Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Sossupummi

  Suurenna näkymä

  Hyvät työssäkäyvät lukijamme, tässä syy korkeisiin veroprosentteihin.

  Taustatietoja: Henkilön kaikki tilapäivitykset liittyvät jotenkin sossuun, tai valitukseen siitä kuinka maahanmuuttajat vievät häneltä sossun tuet.

  38 kommenttia

  1. Maria kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +471 (493 ääntä)

   Hahaha! Go Nea!

     Lainaa

  2. Liii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (416 ääntä)

   Samanlainen pummi kuin mamutkin.

     Lainaa

  3. Mira kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -130 (306 ääntä)

   Hamekansaa… Nykynuoriso ja tulevat sukupolvet ovat ja tulevat luultavasti suurilta määrin myös olemaan työtä vieroksuvia sossupummeja. Vanhemmat vois alkaa pikkuhiljaa ottaa vastuuta äpäröistään… Nimimerkillä, kierukka kunniaan!

     Lainaa

  4. ikiteini kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (152 ääntä)

   Jotenkin nää sossupummit ei jaksa edes pistää vihaksi. Elämä on valintoja, joillekin nyt vain sopii viettää elämä valittaen kaikesta jos äo ei riitä muuhun. Itse valitsen mielummin jotain rakentavampaa:)

     Lainaa

  5. Maikku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +205 (227 ääntä)

   Tjaa-a, uuden pankkitilin avaus sossun tietämättä. Lienee petos kyseessä jos tiliä alkaa käyttämään. Jos kyseessä olisi joku hyvän päivän tuttuni, jonka FB-kaveri jostain syystä olisin niin laittaisin huvikseni asiaa eteenpäin. Olisi mielenkiintoista seurata sen jälkeen tyypin päivityksiä :D

     Lainaa

  6. leit kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (113 ääntä)

   Koska suomessa on jo valmiiksi sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat sossupummeja, on se hyvä syy ottaa tänne tuhansia ihmisiä lisää elämään loppuelämänsä yhteiskunnan tuella. Jep. Koska ensi vuosituhannella uhkaa se työvoimapulakin.

     Lainaa

  7. future_is_here kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (64 ääntä)

   mihinköhän tää tulevaisuus on menossa? työttömyys on huipussaan, mutta musta on tosi ihmeellistä että köyhyys lisääntyy samaan aikaan kun teknologia ottaa jättimäisiä loikkia eteenpäin. silti tuntuu, että nää tieteen saavutukset hyödyttää lähinnä vaan niitä joilla on varaa. tottakai yritykset antaa potkut työntekijöille kun keksitään robotti joka hoitaa ne duunit niitten puolesta. samalla kun pyramidin huipulla juhlitaan shampanjan kanssa, se alaosa joutuu kävelemään sossun luukulle. musta just ton ongelman takia, lisääntyvä teknologia ja sen hyödyt kuuluu kaikille, eikä vaan niille joilla on jo entuudestaan tarpeeks rikkauksia päästä hyödyntämään niitä. kansalaispalkka kuuluis kaikille.

     Lainaa

  8. minä vaa.. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +49 (65 ääntä)

   ärsyttävä toi jenni.. miten sillä voi olla varaa johonkin 170€ “ihanuuksiin” sossun rahoilla!! niin se on että pärstäkerroin ratkaisee sossussa, vaikka muuta väittävät.. luulen että toi 2 tiliä on sallittu jos siellä on vain pari-kolme sataa pahanpäivän varalle, enkä sitä käytä kuten mulla oli säästötilinä. (sen takia jos eläimille tulee jotain äkillistä lääkäritarvetta). tästä siis mainitsin virkailijalle ja oli hänestä ok. mutta tuossa selvä huijausyritys menossa, joten taitaa olla petos.

     Lainaa

  9. tunnen ko tyypin... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -115 (131 ääntä)

   eeeh Jenni kylläkin ilmoitti helmikuun toimeentulo lomakkeessaa että on avannut SÄÄSTÖ-tili op:lle ja tuo 170,6e kylläkin menee ihan silmälaseihin ja kankaisiin joista tekee itse itselleen halvemmalla yhen mekon. Ja Nuorten työttömyys kasvaa koska TE AIKUISET viette NUORTEN Ammattikoulupaikat! ja KAIKKI jotka lapsen hankkii ovat väkisinkin sossupummeija sillä sossu maksaa lapsi-lisän ;) ja pitäisikö ystäväni kulkea puolisokeana ympäriinsä?

