Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 142

Kannattaako Korkeasaaressa käydä tänä kesänä?
Vanhempainilta, osa 142

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Järjestyksetön mehiläinen 27.6.2024 0:54
   Tulos: +214 (242 ääntä)
   Tälleen lapsettomana mietin vaan, että onko niille äitiyspakkauksille jotkin tietyt ns. pakolliset asiat, jotka siellä aina pitää olla ja vain pelkkää lasta ajatellen, vai saako vanhemmille olla jotain? Kaipa se äidin seksuaaliterveyden huomioon ottaminen on tärkeää siinä missä lapsen ei ehkä niin tarpeelliset lelutkin.

   Lainaa

  2. Tulos: +117 (141 ääntä)
   Mä ensin hämmennyin kun ajattelin että kondomit pakkauksessaan käy lapselle leluksi aloittajan mielestä.

   Lainaa

  3. Pinottava kani 27.6.2024 1:43
   Tulos: +206 (230 ääntä)
   Järjestyksetön mehiläinen: Tälleen lapsettomana mietin vaan, että onko niille äitiyspakkauksille jotkin tietyt ns. pakolliset asiat, jotka siellä aina pitää olla ja vain pelkkää lasta ajatellen, vai saako vanhemmille olla jotain? Kaipa se äidin seksuaaliterveyden huomioon ottaminen on tärkeää siinä missä lapsen ei ehkä niin tarpeelliset lelutkin.
   Ihan mietitty kokonaisuus se on, ja juurikin välttämättömyystarvikkeita, lähtien itse toimituslaatikosta jota voi käyttää sänkynä. Sisällönkin voi tarkastaa suoraan Kelan sivuilta kuvien kera. Pakkaustahan ei toki ole mikään pakko ottaa, vaan voi ihan itse päättää ottaako ennemmin rahana ja hankkii sitten leluja, mutta onhan se mukavampaa mielensä pahoittaa väärin suunnitellusta sisällöstä.

   Lainaa

  4. Tulos: +277 (285 ääntä)
   Äitiyspakkaus annetaan kun on saanut vauvan, ei sen ikäinen paljon leluista perusta. Kunhan saa vatsan täyteen ja puhtaat vaipat niin on tyytyväinen.

   Lainaa

  5. Nurja päärynä 27.6.2024 1:48
   Tulos: +50 (138 ääntä)
   Pinottava kani: Ihan mietitty kokonaisuus se on, ja juurikin välttämättömyystarvikkeita, lähtien itse toimituslaatikosta jota voi käyttää sänkynä. Sisällönkin voi tarkastaa suoraan Kelan sivuilta kuvien kera. Pakkaustahan ei toki ole mikään pakko ottaa, vaan voi ihan itse päättää ottaako ennemmin rahana ja hankkii sitten leluja, mutta onhan se mukavampaa mielensä pahoittaa väärin suunnitellusta sisällöstä.
   Musta tässä nyt unohtuu iso osa argumenttia, eli se, että sitä pakkausta supistetaan joka vuosi ja Kela selittää, että laatu paranee. Tiedän, tiedän, lahjahevosrt ja suuhun katsomiset, joo. Mutta kyllä mielestäni on ihan ok kritisoida sisältöä ja sen huononemista vaikka se kuinka on ilmanen boksi. Verovaroin ne kustannetaan niin ois kiva jos edes menisi käyttöön.

   Lainaa

  6. Itseasiassa 27.6.2024 5:34
   Tulos: +147 (165 ääntä)
   Nurja päärynä: Musta tässä nyt unohtuu iso osa argumenttia, eli se, että sitä pakkausta supistetaan joka vuosi ja Kela selittää, että laatu paranee. Tiedän, tiedän, lahjahevosrt ja suuhun katsomiset, joo. Mutta kyllä mielestäni on ihan ok kritisoida sisältöä ja sen huononemista vaikka se kuinka on ilmanen boksi. Verovaroin ne kustannetaan niin ois kiva jos edes menisi käyttöön.
   Arvoisteluita kun on lukenut, niin ovat viime vuosina panostaneet nähtävästi esim. laadukkaampiin vaatteisiin, kun ihmiset ovat valittaneet niiden nukkaantuvan ja hajoavan. Kyllä niihin suhteessa rahaa sitten menee enemmän, kun halvalla tuotettuihin. Ja parempi jos ovat edes käyttökelpoisia, niitäkin paljon kierrätetään seuraaville. 
   Tuossa lukkarikeskustelussa nyt oli muutenkin lauma jotain mummuja ihmettelemässä, mihin nyt muka nuoret ihmiset jotain liukkaria kaipaa. Kuulemma nuorena oli liukkaus omasta takaa. Nähtävästi mä olen jo liian vanha, kun vajaa 40-vuotiaana olen puolison kanssa käyttänyt tarvittaessa liukkaria vuosikausia. Mutta kai sitten mummujen mielipide menee nautinnon edelle. 

   Lainaa

  7. Voittamaton mato 27.6.2024 5:46
   Tulos: +157 (161 ääntä)
   Liukuvoidetta kuitenkin suositellaan käytettäväksi kondomin kanssa, joten on ihan järkevää, että pakkauksessa molemmat tai ei kumpaakaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +26 (68 ääntä)
   Nurja päärynä: Musta tässä nyt unohtuu iso osa argumenttia, eli se, että sitä pakkausta supistetaan joka vuosi ja Kela selittää, että laatu paranee. Tiedän, tiedän, lahjahevosrt ja suuhun katsomiset, joo. Mutta kyllä mielestäni on ihan ok kritisoida sisältöä ja sen huononemista vaikka se kuinka on ilmanen boksi. Verovaroin ne kustannetaan niin ois kiva jos edes menisi käyttöön.
     Joo, suurin osa äideistä kuitenkin on ihan veronmaksajia, kuten isätkin, joten olisi kiva jos niillä rahoilla saisi muutakin kuin yritystukia ja siltarumpuja johonkin hevonkuuseen. Pysyisi veronmaksajan motivaatio paremmin yllä. 
     Se pakkaus sinänsähän on loistava idea -ei ensimmäisen vauvan äiti välttämättä etukäteen tiedä, mitä tarvitaan (en minä ollut jostain hiton nännirasvasta kuullutkaan, kun pysyin mielenterveyteni takia mammasivuilta pois, ja neuvola on myöskin saksittu ihan henkihieveriin, joten ei sieltäkään paljoa tietoa saa). Eikä vastasynnyttänyt ole oikein kuosissa tekemään muuta kuin lepäilemään ja imettämään, ja toisella vanhemmalla, jos tilanne on niin onnellinen, että sellainen on, on kädet ihan täynnä tehdessään kaiken muun. Olisi eri asia jos olisi joku kyläyhteisö joka toisi toisilleen pataruokia, mutta eihän sellaisia enää ole. (Äitiyspakkauksessa ainakin yksinhuoltajille voisi muuten olla purkkiruokaa, itse en ainakaan pystynyt edes istumaan sen vertaa, että olisin tehnyt ruokatarviketilauksen, saati lähtenyt kauppakasseja kantamaan). 
     Ei yhdellä vauvanlelulla mitään tee; ne häviävät kuitenkin. On paras suunnata kirppikselle ja hankkia kassillinen saman tien (joskin omassa pakkauksessani kyllä oli unilelu). Ja millainen lelu pitäisi olla, kun joillekin ei mikään kelpaa? Siitä "Satulahja" kirjastakin päästiin mokiinkin asti, kun "Hai Hairahti" oli kuulemma lapsille sopimatonta homotuputusta? "Lähetitte vihreän lelun yritättekö pojastani muunsukupuolista, pitää olla sininen!!!" 
     Epäilemättä ihmettelen vähän mitä se kondomi liukkareineen siellä tekee; ehkä tarkoitus on viestiä innostuneelle isälle, että nyt et pääse heti paljaalla huitelemaan, kohteesi on aika pahasti rikki, tulee tulehdus? Varmaan joku tietolappunen ajaisi saman asian. Mutta ei siitä nyt mieltään kannata pahoittaa (joskin olen havainnut, että jos joku kirjoittaa sanan "seksi" "sexi", he pahoittavat mielensä kaikesta siihen liittyvästä, tai ainakin ymmärtävät sen jotenkin väärin). 

   Lainaa

  9. Tulos: +144 (150 ääntä)
   Seksin lisäksi liukuvoidetta käytetään apuna, kun hierotaan esim. episiotomia-arpea, ettei se jää kiristämään.

   Lainaa

  10. Tuju alpakka 27.6.2024 8:07
   Tulos: -82 (128 ääntä)
   Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.

   Lainaa

  11. Läpinäkyvä sirkka 27.6.2024 8:37
   Tulos: +113 (117 ääntä)
   Sanmperi: Äitiyspakkaus annetaan kun on saanut vauvan, ei sen ikäinen paljon leluista perusta. Kunhan saa vatsan täyteen ja puhtaat vaipat niin on tyytyväinen.
   Ensimmäsen elinvuoden aikana lastani kiinnosti enemmän vetoketjut ja hiusharja kuin yksikään lelu. Nämä löytyi onneksi molemmat äitiysboksista.

   Lainaa

  12. Laiska lohikäärme 27.6.2024 8:53
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Onko Korkeasaari onnistunut kasvattamaan dinosauruksia? Onhan ne aika cooleja varmasti.

   Lainaa

  13. Tinkimätön unikeko 27.6.2024 9:24
   Tulos: +69 (83 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Ehkei sinua ole kulliteltu, se sana kun ei aikanaan jörön härmäläisen suuhun kuulunut. Eikä tietysti kuulu osan sanavarastoon edelleenkään. Mutta kyllä meidän ja kavereiden ’milleniaaliperheissä’ käytetään rakkaita ja kultia ihan luonnollisesti. Toisinaan saatetaan jopa lipsauttaa pieniä rakkauden tunnustuksia.

   Lainaa

  14. Soinnikas persikka 27.6.2024 9:29
   Tulos: +58 (72 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Et ole tavannut kovin montaa "milleniaalivanhempaa". Mikä on toisaalta onni koska käytät termiä "milleniaalivanhempi" ja se herättää aikamoista myötähäpeää. Itse kuulun tähän "milleniaali-sukupolveen" ja itselleni on tullut yllätyksenä miten paljon vanhemmat kutsuvat lapsiaan "rakkaiksi" ja "kullaksi" ihan lapsille itselleen. Jos miettii omia vanhempia tai kavereiden vanhempia silloin kun me olimme pieniä niin ei meille koskaan sanottu noin. En epäile etteikö olisi ollut poikkeuksiakin, ja tiedän että käytettiin muita "hellittelysanoja" mutta silti tuntuu vähän oudolle. Ihan hyvä asia ei siinä, mutta se sukupolvenvaihdos on tosiaan tapahtunut ihan tässä.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 27.6.2024 9:38
   Tulos: +41 (53 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Mä oon 39-vuotias, eli nähtävästi milleniaalivanhempi, ja kutsun vauvaa jo sikiöaikana kullaksi tai pikkukullaksi. Näin, ihan tosielämän esimerkki.

   Lainaa

  16. Puolimakea valas 27.6.2024 9:55
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Itseasiassa: Arvoisteluita kun on lukenut, niin ovat viime vuosina panostaneet nähtävästi esim. laadukkaampiin vaatteisiin, kun ihmiset ovat valittaneet niiden nukkaantuvan ja hajoavan. Kyllä niihin suhteessa rahaa sitten menee enemmän, kun halvalla tuotettuihin. Ja parempi jos ovat edes käyttökelpoisia, niitäkin paljon [...]
   Onhan se hyvä että vaatteet ovat laadukkaampia ja eettisiä eikä lasten hikipajoissa tekemiä - mikä olisikin aika ironista äitiyspakkaukselle.

   Lainaa

  17. Menestyksekäs ämpäri 27.6.2024 10:21
   Tulos: +87 (119 ääntä)
   Tiesittekö, että kautta historian naisia on vammautunut ja kuollut siihen, että perheenisä ei ole suostunut odottamaan, että keho palautuisi synnytyksestä? Tai vielä normalisoidumpaa on, että pidetään pettämislupana, jos synnyttänyt ei kykene petipuuhiin tarpeeksi nopeasti. Jännä että syntyvyys laskee.

   Lainaa

  18. Viehättävä hyeena 27.6.2024 10:46
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Sanmperi: Äitiyspakkaus annetaan kun on saanut vauvan, ei sen ikäinen paljon leluista perusta. Kunhan saa vatsan täyteen ja puhtaat vaipat niin on tyytyväinen.
   Näin se on. Pakkauksen suurin hyötyhän on vähempivaraisille joilta voi puuttua ihan noita perusasioita äidille.

   Lainaa

  19. Napakka undulaatti 27.6.2024 11:07
   Tulos: -46 (70 ääntä)
   Menestyksekäs ämpäri: Tiesittekö, että kautta historian naisia on vammautunut ja kuollut siihen, että perheenisä ei ole suostunut odottamaan, että keho palautuisi synnytyksestä? Tai vielä normalisoidumpaa on, että pidetään pettämislupana, jos synnyttänyt ei kykene petipuuhiin tarpeeksi nopeasti. Jännä että syntyvyys laskee.
   Laitas vähän lähdettä vaikka ensiksi noihin kuolemiin.

   Lainaa

  20. Košer pohatta 27.6.2024 11:10
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Sekä Emmi että Katja, mitä vittua?

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Laiska lohikäärme: Onko Korkeasaari onnistunut kasvattamaan dinosauruksia? Onhan ne aika cooleja varmasti.
   Seuraavan dino-leffan nimi ei ole Jurassic Park, vaan Lähdetään Korkeasaareen ja leffan teemakappaleen arvaattekin. ;D

   Lainaa

  22. Puolueeton satuhahmo 27.6.2024 11:16
   Tulos: -108 (120 ääntä)
   2024 ja pakkaus on äitiyspakkaus, eli isällä ei ole ollut osuutta lapsen tekemisessä? #kaksoisstandardi Kaikenlaisia työnimikkeitä pitää muuttaa henkilöiks ja hyvä ettei koko mies sanaa haluta canceloida, mutta sit lapset tulee ihan ittestään vaan äidistä ja äiti on ainoa joka tarvitsee tavaraa lapsensa hoitamiseen?

   Lainaa

  23. Maksuton kauris 27.6.2024 11:27
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Puolueeton satuhahmo: 2024 ja pakkaus on äitiyspakkaus, eli isällä ei ole ollut osuutta lapsen tekemisessä? #kaksoisstandardi Kaikenlaisia työnimikkeitä pitää muuttaa henkilöiks ja hyvä ettei koko mies sanaa haluta canceloida, mutta sit lapset tulee ihan ittestään vaan äidistä ja äiti on ainoa joka tarvitsee tavaraa lapsensa hoitamiseen?
   Mäkin itken.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (53 ääntä)
   Menestyksekäs ämpäri: Tiesittekö, että kautta historian naisia on vammautunut ja kuollut siihen, että perheenisä ei ole suostunut odottamaan, että keho palautuisi synnytyksestä? Tai vielä normalisoidumpaa on, että pidetään pettämislupana, jos synnyttänyt ei kykene petipuuhiin tarpeeksi nopeasti. Jännä että syntyvyys laskee.
     Ihme tunareita. Siinä sitä sitten ollaan käsissä pikkuvauva jonka äiti on kuollut. Mikäs siinä jos on varakkaampi mies ja voi ottaa uuden, nuoren vaimon joka voi keitellä jostain vuohenmaidosta korviketta (niillä eväillähän ne siihen aikaan otettiin, ei tytön mielipidettä juuri kyselty), mutta aika paskempi homma, jos olet juuri saanut torpallesi pojan, perillisen ja työn jatkajan, ja sitten se kuoleekin maidon puutteeseen kun äiti puuttuu. 
     Samaan tapaanhan on joissain maissa yritetty seksuaalivalistusta: ei mene läpi jos yritetään selittää, että naisen oma tahto ja seksuaalinen nautinto olisi joku juttu, mutta jos selitetään, että jos otat 12-vuotiaan ympärileikatun vaimon, on aika todennäköistä ettei tulekaan potraa poikaa sukua jatkamaan koska koko synnytys menee ns. vituiksi, niin se auttaa. 
     Mutta en kyllä tiedä miten tuo liittyisi nykyiseen syntyvyyden laskemiseen, kun naisilla on vähän enemmän sanottavaa siihen, kenet päästää lapsensa isäksi. 
     Ja Puolueeton Satuhahmo: eikö olisi järkevintä sanoa koko lootaa vauvapakkaukseksi, ei äitiys- isyys- tai vanhempainpakkaukseksi? Vauvallehan ne tavarat on, en minä edes mahtuisi siihen pahvilaatikkoon nukkumaan.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 27.6.2024 12:32
   Tulos: +7 (33 ääntä)
   Menestyksekäs ämpäri: Tiesittekö, että kautta historian naisia on vammautunut ja kuollut siihen, että perheenisä ei ole suostunut odottamaan, että keho palautuisi synnytyksestä? Tai vielä normalisoidumpaa on, että pidetään pettämislupana, jos synnyttänyt ei kykene petipuuhiin tarpeeksi nopeasti. Jännä että syntyvyys laskee.
   Aikoinaan myös lapsi pito kastaa nopeasti ja sen pystyi tekemään vain kirkossa. Synnyttänyt nainen ei saanut mennä kirkkoon sisälle, jos oli vielä jälkivuotoa, joten he joutuvat yleensä odottamaan ulkona toimituksen ajan, pitihän vauvan ruoka olla kuitenkin lähellä. Aika moni nainen on kuollut sen vuoksi talvipakkasella rekeen.

   Lainaa

  26. Ajaton persoona 27.6.2024 14:18
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Puolimakea valas: Onhan se hyvä että vaatteet ovat laadukkaampia ja eettisiä eikä lasten hikipajoissa tekemiä - mikä olisikin aika ironista äitiyspakkaukselle.
   04 ja 05 kun mun lapseni syntyivät, ne äitiyspakkauksen vaatteet olivat laadukkaita ja vauvoille sopivia. Siksi halusin äitiyspakkauksen.  Harmittaa, etten säästänyt äitiyspakkausten vaatteita  mahdollisia tulevia lapsenlapsiani varten. Nykyään on kuulemma vaikeaa löytää lapsille käytännöllisiä potkuhousuja ja potkupukuja. 
   Nukutin vauvoja laatikon sisällä pinnasängyssä, milloin he eivät olleet vierelläni. Pienelle on turvallisempaa niin. Sen jälkeen laatikot ovat olleet hyviä tukevia säilytyslaatikoita. 
   Ja mitä tulee kondomeihin ja liukuvoiteeseen, niin näiden arvostelija ei ole synnyttänyt. Tai ollut parisuhteessa synnytettyään. 

   Lainaa

  27. Ajaton persoona 27.6.2024 14:21
   Tulos: +49 (59 ääntä)
   Puolueeton satuhahmo: 2024 ja pakkaus on äitiyspakkaus, eli isällä ei ole ollut osuutta lapsen tekemisessä? #kaksoisstandardi Kaikenlaisia työnimikkeitä pitää muuttaa henkilöiks ja hyvä ettei koko mies sanaa haluta canceloida, mutta sit lapset tulee ihan ittestään vaan äidistä ja äiti on ainoa joka tarvitsee tavaraa lapsensa hoitamiseen?
   Joo no äiti ymmärrettävästi saa tuen, koska joutuu laittamaan muun elämänsä pidemmäksi aikaa tauolle vauvan syntymän vuoksi. Mieshän voi vaikka lähteä kälppimään, mutta äiti on sidottu vauvaan, ja siksi ansaitsee enemmän turvaa. 
   Toki sen pakkauksen nimi voisi olla vaikka vanhemmuuspakkaus tai ensipakkaus tai jotain. 

   Lainaa

  28. Monenlaenen sotilas 27.6.2024 17:52
   Tulos: +3 (45 ääntä)
   Ajaton persoona: Joo no äiti ymmärrettävästi saa tuen, koska joutuu laittamaan muun elämänsä pidemmäksi aikaa tauolle vauvan syntymän vuoksi. Mieshän voi vaikka lähteä kälppimään, mutta äiti on sidottu vauvaan, ja siksi ansaitsee enemmän turvaa.  Toki sen pakkauksen nimi voisi olla vaikka vanhemmuuspakkaus tai ensipakkaus tai jotain. 
   Mikä estää äitiäkään lähtemästä litomaan? Kyllä se fyysinen napanuora synnytyksessä katkaistaan.

   Lainaa

  29. Vaitelias alokas 27.6.2024 19:29
   Tulos: -38 (52 ääntä)
   Monenlaenen sotilas: Mikä estää äitiäkään lähtemästä litomaan? Kyllä se fyysinen napanuora synnytyksessä katkaistaan.
   Tällä mammafoorumilla nainen ei lähde litomaan. Mies on paha. Piste.

   Lainaa

  30. Tulos: -63 (67 ääntä)
   Järjestyksetön mehiläinen: Tälleen lapsettomana mietin vaan, että onko niille äitiyspakkauksille jotkin tietyt ns. pakolliset asiat, jotka siellä aina pitää olla ja vain pelkkää lasta ajatellen, vai saako vanhemmille olla jotain? Kaipa se äidin seksuaaliterveyden huomioon ottaminen on tärkeää siinä missä lapsen ei ehkä niin tarpeelliset lelutkin.
   Miten liukuvoide ja vastaavat on seksuaaliterveyttä...

   Lainaa

  31. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Ajaton persoona: 04 ja 05 kun mun lapseni syntyivät, ne äitiyspakkauksen vaatteet olivat laadukkaita ja vauvoille sopivia. Siksi halusin äitiyspakkauksen.  Harmittaa, etten säästänyt äitiyspakkausten vaatteita  mahdollisia tulevia lapsenlapsiani varten. Nykyään on kuulemma vaikeaa löytää lapsille käytännöllisiä potkuhousuja ja [...]
   Tai sitten on sellainen jolla ei heti tule seksi mieleen synnytyksen jälkeen...

   Lainaa

  32. Tulos: -28 (38 ääntä)
   D: Seksin lisäksi liukuvoidetta käytetään apuna, kun hierotaan esim. episiotomia-arpea, ettei se jää kiristämään.
   Arven hoitoon on varmaan paremmatkin voiteet...

   Lainaa

  33. Ontuva mustikka 28.6.2024 2:14
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   No, mä oon 40v ja esikoinen kyseli viiden vanhana, että oliko OVET keksitty, kun mä olin lapsi..

   Lainaa

  34. Madoton menninkäinen 28.6.2024 2:25
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Aikoinaan myös lapsi pito kastaa nopeasti ja sen pystyi tekemään vain kirkossa. Synnyttänyt nainen ei saanut mennä kirkkoon sisälle, jos oli vielä jälkivuotoa, joten he joutuvat yleensä odottamaan ulkona toimituksen ajan, pitihän vauvan ruoka olla kuitenkin lähellä. Aika moni nainen on kuollut sen vuoksi talvipakkasella rekeen.
   Ennen oli paska meininki. Kiitos uskonnot.

   Lainaa

  35. Mietteliäs konna 28.6.2024 3:06
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Kyllä me puhutaan niin myös IRL. Minä ja kaikki tuntemani milleniaalivanhemmat ainakin.

   Lainaa

  36. Rakastettu henkilö 28.6.2024 6:21
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Mä kutsun mun lasta melkein aina ”rakas”

   Lainaa

  37. Auktorisoitu piikkisika 28.6.2024 14:58
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Ontuva mustikka: No, mä oon 40v ja esikoinen kyseli viiden vanhana, että oliko OVET keksitty, kun mä olin lapsi..
   Mun lapsi kysyi millaista oli 1800-luvulla, luuli että oon syntynyt silloin! Oikea syntymävuosi on 1980. Nuo viime vuosituhannen jutut on vissiin tällä vuosituhannella syntyneille vähän vaikeita.

   Lainaa

  38. Tyytyväinen aprikoosi 28.6.2024 23:12
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   Puolueeton satuhahmo: 2024 ja pakkaus on äitiyspakkaus, eli isällä ei ole ollut osuutta lapsen tekemisessä? #kaksoisstandardi Kaikenlaisia työnimikkeitä pitää muuttaa henkilöiks ja hyvä ettei koko mies sanaa haluta canceloida, mutta sit lapset tulee ihan ittestään vaan äidistä ja äiti on ainoa joka tarvitsee tavaraa lapsensa hoitamiseen?
   Äitiyspakkauksen saamisen ehto on alusta lähtien ollut, että odottava äiti osallistuu raskauden aikana terveydenhuoltoon. Samasta syystä puhutaan myös äitiysneuvolasta. Sikiön voinnin kannalta kun on aivan samantekevää miten isän paino kehittyy odotusaikana.

   Lainaa

  39. Kuollut kenguru 28.6.2024 23:28
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Sitä liukkaria käytetään kun mitataan kuume vauvan persreiästä.

   Lainaa

  40. Puhelias pingviini 28.6.2024 23:43
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Itse kävin Korkeasaaressa viime viikolla. Näin dinojen lisäksi leijonan JA tiikerin, ja maksoi vaan iltalipun verran. Maailmankaikkeus ei silti kaatunut, ihme kyllä.

   Lainaa

  41. Halukas ilves 28.6.2024 23:58
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Madoton menninkäinen: Ennen oli paska meininki. Kiitos uskonnot.
   Joillakin uskonnoilla on edelleen paska meininki. Osa on maallistunut eikä niitä niin kiinnosta kontrolloida toisten elämää.

   Lainaa

  42. Validi hämähäkki 29.6.2024 8:24
   Tulos: -33 (47 ääntä)
   Itsellä ei ole lapsia eikä tule. Enkä ikinä tule saamaan tollasta pakkausta. Silti mun maksamista verorahoista menee osa muitten ihmisten liukkareihin. Ei kovin reilua. Pitäis keksiä uus pakkaus ton tilalle minkä sais kaikki. Joku mistä kaikki Suomalaiset tykkää. Vaikka ämpäri ja ja sinne sisään hengari

   Lainaa

  43. Sairaslomasta nauttiva undulaatti 29.6.2024 17:18
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Validi hämähäkki: Itsellä ei ole lapsia eikä tule. Enkä ikinä tule saamaan tollasta pakkausta. Silti mun maksamista verorahoista menee osa muitten ihmisten liukkareihin. Ei kovin reilua. Pitäis keksiä uus pakkaus ton tilalle minkä sais kaikki. Joku mistä kaikki Suomalaiset tykkää. Vaikka ämpäri ja ja sinne sisään hengari
   Ne muiden lapset maksaa veroja ja ovat se potentiaalinen yhteiskunnan tulevaisuus, joka turvaa myös meidän lapsettomien vanhuutta. 
   En ole katkera äitiyspakkauksista. Lapsiperheiden lisääntyneet kustannukset ja vanhempainvapaiden takia saamatta jääneet tulot voin itse käyttää itseeni. 
   Mun ei myöskään tarvitse herätä öisin lapsen itkuun, käydä lastenkonsertissa eikä pärjätä uhmaikäisen kanssa. 
   Kyllä menee nallekarkit ihan tasan tässä. En näe tarvetta kompensaatiolle. 

   Lainaa

  44. Nuutunut pehmelö 29.6.2024 23:05
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Validi hämähäkki: Itsellä ei ole lapsia eikä tule. Enkä ikinä tule saamaan tollasta pakkausta. Silti mun maksamista verorahoista menee osa muitten ihmisten liukkareihin. Ei kovin reilua. Pitäis keksiä uus pakkaus ton tilalle minkä sais kaikki. Joku mistä kaikki Suomalaiset tykkää. Vaikka ämpäri ja ja sinne sisään hengari
   Mikä on hengari? Tyyppi joka hengailee?

   Lainaa

  45. Puiseva konna 30.6.2024 16:23
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kuollut kenguru: Sitä liukkaria käytetään kun mitataan kuume vauvan persreiästä.
   Taitaa olla ihan jonku muun persreikä mihin sitä liukkaria kannattaa käyttää.

   Lainaa

  46. Raksu metsämarja 30.6.2024 18:06
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kuollut kenguru: Sitä liukkaria käytetään kun mitataan kuume vauvan persreiästä.
   Juuei.

   Lainaa

  47. Intiimi peura 1.7.2024 10:31
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Puolueeton satuhahmo: 2024 ja pakkaus on äitiyspakkaus, eli isällä ei ole ollut osuutta lapsen tekemisessä? #kaksoisstandardi Kaikenlaisia työnimikkeitä pitää muuttaa henkilöiks ja hyvä ettei koko mies sanaa haluta canceloida, mutta sit lapset tulee ihan ittestään vaan äidistä ja äiti on ainoa joka tarvitsee tavaraa lapsensa hoitamiseen?
   Ei näitä kaikkia nimityksiä muuteta yhdessä yössä. Ala ajamaan asiaa jos se noin kovasti häiritsee.

   Lainaa

  48. Intiimi peura 1.7.2024 10:44
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Ajaton persoona: Joo no äiti ymmärrettävästi saa tuen, koska joutuu laittamaan muun elämänsä pidemmäksi aikaa tauolle vauvan syntymän vuoksi. Mieshän voi vaikka lähteä kälppimään, mutta äiti on sidottu vauvaan, ja siksi ansaitsee enemmän turvaa.  Toki sen pakkauksen nimi voisi olla vaikka vanhemmuuspakkaus tai ensipakkaus tai jotain. 
   Millä logiikalla äiti ei voisi lähteä kälppimään?

   Lainaa

  49. Merkityksetön sammakko 1.7.2024 10:56
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Intiimi peura: Millä logiikalla äiti ei voisi lähteä kälppimään?
   Koska nainen on hyvä ja mies on huono.

   Lainaa

  50. Istuva marsu 1.7.2024 11:45
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Eikös ne kondomit ole siellä siksi, että pienten lasten vanhemmille tehdään yllättävän paljon abortteja? Ja liukkari sitten kondomien vuoksi. Ei kukaan varmaan oleta, että heti vastasyntyneen kanssa tekee seksiä mieli, mutta aika moni varmaan jo ensimmäisenä vauvavuotena sitä jatkaa, jolloin on hyvä että äitiyspakkauskin muistuttaa ehkäisyn tarpeesta. Aika paljon itseasiassa kuulee vieläkin virheellisestä huhua, kuinka imettäminen olisi ehkäisykeino

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mitä ihmeen leluja sä kirjaimellisesti 0-vuotiaalle keksit? Heti kun se jaksaa alkaa silmiään edes auki pitää se toljottaa ihan mitä vaan mitä sille näytät kuin se olis ihmeellisin asia maailmassa (ja sille se varmaan onkin)

   Lainaa

  52. Suojaisa delfiini 2.7.2024 21:47
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   No, omakohtaista kokemusta äitiyspakkauksen tarvikkeista on. Kortsut ja liukkari jäi käyttämättä, mutta se unilelu on ollut lapsen tärkein tavara sieltä 4kk iästä jolloin se hänelle annettiin. Myös muut tarvikkeet on olleet enemmän tai vähemmän käytössä. Ja ne vaatteet tottakai.

   Lainaa

  53. Haavoittuva dinosaurus 3.7.2024 8:45
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Laiska lohikäärme: Onko Korkeasaari onnistunut kasvattamaan dinosauruksia? Onhan ne aika cooleja varmasti.
   Welcome to Jurassic Park

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tuju alpakka: Mua häiritsee maailman mitättömin asia. Kun milleniaalivanhempi kirjoittaa nettiin jostain keskustelustaan lapsensa kanssa, hän aina muistaa dialogissaan nimittää lasta rakkaaksi tai kullaksi. IRL en kuitenkaan ole ikinä kuullut, että puhuvat noin.
   Kyllä mä kutsun mun tytärtä rakkaaks joka päivä monta kertaa. Surullista jos sua ei oo koskaa kutsuttu hellittelynimillä tai sun lähipiiri ei sano lapsiaan rakkaaks tai kullaks.

