Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 139

En tiedä pahointinko mieleni turhasta.
Vanhempainilta, osa 139

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ärsyttävä muovipussi 28.5.2024 0:14
   Tulos: -174 (378 ääntä)
   Äityli voisi iloita lapsen tekemästä lahjasta, eikä tehdä liian syvällisiä johtopäätöksiä. Jonain päivänä se lapsi kasvaa isoksi, se tiskirätti kuluu puhki ja toivot että saisit lapsen itsensä tekemän tiskirätin

   Lainaa

  2. Laiska kavioeläin 28.5.2024 0:22
   Tulos: +525 (653 ääntä)
   Kyllä mä äitylin ärtymistä ymmärrän. Ajatus on toki se, että äiti saa jotain lapsen tekemää, mutta on aivan liikaa jo nähty se, että joka suunnasta äidille/vaimolle lahjaksi tyrkytetään milloin mitäkin siivous-/ruuanlaittotarvikkeita. Ihan kuin jokapäiväinen kokkailu perheelle ja kodin siivoaminen olisi äidille kiva harrastus yhtälailla kuin isän lauantainen jalkapallo.

   Lainaa

  3. Rusehtava kärpänen 28.5.2024 1:21
   Tulos: -163 (297 ääntä)
   Ensimmäisestä ei voi varmaksi sanoa onko rätti valikoitunut askarteluprojektiksi opettajan asenteen vuoksi vai sattumalta, mutta kannattaa loukkaantua varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  4. Kujeileva apina 28.5.2024 1:54
   Tulos: +372 (380 ääntä)
   Muistu mieleen ku löysin mun isosiskon vanhan ainevihon mun systeri oli, muistaakseni, ekalla luokalla saanut tehtäväksi kirjoittaa aineen "aamiainen ruohikolla". Hän oli sitten kirjoittanut nurmikolla lojuvasta eläimenraadosta, jota muurahaiset kävi syömässä. Lopussa oli opettajan kommentti: "Näkemyshän se on tuokin." 😅

   Lainaa

  5. Kujeileva apina 28.5.2024 1:56
   Tulos: -18 (54 ääntä)
   Sori. Jäi taas näköjään lukibugin takia välimerkki pois. 🙏🏻

   Lainaa

  6. Intressitön jyrsijä 28.5.2024 5:31
   Tulos: +153 (253 ääntä)
   Ei tuo ole turhasta nillittämistä vaan ihan asiallista pohdintaa. Itse laittaisin kouluun viestiä että mitä siellä oikeen on ajateltu ja voiskohan misogynistisen opettajan lähettää vaikkaa uudelleenkoulutukseen niin miettis seuraavalla kerralla vähän enemmän.

   Lainaa

  7. Suomea puhuva haltija 28.5.2024 6:47
   Tulos: +177 (241 ääntä)
   Äidin kritiikillä on ehkä paikkansa, mut toivottavasti ei kohdista sitä lapseen vaan paikkaan (koulu? päiväkoti?) missä ne on tehty - ja asiallisesti, koska voi olla ettei siellä oo asiaa ajateltu ihan loppuun asti.

   Lainaa

  8. Hyödytön sammakko 28.5.2024 6:55
   Tulos: -16 (84 ääntä)
   Tämä kommentti on juuri sinulle. Feissarimokien kommentteja ei ollut pitkään kiva lukea, kun aina oli joku riidanhaastaja ja negatiivisesti kommentoiva. Tänään kukaan kommentoijista ei haastanut riitaa, vittuillut tai ollut negatiivinen. Tänään tällä on hyvä aloittaa päivänsä. Kiitos juuri sinulle, kun teit siitä mahdollista.

   Lainaa

  9. Kätsä viinirypäle 28.5.2024 6:56
   Tulos: +137 (155 ääntä)
   Ymmärrän kyllä toisaalta ärtymisen tuossa äitien- ja isänpäivälahjojen "merkityksien vertailussa"... Aloin miettimään mikä vois miehelle olla samanlainen lahja, josta mies vois ajatella että "minäkö täällä oon vaan tekemässä *joku stereotypinen miesten työ*", ekana tuli mieleen esimerkiksi joku työkalusarja - mutta ainakin oma mies olisi vaan innoissaan, jos kyseistä sarjaa ei jo ennestään omistaisi. Ehkä joku 5 litran kanisteri polttoainetta ruohonleikkurin? Varmaan ihan ok muuten, mutta miksi ISÄNPÄIVÄlahjaksi? Ja on se vähän outoa yhdistää jotain tiskirättejä ja lasten piirustuksia? Joko se täytyy säilyttää kuten paperinenkin piirustus, tai sitten käytät sitä rättiä normaalisti ja jossain vaiheessa sekin on vaihdettava uuteen. Eikä kenellekään varmaan tulis mieleen erottaa näitä kahta, antaa siis paperista piirustusta ja sen kanssa tavallista rättiä äitienpäivälahjaksi? Vähän hankala aihe, helposti leimahtaa semmoseen sukupuolivertailuun... Mutta jos ne äitien-ja isänpäivälahjat koitettais pitää semmoisina rentoutumiseen/harrastamiseen/hemmotteluun liittyvinä lahjoina (voi olla aineetonkin lahja), eikä sekotettais niihin mitään "naisten" tai "miesten" töihin liittyvää

