Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 127

En kai ole liian rempseä kummitäti?
Vanhempainilta, osa 127

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vanhurskas ampiainen 5.12.2023 0:13
   Tulos: +517 (529 ääntä)
   Klassiset ehkäisymenetelmät kuten varmat päivät ja keskeytetty yhdyntä ovat suosittuja nuorten vanhempien keskuudessa 😁

   Lainaa

  2. Tulos: +339 (349 ääntä)
   Parisuhde, johon vauva saa tulla, voi käyttää tuollaista "kiertotietoisuutta" tai varmoja päiviä. Muuten ei kyllä kannata luottaa. Aina voi tulla ylläreitä, keho ei toimikaan aina kuten olettaa. Kondomi on melkoisen luonnollinen ja suht luotettava, siihen on luotettu jo monta sataa vuotta.

   Lainaa

  3. Kuumennettu hyttynen 5.12.2023 0:19
   Tulos: -90 (166 ääntä)
   Somessa pahinta on nää "keskustelut lapseni kanssa".

   Lainaa

  4. Lakaistu stalkkeri 5.12.2023 0:36
   Tulos: +30 (142 ääntä)
   Jos kummitytön äiti olisi aikoinaan saanut samanlaisen selviytymispakkauksen omalta kummitädiltään, niin Helillä ei olisi nyt kummityttöä? 🙄

   Lainaa

  5. Pyylevä siili 5.12.2023 0:37
   Tulos: +250 (254 ääntä)
   Miksi ihmiset unohtaa aina kondomin olemassaolon? On ihan "luonnollinen" (mitä se kellekin tarkoittakaan) ja varmasti toimiva.

   Lainaa

  6. Reseptivapaa satuhahmo 5.12.2023 1:04
   Tulos: +147 (153 ääntä)
   Lakaistu stalkkeri: Jos kummitytön äiti olisi aikoinaan saanut samanlaisen selviytymispakkauksen omalta kummitädiltään, niin Helillä ei olisi nyt kummityttöä? 🙄
   Tai sitten se täyttäisi vasta 10v.

   Lainaa

  7. Hemmoteltu viikuna 5.12.2023 1:09
   Tulos: +282 (284 ääntä)
   Mitäköhän mahtaisi lastenhoitaja ajatella, kun asiakas haluaisi sopia työkeikoista sinne vuoden-parin päähän. "Kyllä nyt pitäs lyödä päivät ja kellonajat lukkoon, muuten ei voida vaimon kanssa jättää ehkäisyä pois."

   Lainaa

  8. Raihnas kissa 5.12.2023 1:21
   Tulos: +204 (222 ääntä)
   Ei kondomit ole härskejä. Ihan hyvin käy lahjan osaksi. Parempi että niitä on, vaikkei käyttöä olisi, kuin että niitä ei ole (tai teini-iässä ei kehtaa ostaa) ja pannaan paljaalla.

   Lainaa

  9. Timmi makkara 5.12.2023 1:58
   Tulos: +99 (107 ääntä)
   Lilja: Parisuhde, johon vauva saa tulla, voi käyttää tuollaista "kiertotietoisuutta" tai varmoja päiviä. Muuten ei kyllä kannata luottaa. Aina voi tulla ylläreitä, keho ei toimikaan aina kuten olettaa. Kondomi on melkoisen luonnollinen ja suht luotettava, siihen on luotettu jo monta sataa vuotta.
   Ja selibaattiin tuhansia vuosia. Ehkä luonnollisin ja varmin. ;)

   Lainaa

  10. Tulos: +126 (134 ääntä)
   Miksi piti mainita että lapsi on vanemmilleen rakas. Toki kai niitäkin on ettei lapsi ole heille rakas mutta mutta...

   Lainaa

  11. jukkapalmu 5.12.2023 6:34
   Tulos: -153 (183 ääntä)
   Vanhurskas ampiainen: Klassiset ehkäisymenetelmät kuten varmat päivät ja keskeytetty yhdyntä ovat suosittuja nuorten vanhempien keskuudessa 😁
   8 vuotta ton naisen kanssa pantu ilman mitään ehkäisyjä eikä lapsia oo näkynyt. En pane humalassa, joten se on yksi syy miksi se toimii. En erikseen suosittele sitä, mutta kunhan sanoin että kyllä sekin on keino muiden joukossa. Älä laukea sisään.

   Lainaa

  12. Ontuva mustikka 5.12.2023 6:50
   Tulos: +107 (111 ääntä)
   Raihnas kissa: Ei kondomit ole härskejä. Ihan hyvin käy lahjan osaksi. Parempi että niitä on, vaikkei käyttöä olisi, kuin että niitä ei ole (tai teini-iässä ei kehtaa ostaa) ja pannaan paljaalla.
   Näin mäkin ajattelen. Mitä aikaisemmin ja nuoremmassa iässä ne "normalisoidaan", sitä todennäköisemmin niitä sitten tarvittaessa käytetään.. Mulla on 4 lasta, joista kolme tyttöä. Menkoista on tytöille ja pojallekkin jonkun verran puhuttu jo 7-8-vuotiaana, seksistä noin 10-12-vuotiaana, eli ennen ku niitä hommia aloitellaan. Mä voisin kertoa niin monia esimerkkejä, miksi niistä asioista vaikeneminen tai sen odottaminen, että lapsi tulee kyselemään, ei todellakaan kannata. Ei se tule välttämättä ikinä kyselemään ja sit oppitunteina toimii toiset samanikäiset untamoiset ja pornoleffat.. mullakin kavereita, joiden vanhemmat ei koskaan kertonu menkoista ja luulivat kuolevansa/pyyhkivät tunnin verran vessassa, kun luulivat, että kyllä se kohta loppuu jne jne.

   Lainaa

  13. Räkäpää 5.12.2023 7:00
   Tulos: +176 (176 ääntä)
   jukkapalmu: 8 vuotta ton naisen kanssa pantu ilman mitään ehkäisyjä eikä lapsia oo näkynyt. En pane humalassa, joten se on yksi syy miksi se toimii. En erikseen suosittele sitä, mutta kunhan sanoin että kyllä sekin on keino muiden joukossa. Älä laukea sisään.
   Kiva teille, mutta ei kerro vielä mitään homman toimivuudesta. Pikkuveli on pannut vuosikymmenen paljaalla saman kanssa ja lapsiluku täysi 0, kun niillä kahdella ei sitten vain tärppää ihan millään.

   Lainaa

  14. Painava kolibri 5.12.2023 7:24
   Tulos: +112 (118 ääntä)
   Kondomien anto sopivassa iässä ei ole sinänsä väärin, mutta ehkä ei kuitenkaan tarvitse nälviä kummilasta olemassaolostaan? 😅 sinänsä voisin ymmärtää ajatuksen että seksuaalisista asioista ei välttämättä halua puhua vanhempien kanssa. Mutta jos ei jostain kiihkouskovaisesta, ehkäisyn kieltävästä vanhemmasta ole kyse, ehkä lahjaideasta voisi keskustella vanhempien kanssa ensin. Mutta itse ainakin ajattelisin että 15 vuotiaana olisin halunnut mieluummin, että tuon lahjan saisi ns. neutraalisti esitettynä, ei mitään "höhö ettei vahinkolapsi saa vahinkolasta". Sisko taisikin yhden kortsun antaa ikään kuin valistuksena pikkusiskolleen. Mut toki lapsia ja perheitä on erilaisia, ehkä joillakin huumori toimii.

   Lainaa

  15. Leveä karjalanpiirakka 5.12.2023 7:31
   Tulos: -112 (134 ääntä)
   Itsellä toimi keskeytetty yhdyntä hyvin vuosia, vahinkoraskauksia ei ollut, pelkästään ihan tarkoituksella alkaneita. Sit erosin, niin enkö seuraavaksi tullut raskaaksi randomsuhteessa, kun ehkäisynä oli kortsu 🙄 Kumpikaan ei huomannut kortsun rikkoutumista missään vaiheessa. Kondomi on oikeasti tosi epävarma ehkäisytapa!

   Lainaa

  16. Tulos: +135 (137 ääntä)
   jukkapalmu: 8 vuotta ton naisen kanssa pantu ilman mitään ehkäisyjä eikä lapsia oo näkynyt. En pane humalassa, joten se on yksi syy miksi se toimii. En erikseen suosittele sitä, mutta kunhan sanoin että kyllä sekin on keino muiden joukossa. Älä laukea sisään.
   Sikälihän tuo ei ole validi argumentti, koska teidän hedelmällisyydestä ei tiedetä mitään😅 Tai olisi yhtä validi ainakin, kuin se, että mun sisko seuras jopa lämpömittarilla yms kiertoaan ja silti mulla on kaksi tädin mussukkaa😂

   Lainaa

  17. Kouluttamaton muurahainen 5.12.2023 7:35
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Mistä Peter heti päättelee, ettei hommaa olla juuri hoitamassa alustavasti kuntoon, että päästäisiin hedelmöityshommiin?

   Lainaa

  18. Varastoitu nektariini 5.12.2023 7:56
   Tulos: -142 (170 ääntä)
   Lilja: Parisuhde, johon vauva saa tulla, voi käyttää tuollaista "kiertotietoisuutta" tai varmoja päiviä. Muuten ei kyllä kannata luottaa. Aina voi tulla ylläreitä, keho ei toimikaan aina kuten olettaa. Kondomi on melkoisen luonnollinen ja suht luotettava, siihen on luotettu jo monta sataa vuotta.
   Nämä "parisuhteet, johon vauva saa tulla" on kyllä kaikkein vastuuttomia. Ei oteta vastuuta ehkäisystä, muttei oikeasti yritetä lastakaan, kunhan ajaudutaan hormonien mukana ja sitten ihmetellään että hupsista heijaa, paksuna oon, ja abortti-ikkunakin sulkeutui, kun en viittiny testiäkään tehdä. Valtavan typerä tapa ajautua vanhemmuuteen. Se on kuitenkin ihan oikea ihminen, joka noiden haahuilujen tuloksena syntyy.

   Lainaa

  19. Suonensisäinen lokki 5.12.2023 7:59
   Tulos: +32 (70 ääntä)
   Leveä karjalanpiirakka: Itsellä toimi keskeytetty yhdyntä hyvin vuosia, vahinkoraskauksia ei ollut, pelkästään ihan tarkoituksella alkaneita. Sit erosin, niin enkö seuraavaksi tullut raskaaksi randomsuhteessa, kun ehkäisynä oli kortsu 🙄 Kumpikaan ei huomannut kortsun rikkoutumista missään vaiheessa. Kondomi on oikeasti tosi epävarma ehkäisytapa!
   Kondomin todellinen ehkäisyteho on jotain 85%. Keskeytetyllä tais olla 80-70%.. hormonaalisilla 90%-92%. Tämä viimeisin luku kannattaa muistaa sellaisten jotka ei halua lasta. Hormonaalisen lisäksi jos käyttää kortsua niin päästään 99%.
   Ja muutenkin myös miehellä on täysin sama velvollisuus tehdä osansa ehkäisyssä.
   Kortsujen säilytys ei voi olla mitä sattuu ja päiväyskin niissä on.

   Lainaa

  20. Pliisu hanki (Kivi, eri koneella) 5.12.2023 8:20
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   jukkapalmu: 8 vuotta ton naisen kanssa pantu ilman mitään ehkäisyjä eikä lapsia oo näkynyt. En pane humalassa, joten se on yksi syy miksi se toimii. En erikseen suosittele sitä, mutta kunhan sanoin että kyllä sekin on keino muiden joukossa. Älä laukea sisään.
     Jep, meillä pantiin lähemmäs vuosikymmen eikä muksua näkynyt. Ei keskeytettyä yhdyntää, kiertoni heittelee kuin lehmän häntä joten ei siitä edes voi olla tietoinen, joskus myös ns. juhlahumussa, ja silti ei. Kaikki nyt vaan eivät ole hedelmällisiä. (Ei tarvitse olla myötätuntoinen, lopulta onnistuimme. Mutta "hetkinen" meni. Luojan kiitos lääkärini on viisas mies, ja sen sijaan että olisi nalkuttanut biologisesta kellosta, kehotti yrittämään sen minkä mukavalta tuntuu, ja nauttimaan muusta elämästä sillä aikaa. Harvoin tapaa lääkäreitä jotka ovat "naisten asioista" myötätuntoisia).   Toisaalta ystäväni pamahtaa paksuksi jos mies katsoo häntä jännästi, kolme lasta ennen ikää 25. (En tiedä mitä sitten keksi, ilmeisesti jotain toimivaa, ei jakanut -sen jakoi että 1. ja 3. olivat vahinkoja. Hyvä äiti kyllä ja teki tutkintonsa sitten jälkeenpäin, joten mikäs siinä).   Selibaatti ei ole luonnollista kuin aseksuaaleille -heille toki -ja jostain syystä joka on jäänyt arvoitukseksi jotkut miehet kieltäytyvät kondomista, ja jopa yrittävät ottaa sen salaa pois jos luulevat ettet huomaa. Mitä ne haluavat? Taudin, isyysjutun, vai sekä että?

   Lainaa

  21. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Kondomi-asia on vähän hankala-toisaalta on hyvä, että niitä on teinien saatavilla, mutta toisaalta kuka haluaa saada niitä joltain härskisti silmää vilkuttavalta sukulaiselta lahjaksi? Lisäksi jos on jo ollut pidempään suhteessa, niin asia on jo todennäköisesti hoidossa, jolloin lahjasta tulisi ehkä sellainen fiilis, että pidätkö mua noin avuttomana, etten itse tajuaisi ehkäisyn päälle.

   Lainaa

  22. Virraton pomelo 5.12.2023 8:29
   Tulos: +67 (79 ääntä)
   Pyylevä siili: Miksi ihmiset unohtaa aina kondomin olemassaolon? On ihan "luonnollinen" (mitä se kellekin tarkoittakaan) ja varmasti toimiva.
   Kaikki ehkäisykeinot ovat luonnollisia, paitsi rukoilu, joka on yliluonnollinen (eikä toimi).

   Lainaa

  23. Virraton pomelo 5.12.2023 8:33
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Lilja: Parisuhde, johon vauva saa tulla, voi käyttää tuollaista "kiertotietoisuutta" tai varmoja päiviä. Muuten ei kyllä kannata luottaa. Aina voi tulla ylläreitä, keho ei toimikaan aina kuten olettaa. Kondomi on melkoisen luonnollinen ja suht luotettava, siihen on luotettu jo monta sataa vuotta.
   *Tuhansia vuosia.
   Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät pellavasta tehtyjä kondomeja (jotka tosin eivät varmaankaan olleet ihan yhtä luotettavia kuin kumiset).

   Lainaa

  24. Tarkka marja 5.12.2023 8:34
   Tulos: -116 (124 ääntä)
   Raihnas kissa: Ei kondomit ole härskejä. Ihan hyvin käy lahjan osaksi. Parempi että niitä on, vaikkei käyttöä olisi, kuin että niitä ei ole (tai teini-iässä ei kehtaa ostaa) ja pannaan paljaalla.
   Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?

   Lainaa

  25. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Pyylevä siili: Miksi ihmiset unohtaa aina kondomin olemassaolon? On ihan "luonnollinen" (mitä se kellekin tarkoittakaan) ja varmasti toimiva.
   Tommonen mietintä "luonnollisista" menetelmistä kuulostaa lähinnä siltä että kummatkin on liian itsekkäitä ja/tai toisen tossuja että eivät halua käyttää itse ehkäisyä mutta alistuvat myös toisen tahdolle olla käyttämättä. En millään jaksa uskoa että kondomi (sekä miesten että naisten versio) olisi unohtunut kokonaan.

   Lainaa

  26. Tulos: -63 (81 ääntä)
   Ei kortsuja voi ostaa jossei tiedä kokoa. Kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä ja niitä ei saa rullattua edes päälle ilman että sattuu.

   Lainaa

  27. Säälittävä apina 5.12.2023 8:50
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   jaa: Ei kortsuja voi ostaa jossei tiedä kokoa. Kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä ja niitä ei saa rullattua edes päälle ilman että sattuu.
   Naisillekin on kai omansa, jollen täysin väärin muista, niissä kokoero ei ehkä ole yhtä suuri kuin miesten versiossa

   Lainaa

  28. Säälittävä apina 5.12.2023 8:50
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Tarkka marja: Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?
   Kyllä. Kyllä harrastavat.

   Lainaa

  29. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Tarkka marja: Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?
   Tarkoitat kai uudenaikainen. Ei sitä historiassa tarvitse kovinkaan paljoa mennä taaksepäin, kun tuo oli ihan normaali ikä mennä naimisiin ja hankkia lapsia. Ja aivan varmasti ikinä maailmanhistoriassa ei ole ollut sellaista aikaa, että hormonimyrskyiset teinit eivät ole karanneet latoon puuhailemaan keskenään. Ehkä niistä tapauksista ei ole paljoa kirjoiteltu historiankirjoihin, mutta se ei tarkoita, ettei niin ole tapahtunut.

   Lainaa

  30. Velaton mango 5.12.2023 9:23
   Tulos: 0 (32 ääntä)
   En kyllä millään haluaisi tunkea itseäni tähän muurahaispesään, mutta 10 vuotta nyt kans takana luonnollisella kierron tuntemisella PLUS kumilla, silloin kun riskit on. Tätä haluaa kumpikin suhteen osapuoli. Lapsia ei haluta, mutta eipä ole ollut riskiä. Järki päässä toimii hyvin. Vahinko tulee sitten hoidettua vastuullisesti, jos niin käy. Todennäköisesti kohta kortsun käyttö lisääntyy, mikäli kierrossa alkaa näkyä jotain häikkää vanhenemisen myötä. Raskauden todennäköisyys toki myös laskee jatkuvasti, mutta onhan se mahdollinen. Tällä hetkellä ovulaatio tunnistetaan ihan fyysisesti.

   Lainaa

  31. Tulos: +132 (134 ääntä)
   Varastoitu nektariini: Nämä "parisuhteet, johon vauva saa tulla" on kyllä kaikkein vastuuttomia. Ei oteta vastuuta ehkäisystä, muttei oikeasti yritetä lastakaan, kunhan ajaudutaan hormonien mukana ja sitten ihmetellään että hupsista heijaa, paksuna oon, ja abortti-ikkunakin sulkeutui, kun en viittiny testiäkään tehdä. Valtavan typerä tapa [...]
   "Parisuhteet, johon vauva saa tulla": Halutaan lapsia, mutta ei kyttäillä kiertopäiviä ja tikuteta ovulaatioita ja harrasteta seksiä niinä päivinä. Vaan nautitaan elämästä ja annetaan luonnon tehdä tehtävänsä. Mikä lauseessa "vauva saa tulla" sanoo, että raskauden alettua ollaan, että voi perse kun vahingossa tultiin raskaaksi, ei kai se vissiin auta kuin pitää tämä vahinkolapsi, jota ei yritetty saada alulle?

   Lainaa

  32. Eleetön albatrossi 5.12.2023 10:46
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Sanmperi: Miksi piti mainita että lapsi on vanemmilleen rakas. Toki kai niitäkin on ettei lapsi ole heille rakas mutta mutta...
   ehkä kondomeja annetaan vaan lapsille, joiden vanhemmat ei heitä rakasta

   Lainaa

  33. Itseasiassa 5.12.2023 10:54
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   jukkapalmu: 8 vuotta ton naisen kanssa pantu ilman mitään ehkäisyjä eikä lapsia oo näkynyt. En pane humalassa, joten se on yksi syy miksi se toimii. En erikseen suosittele sitä, mutta kunhan sanoin että kyllä sekin on keino muiden joukossa. Älä laukea sisään.
   Mun ystävä kutsui lastaan keskeytetyksi yhdynnäksi. Ehkä teillä on joku muu selvittämätön syy, miksei lasta ole tullut. 
   Mä taas hengailin kohdussa kierukan kanssa, joten ei sekään ole 100 % varma. 

   Lainaa

  34. Tulos: -29 (37 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kondomin todellinen ehkäisyteho on jotain 85%. Keskeytetyllä tais olla 80-70%.. hormonaalisilla 90%-92%. Tämä viimeisin luku kannattaa muistaa sellaisten jotka ei halua lasta. Hormonaalisen lisäksi jos käyttää kortsua niin päästään 99%.Ja muutenkin myös miehellä on täysin sama velvollisuus tehdä osansa ehkäisyssä. Kortsujen säilytys ei voi olla mitä sattuu ja päiväyskin niissä on.
   Kuulostaa melko korkealta tuo hormonaalisen ehkäsyn prosenttimäärää verrattuna siihen, mitä on lukenut eri faceryhmistä kuin silti on tultu raskaaksi vaikka on ollu pilleriä/laastaria/kierukkaa/kapselia käytössä ja joissain tapauksissa vuosikausia. En siis vänkää vastaan enkä jaksa mitään tilastoja lähtä googlaan, kuhan tässä vaan ääneen mietin.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 5.12.2023 11:00
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Tarkka marja: Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?
   Harrasti jo mun teini-iässä 90-luvulla ja mun äiti oli 70-luvulla ekaa kertaa raskaana 15-vuotiaana. Eli mitä vuosikymmentä ajattelit?

   Lainaa

  36. Itseasiassa 5.12.2023 11:09
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Unis: Kuulostaa melko korkealta tuo hormonaalisen ehkäsyn prosenttimäärää verrattuna siihen, mitä on lukenut eri faceryhmistä kuin silti on tultu raskaaksi vaikka on ollu pilleriä/laastaria/kierukkaa/kapselia käytössä ja joissain tapauksissa vuosikausia. En siis vänkää vastaan enkä jaksa mitään tilastoja lähtä googlaan, kuhan tässä vaan ääneen mietin.
   Jos siinä on noin 8-10 % mahdollisuus tulla raskasksi, niin jokaisen 10 hengen joukosta keskimäärin yhdelle on tullut vastaan tuo tilanne. Eli sadassa 8-10 henkeä jokaikinen vuosi. Kyllähän niitä tarinoita kuulee ja lukee, kun on herkullisempaa kertoa yllätysraskaudesta kuin vuosien onnistuneesta ehkäisystä.
   Kaikki eivät tietenkään edes tiedä olleensa raskaana. Joskus luin arvion, että noin puolet raskauksista menee kesken, suurin osa vain niin alussa ettei edes äiti tiedä siitä. Voi vain olla esim. vähän normaalia runsaammat menkat. 

   Lainaa

  37. Tulos: +15 (35 ääntä)
   jaa: Ei kortsuja voi ostaa jossei tiedä kokoa. Kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä ja niitä ei saa rullattua edes päälle ilman että sattuu.
    Kyllä voi. Olen tuntenut muutaman vinkujan jotka eivät mitenkään voi saada kortsua päälle koska oivoivoi (jonkinlainen penisversio miesflunssasta? Kyllä se kierukan asetuskin sattui minuun, mutta sellaista on elämä, älä vänise). 
     Nykyisellä poikaystävälläni on suoraan sanoen mielenkiintoisen kokoinen värkki, ja vaikka -kun suhde vakiintui ja taudit oli testattu -hän suuresti pitää siitä kierukastani kun kortsut ovat vähän epämukavia, eivät ihan standardit Lidlit *niin* epämukavia olleet ettei olisi hyvin sujunut. 

   Lainaa

  38. Lässy kameli 5.12.2023 12:11
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tarkka marja: Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?
   Kyllä harrastaa ja jopa nuoremmat.

   Lainaa

  39. Tulos: +93 (95 ääntä)
   jaa: Ei kortsuja voi ostaa jossei tiedä kokoa. Kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä ja niitä ei saa rullattua edes päälle ilman että sattuu.
   Miten niin ”kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä”? Herra on hyvä ja tuo omat kondomit mukana! Voit kotona mallailla ja kokeilla, sit kun löytyy sopiva niin voila! Rupeat ostamaan niitä.

   Lainaa

  40. It's a deal 5.12.2023 13:26
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Miten ehkäistään luonnollisesti ja takautuvasti siihen saakka, että se kiertotietoisuus on opittu?

   Lainaa

  41. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Pjkv: Sikälihän tuo ei ole validi argumentti, koska teidän hedelmällisyydestä ei tiedetä mitään😅 Tai olisi yhtä validi ainakin, kuin se, että mun sisko seuras jopa lämpömittarilla yms kiertoaan ja silti mulla on kaksi tädin mussukkaa😂
   Onko se sitten validi argumentti jos homma toimii vuosia, mutta lapsi tulee heti kun yhdynnän keskeyttäminen lopetetaan?

   Lainaa

  42. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Multa meni vähän ohi toi Peterin logiikka. Eli siis lastenhoitajaako ei saisi palkata ellei lapsen toinen vanhempi ole kuollut? Muussa tapauksessa jompi kumpi vanhemmista on ikuisesti lasta kaitsemassa, 27/7 365 päivää vuodessa.

   Lainaa

  43. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tarkka marja: Ehkä oon vanhanaikainen, mutta ei kai 15-vuotiaat harrasta seksiä?
   Voi MarjaMarjaMarja. Kukahan sinulle kertoisi, että jopa silloin sinun nuoruudessasi 15-vuotiaat ja alle, harrastivat seksiä. Siihen aikaan vaan ei ehkä kerrottu siitä kavereille ihan yhtä matalalla kynnyksellä, kun nykypäivänä

   Lainaa

  44. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Laura: Miten niin ”kaikki tarjoaa yleensä liian pieniä”? Herra on hyvä ja tuo omat kondomit mukana! Voit kotona mallailla ja kokeilla, sit kun löytyy sopiva niin voila! Rupeat ostamaan niitä.
   On muuten ihan uskomatonta, että oon kuullut vaikka kuinka paljon muistuttelua, että kondomien hankinta on sit molempien vastuulla, mutta jos minun perus-Magicit ei kelpaakaan niin alkaa ulina, että pitäisi sit ilman kun toi puristaa.
   Jos on erityisiä tarpeita sen kumin koon ja muotoilun suhteen, ostaa niitä sitten. En minä rupea kantamaan mukana mitään helvetillistä kortsuvalikoimaa. :D

   Lainaa

  45. Ansioton marsu 5.12.2023 19:09
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Nimi: Onko se sitten validi argumentti jos homma toimii vuosia, mutta lapsi tulee heti kun yhdynnän keskeyttäminen lopetetaan?
   Ei, koska se on edelleen vain yksittäistapaus. Onko sinun mielestäsi validi argumentti, että minä en vuosiin saanut lotossa parempaa tulosta, kuin neljä oikein, mutta heti kun hankin koiran, niin seuraavana lauantaina kolahti hulppeat viisi osumaa. Koiran hankinta siis todistettavasti lisää lotto-onnea! En tiedä päteekö sama muihin lemmikeihin. Lisätutkimuksia tarvitaan.

   Lainaa

  46. Absurdi leopardi 5.12.2023 20:06
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   On kyllä sanottava että jos minun muksun kummitäti heittäisi tuollaista kommenttia niin ei tarvitsisi odottaa kutsua minnekään enää ikinä. En todellakaan haluaisi olla tekemisissä ihmisen kanssa. Ja Peter nyt on ihan täysi idiootti. Maailman typerin kommentti heittää täysin tuntemattomalle kun ole mitään tietoa olosuhteista, ja ihan hemmetin älytön vaikka tietäisikin taustoja. Nimetön jäsen voisi käyttää esimerkiksi sian suolia sen kumisen kondomin sijaan, ne on aika luonnollisia ja niitähän sitä ihmiset ovat käyttäneet ennen kortsun keksimistä varmaankin vähintään satoja vuosia. En tiedä miten käytännöllistä se on mutta jos kaikki muu tuntuu jotenkin luonnottomalta niin ennemmin sellainen kuin että aletaan arvalla vetämään.

   Lainaa

  47. Kiltti tyttö 5.12.2023 20:21
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Samaa mieltä, että muuta kuin peruskokoa tarvitseva peniksellinen on hyvä ja hankkii itse kortsunsa. Samalla haluan silti huomauttaa, että väärän kokoinen kondomi on riski raskaaksi tulemiselle ja seksitaudeille. Kondomi, jota et saa päälle väärän koon vuoksi on vielä isompi riski. Turha siis myöskään vähätellä muun kuin peruskoon tarvetta sanomalla "ei se nyt niin epämukava ole".

   Lainaa

  48. Velaton mango 5.12.2023 23:01
   Tulos: -21 (25 ääntä)
   Ansioton marsu: Ei, koska se on edelleen vain yksittäistapaus. Onko sinun mielestäsi validi argumentti, että minä en vuosiin saanut lotossa parempaa tulosta, kuin neljä oikein, mutta heti kun hankin koiran, niin seuraavana lauantaina kolahti hulppeat viisi osumaa. Koiran hankinta siis todistettavasti lisää lotto-onnea! En tiedä päteekö sama muihin lemmikeihin. Lisätutkimuksia tarvitaan.
   Tuo esimerkkisi on typerä ja turha olkiukko. Lukekaa nyt ne bilsanne, munasolu elää nippanappa 24 tuntia.

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Pyylevä siili: Miksi ihmiset unohtaa aina kondomin olemassaolon? On ihan "luonnollinen" (mitä se kellekin tarkoittakaan) ja varmasti toimiva.
   Ei ole luonnollinen sekään. Villasukkaa ja tervaa. Ainoa luonnollinen keino.

   Lainaa

  50. Läski kookos 6.12.2023 0:30
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Pyylevä siili: Miksi ihmiset unohtaa aina kondomin olemassaolon? On ihan "luonnollinen" (mitä se kellekin tarkoittakaan) ja varmasti toimiva.
   Niin no...
   MerryXmas: Ei ole luonnollinen sekään. Villasukkaa ja tervaa. Ainoa luonnollinen keino.
   Tai suoli. Siitäkin on kortsuja joskus tehty. Pitää ottaa vaan se lammas ensin pois siitä ympäriltä.

   Lainaa

  51. Hoitamaton pomelo 6.12.2023 0:35
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kai se peruskoko kumia käy isolle osalle vehkeitä (pituushan venyy eikä sinne kasseja ole tarkoitus laittaa), mutta keskimääräistä selvästi paksummalle on olemassa XL. Se dimensio voi olla se mikä ahdistaa. Merkeilläkin voi olla väliä. Jos tuntuu että on XL niin hommaa itse sitten sopivat. Kai sitä voi kotona sovittaa niin tietää jos perus on liian tiukka?

   Lainaa

  52. Tiheä guava 6.12.2023 7:59
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Säälittävä apina: Naisillekin on kai omansa, jollen täysin väärin muista, niissä kokoero ei ehkä ole yhtä suuri kuin miesten versiossa
   Ne on muuten ihan hervottomia muovipusseja, jotka heiluu ja rapisee seksin aikana :) Mutta ovatpahan ainakin olemassa vaihtoehtona.

   Lainaa

  53. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Hoitamaton pomelo: Kai se peruskoko kumia käy isolle osalle vehkeitä (pituushan venyy eikä sinne kasseja ole tarkoitus laittaa), mutta keskimääräistä selvästi paksummalle on olemassa XL. Se dimensio voi olla se mikä ahdistaa. Merkeilläkin voi olla väliä. Jos tuntuu että on XL niin hommaa itse sitten sopivat. [...]
     Kyllä voi. Voi olla, että maailmassa on peniksiä joihin ei peruskoko käy (en kyllä haluaisi sellaiseen luonnossa törmätä, saisi olla jo turhan iso) -mutta ehkä jotkut ovat herkempiä. En minä tiedä, tällaisissa asioissa kovin, kovin harvalla meistä on riittävästi dataa, että sitä voisi pitää muuna kuin anekdoottina.
     Mutta ei ikinä koskaan ole ok alkaa vängätä että haluaa panna paljaalla koska kortsu ei sovi -joko sovitat, hankit, ja pidät mukana omat, pidättäydyt muista suhteista kuin tosi pitkistä ja vakavista kokonaan, tai hankit vasektomian ja pidät siitä todistuksen yhdessä taskussa ja tuoreen seksitautitestien todistuksen toisessa. Ja hyväksyt, että jotkut ovat sen verran varovaisia että sittenkin haluavat kortsun tai ei mitään, etkä ala itkeä ja vinkua että ei mitään tautia ole, anna nyt, nyyh, voi minun herkkää lumihiutalepenistäni sen täytyy saada pesää. Se on naurettavaa väninää. 

   Lainaa

  54. Hoitamaton raataja 6.12.2023 12:38
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Voi hyvää päivää, eikö jo nykypäivänä aikuiset ihmiset tiedä, että touhutipoistakin voi tulla raskaaksi...

   Lainaa

  55. Kirpeä ahven 6.12.2023 15:02
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Raihnas kissa: Ei kondomit ole härskejä. Ihan hyvin käy lahjan osaksi. Parempi että niitä on, vaikkei käyttöä olisi, kuin että niitä ei ole (tai teini-iässä ei kehtaa ostaa) ja pannaan paljaalla.
   Tosin 15-v tytön lahjan osana voi aiheuttaa närkästystä, hämmennystä tms perhepiirissä... Puhumattakaan jos äitillä ei huumori riitäja ottaa kettuiluna. En oikein ymmärtänyt mikä tuossa kysymyksessä niin erikoista oli että tänne on laitettu? Mielestäni erinomaisen hyvä kysymys ja tavallaan kiinnostaisi kuulla millaisia vastauksia on kysymykseen saanut.

   Lainaa

  56. Kirpeä ahven 6.12.2023 15:04
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   clover: On muuten ihan uskomatonta, että oon kuullut vaikka kuinka paljon muistuttelua, että kondomien hankinta on sit molempien vastuulla, mutta jos minun perus-Magicit ei kelpaakaan niin alkaa ulina, että pitäisi sit ilman kun toi puristaa. Jos on erityisiä tarpeita sen kumin koon ja muotoilun suhteen, ostaa niitä sitten. En minä rupea kantamaan mukana mitään helvetillistä kortsuvalikoimaa. :D
   Älä osta Magiceja... Kokemuksesta väitän että mikä tahansa merkki mitä löytyy marketista tai kiskalta on parempi.

   Lainaa

  57. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Sille kummilapselleen voi ja saa ostaa kumeja. Mullekin faija aina muistutti niiden tärkeydestä mutta ei kuitenkaan hommannut niitä mulle. Ja kynnys ostaa niitä oli korkea koska se oli muka noloa, ja kerran jopa jätti kiskalla myymättä kun muka oli ikäraja 16v. Kaverin mutsi onneksi osti sille "tukkupakkauksen" ja se sitten niitä meille jakoi. Kuitenkin 13 vuotiaana aloittelin tyttöjen kanssa touhuamaan jotain seksintapaista. Vaikken vielä oikein tiennyt kuinka hommat pitäisi hoitaa niin kyllä silloinenkin räpellys olisi raskauteen saattanut päätyä. Mieluummin se turhaan siellä lompakossa on kuin että sitä ei sitten tarpeen tullen olekaan ja hups sitten ollaan teinivanhempia tai joutuu tekemään abortin. Skidit nubee vaikka kuinka iskä ja äiskä kieltää, se on varmaa. Ehkä tietty niitä kortsuja vois antaa joskus kun muuten näkee eikä silleen et avaat lahjan muiden sukulaisten läsnäollessa ja tadaa sieltä paljastuu sultan ribbed for her pleasure tms.

   Lainaa

  58. Pilkuntarkka näyttelijä 6.12.2023 18:20
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kirpeä ahven: Älä osta Magiceja... Kokemuksesta väitän että mikä tahansa merkki mitä löytyy marketista tai kiskalta on parempi.
   Magic on kuuluisa taiastaan, nimittäin räpsähtää paskaksi helposti kesken touhun. Never again. Onneksi ei sattunut vahinkoa.

   Lainaa

  59. Pyörivä avokado 6.12.2023 18:23
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Reseptivapaa satuhahmo: Tai sitten se täyttäisi vasta 10v.
   Mutta ei olisi se sama lapsi vaan ihan eri yksilö. Ehkä kummitätikään ei olisi juuri tuon lapsen kummi.

   Lainaa

  60. Tekevä aprikoosi 6.12.2023 18:28
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kivi:   Kyllä voi. Voi olla, että maailmassa on peniksiä joihin ei peruskoko käy (en kyllä haluaisi sellaiseen luonnossa törmätä, saisi olla jo turhan iso) -mutta ehkä jotkut ovat herkempiä. En minä tiedä, tällaisissa asioissa kovin, kovin harvalla meistä on riittävästi dataa, että sitä voisi pitää muuna kuin [...]
   Niin tosiaan herkkyyksiä on erilaisia. Jos tuntuu ahdistavan kun laittaa päälle niin saattaa seisokki kärsiä siinä räpeltäessä. Eri merkki tai koko voi mennä paremmin. Ei se koskaan kovin rutiinilla mennyt mutta onneksi on jo yli 25 vuotta edellisestä kerrasta kumin kanssa. Myös sille materiaalille voi jotkut olla allergisia. Muistaakseni niitä oli myös eri materiaalista mutta olivat kalliimpia, niistä puuttui se jokin allergisoiva aine. Lähinnä tarkoitus sanoa että kumeja on erilaisia ettei ne kaikki ole samanlaisia. Ja jos kovasti tekee mieli, kumi ei kelpaa ja sisään ei laiteta, niin sitten saatavilla on maksimissaan käsitöitä 🤛🏻

