Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Egypti puhuttaa (jatkuu!)

"Onks Egypti muka Afrikassa?"
Päivitys: Tämä juttu sai jatkoa... Egypti Afrikassa valaistus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 187 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +727 (745 ääntä)
   Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Eikö kouluissa enää oikeesti opeteta muuta ku erikeepperin käyttöä?

   Lainaa

  2. Tulos: -77 (205 ääntä)
   ... Ja mä vielä tunnen tämän Veeran :D:DDD

   Lainaa

  3. Tulos: -564 (648 ääntä)
   miks tää mun juttu on tääl? =D ei koulus opeteta et missä egypti sijaitsee tai et mikä on joku bruttokansantuote =DD

   Lainaa

  4. Tulos: +520 (530 ääntä)
   Kyllähän koulussa muuten opetetaan missä Egypti sijaitsee ( ala-aste, viim. 7.lk maantieto ) ja mikä on bruttokansantuote ( 9.lk, yhteiskuntaoppi). Ei jeesus auttakaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +250 (254 ääntä)
   Kyllä meillä vain vielä tässä pari vuotta sitten ainakin opetettiin, että missä se Egypti on ja mikä on bruttokansantuote.... Suomen sijainti tiedettiin ja osattiin näyttää kartalta ennen sitä ensimmäistä luokkaa.....

   Lainaa

  6. Tulos: +174 (182 ääntä)
   mitähän te siellä koulussa nykyisin oikein teette :D t. vm-84

   Lainaa

  7. Tulos: +139 (153 ääntä)
   mä oon koulussa oppinu jopa..... Etelä-Amerikan maista! ..voin oikeesti kertoo, ettö joka ainoo mua opettanu opettaja repis niin verkkarinsa näistä. onks ihmiset tyhmenny vai opettajat huonontunu vai mitä helvettiä.... valtio = maa, btw. Ihkuu.

   Lainaa

  8. Tulos: +160 (170 ääntä)
   Et voi olla sama Veera, jonka status tää on. Ei kukaan normaali ihminen kehtais tunnustaa kirjoittaneensa tota! Maa, valtio, bruttokansantuote, Afrikka. Tosi vaikeita asioita. Mulle on ainakin opetettu ala-asteella. Ihan uskomatonta!! FACEPALM.

   Lainaa

  9. Tulos: +229 (233 ääntä)
   Ongelma lienee siinä että siellä tunnilla pitäisi oikeasti kuunnellakin, eikä vain räplätä sitä iPhonea. Ei voi opettajaa syyttää jos ei ole tätäkään vähää käsitystä maantiedosta, saati jos ei edes tiedä mikä on valtio. Tää on jo sen verran surullista etten tiedä jaksanko edes nauraa.

   Lainaa

  10. Tulos: -8 (184 ääntä)
   Ei hitto mitä imbesillejä voi olla olemassa! Noin vammaset pitäisi lopettaa, etteivät vaan jatka sukua samanlaisilla ääliöillä!

   Lainaa

  11. Tulos: -215 (251 ääntä)
   "normaali ihminen" =D ai nyt en oo normaali ihminen ku en tienny noist jutuist? aivann =DD

   Lainaa

  12. Tulos: +153 (169 ääntä)
   Et tiennyt, mikä Egypti on. Herranjestas Egypti on kuitenkin se maa, missä on pyramidit ja kaikki muinainen mahtavuus. Surkealla tolalla on pään kunto. Ala-aste uusiks.

   Lainaa

  13. Tulos: -175 (199 ääntä)
   =DDD

   Lainaa

  14. Tulos: +289 (295 ääntä)
   hyvä veera, normaalilla ihmisellä kommentoija tarkoitti luullakseni henkilöä, joka tietää keskimääräisen määrän asioita, joita koulunkäynti ikäluokallesi asettaa. kukaan "normaali ihminen" ei kehtaisi tunnustaa, ettei tiedä valtion tarkoittavan samaa kuin maa, tässä yhteydessä. Eikä kehtaisi ihmetellä onko egypti afrikassa. Kumpainenkin asia on todellakin yleissivistystä, joka ikäiselläsi pitäisi olla jo "täysin hallussa", peruskoulun käytyäsi. Repetitio est mater studiorum. (latinaa, jota en ole lukenut sanaakaan. merkitys löytynee wikipediasta.) en tarkoittanut myöskään syytellä opettajia, heidäthän on ihan täysin riisuttu aseista; kiireellä ja kurinpitotoimien poistamisella.... eihän oppilaalle voi enää sanoa, kuin: "noh, noh.. olkaahan kiltisti" ilman, että tulee seuraamuksia. koulussa ollaan siksi, että opitaan. se on se oppivelvollisuus. perkele, kuulostan ihan vanhalta tädiltä, enkä ole edes 30v. :D *kaivaa kukkahattunsa

   Lainaa

  15. Tulos: +139 (153 ääntä)
   semmosta se on kun viikonloput vietetää ryypätessä, pakollahan siinä äo laskee. sen vielä jotenki ymmärtää, ettei tiedä mikä on bruttokansantuote, mutta jos ei tiedä että valtio ja maa on sama asia tai egypti sijaitsee afrikassa niin herätys pahvit.

   Lainaa

  16. doublefacepalm 1.2.2011 16:02
   Tulos: +112 (114 ääntä)
   Kyllä tuommoset asiat kuuluu aivan jokaisen, toistan, aivan jokaisen, aikuisen ihmisen yleistietoon. Ja koska tuonkin threadin jäsenet ovat nähtävästi jo peruskoulun oppivelvollisuuden suorittaneet, luettakoon heidät siltä osin aikuisiksi.

   Lainaa

  17. Tulos: +63 (93 ääntä)
   Ei v¡ttu että joku voi olla oikeesti tyhmä..Meille ainaki opetettiin jo ala-asteella missä on egypti. Ja toisekseen bruttokansantuote käydään viimestään 7.lk

   Lainaa

  18. Tulos: +57 (71 ääntä)
   Normaalia tyhmempi, ainakin.

   Lainaa

  19. Tulos: +17 (57 ääntä)
   Minkähön takia luulette että esim Washington tai New york tai vaikkapa Michigan on OSAVALTIO????? Noh koska ne on osa valtiota eli osa maasta nimeltä yhdysvallat! Ihmiset näköjään oikeest tyhmenee, koska ei nuoriso enää nää mitään muuta ku mtv reality sarajoija ja hyvä jos ne ees tietää kuka on Suomen presidentti :D

   Lainaa

  20. Tulos: -36 (48 ääntä)
   -98 vuonna syntyneet ovat tällä hetkellä kuudesluokkalaisia ..

   Lainaa

  21. Tulos: -141 (171 ääntä)
   no älkää olko noin vakavissanne =DD

   Lainaa

  22. Tulos: +125 (125 ääntä)
   Huolestuttavinta on ehkä tuo "ei mun äitikää tiennyt". Onneksi nämä isänmaan toivot (mukaanlukien ne tällä sivustolla jotka ei tiedä miksi itsenäisyyspäivää vietetään) ehkä joskus tajuavat että olisi sittenkin kannattanut ehkä opetella oppimaan, äitinsä ei näköjään sitä ole tajunnut. :(

   Lainaa

  23. Tulos: +111 (119 ääntä)
   Suomessa pitäisi järjestää tasokokeet yleistiedosta. Koe olisi aina keväisin, ennen lukuvuoden loppua, tasokokeen ja muiden arvosanojen perusteella pääsisi sitten luokalta. Kokeita olisi ihan ensimmäiseltä luokalta lähtien, kokeen vaikeus yms. vastaisi ikätasoa.

   Lainaa

  24. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Omasta mielestä oli ala-asteella tosi vajaa luokka mutta kyllä ne jo sillon ois tän tienny. En vaan tajua miten 16-vuotias voi olla niin tyhmä ettei tiedä edes mikä on valtio tai missä Egypti sijaitsee.

   Lainaa

  25. Tulos: +66 (74 ääntä)
   niin siis.. Yhdysvallathan tosiaankin koostuu useista yhteenliittyneistä valtioista? Michigan on siis oma "valtio valtion sisällä" (United States of America), joskin monet sekottelee huolestuttavasti kaupunkeja osavaltioihin, mihin dace viittaskin. Samalla tavalla Ahvenanmaa on ikäänku osavaltio... tuo osavaltioihin jakautuminenhan mahdollistaa mm sen, että osassa amerikkaa on voimassa kuolemantuomio ja osassa ei. en mä muuten ottas vakavasti, mutta ihan oikeesti oon huolissani siitä, että jengi ei enää osaa ku ajaa mopoautolla ja juoda es...... -.-

   Lainaa

  26. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Mä luulin olevani idiootti kun en tunnistanu kuvasta finlandia taloa, mut tää alkaa kyl olee jo tosi huonosti.

   Lainaa

  27. Tulos: -106 (138 ääntä)
   joka päivä oppii uutta =DD

   Lainaa

  28. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Kyllä meillekkin silloin ala-asteella ja ylä-asteella on opetettu noita asioita.On se kumma kun ei nykypäivänä enää tiedetä niitten käsitystä mitä ne on.

   Lainaa

  29. Tulos: +58 (72 ääntä)
   ei luoja mitä idiootteja. rupes oikeen ahdistaa.. toivottavasti tajuaa edes hävetä

   Lainaa

  30. Tulos: -32 (88 ääntä)
   miia: on se kiva et yrität pätee osaamisellas.. voisit kyl ite mennä takas sinne YLÄASTEEN äidinkielen tunneille :) Mikään ei ärsytä yhtä paljon kuin yhdyssanavirheet.

   Lainaa

  31. Tulos: +89 (117 ääntä)
   Jopa 5-vuotias poikani tietää missä on Egypti, eikä ole edes vielä esikoulussa. Pissaliisa tainu impata liimaa ja räpeltänyt kännykkää, joko koulunpenkillä tai sitten silloin kun aivoja jaettiin.