   Lainaa

  10. Kilokalori 28.5.2024 7:04
   Tulos: -31 (103 ääntä)
   Ärsyttävä muovipussi: Äityli voisi iloita lapsen tekemästä lahjasta, eikä tehdä liian syvällisiä johtopäätöksiä. Jonain päivänä se lapsi kasvaa isoksi, se tiskirätti kuluu puhki ja toivot että saisit lapsen itsensä tekemän tiskirätin
   Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."

   Lainaa

  11. Tulos: +181 (205 ääntä)
   Suomea puhuva haltija: Äidin kritiikillä on ehkä paikkansa, mut toivottavasti ei kohdista sitä lapseen vaan paikkaan (koulu? päiväkoti?) missä ne on tehty - ja asiallisesti, koska voi olla ettei siellä oo asiaa ajateltu ihan loppuun asti.
   Lukee ihan selvästi "Tietenkään lapselle en mitenkään ilmaissut asiaa"
   Eikä asiaa ole ajateltu sen enempää, koska se on edelleen normi, että siivous ja ruuanlaitto on naisten hommia. 
   Vaatisi irroittautumista ikivanhoista normeista.

   Lainaa

  12. Kilokalori 28.5.2024 7:06
   Tulos: +122 (138 ääntä)
   Opelle voi sitten viedä lukukauden päätteeksi tiskirättejä kiitokseksi opeilusta. Eikö se ole jo uusi normi, että keskiluokkaisen perheen ostaa jotain pientä aaltokynttilänjalkaa tms keväällä?

   Lainaa

  13. Taempi sorsa 28.5.2024 7:16
   Tulos: -99 (117 ääntä)
   Akrasia: Lukee ihan selvästi "Tietenkään lapselle en mitenkään ilmaissut asiaa" Eikä asiaa ole ajateltu sen enempää, koska se on edelleen normi, että siivous ja ruuanlaitto on naisten hommia. Vaatisi irroittautumista ikivanhoista normeista.
   No ehkä sinun mielestäsi ne on naisten hommia, ei se sitä tarkoita että kaikki muut olisi samaa mieltä.

   Lainaa

  14. Epäpätevä sotilas 28.5.2024 7:23
   Tulos: -52 (136 ääntä)
   Minä sain isänpäivänä tiskirättejä lapsilta ja nyt äiti sai saunaan niskatuen. En älynnyt pahoittaa mieltäni ennen kuin nyt.

   Lainaa

  15. Äänetön robotti 28.5.2024 7:25
   Tulos: -101 (153 ääntä)
   Akrasia: Lukee ihan selvästi "Tietenkään lapselle en mitenkään ilmaissut asiaa" Eikä asiaa ole ajateltu sen enempää, koska se on edelleen normi, että siivous ja ruuanlaitto on naisten hommia. Vaatisi irroittautumista ikivanhoista normeista.
   Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista.
   Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.

   Lainaa

  16. Kuutamokka 28.5.2024 7:29
   Tulos: +100 (116 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Pyykkikone?

   Lainaa

  17. Lapsivesipyssy 28.5.2024 7:46
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Laiska kavioeläin: Kyllä mä äitylin ärtymistä ymmärrän. Ajatus on toki se, että äiti saa jotain lapsen tekemää, mutta on aivan liikaa jo nähty se, että joka suunnasta äidille/vaimolle lahjaksi tyrkytetään milloin mitäkin siivous-/ruuanlaittotarvikkeita. Ihan kuin jokapäiväinen kokkailu perheelle ja kodin [...]
   Ehkä näin tehdään vain teillä päin. Meillä päin äiti sai lahjaksi puukäsitöitä löylykauhasta lähtien ja nyt kunlapset on vanhempia niin viimeisimpänä halkomakoneen

   Lainaa

  18. Lapsivesipyssy 28.5.2024 7:47
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Taempi sorsa: No ehkä sinun mielestäsi ne on naisten hommia, ei se sitä tarkoita että kaikki muut olisi samaa mieltä.
   Siivoushommat kuuluvat kaikille, myös naisille.

   Lainaa

  19. Tulos: +209 (215 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Niin? Esität nuo asiat, kuin olisi jotenkin ennen kuulumatonta, että naiset maksavat vuokraa tai oman osuutensa treffeillä. Myös poikkeustilakoulutus olisi varmasti monelle tervetullut. Talouden kulut tosin on mielestäni paras suhteuttaa kummankin palkkaan.

