Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 506

En näe tässä mitään hauskaa.
Kirpputorin löytöjä, osa 506

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Per Cladenius 1.2.2024 0:15
   Tulos: +310 (338 ääntä)
   70€ kengistä valittaminen on naurettavaa. Laadukkaat, kestävät ja korjattavat kengät maksaa helposti tuplasti tuon, mutta niitä käyttääkin vuosia.

   Lainaa

  2. Huvittava vuohi 1.2.2024 0:24
   Tulos: +199 (225 ääntä)
   Tavallaan hauska tuo Heidin kengäjuttu. Itse en tosin valehtelisi puolisolle edes tuollaisessa asiassa.

   Lainaa

  3. Kiva mansikka 1.2.2024 0:44
   Tulos: +242 (248 ääntä)
   Saattaahan se raskaustesti toimia vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin, mutta kun siihen ei voi luottaa, niin mitä virkaa tommoisella "savolaisella raskaustestillä" on? Ei varmaan montaa euroa enempää maksa kaupasta/apteekista luotettavampi niin ei tarvitse jännittää?

   Lainaa

  4. Savolainen raskaustesti 1.2.2024 1:58
   Tulos: +167 (169 ääntä)
   Kiva mansikka: Saattaahan se raskaustesti toimia vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin, mutta kun siihen ei voi luottaa, niin mitä virkaa tommoisella "savolaisella raskaustestillä" on? Ei varmaan montaa euroa enempää maksa kaupasta/apteekista luotettavampi niin ei tarvitse jännittää?
   "Suattaapi olla raskaana tai suattaapi olla olemati"

   Lainaa

  5. Vehnätön ylioppilas 1.2.2024 5:35
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Per Cladenius: 70€ kengistä valittaminen on naurettavaa. Laadukkaat, kestävät ja korjattavat kengät maksaa helposti tuplasti tuon, mutta niitä käyttääkin vuosia.
   Jep! Maksoin useampi vuosi takaperin kengistä sen 200 €. Jos ja kun pidän huolta, ne varmaan kestää seuraavalle vuosikymmenelle ja sittenkin varmaan suutari pystyy korjaamaan jos jotain tulee. Tosin en tiedä onko suutareita olemassa 2030 jälkeen...

   Lainaa

  6. Toj Karin 1.2.2024 8:27
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Kiva mansikka: Saattaahan se raskaustesti toimia vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin, mutta kun siihen ei voi luottaa, niin mitä virkaa tommoisella "savolaisella raskaustestillä" on? Ei varmaan montaa euroa enempää maksa kaupasta/apteekista luotettavampi niin ei tarvitse jännittää?
   Voi olla vuoden vanhassa testissä kemikaalit jo sen verran hajonneet että antaa enemmän false negativeja kuin oikeita tuloksia.

   Lainaa

  7. Jamppanen 1.2.2024 8:44
   Tulos: +15 (69 ääntä)
   Aatu nukkui "aamulla" pitkään....

   Lainaa

  8. Laktoositon mestari 1.2.2024 8:47
   Tulos: +50 (76 ääntä)
   Mua ei kyllä huvita puolison huijaaminen raha-asiassa, etenkin jos rahat on yhteiset.

   Lainaa

  9. Pimeä marsu 1.2.2024 9:16
   Tulos: +97 (101 ääntä)
   Jamppanen: Aatu nukkui "aamulla" pitkään....
   Aatu saattaa olla vuorotyöläinen.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 1.2.2024 9:19
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Olin aikoinaan puhelinmyyjä ja silloin kyllä opin, ettei rahankäyttö ole sukupuolesta kiinni. Molemmilta puoli löytyi ihmisiä, joiden omaisuutta hoiti puoliso, koska he eivät kuulemma itse osanneet. No, sitten soiteltiin sille tiukemmalle puolisolle, joskus tuli kauppaa ja joskus ei, välillä ei varmaan auttanut kaupantekoa, että idea oli sen hulttio puolison.

