Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 66

Mervi on ihan chill.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 66

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sanallinen kala 28.11.2023 0:10
   Tulos: +172 (222 ääntä)
   Pakko sanoa, että en ole hirveästi julkisilla kulkenut, koska ne eivät täällä kulje. Ollut hirveää, kun joutunut linja-autoihin isoissa kaupungeissa, ja etukäteen pitänyt katsoa kaikki käyttätymisetiketit, ja lopulta huomataan, että auto onkin menossa päinvastaiseen suuntaan, minne oikeasti halusi.

   Lainaa

  2. Söötti sitruuna 28.11.2023 0:15
   Tulos: +296 (306 ääntä)
   Tuosta silityslautaselkänojasta ei ole kyllä mitään hyötyä pyörätuolissa istujille. T. Entinen kaksijalkainen.

   Lainaa

  3. Kerrattu appelsiini 28.11.2023 0:18
   Tulos: +64 (86 ääntä)
   Mä luulen, että Päivi vain vitsailee, niin mikä tarve mennä vittuilemaan?

   Lainaa

  4. Johdoitettu pähkinä 28.11.2023 0:20
   Tulos: +130 (184 ääntä)
   Mervi, sinä olet ainoa, joka valittaa. Susanna vain totesi, että hänkin nousee vaunujen kanssa bussiin, jos on mahdollista ja jää ovelle. Hänelle ja veikkaan että suurimmalle osalle matkustajista tämä ei ole ongelma, kunhan jokainen pääsee sinne, minne on matkalla. Sä oot ainoa, jolle se on ongelma ja luultavasti just siksi, että sä joudut maksamaan täyden hinnan matkasta.

   Lainaa

  5. Tulos: -57 (65 ääntä)
   Sanallinen kala: Pakko sanoa, että en ole hirveästi julkisilla kulkenut, koska ne eivät täällä kulje. Ollut hirveää, kun joutunut linja-autoihin isoissa kaupungeissa, ja etukäteen pitänyt katsoa kaikki käyttätymisetiketit, ja lopulta huomataan, että auto onkin menossa päinvastaiseen suuntaan, minne oikeasti halusi.
   Etiketti smchetiketti. Jengi pomppii niin dorkana ettei paremmasta väliä oli sitten bussi tai skootti kyseessä. Varmaan itsekin lärsäilen aina välillä ja siksi kiroan hetken muita kun urpoilevat mutta en jää vellomaan siihen kuinka joku kiilasi liikenne valoissa tms niin ei pumppu leikkaa kiinni ainakaan liikenteessä.  Olihan tää vuosaareen menevä metro?

   Lainaa

  6. Kyseenalainen tonttu 28.11.2023 0:23
   Tulos: -127 (153 ääntä)
   Susannan kaltaiset mammat ja papat on niitä, joita en pois alta odota. Vaan lätkä termiä lainaan ja ajan svidduun. Ei ole sillä paikalla julkisessa must pitää = voi voi jos guugugaagaan sattuu

   Lainaa

  7. Urbaani fretti 28.11.2023 0:26
   Tulos: +196 (198 ääntä)
   Anteeksi mutta mä olen tyhmä. Käytän paljon bussia mutta en mäkään ole tajunnut mikä toi on. :D Onhan pyörätuoleissa valmiiksi selkänoja?!

   Lainaa

  8. Ajattelematon konna 28.11.2023 0:31
   Tulos: +189 (191 ääntä)
   Mitenköhän NH jäsen sen junan pysäyttäisi? "Naistenhuoneen nimessä, SEIS!" Ja pitääkö mennä konnarille vai kuskille näyttämään sitä NH:n kiiltävää virkamerkkiä?

   Lainaa

  9. Laksatiivitaavi 28.11.2023 0:33
   Tulos: +102 (118 ääntä)
   Kyseenalainen tonttu: Susannan kaltaiset mammat ja papat on niitä, joita en pois alta odota. Vaan lätkä termiä lainaan ja ajan svidduun. Ei ole sillä paikalla julkisessa must pitää = voi voi jos guugugaagaan sattuu
   Tontulla tainnu pikkujoulut jo alkaa, kun en ota nyt selvää että oletko itse kuski vaiko matkustaja. Ylimääräistä nestettä vaikuttaa kuitenkin olevan juuttuneena päähän - suosittelen käymään vessassa.

