Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 14

Sähkö kallistuu – näin taistelet vastaan.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 14

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +486 (494 ääntä)
   No sehän esksloitui vikkelään.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 23.11.2023 0:21
   Tulos: +496 (532 ääntä)
   En näin äkkiseltään keksi mitään säälittävämpää kuin se, että naljailee toisille näiden tavasta harrastaa omavaraistaloutta ja itse ostaa huoletta Venäjältä kamppeita kun on niiiin edullista. Jos on niin saatanan omavarainen, niin luulisi että pystyy elämään ilman, että tarvitsee edes potentiaalisesti tukea minkään valtion hyökkäyssotaa.

   Lainaa

  3. Avaamaton orava 23.11.2023 0:54
   Tulos: +139 (151 ääntä)
   Halloween-kimppuja ja ysikasia. Henna ja Petri - match made in Prisma & ABC.

   Lainaa

  4. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Paljonko irtoaa lisää tehoja Halloween kimpulla? Koneen puhtauteen ei kyllä varmaan ainakaan auta. Ja jos tosiaan mietityttää kännyn sähkönkulutus niin kirjastoissa ja asukastaloissa saa ihan kivasti hoidettua tärkeimmät netissä roikkumiset. Ja tulee samalla kivasti vähennettyä ruutuaikaa. Mä kyllä jatkan känny kädessä kulkemista reteesti vaikken rikas olekaan mutta kukin säästäköön mistä kokee parhaimmaksi.

   Lainaa

  5. Rikki meni, sanoi näyttelijä 23.11.2023 1:08
   Tulos: +186 (192 ääntä)
   Ihanaa väkeä tuossa omavaraisuusryhmässä.

   Lainaa

  6. Kutistunut taikuri 23.11.2023 3:46
   Tulos: -15 (125 ääntä)
   Tornipöllö: En näin äkkiseltään keksi mitään säälittävämpää kuin se, että naljailee toisille näiden tavasta harrastaa omavaraistaloutta ja itse ostaa huoletta Venäjältä kamppeita kun on niiiin edullista. Jos on niin saatanan omavarainen, niin luulisi että pystyy elämään ilman, että tarvitsee edes potentiaalisesti tukea minkään valtion hyökkäyssotaa.
   Nojaa. Vasta Suomikin tuki melkoisilla summilla lähi-idässä apartheidia harrastavan valtion toimia tilaamalla sieltä asejärjestelmiä.

   Lainaa

  7. Tulos: +140 (142 ääntä)
   Sirpasta tuli epämiellyttävä olotila.

   Lainaa

  8. Tulos: +166 (174 ääntä)
   Jos kausivaloihin menee joulukuussa 20-30 kWh, niin taitaa kämppä hehkua avaruuteen asti.

   Lainaa

  9. Altis kantojuhta 23.11.2023 9:10
   Tulos: +23 (61 ääntä)
   Jaa että vaippoja vaihtamalla tienannut ja tuonut valtiolle tuloja? Vai erikseen töiden jälkeen vaihdellut vaippoja toisille, jos ei nyt yksityisessä päiväkodissa ole ollut töissä, niin vaipanvaihto ei paljoa tuo valtiolle tuloja.

   Lainaa

  10. Itseasiassa 23.11.2023 9:15
   Tulos: +57 (63 ääntä)
   Nokian 5110 tosiaan tarvitsi ladata kerran viikossa (ja kuuluvuus parani, kun antennin paikalle vaihtoi ruuvin), mutta eipä sillä paljon muuta tehty kun lähetetty markan maksavia tekstareita ja soitettiin alle minuutti, ettei tule toisesta minuutista veloitusta. Matopelikään ei liikoja akkua kuluttanut, eipä sitä ikuisesti jaksanutkaan pelata. Netti taskussa on ihan kiva näissä nykypuhelimissa, joten kiva kun kehitys on jatkunut ilman Nokian tarttumista kosketusnäyttöön. Se kun oli nähtävästi jo tarjottu Nokialle, joka ei uskonut siihen ja Steve Jobs nappasi idean... iPhonen myötä sitten taivuttiin lataamaan puhelinta lähes päivittäin.

