Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Näin saat naisia, osa 59

Tuon suhteeseen omakotitalon. Mitä sinä tuot?
Näin saat naisia, osa 59

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 85 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Internetitön mato 7.9.2023 0:13
   Tulos: +502 (514 ääntä)
   No nyt on kyllä melkoinen vonkale tarjolla, työtön herra ja vanha japanilaisauto

   Lainaa

  2. Kivulias matelija 7.9.2023 0:20
   Tulos: +571 (575 ääntä)
   Tarjous taisi sitten muuttua yhteen autoon. Kyllähän sitä muuten olisi noin upean miehen ottanut, mutta ei me yhdellä autolla pärjätä xD

   Lainaa

  3. Reseptivapaa Dinosaurus 7.9.2023 0:33
   Tulos: +211 (219 ääntä)
   Olen sanaton.

   Lainaa

  4. Muodikas lintu 7.9.2023 0:37
   Tulos: +150 (154 ääntä)
   Simo ei helpolla luovuttanut 😁

   Lainaa

  5. Tulos: +637 (665 ääntä)
   Eniten häiritsee, mies joka haluaa, tunkea pilkkuja paikkoihin, mihin ne eivät kuulu, sillä itselleni, ihmisen oikeinkirjoitustaito kertoo jotakin, eikä sitä korvaa edes, omakotitalo.

   Lainaa

  6. Pesty hämähäkki 7.9.2023 1:24
   Tulos: +143 (159 ääntä)
   Toivottavasti Albertille ei käynyt kovin pahasti.

   Lainaa

  7. Pesty hämähäkki 7.9.2023 1:26
   Tulos: +205 (225 ääntä)
   Etsiiköhän Simo kumppania, jolla veriteitse tarttuva tauti, kuten (arvelisin) itsellään?

   Lainaa

  8. Kirkas etana 7.9.2023 3:01
   Tulos: +69 (115 ääntä)
   Jo oli albertilla vaikeaselkoista tekstiä. Ei vaikuta yhtä terävältä kaverilta kuin jo edesmennyt kuuluisampi kaimansa. Oktalo savonlinnassa ei ole kummoinen suorite taloudellisesti ja ainakin kuvaan eksynyt auto edustaa suomen autokannan vanhempaa päätä. Mietetyttämään jäi "puolentuhannen päivän" maan palvelu. Intti kestää pisimmillään hiukan vajaa vuoden. Kovasti kerrannut, turvaaja reissun käynyt, tai laskee yhdyskuntapalvelun (tai linnareissun) maan palvelemiseksi.

   Lainaa

  9. Myrskyisä alligaattori 7.9.2023 4:21
   Tulos: +164 (170 ääntä)
   Siis… yök? Molemmat.

   Lainaa

  10. Myrskyisä alligaattori 7.9.2023 4:24
   Tulos: +4 (136 ääntä)
   Ja hei, tuon feissarimokien gallupin mukaan n. puolet vastaajista on valinnu vaihtoehdon ”en halua luovuttaa”. Mitenhän vakavasti otettava gallup toi on? Nimittäin siis, miksi ihmeessä ihminen ei HALUAISI luovuttaa verta? Ymmärrän, ettei saa aikaiseksi jne., mutta että nimenomaan ei halua? Miksei? Itsekinhän sitä luovutettua verta (josta muuten on pulaa!) saattaa joskus tarvita.

   Lainaa

  11. Violetti flamingo 7.9.2023 5:13
   Tulos: +477 (477 ääntä)
   Enemmän kun oma pettäminen sattui se kun toinen petti. Jännä miten se nyt tollai.

   Lainaa

  12. Kolhittu pupu 7.9.2023 6:05
   Tulos: -148 (156 ääntä)
   Kukaan ei ilmeisesti lukenut Albertin tekstiä loppuun asti, tai ainakaan ymmärtänyt sitä.

   Lainaa

  13. Kilokalori 7.9.2023 6:55
   Tulos: +227 (227 ääntä)
   Internetitön mato: No nyt on kyllä melkoinen vonkale tarjolla, työtön herra ja vanha japanilaisauto
   Albert ei päivitä reaaliaikaista tietoa treffi-ilmoonsa, mutta kylillä puhutaan että japanilaisautoa ei enää ole.

   Lainaa

  14. karvaturpa 7.9.2023 7:10
   Tulos: -43 (79 ääntä)
   Internetitön mato: No nyt on kyllä melkoinen vonkale tarjolla, työtön herra ja vanha japanilaisauto
   No joo. Mutta tuo vanha japanilaisauto on kyllä Lancer Evo. Tuon ikäluokan Evo on 25-35 tuhatta euroa. Tai ainakin oli ennen mälläystä. Muuten kyllä yhdyn mielipiteeseen "loistosaaliista"

   Lainaa

  15. Kiltti makkara 7.9.2023 7:25
   Tulos: +21 (145 ääntä)
   Vetääpä gallup hiljaiseksi 😞 Lahes 1/3 vastanneista ei halua luovuttaa verta. Toivottavasti he eivät myöskään halua vastaanottaa verivalmisteita, jos sellaiselle tarve olisi.

   Lainaa

  16. Tinkimätön unikeko 7.9.2023 7:29
   Tulos: -13 (43 ääntä)
   En ymmärtänyt joten skippaan.

   Lainaa

  17. Tinkimätön unikeko 7.9.2023 7:35
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   karvaturpa: No joo. Mutta tuo vanha japanilaisauto on kyllä Lancer Evo. Tuon ikäluokan Evo on 25-35 tuhatta euroa. Tai ainakin oli ennen mälläystä. Muuten kyllä yhdyn mielipiteeseen "loistosaaliista"
   Jos tuo oikea Evo oli niin onhan se melko harvinainenkin, ja taas yhtä yksilöä harvinaisempi. Ei nyt mikään arvoauto tietenkään, uuden Yariksen hintainen. Noh, lopulta sopii paremmin paalaimeen kuin ko. henkilön haltuun.

   Lainaa

  18. Vähennetty marsu 7.9.2023 7:37
   Tulos: -5 (33 ääntä)
   Niin siinä käyn kun VTEC iskee yllättäen japsissa

   Lainaa

  19. Muurattu opas 7.9.2023 7:38
   Tulos: +99 (173 ääntä)
   Kiltti makkara: Vetääpä gallup hiljaiseksi 😞 Lahes 1/3 vastanneista ei halua luovuttaa verta. Toivottavasti he eivät myöskään halua vastaanottaa verivalmisteita, jos sellaiselle tarve olisi.
   Ymmärrät varmaan, että sille, että ei halua luovuttaa verta löytyy lukuisia syitä?
   Tuosta 1/3 varmasti löytyy myös itsekkäitä ihmisiä, mutta esimerkiksi neulakammo, verikammo, pahoinvointikammo, aktiivinen elämä yms. Ovat ihan päteviä syitä olla luovuttamatta.

   Lainaa

  20. Tulos: +99 (131 ääntä)
   Muurattu opas: Ymmärrät varmaan, että sille, että ei halua luovuttaa verta löytyy lukuisia syitä?Tuosta 1/3 varmasti löytyy myös itsekkäitä ihmisiä, mutta esimerkiksi neulakammo, verikammo, pahoinvointikammo, aktiivinen elämä yms. Ovat ihan päteviä syitä olla luovuttamatta.
   Kiitos, just näin 🙏🏻 itseltä löytyy muutama noista luetelluista syistä. Kyse ei ole siitä, ettenkö _haluaisi_ luovuttaa verta, vaan siitä, että fobioiden kohtaaminen on vaikeaa ja sen takia on liian iso kynnys mennä.

   Lainaa

  21. Vuodatettu biisoni 7.9.2023 8:01
   Tulos: +9 (121 ääntä)
   Muurattu opas: Ymmärrät varmaan, että sille, että ei halua luovuttaa verta löytyy lukuisia syitä?Tuosta 1/3 varmasti löytyy myös itsekkäitä ihmisiä, mutta esimerkiksi neulakammo, verikammo, pahoinvointikammo, aktiivinen elämä yms. Ovat ihan päteviä syitä olla luovuttamatta.
   On tietysti täysin oma asia luovuttaako verta mutta miten aktiivinen elämä estää sen? On niin kiireinen ettei ole ikinä aikaa?

   Lainaa

  22. Tulos: +127 (137 ääntä)
   Muurattu opas: Ymmärrät varmaan, että sille, että ei halua luovuttaa verta löytyy lukuisia syitä?Tuosta 1/3 varmasti löytyy myös itsekkäitä ihmisiä, mutta esimerkiksi neulakammo, verikammo, pahoinvointikammo, aktiivinen elämä yms. Ovat ihan päteviä syitä olla luovuttamatta.
   Joo minäkin olisin halunnut "en uskalla luovuttaa verta" -kohdan. Minulla on paha neulakammo, ja tulee jo huono olo jopa jos näen neulan lävistäneen jonkun toisen ihon. Verikammoa ei ole, mutta sen näkemisestä minulta menee usein taju. Vielä tähän lisäksi olen aika kosketusherkkä, ja varsinkin kyynärtaipeet ovat arkaa aluetta, joten kaikkien näiden summan kanssa minusta on jopa ehkä typerääkin mennä sinne paniikkisena häiritsemään henkilökuntaa. Siitä huolimatta toivon, että jos ikinä luovutusverta tarvitsen niin sitä saan myös. Vaikkakin jo pelkästään ajatus tiputuksessa olemisesta inhottaa ihan älyttömästi. Joten iso kiitos kaikille jotka käyvät urheasti luovuttamassa verta puolestani kun itse en siihen pysty.

   Lainaa

  23. Saatanan vajaaälyinen lehmä 7.9.2023 8:10
   Tulos: +82 (94 ääntä)
   Simo ja Albert, kyrpänaamaincelit jumalan lahjoina kaikille maailman naisille

   Lainaa

  24. Pölyinen ahma 7.9.2023 8:14
   Tulos: +90 (110 ääntä)
   Vuodatettu biisoni: On tietysti täysin oma asia luovuttaako verta mutta miten aktiivinen elämä estää sen? On niin kiireinen ettei ole ikinä aikaa?
   Pienemmillä paikkakunnilla verenluovutus ei ole mahdollista joka päivä 8-18.

   Lainaa

  25. Säteilevä unikeko 7.9.2023 8:30
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Itsehän haluaisin luovuttaa ja mielelläni luovuttaisin, mutta on kaksikin sairautta nykyään jotka estävät. Toinen jos se on aktiivinen, mutta tässä välissä ovat sitten lääkkeet sen kanssa vaikuttaneet, ettei voi ja toinen, jonka diagnoosin sain vasta, pysyvästi ja lopullisesti.

   Lainaa

  26. Kypsä sohvaperuna 7.9.2023 8:31
   Tulos: -26 (88 ääntä)
   Pesty hämähäkki: Toivottavasti Albertille ei käynyt kovin pahasti.
   Jos ajoi kännissä niin toivottavasti rampautui vaikeasti ja loppuelämäkseen.

   Lainaa

  27. Tajuton lehmä 7.9.2023 8:32
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   Vuodatettu biisoni: On tietysti täysin oma asia luovuttaako verta mutta miten aktiivinen elämä estää sen? On niin kiireinen ettei ole ikinä aikaa?
   Aktiivinen seksielämä vaihtuvien kumppaneiden kanssa ainakin estää. Eikö se ole joku 4kk karenssi, mikä tulee aina uudesta seksikumppanista. Eli hirveän aktiivista ei edes tarvitse olla, että luovutuskieltoa tulee.

   Lainaa

  28. Tulos: +80 (80 ääntä)
   Vuodatettu biisoni: On tietysti täysin oma asia luovuttaako verta mutta miten aktiivinen elämä estää sen? On niin kiireinen ettei ole ikinä aikaa?
   Ehkä aktiivinen seksielämä? Eikö siinä oo jotain rajoituksia koskien seksiä uusien kumppaneiden kanssa?

   Lainaa

  29. Pilaantunut aasi 7.9.2023 8:36
   Tulos: +162 (166 ääntä)
   Liityin vastikään erääseen facebookin sinkkuryhmään ja täytyy sanoa että en yhtään ihmettele monien miesten sinkkuutta vaikka he itse eivät sitä ymmärräkään. Tässä mokassa kaikki oli hyvin samanlaisia mitä oon nähnyt kyseisessä ryhmässä vaikka ei olekaan samat henkilöt kyseessä. Kaikesta paistaa läpi sellainen "sinkkuuteni on naisten syytä, ei minun" ajattelutapa. Sekin jos yhteen kysymykseen tulee kaksikymmentä miestä kertomaan että "hänellä on tavanomaista isompi" kun pitää luetella hyviä puolia itsestään niin on kyllä prioriteetit kohdillaan näillä herrasmiehillä. Ja siis ryhmän keski-ikä on yli 30v. Harva meistähän on täydellinen enkä itsekään ole, mutta uskoisin että monen kohdalla pelkkä peiliin katsominen saattaisi helpottaa parisuhteen löytymistä.

   Lainaa

  30. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Itseltäni on hoidettu c-hepatiitti joten eip onnistu luovutus. Harmittaa sillä mielelläni luovuttaisin koska en pelkää neuloja, ylläri, enkä tykkää huonoa jos vähän sattuu. No, tyhmästä päästä kärsii koko yhteiskunta.

   Lainaa

  31. Perso matelija 7.9.2023 10:10
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Kypsä sohvaperuna: Jos ajoi kännissä niin toivottavasti rampautui vaikeasti ja loppuelämäkseen.
   Ei se tuokaan hyvä lopputulema ole, vaikka rattijuoppoudesta sinällään olisi "ansaittu" . Yhteiskunta kun joutuu maksaamaan kustannukset.

   Lainaa

  32. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Myrskyisä alligaattori: Ja hei, tuon feissarimokien gallupin mukaan n. puolet vastaajista on valinnu vaihtoehdon ”en halua luovuttaa”. Mitenhän vakavasti otettava gallup toi on? Nimittäin siis, miksi ihmeessä ihminen ei HALUAISI luovuttaa verta? Ymmärrän, ettei saa aikaiseksi jne., mutta että nimenomaan ei halua? [...]
   Mulla on niin paha piikkikammo, etten halua vapaaehtoisesti mennä sinne saamaan paniikkikohtauksia ja pyörtyilemään. Ei sitä mielestäni voi luokitella kohtaan "en voi luovuttaa" kun en ole selvittänyt onko siihen jotain muita esteitä, mutta tämä on nyt silti vain sellainen kynnys, jota en halua ylittää. Onneksi en ole mitään harvinaisinta veriryhmää.

