Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 655

Aurinkoenergian varjopuolet, joita kukaan ei tutki.
Sekalaisia, osa 655

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kuoreton kissa 2.5.2024 0:07
   Tulos: +306 (308 ääntä)
   Nyman wtf? Kokeilepa raksavalolla valaista paneeleita ja tutki miten siihen raksavaloon vaikuttaa montako paneelia sitä valoa imee? Aivan, ei mitenkään. Aurinko on vielä semmoisessa mittakaavassa että saa laittaa miljoona maapalloa pyörimään ympärille eikä aurinkoa kiinnosta paskaakaan 😁.

   Lainaa

  2. Morbidi delfiini 2.5.2024 0:35
   Tulos: +149 (153 ääntä)
   Jani: Jälleennäkemisen toivossa, voi sitten heittää yläfemmat 🙏🏻😆. Tai sitten tuo emoji ei tarkoita, ainakaan tässä tapauksessa, yläfemmaa vaan rukoilua. Liekö semmoinen asiayhteydestä riippuva.

   Lainaa

  3. Ikävä makkara 2.5.2024 0:47
   Tulos: +142 (146 ääntä)
   Poliisilta hyvät tuntomerkit. Eihän noita kovin montaa voi olla.

   Lainaa

  4. Kivulias matelija 2.5.2024 1:04
   Tulos: +131 (133 ääntä)
   Aina kannattaa lähteä aggressiivisella asenteella liikenteeseen, eikä missään nimessä korjata väärinkäsityksiä. Silleen niitä rakentavia keskusteluja syntyy.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 2.5.2024 1:09
   Tulos: +255 (259 ääntä)
   Minäkään en ole tiedemies, mutta olen myös huomannut, että useimmat asiat joko vaikuttavat tai ovat vaikuttamatta muihin asioihin.

   Lainaa

  6. Sähkötön vuohi 2.5.2024 1:39
   Tulos: +186 (188 ääntä)
   Auringon sisään mahtuisi yli miljoona maapalloa, ja sen etäisyys maasta on 150 miljoonaa kilometriä. Meidän pystyttämät pikkupaneelit varmaan suorastaan häikäisee auringon.

   Lainaa

  7. Uusavuton leopardi 2.5.2024 1:52
   Tulos: +196 (200 ääntä)
   "Aurinkoenergian varjopuolet" 😆. Pisteet FM-tiimille otsikoinnista.

   Lainaa

  8. Löyhkäävä kolibri 2.5.2024 4:47
   Tulos: -2 (48 ääntä)
   Tiktokista löytyy muuten tili, jossa on tehty biisejä feissarimokista! Klassikkomokat, nyt myös lauluina! 😂 Viestitbiiseiksi niminen tili, suosittelen 🥰

   Lainaa

  9. Pilkukas vesinokkaeläin 2.5.2024 6:37
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   Tyhmäksi tekeytymällä tekee vain itsenstä tyhmäksi, kuten Jani.

   Lainaa

  10. Toj Karin 2.5.2024 6:50
   Tulos: +76 (98 ääntä)
   Tarkoittaako VI äiti kuuden lapsen äintä, vai liittyykö tuo lyhenne jotenkin lestadiolaisuuteen?

   Lainaa

  11. Hyökkäävä liitu 2.5.2024 7:09
   Tulos: +103 (107 ääntä)
   Toj Karin: Tarkoittaako VI äiti kuuden lapsen äintä, vai liittyykö tuo lyhenne jotenkin lestadiolaisuuteen?
   Voisiko olla VL äiti, lyhennetty jottei tarvi kirjoittaa vanhoollislestadiolainen.

   Lainaa

  12. Taltioitu päärynä 2.5.2024 7:18
   Tulos: +133 (139 ääntä)
   VI äiti jätti kuitenkin vastaamatta kysymykseen. Nyt se jäi vaivaamaan minuakin.