   Lainaa

  11. Tulos: +94 (108 ääntä)
   Ttppi: Jos kausivaloihin menee joulukuussa 20-30 kWh, niin taitaa kämppä hehkua avaruuteen asti.
   Ai mä niin toivon ettei tänne enemmän rantaudu jenkkityylinen valoilla "koristelu". Siitä on kauneus kaukana kun lähiöt ja pihat täyttyy valosaasteesta. Ei mitään valoja vastaan mutta niissäkin joskus vähemmän on enemmän. Ah, tunnen itseni taas vanhemmaksi kuin viime jouluna. Jostain kumman syystä.

   Lainaa

  12. Luodinkestävä lihapiirakka 23.11.2023 9:57
   Tulos: +4 (24 ääntä)
   En ole kyllä huomannut, että näin talviaikaan menisi enemmän sähköä, kun valot tai kausivalot päällä. Ihan sama sähkönkulutus kesä/talvi, itsellä n. 50 kWH/kk.

   Lainaa

  13. Liittoutumaton pussieläin 23.11.2023 10:34
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: En ole kyllä huomannut, että näin talviaikaan menisi enemmän sähköä, kun valot tai kausivalot päällä. Ihan sama sähkönkulutus kesä/talvi, itsellä n. 50 kWH/kk.
   Sekin riippuu niin paljon missä asuu. Meillä sähkölämmitteinen omakotitalo ja kyllä hörppää näin talvisaikaan sen 1000 kwh/kk

   Lainaa

  14. Uskoton gaselli 23.11.2023 11:05
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Meillä menee kesälläkin melkein 1000kwh/kk. Talvella voi mennä melkein 2000kwh/kk. Kyllähän se välillä ahdistaa ja pelottaa, mutta näillä mennään! Isohko sähkölämmitteinen talo ja paljon kulutusta. Ehkä sitten vanhana muutan kerrostaloon ja hihkun innosta kun sähkölaskut tippuu murto-osaan entisestä.

   Lainaa

  15. It's a deal 23.11.2023 11:25
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Höpö: Ai mä niin toivon ettei tänne enemmän rantaudu jenkkityylinen valoilla "koristelu". Siitä on kauneus kaukana kun lähiöt ja pihat täyttyy valosaasteesta. Ei mitään valoja vastaan mutta niissäkin joskus vähemmän on enemmän. Ah, tunnen itseni taas vanhemmaksi kuin viime jouluna. Jostain kumman syystä.
   Parin korttelin päässä on naapurikaksikko, jolla on varustelukilpailu. Kun ensimmäisen kerran sille tielle käännyin aikoinaan, luulin saaneeni jonkun halvauksen ja yritin olla kulkematta valoa kohti. Huonolla kännykkäkameralla otettu kuva näytti salamoilta revontulien keskellä.

   Lainaa

  16. Lukkiutunut makkara 23.11.2023 11:27
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Ttppi: Jos kausivaloihin menee joulukuussa 20-30 kWh, niin taitaa kämppä hehkua avaruuteen asti.
   Jos vaikka 50w/tunti kuluttaa kausivalo niin 24x0,05x31=37.2kWh/kk, ei tolla nyt kuuhun valaista vielä.

   Lainaa

  17. Tulos: +36 (40 ääntä)
   It's a deal: Parin korttelin päässä on naapurikaksikko, jolla on varustelukilpailu. Kun ensimmäisen kerran sille tielle käännyin aikoinaan, luulin saaneeni jonkun halvauksen ja yritin olla kulkematta valoa kohti. Huonolla kännykkäkameralla otettu kuva näytti salamoilta revontulien keskellä.
   Siinä on kyllä jo melkoiset koristelut jos ohikulkija luulee saaneensa sairaskohtauksen 😂

   Lainaa

  18. Ihan oikea nuija 23.11.2023 11:56
   Tulos: +2 (46 ääntä)
   Kutistunut taikuri: Nojaa. Vasta Suomikin tuki melkoisilla summilla lähi-idässä apartheidia harrastavan valtion toimia tilaamalla sieltä asejärjestelmiä.
   Suomi tuki omaa puolustustaan. 
   Lähi-idän kysymys kokonaisuutena on sitten asia erikseen, ja siinä ei ole täysin syytöntä osapuolta. 