   Lainaa

  32. Tulos: +88 (88 ääntä)
   Hahahah :D Tulee vähän mieleen mun tuttu +20v joka tossa taannoin ihmetteli ääneen että onko se Obama nyt sitten koko Amerikan presidentti ja että mikä se USA oikeastaan on. Luuli raukka että Obama hallinnoi kaikkea Chilen eteläkärjestä Kanadaan asti.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (100 ääntä)
   Olen tällä hetkellä yhdeksännellä luokalla ja tiedän mitä BKT tarkoittaa. Jos nuo kuvien vieressä olevat numerot meinaavat kysyjän ikää, eli 16, en voi kuin sääliä. Jätä se tupakka ja alkoholi vähän vähemmälle ja sivistä ittees, voin hyvin kuvitella että näistä jompaa kumpaa tai kumpaakin käytät. Ja sitte viel noi " XD " hymynaamat voisi lailla kieltää, tyhmyyden merkki. Vau, tulipas hyvä olo!

   Lainaa

  34. Tulos: -115 (141 ääntä)
   ai "XD" on "tyhmyyden merkki" ? =D

   Lainaa

  35. Tulos: -33 (113 ääntä)
   Eivätpä nämä kommentitkaan täällä paljon sydäntä lämmitä. Tässä on kyseessä nuori haavoittuva ihminen, joten ottakaa huomioon tälläisen kommentointikulttuurin vaikutus muihin ja kasvakaa pliis aikuisiksi. Jos nuoret tyhmenevät, niin siitä nyt ei nuoria ainakaan voi syyttää! Ja ihan tosissaan, ette voi yleistää kaikki nuoria tyhmiksi, vaikka tämänkin kommentin jättäminen antaa epäilyksen aiheita omasta mielenterveydestäni. Internetin ei pitäisi olla mikään villi länsi. Hyvä Veera, tyhmää kysymystä ei ole!

   Lainaa

  36. Keskivertaista intellektuellimpi sekä verbaalisesti keskivertoa korkeammalle sijoittuva valioyksilö 2.2.2011 3:30
   Tulos: -63 (137 ääntä)
   VOI VITUN VATIPÄÄT TE JAKSATTE VALITTAA :DDDDDDD Vai että hymiöiden käyttö kertoo älykkyydestä, huhhuh mitä paskanjauhamista. Voitte antaa niitä tietolähteitänne, kiitos. Ja ''Jonttu95'' jolle juuri on selitetty bruttokansantuotteesta tulee aivan turhaan pätemään tänne. :D Mua enemmän hävettää se, kuinka typerästi ihmiset käyttäytyy muita kohtaan, ku se ettei joku tiedä BKT:n merkitystä.

   Lainaa

  37. Tulos: -37 (51 ääntä)
   what are you talking about guys am Egyptian what do u wanna ask ??

   Lainaa

  38. Mr. Mallorca 2.2.2011 11:07
   Tulos: +34 (54 ääntä)
   Ei jumalauta.. tähän tämä maa on menossa, kun kaikki nuoret on mitä lie ihqu pissiksiä mitkä ei tiedä mistään mitään.

   Lainaa

  39. Tulos: +49 (57 ääntä)
   @erasmus: Isompana ongelmana näen sen, että jos ei näille tyhmeneville nuorille kukaan koskaan kerro, että nyt ollaan menossa metsään ja rajusti, niin he jatkavat samaa rataa seuraavat 40 vuotta. Heidän elämänsä tulee olemaan todella vaikeaa, jos heidän yleissivistyksensä pysyy tuolla tasolla. Ja jos oppimiskyky on todella niin huono, etteivät tällaiset perustiedot millään pysy muistissa, niin sitten ainakin kannattaa opetella taito pitää hölmöydet itsellään eikä jakaa niitä kaikelle maailmalle. Esimerkiksi: jos tuntuu siltä, ettei tiedä onko Egypti Afrikassa, asia kannattaa tarkistaa vaikkapa Wikipediasta, eikä paljastaa idiotismiaan koko maailmalle Facebookin välityksellä.

   Lainaa

  40. Tulos: +55 (61 ääntä)
   mr.mallorcalle tiedoksi että KAIKKI nuoret eivät ole näin tyhmiä

   Lainaa

  41. Tulos: -165 (191 ääntä)
   siiiis aika vitun pissiksii ollaa ku ei tiietä onks egypti afrikassa :OOOOOOOO! siis ihan vitun hienoo et te sentää tiiätte missä se on, kyllä huomaa et suomalaiset ottaa kaiken nii tosissaa et huhhuh : DD ei voi ku nauraa näille teijä kommenteille.

   Lainaa

  42. Tulos: -132 (152 ääntä)
   go sonja =D

   Lainaa

  43. Tulos: +68 (68 ääntä)
   haha, näille kommenteille pitäis perustaa oma sivusto... mulla menee kyllä totaalisesti usko suomalaisiin nuoriin, vaikka olen itsekin sellanen. siis kyllä meillä vaan pidettiin hirveet kokeet ala-asteella ihan JOKASESTA afrikan maasta. piti osata sijottaa tyhjälle kartalle pieninkin pläntti. yläasteellakin näitä vielä kerrattiin ja lukiossa se nyt oli selvää että jokanen tietää edes suurinpiirtein missä jokin maa sijaitsee, puhumattakaan historiallisesti merkittävästä egyptistä. BKT:sta en sano mitään kun sekin on moneen kertaan opetettu. aaagh en kestä

   Lainaa

  44. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Ei voi muuta sanoa kuin että säälittävää, kuinka alhainen jonkun yleissivistys voi olla. "siiiis aika vitun pissiksii ollaa ku ei tiietä onks egypti afrikassa :OOOOOOOO! siis ihan vitun hienoo et te sentää tiiätte missä se on, kyllä huomaa et suomalaiset ottaa kaiken nii tosissaa et huhhuh : DD ei voi ku nauraa näille teijä kommenteille." Sonja: tossa vaiheessa tajuisin ainaki lopettaa oman tyhmyyden kailottamisen... Toivon, että tää koko homma valaisi teidän pääkoppia ees sen vertaa, että todellakin kaivatte sen maailmankartan esille. :) Tässä ei ole muuta naurettavaa kuin se, että olette KUUSITOISTAVUOTIAITA, eri asia jos olisitte ekaluokkalaisia, jotka todellakin saisi ihmetellä, missä se surullisenkuuluisa Egypti sijaitsee... Armoa.

   Lainaa

  45. Tulos: +34 (48 ääntä)
   Mitäköhän teistäkin tulee "isona"?

   Lainaa

  46. Tulos: +57 (57 ääntä)
   afrikantähteä pelattiin heti sitten ku erotettiin pallo kuutiosta. eikä todellakaan kysyvä tieltä eksy.

   Lainaa

  47. Tulos: -11 (25 ääntä)
   hmmm... mut mikäs se oli että vähennettäis taas noita niinkun maailman tärkeimpiä aineita koulussa, eli lukuaineita... joissa on muunmuassa maantieto, hissa, äikkä, matikka jne ja tilalle enemmän valinnanvaraa.. mm kuvataidetta. ja kasvatus.... ääh. riittää ehkä et ite tiedän mitä mietin.

   Lainaa

  48. Tulos: +66 (80 ääntä)
   Juu nauramallahan kaikesta selviää. Myötähäpeän määrä on suuri. "siiiis aika vitun pissiksii ollaa ku ei tiietä onks egypti afrikassa :OOOOOOOO!" Siis huomaatko, että sen huomaa jo pelkästään kirjoitustyylistä. Iän voi arvella jo pelkästään hymiöiden naurettavasta määrästä ja isojen kirjaimien uupumisesta. Ja ah niin kauniin kirosanan käytöstä tekstistä. Tytöt on vähän heikoilla.

   Lainaa

  49. Tulos: +38 (56 ääntä)
   Ja Suomen koulustus on huipputasoa?

   Lainaa

  50. Ylioppilas 2.2.2011 15:08
   Tulos: +32 (42 ääntä)
   @Dace: Ihan ohimennen vain, Washington on osavaltio Yhdysvaltojen luoteisosassa ja Washington DC on kaupunki.

   Lainaa

  51. Salamanteri 2.2.2011 15:18
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Dace, mikähän idea tuossa osavaltiojutussasi oli? New York kun on osavaltio samoin kuin Michigan...

   Lainaa

  52. Tulos: +11 (41 ääntä)
   Lapset lapset. muistakaa että osa egyptistä sijaitsee myös Aasian puolella joka saattanee sekoittaa pissisten päät... sori pienten päät.

   Lainaa

  53. Tulos: -118 (134 ääntä)
   me ei olla kyl mitää pissiksii mut kiitos tiedosta kuitenki =)

   Lainaa

  54. Tulos: +77 (83 ääntä)
   Pissiksiä tai ei, juntteja kuitenkin. Jos ei 16-vuotias tiedä missä on Egypti ja mikä on bruttokansantuote, on jotain mennyt koulutuksessa päin v¡ttua. Ja hymiöiden käyttö itsessään ei ole lapsellista tai tyhmää, vaan niiden liioiteltu käyttö.

   Lainaa

  55. Tulos: +76 (106 ääntä)
   Onnea tytöt. Eiköhän teistä ihan hyviä parturikampaajia ja yh-äitejä vielä tule. Parempi vain, että tulevaisuudessa ette kuluta päätänne näillä isoilla asioilla, vaan säästelette paukkuja sinne tulevaisuuteen kun pähkäilette, että mitä eroa on atrian punaisella ja hk:n sinisellä, kun valmistatte taaperoillenne taas niitä makkaraperunoita.

   Lainaa

  56. eipahallamut.. 2.2.2011 17:43
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   valoja ny :D

   Lainaa

  57. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Miten _kuunteleminen_, _lukeminen_ ja _keskittyminen_ voi olla niin vaikeaa? Ette te nuoret siellä koulussa turhan takia ole. Miettisitte vähän, että kaikkialla ei asiat ole yhtä hyvin kuin täällä Suomessa. Kaikki eivät _saa_ käydä koulua, vaikka kuinka haluaisivat. Suosittelisin teitä ihqupissixii menemään itseenne. Pyytäkää että isi ostaa matkan Afrikkaan, ja eläkää siellä muutama viikko. Ehkä asenne muuttuu?

   Lainaa

  58. Tulos: -25 (57 ääntä)
   Adruano: what are you talking about guys am Egyptian what do u wanna ask ?? Here are some finnish girls wich dont knows where is Egypt or what GDP means or whats differend between land and country. We finnish are so clever nation =)

   Lainaa

  59. Tulos: +46 (58 ääntä)
   Nyt kun tytöt tietävät missä on Egypti, mikä on bruttokansantuote ja että maa = valtio, niin ehkä olisi aika opetella isojen alkukirjainten ja välimerkkien käyttö. Tämä taito kun ei näytä olevan vielä hallussa.

   Lainaa

  60. Tulos: -21 (43 ääntä)
   Maa≈valtio. Esim. Englanti on maa, muttei valtio. Se valtio on Yhdistynyt kuningaskunta. Laasella taas englanti hakusessa: "...some Finnish girls that don't know where Egypt is...", "what's the difference", ja "We Finns are such a clever nation."

   Lainaa

  61. Amiksen opettaja 2.2.2011 20:01
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Surullisinta tässä casessa on se, että Veera, Sonja ja kumppanit eivät suinkaan ole suppean yleissivistyksensä kanssa yksin. Suomalainen peruskoulun "tuotantolinjalta" tulevista "tuotteista" tällä hetkellä ainakin joka kuudes on laadultaan suurin piirtein tällaisia. Monista eri syistä johtuen peruskoulussa ei oppilaita enää nykyisin jätetä luokalleen muuten kuin lapsen vanhempien aloitteesta. Ja kaikkihan sen tietää, että oma lapsi on aina parempi kuin naapurin, joten ei ole mitään tarvetta jättää luokalle; ei vaikka ala-asteen jälkeen ei osaisi vielä sen paremmin lukea kuin kirjoittaakaan. Edellä olevaa taustaa vasten ajatellen ei liene yllättävää, että ammattikouluun päätyvän opiskelija-aineksen heikoin osa ei ammattikouluun tullessaan osaa kirjoittaa ymmärrettäviä lauseita tai osaa kertoa omin sanoin, mitä yhdestä päälauseesta ja yhdestä sivulauseesta muodostuvassa virkkeessä kerrotaan. Tällaisista lähtökohdista on melko mahdotonta selvittää esim. mitä eroa tai yhteistä on maalla ja valtiolla.

   Lainaa

  62. Tulos: +56 (56 ääntä)
   No, jospa tämä kommenttiketju viimein rajoittaa sitä ihmeellistä kuvitelmaa että tyhmyys on jotenkin hitsin coolia. Koska ei se ole, eikä siinä edes ole mitään hauskaa.

   Lainaa

  63. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Minua ihmetyttää asia että minkä ihmeen takia täällä ihmiset alkavat yleistämään "nuorten" typeryyttä. Kyllä joka helvetin ikäluokkaan mahtuu "typeriä " yksilöitä, mutta en menisi täällä netissä sitä yleistämään. Se on vaan SILKKA totuus. MUTTA Kyllä ois kuitenki Veeralla peiliin katsomisen aika ja miettiä että mitäs siellä koulun penkillä OIKEASTI tehdään... Minä olisin sen opiskelun kannalla.

   Lainaa

  64. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Tässä ihan hyvä pelote, sinänsä. Käy koulua tai muutut yhtä tyhmäksi :( meen ite ainaki iha mielellä huomenna.

   Lainaa

  65. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Onk ihmiset oikeesti noin pullossa kasvaneita?

   Lainaa

  66. Tulos: +13 (31 ääntä)
   Komppaan viimeksiä lisättyä kommenttia, mullakaa ei tosiaa ikää ole ku se 16 ja tiedän aivan loistavasti että valtio ja maa on sama asia, tiedän missä Egypti sijaitsee, sekä satun myös tietämään mikä on bkt. Miettikääpäs sitäki samalla, että poltan myös tupakkaa ja harrastin tunneilla puhelimella leikkimistä, mut kyl se jollai tavalla silti se opetus tarttu. JOTEN ÄLKÄÄ YLEISTÄKÖ =)

   Lainaa

  67. Adry Bahgat 3.2.2011 1:31
   Tulos: -28 (50 ääntä)
   Lasse thanks a lot Egypt is in Africa but the true is Egypt in the middle of everywhere cuz we have the Read Sea and this is the best Sea in the world and one of the best diving places in the world is Sharm El Sheikh and Hurghada and we can go to Asia from it ...and we have the Mediterranean Sea, it's like the second best sea in the world and it's between Egypt and Italy and Greece so now we share something with Europe ,,,,and the nile is between many African and Arabian countries so we are in Africa and the middle East ;) and u have 2 know about Egypt a lot cuz it's Jesus' country and all the religions 2 from there. But anyway no one in Egypt knows anything about Finland and u have 2 say it's part of Sweden ;) but Egypt is from 7000 years ago and the first country in the world ;)

   Lainaa

  68. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Ihan oikeesti. Paljastakaa nyt työt että pelleilette. Sen ymmärtäis ettei tiedä jonkun kaukaisen vinkuintian ungabunga-saaren olemassaoloa, mutta EGYPTI. Muumiot, kamelit, pyramidit... Ei ees se etteikö ois kuunnellu koulussa, mutta ettekö te oo ikinä kattonu telkkaria, elokuvia tai lukenu kirjoja tai vaikka ihan sarjakuvia. Egypti on kyllä kuitenkin maana sen verran suosittu aihe dokkareihin, elokuviin, kirjoihin sun muuhun shaibaan, oikeesti. Nyt likat kusettaa. Pakko. Jooko?

   Lainaa

  69. Tulos: +23 (49 ääntä)
   mua hävettää olla samaa eläinlajii noitten kaa -.-

   Lainaa

  70. Tulos: -72 (78 ääntä)
   Ihan tiedoksi kaikille jotka täällä luulevat olevansa fiksuja ja morkkaavat vähän vähemän fiksuja nuoria: Egypti kuuluu Aasiaan niinkuin joku jo mainitsikin,englanniksi tosin

   Lainaa

  71. Tulos: +48 (50 ääntä)
   poseidon... ootko tosissas? Musta Egypti edelleen on Sudanin yläpuolella, Libyan vieressä ja suurimmaks osaks Afrikan mantereella = Afrikassa. Mutta tää koko keskustelu menee mielestäni jo pointin ohi; oppivelvollisuus tarkottaa musta käytännössä oppilaan velvollisuutta oppia (pyytää apua, selvennystä, tukiopetusta yms, jos ei yleisesti käytetyillä opetusmetodeilla opi. Kaikki eivät opi sillä tavalla, se ei ole väärin. Mulle sopi luentotyyppinen oppiminen, toisille paremmin käytäntö yms). Tää maailma ei vaan toimi niin, että on vaan oikeuksia, ilman, että tarvitsisi itse nähdä vaivaa. Kaikki ammatit ovat tärkeitä, ei ole väliä valmistuuko lääkäriksi vai siivoojaksi, kaikki työt on tehtävä. Kyllä mun ikäluokassa oli ihan samanlaisia tyyppejä, ja samaa mieltä olin heistä. Nykyäänhän vain enenevässä määrin nettiäkäyttävä nuoriso tiedottaa "tyhmyydestään". Mua ei lainkaan haittaa "oikaista" asiavirheitä, mielestäni olen yrittänyt sen vielä tehdä asiallisesti. Kuten joku jo sanoi, ei ole tyhmää kysymystä. Jos ei tiedä, voi kysyä. Ja silti..... ....mua huolestuttaa, että ihmiset ei tiedä näitä asioita.

   Lainaa

  72. Tulos: +11 (21 ääntä)
   Rajavaltioilla on aina sama ongelma. En minä usko, että kukaan vaikka joku ei tietäisi, että Egypti kuuluu Aasiaan, niin hän silti tietää missä se on. Minä en esim. tiedä kuuluuko Turkki Eurooppaan vai Aasiaan, mutta kyllä minä silti tiedän, että missä se on! Ja tietääkseni Egypti pelaa jalkapalloa Afrikan maanosan sarjassa eli siinä mielessä se ainakin on Afrikkaa. Ja ainakin Aku Ankassa Egypti tulee vastaan vähän väliä, joten jos on vähänkään sarjakuvia lukenut, niin kyllä se pitäisi tietää.

   Lainaa

  73. o tempora, o mores.... 3.2.2011 9:58
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   voisko olla, että opetushallitus tjsp. on yhdessä nuorisopsykologien kanssa päättänyt, jottei koulussa saada enään noi kauhean vaikeita opettaa ettei pikkupilteille tule henkisiä kasvuhäiriöitä? onhan nuo nyt aivan kamalanhirveitä asioita, kun ei nuorten niitä tarvitse tietää muutenkaan. mamma ja paappa hommat hoitaa kuitenkin. vois hyvinkin olla näin,ainakin näiden tänne FM: ään postattujen lukuisten valopäiden keskustelujen perusteella.

   Lainaa

  74. Tulos: +21 (31 ääntä)
   No, ainakin oma tulevaisuus vaikuttaa yllättävän kultaiselta, kun vertaa näihin yleistiedon helmiin .. voi herranjestas mitä urpoja /___\

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Voi jeesus.........

