Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 652

Tämä on sotaveteraanien halveeraamista.
Sekalaisia, osa 652

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Väliseinätön mehiläinen 28.3.2024 0:53
   Tulos: +155 (159 ääntä)
   Suosittelisin jarruvaloja.

   Lainaa

  2. Raitti karjalanpiirakka 28.3.2024 1:01
   Tulos: +320 (376 ääntä)
   Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo jäädä unholaan. Ja ennen kuin joku tulee ulisemaan ”kommunistiagendasta” ja sosialismista niin omistan osakkeita ihan mukavasti. Kohtuus kaikessa olisi hyvä pitää, myös pöhinäjohtajien ja muiden kvartaalikärkkyjien joukossa.

   Lainaa

  3. Letittämätön sitruuna 28.3.2024 2:35
   Tulos: +83 (91 ääntä)
   Tekstarin ohjetta noudattaen odotan hääyötä ja seksiä mulla on siihen asti. Toivottavasti siitä eteenpäinkin.

   Lainaa

  4. Virheetön kolibri 28.3.2024 3:31
   Tulos: -42 (92 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   No jos olet tuota mieltä ja vaurauttakin on, niin kuinka paljon olisit valmis jakamaan omaisuudestasi vähäosaisille?

   Lainaa

  5. Huono tohtori 28.3.2024 4:09
   Tulos: +171 (173 ääntä)
   Vois olla melko huimat itsenäisyyden bileet jos esiintyjät yli satavuotiaita..

   Lainaa

  6. Itseasiassa 28.3.2024 4:14
   Tulos: +121 (125 ääntä)
   Onko tuo Rintamasotilaan tytär kirjoittanut johonkin tekstaripalstalle ainakin kolme viestiä vai onko sattumoisin kaikilla sama nimimerkki? 6 vuotta nyt tietenkin on ihan sopiva aika pureksia tällaisia asioita.

   Lainaa

  7. ketkutikutkuti 28.3.2024 5:19
   Tulos: +78 (86 ääntä)
   Michael Monroe ja Saara Aalto on ilmeisesti sit olleet jo elossa silloin kun Suomi itsenäistyi kun kerran ansaitsivat paikkansa Suomi 100 -juhlissa.

   Lainaa

  8. ketkutikutkuti 28.3.2024 5:19
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Itseasiassa: Onko tuo Rintamasotilaan tytär kirjoittanut johonkin tekstaripalstalle ainakin kolme viestiä vai onko sattumoisin kaikilla sama nimimerkki? 6 vuotta nyt tietenkin on ihan sopiva aika pureksia tällaisia asioita.
   Taitaa Sari olla julkaissut vanha kuvan, toivottavasti.

   Lainaa

  9. Tukintolvana 28.3.2024 6:06
   Tulos: +150 (180 ääntä)
   Canthin kirjoitus istuu valitettavan hyvin nykyhallituksen politiikkaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Voi ei, mietin miltä reilu 100 vuotiaitten esitykset mahtaisi olla.

   Lainaa

  11. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Sanmperi: Voi ei, mietin miltä reilu 100 vuotiaitten esitykset mahtaisi olla.
   Ekassa tekstarissahan sama mamma antaa siihenkin ohjeen.

   Lainaa

  12. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Kankaanpään huumekätköt. 😁 Ei ne pullonkerääjät huumeita etsi.

   Lainaa

  13. Rento paprika 28.3.2024 8:05
   Tulos: -9 (53 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   Aivan. Ns. kansankapitalismia me tarvitaan. Tavalliset ihmiset omistamaan asioita suoraan, juurikin osakkeita, ja muutakin. 
   Ei kansainväliset, suuret sijoitusyhtiöt, tai yksittäiset suomalaiset, noin niin kuin pelkästään. Mitä vauraampia KAIKKI ovat, sen parempi. 
   Tämän tiellä on moniakin esteitä. Yksi on, että rahankäyttötaidoissa ja pitkäjönteisyydessä on ongelmia. 

   Lainaa

  14. Tulos: +41 (61 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   Kyllä ja voin hyvin kuvitella ketkä tähän kommenttiin antaa alapeukkua

   Lainaa

  15. Tulos: -83 (133 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   "eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja" Joo, tämä on erityisesti Suomessa suuri ongelma. Hyvätuloinen vähemmistö loisii verovapaasti, eikä maksa mistään mitään. Nauttii vaan valtionvelalla tehtävistä veroalennuksista, kun köyhät maksaa koko maan ylläpidon veroina pienistä tuistaan. Olisi aika hyvätuloistenkin alkaa maksamaan veroja! (sanoo jokainen vassariöyhö jatkuvasti. oikeasti vain hyvätuloiset maksavat veroja, loput ovat nettosaajia, eli maksavat veroina ym. vähemmän kuin saavat rahana ja palveluina yhteiskunnalta. mutta ei anneta sen häiritä hyvää ulinaa)

   Lainaa

  16. Kavokki haltija 28.3.2024 9:57
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   ketkutikutkuti: Michael Monroe ja Saara Aalto on ilmeisesti sit olleet jo elossa silloin kun Suomi itsenäistyi kun kerran ansaitsivat paikkansa Suomi 100 -juhlissa.
   Mike vaikka vanhalta alkaa näyttää ei kyllä läpäise seulaa vielä, mutta Dannyn siellä olisi pitänyt olla. Ja ulkomaanvastineensa Keith Richards.

   Lainaa

  17. Korkeahko kurkku 28.3.2024 10:00
   Tulos: +53 (63 ääntä)
   Virheetön kolibri: No jos olet tuota mieltä ja vaurauttakin on, niin kuinka paljon olisit valmis jakamaan omaisuudestasi vähäosaisille?
   Joka kuukausi veroja menee pari tonnia. Eiköhän siitäkin siivut mene vähempiosaisille. Välissä vaan on byrokratia joka sen päättää ja kanavoi. Näppärämpää silleen kuin käydä joka kuukausi maksamassa kymppejä teiden ylläpitoon, toiset kympit koulujärjestelmään, kassillinen satasia soten ylläpitoon ja joka kuukausi erille köyhälle perheelle viisikymppinen. Konkretisoisihan se sen mihin ne rahat menee. Niin ja tonni valtionvelkoihin.

   Lainaa

  18. Kipeä maksamato 28.3.2024 10:34
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   Miettinyt mikä siinä rahassa korruptoi.
   Noin 15 vuotta sitten aloittanut firma lähti joitain vuosia sitten valtavaan nousukiitoon ja tulos oli positiivisella ja kyseisen firman pomo ihan innoissaan antoi työntekijöille vaikka mitä bonuksia ja vielä itse projektitöissä siellä ollessa vakavissaan pohti 4. päiväisen työviikon testaamista.
   Tämän projektin aikana tuli vaihdettua numeroita kyseisen firman insinöörien kanssa ja välillä käydään oluella.
   Ovat kertoneen, että nyttemmin kun firman tulos ja liikevaihto on kasvanut, niin pomo on kyynistynyt ja kuulemma 4. päiväinen työviikko on jotain "paskaa vasemmistoutopiaa" ja kuulemma tauot kyseisessä työpaikassa eivät ole yhtä vapaita kuin ennen ja bonuksetkin annetaan mieluummin osakkeenomistajille, kuin työntekijöille.
   Tämä jotenkin menee omaan käsitykseen aivan päinvastoin. Kun firma oli uusi ja teki tappiota, tuntuu että silloin Ns. ruoskapolitiikka olisi ollut loogisempaa, toisin kun nytten, kun firma rikastuttaa pomoa enemmän kuin koskaan.

   Lainaa

  19. Lepsu tyyny 28.3.2024 11:26
   Tulos: +88 (102 ääntä)
   teppola: (sanoo jokainen vassariöyhö jatkuvasti. oikeasti vain hyvätuloiset maksavat veroja, loput ovat nettosaajia, eli maksavat veroina ym. vähemmän kuin saavat rahana ja palveluina yhteiskunnalta. mutta ei anneta sen häiritä hyvää ulinaa)
   Kaikki suomalaiset ovat nettosaajia, valopää. Hyvinvointiyhteiskunnasta on kaikille enemmän hyötyä kuin sen ylläpitämisestä kuluja.

   Lainaa

  20. Tulos: +78 (80 ääntä)
   Kipeä maksamato: Miettinyt mikä siinä rahassa korruptoi.Noin 15 vuotta sitten aloittanut firma lähti joitain vuosia sitten valtavaan nousukiitoon ja tulos oli positiivisella ja kyseisen firman pomo ihan innoissaan antoi työntekijöille vaikka mitä bonuksia ja vielä itse projektitöissä siellä ollessa vakavissaan pohti 4. päiväisen [...]
   Onkohan siinä sit joku että rikastuessaan ihminen sulkeutuu johonkin ”rikkaiden kuplaan”? 🤔 ei ole enää tekemisissä duunareiden ja ns ”normi ihmisten” kanssa, koska ei itse ole pakko enää tehdä työtä siellä ruohonjuuritasolla. 
   Sitten pikkuhiljaa alkaa unohtua millaista oli ennen rikkautta, ja miten hyvää elämänlaatua ja työ/vapaa-aika balanssia olisi nyt vihdoinkin mahdollista tarjota alaisille. Sen sijaan aletaan tuijottaa numeroita ja liiketulosta ja vertailla sitä kilpailijoihin. Ja sit iskee kateus/ahneus 🙁

   Lainaa

  21. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Toivottavasti kirjeiden lopussa olevat allekirjoitukset eivät tuota Maurille yhtä paljon päänvaivaa kuin lähdeviitteet tekstin perässä.

   Lainaa

  22. Palkaton kameli 28.3.2024 15:23
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   teppola: "eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja" Joo, tämä on erityisesti Suomessa suuri ongelma. Hyvätuloinen vähemmistö loisii verovapaasti, eikä maksa mistään mitään. Nauttii vaan valtionvelalla tehtävistä veroalennuksista, kun köyhät maksaa koko maan ylläpidon veroina pienistä tuistaan. Olisi aika [...]
   No sehän se vasta fiksua onkin kun kaikilta lähtee saman verran veroja. Pieni- ja keskituloiselta napsautetaan 500-1500€ kuukausituloista niin se ei paljon naurata kun verojen jälkeen käteen jää 1000-2000€ (noin niinkuin karkeasti arvioiden). Suurituloiselta kun napsautetaan se tonniviissataa niin missäs se tuntuu kun käteen jää joku viisitonnia. Tätä ollaan kapitalistisissa maissa testailtu 1800-luvulta lähtien, ja luojan kiitos nykyään aika usein suositaankin ns. "progressiivista verotusta". Mutta joo, ei siinä, kerro toki miten epäreilua on se että sulle jää silti enemmän rahaa käteen verojen jälkeen kuin perusduunarille joka tekee ruumiillista työtä sen 8-12h päivittäin.

   Lainaa

  23. Lannistava lohikäärme 28.3.2024 19:33
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   teppola: (sanoo jokainen vassariöyhö jatkuvasti. oikeasti vain hyvätuloiset maksavat veroja, loput ovat nettosaajia, eli maksavat veroina ym. vähemmän kuin saavat rahana ja palveluina yhteiskunnalta. mutta ei anneta sen häiritä hyvää ulinaa)
   No oho, olipa uskomaton paljastus että osa kansasta on nettosaajia. Miten oletkaan noin fiksu? Vai olisiko kuitenkin niin, että se on tulonsiirtojen tarkoitus? Ymmärtänet, ettei siinä olisi mitään järkeä että kaikilta otetaan sama määrä ja annetaan sama takaisin?

   Lainaa

  24. Arvaamaton lottopallo 28.3.2024 19:47
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Jos joskus voitan massiivisen summan rahaa Eurojackpotissa, niin aion lähetellä satunnaisille kansalaisille viestejä, joissa lupaan jollain keksityllä verukkeella hänelle vaikkapa miljoona euroa jotain yksinkertaista tehtävää tai pientä maksua vastaan. Tulisikohan paljon vastauksia...

   Lainaa

  25. Tyyni tonttu 28.3.2024 20:05
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   Mä vähän ihmettelen tätä ajatusmallia, että nykyään valtaosalla olisi jotenkin huonosti asiat ja pieni vähemmistö porskuttaa köyhien kustannuksella.
   Toki, suuryritykset rikastuu työntekijöiden ansiosta, en minä sitä kyseenalaista, mutta onko työntekijä tai vaikka työtön oikeasti ihan tajuttoman huonossa asemassa nykyään. Täällä kun köyhän säästötoimenpiteet ovat luokkaa "vähennetään McDonaldsissa käyntiä". Ei siis lopeteta vaan vähennetään. 

   Lainaa

  26. Kopioitu Metsätonttu 28.3.2024 20:08
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   Hyvin sanottu. Voisimme mielestäni muutenkin luopua tuosta voimakkaasta vasemmisto/kommunisti oikeisto/kapitalisti kahtiajako ajattelusta. Moni arkinen asia voi olla väärin tai tuntua väärältä ihan ilman, että kannattaa mitään ääri-ideologioita tai edes ideologioita tai puolueita ylipäätänsä. Outoa sekin, että vähänkin vasemmistolaisilta kuulostavia mielipiteitä julkituodessa leimataan usein heti joksikin Stalinin tai mikä vieläkin surkuhupaisempaa, Putinin kannattajaksi, vaikka Venäjä mikään kommunistinen ole ollutkaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ja sitä ennenkin kyseessä oli lähinnä karkea tulkinta kommunismista, mutta ei siitä enempää tähän. Epäonnistunut kokeilu joka tapauksessa. 
    Eli vaihtoehtoja, joista valita ja puolia, joita kannattaa olisi muka karkeasti ottaen vain kaksi vaikka Maailma ei ole oikeasti mustavalkoinen. Tällainen yllättäen, jopa voimistuva kahtiajako aiheuttaa turhaa eripuraa ja vihaa kansalaisten kesken ja keskusteluilmapiiri on mennyt mediassa ja oikeassa elämässä ihme vänkäämiseksi puolesta ja vastaan. Samanlaiseksi meillä, kuin jo Amerikassa ollut pidemmän ajan (republikaanit vs. Demokraatit, Trumpin kannattajat vs. Bidenin kannattajat). Täällä Suomessakin tuntuu olevan kannalla ilmiö, että mikäli et tue vaikkapa Orpon ja Purran köyhimmiltä leikkaamista olet automaattisesti Venäjää kannattava turmiollinen kommunisti, joka häiriköi Suomen talouden pelastusta. Olet heti vihollinen äärikapitalisteille riippumatta muista mielipiteistäsi, elämästäsi tai asemastasi, riippumatta siitä tunteeko edes hyökkäävä ja leimaava osapuoli sinua ja periaateitasi. Minua on alkanut ieman jopa pelottamaan tällainen jyrkkä ja jakava ilmapiiri ja tuntuu, että pitää olla jo varuillaan mitä milloinkin ja kenellekin enää uskaltaa puhua ja mistä asioista. Politiikka, tiede, uskonto, auton moottorin käyttövoima esimerkiksi alkavat olla liian arkoja aiheita jopa täälläkin saatika sukupuolet, kansallisuudet jne.
   Ei sen ihan näin pitäisi mennä. Ei ketään saisi tuomita ja leimata joksikin mitä ei ole pelkästään sen vuoksi, että on jotain mieltä jostain tietystä asiasta. Vähän valoja päälle nyt kaikille toivon ja avoimempas mieltä ja sopuisempaa tulevaisuutta. Ei ole mitään syytä kaivautua jonnekin aatepoteroon puolustautumaan kuvittelemiaan hyökkääjiä ja uhkia vastaan. Peace and respect kaikille,  vaikken hippi olekaan.

   Lainaa

  27. Korrekti öykkäri 28.3.2024 22:09
   Tulos: -24 (40 ääntä)
   Palkaton kameli: No sehän se vasta fiksua onkin kun kaikilta lähtee saman verran veroja. Pieni- ja keskituloiselta napsautetaan 500-1500€ kuukausituloista niin se ei paljon naurata kun verojen jälkeen käteen jää 1000-2000€ (noin niinkuin karkeasti arvioiden). Suurituloiselta kun napsautetaan se tonniviissataa niin missäs se tuntuu [...]
   Tasavero ja progressiivinen eivät ole ainoat mahdollisuudet. Tasavero % on käytössä muunmuassa etelänaapurissamme virossa. Myös portaittain nouseva verotus olisi mahdollinen. Ja huomattavasti kanustavampi kuin meidän systeemimme. Siinä esim. 10000€ asti tulot verovapaita, 10000-20000€ 15% ja näin edelleen portaittain nousten. Erona progressiiviseen verotuksen on se että hyvätuloinenkin tienaa ensimmäiset euronsa pienemmällä/0 prosentilla. 
   Moni pienituloinen tai kiinteäpalkkainen ei ymmärrä kuinka passivoiva verotuksemme on jo keski tuloilla. Jokainen tienaamasi euro nostaa myös aiemmin tienaamiesi eurojen veroprosenttia. Saadaan aikaan tilanne että lisä eurosta jää alle puolet käteen.

   Lainaa

  28. Tyyni tonttu 28.3.2024 23:35
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Korrekti öykkäri: Tasavero ja progressiivinen eivät ole ainoat mahdollisuudet. Tasavero % on käytössä muunmuassa etelänaapurissamme virossa. Myös portaittain nouseva verotus olisi mahdollinen. Ja huomattavasti kanustavampi kuin meidän systeemimme. Siinä esim. 10000€ asti tulot verovapaita, 10000-20000€ 15% ja näin edelleen portaittain [...]
   Progressiivinen verotus toimii juuri noin, mitä itse kutsut "Porttaittain nousevaksi verotukseksi".
   Jos vaikka kaikki alle 10000€ tuloista peritään 0% veroa ja yli 10000€ tuloista peritään 10%, ei progressiivisessa verotuksessa joudu 10001€:sta maksamaan 1000,10€ veroa vaan 0,10€, koska progressiivinen vero vaikuttaa vain niistä tienatuista euroista joka on progressiorajan ylittänyt.

   Lainaa

  29. Ränsistynyt öykkäri 29.3.2024 2:57
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Letittämätön sitruuna: Tekstarin ohjetta noudattaen odotan hääyötä ja seksiä mulla on siihen asti. Toivottavasti siitä eteenpäinkin.
   Niin niin, kyllähän omat kädet aina toimii. ;)

   Lainaa

  30. Hankaloittava pöllö 29.3.2024 4:06
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Ohitan nämä väittelyt koskien sitä, ovatko suuret tuloerot hyvä vai huono asia. Naurattaa tuossa viestissä, jossa kehotetaan nuoria odottamaan hääyöhön asti, sana "kandee". Keski-ikäinen täti tai setä on ajatellut vedota nuorisoon käyttämällä nuorisokieltä. Oman nuoruutensa aikaista nuorisokieltä.