   Lainaa

  19. Tulos: +76 (76 ääntä)
   Luulis että omavaraisuusryhmässä kaikilla olisi vähintään aurinkokennot katolla.

   Lainaa

  20. Saatanan vajaaälyinen lehmä 23.11.2023 12:21
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   "Sähkö repeää liitoksistaan" selvä

   Lainaa

  21. Pilaantunut hirmulisko 23.11.2023 13:22
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Uskoton gaselli: Meillä menee kesälläkin melkein 1000kwh/kk. Talvella voi mennä melkein 2000kwh/kk. Kyllähän se välillä ahdistaa ja pelottaa, mutta näillä mennään! Isohko sähkölämmitteinen talo ja paljon kulutusta. Ehkä sitten vanhana muutan kerrostaloon ja hihkun innosta kun sähkölaskut tippuu murto-osaan entisestä.
   Sitten kerrostalossa asuessa voi päivitellä sitä kun sähkön siirtolaskut on aina reilusti isompia kuin kulutuslaskut. Kiva tietty sähköyhtiölle että kiirettä pitää siirrellessä 😄

   Lainaa

  22. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Luulin ensin, että vika moka oli siinä, että Emilialla on "vain" jääkaappi, kahvinkeitin ja Leivänpaahdin, mutta kommenteissa haluaa silti telkkarin (ja ties mitä muuta...) Mutta se luulo ei ollut tiedon väärti.

   Lainaa

  23. Monenlaanen konna 23.11.2023 14:22
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Pilaantunut hirmulisko: Sitten kerrostalossa asuessa voi päivitellä sitä kun sähkön siirtolaskut on aina reilusti isompia kuin kulutuslaskut. Kiva tietty sähköyhtiölle että kiirettä pitää siirrellessä 😄
   Nuo siirtohinnat on kyllä asia jota en ymmärrä. Muutama vuosi sitten jos oli paikallinen sähköyhtiö niin ei ollut siirtohintoja ollenkaan, mutta nykyään vaikka käyttää sitä 100% paikallisesti tuotettua sähköä niin silti joutuu maksamaan 30-40€ kuukaudessa sähkönsiirrosta kun sähköstä itsestään joku 15-25€ riippuen vuodenajasta.

   Lainaa

  24. Harkitsematon karjalanpiirakka 23.11.2023 14:26
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Sirpan voisi laittaa Raja-joosepin kautta kävelemään itään päin kun Venäjä on kovastikin hänelle mieleen.

   Lainaa

  25. Esteetön maito 23.11.2023 15:23
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Lukkiutunut makkara: Jos vaikka 50w/tunti kuluttaa kausivalo niin 24x0,05x31=37.2kWh/kk, ei tolla nyt kuuhun valaista vielä.
   Jos on oikein vanhat valot niin ei varmaan. Mutta kun uusi 1000 ledin sarjakin menee 6 wattiin niin kyllä aika majakan saa aikaiseksi 50w:lla.

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Altis kantojuhta: Jaa että vaippoja vaihtamalla tienannut ja tuonut valtiolle tuloja? Vai erikseen töiden jälkeen vaihdellut vaippoja toisille, jos ei nyt yksityisessä päiväkodissa ole ollut töissä, niin vaipanvaihto ei paljoa tuo valtiolle tuloja.
   Riippuu lapsien vanhempien veroprosentista paljonko, mutta kyllähän se ihan hyvin valtion verokassaa kerryttää, ettei kaikki vanhemmat hoida lapsiaan kotona vaan jotkut tekevät töitäkin.