   Lainaa

  76. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Amiksen maikka: en oikeasti halua esittää fiksua (saatan vaikuttaa jopa tyhmältäkin), mutta mitä eroa on maalla ja valtiolla? En oikeasti tiedä tota. Ja Yläasteen historian ja maantiedon arvosanani ovat puhtaan kymppejä :) Kai se mättää siinä kotimaamme koulutuksessa, jos kympin oppilas ei osaa maata ja valtiota hahmottaa erikseen :l Ja "heloulille": Eikö Suomi sitten ole maa? Ja pidän kyllä Englantia ihan valtionakin, tosin en itsenäisenä valtiona. Määrittelen sen niin, kun Englanissa asuvat ihmiset joutuvat maksaa myös Englannille veroa. -- Esim. google translate pitää maata ja valtiona samana asiana, vaikka tietenkään ei siihen nyt pidä luottaa :D

   Lainaa

  77. Tulos: +66 (70 ääntä)
   Onhan tämä aika surullista, mutta vielä surullisempaa on se että, kommenteissanne leimaatte KAIKKI suomen nuoret yhtä tietämättömiksi ja tyhmiksi kuin nämä tytöt tässä mokassa. Itse olen juuri täyttänyt kuusitoista ja ei ole mukavaa lukea tekstiä jossa meidät, nuoret suomalaiset, leimataan aivottomiksi ja hyödyttömiksi sen takia että joku aivan tuntematon tyttö ei ole pistänyt tikkua ristiin peruskoulunsa aikana. Vaikka tämä tietämättömyys joillakin nuorilla on joskus uskomatonta niin, heidän sortaminen ja solvaaminen ei yhtään paranna asiaa. On huvittavaa ja paikoitellen surullista nähdä, kuinka aikuiset ja vähän nuoremmatkin ihmiset ovat haukkumassa muutamaa teiniä heidän tietämättömyytensä vuoksi sen sijaan että yrittäisivät ehkäpä sivistää heitä? Onko tämä nyt sitten sitä järkevää suomalaisten aikuisten käyttäytymistä? Minusta ei, vaikka en vielä aikuinen olekaan. Rakkain terveisin, Tyhmä ja aivoton 16-vuotias Tampereelta.

   Lainaa

  78. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Hupsista, kirjoitin Suomen pienellä, toivotaan ettei siitä tehdä numeroa!

   Lainaa

  79. Tulos: -5 (19 ääntä)
   Laase: On Suomi maa. Englanti taas ei ole valtio. Perusteluusi annan pointiksi vaikka sen, että Suomessakin maksetaan kunnallisveroa kunnille (id est: kaupungeille jne), eikä kukaan varmaankaan pidä suomalaisia kaupunkeja valtioina, vaikka äyrinsä keräävätkin.

   Lainaa

  80. Tulos: -17 (31 ääntä)
   Tukki: Mutta tilastollisesti nykynuoret on vaan tyhmempiä kuin ikinä enne. Se että täällä viitataan enemmistöön, ei ole väärin. Kyllä nuorissa on fiksujakin, ja älykkyys menee gaussin -käyrän mukaan, mutta kun se keskiarvo "mäki" siinä käyrällä on mennyt pienempään suuntaan.

   Lainaa

  81. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Mitäköhän tilastoja nää on? Ite uskon et se typeryys on vaa tullu näkyvämmäks. "Ikinä" on ainaki täyttää hevonpeetä.

   Lainaa

  82. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Lohdutukseksi Veeralle, ettei aikuisillakaan aina maantieto ihan niin hallussa ole :) http://mediamatters.org/mmtv/200907270040

   Lainaa

  83. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Jees: Hyviin tapoihin kuuluu, että annat myös linkin tähän kyseiseen "tilastoon" jos käytät sitä väitteesi perusteena.

   Lainaa

  84. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Ja sanoivat, että Suomen koulutussysteemi on maailman huippua. Huolestuttaa ajatella mimmosia taliaivoja muista maista sitten löytyy.....

   Lainaa

  85. Tulos: -12 (12 ääntä)
   Tukki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Normaalijakauma

   Lainaa

  86. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Kaupunkilaiskanoja ja maalaisnautoja^^

   Lainaa

  87. Tulos: -25 (31 ääntä)
   pakko kyl sanoo etten mäkää oo tienny et valtio on maa, ja mikä on bruttokansatuote.. tuttu sana se kyl on, mut ei kyl vieläkää valjennu mitä se tarkottaa.

   Lainaa

  88. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Ei se tuntiaktiivisuus kovin paljoa opeta. Meirän luokalla on nimittäin superhikke jonka elämään ei mahdu edes perhe taikka kaverit, vain koulu. Kaikki numerot kymppejä jne, mutta voi luoja että se osaa olla tyhmä! :D Ei mm. tiennyt mikä on Bermudan kolmio ja kyselee itsestäänselvyyksiä kun ei tajua. Mutta joo. Itse olen vuoden nuorempi kun noi tytöt mutta ei luoja, ei tiedä valtion ja maan eroa?! Tai missä on Egypti?! Äly hoi älä jätä. :´D

   Lainaa

  89. Hohhoijjaa 4.2.2011 20:45
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   Voi jummijammi... Itse juuri koulusta valmistuin ja tunnen itseni ihan professoriksi näitä lukiessa... Mitä näidenkin päissä oikein liikkuu, jos todellakin näin... Typeriä suoraan sanottuna ovat?

   Lainaa

  90. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Itsestäni tässä tuntuu pahimmalta se, että olen muutaman kuukauden nauranut opiskelukavereilleni (yliopistossa, Englannissa), että kuinka tyhmiä ihmisiä täällä oikein on, kun kysytään, onko Venetsia maa vai osa _jotain_ maata? (Ei edes, että osa Italiaa, vaan osa jotain maata.) Tai mitä eroa on Amerikalla ja USA:lla ja onko Meksiko sitten osa sitä USA:ta... En kyllä varmasti ikinä myönnä näille kavereilleni täällä, että Suomestakin ilmeisesti löytyy yhtä aivotonta porukkaa, kun olen suomalaista koulutusta kehunut tähän asti! Itselläni on peruskoulusta kuitenkin vasta muutama vuosi aikaa ja sanoisin, että siinä on täytynyt sitten kyllä ryypätä/räplätä kännykkää/polttaa tupakkaa yms jostain 5--vuotiaasta lähtien jos ei tiedä, missä on Egypti. Ja anteeksi nyt jos nuoret herkät mielet järkkyivät, mutta jos sillä saisi edes vaikka Veeran kuuntelemaan hieman tarkemmin tunneilla. Epäilen kuitenkin ainakin näiden täällä olleiden kommenttien perusteella.

   Lainaa

  91. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Alkoi hävettää olla 16-vuotias. Ei tää voi olla totta.

   Lainaa

  92. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Nyt äkkiä lisää rahaa perusopetukseen...

   Lainaa

  93. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Ei helv. Mitä hittoa nykyteinit koulussa tekevät? Lakkaavat kynsiään ja itkevät iphoneihinsa? Voi elämän lkevät, on meillä oikeat isänmaantoivot kasvamassa.

   Lainaa

  94. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Olen Einsteinin veroinen; Tiedänhän missä Egypti sijaitsee!

   Lainaa

  95. Amiksen opettaja 6.2.2011 10:54
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Laase: Yleisessä kielenkäytössä maalla ja valtiolla tarkoitetaan samaa asiaa. Jos veron maksaminen jollekin rajoiltaan määritetylle alueelle tekee ao. alueesta valtion, on Suomessa melkoinen määrä valtiota. Kunnallisveroa kun maksetaan kotikunnalle. Itsenäisten kansallisvaltioiden aikakaudella oli varsin helppo määritellä itsenäisen valtion (eli maan) tuntomerkit. Itse pidän sellaisina itsenäistä lainsäädäntövaltaa, omaa ulkopolitiikkaa, omaa valuuttaa ja omia puolustusvoimia. Näistä tuntomerkeistä Suomella on jäljellä enää yksi ja sitäkin rapautetaan hyvää vauhtia. Perustellusti voikin kysyä, vieläkö Suomi (tai muut EU-maat) ovat itsenäisiä valtioita, vai pitäisikö pikkuhiljaa alkaa puhua EU:n osavaltiosta.

   Lainaa

  96. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Pitäisiköhän näistä "Feissarimokat"-sivujen kommenteistakin tehdä joku compliation? Sen verran sekä huumoria että tyhmyyttä niistä löytyy.

   Lainaa

  97. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Amisopettaja: Englannillakin on oma valuuttansa punta, omaa ulkopolitiikkaa (tosin ehkä Britannian nimessä, mutta esimerkiksi p-lrlannin yhteydessä Englannin valta huomaan avoimemmin). Perustelessasi yhdyn myös samoin siihen, (tai mitä pikemminkin tarkotitkaan) Suomella on vain maapuolustusvoima enään itsenäisyyden tukipilarina. Äskösestä kappaleesta voidaan siis todeta, että Englanti on enemmän itsenäinen kuin Suomi. Kun nyt palataan asiaan, niin mitä Englannista tekee nyt enemmän maan kun Suomen?

   Lainaa

  98. Tulos: -6 (20 ääntä)
   Mietitäänpä nyt hetki. Kaikkialta löytyy ihmisiä jotka eivät tiedä missä mikäkin valtio(maa) on. Tuskin kovin moni osaa Suomeakaan laittaa kartalle. Itse henk koht olen niitä ihmisiä joille ei maantieto jää päähän vaikka sitä kuinka taottiin sinne. Monien maiden pääkaupunkeja en tiedä, mutta enpä taas toisaalta yritäkään esittää että näistä asioista mitään tietäisin. Suomessakin oletettavasti on niitä ihmisiä jotka eivät tiedä mikä on BKT tai euribor, itselleni käsitteet ovat tuttuja, mutta näiden asioiden selittäminen toiselle ei onnistuisi. Veera voi olla muissa aineissa hyvä, enkä todellakaan lähde tuollaisten asioiden takia tuomitsemaan 16-vuotiasta. En usko että kovin monen muunkaan päähän on tuon ikäisenä sellaiset asiat jääneet, jotka eivät ole heitä millään asteella kiinnostaneet. Sivistyä ehtii koko elämän ajan. Itsekin aloin lukea historiaa vasta aikuisella iällä niin että se tieto on jäänyt päähän. Tämän sivuston ylläpito voisi kyllä lukea näitä kommentteja enemmän. Yllä on "tälläiset tyypit pitäisi lopettaa" kommentointia, eikä ole millään tavalla asiallista nettikirjoittelua.