     Lainaa

  10. tunnen ko tyypin... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -77 (95 ääntä)

   niin ja Vaikka hän saa Toimeentulotukea se ie tarkoita sitä ettei maksais veroja ollenkaan… Ne otetaan suoraan pois siitä summasta minkä saisi alunperin, samalla tavalla kuin työmarkkina tukeakin saavilla ja opiskelijoilla. ja jokaisella on OIKEUS saada rahaa joko töoistä,työmarkkina kassasta,opiskelusta tai sitten Toimeentulouen kautta. Ja eniten Vero rahoja syö Eduskunnan joululahjat… 2700e lämpöeittoihin.. et ottakaa selkoa asioista… ja ystäväni on myös etsinyt töitä ja käynyt 2 paikas haastattelussa… Ja ois hänelle tarjottu töitä 30km päästä asuin paikastaan mutta kun ei omista autoa ni julkisilla pitäs mennä ja ei ehtis ku olla kotona 3h ni pitäs mennä jo takas töihin ku bussi kulkee nii harvoin.

     Lainaa

  11. äiti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +99 (115 ääntä)

   Ei sosiaalitoimisto maksa lapsilisää, ota itse selkoa eneen kun puhut. Niin, ja anteeksi kun olen vienyt koulupaikkasi, olisi tullut sinulla tarpeeseen, kun on tuo oikeinkirjoitus hakusessa.

     Lainaa

  12. Minävaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +77 (89 ääntä)

   Hei sinä joka tunnet ko tyypin… TOIMEENTULOTUKI ON VEROTONTA. :D Eli ei sun kaveris siitä kyllä veroa maksa senttiäkään. ;)

     Lainaa

  13. nanna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -26 (54 ääntä)

   kyllä toimeentulotuesta maksetaan myös veroa. se lähtee automaattisesti pois siit summasta minkä saa. nimimerkillä kokemusta on! joskus tuli oltua sossun luukulla enkä toiste ennää sinne mee!!!!!

     Lainaa

  14. Naana kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +74 (74 ääntä)

   Nannalle ja muillekin, joille toimeentulotuen perusteet ja käytännöt ovat selvästikin vieraita, voisin sanoa, että KVG:
   http://www.vm.fi/vm/fi/05_hankkeet/012_veroryhma/06_esitysaineisto/Verovapaat_sosiaaliturvaetuudet_SATA_13052009_muistio.pdf

   Ja mielestäni alkuperäisen statuksen “pari ihanuutta” ei kuvaa mitenkään silmälaseja.

     Lainaa

  15. foo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +81 (83 ääntä)

   Käsintehtyjä silmälaseja. Luottaiskohan semmoisiin?

     Lainaa

  16. Hjuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (55 ääntä)

   Paskasakkia. Kyllä töitä riittää, jos ei ole nirso.

     Lainaa

  17. Jeremias kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (20 ääntä)

   Ei sosiaalitoimisto lapsilisää maksa, mutta tuloiksi sen laskee. Jos olet vähävarainen lapsilisät otetaan pois sossun tuesta. Joten minun puolestani lapsilisät voisi poistaa kokonaan kaikilta, niin silloin se olisi tasapuolisempaa. Toisaalta voisihan ne lapsilisät sitoa palkkaankin eli jos saisi lapsilisää vaikka 15% omista bruttotuloista hyvätuloisten lapsille ainakin koittaisi kissanpäivät :)

     Lainaa

  18. Tyndle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (19 ääntä)

   Statukseen pistetty kommentti pelasti homman

     Lainaa

  19. jhgfds kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (25 ääntä)

   noniin tämä taas kerran todistaa että ihan turha yrittää ammattiin opiskella ja töihin mennä jos kerran omalla työnteolla pitää maksaa tommoset ja sitten itse paiskia töitä ja koittaa saada pienellä palkallaan itsensä ruokittua, joka verojen ja laskujen kanssa jää käteen.

   eikun sossuileen kunnes tähänkin systeemiin tulee muutos

     Lainaa

  20. Päivän parhaat naurut! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +56 (62 ääntä)

   Tämä henkilö joka sanoo tuntevansa ko. “tyypin” ja pyytää ottamaan selkoa asioista – samalla kun väittää, että eniten verorahoja kuluu eduskunnan joululahjoihin. Kiitos päivän parhaista nauruista! Kannattaisiko ensin kuitenkin hieman miettiä asiaa? Valtio keräsi vuonna 2009 pelkästään tuloveroja n. 9,4 miljardia euroa. Toisin sanoen 9400 miljoonaa euroa. Toisin sanoen yhdeksäntuhattaneljäsataa miljoonaa euroa. Torkkupeitot maksoivat n. 27000e. Ottamatta kantaa siihen miten järkevästä hankinnasta tuossa oli kyse, verotuloja jäi muuhun käyttöön vielä 9399 973000 euroa + kaikki muut kannetut verot.