   Lainaa

  27. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Ja korostan, muunlaisiakin töitä, sillä lasten hoitaminen kotona on omanlaisensa työ sekin.

   Lainaa

  28. Katala soturi 23.11.2023 21:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Ärsyttää tommoset sirpat.

   Lainaa

  29. Nuutunut kivi 23.11.2023 21:53
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Laura: Luulis että omavaraisuusryhmässä kaikilla olisi vähintään aurinkokennot katolla.
   Aurinkokennoilla ei paljon valaista tai mitään muutakaan talvikuukausina.

   Lainaa

  30. Rehevä simpanssi 24.11.2023 9:17
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Uskoton gaselli: Meillä menee kesälläkin melkein 1000kwh/kk. Talvella voi mennä melkein 2000kwh/kk. Kyllähän se välillä ahdistaa ja pelottaa, mutta näillä mennään! Isohko sähkölämmitteinen talo ja paljon kulutusta. Ehkä sitten vanhana muutan kerrostaloon ja hihkun innosta kun sähkölaskut tippuu murto-osaan entisestä.
   Minä olen itseäni fiksuudesta kiitellyt, myin sähkölämmitteisen isohkon taloni, jota lasten lähdettyä jäin yksin asumaan. Nyt asun nautiskellen kaukolämpöisessä rivarikolmiossa, 80 m2, sähkön kulutuslasku suurimmillaan 20 €/2kk, vastiketta maksan 275 €/kk. Eläkeläisenä tämä on mukavaa ja helppoa.

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Monenlaanen konna: Nuo siirtohinnat on kyllä asia jota en ymmärrä. Muutama vuosi sitten jos oli paikallinen sähköyhtiö niin ei ollut siirtohintoja ollenkaan, mutta nykyään vaikka käyttää sitä 100% paikallisesti tuotettua sähköä niin silti joutuu maksamaan 30-40€ kuukaudessa sähkönsiirrosta kun sähköstä itsestään joku 15-25€ riippuen vuodenajasta.
   Pohjois-Karjalan Sähkön sähkönsiirtolasku kolminkertaisti sähkölaskun, kun sähkö oli edullisempaa. Nykyään 'vain' tuplaa summan. Miten voikin edes olla laillista, sitä en tiedä.  :)

   Lainaa

  32. Haudanvakava persoona 24.11.2023 14:30
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Laura: Luulis että omavaraisuusryhmässä kaikilla olisi vähintään aurinkokennot katolla.
   Lisäksi oma tuulimylly, maalämpöpumppu, iso akusto ja mahdollisuuksien mukaan lähiojassa oma vesimylly. Lämpökattilaan pitäisi kelvata halot, hake ja lämmitysöljy, mitä kaikkea isot varastot ja hakkuukelpoinen metsä ympärillä.

   Lainaa

  33. Tervetullut undulaatti 25.11.2023 9:50
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Rehevä simpanssi: Minä olen itseäni fiksuudesta kiitellyt, myin sähkölämmitteisen isohkon taloni, jota lasten lähdettyä jäin yksin asumaan. Nyt asun nautiskellen kaukolämpöisessä rivarikolmiossa, 80 m2, sähkön kulutuslasku suurimmillaan 20 €/2kk, vastiketta maksan 275 €/kk. Eläkeläisenä tämä on mukavaa ja helppoa.
   Eikö sähkölämmitteisessä talossa ollut eläkeläisenä yhtä mukavaa ja helppoa?

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Lukkiutunut makkara: Jos vaikka 50w/tunti kuluttaa kausivalo niin 24x0,05x31=37.2kWh/kk, ei tolla nyt kuuhun valaista vielä.
   Tarkoitat varmaan 50W. Tehon yksikkö on watti, jonka merkki on iso W ja joka on sama kuin wattisekunti (eli joule) sekunnissa, wattiminuutti minuutissa, wattitunti tunnissa tai wattiviikko viikossa.
   Ellen laskenut jotakin pahasti pieleen, 50-wattinen sarja suuntaamattomia ledivaloja olisi tarpeeksi kirkas näkyäkseen selvästi paljain silmin 100 kilometrin korkeudessa lentävästä avaruusaluksesta hyvissä olosuhteissa. Alusta kohti suunnatut spottivalot näyttäisivät varsin kirkkaalta tähdeltä. Kuuhun on puolestaan monituhatkertainen matka, lähes 400 000 kilometriä, joten sieltä ei moista valosarjaa näkisi ilman julmetun isoa kaukoputkea. Olet siis oikeassa, mutta niin oli myös kommentoija, jota vastaan väitit.