   Lainaa

  33. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tuli jo hieman heikottava olo pelkästään tuosta gallupin ajattelusta, niinkuin tulee myös jos esim. telkkarissa näytetään verenluovutusta. ):

   Lainaa

  34. Jäätynyt sakaali 7.9.2023 11:14
   Tulos: +16 (34 ääntä)
   Tuossa alemmassa kuvassa ei todennäköisesti ole sama auto, tai siihen on vaihdettu matalampi lintulauta ennen ulosajoa...

   Lainaa

  35. Tulos: +86 (108 ääntä)
   En halua syyllistää neulakammoisia sun muita, mutta itse otin vuosia sitten piikkukammoisen ystäväni mukaan luovuttamaan verta. Siinä hän tutisi ja jännitti, henkilökunta huomioi hienosti ja minä siinä tukena. Juteltiin mukavia ja katsoi poispäin kun ilmoitettiin että "nyt nippaa vähän", sitten piikki suoneen ja avot, homma sujui siinä turistessa mukavasti. Nyt ollaan käyty yhdessä säännöllisesti useamman vuoden ajan, ja on uskaltanut yksinkin käydä. Eli jos on halua, niin voisi tällaistakin kokeilla (mutta ei ole pakko, tietenkään). On ollut mukava tapa vaihtaa kuulumiset, juoda kahvit ja pullat, ja tehdä vähän hyvää siinä samalla.

   Lainaa

  36. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Violetti flamingo: Enemmän kun oma pettäminen sattui se kun toinen petti. Jännä miten se nyt tollai.
   Jep, karma is a bitch 😄

   Lainaa

  37. Itseasiassa 7.9.2023 11:54
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Myrskyisä alligaattori: Ja hei, tuon feissarimokien gallupin mukaan n. puolet vastaajista on valinnu vaihtoehdon ”en halua luovuttaa”. Mitenhän vakavasti otettava gallup toi on? Nimittäin siis, miksi ihmeessä ihminen ei HALUAISI luovuttaa verta? Ymmärrän, ettei saa aikaiseksi jne., mutta että nimenomaan ei halua? [...]
   Aiemmin olisin varmaan keikkunut tuossa "en halua" ja "en pysty" välissä, mutta nyt pystyi lääkityksen vuoksi laittamaan jälkimmäisen. Aiempi epäröinti olisi johtunut neula-ja verikammoista. Kovasti olisin tarpeellinen harvinaisen veriryhmän vuoksi, mutta sinne tuskin kaivataan muiden keskelle itkevää ja huutavaa luovuttajaa, jolta ei fobioiden vuoksi todennäköisesti löytyisi edes suonta. (juu, tarpeeksi kun on ollut peloissaan, niin olen onnistunut ne suonet kadottamaan. Oikein mukavia hetkiä ollut verikokeissa).

   Lainaa

  38. Tulos: +78 (88 ääntä)
   Mun kaveri haluais luovuttaa verta, mutta hänelle oli sanottu että ei saa koska homoseksuaali. (Tää kaveri on siis onnellisesti naimisissa ja tauditon) Ärsyttää toi menneisyydestä jäänyt asenne että a) homomiehellä olisi todennäköisesti HIV ja b) heteroilla tai homonaisilla sitä todennäköisesti ei ole 🙄 Miksei voida testata kaikkia verenluovutukseen haluavia, niin ei tarvis käännyttää pois?

   Lainaa

  39. Luotettava mandariini 7.9.2023 12:20
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Testasin voisinko luovuttaa verta. Oletin tuloksen olevan että voisin, sillä olen perusterve. Yllätyksekseni tulos oli, että en voi ainakaan tällä hetkellä. Olen ollut 6 kk sisällä ulkomailla, ja minulla on runsaat kuukautiset.

   Lainaa

  40. Esiintyvä käärme 7.9.2023 15:37
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Pilaantunut aasi: Liityin vastikään erääseen facebookin sinkkuryhmään ja täytyy sanoa että en yhtään ihmettele monien miesten sinkkuutta vaikka he itse eivät sitä ymmärräkään. Tässä mokassa kaikki oli hyvin samanlaisia mitä oon nähnyt kyseisessä ryhmässä vaikka ei olekaan samat henkilöt kyseessä. Kaikesta [...]
   "Tavanomaista isompi" lienee siis kätevä tapa ilmaista olevansa kokovartalok*rpä.

