Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 179

"Tämä ilmoitus ei sovi suomalaisille."
Roskalavalla rapisee, osa 179

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vehmas pelikaani 26.3.2024 0:33
   Tulos: +366 (446 ääntä)
   Ja sitten ihmetellään, että maahan muuttaneilla on ongelmia sopeutua yhteiskuntaan :/

   Lainaa

  2. Pysyvästi paarma 26.3.2024 0:37
   Tulos: +123 (161 ääntä)
   Toivottavasti lähetti ton patjakuvan "hakijalle". Hyvä esimerkki muillekin vempuloille että jos ei oikeasti kiinnosta hakea, niin loppuu se kärsivällisyys.

   Lainaa

  3. Köytetty satuhahmo 26.3.2024 0:37
   Tulos: +338 (366 ääntä)
   Juhani kyllä persahti aika nopeasti. Ei varmasti ollut kiinnostunut koko näytöstä, piti vaan päästä öyhöilemään.

   Lainaa

  4. Tarkkaileva seppä 26.3.2024 1:25
   Tulos: +237 (265 ääntä)
   Vehmas pelikaani: Ja sitten ihmetellään, että maahan muuttaneilla on ongelmia sopeutua yhteiskuntaan 😡
   Eivät nämä rasistit edes halua sitä. On järkyttävän surullista, kun porukka ei tunne oloaan tervetulleeksi näiden änkyröiden takia.

   Lainaa

  5. Tulos: +180 (188 ääntä)
   Hyh hyh miten epämiellyttävä Juhani on.

   Lainaa

  6. Kokomusta ihminen 26.3.2024 5:15
   Tulos: +73 (93 ääntä)
   Ihan näin kantasuomalaisena käytän itse samaa taktiikkaa kun lahjoitan tavaraa. Ilmoitus ilman osoitetta ja en varaa tuotetta. Ensimmäinen henkilö yleensä noutaa tuotteen, kun sanon että en vastaa 30 min aikana uusiin viesteihin.

   Lainaa

  7. Sysimusta murmeli 26.3.2024 5:34
   Tulos: +188 (206 ääntä)
   Itse kun olen tavaraa antanut eteenpäin ilmaiseksi, niin maahanmuuttajat ovat kaikista kohteliaimpia. Ja nämä Juhanin kaltaiset juntit niitä jotka kyselee tuotko tavaran ilman korvausta 20km päähän.

   Lainaa

  8. Arkkienkeli 26.3.2024 6:03
   Tulos: +214 (220 ääntä)
   Vehmas pelikaani: Ja sitten ihmetellään, että maahan muuttaneilla on ongelmia sopeutua yhteiskuntaan 😡
   Itse väitän Giovannin olevan suomessa syntynyt ja täällä koulut käynyt kielitaidosta päätellen. Juhanista en ole niin varma...

   Lainaa

  9. Itseasiassa 26.3.2024 6:05
   Tulos: +166 (182 ääntä)
   Juhani on varmaan osa niistä 18 % suomalaisista, jotka eivät ole koskaan nähneet tai kokeneet rasismia. Giovanni kirjoittaa niin hyvää suomea, että on voinut olla täällä jo ihan synnytyssairaalasta asti.

   Lainaa

  10. Kilokalori 26.3.2024 7:09
   Tulos: +78 (86 ääntä)
   Itseasiassa: Juhani on varmaan osa niistä 18 % suomalaisista, jotka eivät ole koskaan nähneet tai kokeneet rasismia. Giovanni kirjoittaa niin hyvää suomea, että on voinut olla täällä jo ihan synnytyssairaalasta asti.
   Juhani näkee rasismia edessään joka päivä, omalla näytöllään. Omasta näppäimistöstä.
   Ehkä Juhanin haluama patja paloi, ja häntä kiukuttaa ehkä otan ehkä en-varailun estäminen?

   Lainaa

  11. Lila herne 26.3.2024 8:33
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Ei Juhani sitä ilmaista näyttöä saisi silloinkaan, jos Giovanni pysyisi näyttöineen poissa kaupanteosta. Mikä tässä nyt Juhanin päivän pilasi? Vai onko tämä ilmiö verrattavissa siihen, että pikkulapsi pitää taluttaa kaupassa nopeasti karkkihyllyn ohi, ennen kuin tämä ehtii nähdä karkit ja aloittaa raivarit?

   Lainaa

  12. Tulos: +90 (98 ääntä)
   En ymmärrä kyllä tuota "en varaile"-juttua. Et jos mä laitan viestiä et hei, voisin hakea, saanko osoitteen. Sit lähen hakemaan sitä vaikka 10 km päästä. Sillä aikaa myyjä on antanut osoitteen myös toiselle, ja toinen olikin 2 km päässä ja ehtii hakea. Onpas kiva :D Ja näin on oikeesti käynyt, olin jo peräkärrynki hommannu valmiiksi ja antaja kyseli et onko sulle kuljetus ja minä että on on, olen tulossa hakemaan, ni sit tulee viestiä "annoin jo sen toiselle, hän kävi jo hakemassa" NO MINÄKIN OLIN JO TULOSSA! :D

   Lainaa

  13. Asiallinen nuija 26.3.2024 9:16
   Tulos: +6 (58 ääntä)
   Angst: En ymmärrä kyllä tuota "en varaile"-juttua. Et jos mä laitan viestiä et hei, voisin hakea, saanko osoitteen. Sit lähen hakemaan sitä vaikka 10 km päästä. Sillä aikaa myyjä on antanut osoitteen myös toiselle, ja toinen olikin 2 km päässä ja ehtii hakea. Onpas kiva 😁 Ja näin on oikeesti käynyt, olin jo peräkärrynki [...]
   Niin no, myyjä haluaa tavarasta nopeasti eroon. Tavallaan ymmärrän että annetaan ekalle paikalle saapuvalle. Varsinkin jos on kyse arvokkaasta mutta ilmaisesta tavarasta (oletan että tuo näyttö esim ei ole ihan ilmainen?) niin hakija ottaa siinä tavallaan pienen riskin saadakseen hyvän tuotteen ilmaiseksi. Kun tosiaan moni ei tule vaikka varaakin, tai tulee myöhässä, tms. niin on siinä hommaa vastailla kaikille: "Arno kerkeää vasta illalla, Tanja vielä tsekkaa mahtuuko tuote kotiin, Esa sanoi tulevansa suoraan töistä mutta riippuu ruuhkasta koska on täällä, Maisan lapsi on kipeä joten hän ehkä tulee tai ei...". Ja sitten jollakin on kuitenki paha mieli. Helpompi toi "ekalle hakijalle - piste".

   Lainaa

  14. Kiteetön herne 26.3.2024 9:16
   Tulos: +46 (70 ääntä)
   Angst: En ymmärrä kyllä tuota "en varaile"-juttua. Et jos mä laitan viestiä et hei, voisin hakea, saanko osoitteen. Sit lähen hakemaan sitä vaikka 10 km päästä. Sillä aikaa myyjä on antanut osoitteen myös toiselle, ja toinen olikin 2 km päässä ja ehtii hakea. Onpas kiva 😁 Ja näin on oikeesti käynyt, olin jo peräkärrynki [...]
   Ikävä juttu, mutta kun niin monta kertaa käy niin, että "olen juuri tulossa hakemaan, lainaan Penalta juuri kärryä" -ihmisistä ei sitten ikinä kuulu mitään. Ja kun ilmeisesti kyse oli ilmaisesta tavarasta, josta ostaja ei tarvitse rahaa vaan tarvitsee sen, että joku hakee tavaran pois NOPEASTI niin eipä paljon kiinnosta.