   Lainaa

  10. Annasaatinen 28.11.2023 0:35
   Tulos: -156 (192 ääntä)
   Suorastaan puistuttaa tuollaset ylimieliset ihmiset. Kuvottaa suorastaan. Ensin saadaan ilmainen kyyti jonka me työssä käyvät maksamme ja sitten kehdataan valittaa. Kyllä pistää hermoon tuollaiset yhteiskunnan lois elätit!! MENISIVÄT TÖIHIN!!!

   Lainaa

  11. Kuvaileva sarvikuono 28.11.2023 0:38
   Tulos: +24 (68 ääntä)
   Chilli? Mervi ei osaa englantia ollenkaan. Se on herring eikä mikään chilli!

   Lainaa

  12. Tulos: +119 (149 ääntä)
   Annasaatinen: Suorastaan puistuttaa tuollaset ylimieliset ihmiset. Kuvottaa suorastaan. Ensin saadaan ilmainen kyyti jonka me työssä käyvät maksamme ja sitten kehdataan valittaa. Kyllä pistää hermoon tuollaiset yhteiskunnan lois elätit!! MENISIVÄT TÖIHIN!!!
   En kyllä löytänyt noista julkaisuista yhtäkään yhteiskunnan loiselättiä, mutta jos tuota rattaiden kanssa kulkevaa tarkoitat, haluaisin huomauttaa, että hyvin suuri osa vanhemmista todellakin käy töissä. On se kamalaa kun sitten joku on vaikka viemässä lastaan tarhaan ennen niitä töitä niin pääsee bussilla ilmaiseksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +113 (117 ääntä)
   Siis mä luulisin että toi "silityslauta" on rollaattorilla kulkevia varten. Ne voi istuu siinä rollaattorin päällä ja nojata tohon, vissii toi puomi tuosta kääntyy oikeelle käsinojaksi, -tueksi tms

   Lainaa

  14. Nopeutettu sakaali 28.11.2023 2:42
   Tulos: +126 (144 ääntä)
   Täytyy myöntää, ettei kävis pienessä mielessäkään avata facea, suunnata naistenhuoneelle ja pyytää siellä porukkaa pidättelemään junaa. Siis millainen ihminen oikeesti kuvittelee tuon olevan tehokas keino?!?? Mitä jos vaikka soittais VR:n asiakaspalveluun tai jos ei soittaminen onnistu esim. prepaidin takia, niin... En tiedä. Matkalla pitää joka tapauksessa varautua kaikkeen, eikä voi lähteä niin, että on yhden ainoan junan tmv. varassa. En tiedä onko tässä sellainen tapaus, vaikuttaa siltä. Joka tapauksessa FACEBOOKIN NAISTENHUONE on täysin järjetön paikka pyytää apua tuossa tilanteessa. 🙄🙄🙄

   Lainaa

  15. Rakastettu henkilö 28.11.2023 5:38
   Tulos: +39 (57 ääntä)
   Söötti sitruuna: Tuosta silityslautaselkänojasta ei ole kyllä mitään hyötyä pyörätuolissa istujille. T. Entinen kaksijalkainen.
   Ymmärtääkseni onnettomuustilannetta varten tarkoitettu. Silloin saattaa olla hyötyä…

   Lainaa

  16. Kirjoitettu eläin 28.11.2023 6:06
   Tulos: +111 (127 ääntä)
   Nopeutettu sakaali: Täytyy myöntää, ettei kävis pienessä mielessäkään avata facea, suunnata naistenhuoneelle ja pyytää siellä porukkaa pidättelemään junaa. Siis millainen ihminen oikeesti kuvittelee tuon olevan tehokas keino?!?? Mitä jos vaikka soittais VR:n asiakaspalveluun tai jos ei soittaminen onnistu esim. prepaidin takia, niin... [...]
   Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?