   Vähän minua kyllä huolestuttaa tämä nykyinen sossuonjees-pikavippionjees-jaoncooliiollatyhmä -sukupolvi. Kaipa se vaan on aloitettava vapaaehtoinen eläkesäästäminen.

     Lainaa

  21. Paska Reikä Perse kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (5 ääntä)

   Aika Perse homma :3

     Lainaa

  22. :) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (11 ääntä)

   Ei muutaku tulevaisuudelle onnea ne ketkä meinaa sossuluukulla saada kunnollisen elämän, kun ei voi tehdä mitään :D

     Lainaa

  23. Pööpö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (30 ääntä)

   Oisko sana työ tuttu?!=D Itse olen vielä hetken alaikäinen ja olen käyny jo vähän päälle 3vuotta töissä, mutta kukin tyylillää=P

     Lainaa

  24. MR&MS.PELIKONE kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (31 ääntä)

   On kyseisen neidin päivityksiä muutama sieltä täältä luettu, NO HUH HUH ei luulis olevan valittamista että saa liian vähän ilmasta rahaa! “Mene töihin” kommentti pelastaa tonki perkeleen tekstin :D

     Lainaa

  25. lol kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (15 ääntä)

   Minusta tuo Googlen mainos oli melko osuva;

   Töihin Norjaan?
   Haloo Pohjola -palvelu toiseen
   Pohjoismaahan muuttaville?

     Lainaa

  26. tonii-chan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (21 ääntä)

   Huoli pois. Niin kuin moni on jo mielipiteensä asioista maininnut niin todennäköisesti melkeinpä kaikkiin systeemeihin tulee muutos. Se on eriasia, että milloin. Se mitä työhön tulee niin työtä löytyy kyllä ja siitä ei voi oikeasti olla edes nirso. Työpaikan sijaintia sen sijaan voi vaatia lähempää ja se onkin työPAIKKA, josta tämä työttömyys ja köyhyys (totta kai myös yksilöllisestä ahneudesta) syntyy. Työmarkkinatukikin maksetaan ihan vääristä syistä omasta mielestäni. Miettikääpä hetki tätä:

   Mikäli sie maksat työttömälle ihmiselle rahaa siitä, että hän selviytyy työttömänä niin eikö se ole jo “wellfare” ja tarkoita sitä, että sun ei tartte tehdä mitään ja silti sie saat rahaa vain sen tähden, koska valtiolla on vastuu pitää huolta jokaisesta kansalaisesta tasa-arvoisesti? Tarkoitan totta kai sitä, että vaikka tuon rahan eteen tulee käydä te-toimistossa, kursseilla ja niin pois päin niin eikö työttömyyttä sopisi karsia työllä? Eli maksettaisiin työmarkkinatukea niille, jotka ovat valmiita tekemään, sekä tekevät jo edes jonkinlaista meidän yhteiskuntaa hyödyttävää työtä TYÖPAIKATTA ja/tai AMMATITTA. Työtä on helppo tehdä ja sitä löytyy kaikkialta. Työpaikkaa taas ei välttämättä ole kaikille, mikä miun mielestäni on yksi avainelementti tässä tapauksessa. Miksi meidän tulisi mennä jonnekin kauppaan töihin, kun me itse voimme myydä netin kautta tuotteitamme kotoa käsin?