   Lainaa

  11. Mukava maksamakkara 1.2.2024 9:50
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Miksi ihmiset laittaa noita sulkuja sanojen perään))?

   Lainaa

  12. Tuore kana 1.2.2024 10:38
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Miksi ihmiset laittaa noita sulkuja sanojen perään))?
   Venäläinen hymiö, eli ilman kaksoispistettä :).

   Lainaa

  13. Per Cladenius 1.2.2024 12:32
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Vehnätön ylioppilas: Jep! Maksoin useampi vuosi takaperin kengistä sen 200 €. Jos ja kun pidän huolta, ne varmaan kestää seuraavalle vuosikymmenelle ja sittenkin varmaan suutari pystyy korjaamaan jos jotain tulee. Tosin en tiedä onko suutareita olemassa 2030 jälkeen...
   Huoli pois, suutareita koulutetaan tälläkin hetkellä kahdessa paikassa suomessa ja ala on nousussa.

   Lainaa

  14. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kiva mansikka: Saattaahan se raskaustesti toimia vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin, mutta kun siihen ei voi luottaa, niin mitä virkaa tommoisella "savolaisella raskaustestillä" on? Ei varmaan montaa euroa enempää maksa kaupasta/apteekista luotettavampi niin ei tarvitse jännittää?
     Näin, itselleni jäi käteen puoli pussia raskaustestejä (niitä saa tilata sadan pakkauksissa samaan hintaan kuin kaksi tavallista testiä, ne ovat sitten toki vain sellaisia testilappusia ilman hienoa kädensijaa ja holkkia ja mitäei, mutta se testiosuus on ihan samaa tavaraa). Yrittäessä niitä menee, varsinkin kun äitiehdokas on neuroottinen ja testaa kaiken aikaa.
     Ajattelin antaa ilmaiseksi pois, mutta kuka olisi halunnut avatun raskaustestipaketin, alkuperä joku randomi internetistä? Mitä käyttöä on "no luultavasti ehkä, jos tähän nyt voi luottaa, mistä en ole ihan varma" -testillä? Samaa kuin "myydään tv, näyttö halki, muuten toimii"?

   Lainaa

  15. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Miksi ihmiset laittaa noita sulkuja sanojen perään))?
   Muistaakseni venäjänkielisessä tekstauskulttuurissa tarkoittaa naurua. Eli teltan ostaja humoristisesti pyytää olemaan kertomatta hintaa ostajan vaimolle nouton yhteydessä. Vastaavanlainen tapa on mm. japania tekstatessa, he laittavat w-merkkejä merkitsemään naurua.

   Lainaa

  16. Tylppä unikeko 1.2.2024 16:55
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Heidin tapauksessa se on vaan Kreikan tapa laittaa kuittiin liian pieni hinta ja välttää verot. Suomalaiset maksaa ne heidän puolestaan.

   Lainaa

  17. Tallentumaton kyyhky 1.2.2024 18:53
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Tylppä unikeko: Heidin tapauksessa se on vaan Kreikan tapa laittaa kuittiin liian pieni hinta ja välttää verot. Suomalaiset maksaa ne heidän puolestaan.
   Koko hölmö eurostoliitto maksaa.

   Lainaa

  18. Pelkäämätön pupu 1.2.2024 19:36
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Pimeä marsu: Aatu saattaa olla vuorotyöläinen.
   Hyvin mahdollista ja vaikkei olisi, niin ei mitenkään huono asia nukkua pitkään, mutta on joka tapauksessa väärin sanoa 'aamulla' tuossa kohtaa.

   Lainaa

  19. Kiimainen peräpuikko 1.2.2024 20:25
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Tuore kana: Venäläinen hymiö, eli ilman kaksoispistettä :).
   Jaa siellä on ryssitty hymiötkin.

