Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 460

Miten käy, jos epäselvien ohjeiden vuoksi vahingossa koko ripsivärin?
Kuvakooste, osa 460

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +78 (96 ääntä)
   Nyt mua häiritsee kummasta tulee vetistä? Siitä itse tuotteesta vai silmästä? Ja miten silmästä voi tulla vetistä(siis nimenomaan tuolla sanamuodolla)? Ahdistaa 😄

   Lainaa

  2. Normi kiivi 11.7.2024 0:39
   Tulos: +172 (174 ääntä)
   Tulee mieleen tuosta pää halki -ukkelista vanhan lastenohjelman Käytöskukan Suursyömäri. Tai sitten Southparkissa kaikki kanadalaiset 😀

   Lainaa

  3. Taidoton kesyhanhi 11.7.2024 0:46
   Tulos: +94 (104 ääntä)
   Kelmiina: Nyt mua häiritsee kummasta tulee vetistä? Siitä itse tuotteesta vai silmästä? Ja miten silmästä voi tulla vetistä(siis nimenomaan tuolla sanamuodolla)? Ahdistaa 😄
   Tuolla sanamuodolla tuotteesta tulee, ei sitä oikein muuten voi tulkita. Oikeasti varmaan pitäisi lukea että tulee huuhdella vedellä. 
   Aika jännittävää miten kaikki lauseet on kieliopillisesti oikein vaikka niissä sanotaan ihan muuta kuin pitäisi. Toivottavasti tuosta on mennyt tieto muuallekin kuin Facebookiin, koska noin metsään menneet varoitustekstit on suorastaan vaaralliset.

   Lainaa

  4. Mauton orava 11.7.2024 3:47
   Tulos: +74 (100 ääntä)
   Onko tän mokan ingressikin sanaleikki, enkö osaa lukea tähän aikaan yöstä vai puuttuuko siitä sana?

   Lainaa

  5. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Kun nostaa jalan kerran ilmaan tasapainolaudalla nii muuttuu ninjaksi!

   Lainaa

  6. Valittava kavioeläin 11.7.2024 5:38
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Taidoton kesyhanhi: Tuolla sanamuodolla tuotteesta tulee, ei sitä oikein muuten voi tulkita. Oikeasti varmaan pitäisi lukea että tulee huuhdella vedellä.  Aika jännittävää miten kaikki lauseet on kieliopillisesti oikein vaikka niissä sanotaan ihan muuta kuin pitäisi. Toivottavasti tuosta on mennyt tieto muuallekin kuin Facebookiin, koska noin metsään menneet varoitustekstit on suorastaan vaaralliset.
   Norjaksi on se huuhtelu. Kääntäjä ollut hereillä.

   Lainaa

  7. Tulos: +74 (78 ääntä)
   Mauton orava: Onko tän mokan ingressikin sanaleikki, enkö osaa lukea tähän aikaan yöstä vai puuttuuko siitä sana?
   Se on vanha (Internet-mittapuulla!) sanonta tai meemi. Alun perin englanniksi "I accidentally [verbi puuttuu] <something>." Know Your Meme -saitti väittää, että se on vuodelta 2008. Sitten se tuli muotoon "I accidentally the whole <something>." Aluksi se varmaankin oli epäselvästi ajateltu lause, josta verbi jäi kirjoitettaessa pois. Sittemmin sitä ruvettiin viljelemään tavoitteena saada lukija pohtimaan, mitä oikeastaan yritettiin sanoa.

   Lainaa

  8. Itseasiassa 11.7.2024 8:04
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kelmiina: Nyt mua häiritsee kummasta tulee vetistä? Siitä itse tuotteesta vai silmästä? Ja miten silmästä voi tulla vetistä(siis nimenomaan tuolla sanamuodolla)? Ahdistaa 😄
   Kai sitä pitää vain alkaa vetistellä. Tai muuttua vetiseksi, ei tästä muuten selviä.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 11.7.2024 8:28
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Mulle kerran maahan muuttanut työkaveri sanoi, että oli Suomeen aikoinaan tultuaan ihmetellyt, mitä WC tarkoittaa. Meni hetki itsekin tajuta, löi vissiin pakko tarkistaa Googlesta, mutta sehän on se kirjallisuudestakin vesiklosetti. Hämmentävää ettei WC-lyhenteen käyttö ole mitenkään yleinen maailmalla, ainakaan britit ja jenkit eivät sitä käytä.

