Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Rankka työpäivä

  Suurenna näkymä

  Taustatietoja: Kirjoittaja on töissä kaupan kassalla. Julkaisua on muokattu niin, että sen voi lukea tavanomaisessa järjestyksessä, eli ylhäältä alas.

  20 kommenttia

  1. J-P kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +236 (280 ääntä)

   Vähän näyttää siltä, että olisi tauoilla kirjoittanut nuo viestit. Mutta eihän noi potkut välttämättä liity mitenkään statuspäivitysten tekemiseen. Varsinkin koeajalla voi saada potkut melkein mistä vain.

     Lainaa

  2. Grr kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +184 (218 ääntä)

   Pointti varmaan olikin se, että ensin se on noin pitkän ajan töissä ja heti työajan päätyttyä tulee potkut. :D

     Lainaa

  3. Nimesi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +273 (279 ääntä)

   No huvittavaahan tuossa on se, että ensiksi v¡tuttaa kun töitä vielä monta tuntia jäljellä, sitten innoissaan kun työt loppuvat hetken päästä, mutta sitten kun ne työt _loppuvatkin_ niin alkaa taas v¡tuttaa. :D

     Lainaa

  4. Jussi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (76 ääntä)

   Niin, koeajalla voi periaatteessa saada potkut melkein mistä syystä hyvänsä, Käytännössä lain mukaan koeajallakin potkuihin on oltava riittävä peruste. Työntekijän ajankäyttö tauolla, mikäli se on yleisen hyvän tavan mukaista, ei saisi olla sellainen peruste. Nyt kuitenkin vaikuttaisi vähän siltä, että statuspäivitykset on tulkittu moitteina työpaikkaa kohtaan.

     Lainaa

  5. Amis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -73 (169 ääntä)

   Selvästi lukiolainen joka joutui hommiin Siwan kassalle.

     Lainaa

  6. Jussi myös kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +45 (57 ääntä)

   Jussi hyvä, koeaika on juurikin koeaika, jolloin työsuhteen irtisanomiselle ei perusteita tarvitse esittää. Koeajan jälkeen perusteettomasta työsuhteen irtisanomisesta seuraa sanktio.

   Työsuhteen purkaminen on sitten oma lukunsa.

     Lainaa

  7. sankari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (42 ääntä)

   Ei ole tullut kännykänkäytöstä. 10 aikaa on kahvi tauko, myöskin 2 jos tekee pitkää päivää, ainut on ehkä toi viimeinen päivitys mutta eikös siitäkin pitäisi tulla vasta varoitus?

     Lainaa

  8. heta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -39 (61 ääntä)

   Niin no jos olisin itse tämän ihmisen pomo niin kyllä mie antaisin potkut tuollaselle joka ei muuta valita ku miten paskaa hommaa on olla töissä. Ja valittaa tosiaan vielä JULKISESTI. Eihän siellä työpaikalla oo pakko olla…

     Lainaa

  9. jorma kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (36 ääntä)

   Heta: ei se mielestäni ole julkinen jos se jossain facebookissa on. Eri asia jos työnantaja on siellä kaverina ja kyseinen status näkyy hänellekin asti. Toivoisin muutenkin että näistä facebookissa työpaikasta valittamisista saataisiin joku ennakkotapaus että ne EI ole syy irtisanomiselle. Voisi rinnastaa sen siihen kun ennen facebookia näitä samoja valituksia kerrottiin kavereille, yleensä päissään.

   Tokihan nämä fb-päivitykset jää elämään, toisin kuin pelkät sanomiset, mutta itse ajattelen asian niin, että facebookin status = sama kuin kavereille juttelu. Ja tosiaan sillä ehdolla, että se pomo EI ole kaverina tai tuollaiset statukset ei sinne näy. Jos sitten tänne joku kaveri screenshotin heittää niin onkin jo eri juttu, kun täällä se on julkinen, tosin työpaikka ei käy edes ilmi ja tässä tapauksessa oli saanut jo potkut.

     Lainaa

  10. juho kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (16 ääntä)

   “Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Sitä ei saa kuitenkaan purkaa työsopimuslain 2 luvun 2 §:n 1 momentissa (syrjintäkielto ja tasapuolinen kohtelu) tarkoitetuilla tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Työnantaja ei myöskään saa purkaa työsopimusta laiminlyötyään ilmoittaa työntekijälle sitovassa työehtosopimuksessa olevasta koeaikamääräyksestä.” Lähde: Työsuojelu.fi.

   Jussi voisi vähän edes perehtyä asiaan ennen kuin tulee tänne pätemään.

