Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 116

Miten Flora voi olla vegaanista?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 116

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Palava paimen 7.5.2024 0:27
   Tulos: +204 (206 ääntä)
   JUkka Palmun öljyä?

   Lainaa

  2. Suopea hyeena 7.5.2024 0:30
   Tulos: -43 (87 ääntä)
   Mikä eläin on jauhe

   Lainaa

  3. Jaakko Kolmonen 7.5.2024 0:45
   Tulos: +40 (62 ääntä)
   "Kakkonen kovilla" Tipahin 🤣

   Lainaa

  4. Tulos: +133 (137 ääntä)
   Tolla teroittimella voisi tehdä porkkanaa vaikka nauhaksi ja käyttää porkkanakakun koristelussa.

   Lainaa

  5. Koomimupio. 7.5.2024 1:00
   Tulos: -90 (182 ääntä)
   Vegaaninen ruokavalio selvästi hidastaa aivotoimintaa.

   Lainaa

  6. Karsittu kani 7.5.2024 5:41
   Tulos: +84 (118 ääntä)
   Koomimupio.: Vegaaninen ruokavalio selvästi hidastaa aivotoimintaa.
   Niinkö sulle on käynyt?

   Lainaa

  7. Eräsvaan 7.5.2024 6:41
   Tulos: +148 (184 ääntä)
   Koomimupio.: Vegaaninen ruokavalio selvästi hidastaa aivotoimintaa.
   Tai sekasyöjä pelästynyt, kun omasta jääkaapista löytyy vegaaninen tuote. Osalla vegaaninen tuntuu olevan kirosana tai vähintää vanhan vihtahousun salajuoni, jolla turmellaan viaton sekasyöjä.

   Lainaa

  8. Vastasyntynyt leopardi 7.5.2024 7:34
   Tulos: +31 (97 ääntä)
   palmuöljy on niin epäeettistä että ihmettelen itsekin miten se sopii vegaanille... eläinperäistä se ei toki tietenkään ole

   Lainaa

  9. Toj Karin 7.5.2024 7:40
   Tulos: +58 (88 ääntä)
   Koomimupio.: Vegaaninen ruokavalio selvästi hidastaa aivotoimintaa.
   Missä kohtaa Nimetön kertoo olevansa vegaani? Sun kannattais syödä enemän porkkanaa niin saisit vähän terotettua tuota sinunkin järkeä.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 7.5.2024 8:27
   Tulos: +66 (78 ääntä)
   Eräsvaan: Tai sekasyöjä pelästynyt, kun omasta jääkaapista löytyy vegaaninen tuote. Osalla vegaaninen tuntuu olevan kirosana tai vähintää vanhan vihtahousun salajuoni, jolla turmellaan viaton sekasyöjä.
   Aijaa, taas yksi päivä luin jonkun mielipiteen (tai liian näkyvän aivopierun), että ilman lihaa me kaikki kuollaan nälkään. Mietin miten itse tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet useita vuosikymmeninä kasvissyöjiä tai parikymmentä vuotta vegaaneja, silti he kaikki ovat hengissä. Kannattaisi noita ihmeitä tutkia tarkemminkin.

   Lainaa

  11. Itseasiassa 7.5.2024 8:30
   Tulos: +104 (108 ääntä)
   Vastasyntynyt leopardi: palmuöljy on niin epäeettistä että ihmettelen itsekin miten se sopii vegaanille... eläinperäistä se ei toki tietenkään ole
   Vegaaninen ei ole yhtä kuin eettinen tai ympäristöystävällinen. Vaikka näin usein onkin, mutta joskus voi olla, esim. että vegaaninen tuote ei käytännössä maadu tai tuotetaan isommalla hiilijalanjäljellä.

   Lainaa

  12. Tinkimätön unikeko 7.5.2024 8:52
   Tulos: +45 (57 ääntä)
   Jaakko Kolmonen: "Kakkonen kovilla" Tipahin 🤣
   Osa ihmisistä tipahtelee kyllä helposti. Varmaan kahvitkin oli puolella lukijakunnalla näppiksillä. Käytti sitten tietokonetta tai ei.

   Lainaa

  13. Tulos: +40 (60 ääntä)
   Vastasyntynyt leopardi: palmuöljy on niin epäeettistä että ihmettelen itsekin miten se sopii vegaanille... eläinperäistä se ei toki tietenkään ole
   Palmuöljyn tuotannossa on toki omat eettiset ongelmansa, mutta oikein keneltäkään ei löydy vastauksia, millä se voitaisiin korvata globaalissa mittakaavassa. Ongelmahan ei ole itse se palmuöljy vaan se, että sademetsät raivataan plantaasien tieltä. Jos öljyä ei saada palmuista sademetsissä, mistä se saadaan? Kulutuksen vähentäminen on tietenkin helppo heitto ratkaisuksi, mutta realismia se ei ole niin kauan kuin maailman väkiluku kasvaa. Suomalaisella rypsiöljyllä ei kovin pitkälle pötkitä ja kyllä niiden suomalaistenkin peltojen tieltä on metsät kaadettu.

   Lainaa

  14. Yrmeä maahinen 7.5.2024 10:09
   Tulos: -43 (71 ääntä)
   Itseasiassa: Aijaa, taas yksi päivä luin jonkun mielipiteen (tai liian näkyvän aivopierun), että ilman lihaa me kaikki kuollaan nälkään. Mietin miten itse tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet useita vuosikymmeninä kasvissyöjiä tai parikymmentä vuotta vegaaneja, silti he kaikki ovat hengissä. Kannattaisi noita ihmeitä tutkia tarkemminkin.
   Ehkä tämä tarkoitti koko maapallon väestöä että jos huomenna kaikki lopettaa lihansyönnin, niin miten kävisi? Nykyisen ei-lihan pitäisi riittää kaikille mutta eihän sitä riitä, nälkä tulee aika monelle. Jotkut saattavat pystyä rohmuamaan itselleen mutta eiköhän siitä tule ennemmin tai myöhemmin melkoinen rähinä ja lopputulemana tuhoutuu viljelysmaat ja se on sitten siinä.

   Lainaa

  15. Laiska alokas 7.5.2024 10:14
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Tinkimätön unikeko: Osa ihmisistä tipahtelee kyllä helposti. Varmaan kahvitkin oli puolella lukijakunnalla näppiksillä. Käytti sitten tietokonetta tai ei.
   Saati että juoko kahvia mitä purskauttaa näppikselle tai näytölle 💦. Jotkut myös pyörivät lattialla nauraen perseensä irti 🤣. Sille muuten ei taida olla omaa emojia. Harmi.

   Lainaa

  16. Tulos: +85 (117 ääntä)
   Yrmeä maahinen: Ehkä tämä tarkoitti koko maapallon väestöä että jos huomenna kaikki lopettaa lihansyönnin, niin miten kävisi? Nykyisen ei-lihan pitäisi riittää kaikille mutta eihän sitä riitä, nälkä tulee aika monelle. Jotkut saattavat pystyä rohmuamaan itselleen mutta eiköhän siitä tule ennemmin tai myöhemmin melkoinen rähinä ja lopputulemana tuhoutuu viljelysmaat ja se on sitten siinä.
   No tietenkin se riittäisi. Tajuatko kuinka paljon esimerkiksi täysin ihmisruuaksi kelpaavaa viljaa ja soijaa lihakarja syö? Niin paljon, että koko ihmiskunta eläisi sillä täysin huoletta. On äärettömän paljon tehottomampaa syöttää ensin kasvikset karjalle ja sitten syödä karja kuin vain syödä ne kasvikset. Tietenkään ihan sekunnissa ei saataisi pystyyn tuotantolaitoksia, jotka muokkaavat ne teriakimarinoiduiksi tofupalloiksi, mutta täysin syömäkelpoista tavaraa se kyllä on ja eikä nälkäkuolema olisi mikään ongelma. Ja ei, en ole mikään ideologinen kasvissyöjä, vaan ihan lihaasyövä mies, joka silti ymmärtää tietyt perusasiat.

   Lainaa

  17. Ympäripyöreä pähkinä 7.5.2024 11:32
   Tulos: +39 (63 ääntä)
   Yrmeä maahinen: Ehkä tämä tarkoitti koko maapallon väestöä että jos huomenna kaikki lopettaa lihansyönnin, niin miten kävisi? Nykyisen ei-lihan pitäisi riittää kaikille mutta eihän sitä riitä, nälkä tulee aika monelle. Jotkut saattavat pystyä rohmuamaan itselleen mutta eiköhän siitä tule ennemmin tai myöhemmin melkoinen rähinä ja lopputulemana tuhoutuu viljelysmaat ja se on sitten siinä.
   Huolestuttavaa, jos suomalaisen peruskuluttajan tieto ja ymmärrys ruoantuotannosta on oikeasti tällä tasolla. Ihan itsekö tämän kommentin mutuilit vai kertoiko isot pojat huoltsikalla? Toivottavasti menin vaan trolliin.

   Lainaa

  18. Tulos: +40 (62 ääntä)
   Yrmeä maahinen: Ehkä tämä tarkoitti koko maapallon väestöä että jos huomenna kaikki lopettaa lihansyönnin, niin miten kävisi? Nykyisen ei-lihan pitäisi riittää kaikille mutta eihän sitä riitä, nälkä tulee aika monelle. Jotkut saattavat pystyä rohmuamaan itselleen mutta eiköhän siitä tule ennemmin tai myöhemmin melkoinen rähinä ja lopputulemana tuhoutuu viljelysmaat ja se on sitten siinä.
   Siis, siinä vaiheessahan maapallolla olisi niin paljon ruokaa, että ei sitä ehdi kaikkea syödä, vaan pitää alkaa pienentään peltoja, ettei tule liikaa kasveja.
   Lihateollisuus, kun kuluttaa ylivoimaisesti eniten ruokaa täällä maapallolla. kun syöttää lehmälle 100kg rehua, saa 0,5kg lihaa

   Lainaa

  19. Juotu kultakala 7.5.2024 12:59
   Tulos: +36 (54 ääntä)
   Muovipussit ja -pillit on ihan saatanasta, mutta sitten tollanen porkkananterottimen kaltanen turhake on ok 🙄

   Lainaa

  20. Siivottu keiju 7.5.2024 14:16
   Tulos: +44 (48 ääntä)
   -x-x-: Palmuöljyn tuotannossa on toki omat eettiset ongelmansa, mutta oikein keneltäkään ei löydy vastauksia, millä se voitaisiin korvata globaalissa mittakaavassa. Ongelmahan ei ole itse se palmuöljy vaan se, että sademetsät raivataan plantaasien tieltä. Jos öljyä ei saada palmuista sademetsissä, mistä se saadaan? [...]
   Palmuöljyn korvaamisessa ongelma ei ole öljyn saatavuus tai käyttömäärä, vaan ihan kylmästi hinta. Palmuöljy on halvinta, koska sen tuotanto on epäeettisintä. Yhtäkään suuryritystä ei kiinnosta maksaa asiallista hintaa eettisemmästä öljystä, onneksi sentään osa pienemmistä ja etenkin kotimaisista osaa jo markkinoida palmuöljyttömyyttä.

   Lainaa

  21. Erääntynyt riikinkukko 7.5.2024 14:29
   Tulos: -39 (67 ääntä)
   Sam: Siis, siinä vaiheessahan maapallolla olisi niin paljon ruokaa, että ei sitä ehdi kaikkea syödä, vaan pitää alkaa pienentään peltoja, ettei tule liikaa kasveja. Lihateollisuus, kun kuluttaa ylivoimaisesti eniten ruokaa täällä maapallolla. kun syöttää lehmälle 100kg rehua, saa 0,5kg lihaa
   Eli huomenna tapetaan kaikki eläimet ettei ne syö meidän ruokaa. Ja sitten kuin taikaiskusta kaikille riittää huomisen jälkeen ruokaa? Kenellekään ei tule nälkä? Ja kukaan ei nälkään kuole?
   Miten minusta tuntuu ettei tämä ilman uhreja mene.

   Lainaa

  22. Erääntynyt riikinkukko 7.5.2024 14:35
   Tulos: -32 (60 ääntä)
   -x-x-: No tietenkin se riittäisi. Tajuatko kuinka paljon esimerkiksi täysin ihmisruuaksi kelpaavaa viljaa ja soijaa lihakarja syö? Niin paljon, että koko ihmiskunta eläisi sillä täysin huoletta. On äärettömän paljon tehottomampaa syöttää ensin kasvikset karjalle ja sitten syödä karja kuin vain syödä ne kasvikset. Tietenkään [...]
   Mites väliaika? Jos karjaa ei tapeta (ja syödä viimeinen ateria) niin ne syö viljaa/soijaa kunnes kuolevat vanhuuteen, sitten vasta vapautuu kapasiteettia.
   Myöskään riistaa ja kalaa ei syödä. Olisi hauska nähdä miten sumplit koko pallolle tämän ilman että kukaan kuolee nälkään? Siitähän tuossa alkuperäisessä oli kysymys?

   Lainaa

  23. Uskoton seuraeläin 7.5.2024 14:58
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   "Tylsä porkkana" makes Jack a dull boy.

   Lainaa

  24. Itseasiassa 7.5.2024 17:14
   Tulos: +19 (39 ääntä)
   Yrmeä maahinen: Ehkä tämä tarkoitti koko maapallon väestöä että jos huomenna kaikki lopettaa lihansyönnin, niin miten kävisi? Nykyisen ei-lihan pitäisi riittää kaikille mutta eihän sitä riitä, nälkä tulee aika monelle. Jotkut saattavat pystyä rohmuamaan itselleen mutta eiköhän siitä tule ennemmin tai myöhemmin melkoinen rähinä ja lopputulemana tuhoutuu viljelysmaat ja se on sitten siinä.
   Tuota noin.. Esim. Suomeen tuotavasta soijasta noin 95 % syötetään tuotanto eläimille. Naudoille ei syötetä, mutta meille jäisi niiden herneet ja härkäpavut. Luulen että meillä kyllä riittäisi valkuaisainetta kaikille, vaikka tuotantoeläimet yhtäkkiä katoaisivat maan päältä.

   Lainaa

  25. Tulos: -24 (32 ääntä)
   -x-x-: Palmuöljyn tuotannossa on toki omat eettiset ongelmansa, mutta oikein keneltäkään ei löydy vastauksia, millä se voitaisiin korvata globaalissa mittakaavassa. Ongelmahan ei ole itse se palmuöljy vaan se, että sademetsät raivataan plantaasien tieltä. Jos öljyä ei saada palmuista sademetsissä, mistä se saadaan? [...]
   Eettisesti kestävin ratkaisu on korvata palmuöljyt eläinrasvoilla.

   Lainaa

  26. Kintsana laama 7.5.2024 19:18
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Juotu kultakala: Muovipussit ja -pillit on ihan saatanasta, mutta sitten tollanen porkkananterottimen kaltanen turhake on ok 🙄
   Muovipillejä ja pusseja menee yksi tai helposti useampikin päivässä. Porkkananteroittimia tarvitaan vain yksi, ja jos se on riittävän hyvä, se saattaa kestää isältä pojalle! 
   Ja koska olet nähnyt kadulla tai katuojassa porkkananteroittimia? Minä näin taas töistä tullessa muovipusseja ja pillejä. 

   Lainaa

  27. Kokematon kettu 7.5.2024 20:12
   Tulos: +19 (37 ääntä)
   Koomimupio.: Vegaaninen ruokavalio selvästi hidastaa aivotoimintaa.
   Tai lihauskovaisuus. Kuten juuri todistit, te olette hitaita.

   Lainaa

  28. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Tylsimys: Eettisesti kestävin ratkaisu on korvata palmuöljyt eläinrasvoilla.
     Selitä nyt vielä, että miten. Keskiverto lehmä polttaa usean tuhatta kaloria päivässä, ja sen on tultava jostain. Yleensä väkirehua, eli ulkomaista soijaa ja sensellaista, jonka ihminen voisi syödä, ja niin säästää ne tuhlakalorit. Sitten on sekin, että ei-ihmiseläimet ilmeisesti tuntevat ja kokevat ainakin jotain, joten niiden pitäminen vankina ja niiden lasten syyhkiminen on jotakuinkin epäeettistä, kun eivät ole mitään väärää tehneet.  
     Oma jälkikasvuni on nyt nelivuotias, ja saa pelkkää ylistystä tarmokkuudestaan ja oikeapainoisuudestaan. Kasvatan vegaaniksi, ilmeisesti toimii, neuvolallakaan ei ole ollut mitään huomauttamista.

   Lainaa

  29. Piintynyt pingviini 7.5.2024 21:57
   Tulos: +4 (24 ääntä)
   Kivi:   Selitä nyt vielä, että miten. Keskiverto lehmä polttaa usean tuhatta kaloria päivässä, ja sen on tultava jostain. Yleensä väkirehua, eli ulkomaista soijaa ja sensellaista, jonka ihminen voisi syödä, ja niin säästää ne tuhlakalorit. Sitten on sekin, että ei-ihmiseläimet ilmeisesti tuntevat ja kokevat ainakin jotain, [...]
   Jos suomalaisista yli puolet alkaisi syömään nykyisten ravitsemussuositusten mukaisesti lihaa ja muita eläinkunnan tuotteita, sillä olisi isompi merkitys kuin sillä, että muutama prosentti ryhtyisi täysin vegaaniksi. 
   Lasta en uskaltaisi täysin vegaanisesti kasvattaa, uskoisin, että kerran viikossa ois ihan ok saada jotain eläinkunnan tuotetta. 

   Lainaa

  30. Pittoreski roska 8.5.2024 4:43
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Näitä "ahdistaa"-postauksia alkaa olla kuin sieniä sateella. Ovatko nuo jostain tietystä ryhmästä? Todella toivon, etteivät ihmiset ole laajemmin omaksuneet tapaa hokea "ahdistaa" jokaisen mielestään huvittavan tai hämmentävän asian kohdalla. Siis TODELLA toivon...

   Lainaa

  31. Painuva hämähäkki 8.5.2024 6:33
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Sam: kun syöttää lehmälle 100kg rehua, saa 0,5kg lihaa
   Kun syöttää ihmiselle 100kg rehua, saa kasan paskaa.

   Lainaa

  32. Viheriä matonen 8.5.2024 7:33
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Painuva hämähäkki: Kun syöttää ihmiselle 100kg rehua, saa kasan paskaa.
   Mitä saa kun syöttää ihmiselle 100kg lihaa?

   Lainaa

  33. Kidukseton seuraeläin 8.5.2024 8:01
   Tulos: +13 (27 ääntä)
   Erääntynyt riikinkukko: Eli huomenna tapetaan kaikki eläimet ettei ne syö meidän ruokaa. Ja sitten kuin taikaiskusta kaikille riittää huomisen jälkeen ruokaa? Kenellekään ei tule nälkä? Ja kukaan ei nälkään kuole? Miten minusta tuntuu ettei tämä ilman uhreja mene.
   Hieno olkiukko, ihanko itse rakensit?

   Lainaa

  34. Mädäntynyt alpakka 8.5.2024 8:11
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   Erääntynyt riikinkukko: Mites väliaika? Jos karjaa ei tapeta (ja syödä viimeinen ateria) niin ne syö viljaa/soijaa kunnes kuolevat vanhuuteen, sitten vasta vapautuu kapasiteettia. Myöskään riistaa ja kalaa ei syödä. Olisi hauska nähdä miten sumplit koko pallolle tämän ilman että kukaan kuolee nälkään? Siitähän tuossa alkuperäisessä oli kysymys?
   Miksi aina omaa agendaa pitää perustella äärimmäisellä ja epätodennäköisimmällä vaihtoehdolla? 
   1) Päätöstä maailmanlaajuisesta muutoksesta ei tehdä tänään siten, että se tulisi voimaan huomenna. Siirtymäaikana valmistellaan muutosta.
   2) Tietenkin tuotantoeläimet lopettaisiin ja niistä tehtäisiin se "viimeinen ateria". Kuka niitä haluaa kiduttaa huonoissa olosuhteissa elämän loppuun asti?
   3) Suurin osa ihmisistä elää hyvin kuolematta nälkään muutamia päiviä tai jopa viikkoja niillä ruuilla, mitä löytyy omista kaapeista tai kaupan hyllyiltä. Ne, jotka ovat oikeasti jo nyt nälkäkuoleman partaalla, syövät tälläkin hetkellä lähinnä prosessoimatonta, kasvisperäistä ruokaa. Heidän tilanteensa paranisi hyvin nopeasti, kun heidän pelloiltaan ei vietäisi ruokaa enää meidän tuotantoeläimille.
   4) Totaalista eläintensyöntikieltoa ei tarvittaisi, koska riistanhoidollisesti riistaa on pakko harventaa ja silloin on vain ja ainoastaan järkevää syödä se. Samoin vahingoittuneet eläimet, jotka joudutaan lopettamaan, voisi hyvin syödä.

   Lainaa

  35. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Pittoreski roska: Näitä "ahdistaa"-postauksia alkaa olla kuin sieniä sateella. Ovatko nuo jostain tietystä ryhmästä? Todella toivon, etteivät ihmiset ole laajemmin omaksuneet tapaa hokea "ahdistaa" jokaisen mielestään huvittavan tai hämmentävän asian kohdalla. Siis TODELLA toivon...
   Veikkaan, että ovat Länsimaisen ihmisen ahdistus -ryhmästä, siellä monia ahdistaa.
   Ja mitä porkkananteroittimeen tulee, niin auttaahan se porkkanaa ainakin uppoamaan paremmin lumiukon päähän.

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Vastasyntynyt leopardi: palmuöljy on niin epäeettistä että ihmettelen itsekin miten se sopii vegaanille... eläinperäistä se ei toki tietenkään ole
   Ei se ole epäeettistä, vaan epäterveellistä. Öljypalmuista saadaan 40 prosenttia maailman kasviöljyistä, mutta palmujen kasvatukseen käytetään vain seitsemän prosenttia kaikkien öljykasvien tarvitsemasta pinta-alasta. Samasta palmuöljystä muuten tehdään biodieseliä ja sitä käytetään kosmetiikkaan ja varmaan venäläisten persepäristimien voiteluun.

   Lainaa

  37. Kahju vaatekappale 9.5.2024 19:55
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Viheriä matonen: Mitä saa kun syöttää ihmiselle 100kg lihaa?
   Nimensä ennätysten kirjaan.

   Lainaa

  38. Jämpti preeriasusi 10.5.2024 22:44
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   MerryXmas: Ei se ole epäeettistä, vaan epäterveellistä. Öljypalmuista saadaan 40 prosenttia maailman kasviöljyistä, mutta palmujen kasvatukseen käytetään vain seitsemän prosenttia kaikkien öljykasvien tarvitsemasta pinta-alasta. Samasta palmuöljystä muuten tehdään biodieseliä ja sitä käytetään kosmetiikkaan ja varmaan venäläisten persepäristimien voiteluun.
   Pointti taisi olla siinä, että uusia palmuöljyplantaaseja varten kaadetaan sademetsiä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: beef jerky, flora, kakkonen, kuivaliha, palmyöljy, porkkanat, terotin, vegaanit