   Lainaa

  10. Tulos: +107 (109 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle kerran maahan muuttanut työkaveri sanoi, että oli Suomeen aikoinaan tultuaan ihmetellyt, mitä WC tarkoittaa. Meni hetki itsekin tajuta, löi vissiin pakko tarkistaa Googlesta, mutta sehän on se kirjallisuudestakin vesiklosetti. Hämmentävää ettei WC-lyhenteen käyttö ole mitenkään yleinen maailmalla, ainakaan britit ja jenkit eivät sitä käytä.
   Onpa hyvä sitten, että tuossa kuvan ovessa on heille selvennetty vähän kansainvälisemmällä ilmaisulla.

   Lainaa

  11. Epämoderni papaija 11.7.2024 9:24
   Tulos: -10 (32 ääntä)
   Ahdistaa mihin hiusväri ripsiväri on tarkotettu laittaa jos se ei oo silmämeikkituote

   Lainaa

  12. Joku eläin 11.7.2024 9:46
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Epämoderni papaija: Ahdistaa mihin hiusväri ripsiväri on tarkotettu laittaa jos se ei oo silmämeikkituote
   "Haircolor mascara" lukee tuotteessa. Sillä varmaan laitetaan hiuksiin raitoja, jotka lähtevät pesussa pois :)

   Lainaa

  13. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Mikä tuo viimeinen liike tasapainolaudalla on? Mulla tulee mieleen että siinä on otsalamppu ja tällä haettais pimeällä/hämärässä treenaamista. Tämä se tuskin on mutta se oli eka mielikuva ja nyt väsyneenä en saa päähäni mitään järkevää mikä se voisi olla.

   Lainaa

  14. Korkea herne 11.7.2024 10:05
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Höpö: Mikä tuo viimeinen liike tasapainolaudalla on? Mulla tulee mieleen että siinä on otsalamppu ja tällä haettais pimeällä/hämärässä treenaamista. Tämä se tuskin on mutta se oli eka mielikuva ja nyt väsyneenä en saa päähäni mitään järkevää mikä se voisi olla.
   Se on kanavoi sisäistä ninjaasi -liike

   Lainaa

  15. Eloton tohtori 11.7.2024 10:05
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Heh, viimeisessä kuvassa tasapainoilua lähtee ilo irti :D Sitä kai se kuvaa sitten.

   Lainaa

  16. Esteetön kauris 11.7.2024 10:09
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Höpö: Mikä tuo viimeinen liike tasapainolaudalla on? Mulla tulee mieleen että siinä on otsalamppu ja tällä haettais pimeällä/hämärässä treenaamista. Tämä se tuskin on mutta se oli eka mielikuva ja nyt väsyneenä en saa päähäni mitään järkevää mikä se voisi olla.
   Taitaa olla side silmillä.

   Lainaa

  17. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Epämoderni papaija: Ahdistaa mihin hiusväri ripsiväri on tarkotettu laittaa jos se ei oo silmämeikkituote
   Klassista vastuunpakoilua. Kielletään käyttämästä mihinkään, jottei voida syyttää mahdollisista haitoista. Samaan tapaan etenkin amerikkalaiset painavat "[yhtiön nimi] ei väitä eikä ole väittämättä, että tuote soveltuu, tai ei sovellu, mihinkään erityiseen tai yleiseen käyttötarkoitukseen." -tyyppisiä tekstejä kemikaalien pakkauksiin.

   Lainaa

  18. Reseptivapaa Dinosaurus 11.7.2024 11:03
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kelmiina: Nyt mua häiritsee kummasta tulee vetistä? Siitä itse tuotteesta vai silmästä? Ja miten silmästä voi tulla vetistä(siis nimenomaan tuolla sanamuodolla)? Ahdistaa 😄
   Itselle tuli mieleen se yksi kohtaus Indiana Jonesista! 😬

   Lainaa

  19. Lakattu vadelma 11.7.2024 11:21
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Mimmi: Onpa hyvä sitten, että tuossa kuvan ovessa on heille selvennetty vähän kansainvälisemmällä ilmaisulla.
   Eiköhn tuo ole selkokieltä tai vastaavaa niille, jotka tuntevat sanan vessa, mutta eivät tunnista että se on sama kuin WC.