   Lainaa

  13. Koomimupio. 2.5.2024 7:32
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Morbidi delfiini: Jani: Jälleennäkemisen toivossa, voi sitten heittää yläfemmat 🙏🏻😆. Tai sitten tuo emoji ei tarkoita, ainakaan tässä tapauksessa, yläfemmaa vaan rukoilua. Liekö semmoinen asiayhteydestä riippuva.
   Onko tuo yläfemma?
   Minun puhelin ainakin ehdottaa kyseistä merkkiä jos kirjoitan pray tai thank you. Eli tosiaan tarkoittaa rukoilemista. 
   Mutta että yläfemma… 

   Lainaa

  14. Ainoa patsas 2.5.2024 8:03
   Tulos: +106 (108 ääntä)
   Aurinkohan joutuu paahtamaan kesällä kellon ympäri Pohjois-Suomessa. Mutta saa se sitten talvella levätä ja kerätä voimia taas ensi kesän ponnistukseen.

   Lainaa

  15. Peruuttamaton riikinkukko 2.5.2024 8:43
   Tulos: +63 (73 ääntä)
   Taltioitu päärynä: VI äiti jätti kuitenkin vastaamatta kysymykseen. Nyt se jäi vaivaamaan minuakin.
   No mä vastaan. Kyllä lestadiolaiset harrastaa seksiä myös ihan sen harrastamisen ilosta ja siitä saa ihan nauttiakin. Kaikki ei edes saa lapsia. Ja jos jollain onkin vaikka 18 jälkeläistä, ni eiköhän siinäkin ole melko paljon useammin harjoitettu fyysistä läheisyyttä.

   Lainaa

  16. Uuvahtanut Salaatti 2.5.2024 8:54
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Naisen orgasmin saaminen tutkitusti parantaa raskautumisen todennäköisyyttä, niin eiköhän tuota sovi nauttiakin samalla.

   Lainaa

  17. Sukkanauhaton raataja 2.5.2024 9:19
   Tulos: -13 (65 ääntä)
   Kyllä täällä lestadiolaismakuuhuoneessa on ainakin nautittu seksistä kaikin keinoin ilman että on aina raskaaksi tuleminen mielessä. Kaikki temput osataan eikä oo tarvinnu vaimon jäädä ilman orgasmeja. Raamattua lainatakseni on nautittu ajatuksin, sanoin ja teoin. Ja tuhansin kielin on klitorista hyväilty.

   Lainaa

  18. Tulos: +83 (85 ääntä)
   ”Minä en ole tiedemies”-kohta meni silti oikein.

   Lainaa

  19. Silko simpanssi 2.5.2024 10:06
   Tulos: +88 (110 ääntä)
   Sukkanauhaton raataja: Kyllä täällä lestadiolaismakuuhuoneessa on ainakin nautittu seksistä kaikin keinoin ilman että on aina raskaaksi tuleminen mielessä. Kaikki temput osataan eikä oo tarvinnu vaimon jäädä ilman orgasmeja. Raamattua lainatakseni on nautittu ajatuksin, sanoin ja teoin. Ja tuhansin kielin on klitorista hyväilty.
   Mutta saako ihan aikuisten oikeasti lestadiolaiset pyöriä tällaisella sivustolla ja kirjoittaa tuollaista tekstiä?

   Lainaa

  20. Lattiaton lohikäärme 2.5.2024 10:30
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Sukkanauhaton raataja: Kyllä täällä lestadiolaismakuuhuoneessa on ainakin nautittu seksistä kaikin keinoin ilman että on aina raskaaksi tuleminen mielessä. Kaikki temput osataan eikä oo tarvinnu vaimon jäädä ilman orgasmeja. Raamattua lainatakseni on nautittu ajatuksin, sanoin ja teoin. Ja tuhansin kielin on klitorista hyväilty.
   Että semmoiset kieliorgiat olleet siellä sitten.