   Lainaa

  17. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Kerrattu appelsiini: Mä luulen, että Päivi vain vitsailee, niin mikä tarve mennä vittuilemaan?
   Some toi mukanaan ton että ihmiset muka hauskasti tai ihan suoraan ilkeilevät jos vaan on mahdollisuus saada toinen näyttämään tyhmältä.

   Lainaa

  18. Tulos: +101 (109 ääntä)
   Söötti sitruuna: Tuosta silityslautaselkänojasta ei ole kyllä mitään hyötyä pyörätuolissa istujille. T. Entinen kaksijalkainen.
   Harvassa pyörätuolissa on niskatukea. Tuo silityslauta estää niskan piiskaliikkeen törmäyksessä tai äkkijarrutuksessa.

   Lainaa

  19. Kunnioitettava lihapulla 28.11.2023 7:43
   Tulos: -38 (54 ääntä)
   ...mutta Päivihän puhuu silitysRaudasta.

   Lainaa

  20. Avaimeton paprika 28.11.2023 8:12
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?
   Jos ennen junan lähtöä soittaa, niin saattaa saada liput vaihdettua myöhempään junaan.

   Lainaa

  21. Tönkkö majava 28.11.2023 8:43
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Elina puhuu pohjoiseen menevästä junasta. Eli Korsoon, Keravalle, Tampereelle, Ouluun...?

   Lainaa

  22. Heikko ylioppilas 28.11.2023 9:06
   Tulos: +64 (92 ääntä)
   Kelmiina: En kyllä löytänyt noista julkaisuista yhtäkään yhteiskunnan loiselättiä, mutta jos tuota rattaiden kanssa kulkevaa tarkoitat, haluaisin huomauttaa, että hyvin suuri osa vanhemmista todellakin käy töissä. On se kamalaa kun sitten joku on vaikka viemässä lastaan tarhaan ennen niitä töitä niin pääsee bussilla ilmaiseksi.
      Jos vaikka olisikin vielä vanhempainlomilla, niin mistä ne tulevat veronmaksajat pitäisi repiä? Ihan naisvihaahan tuo periaatteessa on, ettei imetysaikana saisi kotoaan lähteä. Naiset kotiin hellan ja nyrkin väliin prkl, ja jos ei onnistu, niin äidit ainakin. (Miehet harvemmin ovat kotona niin kauaa ihan pienten vauvojen kanssa, he kun eivät imetä. Isompaa lasta voikin jo pyytää pitämään hetken jostain kiinni, mutta pienen vauvan vaunuista ei voi bussin liikkuessa päästää sekunniksikaan irti, jos tulee äkkiliike, ne voivat kaatua). 
     Tietysti toinen vaihtoehto on se, että bussi seisoo kiltisti paikallaan kunnes kaikki paikalla olevat vanhemmat saavat korttinsa leimatuksi. Jos heitä on enemmän -voi olla että on, voi olla että ei, sitä on vaikea ennakoida -niin siinä sitten aikataulu venyy ja paukkuu, mutta sehän ei haittaa? Oikeasti, ei se matka ilmainen ole HSL'n kiltteyden takia, vaan siksi, että joko rattaat kaatuvat tai bussi odottaa, molemmissa tapauksissa aikataulut menevät sekaisin. 

   Lainaa

  23. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Tönkkö majava: Elina puhuu pohjoiseen menevästä junasta. Eli Korsoon, Keravalle, Tampereelle, Ouluun...?
   Oletettavasti Tikkurilasta lähtee 00.01 rajallinen määrä junia pohjoisen suuntaan.