   Lainaa

  20. Uljas kotieläin 11.7.2024 14:57
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Höpö: Mikä tuo viimeinen liike tasapainolaudalla on? Mulla tulee mieleen että siinä on otsalamppu ja tällä haettais pimeällä/hämärässä treenaamista. Tämä se tuskin on mutta se oli eka mielikuva ja nyt väsyneenä en saa päähäni mitään järkevää mikä se voisi olla.
   Silmät peitettynä sokkotasapainoilua.

   Lainaa

  21. Tallentumaton kivi 11.7.2024 17:07
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   plop: Klassista vastuunpakoilua. Kielletään käyttämästä mihinkään, jottei voida syyttää mahdollisista haitoista. Samaan tapaan etenkin amerikkalaiset painavat "[yhtiön nimi] ei väitä eikä ole väittämättä, että tuote soveltuu, tai ei sovellu, mihinkään erityiseen tai yleiseen käyttötarkoitukseen." -tyyppisiä tekstejä kemikaalien pakkauksiin.
   Oot miinuksella, koska tässä tapauksessa kysessä on hiuksiin laitettavasta tuotteesta, mutta et oo täysin väärässä. Mm. Colourpop-meikkiyhtiö on surullisenkuuluisa siitä, että laittavat heidän silmämeikkipaletteihinsä ("eyeshadow palette") yhteen tai kahteen luomivärin paikkaan glitteriä, joka ei ole turvallista silmille, kutsuvat sitä "Pressed Glitter"-nimellä, ja väittävät, ettei sitä ole silmille tarkoitettukaan. Osaisitko itse arvata esimerkiksi, että <a href="https://s.abcnews.com/images/GMA/frozen-makeup2-ht-ml-191114_hpEmbed_1x1_992.jpg">näissä Frozen-paleteissa</a> on yksi tai kaksi väriä, jossa on sokaistumisen vaara? Osaisko kyseisen meikkisetin kohdeyleisö?

   Lainaa

  22. Hemmoteltu viikuna 11.7.2024 18:26
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Esteetön kauris: Taitaa olla side silmillä.
   Sehän se! En olisi tajunnut ilman tätä kommenttia. Tasapainoiluhan on haastavampaa silmät kiinni.

   Lainaa

  23. Järjestyksetön mehiläinen 14.7.2024 2:54
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle kerran maahan muuttanut työkaveri sanoi, että oli Suomeen aikoinaan tultuaan ihmetellyt, mitä WC tarkoittaa. Meni hetki itsekin tajuta, löi vissiin pakko tarkistaa Googlesta, mutta sehän on se kirjallisuudestakin vesiklosetti. Hämmentävää ettei WC-lyhenteen käyttö ole mitenkään yleinen maailmalla, ainakaan britit ja jenkit eivät sitä käytä.
   Ehkäpä sen takia, että se on eurooppalainen vessan merkki, ainakin kaikki kaverit ympäri Eurooppaa ja itseasiassa egyptiläinenkin kaveri käyttää wc:tä. Britit nyt tykkää sanoa asiat miten tahansa paitsi suoraan, puhutaan ennemmin mm. naistenhuoneesta tai ”puuterihuoneesta” kuin toiletista.

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (15 ääntä)
   En kyllä luottais tohon meikkituotteeseen, sen verran epäilyttäviä käännöskukkasia. Onkohan jostain wishistä tai temusta tilattu joku Kiinan halpakosmetiikka jossa voi olla mitä tahansa sotkettuna sekaan. 😬

   Lainaa

  25. Harmaa sorsa 14.7.2024 10:38
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Järjestyksetön mehiläinen: Ehkäpä sen takia, että se on eurooppalainen vessan merkki, ainakin kaikki kaverit ympäri Eurooppaa ja itseasiassa egyptiläinenkin kaveri käyttää wc:tä. Britit nyt tykkää sanoa asiat miten tahansa paitsi suoraan, puhutaan ennemmin mm. naistenhuoneesta tai ”puuterihuoneesta” kuin toiletista.
   Höpö höpö.

   Lainaa

  26. Ihan ookoo hanki 14.7.2024 13:13
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Laura: En kyllä luottais tohon meikkituotteeseen, sen verran epäilyttäviä käännöskukkasia. Onkohan jostain wishistä tai temusta tilattu joku Kiinan halpakosmetiikka jossa voi olla mitä tahansa sotkettuna sekaan. 😬
   Lollero. Koska Euroopassa myytävät meikit on niin myrkyttömiä =)

   Lainaa

  27. Luonnoton karhu 14.7.2024 16:28
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Ihan ookoo hanki: Lollero. Koska Euroopassa myytävät meikit on niin myrkyttömiä =)
   Kyllä, Euroopassa myytäviä meikkejä valvotaan labroissa. Olet ihan oikeassa, löllerö. Siksi luotan tunnettuihin merkkeihin.

   Lainaa

  28. Luonnoton karhu 14.7.2024 16:29
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Laura: En kyllä luottais tohon meikkituotteeseen, sen verran epäilyttäviä käännöskukkasia. Onkohan jostain wishistä tai temusta tilattu joku Kiinan halpakosmetiikka jossa voi olla mitä tahansa sotkettuna sekaan. 😬
   Tuohan ei edes ole meikkiä, vaan hiuksiin tarkoitettu tuote. Käännösvirheiden takia se ei suomenkieliselle käy ilmi. 
   Sellaista tuoteturvallisuutta sitten. 

   Lainaa

  29. Erääntynyt flamingo 14.7.2024 16:36
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Luonnoton karhu: Kyllä, Euroopassa myytäviä meikkejä valvotaan labroissa. Olet ihan oikeassa, löllerö. Siksi luotan tunnettuihin merkkeihin.
   "Vuonna 2023 Suomen markkinoilta löydettiin 11 lilialia sisältävää kosmetiikkatuotetta" - Tukes "ne sisälsivät myös aineita, jotka aiheuttivat muun muassa silmien punoitusta, kutinaa, ärsytystä, iiriksen värjäytymistä ja silmän rasvakudoksen surkastumista, jolloin silmä painuu kuoppaan." -YLE "useista markkinoilla olevista ripsi- ja kulmakarvaravinteista löytyi luvattomia lääkeaineita. 26 markkinoilla olevasta tuotteesta yhdeksän sisälsi luvattomia aineita. Kolmen tuotteen paketissa aineita ei edes mainittu." -YLE

   Lainaa

  30. Katala valas 15.7.2024 11:25
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Erääntynyt flamingo: "Vuonna 2023 Suomen markkinoilta löydettiin 11 lilialia sisältävää kosmetiikkatuotetta" - Tukes "ne sisälsivät myös aineita, jotka aiheuttivat muun muassa silmien punoitusta, kutinaa, ärsytystä, iiriksen värjäytymistä ja silmän rasvakudoksen surkastumista, jolloin silmä painuu kuoppaan." -YLE "useista [...]
   Ja tämä tiedetään, koska niitä tutkitaan. 
   Miten arvelet olevan asian Kiinassa? 

   Lainaa

  31. Keittiömestarin vihaama minkki 15.7.2024 12:26
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Katala valas: Ja tämä tiedetään, koska niitä tutkitaan.  Miten arvelet olevan asian Kiinassa? 
   Ei niitä erikseen tutkittu, vaan nuo ovat satunnaislöydöksiä. Argumentti oli "Euroopassa myytäviä meikkejä valvotaan labroissa" joten jatketaanko sillä vai pitääkö jokainen tilanteen mukaan vaihtuva "niin-mutku" -argumenttisi ampua alas yksitellen?

   Lainaa

  32. Invalidi neuvonantaja 15.7.2024 13:31
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Keittiömestarin vihaama minkki: Ei niitä erikseen tutkittu, vaan nuo ovat satunnaislöydöksiä. Argumentti oli "Euroopassa myytäviä meikkejä valvotaan labroissa" joten jatketaanko sillä vai pitääkö jokainen tilanteen mukaan vaihtuva "niin-mutku" -argumenttisi ampua alas yksitellen?
   Niin, viranomaiset valvovat Suomessa ja EU-alueella pistokokein. 
   Kaikkea ei tietenkään valvota, joka ikistä erää ei testata. 
   Jos valittavana on tunnetun merkin vakiintunut meikkituote Euroopasta ostettuna, niin en taatusti valitse sen sijasta jotain halpapaskaa edes EU-alueelta ostettuna, mutta etenkään en osta sellaista Kiinasta. 