   Lainaa

  21. Tiedoton maito 2.5.2024 11:21
   Tulos: -32 (44 ääntä)
   Tuostahan on ollut artikkeleita, että jos koko Sahara peitettäisiin aurinkopaneeleilla niin todennäköisesti Saharan sademäärä lisääntyisi ja se rehevöityisi sademetsäksi ja sen seurauksena Etelä-Amerikassa maa muuttuisi autiomaaksi.

   Lainaa

  22. Tulos: -2 (36 ääntä)
   Silko simpanssi: Mutta saako ihan aikuisten oikeasti lestadiolaiset pyöriä tällaisella sivustolla ja kirjoittaa tuollaista tekstiä?
   Meinaatko että (likainenkin) huumori tai sen kirjoittaminen tai lukeminen muka olisi kiellettyä?

   Lainaa

  23. Nuutunut pehmelö 2.5.2024 12:40
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Yleensä nämä 'ei ole tarkoitus loukata, mutta...' nimenomaan loukkaa. Tämä oli mukava poikkeus.

   Lainaa

  24. Kuteeton muovipussi 2.5.2024 13:06
   Tulos: +2 (38 ääntä)
   Silko simpanssi: Mutta saako ihan aikuisten oikeasti lestadiolaiset pyöriä tällaisella sivustolla ja kirjoittaa tuollaista tekstiä?
   Eiköhän lestadiolaisten yksityiselämää vajaata jo ihan riittävästi ja aivan liian tarkasti liikkeen sisällä toimivien toimesta. Ei siihen enää taida ulkopuolisten painostusta ja paheksuntaa tarvita lisäksi. 
   Lestadiolaiset uudet sukupolvet elää ja on kuten haluavat ja nauttivat elämänsä ja uskontonsa kuten haluavat. Jos ja kun se on se (varmaan nyky-yhteiskunnassa suhteellisen väistämätön, ellei eristäydy kunnolla) oman järjen käytön lisääminen ja sitä myöten Raamatun tulkintojen järkeistäminen tapahtuu, niin annetaan hyvänen aika sen tapahtua, sehän on loistava juttu!

   Lainaa

  25. Itseasiassa 2.5.2024 13:11
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Naisen orgasmin saaminen tutkitusti parantaa raskautumisen todennäköisyyttä, niin eiköhän tuota sovi nauttiakin samalla.
   Aikoinaan kun jonku tutkimuksen pohjalta oli artikkeli, että klitoris ei vaikuta raskautumiseen, niin tuli juuri tämä mieleen. Plus että helpommin tulee raskaaksi, jos nainen haluaa seksiä usein, sitten saattaa olla siittiöitä useammin oikeassa paikassa. Seksi parantaa myös verenkiertoa ja hormonitoimintaa, mikä parantaa onnistumisen mahdollisuuksia.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 2.5.2024 13:21
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Lestadiolaisten seksistä kysyjä on varmaankin sekoittanut lestat jehovan todistajiin. Heillä on seksiä rajoitettu ja he eivät esimerkiksi saa harrastaa esim. suuseksiä tai masturboida. "Vääränlaista" seksuaalisesta toiminnasta pääsee vanhemmiston eteen kuulusteltavaksi (käsittää kolme vanhempaa miestä) ja siellä sitten puidaan asiaa yksityiskohtaisesti. Sinne pääsee esim. esiaviollisesta seksistä tai jos on ollut yötä ei-sukulaisen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa samassa asunnossa, vaikka olisitte nukkuneet eri huoneissa.