   Lainaa

  99. Mr. Mallorca 8.2.2011 14:36
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Jeps jeps.. kyllä on paskaista katsella kun monilla nuorilla ei ole yleissivistyksestä minkäänlaista käsitystä eikä järkeä osata sitten yhtään käyttää.. mutta onhan paljon niitäkin jotka tosissaan haluaa ihan nämä asiat osata eikä ole joka toinen vitun ilta jossain ryyppäämässä..

   Lainaa

  100. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee! kuin fiksu voi olla että ei tiedä tollasia perusasioita

   Lainaa

  101. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kyllä minäkin ala-asteella luulin että Afrikka on maa, kun en osannut maanosa-käsitettä vielä hahmottaa. Sielläpähän opin kumminkin niin ei tarvinnut 16-vuotiaana nolata itteään ;D

   Lainaa

  102. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Körilä: Englannilla ei ole omaa valuuttaa, eikä armeijaa. Ne on valtiolla nimeltään Yhdistynyt kuningaskunta.

   Lainaa

  103. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Nää on nää tulevaisuuden kalinaiset, kalhot ja tukiaiset... tai muuten vaan uransa BB-tähdenlentoina tekeviä neitoja. Mut hei, kaikki noi edellämainitut näyttää olevan oikein ylpeitä itsestään, eli onnelliseksi voi tulla niinkin...

   Lainaa

  104. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Tosta tietämättömyydestä vaan, yks tuttu kundi (tapahtumahetkellä 20-22-vuotias) tossa jokunen vuos takaperin ei tienny että naisetki voi saada orgasmin, kommentti oli vaan et "hähä, tuleeks niilt sit rinnoista maitoo, vai?" Parasta täs on se että se oli seurustellu jo jonku 4-5v muijansa kanssa... Sääliks käy poloista...

   Lainaa

  105. Tulos: -11 (13 ääntä)
   melekone btw idioottikundi osu säkällä tavallaan oikeeseen, monilla (imettäjillä) tulee maitoo kun saa orkun

   Lainaa

  106. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Pakko myöntää, tota mä en tienny :D

   Lainaa

  107. Tulos: -30 (34 ääntä)
   hei ei saa dissata : D itekki luulin et kanada on australiassa. ei se nyt niiiiin paha moka ollu.

   Lainaa

  108. nimimerkki 8.2.2011 22:01
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Voiluoja...

   Lainaa

  109. Tulos: +20 (20 ääntä)
   No ok. Mäkin oon joutunut sivistämään 17-vuotiasta poikaa siitä, että naisilla on tosiaan tuolla alhaalla yhteensä KOLME reikää. Kuvitteli ihan tosissaan, että naiset pissaa sieltä, mistä lapsetkin tulee...

   Lainaa

  110. Tulos: -4 (8 ääntä)
   eiks tää älyä et valtio ja maa on sama asia?

   Lainaa

  111. Tulos: -16 (30 ääntä)
   ne jotka tulee tänne valittaan oikeikirjotuksesta ja muusta sellasesta, vois mennä pois. täällä netissä ei varmaan kauheesti tartte kiinnittää huomioo ulkoasuun ja sellasii. tän koko jutun pääasia on varmaanki toi egyptikysymys. mun on pakko sanoo että voi herranjestas.... kukaan ei oikeesti ole noin typerä, täytyy tolla idioottimaisuudella __kerjätä huomioo__ niin että kaikki jätkät tulis sillain joo voi vittu sä oot blondi eikä oikeestiiiiiiiiii ja sitte muijat ihan kiimassa sillee jeij saan huomioo ku esitän. ei pliis, kuunnelkaa koulussa tai ottakaa toi typerä rooli pois ja viisastukaa.. samaa oon huomannu lähipiirissäkin ja ei hyvin mee.

   Lainaa

  112. Tulos: +10 (18 ääntä)
   "ne jotka tulee tänne valittaan oikeikirjotuksesta ja muusta sellasesta, vois mennä pois. täällä netissä ei varmaan kauheesti tartte kiinnittää huomioo ulkoasuun ja sellasii." Miten netti eroaa muusta kirjallisesta kommunikoinnista?

   Lainaa

  113. Ei juma.... 9.2.2011 12:30
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   En nyt kuitenkaan väitä et itsekään tiedän kaikkee, mut noinkin yleistietoa ei opeteta vai jakseta opetella enää? Joillekin taitais olla paikallaan paluu ala-asteel opiskeleen....

   Lainaa

  114. Tulos: +7 (7 ääntä)
   pöppi:: ja sitäki vääri jos luit sen yhen toisen feissari mokan xD yks oli yrittäny laittaa teko ripsii kii erikeepperil

   Lainaa

  115. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Artsi kommentoi nasevasti; "Onnea tytöt. Eiköhän teistä ihan hyviä parturikampaajia ja yh-äitejä vielä tule." Toivon että tällainen ajatusmalli ei ole valloillaan yleisesti että parturikampaajat ja yh-äidit olisivat jotenkin keskivertokansalaista tyhmempiä älyllisesti. Tiesitkö Artsi että jopa Tasavallan Presidenttimme Tarja Halonen on ollut yksinhuoltajaäiti? Kuka tahansa pankinjohtajasta kauppakeskussiivoojaan voi olla yksinhuoltaja, se ei ole millään lailla sidottu älykkyyteen. Tunne myös useita parturi-kampaajia, ja suurin osa heistä aivan normaalijärkisiä, älykkäitä yleissivistyksen omaavia. Ja tuossa joku "puolusteli" että eihän moniknaa tiedä missä Suomi on, niin ei kai Egyptikään sitten ole niin välttämätön tietää... hmm... puolustelu hieman ontuu. Ihan mutu-tuntumalla veikkaisin että maailmanhistoriallisesti Egyptillä on HIEMAN suurempi rooli kuin Suomella, joten kyllä se nyt vaan kuuluu yleissivistykseen. Ja itse suomalaisen koululaitoksen (12-vuotta) läpikäyneenä ihmettelen myös että mitä siellä tunneilla on tehty jos 16-vuotiaana ei tiedetä missä on Egypti...? On se niin monella tunnilla tullut vastaan (historia, maantieto, uskonto... varmasti muitakin).

   Lainaa

  116. Tulos: +18 (20 ääntä)
   niin tuosta vielä viitaten äskeiseen kommenttiini ; "Kuka tahansa pankinjohtajasta kauppakeskussiivoojaan voi olla yksinhuoltaja, se ei ole millään lailla sidottu älykkyyteen", ei tarkoittanut, etteikö kauppakeskussiivooja voi olla älykäs, siivoojan ammattia vain on yleensä pidetty juuri esim. yksinhuoltajaäitien, opiskelijoiden tms duunina...

   Lainaa

  117. suomentulevaisuusjasilleen 9.2.2011 18:12
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Ala-asteella piti opetella Afrikan maat ulkoa ja lukiossa Euroopan, missä purkissa nykynuoriso oikeen elää?

   Lainaa

  118. Tulos: +17 (17 ääntä)
   ^hei sori kulta mutta molemmat opetellaa yleesä ala-asteella sillee pääpiirteisesti ainaki minu tietoje mukaa.

   Lainaa

  119. Tulos: -19 (27 ääntä)
   “ne jotka tulee tänne valittaan oikeikirjotuksesta ja muusta sellasesta, vois mennä pois. täällä netissä ei varmaan kauheesti tartte kiinnittää huomioo ulkoasuun ja sellasii.” Miten netti eroaa muusta kirjallisesta kommunikoinnista? ^^älä ny viitti:'dd se ON eri asia kirjotakko sää äikän kirjotelmaa vaiko kommentoit netissä jotain feissarimokaa...eihuhu

   Lainaa

  120. Tulos: +8 (8 ääntä)
   jerk: "Tukki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Normaalijakauma" pyydettiinkö tietoa siitä mikä on Gaussin käyrä, vai siitä missä todella olisi käytetty Gaussin käyrää todentamaan nuorison älykkyyttä?

   Lainaa

  121. Tulos: +9 (13 ääntä)
   "täällä netissä ei varmaan kauheesti tartte kiinnittää huomioo ulkoasuun ja sellasii.” Miksi niin monella tuntuu olevan tällainen käsitys? Nojoo, ainakin helpommin näkee kenen kommentteja kannattaa lukea ja kenen ei... Kertoo kyllä älykkyydestä aika paljon.

   Lainaa

  122. Ihnmettelijä33 11.2.2011 21:52
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Itse en niinkään suurta myötähäpeää tuntenut siitä, ettei maantieteellisiä asioita tunnettu vaan siitä, että nuorten keskuudessa vallitsee ihmeellinen trendi siihen, että mitä tyhmempää esität sitä "coolimpana" sinua pidetään. Olen varma, että kaikki noista tytöistä tietävät asioista enemmän ja kirjoittavat huomion hakuisena näitä tekstejä, joissa he esittävät tietämätöntä. Jokainen meistä on saanut syntyessään todellisen lottovoiton, nimittäin älyllisen toiminnan, tietoisuuden itsestään, tietoisuuden omasta ympäristöstään, joten miksi tätä ainutlaatuista ominaisuutta pitää tuhlata esittämällä tyhmempää. Itsekin olen erittäin huono koulussa ja opiskelen "amiksessa", mutta arvostan todella ihmisiä, jotka pitävät huolta yleissivistyksestään ja jaksavat panostaa esimerkiksi koulunkäyntiin. Toivottavasti nämäkin tulevaisuutemme päättäjät tajuavat hyödyntää omaa pääkoppaansa.

   Lainaa

  123. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Luin ton jatkon... ja rupesin hakkaan päätäni seinään!!! Mistä näitä ihmisiä tulee???

