Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 49

Markku tietää, mikä Suomen kouluissa meni vikaan.
Uutiskatsaus, osa 49

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 26 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Huvittava vuohi 23.1.2024 0:13
   Tulos: +221 (225 ääntä)
   Helena se menee mukana vaikka heikoille jäille

   Lainaa

  2. Keveä kettu 23.1.2024 0:22
   Tulos: +232 (262 ääntä)
   Tetris? Kuka nykynuori sitä pelaa? Eikös se ole enemmän boomereiden ja X-sukupolven juttu? Taitaa se TikTok viedä eniten nuorison aikaa, sekä katsojana että videoiden tuottajana. Sitä voit Markku syyttää.

   Lainaa

  3. Kastunut mato 23.1.2024 0:44
   Tulos: +130 (184 ääntä)
   kyllä asiat oli paremmin silloin kun MINÄ olin nuori, eikä kyse ole yhtään siitä että vituttaa kun asiat oli huonommin ja haluan nyt että nykynuorisollakin on asiat yhtä huonosti!! edistystä ei saa yhteiskunnassa tapahtua, koska minulla oli joskus kurjaa!! tai vaihtoehtoisest en nuorena vielä tiennyt miten maailma toimii tarpeeksi niin kaikki tuntui olevan paremmin, kun täytyi itse ajatella vaan läksyjä ja korttipelejä

   Lainaa

  4. Passeli pohatta 23.1.2024 1:30
   Tulos: +128 (134 ääntä)
   Keveä kettu: Tetris? Kuka nykynuori sitä pelaa? Eikös se ole enemmän boomereiden ja X-sukupolven juttu? Taitaa se TikTok viedä eniten nuorison aikaa, sekä katsojana että videoiden tuottajana. Sitä voit Markku syyttää.
   Voi kuule, hyvin moni. Just oli uutinen jostain 10-vuotiaasta, joka oli päässyt ennätystasolle. Ja lukiolaiset pelailee koululla saaduilta läppäreillään tunneilla milloin mitäkin, muun muassa Tetristä. T. Ope

   Lainaa

  5. Tulos: +101 (103 ääntä)
   Huvittava vuohi: Helena se menee mukana vaikka heikoille jäille
   Mukana!

   Lainaa

  6. Tukintolvana 23.1.2024 6:52
   Tulos: +114 (136 ääntä)
   Kyllä homoista puhuttiin ennenkin, mutta se oli haukkumasana. Eipä sillä, edelleen öyhöt käyttävät sitä haukkumasanana kun eivät parempaa keksi. He eivät vain ole nuorisolaisia enää.

   Lainaa

  7. Banaali oliivi 23.1.2024 7:09
   Tulos: +136 (138 ääntä)
   Markkuun osui tarkka-amp

   Lainaa

  8. Tulos: +168 (170 ääntä)
   Banaali oliivi: Markkuun osui tarkka-amp
   Nykyään.

   Lainaa

  9. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Markku on käynyt vanhan ajan elämäm koullun.

   Lainaa

  10. Tulos: +55 (69 ääntä)
   Kastunut mato: kyllä asiat oli paremmin silloin kun MINÄ olin nuori, eikä kyse ole yhtään siitä että vituttaa kun asiat oli huonommin ja haluan nyt että nykynuorisollakin on asiat yhtä huonosti!! edistystä ei saa yhteiskunnassa tapahtua, koska minulla oli joskus kurjaa!! tai vaihtoehtoisest en nuorena [...]
   Tuntuu että nämä "ennen oli kaikki paremmin" -tyypit on sellaisia että ne ei kykene näkemään positiivista yhtään missään. Välttelevät sanomasta mitään hyvää kuin saisivat siitä anafylaktisen shokin tai jotain.

   Lainaa

  11. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Keveä kettu: Tetris? Kuka nykynuori sitä pelaa? Eikös se ole enemmän boomereiden ja X-sukupolven juttu? Taitaa se TikTok viedä eniten nuorison aikaa, sekä katsojana että videoiden tuottajana. Sitä voit Markku syyttää.
   Näin lukiolaisena voin sanua että et uskokkaa kui moni pelaa Tetristä ja matopelejä :D

   Lainaa

  12. Pelkäämätön pupu 23.1.2024 9:23
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Mukana? Hautajaisissa?

   Lainaa

  13. Itseasiassa 23.1.2024 9:40
   Tulos: +46 (52 ääntä)
   Passeli pohatta: Voi kuule, hyvin moni. Just oli uutinen jostain 10-vuotiaasta, joka oli päässyt ennätystasolle. Ja lukiolaiset pelailee koululla saaduilta läppäreillään tunneilla milloin mitäkin, muun muassa Tetristä. T. Ope
   Ei vielä ollut lukiossa läppäreitä, siihen aikaan ATK-luokka netillä oli jo ihme. Mutta onneksi graafiseen laskimeen sai ladattua jonkun avuttoman pelin, itse oon myös pelannut tunneilla korteilla pasianssia. Eli tavat eivät juuri muutu, välineet kyllä.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 23.1.2024 9:42
   Tulos: +46 (54 ääntä)
   Oli miten oli, mutta Markulle olisi lisäopinnot melkein missö hyvänsä tehneet hyvää.

   Lainaa

  15. Liittoutumaton haltija 23.1.2024 10:15
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   PK: Markku on käynyt vanhan ajan elämäm koullun.
   Mutta tekstintuottokyvystä päätellen ei ole sielläkään riittävästi oppinut.

   Lainaa

  16. Kaikuva orava 23.1.2024 10:18
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Markku vaikuttaa henkilöltä jonka päänsisäinen keskustelu menee kokoajan eteenpäin eikä voi keskeyttää, joten pitää jatkaa siitä kohdasta missä juuri sillä hetkellä on. Kommenteissakin.

   Lainaa

  17. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Menneisyydessä, n.40 vuotta sitten, oli paljon paremmin asioita. Olin hikan alle 10 ja elämä oli jatkuvaa kesää ja pulkkamäkeä. Toki asioita oli huonomminkin, sateenkaariväki joutui piilottelemaan, erilaisia päihteitä kuin viina oli vaikeampi hankkia. Tosin sen ikäisenä se ei kyllä kiinnostanutkaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Passeli pohatta: Voi kuule, hyvin moni. Just oli uutinen jostain 10-vuotiaasta, joka oli päässyt ennätystasolle. Ja lukiolaiset pelailee koululla saaduilta läppäreillään tunneilla milloin mitäkin, muun muassa Tetristä. T. Ope
   Kyllä, mutta se oli 13v ja "voitti" koko Tetriksen pääsemällä niin pitkälle että  peli kaatuu

   Lainaa

  19. Tauoton menninkäinen 23.1.2024 14:58
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Sanmperi: Menneisyydessä, n.40 vuotta sitten, oli paljon paremmin asioita. Olin hikan alle 10 ja elämä oli jatkuvaa kesää ja pulkkamäkeä. Toki asioita oli huonomminkin, sateenkaariväki joutui piilottelemaan, erilaisia päihteitä kuin viina oli vaikeampi hankkia. Tosin sen ikäisenä se ei kyllä kiinnostanutkaan.
   Parastahan oli teininä kun velvollisuuksia oli vähän, mitä nyt jotain kotitöitä piti tehdä ja koulussa käydä, mutta ei tarvinut stressata juuri mistään ja vanhemmat hoiti kodin, ruoan, vaatteet ja raha-asiat. Ei paljon jännittänyt sähkönhinta, verot tai leikkaukset sosiaaliturvaan ja etuihin. Saati maailman tapahtumat kun ei juurikaan kotikylän ulkopuoliset asiat olleet esillä. Missäpä ne olisi olleetkaan kun ei ollut nettiä kuin harvoilla yliopistossa, mikä oli kaukana, ja paikallislehden jutut eivät paljoa maailmanpolitiikasta kertoneet.
   Toki jossain kohti alkoi tuntua että kiva muuttaa omilleen ja omaan vapauteen, mutta sen mukana tuli roimasti vastuuta, stressiä ja huolehdittavaa. Ja iän myötä koko ajan enemmän kaikkea. Mitä enemmän näkee maailmaa ja ymmärtää asioita, niin sitä stressaavampaa se helposti on, ellei opi myös poissulkemaan jotain asioita mielestä. Siksi se lienee siunaus elämän ehtoopuolella että muisti alkaa heikkenemään eikä jaksa välittää juuri siitäkään mistä vielä on kärryillä.