   Lainaa

  24. Jalkineeton hanhi 28.11.2023 9:28
   Tulos: +68 (84 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?
   Kyllä muuten odottaa, useinkin, jos matkustajan myöhästyminen johtuu muun raideliikenteen häiriöstä (eli siis matkustaja olisi myöhästymässä, koska edellinen juna on myöhässä). Näissä tapauksissa sen edellisen junan konduktööri voi soittaa suoraan seuraavan junan konduktöörille tai liikenteenohjaukseen, tai sitten hoituu juurikin VR:n aspan kautta. Aina ei voi odottaa, mutta varsinkin verrattain harvoin kulkevissa pohjoisen kaukojunissa tämä on ihan tavallista.
   Tässä kyseisessä tapauksessa ei toki tästä ollut kysymys, eli turhaan huutelee, mutta noin niin kuin periaatteessa kyllä juna voi hyvinkin odottaa yksittäistä matkustajaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Kyseenalainen tonttu: Susannan kaltaiset mammat ja papat on niitä, joita en pois alta odota. Vaan lätkä termiä lainaan ja ajan svidduun. Ei ole sillä paikalla julkisessa must pitää = voi voi jos guugugaagaan sattuu
   Laksatiivitaavi: Tontulla tainnu pikkujoulut jo alkaa, kun en ota nyt selvää että oletko itse kuski vaiko matkustaja. Ylimääräistä nestettä vaikuttaa kuitenkin olevan juuttuneena päähän - suosittelen käymään vessassa.
   Mutta jos ja kun se kiinteempi aines on tehnyt patoja, niin siellähän hölskyy.

   Lainaa

  26. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Mä en ole eläissäni nähnyt kenenkään käyttävän noita silityslautoja, koukkuja ja mitä muita "aputoimintoja" bussissa onkaan. Kyllä ne varmaan toimisi jos käyttäisi, mutta se vaatisi sellaisen ihannemaailman jossa bussit kulkee verkkaisesti, kuski auttaa asiakasta pysäkillä, eikä ne olisi aina niin saatanan ruuhkaisia. Täysin mahdotonta nykyään.

   Lainaa

  27. Laikukas sohvaperuna 28.11.2023 10:58
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?
   Aspaan soittamalla tuskin odottaisi, mutta kerran on juna odottanut minua, kun matkakumppani pyysi konnarilta. En tiedä toimisiko nykyään tai Tikkurilassa, mutta Joensuusta juna lähti muutaman minuutin myöhässä, kun odottivat. Ehkä sieltäpäin tullessa pystyi matkalla vähän kirimään, koska seuraava pysähdys taitaa olla aika kaukana.

   Lainaa

  28. Rehti papukaija 28.11.2023 11:25
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Aika voimakkaasti sitä Mervinkin bussimatkaa tuetaan (subventoidaan) verorahoilla, että suuta soukemmalle siellä sen maksajakortin kanssa. Todelliset kustannukset joukkoliikenteestä on paljon suuremmat. Kylläpä Mervikin kaipaa uusia veronmaksajia, mut ne ei sais häiritä Mervin elämää missään yhtään.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 28.11.2023 11:47
   Tulos: +38 (60 ääntä)
   Annasaatinen: Suorastaan puistuttaa tuollaset ylimieliset ihmiset. Kuvottaa suorastaan. Ensin saadaan ilmainen kyyti jonka me työssä käyvät maksamme ja sitten kehdataan valittaa. Kyllä pistää hermoon tuollaiset yhteiskunnan lois elätit!! MENISIVÄT TÖIHIN!!!
   Ei yhtään taas tarvitse ihmetellä, miksi vanhemmat kokevat lapsia vihattava Suomessa.

   Lainaa

  30. Tulos: +99 (99 ääntä)
   Toj Karin: Mä en ole eläissäni nähnyt kenenkään käyttävän noita silityslautoja, koukkuja ja mitä muita "aputoimintoja" bussissa onkaan. Kyllä ne varmaan toimisi jos käyttäisi, mutta se vaatisi sellaisen ihannemaailman jossa bussit kulkee verkkaisesti, kuski auttaa asiakasta pysäkillä, eikä ne olisi aina niin saatanan ruuhkaisia. Täysin mahdotonta nykyään.
   Mä näin ihan pari viikkoa sitten. oli vielä arkinen iltapäiväruuhka ja bussi jo melko täynnä. Katoin että voi ei, pysäkillä vanha pyörätuolimies viittoo pysähtymään - eihän se varmaan mahdu tuohon kyytiin 😥
   Mutta niin vaan kuski laski bussin sivua kunnolla alas ja kävi avaamassa sen rampin siihen, keskiosassa istuvat nuoret nousivat käytävän puolelle ja pyörätuoli saatiin ihan sukkelasti paikalleen. Kukaan ei valittanut tai huokaillut vaikka bussi jo valmiiksi aikataulusta myöhässä.
   Usko ihmisiin nousi taas vähän - ja kiitollisuus siitä että omat jalat kantaa (sen kun ottaa niin itsestäänselvyytenä)