   Lainaa

  31. Rakastettu henkilö 29.3.2024 7:00
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Raitti karjalanpiirakka: Hyvin on Minna Canthin kirje kestänyt aikaa. Joka on sinänsä surullista, että vaurauden keskittyminen on edelleen kasvavissa määrin oleva ongelma eikä jengi halua hoitaa omaa osuuttaan maksamalla veroja. Uusliberalistinen suuntaus taloudessa on kyllä yksi haiseva mätäpesäke, jonka soisi jo [...]
   No joo, paitsi valitettavasti juuri kukaan ei taida nykypäivänä enää uskoa, että rikkaat ja varakkaat heltyisivät varojensa jakamiseen niitä tarvitseville. Vai olenko vain henkilökohtaisesti kyynistynyt?

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (24 ääntä)
   "Rintamasotilas" tarkoittanee tässä mielipiteessä talvi- ja jatkosodan sotilasta, jotka eivät kaikki välttämättä olleet kaikki vielä edes syntyneet, kun Suomi itsenäistyi 1917. Eivät siis olisi olleet myöskään oikeutettuja osallistumaan juhliin? Ja mitä he siellä sodassakaan tekivät, hehän olivat syntyneet itsenäiseen maahan?

   Lainaa

  33. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Tyyni tonttu: Mä vähän ihmettelen tätä ajatusmallia, että nykyään valtaosalla olisi jotenkin huonosti asiat ja pieni vähemmistö porskuttaa köyhien kustannuksella. Toki, suuryritykset rikastuu työntekijöiden ansiosta, en minä sitä kyseenalaista, mutta onko työntekijä tai vaikka työtön oikeasti ihan tajuttoman huonossa asemassa [...]
   Kokeile työttömyyttä vaikka ihan huviksesi. Joutuu syömisen lisäksi lopettamaan kohta asumisen ja itsensä.

   Lainaa

  34. Uneton meduusa 30.3.2024 11:25
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Virheetön kolibri: No jos olet tuota mieltä ja vaurauttakin on, niin kuinka paljon olisit valmis jakamaan omaisuudestasi vähäosaisille?
   1) Köyhyys ja eriarvoisuus eivät tule ikinä poistumaan pelkällä hyväntekeväisyydellä. Se ei ole millään tasolla kestävä ratkaisu.
   2) Köyhyys ja eriarvoisuus eivät tule ikinä poistumaan asenteella "No mitä juuri SINÄ teet tämän eteen?" Sama pätee useimpiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja esim. ilmastonmuutokseen ja luontokatoon. Mitään näistä ei ratkaista individualistisella asenteella ja vastuun siirtämisellä yksilölle, jolla on kuitenkin yksinään hyvin rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa mihinkään.
   Kummaa että hyvesignaloinnista syytetään usein juuri vasemmalle kallellaan olevia aatteita ja henkilöitä, kun juuri oikeistolainen ajattelu tuntuu rohkaisevan näihin "tee yksilötasolla jotain isossa mittakaavassa merkityksetöntä, että kaikki näkevät, kuinka hyvä ihminen olet [mutta valita kovaan ääneen siitä, miten yhteiskunta yrittää varastaa rahasi]".
   (Ennen kuin kukaan ehtii sanomaan, itsekin olen silti jo vuosikymmeniä tukenut rahallisesti yhden minulle tärkeän järjestön toimintaa, ihan vaan siksi, että ei heidän työtään tällä hetkellä kukaan muukaan tee.)

   Lainaa

  35. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Mielestäni nuorten ei kande odottaa seksiä hääyöhön asti. Olin nuorena sen verran uskonnollinen, että odotin. 0/5, en suosittele.

   Lainaa

  36. Asunnoton sankari 3.4.2024 12:33
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tane: Mielestäni nuorten ei kande odottaa seksiä hääyöhön asti. Olin nuorena sen verran uskonnollinen, että odotin. 0/5, en suosittele.
   Kyllähän se kannattaa koeajaa suhde myös noilta osin ennen naimisiin menoa. Ei tule sitten yllätyksenä toimiiko vai ei.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: esiintyjät, huijarit, huijaus, itsenäisyys, itsenäisyyspäivä, kirkko ja yhteiskunta, kuva, lehti, minna canth, nuoret, sotaveteraanit, suomi, sähköposti, vanhukset