   Tähän pitää vain keksiä järkevä linja, että mikä erottaa täysin työttömät ja ne, jotka yrittävät tehdä edes jotain työtä millä “ansaita” tuo työmarkkinatuki, koska miun mielestäni olemalla “työvalmiudessa” työttömänä työnhakijana käyden kursseja, sekä etsien työpaikkaa ei välttämättä pelkästään tuota tulosta sitä paikkaa hakiessa vaan siun tulee näyttää mihin sie pystyt ja sen takia tuo tuki tulisikin maksaa. Jotta kannustetaan tekemään töitä eli siis jotain toimintaa jota sie tykkäät tehdä intohimoisesti ja useaan kertaan päivän aikana. Työ voi olla hauskaakin sanoi sitten pessimistit mitä tahtovat, mutta työpaikalla on aina pomo, joka ei välttämättä ole hauska. Kotonasi sinä olet oma kuninkaasi tai kuningattaresi… miettikää. O(↑_↑)o

   Mikäli ei löydy esimerkiksi paikkakunnalta työpaikkaa niin kukaan ei voi vaatia sua liikkumaan kohtuuttomasti paikkakuntien välillä, koska se ei ole työpaikkojen tarkoitus. Se taas on myös asia eriskeen, että onko valmis muuttamaan jälleen kerran toiseen paikkakuntaan.

   Mitä näihin pyramideihin tulee niin sepä siinä onkin, kun on tietty työPAIKKA, jonka mukaan sulle sitä palkkaa maksetaan ja usein sitä maksetaan ihan jopa liikaakin. Kaikkialla näkee usein sellaisia työpaikkoja joissa maksetaankin mieluummin sen mukaan mitä sie “ehkä tulet tekemään” sen sijaan, että sulle maksetaan sen verran mitä sie olet töitä tekemällä oikeasti ansainnut. Toisien palkat saavat korotuksia, mutta sitten heiltä vaaditaankin enemmän eikö totta? Sinne meni omaa aikaa taas, koska projekteja kasaantuu enemmän ja enemmän. Sie et viitsi pyytää ylityötunneista enää mitään, koska saat jo järkyttävän määrän palkankorotuksia tavallisista tunneista. Joudut matkustamaan useampia viikkoja ja näet perhettä vain kerran kuussa. Loppujen lopuksi sijoittajat vaativat lyhyen aikavälin näkyvää tuottoa, mutta kun rahaa on maksettu työntekijöille sen mukaan mitä he ehkä olisivat tehneet niin pitääkin alkaa karsimaan työntekijäresursseja. Pari sataa työtöntä lisää, joiden työnhakua kannustetaan olemalla työtön.

   Ehkä en vain ymmärrä tätä maailmaa enää, mutta ehkä miun ei tarvitsekkaan. Maailma muuttuu koko ajan. Pitää vain oppia pelaamaan muuttuvan maailman säännöillä eikö vain? (↑_↑) …ai niin! Joo hauska tilapäivitys kuitenkin ;D hihihi

     Lainaa

  27. mirella kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (26 ääntä)

   Ihan kuin yksi kaverini, ei mene töihin kun ei tykkää ja kitisee kun ei ole rahaa…

     Lainaa

  28. kaikenlaista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (34 ääntä)

   Todella noloa hehkuttaa soskusta saaduilla rahoilla… itse myös sieltä toimeentuloni saan, mutta se onkin sitten eri asia julistanko sitä fabossa… myös ihmiset jotka kehuskelee menetetyillä luottotiedoilla vois pysyy koloissaan! siinä ei ole mitään hienoa!!

     Lainaa

  29. kaikenlaista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (13 ääntä)

   kuka vⅰttu on niin tyhmä että luulee että sosku maksaa lapsilisän??? ei jumalauta :D

     Lainaa

  30. Summer kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +40 (40 ääntä)

   Ei kaikki toimeentulotukea saavat ole pummeja, joskus vaan elämä ei mene niinkuin pitää. Jos on esimerkiksi sairaana eikä pysty väliaikaisesti tekemään töitä, äitiyslomalla tai muuta vastaavaa, asuu pienellä paikkakunnalla. Ja nykyajan työmarkkinat on tosi raakoja, jos et ole alasi paras ja moniosaaja, ja valmis ihan mihin vaan et töitä saa vaikka haluaisit, Jos joku entinen työnantaja ei sinusta tykkää se varmasti kerrotaan eteenpäin.

     Lainaa

  31. 19 v. ja väliaikainen pummi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (41 ääntä)

   Entä sitten me, joilla on oikeus sossun maksamaan jälkihuoltoon täysi-ikäistymisen & huostaanoton purkautumisen jälkeen? Olenko yhteiskunnan kannalta katsottuna epäkelpo, kun saan toimeentuloni “luuseriluukulta”? Ja kun satun vielä olemaan tyytyväinen tilanteeseeni. Siihen, että ei tarvitse väkipakolla mennä töihin tässä kirjoitusten ohella. Ja siihen, että voin välivuoden aikana toteuttaa visioitani & osan unelmistani ennen työelämään astumista.

