Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 86

Isännöitsijä soitti ja kertoi, että naapuri on tehnyt minusta valituksen.
Rakkaat naapurit, osa 86

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 103 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pyhä piikkisika 4.4.2024 0:13
   Tulos: +316 (320 ääntä)
   Ulla Taalasmaat vauhdissa.

   Lainaa

  2. Hassu kantojuhta 4.4.2024 0:16
   Tulos: +276 (284 ääntä)
   Siinä olisi tosissaan ihmettelemistä itse kullakin kun löytäisi majoneesia kondomista omasta autotallista.

   Lainaa

  3. Housuton monni 4.4.2024 0:32
   Tulos: +266 (270 ääntä)
   Mitä nyt helvettiä? Kyllähän yökylässä saa olla useita päiviä eikä siitä tarvitse vielä muuttoilmoitusta tehdä? 😆 Käyhän noita vieraita kylässäkin vähän väliä ja jotkut jää joskus yöksi jos toiseksekin.

   Lainaa

  4. Kutsumaton pöllö 4.4.2024 1:10
   Tulos: +298 (302 ääntä)
   Aina välillä ajattelen että minulla on tylsä elämä, mutta kyllä joillakin on paljon tylsempi kun viitsivät naapureidensa tekemisiä kytätä. Tai suunnittelevat majoneesilla täytetyn kortsun heittämistä naapuriin.

   Lainaa

  5. Tulos: +308 (312 ääntä)
   Mitä nuo "epäilyttävistä miehistä" raportoivat kuvittelevat saavuttavansa? Onko se jokin häätöperuste olevinaan vai täyttääkö kenties jonkun rikoksen tunnusmerkit.

   Lainaa

  6. Tulos: +333 (345 ääntä)
   kaali: Mitä nuo "epäilyttävistä miehistä" raportoivat kuvittelevat saavuttavansa? Onko se jokin häätöperuste olevinaan vai täyttääkö kenties jonkun rikoksen tunnusmerkit.
   Niinpä... Ja jos eivät olisi mitään Wolt -kuskeja olleet, niin... Minkähänlainen operaatio olisi vääntää noille rautalangasta, että naisella on tässä maassa myös ihan laillinen oikeus irtoseksin harrastamiseen? Myös monta kertaa viikossa. Edes miesten laadusta hän ei ole taalasmaille tilivelvollinen.

   Lainaa

  7. Sysimusta murmeli 4.4.2024 5:16
   Tulos: +160 (166 ääntä)
   Ja tähän kortonkiin tulee...majoneessia.

   Lainaa

  8. Liittoutumaton pussieläin 4.4.2024 5:49
   Tulos: +14 (64 ääntä)
   Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.

   Lainaa

  9. Tulos: +142 (162 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.
   Ja juurikin tästä syystä asun ikuisesti kerrostalossa. Ei omakotitalossa pysty samalla tavalla tarkkailemaan useita naapureita. Nykyään helppoa kun asuu eka kerroksessa ja ovisilmäkamera liiketunnistimella nappaa talteen tapahtumat porraskäytävässä vaikka itse olisi esim. jätekatoksessa tarkistamassa millasia roskia naapurit on jättäneet.

   Lainaa

  10. Kutsumaton pöllö 4.4.2024 6:18
   Tulos: +138 (152 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.
   Mikä saa sinut luulemaan että kyttäämistä tapahtuu vain kerrostaloissa?

   Lainaa

  11. Puhuttu fretti 4.4.2024 6:27
   Tulos: -66 (92 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Mikä saa sinut luulemaan että kyttäämistä tapahtuu vain kerrostaloissa?
   Missä niin luultiin?

   Lainaa

  12. Roisi mäyrä 4.4.2024 6:40
   Tulos: -40 (50 ääntä)
   Viimeinen on taas olevinaan hauskakin vitsi. Monta kertaa nähty, eikä naurattanut ekallakaan kerralla.

   Lainaa

  13. Kirjoitettu eläin 4.4.2024 6:43
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Merjan tapa käyttää pilkkua rikkoo sieluni.

   Lainaa

  14. Aikaansaava viikuna 4.4.2024 7:15
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Mikä ihmeen majoneesi? Eikö sylkäisy olisi ollut helpompi ja uskottavampi? Ja joo ei ollut jutun pointti, ilkeäähän tuo on mutta jos avonainen autotalli niin ei se kyllä mitään todista että kondomi olisi tallin omistajan. Kuullut myös sellaisen version että taloyhtiön kuivaushuoneen housuihin piilotetaan tyhjä kondomi pakkaus. Todella typerää toivottavasti kukaan ei tee näin ikinä.

   Lainaa

  15. Toj Karin 4.4.2024 7:36
   Tulos: +139 (147 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Aina välillä ajattelen että minulla on tylsä elämä, mutta kyllä joillakin on paljon tylsempi kun viitsivät naapureidensa tekemisiä kytätä. Tai suunnittelevat majoneesilla täytetyn kortsun heittämistä naapuriin.
   Itse en pidä tuota niinkään tylsän elämän merkkinä vaan suorana pahuutena.  Olin itse kerran todistamassa tuollaisen tapahtuman seurauksia ja alkavan aviokriisin seuraaminen ei ole mitään hauskaa hommaa. Se tapahtui kun olin kaupasta ostamassa kortsuja ja jostain syystä kassa ei siirtänyt sitä pakkauspöydän väliseinää minun kohdalla. Minun edellä pakkaamassa oleva rouva katsoi nosti kortsupaketin laarista ja katsoi miestään niin pahasti että vaikka nappasinkin paketin pahoitellen sen kädestä, niiden kireä tunnelma jatkui vielä kaupasta pihalle. Toki asian vakavuuteen vaikuttaa paljon minkälainen pariskunta osuu kohdalle, mutta näin lähtökohtaisesti en näe tuollaisten tilanteiden aiheuttamisessa mitään hauskaa.

   Lainaa

  16. Tyyni tonttu 4.4.2024 7:42
   Tulos: +90 (94 ääntä)
   Hämmentävä tuo ensimmäinen, jossa vieraita kytätään. Itse ainakin varsinkin seurustelusuhteiden aikaan olin kyllä kumppanin luona kylässä harva se päivä ennen yhteenmuuttoa. Joskus lomilla auto oli vieraspaikalla parikin viikkoa eikä se ainakaan kyseisessä yhtiössä herättänyt kenessäkään mitään kiinnostusta, ainakaan sellaista mikä olisi itselle asti tullut.

   Lainaa

  17. Tulos: +123 (127 ääntä)
   Toj Karin: Itse en pidä tuota niinkään tylsän elämän merkkinä vaan suorana pahuutena.  Olin itse kerran todistamassa tuollaisen tapahtuman seurauksia ja alkavan aviokriisin seuraaminen ei ole mitään hauskaa hommaa. Se tapahtui kun olin kaupasta ostamassa kortsuja ja jostain syystä kassa ei siirtänyt sitä pakkauspöydän [...]
   Jep. Yleensä pila on sellainen että kaikki voi nauraa sille/siinä mutta jos nauretaan jonkun kustannuksella tai vaan jollekin ni äkkiä se rupee olemaan enempi kiusaamista. Heh vähän läpällä pilasin joidenkin parisuhteen. Joo tosi hauska vitsi. Ehkä mä oon vaan liian väsynyt ku en ymmärrä moista "huumoria".

   Lainaa

  18. Lila herne 4.4.2024 8:48
   Tulos: +159 (163 ääntä)
   Ne, jotka kuormittavat lastensuojelua turhilla ilmoituksilla, eivät taida paljoa hädässä olevista lapsista välittää, kun haluavat käyttää lastensuojelun resursseja ennemmin toisten ihmisten kiusaamiseen kuin lasten suojelemiseen.

   Lainaa

  19. Värjätty taistelija 4.4.2024 8:59
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.
   Turhaan pelkäät, ei se niin yleistä ole. Olen asunut kymmeniä vuosia kerrostalossa (ja vieläpä eri puolilla Suomea), eikä ole ikinä osunut tällaisia naapureita kohdalle vaikka on sinkkuaikoina miehiäkin ravannut. Jos se olis yleistä, niin kyllä näitä olis tämäkin ja kaikki muutkin palstat täynnä, Suomessa kuitenkin asuu aivan hitonmoinen määrä ihmisiä kerrostaloissa.

   Lainaa

  20. Tulos: -23 (67 ääntä)
   Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?

   Lainaa

  21. Kaikuva orava 4.4.2024 9:23
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Merja ja pilkut ei sovi yhteen.

   Lainaa

  22. Siirrettävä varis 4.4.2024 9:44
   Tulos: +74 (120 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Itse ainakin olen ratkaissut tuon ongelman käymällä töissä.

   Lainaa

  23. Tuota pikaa gorilla 4.4.2024 9:58
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Ja tähän kortonkiin tulee...majoneessia.
   ...mutta ilman suolakurkkua, kiitos :-)

   Lainaa

  24. Tulos: -13 (99 ääntä)
   Siirrettävä varis: Itse ainakin olen ratkaissut tuon ongelman käymällä töissä.
   Siis lähtökohtasi on, että kaikki joilla ei ole varaa tilata ruokaa viikoittain, eivät käy töissä? Mielenkiintoinen logiikka.

   Lainaa

  25. Hermostunut jääkarhu 4.4.2024 10:43
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Woltilla voi tilata himaan myös ruokakaupassa, apteekista ja vaikka Iittalan liikkeestäkin, sijainnista riippuen.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Tylsimys: Ja juurikin tästä syystä asun ikuisesti kerrostalossa. Ei omakotitalossa pysty samalla tavalla tarkkailemaan useita naapureita. Nykyään helppoa kun asuu eka kerroksessa ja ovisilmäkamera liiketunnistimella nappaa talteen tapahtumat porraskäytävässä vaikka itse olisi esim. jätekatoksessa tarkistamassa millasia roskia naapurit on jättäneet.
   Rappukäytävään on ulko-oven lähelle hyvä piilottaa pikkuinen kamera joka lähettää kuvaa kulkijoista, samoin kellarikäytävään.

   Lainaa

  27. Riittämätön hirvi 4.4.2024 11:53
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Sanmperi: Rappukäytävään on ulko-oven lähelle hyvä piilottaa pikkuinen kamera joka lähettää kuvaa kulkijoista, samoin kellarikäytävään.
   Tämähän on Ulla Taalasmaa tasolla 2 😆

   Lainaa

  28. Kouluttamaton muurahainen 4.4.2024 12:23
   Tulos: +35 (53 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Priorisointikysymys. Lähes kaikilla on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa. Joillakin se on toki pois jostain muusta.

   Lainaa

  29. Kutsumaton pöllö 4.4.2024 12:34
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Saamalla hyvää palkkaa?

   Lainaa

  30. Tulos: +50 (60 ääntä)
   kaali: Mitä nuo "epäilyttävistä miehistä" raportoivat kuvittelevat saavuttavansa? Onko se jokin häätöperuste olevinaan vai täyttääkö kenties jonkun rikoksen tunnusmerkit.
     Varmaankin prostituutiosta yrittävät vihjailla, ja vaikka sekin sinänsä on täysin laillista, niin joitakin vuokranantajia saattaisi kiinnostaa. Häätöperusteesta en tiedä. Eikä siis niin, että naapurin prostituoidun "käräyttäminen" olisi sekään muuta kuin surullisen elämän merkki, kai sitä saa aikuinen ihminen tehdä mitä haluaa, kunhan ei pelästytä lapsia ja hevosia. 
     Toj Karinin ja Höpön kanssa samaa mieltä, että tuollainen muiden ihmisten häiritseminen kondomeilla on vielä tärähtäneempää kuin naapurien kyttääminen. Omassa avioliitossani vallitsee suorastaan idyllinen luottamus, ja silti olisi tuossa vaiheessa jo aikamoinen selittäminen. "En minä ole mitään tehnyt. Tuo on varmaan se "käytännön pila", jossa naapuri käy laittamassa jonnekin löytymään kortsun, jossa majoneesia". "Naapuri tekee MITÄ? Tuota on vaikea uskoa, ei kukaan ole niin hullu". 
     Ei sillä, en ollut tuollaisesta kuullutkaan. Jos olisin löytänyt mieheni housuista kortsupaketin pesutuvan jälkeen, niin olettaisin, että siellä on joku muu ollut hommissa, ja kiinnijäämisen pelossa tuupannut paketin lähimpään piiloon. Aika helppoa olettaa se, kun itse tyhjensin ne housujen taskut ennen pesuun viemistä, eikä miehellä ole edes pesutuvan avaimia =D. Siinä menee "pilanne". En usko, että kukaan olettaisi ensimmäisenä selityksenä pettämistä jos kuitenkin kyseessä paikka johon muutkin pääsevät, eikä vaikka oman sängyn alla. Joskaan ei kyllä sitäkään, että naapurilla viiraa pahasti.

   Lainaa

  31. Riemunkirjava kirahvi 4.4.2024 12:43
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Poikaystävän luona kyläillessä hän varasi autopaikan, jotta sain autoni aina parkkiin. Hänellä itsellään ei ollut autoa, mutta jokaisella vuokralaisella oli oikeus varata 1 autopaikka per asunto. Tämä tapahtui idän suunnilla, linnakaupungissa. Kyseisessä talossa asui eräs kyyläpappa, joka eräänä iltana kun olin lähdössä kymmenen aikaan töihin, tuli kyselemään, asunko taloyhtiössä. Oli vissiin stalkannut ikkunasta, sillä tuli autolle aikalailla heti kun olin itse sinne mennyt ikkunoita raappaamaan. Kerroin totuudenmukaisesti, että vierailen vain poikaystäväni luona ja oma kotini on jossain muualla. Kyyläpappa sitten valisti, ettei poikaystäväni saa varata autopaikkaa, koska hänellä itsellään ei ollut autoa. No, poikaystävä luopui autopaikasta. Kolme kuukautta myöhemmin muutin hänen luokseen asumaan ja varasin itse (saman) autopaikan. Kyseinen kyyläpappa kiiruhti sen jälkeen aina kovin nopeasti nurkan taakse nähdessään minun kulkevan pihalla tai rappukäytävässä.

   Lainaa

  32. Uuvahtanut Salaatti 4.4.2024 12:44
   Tulos: -55 (71 ääntä)
   Mun sisäinen Ulla herää pohtimaan onko kela-huijaus kyseessä. Tiedän useammankin asiaa pohtineen tai toteuttaneet, jotka paperilla “eronneet" saadakseen isommat tuet. Ja miesvieraita voi kysellä esim. jos on epäilyä, että asumisen sijaan asunnossa harjoitetaan maksullista seuralaistoimintaa. Se aiheuttaa rapussa turhaa ylimääräistä liikehdintää ja ikäviä ihmiskohtaamisia. Kokemusta on.

   Lainaa

  33. Tulos: +46 (58 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mun sisäinen Ulla herää pohtimaan onko kela-huijaus kyseessä. Tiedän useammankin asiaa pohtineen tai toteuttaneet, jotka paperilla “eronneet" saadakseen isommat tuet. Ja miesvieraita voi kysellä esim. jos on epäilyä, että asumisen sijaan asunnossa harjoitetaan maksullista seuralaistoimintaa. [...]
   Sitä maksullista seuralaistoimintaa varten ei saa laillisesti esim. vuokrata toimitilaa niin ihan turhaan siellä kyttäilet ja kyselet kun joutuvat harjoittamaan ammattiaan kotonaan. Ikäviltä kohtaamisiltakin välttyy, kun huolehtii vain omista asioistaan eikä kiinnitä random kulkijoihin rapussa sen suurempaa huomiota. Toki sitten jos häiriö on niin suurta, että käyvät sinunkin ovellasi tai häiriköivät rapussa esim. metelöimällä tai riehumalla, niin siitä voit ilmoittaa vuokranantajalle tai tarvittaessa poliisille, kuten kenen tahansa häirikön kohdalla.

   Lainaa

  34. Pistävä kobra 4.4.2024 13:22
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mun sisäinen Ulla herää pohtimaan onko kela-huijaus kyseessä. Tiedän useammankin asiaa pohtineen tai toteuttaneet, jotka paperilla “eronneet" saadakseen isommat tuet.
   Näissä kyllä itse sulkisin silmäni. On ihan älytöntä että tilanteessa, jossa opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen muuttaa yhteen työttömän seurustelukumppanin kanssa, opiskelijan asumistuki lakkautetaan, koska tämän työttömän työmarkkinatuki vaikuttaa asumistukeen.
   Ja toimeentulotukea ei tämä pariskunta saa, koska toinen opiskelee ja opiskelijan pitäisi ottaa lainaa. Ja lainaa ei saa koska valtion takaus ei ole voimassa jos ei ole oikeutettu opintotukeen.
   Käytännössä pariskunnille yhteenmuutto on ihan täysi taloudellinen itsemurha jos toinen osapuoli on opiskelija.
   Sitä paitsi eihän siinä ole mitään laitonta jos molemmilla on oma asunto tai toinen vaikka asuu virallisesti vanhemmillaan.

   Lainaa

  35. Tulos: -11 (23 ääntä)
   Tylsimys: Ja juurikin tästä syystä asun ikuisesti kerrostalossa. Ei omakotitalossa pysty samalla tavalla tarkkailemaan useita naapureita. Nykyään helppoa kun asuu eka kerroksessa ja ovisilmäkamera liiketunnistimella nappaa talteen tapahtumat porraskäytävässä vaikka itse olisi esim. jätekatoksessa tarkistamassa millasia roskia naapurit on jättäneet.
   Jaa salakuvausta? Laitonta hommaa, teenpä varmuudeksi nettivinkin.

   Lainaa

  36. Napapiirin suurin metso 4.4.2024 13:55
   Tulos: +5 (23 ääntä)
   Tommosista vuokralaisen yökyläläisistä kirjaa pitävän vuokraisännän voisi itsensä ilmoittaa poliisille, sillä vuokralaisen avopuoliso saa vaikka muuttaa asuntoon eikä siitä tarvitse edes ilmoittaa vuokraisännälle. En toki sitä sano, etteikö se olisi hyvien tapojen mukaista.

   Lainaa

  37. Tulos: +33 (45 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mun sisäinen Ulla herää pohtimaan onko kela-huijaus kyseessä. Tiedän useammankin asiaa pohtineen tai toteuttaneet, jotka paperilla “eronneet" saadakseen isommat tuet. Ja miesvieraita voi kysellä esim. jos on epäilyä, että asumisen sijaan asunnossa harjoitetaan maksullista seuralaistoimintaa. [...]
   Eli jos olet muuten vain seksin suuri ystävä ja luona käy reilusti kumppaneita, niin se on ok. Mutta jos siitä ottaa vähänkään rahaa niin sitten on ihan kauheaa ja kiellettyä?

   Lainaa

  38. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Puhuttu fretti: Missä niin luultiin?
   Sulla on varmaan excel-taulukko niistä muista vaihtoehdoista jos kerran tuo ilmeisin ei sulle kelpaa?

   Lainaa

  39. Sopivimpaa tohtori 4.4.2024 14:42
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   kaali: Mitä nuo "epäilyttävistä miehistä" raportoivat kuvittelevat saavuttavansa? Onko se jokin häätöperuste olevinaan vai täyttääkö kenties jonkun rikoksen tunnusmerkit.
   No ei se naapurikyylän toiminta tuossa niinkään mutta että vuokranantaja ottaa vuokralaiseen yhteyttä tyyliin "niin, olin kuullut että luonasi käy useita ns. epäilyttäviä miehiä joka viikko". Siis miten joku vuokranantaja kuvittelee että asia kuuluu hänelle yhtään millään tavalla?? Nyt sitä taas jää vähän miettimään että pitäisikö edes yrittää hakea yksityiseltä vuora-asuntoa. Kyllä mua alkaisi ainakin vähän vituttamaan jos vuokranantaja yrittäisi urkkia jotain tuollaisia henkilökohtaisia asioita.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (13 ääntä)
   kaali: Mitä nuo "epäilyttävistä miehistä" raportoivat kuvittelevat saavuttavansa? Onko se jokin häätöperuste olevinaan vai täyttääkö kenties jonkun rikoksen tunnusmerkit.
   Meinaako ne että jos hän olisi maksullinen? Mutta en oo kyllä perehtyny onko sekään rikos suomessa ellei harrasta jotain bordellitoimintaa.

   Lainaa

  41. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Tyyni tonttu: Hämmentävä tuo ensimmäinen, jossa vieraita kytätään. Itse ainakin varsinkin seurustelusuhteiden aikaan olin kyllä kumppanin luona kylässä harva se päivä ennen yhteenmuuttoa. Joskus lomilla auto oli vieraspaikalla parikin viikkoa eikä se ainakaan kyseisessä yhtiössä herättänyt kenessäkään [...]
   Lasu on tehty siitäkin, naapurin toimesta tottakai, että poikaystävä on käynyt kylässä. Naapurin sanojen mukaan kyse tosin oli useista eri miehistä.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Tiedän itse pariskunnan, jotka harrastivat kelan huijaamista - mies muutti pois mutta vain paperilla ja postit ohjasi poste restanteen. Äiti sitten nosti yh:na korotettuja tukia.

   Lainaa

  43. Nenäkäs vaatekappale 4.4.2024 16:33
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Leeppo: Sulla on varmaan excel-taulukko niistä muista vaihtoehdoista jos kerran tuo ilmeisin ei sulle kelpaa?
   Vastaa kysymykseen jos älli riittää.

   Lainaa

  44. Kiistelty aprikoosi 4.4.2024 16:46
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Lounari on sen 13,50€. Se on ihan saman verran söi sitten lounasraflassa tai tilasi ruokaa kotiin. Useimmiten tuolla jo saa jotain evästä toimitusmaksut mukaanlukien. Tai korkeintaan muutama euro "omaa rahaa" siihen päälle.  Silläpä itsekin tilailen aika usein työpäivän aikana lounaan kotiin.

   Lainaa

  45. Edistynyt paarma 4.4.2024 17:11
   Tulos: -16 (28 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.
   No ei niissä kannata muutenkaan asua.

   Lainaa

  46. Edistynyt paarma 4.4.2024 17:15
   Tulos: -39 (49 ääntä)
   Akrasia: Tiedän itse pariskunnan, jotka harrastivat kelan huijaamista - mies muutti pois mutta vain paperilla ja postit ohjasi poste restanteen. Äiti sitten nosti yh:na korotettuja tukia.
   Mikä ongelma? Saa enemmän massia tähän kalliiseen maahan. Ja ennenku alkaa vinkuminen että, tämän takia kaikki hinnat nousee, niin siihen on ratkaisu että poistetaan kaikki tuet. T. Itse itsensä elättäjä.

   Lainaa

  47. Kiistelty aprikoosi 4.4.2024 17:22
   Tulos: +26 (38 ääntä)
   Akrasia: Tiedän itse pariskunnan, jotka harrastivat kelan huijaamista - mies muutti pois mutta vain paperilla ja postit ohjasi poste restanteen. Äiti sitten nosti yh:na korotettuja tukia.
   Kyllä tässä syy on täysin typerän tukijärjestelmän, joka jakelee eri määrät rahaa tuollaisiin seikkoihin perustuen. Tuokin on täysin tulkinnanvaraista, että onko kyse edes huijaamisesta. Jos kirjat ei ole samassa osoitteessa, niin silloin ette asu yhdessä. Ei taida olla mitään ylärajaa yökyläilylle, milloin muuttuisi asumiseksi.

   Lainaa

  48. Surumielinen järvisieni 4.4.2024 17:28
   Tulos: -21 (33 ääntä)
   Annika kyllä kuulostaa ihmiseltä, jonka mies muka asuu eri osoitteessa, niin saadaan maksimaaliset asumistuet ja muut.

   Lainaa

  49. Sankka rotta 4.4.2024 17:31
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Sopivimpaa tohtori: No ei se naapurikyylän toiminta tuossa niinkään mutta että vuokranantaja ottaa vuokralaiseen yhteyttä tyyliin "niin, olin kuullut että luonasi käy useita ns. epäilyttäviä miehiä joka viikko". Siis miten joku vuokranantaja kuvittelee että asia kuuluu hänelle yhtään millään tavalla?? Nyt sitä taas jää vähän miettimään [...]
   Ne missä käy epäilyttäviä eri miehiä joka viikko ovat yleensä prostituoitujen vuokraamia. Jos vuokraisäntä on tietoinen, niin häntä voidaan syyttää parittamisesta. Myynti on sallittua, mutta parittaminen ei.

   Lainaa

  50. Sitkeä leijona 4.4.2024 17:31
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kivi:   Varmaankin prostituutiosta yrittävät vihjailla, ja vaikka sekin sinänsä on täysin laillista, niin joitakin vuokranantajia saattaisi kiinnostaa. Häätöperusteesta en tiedä. Eikä siis niin, että naapurin prostituoidun "käräyttäminen" olisi sekään muuta kuin surullisen elämän merkki, kai sitä saa aikuinen ihminen tehdä [...]
   Me ollaan selvästi asuttu ihan eri alueilla. Itse olen bongannut kortsuja niin monesti ja niin moninaisista julkisista paikoista, ettei avotallista löytyvä kortsu ihmetyttäisi laisinkaan.

   Lainaa

  51. Jeesus Putlerilainen 4.4.2024 18:05
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Hassu kantojuhta: Siinä olisi tosissaan ihmettelemistä itse kullakin kun löytäisi majoneesia kondomista omasta autotallista.
   Itse kävisin lääkärissä, jos majoneesia tulisi. Vai menisinkö mäkkäriin töihin?

   Lainaa

  52. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Sankka rotta: Ne missä käy epäilyttäviä eri miehiä joka viikko ovat yleensä prostituoitujen vuokraamia. Jos vuokraisäntä on tietoinen, niin häntä voidaan syyttää parittamisesta. Myynti on sallittua, mutta parittaminen ei.
     No sittenhän on parasta olla ihan hiljaa vuokraisäntää kohtaan. Muutenhan vuokraisäntäparka joutuu vaikeuksiin, jos tiesi että jotain miehiä pyörii, mutta ajatteli että nuori nainen, huvitelkoot nyt, en ala tästä vittuilla, ja sitten seuraavaksi syytetäänkin parittamisesta. Jos ei ollut vuoteen tsekannut vuokralaisen puuhailuja muuten kuin vuokranmaksun ja yleisen siisteyden suhteen, niin voi hyvin sanoa, ettei ollut koko touhun kanssa missään tekemisissä. Vuokraisännän siis pitäisi suuttua taalasmaalle: "maksaa vuokransa eikä riko paikkoja, mitä tässä sotket!"

   Lainaa

  53. Tallentumaton kivi 4.4.2024 19:37
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Sopivimpaa tohtori: No ei se naapurikyylän toiminta tuossa niinkään mutta että vuokranantaja ottaa vuokralaiseen yhteyttä tyyliin "niin, olin kuullut että luonasi käy useita ns. epäilyttäviä miehiä joka viikko". Siis miten joku vuokranantaja kuvittelee että asia kuuluu hänelle yhtään millään tavalla?? Nyt sitä taas jää vähän miettimään [...]
   Jos se yhtään helpottaa, itse nimenomaan en halua muuttaa omalta yksityiseltäni pois, koska en ole kuullut herrasta kertaakaan, kuhan vuokrat on ollut ajoissa. Kuhan vaan löytää sellaisen, jota kiinnostaa mahdollisimman harvoin etsiä uusia vuokralaisia, niin pysyy vuokrat matalalla ja kämppä kunnossa.

   Lainaa

  54. Kopioitu Metsätonttu 4.4.2024 19:45
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Riemunkirjava kirahvi: Poikaystävän luona kyläillessä hän varasi autopaikan, jotta sain autoni aina parkkiin. Hänellä itsellään ei ollut autoa, mutta jokaisella vuokralaisella oli oikeus varata 1 autopaikka per asunto. Tämä tapahtui idän suunnilla, linnakaupungissa. Kyseisessä talossa asui eräs kyyläpappa, joka [...]
      Isälläni, joka asui kerrostalossa ja jolla oli autokatospaikka, oli ollut auto luonani pari viikkoa korjattavana, kun talkkari kävi isäni luona kertomassa, että "nyt, kun olet ryypännyt korttisi ja myynyt autosi, niin sinulla ei ole enää oikeutta autopaikkaan ja se pitäisi luovuttaa sitä oikeasti tarvitsevalle."
   Isäni siihen hämmästyneenä, että "mitä v###ua nyt taas?", näytti ajokorttinsa ja kertoi miten asiat oikeasti olivat ja ettei ole koskaan edes ajanut humalassa. Mutta, kun naapurit olivat "tienneet" kertoa "faktat" talkkarille.
       Kun ajoin auton parin päivän päästä korjattuna katokseen, niin ihmettelin, kun talon asukkaat pihalla kohdatessamme katselivat pitkin puita ja maita ja yrittivät välttää katsekontaktia. Talkkarikin oli pitkään häpeilevän näköinen, kun tavattiin. Oli nämä talon miespuoliset Ullat ennenkin kaljoissaan kuviteltuja asioita juoruilleet, mutta tämä oli kyllä jo riman alitus heiltäkin.

   Lainaa

  55. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Kyllä tässä syy on täysin typerän tukijärjestelmän, joka jakelee eri määrät rahaa tuollaisiin seikkoihin perustuen. Tuokin on täysin tulkinnanvaraista, että onko kyse edes huijaamisesta. Jos kirjat ei ole samassa osoitteessa, niin silloin ette asu yhdessä. Ei taida olla mitään ylärajaa yökyläilylle, milloin muuttuisi asumiseksi.
   Voi kuule, siinä ei ollut mitään tulkinnanvaraista. Ihan yhdessä olivat ja asuivat. Ja huom. Kirjat ei ollu ukolla missään osoitteessa, ei sillä ollut omaa kämppää. Tiedät kai mikä on poste restante?
   Huijauksesta on kyse, kun tietäen ja tarkoituksella erehdytetään ja saadaan siitä taloudellista hyötyä.

   Lainaa

  56. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Surumielinen järvisieni: Annika kyllä kuulostaa ihmiseltä, jonka mies muka asuu eri osoitteessa, niin saadaan maksimaaliset asumistuet ja muut.
   Kyl se Annikan mies voisi ihan vakituiseenkin sitten siellä majailla, jos olisivat yhdessä. Ei siihen tarvita toists kämppää, eikä ole taloudellisesti järkeäkään jos hyötyjä tavoittelee, ja jos kirjat olis vaikka miehen porukoilla, miks sen sinne tarttis aina yöksi mennä?

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Kirkas astianpesuaine näyttää paremmalta, kokeiltu on.

   Lainaa

  58. Pyhä piikkisika 4.4.2024 20:18
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Mikä saa sinut luulemaan että kyttäämistä tapahtuu vain kerrostaloissa?
   Omakotitalossa jos on omaa pihaa, niin tätä kyttäämistä vasta tapahtuukin.
   On tapaus, jossa naapuri oli soittanut poliisit vaarallisten teräaseiden takia.
   Pikkuveli oli kavereidensa kanssa pilkkomassa puita, koska halusivat paistaa makkaraa 

   Lainaa

  59. Monilaenen jääkarhu 4.4.2024 22:01
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Jepajee: Siis lähtökohtasi on, että kaikki joilla ei ole varaa tilata ruokaa viikoittain, eivät käy töissä? Mielenkiintoinen logiikka.
   Miten sä saat tosta kommentista revittyä ton? XD
   Kyöpeli: Niinpä... Ja jos eivät olisi mitään Wolt -kuskeja olleet, niin... Minkähänlainen operaatio olisi vääntää noille rautalangasta, että naisella on tässä maassa myös ihan laillinen oikeus irtoseksin harrastamiseen? Myös monta kertaa viikossa. Edes miesten laadusta hän ei ole taalasmaille tilivelvollinen.
   Eihän miesten kyläily tarkoita seksiä.

   Lainaa

  60. Monilaenen jääkarhu 4.4.2024 22:02
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Pistävä kobra: Näissä kyllä itse sulkisin silmäni. On ihan älytöntä että tilanteessa, jossa opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen muuttaa yhteen työttömän seurustelukumppanin kanssa, opiskelijan asumistuki lakkautetaan, koska tämän työttömän työmarkkinatuki vaikuttaa asumistukeen. Ja toimeentulotukea ei tämä pariskunta saa, [...]
   Aika halvat asunnot saa kyllä olla, että jäis voitolle tukien kanssa. Kyllähän yksi kämppä on kuitenkin halvempi kuin kaksi. 
   Mutta jonnekin se raja pitää vetää, eikö niin? Pariskunta tietää, mitä tapahtuu jos muuttaa yhteen.

   Lainaa

  61. Perforoitu lepakko 4.4.2024 23:39
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Ei se kyllä majoneesilta näytä ollenkaan.

   Lainaa

  62. Kaikkitietävä ahven 5.4.2024 0:01
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Napapiirin suurin metso: Tommosista vuokralaisen yökyläläisistä kirjaa pitävän vuokraisännän voisi itsensä ilmoittaa poliisille, sillä vuokralaisen avopuoliso saa vaikka muuttaa asuntoon eikä siitä tarvitse edes ilmoittaa vuokraisännälle. En toki sitä sano, etteikö se olisi hyvien tapojen mukaista.
   Riippuu taloyhtiöstä. Monissa vanhoissa taloissa maksetaan vesimaksut huoneistossa asuvien henkilöiden määrän mukaan. Asukkaiden määrän muuttuessa asiasta pitää ilmoittaa vuokraisännälle, jotta hän tietää maksaa oikean määrän taloyhtiölle. Vuokra tietysti myös muuttuu vastaavalla tavalla. Jos sen sijaan asunnossa on huoneistokohtainen vesimittari tai vesimaksut sisältyvät yhtiövastikkeeseen, vuokraisännän ei tarvitse tietää asiasta, vaikka toki olisi kohteliasta ilmoittaa.

   Lainaa

  63. Kiistelty aprikoosi 5.4.2024 0:29
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Akrasia: Voi kuule, siinä ei ollut mitään tulkinnanvaraista. Ihan yhdessä olivat ja asuivat. Ja huom. Kirjat ei ollu ukolla missään osoitteessa, ei sillä ollut omaa kämppää. Tiedät kai mikä on poste restante?Huijauksesta on kyse, kun tietäen ja tarkoituksella erehdytetään ja saadaan siitä taloudellista hyötyä.
   Kyllä tiedän mikä on poste restante, mahdatkohan sinä tietää? "kirjat" voi olla myös poste restante -osoitteessa, mikä on yleistä ihmisillä, joilla ei ole vakituista asuinpaikkaa. Tätä on hyvä lähteä miettimään induktiivisesti. Kuvitellaan, että minulla on ystävä vailla vakituista asuinpaikkaa ja hänellä on kirjat poste restante -osoitteessa. Jos hän tulee käymään luonani kahvilla, niin asummeko yhdessä? Entäs jos hän jää yöksi, niin asummeko silloin yhdessä? Entä jos hän on yötä viikon, kuukauden tai vuoden, missä kohtaa asumme yhdessä?  Vastaus edellisiin on, että ei ole selvää rajaa, jossa majailu muuttuisi asumiseksi ja mikäli erilliset viralliset osoitteet on olemassa, niin paha siihen on kenenkään mennä väittämään, että ilmoittamasi osoite ei oikeasti ole osoitteesi. Sen vuoksi myös huijaaminen on tuossa asiayhteydessä tulkinnanvaraista.

   Lainaa

  64. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Jepajee: Siis lähtökohtasi on, että kaikki joilla ei ole varaa tilata ruokaa viikoittain, eivät käy töissä? Mielenkiintoinen logiikka.
   Miten onnistut siinä ajatuskulussa että kun joku kertoo miten on henkilökohtaisesti ratkaissut jonkun ongelman (korostaen vielä nimenomaan sitä että hän itse) hän tarkoittaa että kaikki voivat ratkaista ongelman samalla tavalla etenkin kun ongelma liittyy kokonaistuloihin suhteutettuna kokonaismenoihin? Nyt toivon että avaat oman logiikkasi koska se on jo jotain todella erikoista jos mielestäsi mielenkiintoinen logiikka on sellainen jossa joku on ratkaissut rahan riittämättömyysongelman tekemällä töitä.

   Lainaa

  65. Tukintolvana 5.4.2024 5:51
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Edistynyt paarma: Mikä ongelma? Saa enemmän massia tähän kalliiseen maahan. Ja ennenku alkaa vinkuminen että, tämän takia kaikki hinnat nousee, niin siihen on ratkaisu että poistetaan kaikki tuet. T. Itse itsensä elättäjä.
   Entäs me työkyvyttömät, millä me elämme kun emme voi elättää itseämme? Kuollaan pois?

   Lainaa

  66. Pölynimuriton tomaatti 5.4.2024 6:39
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Kyllä tiedän mikä on poste restante, mahdatkohan sinä tietää? "kirjat" voi olla myös poste restante -osoitteessa, mikä on yleistä ihmisillä, joilla ei ole vakituista asuinpaikkaa. Tätä on hyvä lähteä miettimään induktiivisesti. Kuvitellaan, että minulla on ystävä vailla vakituista asuinpaikkaa ja hänellä on kirjat [...]
   Eli et tiedä mikä on poste restante etkä tiedä mitä tarkoittaa kun ollaan kirjoilla jossain.

   Lainaa

  67. Pinttynyt pulu 5.4.2024 8:22
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Onneksi olkoon naiset, tässä teille yksi tasa-arvo-ongelma. Sosiaalinen kontrolli joka kohdistuu nimenomaan naisiin ja jota toteuttavat (pääasiallisesti) toiset naiset.

   Lainaa

  68. Ärsyttävä robotti 5.4.2024 8:58
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Tukintolvana: Entäs me työkyvyttömät, millä me elämme kun emme voi elättää itseämme? Kuollaan pois?
   En laske mukaan työkyvyttömiä koskaan, tai sellaisia jotka ei vaan sovi työelämään.

   Lainaa

  69. ketkutikutkuti 5.4.2024 10:35
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Merja kuulosta teini-ikäiseltä juttujensa perusteella, mutta nimi ja kirjoitustyyli on vanhemman ihmisen.

   Lainaa

  70. Kiistelty aprikoosi 5.4.2024 11:24
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Pölynimuriton tomaatti: Eli et tiedä mikä on poste restante etkä tiedä mitä tarkoittaa kun ollaan kirjoilla jossain.
   "olla kirjoilla" tarkoittaa maistraattiin ilmoitettua, kyseisen henkilön virallista osoitetta. Tämä voi olla myös poste restante. Mitähän sinä kuvittelet noiden olevan?

   Lainaa

  71. Oikaistu pulu 5.4.2024 16:30
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Akrasia: Kyl se Annikan mies voisi ihan vakituiseenkin sitten siellä majailla, jos olisivat yhdessä. Ei siihen tarvita toists kämppää, eikä ole taloudellisesti järkeäkään jos hyötyjä tavoittelee, ja jos kirjat olis vaikka miehen porukoilla, miks sen sinne tarttis aina yöksi mennä?
   Annika väittää että on vain 2 tuntia päivässä siellä, mutta kyllä kaikki tietävät että aina se siellä on.

   Lainaa

  72. Riemukas lohikäärme 5.4.2024 17:01
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Uuvahtanut Salaatti: Mun sisäinen Ulla herää pohtimaan onko kela-huijaus kyseessä. Tiedän useammankin asiaa pohtineen tai toteuttaneet, jotka paperilla “eronneet" saadakseen isommat tuet. Ja miesvieraita voi kysellä esim. jos on epäilyä, että asumisen sijaan asunnossa harjoitetaan maksullista seuralaistoimintaa. [...]
   Mistä tiedät että ko. henkilöt ovat tukien takia tehneet / suunnitelleet tehneensä noin? Ovatko kertoneet sinulle? Jos näin, silloinhan puhut nimenomaan omasta kaveripiiristäsi.
   Tuossa voi olla kyseessä esim. kumppanuusvanhemmuus, erottu mutta kavereita tai ei oikeasti haluta asua yhdessä parisuhteeseen liittyvistä syistä.
   Seksipalveluiden myynti ei ole kiellettyä (kunhan ei parita ketään) joten vieraistakaan ei tarvitse kysellä tai ilmoitella eteenpäin, mikäli he eivät siellä rapussa metelöi, sotke tai tee muuten pahojaan.

   Lainaa

  73. Riemukas lohikäärme 5.4.2024 17:07
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Sankka rotta: Ne missä käy epäilyttäviä eri miehiä joka viikko ovat yleensä prostituoitujen vuokraamia. Jos vuokraisäntä on tietoinen, niin häntä voidaan syyttää parittamisesta. Myynti on sallittua, mutta parittaminen ei.
   Ei vuokraisäntää voi syyttää parituksesta jos henkilö on vuokrannut asunnon itselleen asumista varten ja asuu siellä normaalisti. Seksin myynti on silloin asukkaan oma asia, ei asukkaalla ole velvoitetta kertoa siitä vuokraisännälle saati naapureille. Toki asukkaan täytyy huomioida se että häiriötä ei aiheudu.

   Lainaa

  74. Riemukas lohikäärme 5.4.2024 17:10
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   ketkutikutkuti: Merja kuulosta teini-ikäiseltä juttujensa perusteella, mutta nimi ja kirjoitustyyli on vanhemman ihmisen.
   Veikkaan että Merja on teininä heittänyt kortsun naapurin autotalliin, mutta ei harmikseen ole päässyt kärpäsenä katossa näkemään siitä aiheutunutta polemiikkia. Nyt Merjan sisäinen teini pyrkii asiansa kanssa esiin.

   Lainaa

  75. Liittoutumaton pussieläin 5.4.2024 17:27
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Mikä saa sinut luulemaan että kyttäämistä tapahtuu vain kerrostaloissa?
   En mä semmoista luulekaan. Kytätköön ihan rauhassa 😂 mä vaan vihaan ihmisiä niin minkäänlainen kommuuni ei tule kysymykseenkään.

   Lainaa

  76. Häävi luovuttaja 5.4.2024 18:44
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: "olla kirjoilla" tarkoittaa maistraattiin ilmoitettua, kyseisen henkilön virallista osoitetta.
   Ei tarkoita. Et ole edes jäljillä, mutta yritä vielä.

   Lainaa

  77. Estoton mäyrä 5.4.2024 20:08
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Ja tähän kortonkiin tulee...majoneessia.
   Tässä ollut hyvä selitys puolisolle. Naapuri heittänyt kortsun varmaankin.

   Lainaa

  78. Myöhä krokotiili 5.4.2024 20:43
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Häävi luovuttaja: Ei tarkoita. Et ole edes jäljillä, mutta yritä vielä.
   Hienoa vänkäämistä. Myöntäisit vaan olleesi väärässä.

   Lainaa

  79. Höskä paarma 5.4.2024 22:43
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Myöhä krokotiili: Hienoa vänkäämistä. Myöntäisit vaan olleesi väärässä.
   Miksi myöntäisi, kun nykypäivänä ei tarvitse mutuilla. Ensimmäinen google-osuma: "Asunnottoman henkilön postiosoite voi olla postilokero tai poste restante. Tällöin hän on kirjoilla kotikunnassaan ilman vakituista asuinosoitetta." Sitten Postin sivuilta:   "Voiko Poste restante -osoite olla virallinen osoite?  Voi olla. Se voi olla Maistraatissa virallisena osoitteena.  Virallinen osoite on osoite, joka ilmoitetaan Maistraatille ja siellä sitä ylläpidetään. Sen perusteella esimerkiksi määräytyy kotikunta, mikä vaikuttaa muun muassa verotukseen." YLE:n sivuilta: "Poste restante on vanha ja kansainvälisesti tunnettu palvelu. Sen toimintaperiaate on, että yksityishenkilön kotiosoitteen sijaan lähetyksen vastaanottajaksi merkitään sanat poste restante" Päivänselvä asia. Poste restante on postin väliaikainen vastaanottamisen tapa, kuten se Postin sivuilla määritellään. Kirjoilla ollaan sitten kyseisessä kunnassa ilman asuinosoitetta. Osoita nuo vääräksi tai myönnä vaan että et tiennyt edes mitä eroa noilla kahdella asialla on.

   Lainaa

  80. Kiistelty aprikoosi 5.4.2024 23:37
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Höskä paarma: Miksi myöntäisi, kun nykypäivänä ei tarvitse mutuilla. Ensimmäinen google-osuma: "Asunnottoman henkilön postiosoite voi olla postilokero tai poste restante. Tällöin hän on kirjoilla kotikunnassaan ilman vakituista asuinosoitetta." Sitten Postin sivuilta:   "Voiko Poste restante -osoite olla virallinen [...]
   En nyt ole varma että kenelle puhuit. Jos minulle, niin miksi osoittaisin vääräksi lainaukset, jotka nimenomaan osoittavat väitteeni oikeaksi?

   Lainaa

  81. Myöhä krokotiili 5.4.2024 23:50
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Höskä paarma: Miksi myöntäisi, kun nykypäivänä ei tarvitse mutuilla. Ensimmäinen google-osuma: "Asunnottoman henkilön postiosoite voi olla postilokero tai poste restante. Tällöin hän on kirjoilla kotikunnassaan ilman vakituista asuinosoitetta." Sitten Postin sivuilta:   "Voiko Poste restante -osoite olla virallinen [...]
   Kyllä nuo nyt pitäisi olla kaikilla tiedossa ilman internettiäkin. Ja "miksi myöntäisi"? No ehkä siksi, ettei nolaisi itseään enempää tuolla vänkäyksellä :D. Luultavasti käynyt googlettelemassa nuo samat asiat ja nyt kiertelee ja kaartelee, kun tajusi olleensa väärässä :D

   Lainaa

  82. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Kyllä tiedän mikä on poste restante, mahdatkohan sinä tietää? "kirjat" voi olla myös poste restante -osoitteessa, mikä on yleistä ihmisillä, joilla ei ole vakituista asuinpaikkaa. Tätä on hyvä lähteä miettimään induktiivisesti. Kuvitellaan, että minulla on ystävä vailla vakituista asuinpaikkaa ja hänellä on kirjat [...]
   Ei se edelleenkään ole tulkinnanvaraista, jos kyseessä on pariskunta, joka teki miehen osoitteenmuutoksen ihan tarkoituksella saadakseen lisää tukia. 
   Siitä on mulla ihan heidän kertomana tullut tieto. 
   Mikä tässä nyt niin vaikeaa on uskoa?

   Lainaa

  83. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Ja se mun tiedätkö mikä poste restante on, tarkoitti sitä että se halvatun ukko ei asunut yhtään missään muualla kuin siellä leikisti yh:n luona.

   Lainaa

  84. Kiistelty aprikoosi 6.4.2024 1:09
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Akrasia: Ja se mun tiedätkö mikä poste restante on, tarkoitti sitä että se halvatun ukko ei asunut yhtään missään muualla kuin siellä leikisti yh:n luona.
   Onkohan sinulla jotain ongelmia luetun ymmärtämisessä? Jos siirtää kirjansa poste restanteen, niin silloin ei ole vakituista asuinpaikkaa. Mikä erottaa sen, että mies oli asunnoton ja majaili "satunnaisesti" naisystävänsä luona siitä, että "huijasi" ja "asui oikeasti" siellä? Kysymys oli retorinen, sillä vastaus on että ei mikään. Jos miehellä oli kirjat poste restantessa ja hän sanoo ettei asu naisen kanssa, niin silloin hän ei asu. hän on siellä vain käymässä.

   Lainaa

  85. Repa Roihis 6.4.2024 2:29
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ois kyl kiva jos poste restanteen sais sähköpostiosoitteitakin. Kesä taas tulee ja asuminen vähän missä sattuu majassa. Laskut ja Financial Timesin saa haettua Hertsikan postista mutta sähköposteja ei saa käännettyä mihkään.

   Lainaa

  86. Suunnaton mäyrä 6.4.2024 9:55
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Myöhä krokotiili: Kyllä nuo nyt pitäisi olla kaikilla tiedossa ilman internettiäkin. Ja "miksi myöntäisi"? No ehkä siksi, ettei nolaisi itseään enempää tuolla vänkäyksellä :D. Luultavasti käynyt googlettelemassa nuo samat asiat ja nyt kiertelee ja kaartelee, kun tajusi olleensa väärässä 😁
   Laita nyt vaan se linkki, mikä osoittaa nuo lainaukset vääriksi, tai lopeta se vänkääminen. Poste restantessa ei olla kirjoilla. Eikä voi olla. Osoita tämä vääräksi tai myönnä vaan että olit väärässä alusta saakka.

   Lainaa

  87. Innoton leopardi 6.4.2024 10:12
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Onkohan sinulla jotain ongelmia luetun ymmärtämisessä? Jos siirtää kirjansa poste restanteen, niin silloin ei ole vakituista asuinpaikkaa. Mikä erottaa sen, että mies oli asunnoton ja majaili "satunnaisesti" naisystävänsä luona siitä, että "huijasi" ja "asui oikeasti" siellä? Kysymys oli retorinen, sillä vastaus on [...]
   Kirjat ei voi olla poste restantessa, joten...

   Lainaa

  88. Myöhä krokotiili 6.4.2024 11:28
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Suunnaton mäyrä: Laita nyt vaan se linkki, mikä osoittaa nuo lainaukset vääriksi, tai lopeta se vänkääminen. Poste restantessa ei olla kirjoilla. Eikä voi olla. Osoita tämä vääräksi tai myönnä vaan että olit väärässä alusta saakka.
   Onko unohtunut korkki auki, vai mikä hätänä? Olet itse lainannut tekstiä, jossa nimenomaan sanotaan, että kirjat voi olla poste restantessa

   Lainaa

  89. Uhattu pöllö 6.4.2024 12:50
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Myöhä krokotiili: Onko unohtunut korkki auki, vai mikä hätänä? Olet itse lainannut tekstiä, jossa nimenomaan sanotaan, että kirjat voi olla poste restantessa
   Laita nyt ihan suora lainaus siitä kohdasta, missä noin sanotaan, tai lopeta vänkääminen. Olet esittänyt väitteen. Todista se. Vastakkaisia todisteita on jo esitetty useampiakin, sinä et vielä ensimmäistäkään.

   Lainaa

  90. Myöhä krokotiili 6.4.2024 14:55
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Uhattu pöllö: Laita nyt ihan suora lainaus siitä kohdasta, missä noin sanotaan, tai lopeta vänkääminen. Olet esittänyt väitteen. Todista se. Vastakkaisia todisteita on jo esitetty useampiakin, sinä et vielä ensimmäistäkään.
   Lainaan nyt omaa lainaustasi:
   Sitten Postin sivuilta:   "Voiko Poste restante -osoite olla virallinen osoite?  Voi olla. Se voi olla Maistraatissa virallisena osoitteena.  Virallinen osoite on osoite, joka ilmoitetaan Maistraatille ja siellä sitä ylläpidetään. Sen perusteella esimerkiksi määräytyy kotikunta, mikä vaikuttaa muun muassa verotukseen."
   Tuossa niin sanotaan. Oletko nyt tyytyväinen?

   Lainaa

  91. Monenlajenen peura 6.4.2024 17:03
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Myöhä krokotiili: Lainaan nyt omaa lainaustasi: Sitten Postin sivuilta:   "Voiko Poste restante -osoite olla virallinen osoite?  Voi olla. Se voi olla Maistraatissa virallisena osoitteena.  Virallinen osoite on osoite, joka ilmoitetaan Maistraatille ja siellä sitä ylläpidetään. Sen perusteella esimerkiksi määräytyy kotikunta, mikä vaikuttaa muun muassa verotukseen." Tuossa niin sanotaan. Oletko nyt tyytyväinen?
   Pölynimuriton tomaatti: Eli et tiedä mikä on poste restante etkä tiedä mitä tarkoittaa kun ollaan kirjoilla jossain.
   Tämä on nyt todistettu.

   Lainaa

  92. Myöhä krokotiili 6.4.2024 17:21
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Monenlajenen peura: Tämä on nyt todistettu.
   Mitähän oikein yrität selittää? Tuossa ei nyt valitettavasti ole mitään järkeä. Jos kokeilisit maanantaina uudestaan.

   Lainaa

  93. Valikoimaton haisunäätä 6.4.2024 19:18
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Myöhä krokotiili: Mitähän oikein yrität selittää? Tuossa ei nyt valitettavasti ole mitään järkeä. Jos kokeilisit maanantaina uudestaan.
   Ja tämä alleviivasi edellisen kommenttini. Edelleen kuvittelet että jossain kirjoilla oleminen liittyy jotenkin postiosoitteeseen. Mutta kun et edes tiedä tai ymmärrä noiden kahden asian eroa, niin tästä on turha jatkaa. Jatka vaan ihmettelemistä ja liiman haisteluasi.

   Lainaa

  94. Myöhä krokotiili 6.4.2024 22:26
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Valikoimaton haisunäätä: Ja tämä alleviivasi edellisen kommenttini. Edelleen kuvittelet että jossain kirjoilla oleminen liittyy jotenkin postiosoitteeseen. Mutta kun et edes tiedä tai ymmärrä noiden kahden asian eroa, niin tästä on turha jatkaa. Jatka vaan ihmettelemistä ja liiman haisteluasi.
   Ei liity postiosoitteeseen siinä mielessä, että postin voi ohjata mihin vaan. Myös muuhun osoitteeseen, kuin jossa olet kirjoilla. Mutta maistraattiin ilmoitetaan virallinen osoite, jossa ollaan kirjoilla ja tämän perusteella määräytyy mm. Kotikunta. Maistraattiin voi viralliseksi osoitteeksi ilmoittaa myös poste restanten. 
   Alan kallistua jo sen puoleen, että tämän on nyt pakko olla jo jonkun käsitys trollauksesta, kun eikai kukaan nyt oikeasti ole niin kujalla, että lainaa itse lähteitä, joissa asia selvästi kerrotaan ja vänkää itse lainaamiaan tekstejä vastaan. 

   Lainaa

  95. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Onkohan sinulla jotain ongelmia luetun ymmärtämisessä? Jos siirtää kirjansa poste restanteen, niin silloin ei ole vakituista asuinpaikkaa. Mikä erottaa sen, että mies oli asunnoton ja majaili "satunnaisesti" naisystävänsä luona siitä, että "huijasi" ja "asui oikeasti" siellä? Kysymys oli retorinen, sillä vastaus on [...]
   Onko sulla? 
   Ai mikä erottaa kylässä käymisen kelan asumis- ja yh-tukien huijaamisesta? 
   No oisko se mitä sanoin jo, eli he ihan itse kertoivat siirtäneensä miehen postit poste restanteen, mutta he olivat ihan yhtälailla yhdessä ja mies jatkoi vakituista asumistaan yhteisessä kodissa ihan tavanomaiseen tapaansa, tarkoituksena saada vaimo vaikuttamaan yksinhuoltajalta, jotta sai korotukset lapsilisiin sekä suurempaa asumistukea.
   Mikä tässä nyt ei mene jakeluun?

   Lainaa

  96. Kiistelty aprikoosi 8.4.2024 11:55
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Akrasia: Onko sulla?  Ai mikä erottaa kylässä käymisen kelan asumis- ja yh-tukien huijaamisesta? No oisko se mitä sanoin jo, eli he ihan itse kertoivat siirtäneensä miehen postit poste restanteen, mutta he olivat ihan yhtälailla yhdessä ja mies jatkoi vakituista asumistaan yhteisessä kodissa ihan tavanomaiseen tapaansa, [...]
   Mutta kun "asumiselle" on hankalaa keksiä mitään muuta vedenpitävää määritelmää, kuin se että mitä on maistraattiin ilmoittanut. Ei ole olemassa mitään vuorokausirajoja tms. Toki joskus viranomaiset saattavat hihastaan ravistaa jonkun päätöksen asiaan liittyen, mutta paha siihen on kenenkään "siviilin" mennä sanomaan että tässä nyt huijataan. Sen päätöksen tekee viranomainen tarvittaessa.  Vaikka syynä olisi se, että järjestelyllä saa isompia tukia, niin ei sekään vielä tee järjestelystä laitonta tai edes "huijaamista". Joku voisi ajatella että kerta valtio tuollaisesta järjestelystä tarjoaa enemmän rahaa, niin valtiolla on joku motiivi kannustaa ihmisiä tuollaiseen järjestelyyn.

   Lainaa

  97. Siisti metsämarja 9.4.2024 6:25
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Jepajee: Miten ihmisillä on varaa tilata ruokaa kotiin useita kertoja viikossa?
   Wolt kuljettaa ihan tavallisia kauppaostoksia. Vaikka me puolison kanssa asutaan kaksin ja molemmat tienaa keskituloa paremmin niin töihin laitetaan eväät ja kotiin haetaan noutoruokaa kerran kuukaudessa tai kahdessa. Mutta kun oltiin viikko kipeenä tilattiin Woltin kautta pari kertaa ihan normi ruokakauppatavaraa..

   Lainaa

  98. Piikkisuora hämähäkki 9.4.2024 7:04
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Tyyni tonttu: Hämmentävä tuo ensimmäinen, jossa vieraita kytätään. Itse ainakin varsinkin seurustelusuhteiden aikaan olin kyllä kumppanin luona kylässä harva se päivä ennen yhteenmuuttoa. Joskus lomilla auto oli vieraspaikalla parikin viikkoa eikä se ainakaan kyseisessä yhtiössä herättänyt kenessäkään [...]
   Minusta taas tehtiin isännöitsijälle huoli-ilmoitus. Joku naapuri siis oli laittanut viestiä, että mua ei ollut näkynyt moneen kuukauteen, vaikka aiemmin moikattiin rapussa monta kertaa viikossa ja nimi oli kuitenkin vielä postiluukussa. Olin siis muuttanut pois kumppanin luota ja olivat muuttoilmoituksesta huolimatta unohtaneet poistaa nimen sieltä rapusta.

   Lainaa

  99. Suomalainen 9.4.2024 9:01
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Merjan tapa käyttää pilkkua rikkoo sieluni.
   Sama täällä. Ei lauseita voi aloittaa pilkulla.

   Lainaa

  100. Kokematon kettu 9.4.2024 10:19
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Liittoutumaton pussieläin: Ja juurikin tästä syystä en asu enää ikinä kerrostalossa jos vain suinkin mahdollista.
   Taloja on monenlaisia, kuten asukkaitakin. Meidän talossa asutaan hiljaa ja siististi ja moikataan toinen toistaan. 
   Paitsi vuokra-asukkaat eivät moikkaa ja sotkevat. Yksi niistä kolhi autoni lähtiessään ruudustaan ja kiisti sen.

   Lainaa

  101. Aiempi kani 9.4.2024 11:32
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Majoneesi ja mälli ei kyllä näytä yhtään samalta, eli kohta joku saa maineen naapurina joka harrastaa outoa performanssitaidetta.

   Lainaa

  102. Kahju varis 10.4.2024 11:08
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Aiempi kani: Majoneesi ja mälli ei kyllä näytä yhtään samalta, eli kohta joku saa maineen naapurina joka harrastaa outoa performanssitaidetta.
   Joku nestesaippua, hoitoaine tai käsirasva voisi olla lähemmäksi.

   Lainaa

  103. Tulos: +1 (1 ääni)
   Superhauska kepponen Merja, parhaimmillaan saat naapurissa asuvan naisen hakatuksi hengiltä. Tuskin mustasukkaisuudesta seonnut ihminen jää tutkimaan mitä mönjää siellä kortongissa on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autotalli, foodora, isännöitsijä, majoneesi, naapurit, pila, ruoka, tilaus, toimitus, vuokranantaja, wolt