   Lainaa

  20. Peritty pöllö 28.5.2024 7:55
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Pakko kyllä kysyä, että eikö nykyään muka maksa? En ole koko elämäni aikana tuntenut yhtään naiseksi itseään identifioivaa, jotka ei olis maksanut treffeillä kuin myös kodin kuluista 50/50 täysin. Meilläkin välillä minä olen maksanut selvästi enemmän jos miehellä on ollut rahallisesti tiukempaa ja välillä hän, mutta noin kokonaisvaltaisesti pyöritään siellä 50/50 tai ainakin siihen kovasti pyritään. Ja en nyt todellakaan ole mikään nuori enää. Poikkeustilakoulutus/armeija nyt puuttuu, mutta en kyllä vastustaisi sitä ollenkaan, kyllä minusta ainakin ihan hyvä on kaikilla hyvä olla joku peruskoulutus aiheesta.

   Lainaa

  21. Paineeton banaani 28.5.2024 7:57
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Pesukone toimii, mutta ei keittiössä ja pitää keittää.

   Lainaa

  22. Albiino hanhi 28.5.2024 7:59
   Tulos: +99 (103 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Eiköhän tämä ala olla jo normi, ainakin meidän pari-kolmekymppisten elämässä. Paitsi viimeinen virkkeesi vastaa vielä vanhaa ajatustapaa, jossa naiset eivät sovi asepalvelukseen. Kaikille yhteiset kutsunnat ja ikäluokan sopivimmat inttiin. Loput puolet ikäluokasta voivat jatkaa suoraan kolmannen asteen koulutukseen tai työelämään, jotta kannattavuus pysyy samoissa luvuissa kuin nykyään.

   Lainaa

  23. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Mulla oli alakoulussa toisinpäin, äitille ne kaikki hienot rentoutumislahjat ja korut ja iskälle pesurätit :D

   Lainaa

  24. Tuju alpakka 28.5.2024 8:27
   Tulos: -18 (62 ääntä)
   Lapsi on puoliksi suomalainen ja tulee asumaan Suomessa. Miksei haluta antaa suomalaista nimeä, joka on turkkilaisille helppo lausua?

   Lainaa

  25. Voittoisa ilves 28.5.2024 8:41
   Tulos: +28 (68 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Juu ja miehet synnyttää puolet perheen lapsista, jos hankitaan vain yksi, synnyttäjä arvotaan ja pariton määrä, kuten esim. kolme, sama homma, arvotaan. Ja se , joka ei synnyttänyt korvaa vanhempainvapaalla olevalle puuttumaan jäävän palkanosan ja eläkkeen vanhempainvapaan ajalta. Löytyykö muuta tasattavaa? Löytyy, metatyöt kotona, autonrenkaat vaihtaa keväällä mies ja talvella nainen, sama muissa kotihommissa, kun mies vaihtaa klo 17 lapsen vaipan, vaimo vaihtaa seuraavan ja niin homma jatkuu tasaten kaikki kotona tarpeelliseksi havaitut työt, ruoanlaittot, tiskit, pyykit, siivoukset, noh kyllä te tiedätte.

   Lainaa

  26. Rei'ikäs myyrä 28.5.2024 8:41
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Ehkä tuo lahja-asia riippuu vähän opettajan näkemyksestä, kekseliäisyydestä ja annetusta budjetista.

   Lainaa

  27. Kämänen liitu 28.5.2024 9:00
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Oma muksu on tehnyt koulussa ihan mukavia äitienpäivälahjoja, mutta isänpäivälahjat on tupanneet vähän ärsyttämään. Yhtenä vuonna oli autokortti, seuraavana parkkikiekko. Perheessä ei ole sen paremmin isää kuin autoakaan, eikä muksu ole maanitteluista huolimatta suostunut osoittamaan kortteja esim. papalle, kun "ei kukaan muukaan tee niin enkä halua olla ainoa."

   Lainaa

  28. Tarkkaanottaen koira 28.5.2024 9:08
   Tulos: +91 (93 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Tuo jälkimmäinen lause onkin todella oleellinen osa vanhemmuutta ja parisuhdetta. Huomaan kyllä että yritit jotenkin täydentää mielestäsi mahdotonta listaa mutta kaikessa katkeruudessasi et ole tietoinen siitä että kyllä sitä terveessä pari-/ihmissuhteessa myös nainen maksaa treffeillä ja talouden laskut maksetaan puoliksi. Tai toinen maksaa jotain ja toinen jotain. Esimerkiksi omat vanhempani jotka lähenevät seitsemääkymmentä ikävuotta ovat koko yhdessäoloaikansa maksaneet laskut puoliksi. Taidat elää henkisesti jossain viiskytluvulla.