   Lainaa

  31. Liukuportaissa riehuva nektariini 28.11.2023 13:50
   Tulos: +3 (67 ääntä)
   Hiukan verenpainetta nostaa tuo "olisi oikeus ja kohtuus, että edes jossain tuetaan lapsiperheitä". Suomessa tuetaan lapsiperheitä suurin piirtein enemmän kuin missään; on tuet, lapsilisät, verohelpotukset, ilmaiset koulut vaikka tohtoriksi asti, ilmaiset lääkärit ja hammaslääkärit, tuettu päivähoito, ilmainen esikoulu, äitiys- ja isyyslomat, äitiyspakkaukset, oikeus olla palkallisesti poissa töissä lapsen sairastaessa, ilmaiset paikallisliikenteen matkat jne, jne. Ja se on ihan oikein ja mielelläni veroistani näitä maksan (vaikka en itse lapsia aio hankkia), mutta olisi kiva, jos lapsiperheet edes ymmärtäisivät olla kiitollisia. Monissa muissa maissa ei ole mitään yllämainituista ja ihan kaiken maksat itse. Nimetön osallistuja tuntuu myös olevan sitä mieltä, että pyörätuolin käyttäjillä ja rollaattorimummoilla olisi vähemmän oikeuksia olla bussin keskiosassa kuin lastenvaunuilla. Näinhän ei ole, vaan paikka on tarkoitettu ensisijaisesti pyörätuolin käyttäjille, koska pyörätuolissa oleminen ei ole oma valinta toisin kuin lasten hankkiminen ja vaunujen kanssa liikkuminen. Briteissä busseissa ja junissa ihan lukee vastaavilla paikoilla, että ne ovat ensisijaisesti pyörätuolin käyttäjille ja toissijaisesti vaunuille tai rattaille.

   Lainaa

  32. Tahriintunut pelikaani 28.11.2023 14:02
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?
   Toki ei tuollaisia aikoja. Mutta todistanut, kuinka juna jo nytkähtänyt liikkeelle, mutta silti pysähtynyt, kun Matti Myöhänen juoksee laituria pitkin isojen laukkujen kanssa.

   Lainaa

  33. Pelättävä albatrossi 28.11.2023 14:04
   Tulos: +26 (42 ääntä)
   Käytän bussia päivittäin (Kuopiossa) ja maksan joka kuukausi kortista. Kertaakaan en ole mieltäni pahoittanut siitä että vanhemmat pääsevät ilmaiseksi vaunujen kanssa. Mervi käyttäytyy täysin naurettavasti.

   Lainaa

  34. Itseasiassa 28.11.2023 15:07
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kirjoitettu eläin: Ihanko oikeasti kuvittelet, että juna odottaisi ketään yksittäistä matkustajaa, vaikka sinne VR:n aspaan soittaisikin?
   Tää on vähän eri tapaus, mutta Kotkasta Helsinkiin välillä oli joku lähijunan veturi rikki ja jouduttiin ajamaan todella hitaasti. Konnari kävi kysymässä kaikilta määränpään ja meitä oli junassa kaksi, jotka eivät olisi päässeet enää kotiin sinä päivänä ilman ehtimistä seuraavaan junaan. Meillä siis oli vielä 1 tai 2 vaihtoa sen jälkeen. Helsingissä juna odotti meitä. Kuulin vasta jälkikäteen että jos ei oltaisi ehditty ajoissa, VR olisi maksanut meille kotiin taksin.