   Lainaa

  124. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Ei voi olla totta... pitäskö tyvärien mennä vähän kertailemaan tuota peruskoulua? Tai vois tulla asumhan tänne laphin. oppis ainaki elämhän ihimisiksi. monella liian helppo elämä ja luulee sitte että tulevaisuus on samanlaista, yhtä helppoa. mitä sitte ku iskä ja äippä ei ennään huolehikhan kaikesta ja pitäis itte pärjätä elämässä omillaan? kyllähän sitä iliman maantievon ossaamistaki pärjää, mutta onhan se vähän noloa. vaikuttaa vähän siltä, ettei nämät tyväret oo koskhan etes vilikassu maailman karttaa... toisaalta, antakaa vähän armoa. tietääkö kaikki teistä että missäpäin suomea pelkosenniemi, savukoski tai enontekiö on?

   Lainaa

  125. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Vissiin pitäis nostaa tuo facebookin ikäraja tuohon 18vuoteen nii ei näkyis täällä tämmösiä.

   Lainaa

  126. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Kohtuullisen inhottavaa sakkia kyllä täältä kommentoijienkin puolelta löytyy? Nykyään pitäisi aina tietää kaikesta kaikki, ja jos ei tiedä/muistakkaan on automaattisesti TYHMÄ JA VITUN _IDIOOTTI_. Itseäni ainakin inhottaa nykymaailman meno siihen malliin, että tekisi periaatteesta melkein mieli heittää jokainen oppikirja nurkkaan ja lopettaa koulunkäynti ja muuttaa jonnekin korpeen kauas "sivistyksestä" elämään siten kuin itseä huvittaisi. Joo on todella sivistävää ja hienoa tämä elämä täällä, koneiden, teoreettisten kirjojen ja muiden älypuhelinten keskellä, ja on ne niin tyhmiä ne jotka ei niitä osaakaan käyttää. Mutta osaisiko kaikki vaikkapas nimetä linnut tai syötävät kasvit? Sehän se vasta tärkeää olisi, ihan oikeankin elämän kannalta jos joskus metsään eksyisi, mutta hupsista ollaankin kaupunkilaisia ei tartte tietää. Tai jotain muuta yhtä "sivistävää" estettä. Sinänsä en ihmettele sitä että ihmetyttää Egyptin sijaitsevan Afrikassa. On siinä sen verran erilainen meininki, kuin se millaisia mielikuvia Afrikasta yleensä tulee. Muistelen itsekin silloin joskus olleeni vähän hämmästynyt, kun kerrottiin tarkasti missä se Egypti on.

   Lainaa

  127. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Ennen (90-luvulla), jos tällaisia asioista ei tiennyt ne piti kaivaa tietosanakirjoista tai koulukirjoista. Nykyään on google ja wikipedia, josta ne saa ihan facebookkaamisen ohella haettua ilman, että sohvalta tarvitsee persettään nostaa. Ja silti näitä ei tiedetä tai osata ottaa selvää!! Onko siellä koulussa kokeita ollenkaan vai eikö niihin enää tarvitse lukea? Syytän kyllä vähän vanhempiakin, kun kasvattavat näin tyhjäpäisiä lapsia. Yliopistoon tai korkeakouluun ei varmaan ainakaan kannata hakea. Siellä pitää jostain jotain tajutakin.

   Lainaa

  128. Tulos: 0 (14 ääntä)
   tapan itteni jos mun ikäluokka on oikeesti näin täynnä PÄSSEJÄ. :---C mistä näitä tyhjäpäisiä bimboja oikein tulee. onneks en tunne noit ihmisii, myötähäpeä...

   Lainaa

  129. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Heahaha... Onneks tos ysin jälkeen pääsee noista vähän tyhmimmistäkin tyypeistä eroon. Lukioon, kunpa pääsis jo... : S Amikset: HAJOTKAA HAALAREIHINNE! : D

   Lainaa

  130. Tulos: -1 (9 ääntä)
   H-i-r-v-e-e-t-ä D: Onks noi nyt niitä nykyajan amiksia vai hä.

   Lainaa

  131. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Huoh! Näillä ihmisillä on varmasti vielä lisää isoja aukkoja YLEISsivistyksessä, jos ei kerran tiedä edes missä Egypti sijaitsee.. Saavat oikeesti hävetä kun tietävät noin vähän :p

   Lainaa

  132. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Heh, ei ole näköjään tytöt oikein perillä asioista. :) Mutta ei sillä "yleissivistyksellä" tässä elämässä kamalasti pärjää. Ei sillä ruokaa makseta tai mihinkään mennä.

   Lainaa

  133. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Noi on varmaan niitä tyttöjä, jotka meikkaa ja kikattaa takapenkissä kun muut opiskelee. Hitto, itekin olen ottanut "maailman maat 15 minuutissa" testin ja aina tulee tulokseksi yli 140. *facepalm* Noi ei varmaan sais edes viittä. XD

   Lainaa

  134. Tulos: +10 (10 ääntä)
   "Heahaha… Onneks tos ysin jälkeen pääsee noista vähän tyhmimmistäkin tyypeistä eroon. Lukioon, kunpa pääsis jo… : S Amikset: HAJOTKAA HAALAREIHINNE! : D" Eipä ne kaikki fiksut lukioon mene. Itselläni peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli 8,8 eli olisin päässyt ihan heittämällä lukioon sisään, jos olisin halunnut.

   Lainaa

  135. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Luin aika pitkän litanian tätä tekstiä. Aika rajua tekstia. Nykynuoriso ei mielestäni ei enää tiedä mistään mitään. Pelkästään heidän puhe/kirjoitus tapansa paljastaa sen. Yksinkertaisesti kukaan alle 17 -vuotias ei suostu ottamaan rakentavaakritiikkiä vastaan sekä jopa perjantai on pakko olla huulilla se alkoholipitoinen pullo. Nuoret norkoilee Sokoksen edustoilla tai niin sanotuilla "omilla paikoillaa" kauhealla porukalla niin että kun se ihmismassa kaikkoaa niin jäljellä on enää vain kauhea räkälammikko jonka yli kannattaa ennemmin soutaa kuin kävellä. Mielestäni nykynuorten vanhemmat puuttuvat yhä vähemmän ja vähemmän lastensa koulunkäyntiin, yleissivistyksen opettamiseen sekä rajojen laittamiseen. Monikaan nykynuorista ei esimerkiksi tiedä miten käyttäydytään asiallisesti asioidessa kaupassa tai muuta. Itse olen kylästynyt siihen iänikuiseen mäkätykseen turhasta kun äiti ei ostanutkaan sitä uusinta iPhone mallia et se on ihan kusipää. Oppikaa arvostamaan vanhempianne ja sitä mitä teillä on! Hei mä en ihan oikeasti ole kuin parivuotta vanhempi heitä.. mutta minäkin osaan nämä asiat sillä multa on nää asiat vaadittu. En sano että olen parempi, mutta toivon että joku vanhempi/nuori alkoi ajattelemaan.

   Lainaa

  136. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Arua-I: Eipä tuota nykynuorison toimintaa voi mennä kehuakaan, mutta ei sitä silti voi yleistää että jokainen heistä olisi uusavuton juntti joka ei tiedä mistään mitään. Itse lukeudun tähän "nykynuorisoon". En ole kertaakaan käynyt ryyppäämässä, enkä Sokoksen edustalla norkoile. Nykynuorten käytöstä voidaan aavistuksen pistää kuuluisan vapaan kasvatuksen piikkiin. Vanhempia ei kaikkia edes kiinnosta, mihin oma lapsi menee peruskoulun jälkeen. Välistä vaikuttaa siltä että on se on näille viisaille aikuisille se ja sama hyppääkö nuori junan alle vai lukeeko ylioppilaaksi. Lyhyesti tiivistettynä, lopettakaa se saatanan yleistäminen -.- Vähän sama juttu kun rasismi (itseasiassa.. nyt kun oikein tarkkaan ajattelee, hyvinkin nuo kaksi rinnastettavissa). Ajatelkaa ennen kuin kirjoitatte. Ja amikselle siinä Aruan yläpuolella: ei tosiaankaan kaikki fiksut lukioon mene, komppaan sinua.. Itte 9,2 keskiarvo ja amikseen meinaan mennä, ja tyytyväinen päätökseeni! :)

   Lainaa

  137. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jatkan vielä pikkuisen: Mutta se on kyllä totta että kyllä nyt pitäs tietää missä Egypti on :D

   Lainaa

  138. Tunnustus | moviehunter 18.2.2011 20:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   [...] ehkä saisi nauraa, mutta… :D Ihmetyttää noiden “mokien” myötä myös nuorten aukot tietämyksessä, mitä siellä koulussa oikein nykypäivänä tehdään?? Ei näemmä ainakaan [...]

   Lainaa

  139. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Kyllä aikuisissakin, jopa korkeasti koulutetuissa, löytyy uskomattomia aukkoja sivistyksessä... Tapahtumahetkekllä n. 26 vuotias melkein valmis lääkäri kysyi kerran että kasvaako makaronit puussa, eikä tämä ole vitsi :D Puollustuksena voi sanoa että kyseessä oli mies joka ei ole ruoan kanssa tekemisissä ellei syö sitä, mutta väittäisin että tuokin pitäisi tietää peruskoulun käynnin jälkeen. Ja pahoittelen jos tämä vei uskon lääkäreiden älykkyydestä...