   Lainaa

  27. Vivahteeton undulaatti 2.5.2024 13:53
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Silko simpanssi: Mutta saako ihan aikuisten oikeasti lestadiolaiset pyöriä tällaisella sivustolla ja kirjoittaa tuollaista tekstiä?
   Hei, tämä ei ole televisio, alkoholia, meikkiä, korvikset tai esiaviollista seksiä. Eli on siis sallittu 🙂

   Lainaa

  28. syömätön susi 2.5.2024 13:53
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Tiedoton maito: Tuostahan on ollut artikkeleita, että jos koko Sahara peitettäisiin aurinkopaneeleilla niin todennäköisesti Saharan sademäärä lisääntyisi ja se rehevöityisi sademetsäksi ja sen seurauksena Etelä-Amerikassa maa muuttuisi autiomaaksi.
   Ottamatta muuten suurempaa kantaa tähän väitteeseen, niin aurinkoon tälläkään ei varmasti olisi minkäänlaista vaikutusta

   Lainaa

  29. Vivahteeton undulaatti 2.5.2024 13:53
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Pilkukas vesinokkaeläin: Tyhmäksi tekeytymällä tekee vain itsenstä tyhmäksi, kuten Jani.
   Eihän tuo ole vain Maailman Tyhmin Jani (MTJ)? 😯

   Lainaa

  30. Pysäyttävä maahinen 2.5.2024 15:12
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Taltioitu päärynä: VI äiti jätti kuitenkin vastaamatta kysymykseen. Nyt se jäi vaivaamaan minuakin.
   Seksi ei oo tarkoitettu vain ja ainoastaan lasten hankintaan, vaan ihan avioparin yhteiseksi iloksi. Sitä harrastetaan niinku muutkin ihmiset, sillon ku molemmilla haluttaa. Ehkäisyyn on vahoislislestadiolaisilla kielteinen kanta.

   Lainaa

  31. Tulos: +30 (48 ääntä)
   Pysäyttävä maahinen: Seksi ei oo tarkoitettu vain ja ainoastaan lasten hankintaan, vaan ihan avioparin yhteiseksi iloksi. Sitä harrastetaan niinku muutkin ihmiset, sillon ku molemmilla haluttaa. Ehkäisyyn on vahoislislestadiolaisilla kielteinen kanta.
    Ihan noin uteliaisuudesta, lapsen saaminen on aika pirullinen fyysinen vaiva, henkinen ja taloudellinen myös. Itse melkein kuolin synnytyssaliin, ja oli pienoinen ihme ettei vauva sitä tehnyt (luin myöhemmin, että ihan samanlaisessa tapauksessa samassa sairaalassa kävi juurikin näin, äiti selvisi nippanappa, vauva ei). Rakastan jälkikasvuani kyllä, mutta en todella yrittäisi toista, siinä olisi omakin henki halpa. 
     Ei paljon seksi huvittaisi, jos sivivaikutuksina kuolema, vammautuminen, tai vähintäänkin stressiin hajoaminen tai taloudellinen katastrofi (yksikin tarvitsee oman huoneen ja turvaistuimen ja vaippoja ja maksettuja harrastuksia ja lentolipun kun perhe haluaa lomalle ja mitäei)  olisi edes mahdollinen seuraus, vaikka itse akti olisi miten hyvä niin ei mikään ole niin hyvä että ottaisi sellaisen riskin. Paitsi tietysti jos on mielessä hankkia lapsi, sivuvaikutuksineen kaikkineen. Lapsi, toivottuna, on niin tärkeä että kaikki kestetään, mutta ei sellaista seksiä ole keksittykään jonka takia ryhtyisi tällaiseen projektiin? Jos ei saa ehkäisyä niin selibaattia kehiin vaan.

   Lainaa

  32. Esteetön maito 2.5.2024 18:27
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Tuosta aurinkopaneelijutusta voisi saada aikaan hassunhauskan Ö-luokan katastrofielokuvan. Tieteellisesti samaa tasoa kuin se mikäsenniminytoli jossa maan ydin lakkaa pyörimästä ja sankarit laavasukellusveneessään lähtee antamaan sille vauhtia atomipommeilla.

   Lainaa

  33. Platku hai 2.5.2024 18:55
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Pysäyttävä maahinen: Seksi ei oo tarkoitettu vain ja ainoastaan lasten hankintaan, vaan ihan avioparin yhteiseksi iloksi. Sitä harrastetaan niinku muutkin ihmiset, sillon ku molemmilla haluttaa. Ehkäisyyn on vahoislislestadiolaisilla kielteinen kanta.
   Miten seksi ei tähtää raskautumiseen, tai miten seksiä voidaan harrastaa suomatta ajatustakaan raskautumisen mahdollisuudelle, jos ehkäisyä ei käytetä? Kuulostaa aika vastuuttomalta tavalta hankkia lapsia, voisi toivoa että jokainen joka harrastaa seksiä ilman ehkäisyä on henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti valmistautunut siihen, että niitä lapsia sitten tulee.

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Esteetön maito: Tuosta aurinkopaneelijutusta voisi saada aikaan hassunhauskan Ö-luokan katastrofielokuvan. Tieteellisesti samaa tasoa kuin se mikäsenniminytoli jossa maan ydin lakkaa pyörimästä ja sankarit laavasukellusveneessään lähtee antamaan sille vauhtia atomipommeilla.
   Ytimessä.

   Lainaa

  35. Introvertti banaani 2.5.2024 20:10
   Tulos: -12 (28 ääntä)
   Kivi:  Ihan noin uteliaisuudesta, lapsen saaminen on aika pirullinen fyysinen vaiva, henkinen ja taloudellinen myös. Itse melkein kuolin synnytyssaliin, ja oli pienoinen ihme ettei vauva sitä tehnyt (luin myöhemmin, että ihan samanlaisessa tapauksessa samassa sairaalassa kävi juurikin näin, äiti selvisi nippanappa, vauva [...]
   Mikä tässä nyt oli se "ihan noin uteliaisuudesta" kysymys? Ainoa kysymysmerkillä lopetettu lause oli vasta loppupuolella ja sekin oli enemmänkin toteamus. Olipas sekavaa tekstiä

   Lainaa

  36. Kopiseva maahinen 2.5.2024 20:11
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   "Yläfemma"-emoji on siis nimeltään "folded hands", ja Aasiassa se tulkitaan kiitoksen tai kohteliaan tervehdyksen merkiksi, länsimaissa monesti rukouksen. Yläfemma-tulkinta on siis jälkikäteen keksitty, mutta kyllähän sitäkin näkee.

   Lainaa

  37. Vanhurskas kesyhanhi 2.5.2024 20:20
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Nyman on vissiin ymmärtänyt asian niin että aurinkopaneelit imevät auringon säteilyn suoraan lähteestä, eli siis auringosta. Ei niin että ne keräisivät sen säteilyn mitä maan pinnalle tulee luonnostaan. Ottamatta kantaa hänen jokseenkin järjettömään päätelmäänsä aurinkopaneelien vaikutuksesta aurinkoon itseensä, hän silti voisi ottaa selvää miten aurinkopaneelit keräävät auringon säteilyn ja tulla siihen johtopäätökseen että ehkäpä tämä on yksi niistä asioista joiden tutkimustuloksia ei tarvitse odottaa viittäkymmentä vuotta.

   Lainaa

  38. Tupakaton näätä 2.5.2024 20:23
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Vivahteeton undulaatti: Hei, tämä ei ole televisio, alkoholia, meikkiä, korvikset tai esiaviollista seksiä. Eli on siis sallittu 🙂
   Jos some tai internet olisi ollut olemassa jo silloin kun näistä "laeista" päätettiin niin aivan varmasti kuuluisi kiellettyjen listalle. Internet on miljoona kertaa pahempi kuin mikään televisio-ohjelma joten "hieman" kaksinaismoralistista meininkiä.

   Lainaa

  39. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Jos noista ikoneista sormet erottuisivat paremmin voisi yrittää päätellä että yläfemmaikonissa pitäisi näkyä peukalo tasan yhdessä noista käsistä, rukousikonissa molemmissa.

   Lainaa

  40. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Hyökkäävä liitu: Voisiko olla VL äiti, lyhennetty jottei tarvi kirjoittaa vanhoollislestadiolainen.
   Eli voinee todeta että tarkoittaa MYÖS kuuden lapsen äitiä. ;D

   Lainaa

  41. Kannusteeton peto 2.5.2024 23:26
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Esteetön maito: Tuosta aurinkopaneelijutusta voisi saada aikaan hassunhauskan Ö-luokan katastrofielokuvan. Tieteellisesti samaa tasoa kuin se mikäsenniminytoli jossa maan ydin lakkaa pyörimästä ja sankarit laavasukellusveneessään lähtee antamaan sille vauhtia atomipommeilla.
   Tai se leffa jossa pitää lähteä uudelleenkäynnistämään aurinko aluksella missä on aurinkosuoja ja ydinpommi tietty mukana. Yhden suunnan reissu.

   Lainaa

  42. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Aurinko sammuu aina yöksi.

   Lainaa

  43. Tulos: -18 (36 ääntä)
   Platku hai: Miten seksi ei tähtää raskautumiseen, tai miten seksiä voidaan harrastaa suomatta ajatustakaan raskautumisen mahdollisuudelle, jos ehkäisyä ei käytetä? Kuulostaa aika vastuuttomalta tavalta hankkia lapsia, voisi toivoa että jokainen joka harrastaa seksiä ilman ehkäisyä on henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti valmistautunut siihen, että niitä lapsia sitten tulee.
   Sulle termi "suuhun tai suoleen" ei ilmeisesti ole kovinkaan tuttu? Tai miten esimerkiksi homoseksuaalit sukupuolesta riippumatta harrastavat suojaamatonta seksiä ilman, että lopputuloksena on vauva?

   Lainaa

  44. Typistetty makkara 3.5.2024 0:18
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Tupakaton näätä: Jos some tai internet olisi ollut olemassa jo silloin kun näistä "laeista" päätettiin niin aivan varmasti kuuluisi kiellettyjen listalle. Internet on miljoona kertaa pahempi kuin mikään televisio-ohjelma joten "hieman" kaksinaismoralistista meininkiä.
   Sen sijaan keuhkosyöpää aiheutava tupakka on sallittu. Jännä. Jokin "pahe" pitää jättää vai? Tosiasiassa ei kaikki VL:t lisäänny jatkuvasti, tavalla tai toisella siellä "ehkäistään" mutta ei ehkä perinteisillä välineillä - ainakaan kovin yleisesti. Jotkut naiset urheilevat kovasti ja sillähän saa kontrolloitua kuukautisia ja lapsia tupsahtelee harvemmin. Ehkä se enää, ainakaan kaupungissa, ei ole ihanne pyöräyttää 16 lasta. Eikä niitä lapsia siunaannu muutenkaan kaikille, tai onnistuminen on tiukemmassa. Ne tulee mitkä tulee. Samapa tuo meille ei VL:lle.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Pysäyttävä maahinen: Seksi ei oo tarkoitettu vain ja ainoastaan lasten hankintaan, vaan ihan avioparin yhteiseksi iloksi. Sitä harrastetaan niinku muutkin ihmiset, sillon ku molemmilla haluttaa. Ehkäisyyn on vahoislislestadiolaisilla kielteinen kanta.
   *molempia

   Lainaa

  46. Tulos: +27 (29 ääntä)
   foo: Jos noista ikoneista sormet erottuisivat paremmin voisi yrittää päätellä että yläfemmaikonissa pitäisi näkyä peukalo tasan yhdessä noista käsistä, rukousikonissa molemmissa.
   Ja jos olisi kaksi eri tyyppiä, olisi varmaan toisessa kädessä erivärinen hiha.

   Lainaa

  47. Jämerä riepu 3.5.2024 9:26
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Tiedänkin sitten vastedes loukkaantua jos joku ei arvioi mun ikää tarpeeks alakanttiin.