   Lainaa

  35. Katettu fretti 28.11.2023 15:46
   Tulos: -38 (72 ääntä)
   Mervin ulosanti on valitettavaa, vaikka pohjalla on ihan todellinen ongelma. Ei ole mitään syytä miksi juuri lisääntyjät pitäisi päästää julkisiin kulkuneuvoihin ilmaiseksi. Toisin kuin vanhukset ja pyörätuolia käyttävät, lisääntyjät ovat Suomessa itse tilansa valinneet. He eivät myöskään useinkaan viitsi noudattaa sääntöä, jonka mukaan se lapsi pidetään sitten siellä rattaissa kun kerran niillä rattailla pummilla mennään, vaan valtaavat vielä lisää paikkoja. Pahimmillaan siis viedään neljänkin maksavan ihmisen tila. Näillä lastenvaunujyrääjillä on myös tapana mulkoilla ja komennella jos jollakulla on tilaa vieviä matkatavaroita mukana, eivätkä he itse välttämättä tee tilaa edes rollaattorille. Tällaisia ihmisiä ei tulisi todellakaan päästää ilmaismatkustamaan, koska he aiheuttavat keskimääräistä enemmän haittaa kaikille. Lisämaksu lastenvautuista olisi sopivampi käytäntö.

   Lainaa

  36. Tulos: +49 (71 ääntä)
   Katettu fretti: Mervin ulosanti on valitettavaa, vaikka pohjalla on ihan todellinen ongelma. Ei ole mitään syytä miksi juuri lisääntyjät pitäisi päästää julkisiin kulkuneuvoihin ilmaiseksi. Toisin kuin vanhukset ja pyörätuolia käyttävät, lisääntyjät ovat Suomessa itse tilansa valinneet. He eivät myöskään [...]
   Ei, kyllä suurempi ongelma on vihamieliset ihmiset, jotka käyttää sellaisia termejä kuin "lisääntyjä" vanhemmista. Tässäkin kommenttiosiossa on jo aiemmin avattu sitä, miksi rattaiden kanssa liikkuvat on ihan järkevää päästää joukkoliikenteeseen ilman suurempaa sähläämistä. En itsekään halua lapsia, mutta tällainen kummallinen vihamielisyys lapsia ja heidän vanhempiaan kohtaan on ihan naurettavaa. Joukkoliikenne on kaikkia yhteiskunnan jäseniä varten, eikä sitä voi suunnitella sataprosenttisen täydellisesti ja jouhevasti kulkevaksi, joten... Deal with it.

   Lainaa

  37. Sydämetön henkilö 29.11.2023 6:30
   Tulos: -18 (26 ääntä)
   Nimetön osallistuja, ois kantsinu miettiä tota sillon ku haarat avasit.

   Lainaa

  38. Säälittävä apina 29.11.2023 8:36
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Muistakaa, että nämä nyt lastenvaunuissa helistintään heiluttelevat ilmaismatkustajat ovat sitten teitä vanhainkodissa vastassa ja teidänkin vaippojanne vaihtavat.

   Lainaa

  39. Mäntylahti-Piiras 29.11.2023 12:36
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Jalkineeton hanhi: Kyllä muuten odottaa, useinkin, jos matkustajan myöhästyminen johtuu muun raideliikenteen häiriöstä (eli siis matkustaja olisi myöhästymässä, koska edellinen juna on myöhässä). Näissä tapauksissa sen edellisen junan konduktööri voi soittaa suoraan seuraavan junan konduktöörille tai liikenteenohjaukseen, tai sitten [...]
   Toijalassa junaa vaihtaessani Turun radalta pääradalle/toisinpäin on harmittavan usein joku pääradan juna myöhässä & moni muu juna myös myöhässä & silloin vaihdot pääsääntöisesti odottaa että kaikki myöhässä olevissa junissa olevat pääsee kyytiin, kerran oli sellainen sekoilu että odottaessani junassa Urjalassa sain tiedon että se oma vaihto lähti pois seuraavan junan tieltä & pitää varata paikka jossain toisessa junassa, mutta Toijalassa sitten kävikin ilmi että ei se oma juna mihinkään ollut lähtenyt vaan odotti vielä asemalla, silti parempi näin päin.