   Lainaa

  140. Tulos: +8 (8 ääntä)
   On kyllä aika loistavia kommentteja, oon ihan samaa mieltä teiän kanssa, että miten voi olla yleissivistys näin pohjalla, enkä itekään nyt mistään fiksuimmasta päästä ole... Itse olen lukion 1. luokalla, ja olen luokkalaisiani sattuneista syistä parisen vuotta vanhempi. Joulukuun ekalla viikolla meidän ryhmänohjaaja (opettaa historiaa ja yhteiskuntaoppia) muistutti, että 'meillä on sitten ens viikolla 6.12 vapaata' ja eräs luokkalaisistani kysyi, että mikäs sillon on. Opettaja katto tätä kyseistä tyttöä vähän epäluulosesti, että 'ookko iha tosissas, sun pitäis tietää' ja sitte tää tyttö muisti asian. Hetken päästä, kun yritti muistella, että minä vuonna Suomi itsenäisty, nii intti tälle HISTORIAN opettajalle vähän turhanki pitkään vastaan, et eikse ollu joskus 1960-luvulla, ja toinenki mun luokkalainen tyttö väitti, että Suomi itsenäisty 1946. Eikä tää ole edes läheskään pahimmasta päästä... -.- Edellisvuonna kun olin vielä amiksessa (ja olin muuten parturi-kampaaja-linjalla ;D) eräs tyttö kysyi äikän tunnilla, että kirjotetaanko maailma yhellä vai kahella A:lla.

   Lainaa

  141. akinaattori 20.2.2011 17:46
   Tulos: -26 (26 ääntä)
   Maan ja valtion ero on se että valtiolla on hallitsijana kuningas tai kuningatar ja maalla on presidentti. Ruotsi on siis valtio ja Suomi on maa. Tän verran on koulussa jäänyt munkin päähän.

   Lainaa

  142. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Mä en tiiä missä boxissa sä oot akinaattori koulus käyny, jos kehtaat aidosti väittää, et Suomi ei ole valtio.. :D

   Lainaa

  143. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Englannissako ei sitten Helou makseta kunnallisveroako?!

   Lainaa

  144. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Typeriä kysymyksiä ei ole olemassa. On vain typeriä vastauksia.

   Lainaa

  145. Tulos: -19 (31 ääntä)
   itse olen 20 vuotias enkä todellakaan osaa näyttää kartasta muita maita kuin suomen, ruotsin, norjan, venäjän, viron ja italian. en edes tiedä, mitä maita kuuluu eurooppaan. afrikka on minulle sama asia kuin eurooppa, eli ''juttu'' johon kuuluu useita maita/valtioita mitä ovatkaan. enkä koe itseäni mitenkään tyhmäksi, samanlainen kuin kaverini jotka tietävät nämä asiat. jenkit, usa, amerikka, yhdysvallat ja englanti on mielestäni sama asia. olen kuunnellut ala- ja yläasteella mutta empä ole sen jälkeen näitä tietoja kertaillut, niin miten helvetissä voisin muistaa. en ainakaan vielä ole kertaakaan joutunut tilanteeseen, jossa töihin pääsyni tai joku muu tärkeä asia olisi mennyt mönkään tämän takia, aina voi katsoa kartasta jos tarve vaatii. ei tämmöisellä asialla voi määrittää, onko normaali ihminen, herranjumala :D

   Lainaa

  146. Tulos: -9 (19 ääntä)
   ainiin, edelliseen lisätäkseni vielä se, että en polta tupakkaa enkä juuri käytä alkoholia. olen saanut maantiedonkokeistakin ihan normaaleja arvosanoja kuten 8. yhteiskuntaopissa sama asia. en osaa selittää bruttokansantuotetta. joskus olen osannut kun se on kokeessakin kysytty. jos näitä tietoja joskus vielä tarvitsen, niin varmaan ne sitten luen jostain. täällä on nyt niin monta ihmistä haukkumassa, että jos kertoisin asioista joista olen kiinnostunut, niin monikaan ''viisas ja arvostettu'' suomalainen joka täällä nyt yleistää ja arvostelee, ei tietäisi niistä yhtään mitään. eikö se niin ole, että ihminen tietää sen mitä se haluaa tietää. en lue kirjoja, en katso dokumenttejä, en lue sanomalehteäkään kuin vain iltalehden sivulta. ei kaikkea yksinkertaisesti vain voi muistaa, vaikka olisi käynyt peruskoulunsa kuinka hyvin. eikä kukaan voi tämmöisellä asialla mitata sitäkään, että voiko lapsen kasvattaa. herranjumala. taitaa hyvä vanhemmuus olla jostain ihan muusta kiinni. eikä muuten yhtään hävetä myöntää etten tiedä maantiedosta yhtään mitään! ja sekin, että kirjoitan kaiken pienellä, ei meinaa sitä ettenkö osaisi laittaa isoja alkukirjaimia tai tietäisi, että suomi kirjoitetaan isolla. valitettavasti se on vain minun tyylini kirjoittaa kaikki pienellä. miettikää nyt vähän.

   Lainaa

  147. Tulos: +11 (13 ääntä)
   jenkit, usa, amerikka ja yhdysvallat saa ollaki sama asia, mut miks Englanti samassa listassa?

   Lainaa

  148. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Em: ihmettelin samaa... kyllä siinä saa olla vielä tuota egypti-torveakin tyhmempi jos niputtaa englannin samaan kasaan usan ym. kanssa...

   Lainaa

  149. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Ei tää nyt oikeesti oo ees niin paha. Kauheen moni teini-ikänen osaa selittää BKT:tä vaikka se koulus opetetaa ja mulla ainaki henk.koht. maantieto ihan hukas vaikken sitä kyl kaikkille fabos kuulutakkaa.. :D

   Lainaa

  150. Tulos: -20 (22 ääntä)
   ihmisillä on mielukuvia ja minun mielikuva on se että englanti on usa ja usa on jenkit, ja jenkit on yhdysvallat eli kaikki on sama asia. oletan myös, että los angeles ja new york on tässä kyseisessä mielestäni samaa tarkoittavassa litanniassa, vaikka niin tuskin on. sen sentään tiedän, että miami on floridassa, koska olen lukenut miamista niin paljon ja katellut kuvia. tietäisin varmaan paljon enemmän maantiedosta, jos matkustelisin :D varmasti olen mielestänne tyhmä, mutta sama se :)

   Lainaa

  151. Tulos: 0 (8 ääntä)
   iha vaa kaikille tiedoks et egypti kuuluu Afrikkaan JA Aasiaan:-D

   Lainaa

  152. Tulos: +5 (7 ääntä)
   vvv: Jos oot onnellinen siellä böndelläs ni fine.. Mut jos haluut joskus elämässäs pärjätä, ni ois parempi oppii uusi 'mielikuva', että Englanti EI OLE sama kuin usa! Eli mielikuviesi mukaan Miami on kaupunki, mutta LA ja NY ovat sama asia, kun usa?! Vai onko tämä Miami 'mielikuviesi' mukaan kenties baari tai ranta tai vaikkapa kerrostalo, joka sijaitsee alueella nimeltä Florida?? Kaikkea sitä oppii päivittäin.. Näinkin kehittyneessä maailmassa on VIELÄKIN aivan jumalattoman idiootteja ihmisiä! No sait ainaki minulle hyvän mielikuvan itseni älykkyydestä!! :D

   Lainaa

  153. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kyllähän näitä asioita kouluissa opetetaan, mutta tuommoiset lissut eivät kyseisissä laitoksissa käy, ainakaan oppimassa niistä...

   Lainaa

  154. Tulos: +11 (11 ääntä)
   ettekste ny oo koskaa pelannut afrikan tähtee :D

   Lainaa

  155. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Joko se maailmanloppu tulis, joko?

   Lainaa

  156. Tulos: +5 (5 ääntä)
   ja porukka vaa ylistää mite kaikki teinit on iha perseest tietoinensa. jos tääl pari huomionkipeetä vitun tyhmää lissua ihmettelee että mikä vittu on valtio, ni ei se tarkota et kaikki teinit on tommosta paskasakkia

   Lainaa

  157. Tulos: +9 (9 ääntä)
   huah: miten täällä vaan sattuu niin kovasti olemaan niitä "vitun tyhmiä lissuja", että joka toinen moka on joku tällanen "ai mä olen aina luullu että kanada on euroopassa"-tyyppinen aivopieru... hävettää niiden puolesta ja vielä kun nykyään tuntuu olevan jotenkin muotia olla tyhmä. mitä vähemmän tiedät, sitä "coolimpi" olet kaverien keskuudessa... itse taidan olla jo liian vanha (25v) ymmärtämään tätä logiikkaa... minun kouluaikoinani jos et tiennyt mitään, sait huonon numeron ja hyvin harva niistä vitosista tai kutosista oli mitenkään ylpeitä... että kyllä vaan näitä kommenttejakin lukiessa ihmetyttää, esim tämä jenkki/usa/amerikka/ENGLANTI-niputus...??!! Englanti on osa Iso-Britanniaa ja I-B:n ja Amerikan välissä on Atlantin valtameri. ne ei millään muotoa voi olla sama asia vaikka sulla olis minkälainen mielikuva!! :D Vastaavalla mielikuva-ajatuksella vois myös Japani ja Amerikka olla sama, eihän niiden välissäkään ole kuin Tyyni valtameri. Vai miten se meni?

   Lainaa

  158. Tulos: +8 (8 ääntä)
   ja lisään kuitenkin huah:lle, TIEDÄN että kaikki teinit eivät ole näitä idiootteja, tunnen useita eri-ikäisiä teinejä ja moni on todella fiksu, koulussa ja elämässä yleensäkin. miksi nämä TYHMÄT haluavat tuoda itseään niin esille, sitä ihmettelen...?? aiemmin se oli häpeä olla tyhmä, nykyään sillä haetaan huomioita. huolestuttavaa...

   Lainaa

  159. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Voi elämä ja niiden keväät. Queen of stupid.

   Lainaa

  160. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tosta tietämättömyydestä vaan, yks tuttu kundi (tapahtumahetkellä 20-22-vuotias) tossa jokunen vuos takaperin ei tienny että naisetki voi saada orgasmin, kommentti oli vaan et “hähä, tuleeks niilt sit rinnoista maitoo, vai?” Parasta täs on se että se oli seurustellu jo jonku 4-5v muijansa kanssa… Sääliks käy poloista…<- Tiä sääliäkö sitä miestä vai naista enempi jos ei dude oo tommosta tienny...