   Lainaa

  29. Mädäntynyt alpakka 28.5.2024 9:09
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   Voittoisa ilves: Juu ja miehet synnyttää puolet perheen lapsista, jos hankitaan vain yksi, synnyttäjä arvotaan ja pariton määrä, kuten esim. kolme, sama homma, arvotaan. Ja se , joka ei synnyttänyt korvaa vanhempainvapaalla olevalle puuttumaan jäävän palkanosan ja eläkkeen vanhempainvapaan ajalta. Löytyykö muuta tasattavaa? Löytyy, [...]
   Mä olisin valmis tasaamaan työt ja kulut periaatteella, jossa kumpikin tekee sitä, minkä paremmin hallitsee. Toisin sanoen naiset voisivat synnyttää, jos se pariskunnalle paremmin niin sopii. Sen sijaan lapsen saamisesta johtuvat tulojen menetykset, eläkekertymän lasku jne. olisi syytä tasata. Naisilla yleensä hidastuu urakehitys lasten saamisen takia hyvinkin paljon enemmän kuin miesten armeijan takia. Jos armeija tai vastaava olisi kaikille pakollinen, pitäisi kyllä tasapuolisuuden nimissä myös perhevapaiden aiheuttamat kulut tasata. 
   Seuraavaksi joku sanoo, että lasten tekeminen on vapaaehtoista, armeija ei ole. Kyllä se on. Armeijan sijaan voi hyvin valita vankilatuomion, mikä nykyään toteutetaan kätevästi jalkapannalla, joten se ei estä edes työssäkäyntiä ja harrastuksia. Urakehitys ei siis katkea. Sitten joku on sitä mieltä, että isänmaata pitää puolustaa, joten armeija on ainoa vaihtoehto. Niinpä. Ja lapsia pitää tehdä, että isänmaassa olisi asukkaita. Molemmat asiat ovat isänmaan kannalta välttämättömiä. Lopputuloksena siis on, että vaikka naiset eivät käy (yleensä) armeijaa, he menettävät (yleensä) paljon enemmän tuloja ja eläkekertymiä lisääntymisen myötä. Tätä toki on nyt hieman yritetty tasoittaa vanhempainvapaamuutoksilla, mutta kyllä edelleen armeijasta on vähemmän haittaa miehille kuin lasten tekemisestä naisille (yleensä).

   Lainaa

  30. Morbidi seppä 28.5.2024 9:13
   Tulos: -39 (51 ääntä)
   Isälle mekko ja äidille ei mitään. Näin vältytään turhalta mielenpahoitukselta

   Lainaa

  31. Iloton ananas 28.5.2024 9:14
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Kilokalori: Opelle voi sitten viedä lukukauden päätteeksi tiskirättejä kiitokseksi opeilusta. Eikö se ole jo uusi normi, että keskiluokkaisen perheen ostaa jotain pientä aaltokynttilänjalkaa tms keväällä?
   Naisopettajille siivousvälineitä ja miesopettajille vaikka kaljatölkinviilentimet

   Lainaa

  32. Arvokas ananas 28.5.2024 9:25
   Tulos: +39 (61 ääntä)
   Ensimmäisessä ei ole kyllä mitään mokankaltaista, miksi se on edes päästetty läpi? Todella tärkeää pohdintaa.

   Lainaa

  33. Viheriä matonen 28.5.2024 9:44
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Olisihan se ihan mukavaa, jos mies maksaisi puolet kuluista, mutta sellaista päivää tuskin nähdään.

   Lainaa

  34. Sukkahousuton karpalo 28.5.2024 10:31
   Tulos: +7 (23 ääntä)
   Tuju alpakka: Lapsi on puoliksi suomalainen ja tulee asumaan Suomessa. Miksei haluta antaa suomalaista nimeä, joka on turkkilaisille helppo lausua?
   Ehkä sen takia, ettei sama nimi tule joka kadunkulmassa vastaan?

   Lainaa

  35. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Rusehtava kärpänen: Ensimmäisestä ei voi varmaksi sanoa onko rätti valikoitunut askarteluprojektiksi opettajan asenteen vuoksi vai sattumalta, mutta kannattaa loukkaantua varmuuden vuoksi.
   Sattuma ei oikeasti ole sattumaa, koska systemaattinen ajatusvääristymä naisen paikasta keittiön ja siivouskomeron välillä on edelleen niin vahva. Eli opettaja ei välttämättä valinnut rättiä siksi että ajatteli tietoisesti äidin kuuluvan siivotä, vaan idea rätistä tuli selkärangasta reaktiona opittujen ajatus- ja toimintamallien seurauksena. 
   Eli periaatteessa sattumaa, mutta vahvasti painotettuna tiettyyn suuntaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Tiskirätti vaihdetaan vähintään 2x viikko ja tarvittaessa useammin jos on jotain sotkusta pyyhkiny, ja pestään pesukoneessa 90c eikä käytetä mitään kertakäyttörättejä.

   Lainaa

  37. Näppäimistöllä hyppivä flamingo 28.5.2024 11:07
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Onhan niitä turkkilaisia nimiä jotka on hyvin lähellä suomalaisia ja helppo lausua. Periaatteessa lähes kaikilla nimillä on eri kielissä vastine, kirjoitusasu voi olla erilainen mutta jotkut on ihan kelpoja lähes kaikilla kielillä. Monikulttuurilapsilla on monesti toisissa nimissä sitten sitä toista. Nättejä yhdistelmiä noista saa.

   Lainaa

  38. Laikukas hyönteinen 28.5.2024 11:14
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Suomessa ei ole treffailukulttuuria, jossa mies hoitaa aina viulut. Suomessa myös suurin osa naisista käy töissä ja hoitaa näin 50/50 talouden kulut. Että tuollaisia vanhoja normeja ei meillä kulttuurillisesti ole. Se kyllä on edelleen vanhana normina, että naiset hoitaa enemmän kotia, siitä voitaisiin pyrkiä eroon.
   Armeija-aikaa vastaava poikkeustilakoulutus pitäisi ehdottomasti olla. Koko ikäluokka armeijaan tai tuohon toiseen, oman valinnan mukaan. Siviilipalveluksen vois lakkauttaa.
   Oliko muuta, mistä yrität miehenä (oletus) uhriutua? 

   Lainaa

  39. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Mä menin ala-asteikäisenä ostamaan äitienpäivälahjaa ja tuumin, että lahjan olisi hyvä olla jotain, mitä äiti ainakin tarvitsee. Ostin sitten hienon(, kalliin) ja kukilla koristellun vessaharjan. Tää on edelleen hauska juttu muistella, ja oikeestaan ainoa ostamani lahja joka jäi mieleen. Arvostan äitini asennoitumista ja sitä ettei se pahoittanut mieltään moisesta.

   Lainaa

  40. Hemmoteltu viikuna 28.5.2024 13:33
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Onhan se nyt älyttömän typerää, että naiset saavat lahjaksi imureita ja tiskirättejä. Onneksi olkoon, tässä sinulle lahja, jolla voit olla muille hyödyksi. Ei se ole mikään osoitus arvostuksesta lahjan saajaa kohtaan. Se, että näkee tässä tiskirättilahjassa taustalla olevan ajatusvinouman, ei tarkoita, että syyttäisi siitä lasta tai edes (pelkästään) lapsen opettajaa yksilönä.

   Lainaa

  41. Hemmoteltu viikuna 28.5.2024 13:40
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Oikeasti hyvä idea voisi olla, että lapsi (tietenkin ihan sukupuolesta riippumatta) saisi koulussa koristella *itselleen* oman tiskirätin, ja kotiläksynä sitten siivota sillä kotona vaikka oma huone tai keittiö. Mutta ei siis äitienpäivänä. Eikä "äidin apuna" vaan ihan perheenjäsenenä. Ei siis tarvitse luopua hauskasta ideasta koristella tiskirättejä. Riittäisi pohtia, missä kontekstissa se opettaa jotakin hyödyllistä misogynian sijaan.

   Lainaa

  42. Itseasiassa 28.5.2024 14:22
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kujeileva apina: Muistu mieleen ku löysin mun isosiskon vanhan ainevihon mun systeri oli, muistaakseni, ekalla luokalla saanut tehtäväksi kirjoittaa aineen "aamiainen ruohikolla". Hän oli sitten kirjoittanut nurmikolla lojuvasta eläimenraadosta, jota muurahaiset kävi syömässä. Lopussa oli opettajan kommentti: "Näkemyshän se on tuokin." 😅
   En muista annettua aihetta, mutta mä taisin kirjoittaa ekan aineen kahdesta sienestä, jotka olivat kavereita ja lopussa susi söi ne sienet. No, se aine oli suurinpiirtein noin pitkä. En kyllä todella tiedä, mistä tuohon päädyttiin.

   Lainaa

  43. Itseasiassa 28.5.2024 14:25
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Intressitön jyrsijä: Ei tuo ole turhasta nillittämistä vaan ihan asiallista pohdintaa. Itse laittaisin kouluun viestiä että mitä siellä oikeen on ajateltu ja voiskohan misogynistisen opettajan lähettää vaikkaa uudelleenkoulutukseen niin miettis seuraavalla kerralla vähän enemmän.
   Kyllä noihin on tärkeä antaa palautetta. Ei siitä ole kun pari vuotta kun luin kolumnia, vielä jonkun fysiikan tohtorin tms. kirjoittaman. Hänen lapsensa hoitoryhmässä lapset oli jaettu sukupuolittain, tytöt olivat opetelleet tunnetaitoja ja pojat samaan aikaan jotain avaruusjuttuja. Sitten voidaan taas ihmetellä, miksei pojat osaa käsitellä tunteita ja tytöt ottavat vastuuta niistä poikienkin edestä.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Ihan on aiheellista pahoitusta ja pohdintaa tuossa ekassa.