     Lainaa

  11. Jussi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (11 ääntä)

   Miten tuon nyt Juho hyvä ottaisi, jopa mun pomoni on sanonut ettei koeajalla voi irtisanoa ihan mistä syystä vain, tai varsinkaan ilman syytä. Ensisijaisesti on pyrittävä ohjaamaan työntekijää toimimaan johdon hyväksymällä tavalla. Ajankäyttö lakisääteisen työtauon aikana ei ole pätevä irtisanomisen syy, jos se on hyvän tavan mukaista eikä vahingoita työnantajaa. Tässä tapauksessa siis kuitenkin työntekijä on valittanut työoloista, vaikkakaan ei kovin kärjistetysti, ja voidaan epäillä ettei hänen asenteensa työtä ja työnantajaa kohtaan liene korjattavissa tyydyttäväksi.

     Lainaa

  12. J-P kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (15 ääntä)

   Jos oletetaan, että työnantaja on toiminut asiassa oikein. Minä ainakin teen niin, koska en tunne tapausta käytännössä lainkaan.
   Koeajalla on mahdollista erottaa työntekijä ja syyksi riittää, ettei työntekijä sovellu annettuun työtehtävään. Ehkä tämä henkilö oikeasti teki työtään huonosti ja näillä facebook-jutuilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Lisäksi on myös mahdollista, että hänelle oli jo annettu varoitus aikaisemmin. Lisäksi käsittääkseni koeajalla ei ole tarpeen antaa varoitusta. (Enkä muuten edes tiedä oliko työsopimuksessa käytetty koeaikaa. Silloinkin työntekijän erottaminen olisi todennäköisesti täysin laillista, jos se johtuu siitä, että henkilö tekee työnsä huonosti.)
   Itse Facebook-jutuista, niin tämähän ei päde Suomessa, mutta Briteissä on jo ennakkotapaus, jossa on todettu, että työnantaja on vääryyttään irtisanonut työntekijän, koska hän haukkui työtään tylsäksi Facebookissa. Tässä tapauksessa oleellista oli, ettei työntekijä koskaan maininnut työnantajaansa nimellä. Samalla tavalla kuin näissäkään kirjoituksissa ei mainita, missä henkilö on töissä (eikä muuten edes mainita, että mitä hän tekee työkseen).

     Lainaa

  13. Teme kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -48 (48 ääntä)

   Liityyköhän mitenkään että sanoo aikasemmin että työpäivä 8:00-18:00 ja ensimmäinen status päivitys on klo 10 ja 8h jäljellä? eli 2h myöhässä töihin

     Lainaa

  14. vuoroduunari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (16 ääntä)

   Eikös kympistä kuuteen taida olla se 8h…

     Lainaa

  15. Sta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (24 ääntä)

   “Liityyköhän mitenkään että sanoo aikasemmin että työpäivä 8:00-18:00 ja ensimmäinen status päivitys on klo 10 ja 8h jäljellä? eli 2h myöhässä töihin”

   Mistähän tämä päätelmä??

     Lainaa

  16. Kernel kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (21 ääntä)

   Tää joka tässä kommentoi (siis Status päivitykseensä) moittii työaikaa (9-jotain) ja sitä kuinkapitkä tää kyseinen aika on, ei duunipaikkaa itseään.. opetelkaa hyvt ihmiset lukemaan.

     Lainaa

  17. Kiti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (20 ääntä)

   Mä sanoin mun alaisille, että tauoilla saa tehdä mitä huvittaa sääntöjen puitteissa, mutta jos tupakkaa halutaan polttaa, EHDOTTOMASTI FIRMAN VAATTEET POIS PÄÄLTÄ. Edustettiin asiakasta jotka ei tuota tupakointia varmaankaan kannata… yhdelle annoin varoituksen siitä että jatkuvasti nurisi asiakkaan kuullen eikä meinannut työtään suostua hoitamaan niin kuin pitäisi. Teki mieli kyllä antaa kengänkuva persaukseen ja sanoa ettei tarvi soitella perään, mutta eihän niin saa tehdä tuollaisesta syystä.

   Yhtä kaikki, repesin ihan täysiä tolle vikalle päivitykselle =D

     Lainaa

  18. Audrey kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (4 ääntä)

   Hyvä Teme!! :D

     Lainaa

  19. Sajama kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -15 (15 ääntä)

   Ehkä kyse on siitä kun tämä kyseinen henkilö on käynnyt Facebookissa työajalla? Sehän on ainakin monissa paikoissa kiellettyä.. :O ??

     Lainaa

  20. moi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (16 ääntä)

   minä olen jani ja minusta kymmenen tuntia on hirveän pitkä työ aika koulussakin tarvii olla vaan 3 tai 4 tuntia eikä siellä ees opi mitään onneksi energia juoma on hyvää varsinkin ee äs

     Lainaa

  21. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , ,