Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 88

Miksi korvasieniä väitetään myrkyllisiksi?
Luontoilta, osa 88

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +255 (301 ääntä)
   Juuri noiden ihmisten kuuluu nauttia korvasieniä ryöppäämättä niitä. Ja mielellään ennen, kuin ovat tehneet lapsia.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 6.6.2024 0:20
   Tulos: +157 (201 ääntä)
   Sehän on toki fakta, että jos kipulääkkeitä syö liikaa, niin siinä voi käydä aikas ikävästi. Jotenkin en silti jaksa uskoa, että kärpässienten popsiminen missään muodossa olisi vähemmän kuormittavaa keholle kuin esmes Burana-nappi tai pari.

   Lainaa

  3. Muodoton timantti 6.6.2024 0:41
   Tulos: +209 (215 ääntä)
   Heinillä ja Tainalla taitaa olla jo monenlaisia lääkekokeiluja taustalla. Mutta ei välttämättä edessä.

   Lainaa

  4. Riskaabeli raadonsyöjä 6.6.2024 0:42
   Tulos: +208 (210 ääntä)
   Kirsin kirjosieppoäly 10/10 😄

   Lainaa

  5. Tulos: +135 (147 ääntä)
   Reilu kerho. Keväällä pelikaanit pasko kärppien päälle ja nyt jo kirjosiepotkin.

   Lainaa

  6. Keijupöly 6.6.2024 1:17
   Tulos: +99 (101 ääntä)
   Porolla on Iso-Britannian ääriviivat kyljessä 👀

   Lainaa

  7. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Keijupöly: Porolla on Iso-Britannian ääriviivat kyljessä 👀
   Minusta siinä on istuva karhu, jolla on sulkakoriste päässä.

   Lainaa

  8. Tulos: +160 (162 ääntä)
   Ken tahtoo uudelleentestata sienten myrkyllisyyttä, testatkoon vain itsellään. Ei tarvi myrkyttää koko lähipiiriä jauhamalla jostain mysteeripöperön terveysvaikutuksista.

   Lainaa

  9. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Jonkinlainen homeopatiaryhmä kyseessä? Heinin jälkimmäinen kommentti ainakin viittaisi tähän.

   Lainaa

  10. Sopiva karhu 6.6.2024 3:50
   Tulos: +218 (220 ääntä)
   Kyllä, olen maistanut korvasieniä. Ryöppäämättömiä. En suosittele kokeilemaan. Lääkehiili ei ole hyvää ja oksentamiseen olisi parempiakin syitä. Plus sitten sai vielä käydä puolen vuoden ajan labroissa että sisuskalut varmasti on ehjät.

   Lainaa

  11. Sairas vesimeloni 6.6.2024 5:11
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Jotenki symppis tuo kirjosieppo kärpän pään päällä 🥹

   Lainaa

  12. Noudettu pupu 6.6.2024 6:31
   Tulos: +125 (125 ääntä)
   Sopiva karhu: Kyllä, olen maistanut korvasieniä. Ryöppäämättömiä. En suosittele kokeilemaan. Lääkehiili ei ole hyvää ja oksentamiseen olisi parempiakin syitä. Plus sitten sai vielä käydä puolen vuoden ajan labroissa että sisuskalut varmasti on ehjät.
   Pakko kysyä että mikä sai sinut maistamaan niitä ryöppäämättä?

   Lainaa

  13. Kilokalori 6.6.2024 7:07
   Tulos: +165 (167 ääntä)
   Muodoton timantti: Heinillä ja Tainalla taitaa olla jo monenlaisia lääkekokeiluja taustalla. Mutta ei välttämättä edessä.
   Väitän että nää on just ne ihmiset, jotka ei ole syöneet lääkkeitä KoSkA NiITä EI oLE TuTkiTTu jA LÄÄkeFiRMaT HUiJaAVaT jA MyRkYtTävÄt.
   "Asiaa pitää tutkia", eli googlata yöt läpeensä salaliittosivustoja ja jos kolme ihmistä kertoo oman kokemuksensa, se on näille tuuhelikoille tärkeämpi kuin 30000 ihmisen tieteellinen koe...

   Lainaa

  14. Itseasiassa 6.6.2024 7:35
   Tulos: +96 (100 ääntä)
   Mä oon joskus miettinyt, kuka on keksinyt että joitain sieniä voi syödä kun ne ryöppää riittävän monta kertaa. Sen kuitenkin pitää olla aika vanha keksintöjä, joten oliko jollain todella niin nälkä, vähän kuin ekoilla homejuuston syöjillä? Tai yrittikö joku nyt myrkyttää kanssasihmisiä ja liikaa sieniä keiteltyään huomasikin ettei ne enää toimineetkaan. Kärpässienistä käsittääkseni punaista on käytetty huumaavana sienenä, mutta valkoisesta ja ruskeasta lähtee henki. Mutta tämä on varmaan helpompi, kun usein eläimet syövät myös sieniä ja muinoin on voinut niitä tarkkailla. Mikä se mukavampaa kuin kyttäillä jotain pöllyissä olevaa karhua ja toivoa ettei otsolla tule ihan hirveän kovat hallut.

   Lainaa

  15. Saastunut ilonpilaaja 6.6.2024 8:22
   Tulos: +51 (63 ääntä)
   Sopiva karhu: Kyllä, olen maistanut korvasieniä. Ryöppäämättömiä. En suosittele kokeilemaan. Lääkehiili ei ole hyvää ja oksentamiseen olisi parempiakin syitä. Plus sitten sai vielä käydä puolen vuoden ajan labroissa että sisuskalut varmasti on ehjät.
   Mua kiinnostaisi, että mikä se on parempi syy oksentamiseen kuin henkirievun säilyminen?
   Kankkunen? Norovirus?

   Lainaa

  16. Toj Karin 6.6.2024 8:35
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Kilokalori: Väitän että nää on just ne ihmiset, jotka ei ole syöneet lääkkeitä KoSkA NiITä EI oLE TuTkiTTu jA LÄÄkeFiRMaT HUiJaAVaT jA MyRkYtTävÄt. "Asiaa pitää tutkia", eli googlata yöt läpeensä salaliittosivustoja ja jos kolme ihmistä kertoo oman kokemuksensa, se on näille tuuhelikoille tärkeämpi kuin 30000 ihmisen tieteellinen koe...
   Ja ainoa perustelu mitä ne esittää, missä on pienen pieni totuuden siemen, on se että bIgPhArMa tekee lääkkeillä rahaa. Ja mä katon niitä tonnin seteli -ilmeellä ja kysyn että joo, kaupallinen yritys pyrkii tekemään liiketoiminnastaan voitollista. Entä sitten? Joko niiden pää sakkaa kokonaan ja vastaukseksi saa pelkkää änkytystä, tai sitten niiden liskoaivot vetäytyvät logiikkaerrorin jälkeen backup-tilaan missä ne alkaa toistamaan ennalta opittuja sanoja kuten lammas, vaippanaama ja muuta vastaavaa.

   Lainaa

  17. Toj Karin 6.6.2024 8:39
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Itseasiassa: Mä oon joskus miettinyt, kuka on keksinyt että joitain sieniä voi syödä kun ne ryöppää riittävän monta kertaa. Sen kuitenkin pitää olla aika vanha keksintöjä, joten oliko jollain todella niin nälkä, vähän kuin ekoilla homejuuston syöjillä? Tai yrittikö joku nyt myrkyttää kanssasihmisiä ja [...]
   Myrkkyjä vielä enemmän minua ihmetyttää ulosteen syönti. Esimerkiksi kuka helvetti keksi paahtaa ja jauhaa kahvia mesimäyrän syömistä, sulamatta jääneistä kahvipavuista, mikä on nyt olevinaan jotain himoittua ja kallista gourmeeta. Korvasienen kaltaisista voimakkaista myrkyistä kuitenkin on niin helppo havaita syy-seuraus -suhde, mutta paskaa?!?!!

   Lainaa

  18. Näppäimistöllä hyppivä meduusa 6.6.2024 8:49
   Tulos: -17 (35 ääntä)
   Tornipöllö: Sehän on toki fakta, että jos kipulääkkeitä syö liikaa, niin siinä voi käydä aikas ikävästi. Jotenkin en silti jaksa uskoa, että kärpässienten popsiminen missään muodossa olisi vähemmän kuormittavaa keholle kuin esmes Burana-nappi tai pari.
   Itseasiassa punakärpässieni on ryöpättynä ihan kelvollinen ruokasieni. Ei ehkä vaivan arvoinen, mutta kyllä sitä paremman puutteessa popsii.

   Lainaa

  19. Pimeä marsu 6.6.2024 9:29
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Junnohko: Reilu kerho. Keväällä pelikaanit pasko kärppien päälle ja nyt jo kirjosiepotkin.
   Ikävä tunnelma.

   Lainaa

  20. Huomaamaton riesa 6.6.2024 11:11
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Veikkaan että kun Taina puhuu "asian tutkimisesta" hän ei tarkoita että itse testaisi syödä ryöppäämättömiä korvasieniä, vaan haluaa että joku muu tekee tämän empiirisen tutkimuksen hänen puolestaan. Tai sitten "asian tutkiminen" on hänelle sama kuin googlettaa "korvasienen syöminen" niin pitkään kunnes tuhansien linkkien takaa löytyy se yksi blogi jossa joku onneton väittää että hän syö korvasieniä joka päivä raakana, eikä ole kertaakaan elämässään joutunut käymään lääkärissä tai hammashoidossa. Ja siinä on sitten se totuus jonka Taina hyväksyy.

   Lainaa

  21. Jäätynyt sakaali 6.6.2024 11:18
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Ville: Juuri noiden ihmisten kuuluu nauttia korvasieniä ryöppäämättä niitä. Ja mielellään ennen, kuin ovat tehneet lapsia.
   Luulen että hopeavesi virtaa heissä vahvana.

   Lainaa

  22. Jäätynyt sakaali 6.6.2024 11:20
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Noudettu pupu: Pakko kysyä että mikä sai sinut maistamaan niitä ryöppäämättä?
   Luulen että lapsena tehnyt uteliaisuuttaan.

   Lainaa

  23. Värikäs koala 6.6.2024 11:58
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Pettämätön logiikka, sieni näyttää aivoilta ja suolilta, varmasti auttaa näihin elimiin. Eli jos syön jalan mallisia karkkeja, niin mulla lihoaa jalat? Ja punaset juomat imeytyy suoraan verisuoniin?

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (29 ääntä)
   Itseasiassa: Mä oon joskus miettinyt, kuka on keksinyt että joitain sieniä voi syödä kun ne ryöppää riittävän monta kertaa. Sen kuitenkin pitää olla aika vanha keksintöjä, joten oliko jollain todella niin nälkä, vähän kuin ekoilla homejuuston syöjillä? Tai yrittikö joku nyt myrkyttää kanssasihmisiä ja [...]
   Itseasiassa korvasienissä jo kuivaaminen riittää, että niistä ei tule mitään akuutteja myrkytysoireita ja ihan vain kunnollisella kypsentämiselläkin haihtuu suurin osa myrkystä, eli todennäköisesti aikanaan vain huomattiin, että näitä sieniä ei kannata syödä raakana. Vielä 90-luvulla ohja oli, että korvasienet pitää joko kuivata tai ryöpätä kerran ennen käyttämistä. Sittemmin huomattiin, että niihin jää jonkin verran myrkkyä ja ohjeistuksia tiukennettiin.

   Lainaa

  25. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Runkkis: Jonkinlainen homeopatiaryhmä kyseessä? Heinin jälkimmäinen kommentti ainakin viittaisi tähän.
   Ei homeopatia vaan signatuuraoppi. Keskiajalla hyvin suosittu taikausko että yrtit näyttävät siltä ruumiinosalta jolle ne ovat hyväksi. Ajatuksena oli kai että jumala on tällä tavalla ystävällisesti merkinnyt lääkekasvit niitä luodessaan.

   Lainaa

  26. Kelvoton ananas 6.6.2024 14:53
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Noissa myrkyllisistä sienissä on se ikävä ominaisuus, että myrkytyksen vaikutukset ei suinkaan tule heti, ei edes seuraavana päivänä... Ne tuhoaa maksan ja munuaiset silleen kivasti viiveellä! Että en suosittelisi testailemaan tyylillä namnam, no ei tullu mitään! Niin, vielä...

   Lainaa

  27. Tulos: +7 (35 ääntä)
   Toj Karin: Ja ainoa perustelu mitä ne esittää, missä on pienen pieni totuuden siemen, on se että bIgPhArMa tekee lääkkeillä rahaa. Ja mä katon niitä tonnin seteli -ilmeellä ja kysyn että joo, kaupallinen yritys pyrkii tekemään liiketoiminnastaan voitollista. Entä sitten? Joko niiden pää sakkaa kokonaan ja vastaukseksi saa [...]
     No jos yritys on itse omilla rahoillaan tutkinut ja jotain keksinyt, niin ei sitten mitään. Niin kai se kapitalismi toimii; kaikki kunnia pienyrittäjälle joka tosiaan keksii idean ja saa sen myytyä. Mutta on ihan turha luulla, että kaikki ne lääkeideat olisivat suinkaan pelkän yhden yrityksen aikaansaannosta -aika usein, ellei aina, perustutkimus on tehty yliopistoilla, veronmaksajan (tai säätiön) rahoin, ja sitten siitä vähän sovelletaan, ja patenttia kehiin vaan. Toimii kai vähän samalla tavalla kuin tieteelliset julkaisut: ensin artikkelin väsäyksen maksaa yliopisto, sitten sen nappaa julkaisuyritys, ja sitten se myydään maksajille takaisin. Tietysti luen tarvittavat julkaisut ja otan tarvittavat lääkkeet, muu olisi salaliittoteoriahopeavesisekoilua, mutta onhan tässä rahoituksessa nyt jotain outoa. BigPharma on ongelma, ei siksi, että yrittäisivät meitä myrkyttää, vaan siksi, että tutkimuksen, terveys tai muuten, pitäisi olla kaikille saatavilla, ja näin järjestettynä ei tosiaankaan ole. (Niinmuuten sivustolta sci-hub.se voi katsoa artikkeleita jotka teoriassa ovat maksumuurin takana, jos ei satu olemaan jonkun yliopiston kirjaston käyttöoikeuksia).

   Lainaa

  28. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Opi tuntemaan myrkylliset sienet. Kerää syötäväksi vain tuntemiasi sieniä.

   Lainaa

  29. Törkeä valas 6.6.2024 16:46
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Värikäs koala: Pettämätön logiikka, sieni näyttää aivoilta ja suolilta, varmasti auttaa näihin elimiin. Eli jos syön jalan mallisia karkkeja, niin mulla lihoaa jalat? Ja punaset juomat imeytyy suoraan verisuoniin?
   Punaiset juomat imeytyy nopeampaa, jätkät tietää tän. WAAAGH!!!

   Lainaa

  30. Valkeahko karjalanpiirakka 6.6.2024 17:00
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Näppäimistöllä hyppivä meduusa: Itseasiassa punakärpässieni on ryöpättynä ihan kelvollinen ruokasieni. Ei ehkä vaivan arvoinen, mutta kyllä sitä paremman puutteessa popsii.
   Miks tällä on miinuksia? Pitää paikkansa, iteki Japanissa maistoin ku oli tarjolla. Ei tietenkään ryöppäämättä pidä syömän, mutta ei niitä korvasieniäkään.