   Lainaa

  161. Tulos: -2 (4 ääntä)
   joidenkin ihmisten ei vaan ptäisi ansaita mennä kouluun...

   Lainaa

  162. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Eli jos heittää yhden "tyhmän" kysymyksen, niin leimataan automaattisesti "idiootti lissuksi"? Huh!! Aika raakaa. Kaikilla ei välttämättä ole maantieto hallussa, mutta tekeekö se heistä tyhmiä idiootteja joilla on aukkoja sivistyksessä ja jotka vain "kikattavat tunnilla takapenkissä ja meikkaavat"? Aikamoista. He voivat silti olla fiksuja tyttöjä, jotka tietävät vaikka matematiikasta tai fysiikasta aivan helvetisti. Tuletteko vain egoanne nostattamaan kun kommentoitte noinkin rajusti? :)

   Lainaa

  163. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kysymykseen "tekeekö se heistä tyhmiä idiootteja joilla on aukkoja sivistyksessä" vastaus on kyllä. Siitä mitä he tekevät tunnilla en tiedä, mutta tuskin ainakaan kuuntelevat.

   Lainaa

  164. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Mitä vittua Sonja miks sä laitoit tän tänne!!!!! noloo!!!!!!!

   Lainaa

  165. FACEPALM!!! 11.6.2011 2:18
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   D: Ei kukaan voi oikeesti olla nii pösilö et ei tiiä missä egypti on.. tai ees et afrikka EI OLE VALTIO! tiesin nää jo ykkösellä suunnilleen. tää on samaa sarjaa sen kanssa et eräs tuttavani ei muista edelleenkään MILLOIN SUOMI ITSENÄISTYI.. ja tyyppi on 14.. -.-" ei jessös mitä porukkaa meidä luokalla on.. ja ei näköjää oo ainuita

   Lainaa

  166. Tulos: +9 (13 ääntä)
   En tiedä, onko joku muu samalla kannalla, mutta mua ärsyttää välillä suuresti tämäntapaisissa FB-mokapäivityksissä näiden nuorten asenne, kun heille kerrotaan miten asiat ovat. "Ähähähää ihan sama, eihän noita kukaan ny voi tietää heiii" = ei millään voida myöntää olleensa väärässä eikä välitetä mistään. Aivot lyö kyllä kunnolla syntax erroria kun näitä lukee...

   Lainaa

  167. Tulos: -2 (4 ääntä)
   @FACEPALM!!!:: Amerikkalaisella mittapuulla nuo olisivat jo viisaita.

   Lainaa

  168. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Hei pliis ihmiset.... get a life.

   Lainaa

  169. kaikenlaista 9.7.2011 18:53
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Minä joka sain maantiedosta aikanani ehdot, voin myös jopa sanoa että vitun todellakin tiedän mikä on Egypti ja missä se sajaitsee......

   Lainaa

  170. Tulos: -12 (16 ääntä)
   no jos mul valkes vast vähä aika sit et yhdysvallat ja iso-britannia ei tarkot samaa asiaa :DDDd ja myöskin oon luullu et eiffel-torni o new yorkis ja pariisi o lontoo pääkaupunki D: hmn mitäs vie........ JA voin sanoo et meil maatiedo tunneil opeltii vaa vitu _suome_ vesistöi ja laskujokii ja muut paskaa ja millee lasketaa mittakaaval !?!!? ps. oon 16

   Lainaa

  171. Tulos: -4 (8 ääntä)
   mitäköhä meinasi äske......... siis luulin joskus et pariisi o iso-britannia pääkaupunki vaik se o lontoo !!:)

   Lainaa

  172. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kaikilla ei välttämättä ole maantieto hallussa, mutta tekeekö se heistä tyhmiä idiootteja joilla on aukkoja sivistyksessä ja jotka vain “kikattavat tunnilla takapenkissä ja meikkaavat”?
   ...Puhuinkin kyseisistä henkilöistä. Maantiedossa surkeidenkin ihmisten pitäisi tietää missä Egypti on - historiassakin siitä puhutaan niin hiton monta kertaa. Tuntuu jotenkin että nämä kyseiset tytöt eivät ole koskaan nähneet maailmankarttaa...

   Lainaa

  173. VoiElämä 17.9.2011 0:06
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Outoa ku kerta vitosluokalla tota Egyptin historiaa käydää nii ei tiiä siitä oikee mitää... Mut oikeesti... Ja valtiolla ja maalla usein tarkotetaan samaa asiaa... Yleissivistystä kehiin!

   Lainaa

  174. Tulos: 0 (0 ääntä)
   tr0l0lo: Kyllähän koulussa muuten opetetaan missä Egypti sijaitsee ( ala-aste, viim. 7.lk maantieto ) ja mikä on bruttokansantuote ( 9.lk, yhteiskuntaoppi). Ei jeesus auttakaa.
   bruttokansantuote opetettii meille jo 8.lk (:

   Lainaa

  175. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Okei nyt mä saan varmaa jonkun verran miinusta mutta... Miks musta aina tuntuu että nää kaikki typerimmät teinit on aina jotain alle 20v. tyttöjä? Sit ne viisauden sanat tulee aina joltain pojilta? En nyt väitä että naiset ois mitään idiootteja jne. mutta onko nyky-yhteiskunnassa oikeasti näin että tyttöjä ei yleissivistys kiinnosta pätkääkään, ja bilettäminen sun muu voittaa?

   Lainaa

  176. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Onko joko muukin huomannut että tyhmimmmät mokat on AINA ja poikkeuksetta jonkun 13-17v teinitytön mokia.

   Lainaa

  177. Tulos: +9 (11 ääntä)
   ^^Alle 20v. tytöt eivät pelkää kysyä, mitä eivät tiedä (vrt. samanikäiset pojat). Aikuisilla naisilla ei ole tarvetta päteä joka paikassa, koko ajan (vrt. samanikäiset miehet). Mutta olit sitten tyttö, poika, nainen tai mies, yleissivistys ja käytöstavat pitää olla hallussa. Kiitos, nam.

   Lainaa

  178. Tulos: +2 (4 ääntä)
   erasmus: Eivätpä nämä kommentitkaan täällä paljon sydäntä lämmitä. Tässä on kyseessä nuori haavoittuva ihminen, joten ottakaa huomioon tälläisen kommentointikulttuurin vaikutus muihin ja kasvakaa pliis aikuisiksi. Jos nuoret tyhmenevät, niin siitä nyt ei nuoria ainakaan voi syyttää! Ja ihan tosissaan, ette voi yleistää kaikki nuoria tyhmiksi, vaikka tämänkin kommentin jättäminen antaa epäilyksen aiheita omasta mielenterveydestäni. Internetin ei pitäisi olla mikään villi länsi. Hyvä Veera, tyhmää kysymystä ei ole!
   Hyvä erasmus! Ei ole tyhmiä kysymyksiä vaan tyhmiä vastauksia kylläkin, mutta olen kanssasi samaa mieltä. Kaikki nuoret EIVÄT ole tyhmiä (anteeksi capslock) mutta joiltakin vain jää se seuraaminen tunneilla vähemmälle. Tosin minusta tuntuu, että tuo Veera, joka täällä on kommentoinut, ei ole se sama josta tuossa kuvankaappauksessa on kyse. Kiitos, olkaa hyvä ja anteeksipyyntöni mielipiteestäni.

   Lainaa

  179. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Itkettää... Itkettää niin pirusti...

   Lainaa

  180. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jos Suomen koulutus on huipputasoa, miten mahtaa mennä muualla maailmassa. :D

   Lainaa

  181. Tulos: +1 (3 ääntä)
   joo-oh: Huolestuttavinta on ehkä tuo “ei mun äitikää tiennyt”. Onneksi nämä isänmaan toivot (mukaanlukien ne tällä sivustolla jotka ei tiedä miksi itsenäisyyspäivää vietetään) ehkä joskus tajuavat että olisi sittenkin kannattanut ehkä opetella oppimaan, äitinsä ei näköjään sitä ole tajunnut.
   Aivan! Mulle tuli mieleen vanha sanonta "Omenapuusta ei kasva päärynöitä"... Jos äiti on pahvi niin kaipa se periytyy?

   Lainaa

  182. Tulos: +5 (5 ääntä)
   lol: no jos mul valkes vast vähä aika sit et yhdysvallat ja iso-britannia ei tarkot samaa asiaa DDd ja myöskin oon luullu et eiffel-torni o new yorkis ja pariisi o lontoo pääkaupunki D: hmn mitäs vie…….. JA voin sanoo et meil maatiedo tunneil opeltii vaa vitu _suome_ vesistöi ja laskujokii ja muut paskaa ja millee lasketaa mittakaaval!?!!? ps. oon 16
   Ja sinulle rakas lol. Jos koet, että tietosi ovat puutteeliset ja opetus huonolla tolalla niin kukaan ei toki kiellä selvittämästä asioita vaikka sitten sillä googlella. Non scholae sed vitae discimus! Ei oo koleeta olla pahvi.

   Lainaa

  183. Tulos: +5 (5 ääntä)
   "Miksei kukaan ole kertonut mulle, että Suomi sijaitsee Euroopassa. Oon aina luullut, että se on maa"

   Lainaa

  184. Tulos: +5 (5 ääntä)
   >ruttokansantuote

   Lainaa

  185. ziiz voe elämä 21.6.2015 0:39
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Ziiz mie luuli et khanada o amerikas. siel msis o osama pressann!

   Lainaa

  186. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Nimesi: Kyllä meillä vain vielä tässä pari vuotta sitten ainakin opetettiin, että missä se Egypti on ja mikä on bruttokansantuote…. Suomen sijainti tiedettiin ja osattiin näyttää kartalta ennen sitä ensimmäistä luokkaa…..
   Ekaluokalla tää nörtti oli jo opetellu kaikkien valtioiden liput ja pääkaupungit... pistää vihaksi tommoset.

   Lainaa

  187. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mikä on ekypti??

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: egypti, Afrikka, BKT, gdp, bruttokansantuote