   Lainaa

  20. Vehnätön ylioppilas 1.2.2024 20:30
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Per Cladenius: Huoli pois, suutareita koulutetaan tälläkin hetkellä kahdessa paikassa suomessa ja ala on nousussa.
   Enemmän ajatus on siinä, että n. 15 vuotta sitten hyvin harva pystyi esittämään ennustuksia esimerkiksi ChatGPT:n tapaisten työkalujen puolesta. Joten samalla ajatuksella en lähde ennustelemaan niinkään pitkälle tulevaan.
   Mutta muuten joo, hyvä että ala on nousussa. Hyvät kengät on aika perustavanlaatuinen hankita itse kullekin ja suutaritpahan asiat parhaiten tietää siltä suunnalta.

   Lainaa

  21. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Pimeä marsu: Aatu saattaa olla vuorotyöläinen.
   Ei tunnu silti auttavan vuorokauden aikojen nimeämisestä

   Lainaa

  22. Korrekti hiiri 1.2.2024 21:39
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Per Cladenius: 70€ kengistä valittaminen on naurettavaa. Laadukkaat, kestävät ja korjattavat kengät maksaa helposti tuplasti tuon, mutta niitä käyttääkin vuosia.
   Kun siirryin käyttämään pelkkiä paljasjalkakenkiä (terveyssyistä oli pakko), muuttui samalla käsitys kenkien hinnoista. Nykyään halvimmat kenkäni maksoivat suunnilleen tuon 70 euroa ja nekin ovat aika heikkoa laatua. Paremmista saakin maksaa sitten 200-300€. Ja se ei ole kovin kivaa.

   Lainaa

  23. Konstikas panda 2.2.2024 0:48
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Vehnätön ylioppilas: Enemmän ajatus on siinä, että n. 15 vuotta sitten hyvin harva pystyi esittämään ennustuksia esimerkiksi ChatGPT:n tapaisten työkalujen puolesta. Joten samalla ajatuksella en lähde ennustelemaan niinkään pitkälle tulevaan. Mutta muuten joo, hyvä että ala on nousussa. Hyvät kengät on aika perustavanlaatuinen hankita itse kullekin ja suutaritpahan asiat parhaiten tietää siltä suunnalta.
   Kyllähän sitä odottamattomia innovaatioita aina joskus tapahtuu, mutta kyllä chatGPT:n ja vastaavien kohdalla on jo silloin 15 vuotta sitten ollut kysymys lähinnä siitä, milloin saadaan riittävästi laskentatehoa. Onhan noissa kielimalleissa yms. toki mukana ihan uuttakin innovaatiota, mutta kyllä siinä todellisuudessa on kyse aika pienin askelin tapahtuneesta kehityksestä, joka on ollut aika ennustettavissa jo silloin 15 vuotta sitten, vaikkakaan ei ihan vuoden tai vuosikymmenen tarkkuudella että milloin missäkin pisteessä ollaan.  Voin nyt tähän omat ennustukset heittää, että kenkiä varmasti käytetään vielä 15 vuoden kuluttua ja niiden korjaaminen on niin hienomotorista työtä, että siihen touhuun käytettävää automaatiota ei ainakaan kuluttajamarkkinoilla ole 15 vuoden sisällä. Toki "kertakäyttökulttuurin" kehitys syö vähän tarvetta korjata kenkiä, mutta ei se nyt ihan nollaan tule menemään. Mutta yksi esimerkki alasta, jota ei juurikaan välttämättä enää 15 vuoden jälkeen ole olemassa on kuljetusala. Tai siis tavaraa (ja ihmisiä) varmasti kuljetetaan, mutta ihmiskuljettajaa siellä tuskin enää tarvitaan.

   Lainaa

  24. Painostava banaani 2.2.2024 10:31
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   No, jaa. En edes käytä mitenkään erityisiä kenkiä mutta nykyään ennemmin maksan vaikka 120€ yhdestä parista "kesäkenkiä" ja käytän kyseisiä kenkiä sitten seuraavat kolmesta viiteen vuotta kuin ostan joka kesä uudet kahdenkympin lenkkarit joista repeää saumat neljän kuukauden käytön jälkeen. Talvikenkiä en edes katso alle satasella, ellei ole tarjouksessa.

