Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pappa betalar?

"Tää on kaunein ja näytät ihan prinsessalta"
Taustatietoja: Tytöt ovat seitsemännellä luokalla. pappa betalar

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 47 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +571 (603 ääntä)
      Kannattaa aina viljellä puheessaan ulkomaankielisiä sanontoja. Mitä väliä sillä on, ettei tiedä mitä ne tarkoittaa tai miten ne kirjoitetaan? Piece aut.

      Lainaa

    2. Tulos: +250 (312 ääntä)
      Eipä tuota kielitaitoa paljoa pakkoruotsilla paranneta.

      Lainaa

    3. Tulos: -83 (289 ääntä)
      Kuinka hyvää ruotsia pitäisi seiskaluokkalaisten osata joulukuussa neljän kuukauden opiskelun jälkeen? Onpa taas joillakuilla tosi kiva tuntea olevansa niin paljon parempi kuin tuntematon 12-vuotias.

      Lainaa

    4. Achmed Ahne 19.1.2011 19:17
      Tulos: +153 (175 ääntä)
      Tunnen itseni viisaaksi tämän vuoksi.

      Lainaa

    5. Tulos: +178 (208 ääntä)
      Eihän kukaan väittänytkään, että tuon ikäisenä pitäisi tuntea mitään kieltä. Ainoastaan, ettei ole fiksua käyttää vierasta kieltä, jos ei tiedä, mitä se tarkoittaa tai miten se kirjoitetaan. Eiköhän Matti Nykänen ole aika hyvä esimerkki siitä, mitä siitä seuraa.

      Lainaa

    6. Tulos: +42 (84 ääntä)
      Höpö höpö, tottakai pitää uskaltaa puhua ja kirjoittaa vierailla kielillä, vaikka niistä ei osaisikaan kuin alkeet. Ei koulujen kieltenopetus kata 100 %:a esim. englannin kielen opiskelusta, osansa antaa tv, netti, kirjat, kaverit...

      Lainaa

    7. Tulos: +23 (75 ääntä)
      Tää on jotenkin tosi suloinen :-)

      Lainaa

    8. Tulos: +42 (62 ääntä)
      Hyvä vaimoni (enpä tiennytkään olevani naimisissa): Tässä tapauksessa sanoisin, että kyseessä ovat henkilöt, jotka eivät tunne edes kielen alkeita. Kun jotain kieltä opiskelee, niin toki sitä kieltä saa ja pitää sen jälkeen käyttää.. (Ja ehkä tämän jälkeen tytöt ovat saaneet selville, mitä pappa betalar tarkoittaa - vaikka epäilen vähän sitäkin.)

      Lainaa

    9. Tulos: +26 (56 ääntä)
      Hyvä J-P, kyseessä ei ole "ulkomaan kieli".

      Lainaa

    10. Tulos: +21 (31 ääntä)
      itseasiassa toinen puhujista on 14 ja toinen täyttämässä 14

      Lainaa

    11. Tulos: +38 (54 ääntä)
      Tää on kuulkaa ihan nykyaikaa. Tenuilta onnistuu hädin tuskin oma äidinkieli.

      Lainaa

    12. Tulos: +8 (18 ääntä)
      juhoi: Ei kai täällä ulkomaankielestä ole kukaan mitään puhunutkaan? Siis muut kuin tuo vaimoni.

      Lainaa

    13. Tulos: -30 (68 ääntä)
      Minusta on rikkaus puhua monia kieliä. Itse en missään nimessä luopuisi ruotsista, koska mitä haittaa siitä jos on puhuu sitä? Jostain taidatte olla katkeria ruotsalaisille...? Onhan se koulussa kiva kuulua massaan ja sanoa ' vittu ruotsi on niiiiin perseestä' <- ja olla muutenkin ruotsinvihaaja, ei sitten aikuisena tiedekkään, että muuttaak vaikka Ruotsiin vai meneekö naimisiin ruotsalaisen kanssa. Haluan toistaa mitä pahaa jos puhuu ruotsia?! Kielin osaaminen on todellakin rikkaus.