   Lainaa

  61. Taidoton kesyhanhi 7.12.2023 1:37
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kondomin todellinen ehkäisyteho on jotain 85%. Keskeytetyllä tais olla 80-70%.. hormonaalisilla 90%-92%. Tämä viimeisin luku kannattaa muistaa sellaisten jotka ei halua lasta. Hormonaalisen lisäksi jos käyttää kortsua niin päästään 99%.Ja muutenkin myös miehellä on täysin sama velvollisuus tehdä osansa ehkäisyssä. Kortsujen säilytys ei voi olla mitä sattuu ja päiväyskin niissä on.
   Niin siis ehkäisyteho "tyypillisessä käytössä", joka tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ei pidetä sitä kumia päällä koko yhdynnän ajan. Ja ehkä näihin sisältyy nekin, jotka "käyttää kondomia ehkäisynä" paitsi niinä kertoina kun ei huvitakaan käyttää. Samoin noihin hormonaalisiin "tyypillisessä käytössä" sisältyy ne ihmiset, jotka välillä unohtaa ottaa sen pillerin. Oikein käytettynä kondomin ehkäisyteho on 98% (ehkäisynetti.fi), ja hormonaalisten varmaan aika lähellä sataa, mutta en nyt viitsi tarkistaa. Eli se mikä kannattaa muistaa, jos ei halua lasta, on että ehkäisyä pitää käyttää oikein, jos haluaa että se toimii!

   Lainaa

  62. Velaton mango 7.12.2023 7:47
   Tulos: -12 (12 ääntä)
   Hoitamaton raataja: Voi hyvää päivää, eikö jo nykypäivänä aikuiset ihmiset tiedä, että touhutipoistakin voi tulla raskaaksi...
   Todennäköisesti lottovoitto on varmempi.

   Lainaa

  63. Arvaamaton arkkitehti 7.12.2023 7:52
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kondomin todellinen ehkäisyteho on jotain 85%. Keskeytetyllä tais olla 80-70%.. hormonaalisilla 90%-92%. Tämä viimeisin luku kannattaa muistaa sellaisten jotka ei halua lasta. Hormonaalisen lisäksi jos käyttää kortsua niin päästään 99%.Ja muutenkin myös miehellä on täysin sama velvollisuus tehdä osansa ehkäisyssä. Kortsujen säilytys ei voi olla mitä sattuu ja päiväyskin niissä on.
   Oikein käytettynä hormonaalisen ehkäisyn teho on lähes 100 prosenttia. https://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/hormonaaliset-ehkaisymenetelmat/

   Lainaa

  64. Letittämätön kyyhky 9.12.2023 23:23
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Varastoitu nektariini: Nämä "parisuhteet, johon vauva saa tulla" on kyllä kaikkein vastuuttomia. Ei oteta vastuuta ehkäisystä, muttei oikeasti yritetä lastakaan, kunhan ajaudutaan hormonien mukana ja sitten ihmetellään että hupsista heijaa, paksuna oon, ja abortti-ikkunakin sulkeutui, kun en viittiny testiäkään tehdä. Valtavan typerä tapa [...]
   Miksi ihmeessä se on sen vastuuttomampaa kuin ihan tarkoituksella tekemällä tehty? Yleensä jos se ehkäisy on retuperällä, koska lapsi ei olisi mikään katastrofi vaan ihan tervetullut jos on tullakseen, niin puitteet ovat lapseen kuitenkin kunnossa. Itse ensimmäisen lapsen kohdalla ajattelin, että nautin nyt vapaudesta vielä, mutta jos tulee lapsi, niin ei sekään haittaa. No eihän ne varmat päivät sitten varmat olleetkaan, mutta olin jo lähes 30v, kouluttautunut, vakkaritöissä ja pitkässä parisuhteessa, jossa molemmat halusivat lähiaikoina lapsia. Joten en harkinnutkaan aborttia. Sama kävi toisen kanssa,  toinen lapsi toive, mutta kiirettä ei ollut, joten "tulee jos on tullakseen", ja tulihan se. Molemmat toivottuja ja haluttuja, vaikkei tarkoituksella tehty. Ps. Nykyään ehkäisy kunnossa.

   Lainaa

  65. Käärinliinaton kuguaari 14.12.2023 17:59
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pidättäytyminen tai sooloseksi ovat 100% varmoja, luonnollisia ehkäisykeinoja. Vähän tylsää, mutta eipähän tule lisäännyttyä.

   Lainaa

  66. Katuva lokki 14.12.2023 21:11
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Käärinliinaton kuguaari: Pidättäytyminen tai sooloseksi ovat 100% varmoja, luonnollisia ehkäisykeinoja. Vähän tylsää, mutta eipähän tule lisäännyttyä.
   Partnerin kans voi harrastaa monenlaista seksiä ilman riskiä raskaudesta! Myös siis heterot 😁 ei tarvi pidättäytyä tai tyytyä sooloiluun!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ehkäisy, kaksoisleuka, kumitäti, kummitäti, lastenhoitaja, vanhemmat