   Lainaa

  25. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Ois se hurja ajatella tilannetta jossa joudun puolisolta pyytämään lupaa ostaakseni jotakin; tai hän minulta. Onneksi emme ole kumpikaan holhouksenalaisia niin voimme kumpikin ostaa mitä huvittaa ilman mitään lupamenettelyjä XD

   Lainaa

  26. Mietitty tyyny 2.2.2024 15:16
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Kahden kympin kenkiä kehuva puoliso kuulostaa aika ankealta. Minkä ihmeen takia kukaan haluaisi että oma kumppani ostaisi tai käyttäisi niin halpoja kenkiä? Tuolla hinnalla saisi vain jotain heti hajoavaa roskaa, joka ei ole kestävää ympäristön, ostajan lompakon tai jalkaterveyden kannalta. Myös valehtelu on cringe jos pariskunnalla on yhteinen talous. Mutta jos kengät menivät täysin ostajan omasta pussista, on hinnan kommentointi aika asiatonta.

   Lainaa

  27. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Vehnätön ylioppilas: Jep! Maksoin useampi vuosi takaperin kengistä sen 200 €. Jos ja kun pidän huolta, ne varmaan kestää seuraavalle vuosikymmenelle ja sittenkin varmaan suutari pystyy korjaamaan jos jotain tulee. Tosin en tiedä onko suutareita olemassa 2030 jälkeen...
   Jos oikeasti hyvät kengät haluaa, varsinkin näin talvella, en alle 150e edes katsoisi. Olen koko aikuisikänäni tainnut ostaa kahdet talvikengät. Ensimmäinenkin pari on vielä pakkasella hyvä, mutta pohjassa on pieni vuoto, niin eivät loskakelille sovi.
   Kesäkenkiä ostan halvemmalla, niiden ei tarvitse olla ihan yhtä kestäviä. Monet korkokengät olen uusien kantalappujen vuoksi kyllä käyttänyt suutarilla. Jos ovat mukavat jalassa, kyllä sen mielellään maksaa. 
   Tämä neuvo ei vegaanille sovi, mutta sanon myös että suosikaa aitoa nahkaa. Säännöllinen rasvaus tarkoittaa että on kengät vuosikymmeniksi.

   Lainaa

  28. Tervattu apina 2.2.2024 15:37
   Tulos: -24 (24 ääntä)
   Eihän tuossa edes puhuttu vaimon sukupuolesta yhtään mitään, ei itseasiassa kenenkään sukupuolesta. Aika vanhanaikaista ajatella että vaimo on tiettyä sukupuolta.

   Lainaa

  29. Intiimi peura 2.2.2024 16:46
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Mietitty tyyny: Kahden kympin kenkiä kehuva puoliso kuulostaa aika ankealta. Minkä ihmeen takia kukaan haluaisi että oma kumppani ostaisi tai käyttäisi niin halpoja kenkiä? Tuolla hinnalla saisi vain jotain heti hajoavaa roskaa, joka ei ole kestävää ympäristön, ostajan lompakon tai jalkaterveyden [...]
   Et oo vissii ikinä edes kokeillut kahden kympin kenkiä?

   Lainaa

  30. Söötti norppa 3.2.2024 11:20
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kiimainen peräpuikko: Jaa siellä on ryssitty hymiötkin.
   Ei uskalla hymyillä oikeasti, länsimaista hapatusta. Tulee OMOH-miehet ovelle.

   Lainaa

  31. Mäntylahti-Piiras 7.2.2024 23:00
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Laktoositon mestari: Mua ei kyllä huvita puolison huijaaminen raha-asiassa, etenkin jos rahat on yhteiset.
   itselle tuli ensimmäisenä mieleen että myyjä kysyi "mitä sä haluat että mä valehtelen tähän kuittiin Suomen Tullia varten?" mutta kun nyt tarkemmin ajattelee niin eihän EU:n sisältä ostetuista kengistä makseta tulleja tai tuontiveroja jne.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, playstation, pleikkari, ps4, raskaustesti, sukupuoli, tori, vaimo, yksityisviesti, yv, älä kerro vaimolle