      Lainaa

    14. Tulos: -9 (19 ääntä)
      Ukkokulta, luepas nyt nuo viestisi uudelleen, varsinkin tuo ensimmäinen..

      Lainaa

    15. Tulos: -14 (20 ääntä)
      mun kavereit FB:s :D

      Lainaa

    16. Tulos: -46 (62 ääntä)
      no hei hauska etten osaa ruotsii ? ;:DDD nojaa kiva jos ihmisil on kivaa laittaa tää tänne, ei se mua haittaa c((::: <33<3<3<3<3<33<3<333 joo o 14 täytin, mistäs tiesit ;) 00000000 veli haistakaa paska (Y)

      Lainaa

    17. Tulos: +58 (62 ääntä)
      ^ no kyllä huomaa johannan viestistä, että kirjoittaja on 14...

      Lainaa

    18. Hiutalepuuro 23.1.2011 1:30
      Tulos: +38 (48 ääntä)
      Maitolle: Se on totta, ruotsin kielessä ei ole yhtään mitään vikaa. Ja totta sekin, että kielten osaaminen on rikkaus. Luulen, että moni vihaa ruotsinkieltä sen pakko-opettamisen takia. Itse vihasin juuri sen vuoksi: en nähnyt (enkä vieläkään näe) logiikkaa ruotsin pakko-opettamisella. En tee kielellä mitään. Ja jos ikinä seurustelen ruotsalaisen kanssa, voimme puhua englanniksikin tai sitten ruotsalainen alkaa opetella suomea! ;) Parempi vaihtoehto olisi, että saisi itse valita, opiskeleeko venäjää, saksaa, espanjaa vai sitä ruotsia. Motivaatio on varmasti korkeampi ja kielten osaamisen taso parempaa.

      Lainaa

    19. Tulos: -36 (52 ääntä)
      Kaikki jaksaa valittaa pakko-RUOTSISTA mutta onko kukaan ajatellu että suomenruotsalaiset lukevat jo kolmanella luokalla pakko-SUOMEA? Sitten tulee vielä viidennellä luokalla englanti... Missä se tasa-arvo sillon on? En kannata pakko-kieliä, mutta joku logiikka tässäkin asiassa pitäisi olla.

      Lainaa

    20. Tulos: 0 (28 ääntä)
      mutta muistakaa että suomi on kaksikielinen maa ja ruotsinkielisillä on laissa oikeus saada palvelua molemmilla kielillä :) vaikka en kannatakkaan sitä että pakotetaan ihmisiä mihinkään

      Lainaa

    21. Tulos: +37 (73 ääntä)
      "Kaikki jaksaa valittaa pakko-RUOTSISTA mutta onko kukaan ajatellu että suomenruotsalaiset lukevat jo kolmanella luokalla pakko-SUOMEA? " Kun asutaan suomessa, puhutaan suomen kieltä. PISTE. Mene ruotsiin vaatimaan suomen kieltä kouluihin pakolliseksi niin jopas nauretaan. täällä on noita rantaruotsalaisia lellitty jo ihan tarpeeksi. Opetelkoot suomea tai uikoot takaisin ruotsiin.

      Lainaa

    22. Tulos: -11 (31 ääntä)
      nyt on kyllä päässyt joku 13 vuotias raivoomaan ihan kunnolla (jahas). ja jos nyt historiaa katsotaan niin suomessa ollaan puhuttu ruotsia ennen kun suomen kieli keksittiin. Mutta silti minun mielestäni saisivat suomalaiset valita että minkä toisen kielen haluavat

      Lainaa

    23. Tulos: +19 (31 ääntä)
      Tarkoitatko lokki sitä, että suomessa on puhuttu ruotsia kunnes suomen kieli "keksittiin" ja osa rupesi puhumaan suomea ? Hah, ei näin. Suomen kieli kun ei ole mitään sukua ruotsin kielelle, joten ei ole kehittynyt siitä.

      Lainaa

    24. Tulos: -6 (8 ääntä)
      Sinulle Aikuinen, siellä jossain kommenttejen alkupuolella: 7. luokkalainen on yleensä 13 vuotias, toki 12 onnistuu. Perfectionisti iski jälleen. Eikä tartte alkaa valittamaan, jos kyseinen sana on väärin kirjotettu!!!

      Lainaa

    25. Tulos: -17 (27 ääntä)
      Ihqqqq xDDDDDDDDDDDD mä en ihan oikeesti kestä, näin tänään jimi pää kallon. se on ihan kreisin ihq. auts, mulla alko menkat. <3333333 ekat <3333

      Lainaa

    26. Tulos: -13 (27 ääntä)
      Pakko-ruotsi pois. Sillä ei tee mitään. Mutta oon myös opiskellut pakko-englantia ekaluokasta lähtien, sekin pois, en ole silläkään kielellä mitään koskaan tehnyt, laskenut vain muuten todella hyvän todistuksen keskiarvoa ja kerännyt merkintöjä kun en ollut turhan kielen pakkopänttäämisestä kiinnostunut vaan jätin tehtävät tekemättä. Hyvin on pärjätty vaikka kumpaakaan kieltä en osaa. (((:

      Lainaa

    27. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Mun ruotsin taso on ihan sama, vaikka oonkin opiskellu sitä aikoinani 6 vuotta. Osaan sanoo ruotsiks vaan nää pakolliset: oman nimeni, asiunpaikkani, "en osaa puhua ruotsia" ja "mun täytyy saada oravavoileipä". :D Hyvin oon pärjänny ilmankin.

      Lainaa

    28. rusinasoppa 6.2.2011 22:49
      Tulos: -2 (28 ääntä)
      puhun englantia ja suomea joka päivä ja ruotsia joka viikko, joten kai se on tarpeellista. onnea teille 14 vuotiaille jotka luulevat että ulkomailla selvitään suomella.

      Lainaa

    29. Tulos: -6 (18 ääntä)
      Kukas tässä on ulkomaille lähdöstä puhunutkaan? :))) Itse en tosiaankaan menisi, ties minkä taudin sieltä saa, lisäksi siellä on pahaa ruokaa ja vaarallisia eläimiä.

      Lainaa

    30. Tulos: -8 (22 ääntä)
      Pappa Betalar = Isä Maksaa :D

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Ärsyttää, kun suomenruotsalaiset valittavat, että pitää opiskella pakko-suomea. Olen samaa mieltä nimimerkin "Jahas" kanssa asiasta, että uikoot Ruotsiin, jos ei kelpaa. Totta on, että täällä pitäisi saada kaupoissa palvelua ruotsin kielellä, ja monet suomenruotsalaiset tulevatkin juuri tällä asenteella kauppaan vaatien palvelua ruotsiksi, vaikka osaisivatkin puhua suomea. Suomessa on myös paikkoja, joissa ei saa palvelua suomeksi, vain ruotsiksi (esim Pedersöre).. Maassa maan tavalla, eikö? Suomea voi opetella, jos täällä asuu. En kuvittelisi pärjääväni suomen kielellä, jos muuttaisin Ruotsiin. Järki hoi älä jätä. Itselläni ruotsi 10 ja keväällä valmistun ylioppilaaksi, joten ei tarvitse leimata 14vuotiaaksi, joka luulee, että ulkomailla pärjää suomella. Ja omasta mielestäni on positiivista, että nämä 14vuotiaat tytöt sentään yrittävät puhua ruotsia.

      Lainaa

    32. Tippakaveri 11.3.2011 19:20
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Mikä nimi on Tepa :D Anteeksi suomen Tepat

      Lainaa

    33. Tulos: 0 (8 ääntä)
      vittu nolottaa, noi on meiän koulust...

      Lainaa

    34. Tulos: +7 (31 ääntä)
      *gråta* Ruotsi ei ole sama asia kuin Suomi. Ruotsissa ei ole kahta virallista kieltä niin kuin Suomessa. Näin ollen on täysin absurdia heitellä "nasevia" lausahduksia siitä, että Ruotsiin voisi mukamas mennä vaatimaan palvelua suomeksi tai että suomenruotsalaiset voisivat "uida takaisin Ruotsiin". Eivät SUOMENruotsalaiset ole koskaan olleet ruotsalaisia, vaikka ruotsia äidinkielenään puhuvatkin. Suomenruotsalaisilla (tai no, eihän Suomea siinä vaiheessa vielä virallisesti ollut) oli varsin olennainen osa suomalaisen identiteetin rakentamisessa (J.L. Runeberg, J.V. Snellman, Z. Topelius & Co., anyone?) ja näin ollen myös lopulta Suomen itsenäistymisessä, ja siksi voisi olettaa myös sen osittain vaikuttaneen (sen ohella, että nykyistä selvästi suuremmalla osalla kansasta silloin ruotsi äidinkielenään oli) siihen, että pykälä Suomen kaksikielisyydestä aikoinaan Suomen perustuslakiin kirjattiin. Maassa maan tavalla. Jep, päteminen on tylsää, mutta niin on myös se, että on faktat hukassa. Ja ihan tarkoituksella kirjoitin ensimmäisen sanan väärässä muodossa.

      Lainaa

    35. Tulos: 0 (10 ääntä)
      ähähäh mun rinnakkaisluokkalaisia

      Lainaa

    36. Tulos: +11 (13 ääntä)
      ^^ kiinnosti hyvin paljon

      Lainaa

    37. Tulos: -1 (7 ääntä)
      mä en kestä. vois vaan myöntää ettei osaa ruotsii eikä sit ees yrittää. parasta tos oli kyl se et tyyppi ei ees tienny, mitä yritti kirjottaa.