   Itse henk. koht. en vieroksu työn tekemistä. Mutta sitä en ymmärrä, että miksi nyky-yhteiskunnan slogan tuntuu olevan “Citius, altius, fortius.” Kaikkea pitää kehittää, tuotto maksimoida ja tuotanto saada mahdollisimman tehokkaaksi. Käytännössähän sen sitten näkee, että usein tuo muuttuu “Citius, altius, burn out”:iksi. Ja sairaslomalaisethan ne vasta tulevatkin yhteiskunnalle kalliiksi.

   Tämä on toki vain minun näkemykseni. Mutta siis. Mielestäni se, että nostaa kunnalta rahaa ei yksin riitä tuomitsemiseen. Se, mihin ne rahat käyttää, onkin sitten eri asia. Kun meitä on niin moneen junaan.

   Ja vaatiihan se jonkin verran viitseliäisyyttä, että ylipäätään saa ne rahat tilillensä sieltä sossutätien tiukasti vartioimasta rahakirstusta. Eli eivät ne pummitkaan _täysin_ lusmuja ole ;)

     Lainaa

  32. -Nessukka_ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (30 ääntä)

   Ihan tässä nyt vaan mainitsen, itse valmistuin ammattiin 3 vuotta sitten. Muutin pieneltä paikkakunnalta isompaan työntoivossa. Sossunluukulla ruinannut rahaa kohta 2 vuotta, koska töitä ei yksinkertaisesti löydy. Toivotaan, että nytten tärppäisi 20 avoimen työhakemuksen jälkeen. Kiitos ja kumarrus.

     Lainaa

  33. hhenna91 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (21 ääntä)

   mutta minusta ei ole väärin jos sossu auttaa opiskelijaa jolla ei ole rahaa elämiseen.itse olen opiskelija ja sossu maksaa osan minun vuokrastani koska muuten ei jäisi rahaa elämiseen.

     Lainaa

  34. diddidii kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (22 ääntä)

   Elämänhallinta kohdallaan. Jotkut oikeesti tarvii sen kaiken rahan vuokraan, ruokaan, laskuihin ja kulkemiseen. Sitten on näitä jotka elää kädestä suuhun -tyylillä ja ostaa aina lisää ei-niin-tärkeitä asioita (cd-levyjä, leffoja, halpaa sesonkimuotia, laukkuja,.) vaikkei olis siihen varaa. Ja sitten kuuluu ruikutusta ko ei ole varaa ruokaan tai vuokraan. :(

     Lainaa

  35. lol kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (17 ääntä)

   nykynuorten haukkuminen on aivan turhaa. ei kaikki ole työtä vieroksuvia pummeja. typerää yleistämistä. sama ku sanois että kaikki poliisit on sikoja tms..

     Lainaa

  36. Jep Jep kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (16 ääntä)

   tunnen ko tyypin…:
   eeeh Jenni kylläkin ilmoitti helmikuun toimeentulo lomakkeessaa että on avannut SÄÄSTÖ-tili op:lle ja tuo 170,6e kylläkin menee ihan silmälaseihin ja kankaisiin joista tekee itse itselleen halvemmalla yhen mekon. Ja Nuorten työttömyys kasvaa koska TE AIKUISET viette NUORTEN Ammattikoulupaikat! ja KAIKKI jotka lapsen hankkii ovat väkisinkin sossupummeija sillä sossu maksaa lapsi-lisän ja pitäisikö ystäväni kulkea puolisokeana ympäriinsä?

   Jaa silmälasit ja kankaat kasin tehtyjä eikä mitään “joustenkusten” tehtyjä ei nyt oikein vakuuta…

     Lainaa

  37. Bee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (15 ääntä)

   Liii:
   Samanlainen pummi kuin mamutkin.

   Viestisi on todella rasistinen. Ilmoitin sen nettipoliisille. Ettäs kehtaat, aivokääpiö.

     Lainaa

  38. Kaksoisstandardit kunniaan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   Joo tämä Jenni varmaan tykkäis jos ne rahoja vievät maahanmuuttajat ostelis tuillaan 170e nahkavaatteita/mitälie ja availis salatilejä sossulle kertomatta… Sopis neidille varmaan vallan mainiosti.

     Lainaa

  39. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , ,