Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 83

Työkaveri ihmettelee, miksi tyttäreni silittää kettuja.
Luontoilta, osa 83

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tornipöllö 14.11.2023 0:12
   Tulos: +152 (164 ääntä)
   Tomin metodi sopinee myös useimpien muiden eliölajien karkotukseen.

   Lainaa

  2. Napiton maksamakkara 14.11.2023 0:25
   Tulos: +95 (101 ääntä)
   Samin kannattaa varoa, ettei katoa madonreikään. Katariina ja todella paska luontokuva!

   Lainaa

  3. Kaatuileva apina 14.11.2023 0:26
   Tulos: +122 (136 ääntä)
   Tornipöllö: Tomin metodi sopinee myös useimpien muiden eliölajien karkotukseen.
   Nygårdin Petriä soittamalla lähtee kaikki elävä. Naapuritkin.

   Lainaa

  4. Itseasiassa 14.11.2023 7:29
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Ähtärin eläinpuistossa viimeksi totesin, etten ihan kättelyetäisyydelle haluaisi karhun kanssa. Kettu taas oli paljon mukava ma oloinen, näytti tulevan hyvin poronkin kanssa toimeen, vaikka oli aita välissä.

   Lainaa

  5. Tulos: +106 (112 ääntä)
   Jotkut voi saada Tomin metodista korvamatoja.

   Lainaa

  6. Tulos: -27 (67 ääntä)
   Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.

   Lainaa

  7. Tulos: +134 (138 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
   Liittyy ehkä siihen, että on maahanmuuttaja. Muuttanut jostain, missä ei ole karhuja, ja tietää että Suomessa on. Itsekin varmaan pelkäisin maailman myrkyllisintä käärmettä, jos muuttaisin Australiaan, vaikka asuisin siellä kaupungissa.

   Lainaa

  8. Sievistelevä vadelma 14.11.2023 10:52
   Tulos: +82 (94 ääntä)
   Minkä takia Mian tytär kutsuu kettuja luokseen? Ei millään tapaa järkevää sekään. Villieläinten ei tulisi tottua ihmisiin, sillä se pidemmän päälle altistaa ne riippuvuudelle ihmisistä ja vaarantaa niiden selviytymisen luonnossa. Lisäksi villieläinten ja ihmisten kohtaaminen lisää hyökkäyksiä, onnettomuuksia ja terveysriskejä, kuten tautien leviämistä. Villieläin on aina arvaamaton ja se "söpö" kettu saattaa jonain päivänä puraista ohikulkijaa, joka ei käyttäydykään ketun odottamalla tavalla.

   Lainaa

  9. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
     Voihan sitä olla syitä. Itse olin opiskeluaikana parasta pataa erään ulkomaalaistaustaisen tytön kanssa. Juttelimme sitä, tätä, ja kaikkea, ja hän oli täysin kauhuissaan että pidän rotista. Lemmikkirotista siis, olen omannut muutaman, fiksuja eläimiä, seurallisia ja helppoja pitää. Ihmettelin, että miten voi olla tykkäämättä. 
    Hän oli pakolainen Persiasta (itse vaati että hän on persialainen, ei iranilainen), tai paremminkin perheensä oli. Hän muisti vain, että kun perhe vangittiin toisinajattelusta ja laitettiin selliin, jonkun piti aina valvoa yöllä, koska muuten rotat tulivat ja söivät elävältä. 
     Eli joo, on mahdollista olla aika erilaisia kokemuksia eläimestä. Pidän rotista edelleen, mutta tuo oli kyllä hyvä syy pelätä niitä.  

   Lainaa

  10. Lokasuojaton albatrossi 14.11.2023 11:06
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
   Kaupunkilaisetkin saattavat käydä metsässä marjoja ja sieniä poimimassa, tai heillä voi olla kesämökki metsässä.

   Lainaa

  11. Mallikas kilpikonna 14.11.2023 11:27
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Sami voi olla huoleti. Kantaa oksan sisään ja antaa sen kuivua. Madot kuivuu samalla. Jotkut hyönteiset toki viihtyvät puun ja kuoren välissä, jolloin kuoren poistaminen häätää myös asukkaat. Mikäli Sami asuu korsussa tai maakellarissa, joissa kosteus suosii lahottaja eliöitä, kannattaa oksa vaikka dipata kiehuvaan veteen.

   Lainaa

  12. It's a deal 14.11.2023 11:28
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   "Miksi tyttäreni silittää kettuja?" oli niin filosofinen ja runollinen kysymys, että aivoni vastasivat siihen välittömästi Hectorin äänellä: "Lapsi on kai päästänsä sekaisin."

   Lainaa

  13. Kouluttamaton muurahainen 14.11.2023 11:51
   Tulos: +46 (52 ääntä)
   Lokasuojaton albatrossi: Kaupunkilaisetkin saattavat käydä metsässä marjoja ja sieniä poimimassa, tai heillä voi olla kesämökki metsässä.
   Lisäksi kaupunkilainen saattaa käydä patikoimassa luontoreitillä tai ainakin haluaisi  käydä, mutta ei uskalla, kun pelkää karhuja tai kettuja.

   Lainaa

  14. Ihailtava valas 14.11.2023 15:14
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Kaatuileva apina: Nygårdin Petriä soittamalla lähtee kaikki elävä. Naapuritkin.
   Satuitko olemaan heinäkuussa mökillä Keski-Suomessa?
   T. Ne jotka lähti

   Lainaa

  15. Työntyvä undulaatti 15.11.2023 5:18
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
   Kun olin yläasteella, oli silloisen kotikaupungin taajama-alueella – joskin täysin toisella puolen kaupunkia – nähty varhain aamulla karhu. Koulu tiedotti tästä kotiin ja ilmoitti, että ei ole pakko tulla kouluun jos pelottaa, ennen kun eläin on saatu kiinni. Ei pelottanut, mutta tartuin toki tilaisuuteen. 
   Mutta että voi niitä karhuja kaupunkeihinkin eksyä. Ja kaupunkilaisia metsään. 

   Lainaa

  16. Kouluttamaton muurahainen 15.11.2023 7:21
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Työntyvä undulaatti: Kun olin yläasteella, oli silloisen kotikaupungin taajama-alueella – joskin täysin toisella puolen kaupunkia – nähty varhain aamulla karhu. Koulu tiedotti tästä kotiin ja ilmoitti, että ei ole pakko tulla kouluun jos pelottaa, ennen kun eläin on saatu kiinni. Ei pelottanut, mutta tartuin toki tilaisuuteen.  Mutta että voi niitä karhuja kaupunkeihinkin eksyä. Ja kaupunkilaisia metsään. 
   Me asumme maalla, ja kun koulun pihalla oli aamulla suden jäljet, tuli kotiin viesti, että koulun pihalla on pyörinyt susi, olkaa varovaisia kun tulette kouluun. Minä en pelkää villieläimiä, mutta ihmettelen, miten ne on vaarallisia vasta taajamassa, taajaman ulkopuolella se sama eläin on ihan turvallinen eikä sitä saa pelätä.

   Lainaa

  17. Lajittelematon kivi 15.11.2023 10:16
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Me asumme maalla, ja kun koulun pihalla oli aamulla suden jäljet, tuli kotiin viesti, että koulun pihalla on pyörinyt susi, olkaa varovaisia kun tulette kouluun. Minä en pelkää villieläimiä, mutta ihmettelen, miten ne on vaarallisia vasta taajamassa, taajaman ulkopuolella se sama eläin on ihan turvallinen eikä sitä saa pelätä.
   Taajamassa asuu enemmän ihmisiä ja koulussa vieläpä lapsia (=vähemmän uhkaavia sudelle?), niin isompi riski, että joku lähtee hampaissa mukaan? Vaikka oliskin oikeasti olematon riski. Ehkä isoin riski olis jopa riehuvat vanhemmat, jos mitään ei ole tehty, vaikka suden jäljet koulun pihassa, mutta riski se on sekin 😅

   Lainaa

  18. Lääkitetty jyrsijä 15.11.2023 12:34
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Ihailtava valas: Satuitko olemaan heinäkuussa mökillä Keski-Suomessa? T. Ne jotka lähti
   Vielä parempi jos tilais Petrin yksityiskeikalle mökille (tai kotiin) 😆

   Lainaa

  19. Antelias orja 15.11.2023 12:40
   Tulos: +26 (32 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Me asumme maalla, ja kun koulun pihalla oli aamulla suden jäljet, tuli kotiin viesti, että koulun pihalla on pyörinyt susi, olkaa varovaisia kun tulette kouluun. Minä en pelkää villieläimiä, mutta ihmettelen, miten ne on vaarallisia vasta taajamassa, taajaman ulkopuolella se sama eläin on ihan turvallinen eikä sitä saa pelätä.
   Itse en pelkää mitään villieläimiä (kunnioitan kylläkin), mutta maalla lauhkeasti pellon laitaa jolkottava susi saattaa kyllä kaupunkiin eksyessään käyttäytyä toisin. Ympäristö on vieras ja monin verroin stressaavampi, ja eläin saattaa olla hyvinkin peloissaan yrittäessään löytää takaisin metsiin. Ja peloissaan oleva olento, oli se sitten susi, karhu, koira, lemmikkikani tai ihminen, saattaa käyttäytyä arvaamattomasti ja tehdä pahaa jälkeä. 
   Oisin ihan fiiliksissä jos näkisin joskus suurpedon luonnossa. Kunhan olisin turvallisen välimatkan päässä tai vaikkapa ikkunan takana. Kun asuimme maalla, ärsytti ihan tosissaan, miten itse omasta halustaan jeeraan muuttavat ihmiset ruikuttavat eläimistä, jotka elää omassa luontaisessa ympäristössään. Vaikka joskus eksyisi pihaan ja tielle, ne ovat kuitenkin kynnensirkaman kokoisia alueita suhteessa eläimen reviiriin. Toki eri juttu jos eläin alkaa "pesiytyä" pihapiiriin, käy esim. toistuvasti kaivamassa roskiksia. Silloin on syytä jollain tavoin karkottaa se. Sen sijaan esimerkiksi tuotantoeläinten turvallisuus on omistajan vastuulla. Peto ei luonnolleen mitään voi, ja mahdollisuuksia eläinten suojelemiseen on monenlaisia, laumanvartijoista riittävän pitäviin aitauksiin. Ylipäänsä aika absurdia, jos me lihaa (tutkimusten mukaan aivan liikaa) syövät ihmiset, joilla olisi mahdollisuus valita ruoakseen muutakin proteiinia, nostamme metelin kun eläin syö ne meidän ruuaksi kasvatettavat eläimet ennen kuin ne ehditään kuskata teuraaksi.
   No ni, lähtipä taas rönsyämään.

   Lainaa

  20. Uhattu siili 15.11.2023 12:42
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Me asumme maalla, ja kun koulun pihalla oli aamulla suden jäljet, tuli kotiin viesti, että koulun pihalla on pyörinyt susi, olkaa varovaisia kun tulette kouluun. Minä en pelkää villieläimiä, mutta ihmettelen, miten ne on vaarallisia vasta taajamassa, taajaman ulkopuolella se sama eläin on ihan turvallinen eikä sitä saa pelätä.
   Taajamaan eksyneet suurpedot tai kaupungin keskustaan eksyneet hirvet ovat nimenomaan eksyneet, eli hädissään ja etsimässä poispääsyä. Hätääntynyt eläin on vaarallinen ja voi käyttäytyä arvaamattomasti, esim. juosta autoa tai ihmistä päin. Samoin nurkkaan ajettuna eläimet voivat puolustautua aivan eri tavalla kuin metsässä jossa pääsevät väistämään ennen kuin ihmisellä on edes havaintoa eläimestä.

   Lainaa

  21. Uhattu siili 15.11.2023 12:46
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Mummini oli muuten aivan kauhuissaan, kun kuuli että meillä on mökillä kettu. Oli sitä mieltä ettei siellä ole ollenkaan turvallista olla. Sekoitti ehkä ketun suhteen, mutta toisaalta piti myös kärppää ja lumikkoa ihmiselle vaarallisena petona. Valotolppaa hakkaavat tikka ennusti taloon kuolemaa (melkein 30 vuotta), käärmeet hyökkäilee puista ihmisten kimppuun, lepakot tappaa puremalla ja mitähän vielä. Eipä tule mieleen montaa eläintä jota hän ei olisi pelännyt.

   Lainaa

  22. Pelkäämätön pupu 15.11.2023 18:28
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
   Niinkuin itse totesitkin, pelot on irrationaalisia. Ihmiset varmasti useimmiten pelkää juuri sellaisia asioita, joista ei tule missään vaiheessa heidän elämäänsä olemaan mitään konkreettista vaaraa. Itse saan kauhean pelkoreaktion jo siitä kun näen kuvan (vaikka vain piirretyn) pelkoni kohteesta. Hah haa, nimimerkkini onkin juuri passeli tähän tilanteeseen.