   Lainaa

  15. Tulos: +94 (98 ääntä)
   Angst: En ymmärrä kyllä tuota "en varaile"-juttua. Et jos mä laitan viestiä et hei, voisin hakea, saanko osoitteen. Sit lähen hakemaan sitä vaikka 10 km päästä. Sillä aikaa myyjä on antanut osoitteen myös toiselle, ja toinen olikin 2 km päässä ja ehtii hakea. Onpas kiva 😁 Ja näin on oikeesti käynyt, olin jo peräkärrynki [...]
   Se varailu lakkaa kiinnostamasta aika nopeesti kun tulee se säätäjä joka varaa ja lupaa tulla hakemaan ja peruu ja kierre jatkuu päiväkausia. Joskus olin myymässä jotain vitosen huonekalua ja ostaja viestitti olevansa tulossa parin kilometrin päässä. Siitä on nyt jotain kaheksan vuotta eikä ole vieläkään päässyt perille. Kovin pitkään en enää odottele.

   Lainaa

  16. Tulos: +49 (57 ääntä)
   Asiallinen nuija: Niin no, myyjä haluaa tavarasta nopeasti eroon. Tavallaan ymmärrän että annetaan ekalle paikalle saapuvalle. Varsinkin jos on kyse arvokkaasta mutta ilmaisesta tavarasta (oletan että tuo näyttö esim ei ole ihan ilmainen?) niin hakija ottaa siinä tavallaan pienen riskin saadakseen hyvän tuotteen ilmaiseksi. Kun [...]
   No eipä tommosen kilpajuoksun järjestämisessäkään mitään järkeä ole. Et annetaan osoite yhtä aikaa monelle, ja sit kisa et kuka ehtii ensin :D 
   Itsellä ei onneksi ole kokemusta mistään ohareista, vaan aina antanut sille kuka ekana julkaisiin kommentoi et "mulle" tms, ja hän sit on hakenu millon on hakenu.

   Lainaa

  17. Itseasiassa 26.3.2024 9:34
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   Kilokalori: Juhani näkee rasismia edessään joka päivä, omalla näytöllään. Omasta näppäimistöstä. Ehkä Juhanin haluama patja paloi, ja häntä kiukuttaa ehkä otan ehkä en-varailun estäminen?
   Juhani on just niitä typeriä Esson baarin huutelijoita. Itseäkin vituttaa, kun kuuntelee joidenkin tuttujen (jotkut Suomessa syntyneitä maahanmuuttajien jälkeläisiä) tarinoita rasismista. Aina on joku juhani möykkäämässä jostain Kelagoldista, mutta yksikään ei osaa kuulemma kertoa miten sen saa. Kaikki nuo ihmiset käyvät töissä ja elättävät itsensä, että miten joku kehtaa haukkua sellaisia ihmisiä loisiksi ja toivottaa menevän sinne, mistä on tullutkin. Mitä ne jossain synnärillä pyörisivät? 
   Kaikille tiedoksi, että Kelagold on keksitty juttu ja kaikki Kelan tuet voi kätevästi tarkistaa netistä.

   Lainaa

  18. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Tylsimys: Se varailu lakkaa kiinnostamasta aika nopeesti kun tulee se säätäjä joka varaa ja lupaa tulla hakemaan ja peruu ja kierre jatkuu päiväkausia. Joskus olin myymässä jotain vitosen huonekalua ja ostaja viestitti olevansa tulossa parin kilometrin päässä. Siitä on nyt jotain kaheksan vuotta eikä ole vieläkään päässyt perille. Kovin pitkään en enää odottele.
   En tarkoittanukaan mitään päivien varailua, vaan jos joku laittaa et tulen 10 min päästä, miksi ei odota sitä vaan antaa osoitteen jo  seuraavallekin?

   Lainaa

  19. Järjestyksetön mehiläinen 26.3.2024 10:39
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Asiallinen nuija: Niin no, myyjä haluaa tavarasta nopeasti eroon. Tavallaan ymmärrän että annetaan ekalle paikalle saapuvalle. Varsinkin jos on kyse arvokkaasta mutta ilmaisesta tavarasta (oletan että tuo näyttö esim ei ole ihan ilmainen?) niin hakija ottaa siinä tavallaan pienen riskin saadakseen hyvän tuotteen ilmaiseksi. Kun [...]
   Se on sitten oma moka, jos odottelee niitä päiviä näiden säätäjien säätäessä, eikä tajua skipata jo ensimmäisestä perumisesta/selityksestä seuraavaan varaajaan.

   Lainaa

  20. Metsästetty varis 26.3.2024 10:56
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Itseasiassa: Juhani on varmaan osa niistä 18 % suomalaisista, jotka eivät ole koskaan nähneet tai kokeneet rasismia. Giovanni kirjoittaa niin hyvää suomea, että on voinut olla täällä jo ihan synnytyssairaalasta asti.
   Lauantain Kovan viikon illassa oli tuo 18% selitetty persujen kannatuksella 😆.
   Arkkienkeli: Itse väitän Giovannin olevan suomessa syntynyt ja täällä koulut käynyt kielitaidosta päätellen. Juhanista en ole niin varma...
   Juhani vaikuttaa käyneen lähinnä elämäm_kolun.

   Lainaa

  21. Kouluttamaton muurahainen 26.3.2024 11:03
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Angst: En tarkoittanukaan mitään päivien varailua, vaan jos joku laittaa et tulen 10 min päästä, miksi ei odota sitä vaan antaa osoitteen jo  seuraavallekin?
   Minä annan tai myyn tuotteet myös aina ensimmäiselle hakijalle. Mutta kun hakija ilmoittaa lähtevänsä kotoa "nyt", en anna osoitteita muille kohtuullisen matka-ajan aikana. Koskaan ei ole ollut ongelmia, mutta jos se ensimmäinen hakija soittaisi kesken matkan, että tiellä on onnettomuus ja liikenne seisoo, niin pidentäisin kyllä varausaikaa sen verran. Kun myöhästyminen alkaa olla parin tunnin luokkaa, menee viesti jo seuraavalle. Paitsi ehkä jos uutisissa kerrotaan, että se liikenne seisoo vieläkin. Pointti varaamattomuudessa yleisesti ottaen on se, että tuote ei jää roikkumaan nurkkiin päiviksi tai pidemmäksi aikaa vain siksi, että kukaan ei tule hakemaan lupauksista huolimatta. Ei se muutamista minuuteista tai tunneista ole kiinni.

   Lainaa

  22. Lattiaton mango 26.3.2024 11:05
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Juhanin ulostulo on kyllä jotain ihan jäätävän naurettavaa. Ei ole yksi tai kaksi henkilöä tuttavapiirissä, jotka on aivan täysin kantasuomalaisia useammassa polvessa vaikka nimi onkin mallia "Juan Carlos Maria Concalvez" kun isoäiti oli matkoilla 50-60-70-luvun taitteessa ja lomaromanssi päätti muuttaa Suomeen.

   Lainaa

  23. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Itseasiassa: Juhani on just niitä typeriä Esson baarin huutelijoita. Itseäkin vituttaa, kun kuuntelee joidenkin tuttujen (jotkut Suomessa syntyneitä maahanmuuttajien jälkeläisiä) tarinoita rasismista. Aina on joku juhani möykkäämässä jostain Kelagoldista, mutta yksikään ei osaa kuulemma kertoa miten sen saa. Kaikki nuo ihmiset [...]
   ”Mitä ne jossain synnärillä pyörisivät?” 😂 
   Toivottavasti kaverisi alkavat käyttää tätä comebackia! Onhan sitä nyt kiireisellä ihmisellä parempaakin tekemistä kuin mennä synnytyssairaalan eteen seisoskelemaan koska Juhani käski. 😄

   Lainaa

  24. Tulos: -14 (40 ääntä)
   Mikä ihmeen ”virkistystaajuus”? 🤔

   Lainaa

  25. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Itse kun olen tavaraa antanut eteenpäin ilmaiseksi, niin maahanmuuttajat ovat kaikista kohteliaimpia. Ja nämä Juhanin kaltaiset juntit niitä jotka kyselee tuotko tavaran ilman korvausta 20km päähän.
   Minäkin toimivaa telkkaria annoin ilmaiseksi kun menin rikkomaan toisen jalan siitä, ja maahanmuuttaja oli se, joka ei jäänyt ämpyilemään milloin jaksaisi lähteä liikkeelle, vaan tuli heti, ei ollut uskoa, etten tosiaan pyydä rahaa siitä ja väenväkisin tunki vitosen kouraan :D

   Lainaa

  26. Otettu appelsiini 26.3.2024 11:48
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Laura: Mikä ihmeen ”virkistystaajuus”? 🤔
   Refresh rate, millä taajuudella ruutu päivittyy. 120 Hz on hyvä. Alle 50-60 ei viitsi kattella pelatessa eikä semmoisia enää olekaan. Lähinnä kai kertoo että kelpaa nopeiden pelien pelaamiseenkin.

   Lainaa

  27. Kivuton flamingo 26.3.2024 12:03
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Kaitsu hienosti näytti miten ei kannata yleistää.

   Lainaa

  28. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Otettu appelsiini: Refresh rate, millä taajuudella ruutu päivittyy. 120 Hz on hyvä. Alle 50-60 ei viitsi kattella pelatessa eikä semmoisia enää olekaan. Lähinnä kai kertoo että kelpaa nopeiden pelien pelaamiseenkin.
   Aa okei! 😅 ajattelin jo että taas jotain Maria Nordin-juttuja. Mieltä ja chakraa virkistäviä aaltoja. Ei sähköyliherkille. 🧘‍♂️

   Lainaa

  29. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Lattiaton mango: Juhanin ulostulo on kyllä jotain ihan jäätävän naurettavaa. Ei ole yksi tai kaksi henkilöä tuttavapiirissä, jotka on aivan täysin kantasuomalaisia useammassa polvessa vaikka nimi onkin mallia "Juan Carlos Maria Concalvez" kun isoäiti oli matkoilla 50-60-70-luvun taitteessa ja lomaromanssi päätti muuttaa Suomeen.
     Joo, omankaan lapseni nimi ei ole suomalainen kun mieheni ei ole, mutta kyllä ihan Naikkarilla syntyi, puhuu äidinkielenään suomea, isovanhemmat osallistuvat perinteiseen suomalaiseen kasvatukseen (ja oksettaa että pitää tämä vielä erikseen sanoa, mutta on vaalea myös). Häntä ei tunnistaisi muuksi kuin umpikantasuomalaiseksi paitsi nimestä ja kielitaidosta, venatkaa vuosi vielä niin osaa tehdä karjalanpiirakan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos meillä on joku kriisi siitä, ettei lapsia ole tarpeeksi. niin miksei täysin suomalaista kulttuuria jatkamaan sopivat lapset kuitenkaan kelpaa? Ihan kuin lapseni ei *tietäisi* että joku Mikko tai Matti on tyypillisempi nimi kuin hänen.

   Lainaa

  30. Tulos: -14 (14 ääntä)
   ...ja huomasin nyt juuri miten kamalan rasistiselta edellinen kommenttini kuulosti. Jos FB-mokan admit ehtii hätiin, niin jättäkää julkaisematta. Jos ei, niin otan ansaitut miinukseni.

   Lainaa

  31. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Mikähän siinä on, että 90% käytetyistä telkkareista myydään tai annetaan ilman jalkaa, heittääkö kaikki ihmiset ne oikeasti roskiin samantien kun asentavat television seinälle, viekö ne niin paljon tilaa kaapissa?

   Lainaa

  32. Esteetön maito 26.3.2024 13:51
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Enervis: Mikähän siinä on, että 90% käytetyistä telkkareista myydään tai annetaan ilman jalkaa, heittääkö kaikki ihmiset ne oikeasti roskiin samantien kun asentavat television seinälle, viekö ne niin paljon tilaa kaapissa?
   Varmaan moni heittää, eihän niillä jaloilla mitään tee kun ruutu on seinällä.

   Lainaa

  33. Hoopo kolibri 26.3.2024 14:18
   Tulos: +47 (55 ääntä)
   Suomi olisi niin paljon miellyttävämpi maa asua ilman näitä Juhanin tapaisia idiootteja. Terveisin, 100% suomalaiset sukujuuret omaava valkoinen kantasuomalainen.

   Lainaa

  34. Lattea maksamakkara 26.3.2024 15:46
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Laura: Mikä ihmeen ”virkistystaajuus”? 🤔
   Virkistystaajuus tarkoittaa kuinka monta kertaa sekunnissa näyttö kykenee päivittämään näytönohjaimelta tulevat kuvat.
   Esim vaikka näytönohjain lähettäisi näytölle 120 kuvaa sekunnissa, 60hz näyttö kykenee päivittymään vain 60 kertaa.
   120hz näyttö puolestaan kykenee näyttämään kaikki 120 kuvaa sekunnissa.

   Lainaa

  35. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Arkkienkeli: Itse väitän Giovannin olevan suomessa syntynyt ja täällä koulut käynyt kielitaidosta päätellen. Juhanista en ole niin varma...
   Ja nimi viittaa pikemmin Välimeren suuntaan kuin sinne, mistä tulleista tätä kyseistä haukkumanimitystä yleensä käytetään. Mutta samapa kai se tuolle porukalle on, kunhan pääsee haukkumaan.

   Lainaa

  36. Verifioitava raataja 26.3.2024 16:56
   Tulos: -27 (37 ääntä)
   Sysimusta murmeli: Itse kun olen tavaraa antanut eteenpäin ilmaiseksi, niin maahanmuuttajat ovat kaikista kohteliaimpia. Ja nämä Juhanin kaltaiset juntit niitä jotka kyselee tuotko tavaran ilman korvausta 20km päähän.
   Melko rasistista.

   Lainaa

  37. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Hauskaa tässä on että Juhani ja Giovanni ovat niminä samaa raamatullista alkuperää lauseesta "Jumala on armollinen".

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Juhani, olet roska. Mene roskiin. Giovannille pisteet.

   Lainaa

  39. Monilaenen jääkarhu 27.3.2024 7:05
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Hoopo kolibri: Suomi olisi niin paljon miellyttävämpi maa asua ilman näitä Juhanin tapaisia idiootteja. Terveisin, 100% suomalaiset sukujuuret omaava valkoinen kantasuomalainen.
   Niinpä. Mua huvittaa,  miten vähän nämä isänmaan ystävät välittävät esimerkiksi luonnostamme.

   Lainaa

  40. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Vehmas pelikaani: Ja sitten ihmetellään, että maahan muuttaneilla on ongelmia sopeutua yhteiskuntaan 😡
   No voi että, eiköhän se sopeutumattomuus näy monessa eri asiassa.
   Hieno yritys silmänkääntötempulle.

   Lainaa

  41. Taivutettu metsämarja 27.3.2024 14:10
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Monilaenen jääkarhu: Niinpä. Mua huvittaa,  miten vähän nämä isänmaan ystävät välittävät esimerkiksi luonnostamme.
   Muakin huvittais, jos ei itkettäis.

   Lainaa

  42. Siivekäs tiikeri 28.3.2024 6:22
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kokomusta ihminen: Ihan näin kantasuomalaisena käytän itse samaa taktiikkaa kun lahjoitan tavaraa. Ilmoitus ilman osoitetta ja en varaa tuotetta. Ensimmäinen henkilö yleensä noutaa tuotteen, kun sanon että en vastaa 30 min aikana uusiin viesteihin.
   Eli toisin sanoen varaat puoleks tunniks🤣🤦🏼‍♀️

   Lainaa

  43. Kopioitu Metsätonttu 28.3.2024 19:03
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Laura: Aa okei! 😅 ajattelin jo että taas jotain Maria Nordin-juttuja. Mieltä ja chakraa virkistäviä aaltoja. Ei sähköyliherkille. 🧘‍♂️
   Jos on vaikka migreeniä tai epilepsiaa sairastava, niin on parempi mitä korkeampi virkistystaajuus näytössä on. Pieni virkistystaajuus aiheuttaa välkkymistä. Itse huomasin joskus, että jostain syystä Windows saattoi pitää oletusvirkistystaajuutena liian alhaista taajuutta. Esimerkiksi 70Hz vaikka näyttö toimi vielä 100Hz taajuudella, tai 60Hz, jos näyttö 75Hz. Manuaalisesti sen saa muutettua Windowsin näyttöasetuksista, mutta kannattaa katsoa, että on valikkokohdassa rasti kohdassa "piilota sopimattomat virkistystaajuudet (tai vastaava teksti)" ennen kuin vaihtaa taajuutta. Huonon virkistystaajuden huomaa, kun katsoo hieman näytön ohi ja näkökentän sivulla näytössä näkyy välkettä. Kaikilla kenellä vielä pöytä PC Windowsilla, niin suosittelen tarkistamaan asetuksista onko taajuus kohdallaan. Windows 11:sta en tunne, mutta vanhemmissa pitäisi onnistua.

   Lainaa

  44. Esteetön maito 30.3.2024 10:37
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Jos on vaikka migreeniä tai epilepsiaa sairastava, niin on parempi mitä korkeampi virkistystaajuus näytössä on. Pieni virkistystaajuus aiheuttaa välkkymistä. Itse huomasin joskus, että jostain syystä Windows saattoi pitää oletusvirkistystaajuutena liian alhaista taajuutta. Esimerkiksi 70Hz vaikka näyttö toimi vielä [...]
   Tuo on pitänyt paikkaansa viimeksi vuonna kuvaputki.

   Lainaa

  45. Nerokas liitu 30.3.2024 12:57
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kopioitu Metsätonttu: Jos on vaikka migreeniä tai epilepsiaa sairastava, niin on parempi mitä korkeampi virkistystaajuus näytössä on. Pieni virkistystaajuus aiheuttaa välkkymistä. Itse huomasin joskus, että jostain syystä Windows saattoi pitää oletusvirkistystaajuutena liian alhaista taajuutta. Esimerkiksi 70Hz vaikka näyttö toimi vielä [...]
   Lollero.

   Lainaa

  46. Lyhyenläntä hanhi 1.4.2024 7:25
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Näihin varaamisiin tehoaa lause "varausmaksu on 20 euroa, jonka saa takaisin tuotetta noutaessaan". Näin kaikki voittavat; varaaja saa varman tiedon, että saa tuotteen ja tuotteen lahjoittaja saa tiedon, että tuote haetaan. Ainoa vaiva on huolehtia, että kotona on 20 e käteistä, jotta voi palauttaa varausmaksun. Toiminut aina näissä ryhmissä. Hupivaraajat eivät nimittäin maksa sitä 20 euroa.

   Lainaa

  47. Salskea kurkku 1.4.2024 10:43
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Lyhyenläntä hanhi: Näihin varaamisiin tehoaa lause "varausmaksu on 20 euroa, jonka saa takaisin tuotetta noutaessaan". Näin kaikki voittavat; varaaja saa varman tiedon, että saa tuotteen ja tuotteen lahjoittaja saa tiedon, että tuote haetaan. Ainoa vaiva on huolehtia, että kotona on 20 e käteistä, jotta voi palauttaa varausmaksun. Toiminut aina näissä ryhmissä. Hupivaraajat eivät nimittäin maksa sitä 20 euroa.
   Missähän ryhmissä mahdat vaikuttaa, kun ei ole koskaan näkynyt tai kuulunut moista. Voihan olla, että kyseessä onkin vain unesi.

   Lainaa

  48. Neulottu ilonpilaaja 6.4.2024 8:44
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Enervis: Mikähän siinä on, että 90% käytetyistä telkkareista myydään tai annetaan ilman jalkaa, heittääkö kaikki ihmiset ne oikeasti roskiin samantien kun asentavat television seinälle, viekö ne niin paljon tilaa kaapissa?
   Meillä se jalka makas vaatehuoneen lattialla, koska kyllä, se ei mahtunut mihinkään hyllylle. Pari vuotta varpaitani siihen potkien päätin että nyt se lentää roskiin. Telkkaria ei ole vieläkään vaihdettu, mutta kun vaihtuu, niin ei kyllä ole jalkaa antaa mukaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haku, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, nouto, näyttö, patja, polttaa, rasismi, rasisti, ulkomaalainen, varata