   Lainaa

  55. Valtionhoitaja 4.7.2024 14:00
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Ajaton persoona: 04 ja 05 kun mun lapseni syntyivät, ne äitiyspakkauksen vaatteet olivat laadukkaita ja vauvoille sopivia. Siksi halusin äitiyspakkauksen.  Harmittaa, etten säästänyt äitiyspakkausten vaatteita  mahdollisia tulevia lapsenlapsiani varten. Nykyään on kuulemma vaikeaa löytää lapsille käytännöllisiä potkuhousuja ja [...]
   Olen synnyttänyt ja ollut parisuhteessa synnytettyäni. Viikko käskettiin synnärillä pidättäytyä seksistä. Mutta en silti tarvinnut niitä kondomeja äitiyspakkauksesta, sillä sen viikon jälkeisessä seksielämässä ei käsketty käyttää kondomia. Enkä sitä liukuvoidettakaan tarvinnut. 
   Ehkä se liukuvoide on siis niille 39-vuotiaille äideille. Itse olin 25, löytyi kosteus omasta takaa. Siis se, ettei ymmärrä, miksi tarvitsijat eivät voisi ostaa kondomejaan itse vaan ne pitää saada äitiyspakkauksesta, ei suinkaan tarkoita, etteikö olisi kokenut synnytyksen jälkeistä seksiä. 
   Olen lukenut selitykseksi kondomeille sen, että iso määrä abortteja tehdään juuri ensimmäisen lapsen vauva-aikana, kun ei haluta vielä toista lasta, mutta ei ole tajuttu, että voi tulla raskaaksi imettäessä. No, ottaen huomioon, että olen kuullut lääkäreiden väittäneen kiven kovaan joillekin äideille, että 6 kk on täysin mahdotonta tulla raskaaksi täysimettäessä, niin ei kai se ihmekään ole, jos ei-toivottuja jälkeläisiä meinaa tulla. 
   Kuitenkin on paljon perheitä, joissa lasten väliben ikäero on esim. 1 v 2 kk, joten se niistä valheista. 

   Lainaa

  56. Uskalias maito 4.7.2024 15:26
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Valtionhoitaja: Olen synnyttänyt ja ollut parisuhteessa synnytettyäni. Viikko käskettiin synnärillä pidättäytyä seksistä. Mutta en silti tarvinnut niitä kondomeja äitiyspakkauksesta, sillä sen viikon jälkeisessä seksielämässä ei käsketty käyttää kondomia. Enkä sitä liukuvoidettakaan tarvinnut.  Ehkä se liukuvoide on siis niille [...]
   Tätä juuri kysyttiin.

   Lainaa

  57. Neuvoton laama 8.7.2024 10:04
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ajaton persoona: 04 ja 05 kun mun lapseni syntyivät, ne äitiyspakkauksen vaatteet olivat laadukkaita ja vauvoille sopivia. Siksi halusin äitiyspakkauksen.  Harmittaa, etten säästänyt äitiyspakkausten vaatteita  mahdollisia tulevia lapsenlapsiani varten. Nykyään on kuulemma vaikeaa löytää lapsille käytännöllisiä potkuhousuja ja [...]
   Kondomien arvostelija tuskin on koskaan nauttinutkaan seksistä, ja nyt kun kokee tehneensä elämänsä odotetuimman ja tärkeimmän asian eli lapsen, voi hän unohtaa seksin kokonaan.
   Ei, tämä ei ole nais- ja seksivihamielinen kirjoitus, vaan kyllähän tämäkin on patriarkaatin vika. Harva 60+v nainen on koskaan nauttinut seksistä, koska ei yhteiskunnassa ole annettu sellaiselle lupaa. Hyvä yritys 70-luvulla, mutta silti avioliitossa raiskaaminenkin oli vielä laillista vuoteen 94. Jne.

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Neuvoton laama: Kondomien arvostelija tuskin on koskaan nauttinutkaan seksistä, ja nyt kun kokee tehneensä elämänsä odotetuimman ja tärkeimmän asian eli lapsen, voi hän unohtaa seksin kokonaan. Ei, tämä ei ole nais- ja seksivihamielinen kirjoitus, vaan kyllähän tämäkin on patriarkaatin vika. Harva 60+v nainen on koskaan nauttinut [...]
   Harva yli kuuskymppinen nainen on nauttinut seksistä koska/vaikka 70-luvulla yritettiin mutta avioliitossa raiskaaminen oli sallittua vuoteen -94.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: afrikka, dinosaurukset, intia, korkeasaari, lentää, maailmankaikkeus, nuori, telkkari, tv, vanha, äitiyspakkaus