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (5 ääntä)
      eivittu mä muute tunnen nää :D

      Lainaa

    39. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Suomessa puhutaan suomee. Ruotsia puhuvat saa lähtee muualle ihan vapaasti. Ite en osaa ruotsia eikä kiinnosta tippaakaan osata ja silti oon pärjänny ainaki tähän asti ihan hyvin. Ja sitä englantia ei oo pakko opiskella. Sen tilalle voi ottaa esim. saksan, joten miks ihmeessä pitäis jotain ruotsia opiskella?

      Lainaa

    40. Tulos: -5 (7 ääntä)
      .....mulle selvis äskettäi et mitä se tarkottaa...:D luulin et se tarkottaa et pappa kertoo :D

      Lainaa

    41. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Tippakaveri: Mikä nimi on Tepa Anteeksi suomen Tepat
      eiks se oo koiran nimi? :D

      Lainaa

    42. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Suomen Tepat voisivat perustaa kerhon.

      Lainaa

    43. Tulos: +14 (14 ääntä)
      lokki: nyt on kyllä päässyt joku 13 vuotias raivoomaan ihan kunnolla (jahas). ja jos nyt historiaa katsotaan niin suomessa ollaan puhuttu ruotsia ennen kun suomen kieli keksittiin. Mutta silti minun mielestäni saisivat suomalaiset valita että minkä toisen kielen haluavat
      Kyllä se on niin päin että suomen kieli katsottiin "rahvaan" kieleksi, jota ei voinut käyttää missään kaupoissa, kouluissa tai kirkossa, koska suomi oli alemman luokan kansalaisten kieli sen jälkeen, kun Ruotsin "hurjat" viikingit ja ensimmäiset julkikristityt tänne saapuivat ja alistivat oman uskonnon, kielen ja kulttuurin omaavan pienen kansan. Ja juurikin pitkän Ruotsin alaisuuden takia (Venäjä voitti Suomen Ruotsilta sotaa käymällä, eli ilman toista sotaa meillä puhuttaisiin venäjää... Googlatkaa, en muista sotien nimiä... =D ) Ja kyllä, osaan tästä kommentistani huolimatta välttävästi ruotsia, rippikoulu on käyty ja miten tyhmä ihmisen täytyy olla jos se kuvittelee että joku ajattelee että suomella pärjää maailmalla? Kyllä se englanti on millä suomityttö pärjää tarvittaessa, ja todennäköisesti useampikin kieli luonnistuu... Ainakin sen verran ettei nälkään kuole.

      Lainaa

    44. Tulos: +3 (21 ääntä)
      Itse ainakin koin ruotsin opiskelun hyödylliseksi. Auttoi paljon englannin ja saksan oppimisessa - sama kieliryhmä, ja monet sanat ovat periaatteessa samoja. Sehän on myös perustuslain mukaan Suomen toinen virallinen kieli, ja suomenruotsalaisilla on ollut suht. iso rooli Suomen historiassa vaikka monet eivät tämän myöntämisestä pidä. Mainittakoon sellaiset henkilöt kuin Edelfelt, Jansson, Torvalds, Sibelius, Snellman, Nordenskiöld, Topelius, Runeberg, Gallen-Kallela, Fazer ja Schauman. Ai niin, ja eräs Mannerheim (Carl Gustaf Emil), joka ei koskaan edes oppinut kunnolla suomea. Yleensä tuntuu siltä, että mitä kovemmin joku jaksaa pakkoruotsista pauhata sitä suurempi juntti. Sori vaan. Nimim. L pitkästä ruotsista

      Lainaa

    45. Joulutonttu 12.12.2015 11:31
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      wiwi: Kaikki jaksaa valittaa pakko-RUOTSISTA mutta onko kukaan ajatellu että suomenruotsalaiset lukevat jo kolmanella luokalla pakko-SUOMEA? Sitten tulee vielä viidennellä luokalla englanti… Missä se tasa-arvo sillon on? En kannata pakko-kieliä, mutta joku logiikka tässäkin asiassa pitäisi olla.
      Öö jos asuu SUOMESSA on hyvä osata puhua ja kirjoittaa SUOMEA ei ruotsia. Jos haluat puhua ruotsia muuta ruotsiin?

      Lainaa

    46. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Luen tätä 2.1.2015... Toivottavasti on tähän mennessä tyttöjen ruotsin taito edes hieman parantunut

      Lainaa

    47. Tulos: +1 (1 ääni)
      Garza: eiks se oo koiran nimi?
      Ei

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: pappa betalar, kuva, kaunis, prinsessa, isä, ruotsi