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Laura: Mä näin ihan pari viikkoa sitten. oli vielä arkinen iltapäiväruuhka ja bussi jo melko täynnä. Katoin että voi ei, pysäkillä vanha pyörätuolimies viittoo pysähtymään - eihän se varmaan mahdu tuohon kyytiin 😥 Mutta niin vaan kuski laski bussin sivua kunnolla alas ja kävi avaamassa sen rampin siihen, keskiosassa [...]
   En ajatellut ramppia ollenkaan tuossa kun se ei ole ns. vaihtoehtoisesti käytettävä apu, vaan pakollinen, mutta olen nyt kaksi kertaa nähnyt sitä käytettävän. Ensimmäisellä kerralla kuski tuli auttamaan kyllästyneenä tuhisten. Lähellä olevat asiakkaat ei tenhyt elettäkään ja itse olin sen verran kaukana että huomasin tilanteen vasta myöhässä. Toisella kerralla yksi asiakas auttoi ihan ystävällisesti, mutta kuski vain katsoi hommaa H. Moilasena eikä tehnyt elettäkään.  Mutta onneksi ei kaikkialla ole ihan näin tympeätä palvelua. :)

   Lainaa

  41. Hiilineutraali piikkisika 29.11.2023 14:05
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Eiköhän se ilmainen matkustus vaunujen ja rattaiden kanssa perustu siihen, että niitä mahtuu bussin kyytiin vain kahdet. Siis kuljettaja jättää päästämättä bussiin, jos vaunupaikka on jo täynnä. Jokaiseen tärkeään menoon pitää varautua lähtemään jo edellisellä bussilla siltä varalta, että ei mahdu siihen viimeiseen mahdolliseen bussiin. Lisämaksu vaunuista tuntuisi siinä tilanteessa, ettei välttämättä edes pääse kyytiin niin kohtuuttomalta, että joukkoliikenteen käyttö loppuisi monelta siihen paikkaan. Ja samalla opetetaan pienet lapset käyttämään joukkoliikennettä henkilöauton sijasta. Miten kauheaa!

   Lainaa

  42. Valloittava metso 29.11.2023 18:50
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Lukekaa Arto Paasilinnan Ihmiskunnan loppulaukka, jos ette muuten osaa arvioida minkälaista elämä olisi, jos yhtäkkiä ei syntyisikään enää yhtään uutta lasta. Toki ko. teos on humoristinen, romantisoitu, epärealistinen kuvaus. Mutta on se siinä mielessä herättävä, että niitä uusia ihmisiä tarvitaan. Ja mitä elättejä vanhemmat oikeastaan on? Hehän (yleensä enimmäkseen äidit) merkittävän osan palkkatuloistaan ja osan tulevasta eläkekertymästään pois, ja päästävät jonkun toisen tilalleen työmarkkinoille hetkeksi.

   Lainaa

  43. Nuutunut kivi 29.11.2023 22:19
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Sanmperi: Some toi mukanaan ton että ihmiset muka hauskasti tai ihan suoraan ilkeilevät jos vaan on mahdollisuus saada toinen näyttämään tyhmältä.
   Mielestäni ihmiset ovat näin käyttäytyneet aina.

   Lainaa

  44. Nuutunut kivi 29.11.2023 22:20
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Mammutti: Harvassa pyörätuolissa on niskatukea. Tuo silityslauta estää niskan piiskaliikkeen törmäyksessä tai äkkijarrutuksessa.
   Onneksi tämänkin bussin penkeissä on niskatuet, eikun hetkinen.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kyseenalainen tonttu: Susannan kaltaiset mammat ja papat on niitä, joita en pois alta odota. Vaan lätkä termiä lainaan ja ajan svidduun. Ei ole sillä paikalla julkisessa must pitää = voi voi jos guugugaagaan sattuu
   Siis jos joku väistää asiallisesti niin et hyväksy vaan rynnit päälle? Kyllä meitä on moneen bussiin. Pitäisikö mielestäsi jättää väistämättä ja se olisi jotenkin kunnioitettavaa jolloin kiertäisit? Eli kun sinua "kovempi" kusipää on vastassa nöyrryt mutta jos joku on kohtelias vastaat sikailemalla? Oletko miettinyt että sinulla saattaa oikeasti olla vähän vakavempia ongelmia?