   Lainaa

  35. Niin kutsuttu ilonpilaaja 25.11.2023 20:34
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Monenlaanen konna: Nuo siirtohinnat on kyllä asia jota en ymmärrä. Muutama vuosi sitten jos oli paikallinen sähköyhtiö niin ei ollut siirtohintoja ollenkaan, mutta nykyään vaikka käyttää sitä 100% paikallisesti tuotettua sähköä niin silti joutuu maksamaan 30-40€ kuukaudessa sähkönsiirrosta kun sähköstä itsestään joku 15-25€ riippuen vuodenajasta.
   Nää on hyvin yhtiökohtaisia. Australialaisille riistofirmoille saa pulittaa pitkän pennin, osa kuntien omista perii tyyliin 13€/kk.

   Lainaa

  36. Letittämätön banaani 26.11.2023 23:14
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Tervetullut undulaatti: Eikö sähkölämmitteisessä talossa ollut eläkeläisenä yhtä mukavaa ja helppoa?
   Siellä omakotitalossa tulee huomattavasti suurempia sähkölaskuja! Puhutaan satasista ei kympeistä.

   Lainaa

  37. Rauhaton huonekalu 28.11.2023 13:31
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Oon jo pitkään ollu sitä mieltä, että nuoret yleisesti ottaen osaa käyttäytyä netissä ja muutenkin (tähän siis lasketaan alle 30-vuotiaat eli myös nuoret aikuiset) kun taas tollaset arviolta 55+ ei niinkään. Hassua sitten projisoida omaa käytöstään nuoriin ja ihmetellä kun saa vastaukseksi mulkoilua ja silmien pyörittelyä. Ja kun lohkastaan netissä näitä patukka-vitsejä, kuvitellaan että ollaanpa sitä nyt niin hauskoja ja nokkelia. Mietin tässä vaan että mistä tollanen käytös johtuu, kun ensin peräänkuulutetaan itse hyviä käytöstapoja ja jaellaan vähän turhankin avokätisesti kasvatusvinkkejä, että ne kullanmurut osaa olla siivosti ihmisten ilmoilla.

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kutistunut taikuri: Nojaa. Vasta Suomikin tuki melkoisilla summilla lähi-idässä apartheidia harrastavan valtion toimia tilaamalla sieltä asejärjestelmiä.
   Siis sen totuuden että Suomi ei ole omavarainen vertaaminen siihen yksityishenkilöön joka väittää olevansa omavarainen ja silti ostaa tarpeensa hyökkäyssotaa käyvältä maalta on absurdeinta paskaa mitä ole koko päivänä lukenut ja olen lukenut näitä Feissarimokien kommenttiosiota jo useamman. Tuosta olet ansainnut täydet kymmenen pistettä ja sen kuuluisan papupelllemerkin.

   Lainaa

  39. Auttava piirroshahmo 11.12.2023 22:08
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Ihan oikea nuija: Suomi tuki omaa puolustustaan.  Lähi-idän kysymys kokonaisuutena on sitten asia erikseen, ja siinä ei ole täysin syytöntä osapuolta. 
   Kukaan näistä 6000-7000 murhatusta lapsesta ei myöskään ole täysin syytön?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bensa, bensan hinta, dynamo, halloween, halvin viikonpäivä, kuva, lataus, lämmitys, omavaraiset, omavaraisuus, polttopuut, puhelin, sähkö, sähkön hinta, tankata, tiistai, usb, vinkit