis kuitenkin pystyy ne hillitsemään tunnilla, toki paha sanoa kun itellä nyt ei niin dramaattisia mielialanvaihteluita oo. mut mä ajattelin eka et kyse on siitä että saako kesken tunnin lähteä vessaan kun on menkat... mun mielestä ehdottomasti pitää saada. ihan käsittämätöntä jos ope ei anna lupaa lähteä vessaan sillon kun on pakko. itselläni esimerkiksi on suolistosairaus, joka voi joskus aiheuttaa _tosi_ äkillisen vessahädän ja sillon vaan on pakko päästävä ja mä en voi sille mitään, olisin aika pulassa jos mun lukiossa olis niin tiukkapiposia opettajia ettei ne päästäis... ja ei menkatkaan viel lukio-iässä läheskään aina oo säännölliset tytöillä, ja yleensä lukioissa tunnit on 75min.

      Lainaa

    34. Tulos: -79 (85 ääntä)
      Huoh vähänkö ootte tyhmiä??? luuletteko, et kun tunnil alka menkat, se veri jotenki valuu heti tuolille tjv.. -_- voi olla jopa tunninkin pääsemättä vessaan, ainaki jos on mustat housut...

      Lainaa

    35. Tulos: +25 (39 ääntä)
      Joten kannattaa käyttää mustia housuja, oli materiaali mitä tahansa ei veret _jotenkin valu_ läpi!

      Lainaa

    36. Tulos: -45 (57 ääntä)
      haha. mee koulus o seiskal semmone tyttö jol vissiinki alko menkat keske koulupäivä, sil oli keltane paita ja sinine toppi siel al ja ne oli punasii persee kohalt. no kaikki tietty alko osottelee sitä ja juttu levis iha vitu nopee. sit se istu jokasee penkkii mitä koulu käytävil ja luokissaki mis se oli istunu ni niihi kohtii mis se oli istunu ni jäi punaset jäljet. tietty se nimettii heti menkkatytöks. eikä meiä koulus päästet keske tunni vessaa, jos o semmone oppilas mikä esim. tupakoi tai on jotenki "häirikkö" ni niit ei päästet vessaa mut sit ku kiltti tyttö kympi oppilas pyytää et pääseks vessaa ni toki heti jotku harvat opettajat päästää. ja meil o 50min ruokavälkkä ja siit ajast saa sisäl ol ensinmäiset 30min ja sit joutuu menee ulos loppuvälkäks, oli sit talvi tai kevät. mee ny syömää saatana ku siel o heti kauheet jonot ja niis kestää ja sit ku pääset pöytää istuu ja syömää ni siinki menee aikaa ni ei oikeestaa ees ruokavälkäl saa käyd vessas. ja ku ruokkis loppuu ni ei siinkää ehi käymää ku opet tulee heti melkee ku kellot soittaa ja sit ne laittaa myöhästymismerki jos o ollu vessas. -.- näin meil -.-

      Lainaa

    37. Tulos: -5 (15 ääntä)
      lisään viel et meil tunnit kestää 45min ja tos lukion puolel 75min, meil o välkät ja ruokkis eri aikaa koska muute ois liia sekavaa

      Lainaa

    38. Tulos: +57 (63 ääntä)
      Kyllä joissain yläasteilla on 75 min oppitunnit. Ja aikuisilla naisillakaan ei aina ole säännölliset menkat. Tytöt, joilla on helpot menkat, sekä pojat, olkaa hyvä ja pitääkää turpanne kiinni muiden kuukautisista. (Itse en kuulu kumpaankaan ryhmään.) Esimerkiksi Paulan kommentti tuossa alussa on täysin virheellinen!

      Lainaa

    39. Tulos: +40 (46 ääntä)
      meiän yläasteella 60 min oppitunnit, ja mun menkat (vaikka oonkin harvinainen yksilä) alkaa täysin varottamatta (joskus vatsa vitun kipee n .5 min ennen ku alkaa. Vuodan kuin seula heti alusta asti ja kyllä, valkoset farkut tahriintu vereen yhden oppitunnin aikana kun kusipää fyssanmaikka ei päästänyt vessaan. Tuoliin ei jäänyt (onneks!!) jälkiä, sidoin sit vaa mustan bolerotakin vyötärölle ja juoksin vessaan... Niitä on n. 300:n oppilaan koulussamme (noin puolet tyttöjä eli n. 175 kpl, menkat noin joka viidennellä koko ajan eli koko ajan noin 35 tyttöä tarvitsee vessaa) 8 kpl (!!!, per sukupuoli)