   Lainaa

  41. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Laura: Mun kaveri haluais luovuttaa verta, mutta hänelle oli sanottu että ei saa koska homoseksuaali. (Tää kaveri on siis onnellisesti naimisissa ja tauditon) Ärsyttää toi menneisyydestä jäänyt asenne että a) homomiehellä olisi todennäköisesti HIV ja b) heteroilla tai homonaisilla sitä [...]
   Nythän tuo on onneksi muuttumassa niin, että ainoastaan uusi kumppani tai useat kumppanit vaikuttavat, kuten heteroillakin. Onneksi, sillä kyllähän se veri nyt joka tapauksessa testataan eikä homomiehillä taida olla edes tilastollisesti merkittävästu enempää HIV-positiivisuutta. Itse laitoin, että en saa luovuttaa, mutta oikeastaan en ole ihan varma asiasta, koska diagnosointi on kesken. Mutta ehkä varmuuden vuoksi pidättäydyn ainakin siihen asti, että tiedän varmaksi, mikä mättää. :D Ei siis tartuntatauti kyseessä, vaan itseni kannalta huono hoitotasapaino. Neulakammo on kyllä lähtenyt, kun on niin usein käynyt verikokeissa tökittävänä.

   Lainaa

  42. Tulos: -47 (67 ääntä)
   Moneen kertaan käynyt koettamassa ja koskaan ei kelpaa. Milloin on mennyt emäntä vaihtoon lähiaikoina, milloin ollut leikeltävänä sairaalassa lähiaikona ja jos ei kumpaakaan noista niin jatkuvasti reissannut ulkomailla. Jossakin kohtaa totesin että pitäkää tunkkinne kun en kertaakaan ole kelvannut luovuttajaksi niin enää jaksa käydä nöyryytettävänä. Sääli sinänsä mutta kai jostakin nunnaluostarista sitten löytyy kriteerit täyttäviä luovuttajia. XD

   Lainaa

  43. rottanpää 7.9.2023 18:06
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Myrskyisä alligaattori: Ja hei, tuon feissarimokien gallupin mukaan n. puolet vastaajista on valinnu vaihtoehdon ”en halua luovuttaa”. Mitenhän vakavasti otettava gallup toi on? Nimittäin siis, miksi ihmeessä ihminen ei HALUAISI luovuttaa verta? Ymmärrän, ettei saa aikaiseksi jne., mutta että nimenomaan ei halua? [...]
   No ehkä siksi, ettei kaikki miellä psykologista estettä esteeksi. Siis kuten pari tähän jo vastannutta, joilla on piikkikammo. Henkilökohtaisesti pidän psykologisia esteitä ihan yhtä paljon esteinä kuin fyysisiäkin, koska vasten tahtoaanhan ne ihmisillä on (ja onhan psykologisetkin ilmiöt loppupeleissä fyysisiä). Mutta on tosi yleistä, että niitä kuitenkin pidetään jotenkin enemmän tahdonalaisina kuin fyysisiä rajoitteita.
   Toisen syyn toit itsekin esiin: Ei saa aikaiseksi. Jotkut voivat mieltä tämänkin haluamisena, jos kokee, että syy on oma halottomuus nähdä tarvittavaa vaivaa.

   Lainaa

  44. Valittu mestari 7.9.2023 19:59
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   "Eli otan aika harvoin kännit." Uutiskuva kertoo toista.

   Lainaa

  45. Kiltti makkara 7.9.2023 19:59
   Tulos: -5 (27 ääntä)
   Muurattu opas: Ymmärrät varmaan, että sille, että ei halua luovuttaa verta löytyy lukuisia syitä?Tuosta 1/3 varmasti löytyy myös itsekkäitä ihmisiä, mutta esimerkiksi neulakammo, verikammo, pahoinvointikammo, aktiivinen elämä yms. Ovat ihan päteviä syitä olla luovuttamatta.
   Vastausvaihtoehto oli, että en HALUA luovuttaa. Se ei tarkoita samaa kuin ettei uskalla tai voi luovuttaa. Onneksi prosentit on nyt vähän paremmat.

   Lainaa

  46. Ällöttävä maito 7.9.2023 20:44
   Tulos: -33 (65 ääntä)
   Jotkut myös haluavat boikotoida Veripalvelua. Sehän MYY veren sairaaloille. Se on bisnestä. Ja muiden ihmisten pitää hyvää hyvyyttään antaa ilmaiseksi? Toinen syy on ollut tuo homofobia. Itse olen luovuttanut, mutta en mene enää. Rauta on ok, mutta verenpaineeni on niin alhainen, että jää huippaamaan pariksi päiväksi. En silloin urheillut niin paljon kuin nykyään, joten menisi varmaan urheilutkin pieleen pidemmäksi ajaksi. Jos Veripalvelu olisi erilainen, voisin harkitakin joskus.

   Lainaa

  47. Nuutunut kivi 7.9.2023 21:00
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   Albert tuo suhteeseen seitsemän miestä itsensä lisäksi? Se mies joka rakastaa lähiperhettään henkensä uhalla, lähde pois, kaikkea ei ole pakko sietää.