   Lainaa

  31. ketkutikutkuti 6.6.2024 17:10
   Tulos: -27 (29 ääntä)
   Ihan hauska yhdistelmäkuva porosta mutta sitä en usko, etteikö muka olis saanut koko poroa kerrallakin kuvaan. :D

   Lainaa

  32. Sekaisin omena 6.6.2024 17:43
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   "Aivoilta näyttävät. Ehkä vaikuttaa niihin" Miksi ihmiset ostavat viagraa, kun sieniä saa ilmaiseksi?

   Lainaa

  33. Hävytön kultakala 6.6.2024 18:01
   Tulos: -9 (27 ääntä)
   Kivi:   No jos yritys on itse omilla rahoillaan tutkinut ja jotain keksinyt, niin ei sitten mitään. Niin kai se kapitalismi toimii; kaikki kunnia pienyrittäjälle joka tosiaan keksii idean ja saa sen myytyä. Mutta on ihan turha luulla, että kaikki ne lääkeideat olisivat suinkaan pelkän yhden yrityksen aikaansaannosta -aika [...]
   Ne on maksumuurin takana siksi että tuollaisten palvelujen ylläpitäminen ei ole ihan ilmaista. Ei siksi että siellä olisi jotain hirveitä salaisuuksia, sun ei tarvitse kuin pulittaa pyydetty summa niin pääset ne lukemaan.

   Lainaa

  34. Nuutunut pehmelö 6.6.2024 18:20
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   Pluri: Opi tuntemaan myrkylliset sienet. Kerää syötäväksi vain tuntemiasi sieniä.
   Tää on kyllä niin älytön ohje.

   Lainaa

  35. Toipuva haisunäätä 6.6.2024 19:04
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Vähän kyllä säälittää, että villi kärppä on kohdannut ennenaikaisen lopun ja nyt se on jätetty säiden armoille ja lintujen kakkimisalustaksi

   Lainaa

  36. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Oon vuosia miettinyt, miten on keksitty just esim. korvasienten tai pallokalojen oikeaoppinen valmistustapa. Kuinka moni kuoli, ennen kuin sieni ryöpättiin kahdesti ja todettiin kelvoksi, ja miksi on edes jatkettu yrittämistä ensimmäisten myrkytysten jälkeen? Taisi tää postaus vastata mun kysymyksiin.

   Lainaa

  37. Lähin alokas 6.6.2024 22:15
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Hahaa, mulla on kuva samasta (ihan kokonaisesta) porosta!! 😁

   Lainaa

  38. Toj Karin 7.6.2024 0:03
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Kivi:   No jos yritys on itse omilla rahoillaan tutkinut ja jotain keksinyt, niin ei sitten mitään. Niin kai se kapitalismi toimii; kaikki kunnia pienyrittäjälle joka tosiaan keksii idean ja saa sen myytyä. Mutta on ihan turha luulla, että kaikki ne lääkeideat olisivat suinkaan pelkän yhden yrityksen aikaansaannosta -aika [...]
   Joo, monissa nykyisissä käytännöissä on ihan helvetisti aiheellista kritisoitavaa, mutta nämä foliohatut eivät sellaiseen kykene. Kuten kaikessa muussakin, tästäkin he ovat napannet vain kaksi sanaa, big pharma sekä raha, ja juosseet torille hillumaan niiden kanssa. Muita mitä tulee mieleen on jo nyt enimmäkseen kuollut fraasi "lentopetroli ei pysty sulattamaan terästä", mitä he hokivat ilman minkäänlaista ymmärrystä siitä että teräksen ei tarvitse kuumentua sulaksi asti ennen kuin se menettää suurimman osan kantokyvystään. Asiallinen ja perusteltu kritiikki on ihan eri asia kuin foliohattuilu, eikä niitä koskaan pitäisi sekoittaa keskenään.

   Lainaa

  39. Humalikas myyrä 7.6.2024 7:17
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kilokalori: Väitän että nää on just ne ihmiset, jotka ei ole syöneet lääkkeitä KoSkA NiITä EI oLE TuTkiTTu jA LÄÄkeFiRMaT HUiJaAVaT jA MyRkYtTävÄt. "Asiaa pitää tutkia", eli googlata yöt läpeensä salaliittosivustoja ja jos kolme ihmistä kertoo oman kokemuksensa, se on näille tuuhelikoille tärkeämpi kuin 30000 ihmisen tieteellinen koe...
   Tuuhelikko? Kuulostaa periaatteessa hyvältä, mut siis mitä tarkalleen tarkoittaa? AV sanan käyttöoikeuteen lopulliseen merkityksen tietoon asti.