      Lainaa

    40. Tulos: +36 (36 ääntä)
      mirjami: Jos menkat alkaa kesken tunnin ni ootellaanko sit koko tunti et pääsee vessaa ?

      Lainaa

    41. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Meillä ainaki on niin, että yleensä tytöt pääsee vessaan, mutta pojat ei. Niien pittää käyä välitunnilla. Ja tytöillekki ylleensä sanotaan, että jos on aivan pakko tms.

      Lainaa

    42. Tulos: -11 (19 ääntä)
      heha: Meillä pojat pääsi, tytöt ei :/

      Lainaa

    43. Tulos: +13 (33 ääntä)
      Ettekö te nyt ihmiset TAJUA tuota sarkasmia? :D:D tässä mistään vessakäynneistä ole kysymys, vaan siitä että koulutyttö räjähtää seinille

      Lainaa

    44. Tulos: +4 (14 ääntä)
      kaikki nussii vaan pilkkua

      Lainaa

    45. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Mirjami: Hah:D Mutta ihan tohon kysymykseen… Siis jos tarkoitti, että tulee merkintä jos lähtee kesken tunnin vessaan, niin musta se on kyllä tarpeellista. On tytön oma moka, jossei mennyt välitunnilla.
      Siis tä, et voi oikeesti olla tosissas?! Et oo miettiny vissii siltä kannalta että hilloviikot voi sattumoisi alkaa hetkenä minä hyvänsä, harvemmi niitä pystyy tiettyy kellonaikaa tilaamaa..

      Lainaa

    46. Tulos: -33 (39 ääntä)
      Illuusia: Joillakin on niin runsaat kuukautiset että vuotaa läpi paksummastakin siteestä ja isoimmasta tamponista tunnissa. Joskus voi olla että tuntee että side on rytistynyt niin ettei suojaa, tamponi mennyt vinoon niin että sattuu kun istuu, tai kuukuppi auennut huonosti niin että vuotaa ohi. Joillakuilla kuukautiset aiheuttaa voimakasta pahoinvointia tai niin kovia kipuja että on pakko päästä kävelemään edes vähän. Ja teineillä kuukautiset ei oo mitenkään erityisen säännölliset, ja voivat alkaa odottamatta. Oppitunnit on usein 75 tai jopa 90 minuuttia. Siinä ajassa voi kyllä käydä muutakin kuin että alkkarit vähän sotkeentuu. Kokonaan toinen juttu on se, että tyttö ei todellakaan ole tilivelvollinen opettajalleen siitä, onko menkat runsaat, kuukautissuoja pettänyt vai onko krampit kenties niin kovat että oksettaa. Ei kuulu opelle. Piste.
      Yhessäkään koulussa, mitä mä tiedän, oppitunnit ei kestä noin kauan, normi pituus on 45min, ellei sitten pidetä kaksoistuntia..

      Lainaa

    47. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Yhessäkään koulussa, mitä mä tiedän, oppitunnit ei kestä noin kauan, normi pituus on 45min, ellei sitten pidetä kaksoistuntia..
      Taidat olla vielä peruskoulussa?

      Lainaa

    48. Seppo (Nimi muutettu) 7.12.2011 15:53
      Tulos: +9 (15 ääntä)
      ^Eikös tässä puhuttukin yläasteesta?

      Lainaa

    49. Tulos: -46 (52 ääntä)
      : Miksöhän en oo ikinä tajunnu vedota menkkoihin, nyt oon yläasteella, ja vois koittaa. Kattoo mitä opettajat sanoo, jotku on aika rentoja täälläpäin. Nomutta, eikö nyt hittovie saa mennävessaan, jos vuotaa menkat yli tai kauheen epämukava olo. (jos tää nyt siitä on kiinni) Toisaalta jos puhe oli huonosta käyttäytymisestä, niin kai se merkintä sitten ihan asiallinen on. Ps. Missä koulussa laitetaan tunninhäirintä merkintöjä?
      meidän koulusssa ? se on normaalia. täällä koulussa tyttö viittaa ja sanoo että kuukautiset on alkanut, silloin yleensä opettaja antaa laatikosta siteen ja tunti keskeytetään siksi aikaa että tyttö laittaa siteen paikoilleen. ( SIDE LAITETAAN OMALLA PAIKALLA) joskus vähän hävettää että pojat näkee mun emättimen.. :D yleensä pojat vaa kiihottuu ku näkee naisen sukupuolielimen ! :p omalla paikalla on semmonen valkonen rulla verho :) MIKSI PITÄÄ MENNÄ VESSAAN LAITTAAN SIDE?! XD aika outoa? nimim. emätin tyttö;)