   Lainaa

  48. Nuutunut kivi 7.9.2023 21:01
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kolhittu pupu: Kukaan ei ilmeisesti lukenut Albertin tekstiä loppuun asti, tai ainakaan ymmärtänyt sitä.
   Luin loppuun, en ymmärtänyt.

   Lainaa

  49. Taittumaton ylioppilas 7.9.2023 21:04
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Vastasin etten halua, koska en tiedä kelpaako. Mulla on erittäin runsaat kuukautiset ja syön säännöllisesti rautaa, jotta rauta-arvot pysyisi siedettävällä tasolla.

   Lainaa

  50. Nuutunut kivi 7.9.2023 21:05
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Laura: Mun kaveri haluais luovuttaa verta, mutta hänelle oli sanottu että ei saa koska homoseksuaali. (Tää kaveri on siis onnellisesti naimisissa ja tauditon) Ärsyttää toi menneisyydestä jäänyt asenne että a) homomiehellä olisi todennäköisesti HIV ja b) heteroilla tai homonaisilla sitä [...]
   Kaikkilta luovuttajilta testataan jokakerta HIV, hepatiitti ja joku muu.

   Lainaa

  51. Ydinaseeton sika 7.9.2023 22:24
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Ennenkuin sain lapsen, luovutin aktiivisesti verta. Sit ku kävin synnytyksen jälkeen heti ku oli mahdollista, oli se viimeinen silaus rauta-arvojen romahdukseen. Kalliit hoidot ja rautainfuusio, jonka jälkeen olo ollut taas normaali. En enää uskalla luovuttaa vaikka haluaisinkin. Pelkään että rauta-arvot romahtaa taas. Se vie olon aika helvetilliseksi.

   Lainaa

  52. Lasitettu sorsa 7.9.2023 22:31
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Ällöttävä maito: Jotkut myös haluavat boikotoida Veripalvelua. Sehän MYY veren sairaaloille. Se on bisnestä. Ja muiden ihmisten pitää hyvää hyvyyttään antaa ilmaiseksi? Toinen syy on ollut tuo homofobia. Itse olen luovuttanut, mutta en mene enää. Rauta on ok, mutta verenpaineeni on niin alhainen, että jää [...]
   Itse olen ihmetellyt, miten se voi joissain maissa toimia, että verenluovutuksesta maksetaan. Eikö akuutissa rahantarpeessa olevat valehtele siellä vastauksissaan (ei piikitettäven huumeiden käyttöä, yli 4kk ilman uutta seksikumppania/tatuointia jne) jotta pääsevät luovuttamaan?

   Lainaa

  53. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Ällöttävä maito: Jotkut myös haluavat boikotoida Veripalvelua. Sehän MYY veren sairaaloille. Se on bisnestä. Ja muiden ihmisten pitää hyvää hyvyyttään antaa ilmaiseksi? Toinen syy on ollut tuo homofobia. Itse olen luovuttanut, mutta en mene enää. Rauta on ok, mutta verenpaineeni on niin alhainen, että jää [...]
   Ei se veren käsittelykään Veripalvelulle ilmaista ole. Jos ne toimittaisivat veret sairaalaan ilmaiseksi niin millä sitten maksettaisiin työntekijöiden palkat, jääkaappien sähköt jne.?

   Lainaa

  54. Kouluttamaton muurahainen 8.9.2023 6:48
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Vuodatettu biisoni: On tietysti täysin oma asia luovuttaako verta mutta miten aktiivinen elämä estää sen? On niin kiireinen ettei ole ikinä aikaa?
   Jos esimerkiksi matkustelee paljon. Ulkomaanmatkasta pitää olla muistaakseni yli 6 kk, minulla ei ainakaan koskaan ole.

   Lainaa

  55. Tyytyväinen aprikoosi 8.9.2023 7:08
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Laura: Mun kaveri haluais luovuttaa verta, mutta hänelle oli sanottu että ei saa koska homoseksuaali. (Tää kaveri on siis onnellisesti naimisissa ja tauditon) Ärsyttää toi menneisyydestä jäänyt asenne että a) homomiehellä olisi todennäköisesti HIV ja b) heteroilla tai homonaisilla sitä [...]
   Veripalvelu kertoo sivullaan, että "Tällä hetkellä miesten välinen seksi aiheuttaa väliaikaisen neljän kuukauden rajoituksen verenluovutukselle. Jatkossa kyseinen rajoitus tulisi Veripalvelun ehdotuksen mukaisesti vain uuden tai useiden seksikumppanien kohdalla. Varoaikakäytäntö olisi siis sama kuin miesten ja naisten välisessä seksissä sekä naisten välisessä seksissä. Näin ollen miehen kanssa vakituisessa suhteessa elävä mies voisi jatkossa luovuttaa verta. Fimean uuden veripalvelutoiminnasta annettavan määräyksen on tarkoitus tulla voimaan syksyllä 2023."

   Lainaa

  56. Tyytyväinen aprikoosi 8.9.2023 7:16
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Tuore ilouutinen Fimealta: "Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on antanut 22.8.2023 uuden määräyksen veripalvelutoiminnasta. Uusi määräys 2/2023 tulee voimaan 1.10.2023, ja se on voimassa toistaiseksi. Määräyksen kohderyhmänä ovat veripalvelulaitokset ja verikeskukset. Määräyksessä muutetaan verenluovutuksen soveltuvuuskriteerejä niin, että väliaikainen verenluovutuskielto miesten välisen seksin jälkeen poistetaan. Seksi uuden, vaihtuneen tai usean seksikumppanin kanssa aiheuttaa henkilölle neljän kuukauden väliaikaisen verenluovutuskiellon."

   Lainaa

  57. TodellinenNero 8.9.2023 7:40
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Nyt on Albert tuomassa niin monta miestä suhteeseen, että toivottavasti edes joku niistä on töissä. Albert voi sitten tehdä kauppareissut, kun on autokin.

   Lainaa

  58. Luotettava mandariini 8.9.2023 8:27
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Valittu mestari: "Eli otan aika harvoin kännit." Uutiskuva kertoo toista.
   Ja Albertin oma teksti

   Lainaa

  59. Kunniaton kiivi 8.9.2023 9:11
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Lasitettu sorsa: Itse olen ihmetellyt, miten se voi joissain maissa toimia, että verenluovutuksesta maksetaan. Eikö akuutissa rahantarpeessa olevat valehtele siellä vastauksissaan (ei piikitettäven huumeiden käyttöä, yli 4kk ilman uutta seksikumppania/tatuointia jne) jotta pääsevät luovuttamaan?
   Eihän tuo olekaan ainoa vaihtoehto, että luovuttajille maksettaisiin.

   Lainaa

  60. Tajuton lehmä 8.9.2023 11:10
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Luotettava mandariini: Testasin voisinko luovuttaa verta. Oletin tuloksen olevan että voisin, sillä olen perusterve. Yllätyksekseni tulos oli, että en voi ainakaan tällä hetkellä. Olen ollut 6 kk sisällä ulkomailla, ja minulla on runsaat kuukautiset.
   Siis suurin osa maista ei aiheuta minkäänlaista luovutusestettä (siihen on erillinen listaus) ja joissain se on esim. 1kk :)

   Lainaa

  61. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Lasitettu sorsa: Itse olen ihmetellyt, miten se voi joissain maissa toimia, että verenluovutuksesta maksetaan. Eikö akuutissa rahantarpeessa olevat valehtele siellä vastauksissaan (ei piikitettäven huumeiden käyttöä, yli 4kk ilman uutta seksikumppania/tatuointia jne) jotta pääsevät luovuttamaan?
   Mulla on yksi amerikkalainen tuttu, joka hankki ainakin yhdessä välissä elantonsa siitä veriplasman luovutuksesta. Ihmettelen jos ei ollut kertaakaan mitään noista esteistä. Säälitti silti, että hän joutui tekemään jotain alimman palkkatason duuneja ennen sitä ja sitten vaihtoi siihen plasman luovutukseen, koska "helppoa rahaa, ei tarvitse raataa niinkuin töissä!".

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Mimmi: Ehkä aktiivinen seksielämä? Eikö siinä oo jotain rajoituksia koskien seksiä uusien kumppaneiden kanssa?
     Ei riitä, siinä on rajoituksia koskien seksiä ylipäätään, jos useampi mies sattuu paikalle. Ihan sama, vaikka nämä miehet olisivat menneet neitsyinä keskenään naimisiin ja olleet aina uskollisia, silti ei kelpaa.
     Mikä ottaa lievemmin sanoen pannuun, koska en itse pelkää verta enkä neuloja, ja edellisessä asuinpaikassa luovuttajaksi sovinkin -karenssia tuli vain _uusista_ kumppaneista, sukupuoli se ja sama. Joten minä, mieheni, ja yhteinen poikaystävä kaikki tyynni saatoimme luovuttaa verta, ja luovutimme, kun systeemi on ollut kasassa kohta vuosikymmenen, eikä kukaan ole sooloillut sen ulkopuolella. Toisaalta, jos mieheni kävisi vaikka säännöllisesti korkean riskin prostituoitujen luona niin ei haittaisi, kunhan viimeisimmästä oli yli 6 kk. Ja itse saisin luovuttaa vaikka heti, kunhan sanottu pro olisi naispuolinen. 
      Mutta eihän sellaista esinettä kuin uskollinen miespari ole olemassakaan, eiksja? Puskissa ne kaikki hakevat seuraa, ja darkroomeissa. Terveisin SPR.