   Lainaa

  33. Väkivahva salaatti 15.7.2024 15:30
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Invalidi neuvonantaja: Niin, viranomaiset valvovat Suomessa ja EU-alueella pistokokein.  Kaikkea ei tietenkään valvota, joka ikistä erää ei testata. 
   Noissa ei ollut kyse mistään vahinkoerästä tai sattumasta vaan siitä että Suomessa myytävien tuotteiden valmistuksessa on käytetty myrkkyä, jonka käyttö on yksiselitteisesti kielletty. Samoja myrkkyjä myydään ja valmistetaan edelleen myös EU:ssa ja muualla Euroopassa. Pelkästään viimeisimmässä raportissa löytyy useita tuotteita (tavaramerkkinä mm. Dove, Garnier...), joissa aineosaluettelon mukaan on esim. juurikin tuota myrkkyä. Toisin sanoen nämä perustuvat yritysten OMAAN ilmoitukseen siitä, mitä kaikkea niiden purkeista löytyy. Kokonaan toinen juttu on se, kuinka paljon luotat siihen että kaikki myrkyt ilmoitetaan.

   Lainaa

  34. Klooriton käärme 15.7.2024 19:09
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Väkivahva salaatti: Noissa ei ollut kyse mistään vahinkoerästä tai sattumasta vaan siitä että Suomessa myytävien tuotteiden valmistuksessa on käytetty myrkkyä, jonka käyttö on yksiselitteisesti kielletty. Samoja myrkkyjä myydään ja valmistetaan edelleen myös EU:ssa ja muualla Euroopassa. Pelkästään viimeisimmässä raportissa löytyy [...]
   Aika karu juttu. Lopetin itse vastikään shampoon käytön esim. kokonaan. Teki ihan hyvää tukalle, tai ainakin toistaiseksi olen pärjännyt. On mulla palashampoota ja hoitoainepala luonnonkosmetiikkavalmistajalta olemassa. Kai niissä on vähän enemmän toivoa, vaikka sokeasti ei voi niihinkään luottaa ja varmasti senkin sateenvarjon alla myydään kaikenlaista.

   Lainaa

  35. Närkästynyt näkkileipä. 16.7.2024 19:24
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Lidlissä myytiin joskus muinoin, sellaista partavaahtoa, jota ohjeen mukaan: "Ei saa suihkuttaa kasvoihin!".

   Lainaa

  36. Solmioton sonni 16.7.2024 19:34
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Närkästynyt näkkileipä.: Lidlissä myytiin joskus muinoin, sellaista partavaahtoa, jota ohjeen mukaan: "Ei saa suihkuttaa kasvoihin!".
   Eihän partavaahtoa kasvoihin suihkutetakaan. Ilmeisesti siis ihan tarpeellinen ohjeistus.

   Lainaa

  37. Tulos: -1 (3 ääntä)
   plop: Klassista vastuunpakoilua. Kielletään käyttämästä mihinkään, jottei voida syyttää mahdollisista haitoista. Samaan tapaan etenkin amerikkalaiset painavat "[yhtiön nimi] ei väitä eikä ole väittämättä, että tuote soveltuu, tai ei sovellu, mihinkään erityiseen tai yleiseen käyttötarkoitukseen." -tyyppisiä tekstejä kemikaalien pakkauksiin.
   Höpö höpö.
   Tuo on hiusmaskara eli sillä tehdään raitoja hiuksiin.

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle kerran maahan muuttanut työkaveri sanoi, että oli Suomeen aikoinaan tultuaan ihmetellyt, mitä WC tarkoittaa. Meni hetki itsekin tajuta, löi vissiin pakko tarkistaa Googlesta, mutta sehän on se kirjallisuudestakin vesiklosetti. Hämmentävää ettei WC-lyhenteen käyttö ole mitenkään yleinen maailmalla, ainakaan britit ja jenkit eivät sitä käytä.
   Aika closetissa on työkaveri elänyt jos ei tuota tajunnut. Kyseessä on kuitenkin lyhenne jota käytetään maailmanlaajuisesti mm kaikilla lentokentillä ja hotelleissa. Olikohan kotoisin Waterloosta :P

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiusväri, kuva, kyltti, käännös, leipä, mainos, maskara, ohjeet, paistaa, ripsiväri, robotti-imuri, suomennos, tasapainolauta, varoitus, vessa, vältä katsekontaktia, wc