   Lainaa

  45. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Laiska kavioeläin: Kyllä mä äitylin ärtymistä ymmärrän. Ajatus on toki se, että äiti saa jotain lapsen tekemää, mutta on aivan liikaa jo nähty se, että joka suunnasta äidille/vaimolle lahjaksi tyrkytetään milloin mitäkin siivous-/ruuanlaittotarvikkeita. Ihan kuin jokapäiväinen kokkailu perheelle ja kodin [...]
   Kyllä ihan näin miehenä ymmärrän hyvin että alkaa mietityttää, jos saa tiskirätin lahjaksi... Hyvä ettei lapselle ole alkanut tilittää kuitenkaan. Mutta kyllä siitä jollekin voisi sanoa. En minäkään hiomapaperia haluaisi lahjaksi.

   Lainaa

  46. Ommeltu luumu 28.5.2024 17:18
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Shish kebab olisi vielä parempi.

   Lainaa

  47. Ommeltu luumu 28.5.2024 17:20
   Tulos: -41 (47 ääntä)
   Ja tuohon tiskirättiin. Älä ajattele sovinistisesti niin ei ole ongelmaa asian kanssa.

   Lainaa

  48. Tulos: -4 (14 ääntä)
   Iskender kebab🥰

   Lainaa

  49. Hiljainen satuhahmo 28.5.2024 20:10
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Sen rätin voi pestä 60 c pesukoneessa.

   Lainaa

  50. Vehmas kotieläin 28.5.2024 20:57
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kämänen liitu: Oma muksu on tehnyt koulussa ihan mukavia äitienpäivälahjoja, mutta isänpäivälahjat on tupanneet vähän ärsyttämään. Yhtenä vuonna oli autokortti, seuraavana parkkikiekko. Perheessä ei ole sen paremmin isää kuin autoakaan, eikä muksu ole maanitteluista huolimatta suostunut osoittamaan kortteja [...]
   Meille kanssa tullut isänpäivänä autojuttuja ja parkkikiekko! Eivät meidän perheessä ole nämä stereotypiat oikein menneet maaliin, kun mies ajokortiton ja itse äitinä perheen kuski...

   Lainaa

  51. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Ensimmäisen kerran elämässäni, kun joku kysyy "pahoitinko turhasta" ja täytyy vastata "et". Sattuuhan näitä, itse sain äitienpäiväksi foliosta tehdyn susiruman rannekorun, dinosaurustarroin. Pidin sitä tietenkin, ja itse asiassa pidin siitä. Teki kuitenkin parhaansa ja se oli tietyllä tavalla soma. Mutta pikkulapselle "äiti keittiöön ja rätti käteen" menee hiukan epämiellyttävän aivopesun puolelle. En usko, että kyseessä oli tarkotuksellinen patriarkaatin tunkeminen, mutta joku ei nyt ihan ajatellut kokonaan. (Kysyin mieheltäni nyt juuri, hän oli sitä mieltä, että outoa olisi). En ole siitä korustakaan ihan varma, mutta kun pikkupoika toteaa "äiti on prinsessa!!" niin se on niin söpöä etten voi hermostua omituisista kulttuuriajatuksista jotka saattavat olla taustalla.

   Lainaa

  52. Esteetön maito 29.5.2024 0:00
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   No tiskirätti on kyllä ihan tööt lahja, mutta toisaalta ei lapsen itse tekemästä sovi mieltään pahoittaa vaikka olisi vessapaperin koristellut. Parempi lahja lapsen piirrustus mielestäni alustasta huolimatta silti oli kuin isän pussillinen koivunlehtiä. Sen voi pistää magneetilla jääkaapin oveen niinkuin perinteisen pahvikortinkin niin ei tarvi pesunkestävyyttä lähteä testaamaan. Sukupuolisalaliittoteoriointi menee sitten jo turhan puolelle.

   Lainaa

  53. Tyytyväinen aprikoosi 29.5.2024 1:40
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Tuju alpakka: Lapsi on puoliksi suomalainen ja tulee asumaan Suomessa. Miksei haluta antaa suomalaista nimeä, joka on turkkilaisille helppo lausua?
   Jospa lapsi tulee saamaan äidiltään suomalaisen sukunimen, ja siksi halutaan etunimi isän turkkilaisesta kulttuurista.

   Lainaa

  54. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Suomea puhuva haltija: Äidin kritiikillä on ehkä paikkansa, mut toivottavasti ei kohdista sitä lapseen vaan paikkaan (koulu? päiväkoti?) missä ne on tehty - ja asiallisesti, koska voi olla ettei siellä oo asiaa ajateltu ihan loppuun asti.
   Tai lähinnä ajateltu ollenkaan?

   Lainaa

  55. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Äitylillä on vahva pointti. Viestiä koululle vaan. Ja eikö se turkkilainen mies osaa ehdottaa niitä nimiä, miksi niitä vierailta kysellään?