   Lainaa

  48. Haavoittuva timantti 3.5.2024 15:01
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Koomimupio.: Onko tuo yläfemma?Minun puhelin ainakin ehdottaa kyseistä merkkiä jos kirjoitan pray tai thank you. Eli tosiaan tarkoittaa rukoilemista.  Mutta että yläfemma… 
   Minä testasin ja kyllä sekä ylävitosella että rukouksella tarjotaan tuota emojia. Niin, ja suomeksikin voi hakea.
   Kiitos Janille, eipä olisi tullut mieleenkään yläfemma tuosta.

   Lainaa

  49. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Kannusteeton peto: Tai se leffa jossa pitää lähteä uudelleenkäynnistämään aurinko aluksella missä on aurinkosuoja ja ydinpommi tietty mukana. Yhden suunnan reissu.

   Lainaa

  50. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Sunshine. Tosin minusta aurinkoa uhkaavasti tyhjentävät aurinkopaneelit olisivat realismiltaan lähempänä Haihurrikaanin kuin Sunshinen tasoa.

   Lainaa

  51. Kraaterin pohjalla on robotti 3.5.2024 18:37
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ainoa patsas: Aurinkohan joutuu paahtamaan kesällä kellon ympäri Pohjois-Suomessa. Mutta saa se sitten talvella levätä ja kerätä voimia taas ensi kesän ponnistukseen.
   Niin ja vielä saa viettää koko loman nauttien etelän auringosta!

   Lainaa

  52. Taipumaton etana 4.5.2024 13:39
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Päästään ripille, EI!!!!! ripiltä

   Lainaa

  53. Turta maksamato 4.5.2024 15:18
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kraaterin pohjalla on robotti: Niin ja vielä saa viettää koko loman nauttien etelän auringosta!
   Siis kuka/mikä?

   Lainaa

  54. Aktiivinen pulu 5.5.2024 0:48
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Platku hai: Miten seksi ei tähtää raskautumiseen, tai miten seksiä voidaan harrastaa suomatta ajatustakaan raskautumisen mahdollisuudelle, jos ehkäisyä ei käytetä? Kuulostaa aika vastuuttomalta tavalta hankkia lapsia, voisi toivoa että jokainen joka harrastaa seksiä ilman ehkäisyä on henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti valmistautunut siihen, että niitä lapsia sitten tulee.
   Tämä aiheutti pienen sisäisen hymähdyksen.
   Kun hommahan yleensä menee niin, että seksitreenit aloitetaan joskus teini-iässä ja sitten joskus, kuka missäkin vaiheessa, aletaan pohtia että pitäskös sitä lisääntyä ja jos, niin milloin, ja mitä pitää saada aikaiseksi ennen kuin voi yrittää raskautta. Ja sitten joskus käy niin, että hedelmällisyysikkuna on sulkeutunut ja tarvitaan raskaat hoidot, eikä nekään välttämättä auta.
   Vaan vl-liikkeessä homma on aika usein just toisin päin: koko lapsuus ja nuoruus valmistaudutan siihen, että jos tai kun jonkun kanssa natsaa, mennään naimisiin sellaisella aikataululla ettei kiusaus esiaviolliseen seksiin käy ylivoimaiseksi, ja sitten niitä lapsia tuleekin keskimäärin parin vuoden kunnes ei enää tule. Ja sitten, jos esim. terveyshuolet vaikeuttaa rajoittamatonta perheen kasvamista, joskus, kuka missäkin vaiheessa, aletaan pohtia että pitäiskö sitä ehkäisyä nyt kumminkin selvitellä ja jos, niin milloin tilanne on tarpeeksi hankala että voi käyttää ehkäisyä. Ja sitten joskus käy niin, että ehkäisyneuvolaan ei rohjeta ajoissa, raskaus alkaa ja tarvitaan raskaat toimenpiteet että äiti ja/tai lapsi selviytyvät. Onneksi äitiyskuolemat on vl-piireissä silti harvinaisia.

   Lainaa

  55. Kokematon kettu 5.5.2024 15:44
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Toj Karin: Tarkoittaako VI äiti kuuden lapsen äintä, vai liittyykö tuo lyhenne jotenkin lestadiolaisuuteen?
   Vanhoillislestadiolaisuus eli esikoislestadiolaisuus?