   Lainaa

  23. Varustettu vihannes 15.11.2023 22:39
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kaatuileva apina: Nygårdin Petriä soittamalla lähtee kaikki elävä. Naapuritkin.
   Ja elottomatkin asiat alkaa hajoamaan.

   Lainaa

  24. Poistuva maksamakkara 16.11.2023 20:25
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Uhattu siili: Taajamaan eksyneet suurpedot tai kaupungin keskustaan eksyneet hirvet ovat nimenomaan eksyneet, eli hädissään ja etsimässä poispääsyä. Hätääntynyt eläin on vaarallinen ja voi käyttäytyä arvaamattomasti, esim. juosta autoa tai ihmistä päin. Samoin nurkkaan ajettuna eläimet voivat puolustautua aivan eri tavalla kuin [...]
   Tämä. Villieläin, joka ei väistä ihmisiä, voi myös olla sairas, ja käyttäytyä sen vuoksi arvaamattomasti.

   Lainaa

  25. Rapsakka sitruuna 16.11.2023 20:31
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Mimmi: Miksi joku kaupungissa asuva ihminen pelkää ihan hirveästi karhuja? Joo, pelot on irrationaalisia jne. Mutta eläin mitä ei todnäk oo koskaan nähnyt saati joutunut olemaan huolissaan oman turvallisuuden puolesta karhun takia.
   Eivätkös ne ole juurikin ne perämetsissä asuvat, jotka huutavat lapsilleen taksikyytiä kouluun, koska metsässä on nähty susi.
   Ja vaikka ei oltaisi edes nähty sutta, niin taksikyytiä ja muutaman oppilaan kyläkoulua huudetaan silti. Koska me halutaan asua metsässä ja meillä on oikeus. 

   Lainaa

  26. Kupruileva hyönteinen 18.11.2023 0:20
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Lääkitetty jyrsijä: Vielä parempi jos tilais Petrin yksityiskeikalle mökille (tai kotiin) 😆
   Niin, jos olisi pakko valita joku mökkibileiden esiintyjäksi niin kenet valitsit? Petri Nygårdin, Mamban vai Lauri Tähkän?

   Lainaa

  27. Väsymätön karhu 18.11.2023 12:47
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kupruileva hyönteinen: Niin, jos olisi pakko valita joku mökkibileiden esiintyjäksi niin kenet valitsit? Petri Nygårdin, Mamban vai Lauri Tähkän?
   Jos pitäisi ryypätä niin Petri ja kännissä se räppikään ei ole niin paskaa. Lauri ei juo ja muutenkin epäilyttävä tyyppi, musakin oli parempaa Elonkerjuu aikaan. Teron mielipiteitä ei taas jaksa kuunnella, eikä musaa: Mamballa on ehkä yksi hyvä biisi Valokuvia ja muut ei, etenkään ne hitit.

   Lainaa

  28. Häiritsevä kilpikonna 18.11.2023 19:51
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Antelias orja: Itse en pelkää mitään villieläimiä (kunnioitan kylläkin), mutta maalla lauhkeasti pellon laitaa jolkottava susi saattaa kyllä kaupunkiin eksyessään käyttäytyä toisin. Ympäristö on vieras ja monin verroin stressaavampi, ja eläin saattaa olla hyvinkin peloissaan yrittäessään löytää takaisin metsiin. Ja peloissaan oleva [...]
   Harmi kun voi antaa vain yhden yläpeukun👍👍👍

   Lainaa

  29. Idioottivarma mandariini 22.11.2023 14:20
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Suomiräp on syöpää. Kertoo ihmisestä kaiken oleellisen jos moista aivotonta mölinää musiikkina pitää.

   Lainaa

  30. Höskä dinosaurus 27.11.2023 20:27
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Idioottivarma mandariini: Suomiräp on syöpää. Kertoo ihmisestä kaiken oleellisen jos moista aivotonta mölinää musiikkina pitää.
   Kommenttisi kertoo sinusta enemmän kuin tulet koskaan ymmärtämään.

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (1 ääni)
   Ai helevetti, aloin nähdä hylkeitä nyt pitkin kämppäänikin

   Lainaa

  32. Tyyppivika perhonen 30.3.2024 21:42
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Lääkitetty jyrsijä: Vielä parempi jos tilais Petrin yksityiskeikalle mökille (tai kotiin) 😆
   Jos tilaa yksityiskeikalle mökille, on parempi itse olla kotona.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hylje, karhu, kettu, ketut, kielimuuri, koski, kuva, madot, suomiräp