   Lainaa

  56. Immortal jellyfish 29.5.2024 5:17
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Kätsä viinirypäle: Ymmärrän kyllä toisaalta ärtymisen tuossa äitien- ja isänpäivälahjojen "merkityksien vertailussa"... Aloin miettimään mikä vois miehelle olla samanlainen lahja, josta mies vois ajatella että "minäkö täällä oon vaan tekemässä *joku stereotypinen miesten työ*", ekana tuli mieleen esimerkiksi [...]
   Yksinkertaisesti samanlainen lahja miehille olisi myös rätti, olkoon sitten vaikka moottoriöljyn pyyhkimiseen.
   Rätti on kyllä kummallinen lahja, piirustuksilla tai ilman.

   Lainaa

  57. Immortal jellyfish 29.5.2024 5:21
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Irvikisu: Äitylillä on vahva pointti. Viestiä koululle vaan. Ja eikö se turkkilainen mies osaa ehdottaa niitä nimiä, miksi niitä vierailta kysellään?
   Netissä ja muilla ihmisillä lienee paljon laajempi kattaus turkkilaisia nimiä kuin yhden turkkilaisen pääkopassa. Kyllähän suomalaisetkin nimiehdotuksia kyselevät, vaikka suomalaisia nimiä tietävät itsekin.

   Lainaa

  58. Opiskeleva ananas 29.5.2024 6:46
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä noihin on tärkeä antaa palautetta. Ei siitä ole kun pari vuotta kun luin kolumnia, vielä jonkun fysiikan tohtorin tms. kirjoittaman. Hänen lapsensa hoitoryhmässä lapset oli jaettu sukupuolittain, tytöt olivat opetelleet tunnetaitoja ja pojat samaan aikaan jotain avaruusjuttuja. Sitten voidaan taas ihmetellä, [...]
   Ihan varmasti niin. Joko sinä valehtelet tai sinulle on valehdeltu.

   Lainaa

  59. Hiomaton kultakala 29.5.2024 7:50
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Äänetön robotti: Samalla toki kannattaa irrottautua myös muista vanhoista normeista. Eli treffeillä myös nainen maksaa, kun kotityöt menee 50/50 myös talouden laskut menee 50/50. Ja naisille pakollinen poikkeustilakoulutus joka vastaa miesten armeijaa.
   Näin meillä on puolison kanssa ollutkin, koska me tienataankin suurin piirtein samat, eikä ole lapsiakaan. Itseasiassa mä olen silloin maksanut enemmän, kun olen tienannut enemmän. 
   Ei miehet mun kokemuksen mukaan maksa yksin treffejä Suomessa muutenkaan. Tai no tästä en ole varma kun olen aina oman osuuteni maksanut miettimättä, ellei mies ole välttämättä halunnut mennä johonkin mihin mulla ei ole varaa, silloin olen antanut tarjota. (Siis silloin kun olin sinkku). 
   Ja armeija toden totta on yksi suurimpia tasa-arvo-ongelmia Suomessa. 

   Lainaa

  60. Kypsä vesimeloni 29.5.2024 14:42
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Kätsä viinirypäle: Ymmärrän kyllä toisaalta ärtymisen tuossa äitien- ja isänpäivälahjojen "merkityksien vertailussa"... Aloin miettimään mikä vois miehelle olla samanlainen lahja, josta mies vois ajatella että "minäkö täällä oon vaan tekemässä *joku stereotypinen miesten työ*", ekana tuli mieleen esimerkiksi [...]
   Sellaista lahjaa ei ole, mistä mies/isä suuttuisi, vaan kaikki otetaan ilolla vastaan.
   Suosittelen naisille/äideillekin. On elämä paljon mukavempaa :)

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kypsä vesimeloni: Sellaista lahjaa ei ole, mistä mies/isä suuttuisi, vaan kaikki otetaan ilolla vastaan.Suosittelen naisille/äideillekin. On elämä paljon mukavempaa :)
   Selvä, katsotaan sitten kun saat tiskirätin lahjaksi 😊

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Immortal jellyfish: Netissä ja muilla ihmisillä lienee paljon laajempi kattaus turkkilaisia nimiä kuin yhden turkkilaisen pääkopassa. Kyllähän suomalaisetkin nimiehdotuksia kyselevät, vaikka suomalaisia nimiä tietävät itsekin.
     Niin, eikä turkkilainen välttämättä tiedä, millainen on nimi joka on suomalaiselle helppo lausua. Eli jos katsotaan turkkilaisia nimiä suomalaiselle lapselle, niin kyllä suomalainenkin palaute voi olla avuksi.

   Lainaa

  63. Kypsä vesimeloni 30.5.2024 15:34
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Laura: Selvä, katsotaan sitten kun saat tiskirätin lahjaksi 😊
   Olen saanut vuosien saatossa ties mitä risua ja rättiä lahjaksi ja kaikki olen ottanut ilolla vastaan :) Paras tunne tulee siitä, että näkee lapsen ilon ja innon lahjaa antaessa, riippumatta siitä mikä se itse lahja on.

   Lainaa

  64. Eriskummallinen dinosaurus 31.5.2024 17:09
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kypsä vesimeloni: Sellaista lahjaa ei ole, mistä mies/isä suuttuisi, vaan kaikki otetaan ilolla vastaan.Suosittelen naisille/äideillekin. On elämä paljon mukavempaa :)
   Mukava - mukavampaa.