   Lainaa

  56. Epäsuosittu pähkinä 5.5.2024 17:47
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kokematon kettu: Vanhoillislestadiolaisuus eli esikoislestadiolaisuus?
   Esikoislestadiolaisuus on käsittääkseni eri asia kuin vanhoillislestadiolaisuus. Tai siis ovat aikanaan eriytyneet eri suuntauksiksi. 
   Niin siinä helposti käy, jos on ihan erityisen tarkkaa tulkinnoista. 
   Mutta eiköhän VL-lyhenne viittaa ihan selkeästi jälkimmäisenä ekassa kappaleessa mainittuun, ei sitä aina jaksa olla niin tarkkana niiden isojen kirjaimien kanssa. 

   Lainaa

  57. kalevi kalevalainen 6.5.2024 11:09
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kannusteeton peto: Tai se leffa jossa pitää lähteä uudelleenkäynnistämään aurinko aluksella missä on aurinkosuoja ja ydinpommi tietty mukana. Yhden suunnan reissu.
   Loistava leffa muuten, mutta sitten se loppusuoralla muuttuu paskaksi eksistentiaaliseksi kauhupätkäksi. :'(

   Lainaa

  58. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ville: Sulle termi "suuhun tai suoleen" ei ilmeisesti ole kovinkaan tuttu? Tai miten esimerkiksi homoseksuaalit sukupuolesta riippumatta harrastavat suojaamatonta seksiä ilman, että lopputuloksena on vauva?
   Muistaakseni sodomialla on vähän semmoinen negatiivinen kaiku raamatussa, että ei taida olla "Rauhanyhdistys suosittelee"-listalla kovin korkealla? 😆 Suikkarista en sitten tiedä. Tärkeintä kai on saada ne siemenet oikeaan paikkaan. Keskeytettykään ei ole vaihtoehto, siitäkin tuli ns. sanomista raamatussa. Toisaalta taas sama kai se mitä ensin tekee jos lopussa on tarkoitus saada siimahännät kohtaamaan munasolu.

   Lainaa

  59. Johdoton hirmulisko 7.5.2024 9:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tiedoton maito: Tuostahan on ollut artikkeleita, että jos koko Sahara peitettäisiin aurinkopaneeleilla niin todennäköisesti Saharan sademäärä lisääntyisi ja se rehevöityisi sademetsäksi ja sen seurauksena Etelä-Amerikassa maa muuttuisi autiomaaksi.
   Miten sinne mahtuu sademetsä, jos se pläntti on jo pelkkää aurinkopaneelia?

   Lainaa

  60. rottanpää 8.5.2024 21:42
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Mua sitten väsyttää tällaiset ihmiset, jotka ensin toteavat olevansa ei-ammattilaisia ja sitten samaan hengenvetoon kuitenkin arvelevat yhtä jos toista juuri siitä samasta aiheesta, jonka ammattitaito heiltä omien sanojensa mukaan puuttuu. Miten hankalaa voi olla ymmärtää, että ehkäpä asiaan perehtyneet ovat niitä, jotka asiasta ymmärtävät, eikä mattimeikäläisillä (jos tätä Nymania nyt sellaiseksi voi edes kutsua) siten edes pitäisi olla mitään tarvetta kyseenalaistaa heitä?

   Lainaa

  61. Saatanan vajaaälyinen lehmä 9.5.2024 3:06
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Nyt jumalauta Nyman

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (1 ääni)
   Jani ja muut teinit, jos se olisi ylävitonen, näkyisi toisessa kädessä peukalo. Nyt ei näy.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aurinko, aurinkoenergia, aurinkopaneelit, emoji, high five, ikä, kysymys, lestadiolaiset, lestadiolaisuus, minkä ikäinen, poliisit, tiede, uskonnot, yläfemma, ylävitonen