   Lainaa

  46. Hyökkäysvaunut 1.12.2023 13:57
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Annasaatinen: Suorastaan puistuttaa tuollaset ylimieliset ihmiset. Kuvottaa suorastaan. Ensin saadaan ilmainen kyyti jonka me työssä käyvät maksamme ja sitten kehdataan valittaa. Kyllä pistää hermoon tuollaiset yhteiskunnan lois elätit!! MENISIVÄT TÖIHIN!!!
   Minä käyn töissä,  ja toivottavasti just SUN verorahoilla menen vaunujen kanssa ilmasiksi bussilla.

   Lainaa

  47. Johdoitettu pähkinä 4.12.2023 16:02
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Itseasiassa: Tää on vähän eri tapaus, mutta Kotkasta Helsinkiin välillä oli joku lähijunan veturi rikki ja jouduttiin ajamaan todella hitaasti. Konnari kävi kysymässä kaikilta määränpään ja meitä oli junassa kaksi, jotka eivät olisi päässeet enää kotiin sinä päivänä ilman ehtimistä seuraavaan junaan. Meillä siis oli vielä 1 tai 2 [...]
   Muistan kun olin teini ja lähdin äidin kanssa junailemaan, meillä oli 2 vaihtoa matkalla ja ensimmäinen juna oli roimasti myöhässä. Sieltä konnari ilmoitti sitten meille jatkojunaan menijöille, että me ei ehditä siihen varsinaiseen junaan, mutta seuraava kyseisen välin kulkeva juna odottaisi asemalla meitä. Valitettavasti määränpäähämme ei enää kulkenut muita junia, joten viimeisen välin kuljimme VR:n järjestämällä taksilla, kyydissä oli myös kaksi muuta, jotka olivat samaan suuntaan matkalla. 
   Katettu fretti: Mervin ulosanti on valitettavaa, vaikka pohjalla on ihan todellinen ongelma. Ei ole mitään syytä miksi juuri lisääntyjät pitäisi päästää julkisiin kulkuneuvoihin ilmaiseksi. Toisin kuin vanhukset ja pyörätuolia käyttävät, lisääntyjät ovat Suomessa itse tilansa valinneet. He eivät myöskään [...]
   Sinun ulosanti on valitettavaa, puhut alentavasti muista ihmisistä. Ja ihan tiedoksi, että olen monissa kaupungeissa kulkenut bussilla useita kymmeniä kertoja ja kertaakaan en ole huomannut, että lastenvaunujen kanssa liikkuvat, olisivat toimineet kuvailemallasi tavalla.

   Lainaa

  48. Hartiakas haltija 14.1.2024 8:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Söötti sitruuna: Tuosta silityslautaselkänojasta ei ole kyllä mitään hyötyä pyörätuolissa istujille. T. Entinen kaksijalkainen.
   Samaa ajattelin. Pyörätuolissa on ihan oma selkänoja.

   Lainaa

  49. Räkäpää 23.1.2024 10:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Katettu fretti: Mervin ulosanti on valitettavaa, vaikka pohjalla on ihan todellinen ongelma. Ei ole mitään syytä miksi juuri lisääntyjät pitäisi päästää julkisiin kulkuneuvoihin ilmaiseksi. Toisin kuin vanhukset ja pyörätuolia käyttävät, lisääntyjät ovat Suomessa itse tilansa valinneet. He eivät myöskään [...]
   LiSäÄnTyJäT

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, ilmainen, julkinen liikenne, juna, kuva, lento, maksaa, odottaa, pyörätuoli, rattaat, rollaattori, silitysrauta, vaunut