   Lainaa

  65. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Eriskummallinen dinosaurus: Mukava - mukavampaa.
   Noup. Mukava - mukavampi.

   Lainaa

  66. Kokematon kettu 1.6.2024 6:58
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ärsyttävä muovipussi: Äityli voisi iloita lapsen tekemästä lahjasta, eikä tehdä liian syvällisiä johtopäätöksiä. Jonain päivänä se lapsi kasvaa isoksi, se tiskirätti kuluu puhki ja toivot että saisit lapsen itsensä tekemän tiskirätin
   Äitienpäivänä voisi koettaa välttää noita kliseitä, koska niillä ihan oikeasti ylläpidetään paskoja sukupuolirooleja.

   Lainaa

  67. Epäsuotuisa guava 3.6.2024 18:23
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Okei, mä oon nähtävästi se "erilainen", joka pitää molempia lahjoja vallan mainioina. Suht edullisia tehdä ja molemmat todennäköisesti menevät käyttöön. Miksi ei tiskirättiä? Niitä joutuu kumminkin ostamaan ja itselle ainakin tuli hyvä mieli aina, kun näin sen muksun tekemän tiskirätin siinä hanan vieressä. Ehkä tähän liittyy se, että joskus ostanut sellaisia tekstillisiä tai kauniilla kuvilla varustettuja rättejä ihan itse itselleni nettikaupasta, koska tykkään, että rätti on kivan näköinen. Saunon nykyään itsekseni lapsen kanssa, mutta silloin, kun vielä saunoimme koko perhe yhdessä olisi ollut ihan se ja sama kenen "nimellä" tuoksupussi löylyveteen olisi tullut.. koko perhe siitä kuitenkin olisi nauttinut. Eli mun mielestä molemmat lahjat jatkoon. En osannut edes ajatella, että tällaisenkin voi nähdä "naisen arvoa alentavana" ennenkuin luin muut kommentit. Älkää loukkaantuko naurettavista asioista vaan nauttikaa siitä, että teillä on lapsia, jotka tiskirättejä tekevät ja pöytä, mitä niillä pyyhkiä. On se pyyhkijä sitten ihan kuka tahansa.

   Lainaa

  68. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Tiskirättiä ihmetelleeltä kysyisin: Niin, mitenkä homma siellä teidän perheessä menee? Kuka siivoaa? Sieltä ne mallit loppupeleissä tulee eikä koulun kässäprojekteista.

   Lainaa

  69. Selviävä hyttynen 5.6.2024 20:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Epäsuotuisa guava: Okei, mä oon nähtävästi se "erilainen", joka pitää molempia lahjoja vallan mainioina. Suht edullisia tehdä ja molemmat todennäköisesti menevät käyttöön. Miksi ei tiskirättiä? Niitä joutuu kumminkin ostamaan ja itselle ainakin tuli hyvä mieli aina, kun näin sen muksun tekemän tiskirätin siinä [...]
   Nyt on oleellista taas!

   Lainaa

  70. Valtionhoitaja 7.6.2024 17:45
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Normaalit ihmiset laittavat sen viikon jälkeen tiskirätin pyykkikoneeseen ja sitä seuraavalla viikolla käyttävät rättiä UUDESTAAN! Ne eivät ole kertakäyttöisiä, ja erikseen mainittiin, että kuva on pesunkestävä. Sama rätti voi selvitä esim. 52 pesusta, jolloin sitä voi käyttää joka toinen viikko kahden vuoden ajan. Ooh, mitä mystiikkaa ja luonnon säästämistä. Ei haittaa, jos se on reunoista 45 pesun jälkeen vähän resuinen, sillä se on siivousväline, ei sisustuskoriste.

   Lainaa

  71. Punerva matelija 8.6.2024 8:24
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Kunnollisen rätin voi pestä pyykinpesukoneessa 60-90 asteessa kun se alkaa haista, jolloin yhtä rättiä voi käyttää vaikka vuosikymmeniä. Ne pesua kestämättömät ovat ihan järjetöntä haaskausta.

   Lainaa

  72. Hupakko rätti 25.6.2024 6:21
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kilokalori: Tiskirättiä käytetään maks viikko pari, ehkä kuukausi jos vähällä käytöllä. Sitten se on niin ällö että syytä vaihtaa. Mikään ei ole niin kuvottava kuin vanha, kulmista ruskea ja haiseva tiskirätti keittiönpöydällä. "Pyyhitäänpä tästä vähän bakteeria siihen pöydälle ennen ruokailua."
   Jos et osaa puhdistaa edes tiskirättiä, niin mitenkähän likaista keittiössäsi mahtaa olla?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kebab, koe, kuva, lahja, lapsi, nimi, pisteet, rätti, sääntöjä, tehtävä, turkkilainen, äitienpäivä, äitienpäivälahja