      Lainaa

    50. Tulos: -23 (23 ääntä)
      T: jos alkaa menkat kesken tuntia niin ei, pitää istua veressä tunnin loppuun asti.. justiinsa..
      Nii siis ihan samaa mieltä että kyl siel vassas pitäis saada käydä jos ne kuukautiset alkaa mutta tuskin sitä verta niin paljon tulee sen yhden tunnin aikana et sinne hukkuu.

      Lainaa

    51. Lentopelkoinen 3.3.2013 10:33
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      merkku: meidän koulusssa ? se on normaalia. täällä koulussa tyttö viittaa ja sanoo että kuukautiset on alkanut, silloin yleensä opettaja antaa laatikosta siteen ja tunti keskeytetään siksi aikaa että tyttö laittaa siteen paikoilleen. ( SIDE LAITETAAN OMALLA PAIKALLA) joskus vähän hävettää että pojat näkee mun emättimen.. yleensä pojat vaa kiihottuu ku näkee naisen sukupuolielimen ! :p omalla paikalla on semmonen valkonen rulla verho MIKSI PITÄÄ MENNÄ VESSAAN LAITTAAN SIDE?! XD aika outoa? nimim. emätin tyttö;)
      Mitähän vittua?:D //kyllä meijän koulussa mennään vessaan kesken tunnin, kunhan siitä ilmotetaan...:D

      Lainaa

    52. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Paula: Tod harvassa lienevät ne, joiden menkat alkavat sellaisella rytinällä että on välttämätöntä päästä vessaan kesken tunnin. Jos ei edellisellä välitunnilla vielä ollut mitään merkkejä (ja tytöt parin vuoden kokemuksella yleensä tietävät jo pari päivääkin etukäteen mitä on tulossa ja millä aikataululla suunnilleen), ei yhdessä oppitunnissa ehdi mitään dramaattista tapahtua (= korkeintaan alkkarit vähän tahriintuvat). Toki jos koulutyttö ihan hädissään joskus pyytää tämän takia päästä vessaan, kannattanee myös päästää.
      Kyllä ittelläni vielä 11 vuoden kokemuksen jälkeenkin tulee menkat joskus yllättäen ja sellasella runsaudella että siinä ei kyllä neuvotella yhtään. Kaikilla ne ei ole niin säännölliset että tietäisi päivälleen millon alkaa eikä niistä aina tule mitään etukäteis varotuksia.

      Lainaa

    53. irokeesiankka 14.8.2014 22:26
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Meillä oli yläasteella miesopettaja, joka päästi tytöt kesken tunnin vessaan mutta poikia ei. Perusteluiksi sanoi, että naisilla ihan omat syynsä käydä vessassa kesken tunnin.

      Lainaa

    54. Tulos: +3 (3 ääntä)
      rosenttiina: J-P kokeiden aikana luokasta ei saa poistua vessaan ja kysymisestä saattaa seurata hairintamerkintä, kokeessa voi mennä jopa 3 tuntia, mietis siinä sitten…. (Tästä oma kokemus.)
      Meijän koulus ainaki saa käyä kokeen aikana vessas, et ei oo onneks sillee paha. Itelläin ei oo onneks kokeen aikan tullu mitää hirveet asiaa vessaa :D

      Lainaa

    55. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Meillä ALA-ASTEELLA ei saanut mennä vessaan kesken tunnin. Jäi traumat ku alle 10v joutu puolet tunnista kiemurtelee naama punasena. Olisin voinut käydä ennen tuntia, mutta sitten olisin myöhästynyt ja vielä suurempi haloo.

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Lisättäköln vielä, että kyseinen opettaja sai potkut. Ehti opettaa meitä kaksi vuotta, syytä potkuille en tiedä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koulu, kuukautiset, tuntihäirintä