   Lainaa

  40. Arkkienkeli 7.6.2024 8:40
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Näiden naisten eliniän odote ei lienee kovin pitkä.

   Lainaa

  41. Arkkienkeli 7.6.2024 8:43
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Humalikas myyrä: Tuuhelikko? Kuulostaa periaatteessa hyvältä, mut siis mitä tarkalleen tarkoittaa? AV sanan käyttöoikeuteen lopulliseen merkityksen tietoon asti.
   Tuuhelikko on isompi kuin pusikko. Siellä on vieraillut kaiken kokoista melan heiluttajaa. Vanhana siitä tulee pöpelikkö ja jonne ei enää kukaan venettänsä laske.

   Lainaa

  42. Kauhee pomelo 7.6.2024 12:48
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Nämä tämän tyyppiset turistit jotka jää kuvaamaan poroja tielle, autosta, laittaa hermot tiukalle. Ei oo yks eikä kaks kertaa kun vedän rekasta keskellä mutkaa jarrut lukkoon kun joku etelän varis on pysähtyny keskelle vitostietä.

   Lainaa

  43. Nenätön kameli 7.6.2024 16:43
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Kauhee pomelo: Nämä tämän tyyppiset turistit jotka jää kuvaamaan poroja tielle, autosta, laittaa hermot tiukalle. Ei oo yks eikä kaks kertaa kun vedän rekasta keskellä mutkaa jarrut lukkoon kun joku etelän varis on pysähtyny keskelle vitostietä.
   Perehdyhän asiaan vähän tarkemmin ennen kuin tulet satuilemaan.

   Lainaa

  44. Uneton meduusa 7.6.2024 18:07
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Huom hei! Korvasieniä sitten EI ryöpätä! Nykyisten ohjeiden mukaan ne KEITETÄÄN vähintään parissa vedessä useita minuutteja kerrallaan ja keitinvesien välissä huolellisesti huuhdellen, ja keitinhöyrykin pitää tuulettaa pois jne jne. Tarkan ohjeen löytänee jostain paremmalta asiantuntijalta kuin minä, mutta siis ryöppäys ei suinkaan riitä.

   Lainaa

  45. Sukkahousuton karpalo 7.6.2024 19:54
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Tornipöllö: Sehän on toki fakta, että jos kipulääkkeitä syö liikaa, niin siinä voi käydä aikas ikävästi. Jotenkin en silti jaksa uskoa, että kärpässienten popsiminen missään muodossa olisi vähemmän kuormittavaa keholle kuin esmes Burana-nappi tai pari.
   Aikoinaan eräs tuttavani halusi kokeilla kärpässienten "shamaanisia" vaikutuksia. Kuivatti ja söi jauhettuna. Ainoa "shamaaninen" vaikutus oli räjähtävä ripuli.

   Lainaa

  46. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Ville: Juuri noiden ihmisten kuuluu nauttia korvasieniä ryöppäämättä niitä. Ja mielellään ennen, kuin ovat tehneet lapsia.
   Korvasienen gyromitriinihän on tunnettu kivikaudesta lähtien ihmisen parhaana ystävänä. Erityisesti tätä suositellaan ihmisille, jotka osaavat ottaa itse asioista selvää, ja viittaavat kintaalle virallisille suosituksille ja tutkimuksille. Gyromitriini, varsinkin suurina annoksina parantaa esimerkiksi yöunta niin syväksi, että välttämättä ei annoksen jälkeen herää enää ikinä ja varsinkin hengitettynä eli korvasientä keitettäessä parantaa nuhat ja yskät lopullisesti koko perheeltä.