   Lainaa

  20. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Passeli pohatta: Voi kuule, hyvin moni. Just oli uutinen jostain 10-vuotiaasta, joka oli päässyt ennätystasolle. Ja lukiolaiset pelailee koululla saaduilta läppäreillään tunneilla milloin mitäkin, muun muassa Tetristä. T. Ope
   Ai hitto. Se peli on siis pitänyt pintansa loistavana ajantappona 😆. Pelasin Tetristä jo 1980-luvulla.

   Lainaa

  21. Liittoutumaton pussieläin 23.1.2024 18:33
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   On Markku siinä mielessä oikeassa että kuri ja kunnioitus kyllä nykypäivänä puuttuu molemmin puolin luokassa

   Lainaa

  22. Hellittämätön mato 24.1.2024 8:57
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Tauoton menninkäinen: Parastahan oli teininä kun velvollisuuksia oli vähän, mitä nyt jotain kotitöitä piti tehdä ja koulussa käydä, mutta ei tarvinut stressata juuri mistään ja vanhemmat hoiti kodin, ruoan, vaatteet ja raha-asiat. Ei paljon jännittänyt sähkönhinta, verot tai leikkaukset sosiaaliturvaan ja etuihin. Saati maailman [...]
   Kyllä teinitkin stressaa, vaikka aivan eri asioista. Taatusti stressasin teininä jopa enemmän kuin nyt.

   Lainaa

  23. Peeaa krokotiili 24.1.2024 11:57
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Keveä kettu: Tetris? Kuka nykynuori sitä pelaa? Eikös se ole enemmän boomereiden ja X-sukupolven juttu? Taitaa se TikTok viedä eniten nuorison aikaa, sekä katsojana että videoiden tuottajana. Sitä voit Markku syyttää.
   Ootko joku sukupolvi XYZABCLGBTQplusvittusaatanaa?
   Ja tiktokkaajien tiedot on jollain vitun kiinalaiskyrvällä. Onko siinäkään mitään järkeä? 

   Lainaa

  24. Tulos: -21 (25 ääntä)
   K:): Näin lukiolaisena voin sanua että et uskokkaa kui moni pelaa Tetristä ja matopelejä 😁
   Lukiolaisena sun pitäis tietää, että tuo kirjoitetaan "uskokaa", vaikka kuin on puhekieltä muuten.

   Lainaa

  25. Voitokas roska 5.2.2024 11:40
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Keveä kettu: Tetris? Kuka nykynuori sitä pelaa? Eikös se ole enemmän boomereiden ja X-sukupolven juttu? Taitaa se TikTok viedä eniten nuorison aikaa, sekä katsojana että videoiden tuottajana. Sitä voit Markku syyttää.
   Mä olen 80-luvulla syntynyt millenniaali ja olin 90-luvun taitteessa niin koukussa tetrikseen, että näin siitä uniakin ja piirtelin pelin palikoita kouluvihkojen marginaaleihin. Boomereilla ei tainnut tietokonepeleja pahemmin ollakaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +1 (1 ääni)
   Mustekaloilla on kolme sydäntä. Ja yhdeksän aivoa. (Kyllä, oikeasti.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: anssi kela, autot, ennen vanhaan, kauriit, koulu, kuolema, kuollut, kuri, mukana, nuolla, pudonnut, ruotsi, suola, taksi, timo seppälä, uutiset