   Lainaa

  47. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Hävytön kultakala: Ne on maksumuurin takana siksi että tuollaisten palvelujen ylläpitäminen ei ole ihan ilmaista. Ei siksi että siellä olisi jotain hirveitä salaisuuksia, sun ei tarvitse kuin pulittaa pyydetty summa niin pääset ne lukemaan.
     Ne ovat maksumuurin takana, vaikka sen hiton artikkelin olisi itse kirjoittanut, joten niinkin suuria salaisuuksia siellä. Yritähän näyttää se opiskelijoillesi? Parempi toivoa että yliopistolla on rahoitus kunnossa (niitä summia ei kukaan yksittäinen kuolevainen pulita).

   Lainaa

  48. heimosenkeimo 8.6.2024 1:11
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Mulla on ollu jo monta vuotta rienaa ampiaisista kun niitä tunkee sisään enemmän kuin kärpäsiä kun pidän parvekkeen ovea auki. Sit aloin suunnitella tuohon oveen hyttysverkko-ovea mut mummo tyrmäs mun ajatuksen ja anto mulle sellasen vale-ampiaspesän jonka oli tehny villalangasta ja sano "että jolppi laitappa tämä sinne näkyville roikkuu" Aluks epäilin mut en epäile enää. Kyllä vanhat ihmiset tietää miten luonnon kanssa toimitaan.

   Lainaa

  49. Sopiva karhu 9.6.2024 23:06
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Noudettu pupu: Pakko kysyä että mikä sai sinut maistamaan niitä ryöppäämättä?
   Rakas veljeni. Olin siis 10v.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Arkkienkeli: Näiden naisten eliniän odote ei lienee kovin pitkä.
   *ei liene

   Lainaa

  51. Kokematon kettu 12.6.2024 9:13
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Junnohko: Reilu kerho. Keväällä pelikaanit pasko kärppien päälle ja nyt jo kirjosiepotkin.
   😂 Kiitos!

   Lainaa

  52. Pesemätön rakki 12.6.2024 17:59
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Toj Karin: Joo, monissa nykyisissä käytännöissä on ihan helvetisti aiheellista kritisoitavaa, mutta nämä foliohatut eivät sellaiseen kykene. Kuten kaikessa muussakin, tästäkin he ovat napannet vain kaksi sanaa, big pharma sekä raha, ja juosseet torille hillumaan niiden kanssa. Muita mitä tulee mieleen on jo nyt enimmäkseen [...]
   Terästen kanssa työskentelevänä hörähdän aina kuullessani tämän lentopetrooli-kommentin. Voin vääntää vaikka pikkusormella paksunkin terästankon ihan vain kuumentamalla sitä ilman sulattamista. Foliohatuilla tuntuu olevan aina hukassa peruskäsitys fysiikasta.

   Lainaa

  53. Loukkaamaton majava 13.6.2024 19:14
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Pesemätön rakki: Terästen kanssa työskentelevänä hörähdän aina kuullessani tämän lentopetrooli-kommentin. Voin vääntää vaikka pikkusormella paksunkin terästankon ihan vain kuumentamalla sitä ilman sulattamista. Foliohatuilla tuntuu olevan aina hukassa peruskäsitys fysiikasta.
   Tuliko vähän nypytettyä nänniä samalla kun kirjoitit pätemiskommentin?

   Lainaa

  54. Vedessäelävä vihannes 13.6.2024 22:01
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Älkää syökö myrkkysieniä seuraavan tekstin vuoksi! 😅 Kannattaa lukea aiheesta: Parasympatomimeetit. Monen myrkyllisen kasvi- ja sienilajin myrkyllisyys perustuu nimenomaan parasympatomimeetin vaikutukseen, ja siltikin sillä on tutkitusti lääkinnällisiä vaikutuksia. En kehoittaisi ketään syömään mutulla myrkkysieniä, mutta onhan tuossa myrkkysienten lääkinnällisessä puolessa totuuspohjaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, eläin, kirjosieppo, korvasienet, kuva, kärppä, linnunpelätin, linnut, myrkky, myrkyllinen, porot, täytetty