   Lainaa

  63. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Tyytyväinen aprikoosi: Tuore ilouutinen Fimealta: "Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on antanut 22.8.2023 uuden määräyksen veripalvelutoiminnasta. Uusi määräys 2/2023 tulee voimaan 1.10.2023, ja se on voimassa toistaiseksi. Määräyksen kohderyhmänä ovat veripalvelulaitokset ja verikeskukset. Määräyksessä muutetaan [...]
     ..eli usea ei kelpaa edelleenkään. Mistä se tauti ilmestyisi, jos kaikki useista ovat puhtaita, ja suhde on ulkopuolisille suljettu? "Usea" ei tarkoita "vaihtuva".

   Lainaa

  64. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vähennetty marsu: Niin siinä käyn kun VTEC iskee yllättäen japsissa
   Ei oo veetekkiä mitsuissa.

   Lainaa

  65. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: Tuossa alemmassa kuvassa ei todennäköisesti ole sama auto, tai siihen on vaihdettu matalampi lintulauta ennen ulosajoa...
   Sama auto se on.

   Lainaa

  66. Tyydyttämätön rasvahappo 8.9.2023 23:51
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   "Pihlajalahden Sulkavantien ulosajossa epäillään rattijuopumusta – Loukkaantuneet olivat savonlinnalaisia, ja kolariauton epäillään olleen tehokas neliveto" Kävipä huono tuuri kun sattui justiin olla niin sekaisin ettei ajo onnistu.

   Lainaa

  67. Tulos: +7 (7 ääntä)
   karvaturpa: No joo. Mutta tuo vanha japanilaisauto on kyllä Lancer Evo. Tuon ikäluokan Evo on 25-35 tuhatta euroa. Tai ainakin oli ennen mälläystä. Muuten kyllä yhdyn mielipiteeseen "loistosaaliista"
   16tuhatta 😏

   Lainaa

  68. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pera: Sama auto se on.
   Sama auto t. Savonlinnalainen

   Lainaa

  69. Verkoton kotka 9.9.2023 15:28
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Vuohi: Ei se veren käsittelykään Veripalvelulle ilmaista ole. Jos ne toimittaisivat veret sairaalaan ilmaiseksi niin millä sitten maksettaisiin työntekijöiden palkat, jääkaappien sähköt jne.?
   Veripalvelu tekee miljoonien edestä voittoa palkkojen ja muiden kulujen jälkeen.

   Lainaa

  70. Esteetön maito 10.9.2023 1:35
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Lasitettu sorsa: Itse olen ihmetellyt, miten se voi joissain maissa toimia, että verenluovutuksesta maksetaan. Eikö akuutissa rahantarpeessa olevat valehtele siellä vastauksissaan (ei piikitettäven huumeiden käyttöä, yli 4kk ilman uutta seksikumppania/tatuointia jne) jotta pääsevät luovuttamaan?
   Maksetaan tai ei, toivon mukaan missään maassa ei homma toimi niin että luotetaan sokeasti ihmisten puheisiin, vaan ne huumeet ja taudit testataan.

   Lainaa

  71. Morbidi flamingo 10.9.2023 1:45
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Ydinaseeton sika: Ennenkuin sain lapsen, luovutin aktiivisesti verta. Sit ku kävin synnytyksen jälkeen heti ku oli mahdollista, oli se viimeinen silaus rauta-arvojen romahdukseen. Kalliit hoidot ja rautainfuusio, jonka jälkeen olo ollut taas normaali. En enää uskalla luovuttaa vaikka haluaisinkin. Pelkään että [...]
   Just tämä. Itsekin edelleen 3 vuoden jälkeen toivun siitä raudanpuuteanemiasta, jonka sain verenluovutusten jälkeen. Anemia korjattu siis jo aikoja sitten, mutta puutostila laukaisi paljon muitakin, kauaskantoisia sivuvaikutuksia, joita nyt sitten korjailen... Veripalvelun mukaan on täysin ok luovuttaa verta vaikka rautavarastot olisivat tyhjät. Todella vastuutonta ja olen katkera. Jos olisin tiennyt, en olisi luovuttanut.

   Lainaa

  72. Vinkeä sika 11.9.2023 11:52
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Tuli Simosta mieleen se, että yllättävän moni mies ei tiedä miltä naiset näyttää tietyn ikäisenä. Itse olen 28, ja usein veikkaillaan iäksi noin 21. Ilmeisesti Katinkin pitäisi olla harmaantuva ja ryppyinen kun on sentään jo, auta armias, kohta 50! Toki hajontaa on toiseenkin suuntaan, että ei ymmärretä ettei naiset näytä aina nuorilta. Jenkeissä tätä voi selittää kauneusleikkaukset, kun kaikki hyvätuloiset naiset on rypyttömiä ja ei-harmaantuneita, mutta Suomeenkin asti se ylettyy mm. sen kautta, että elokuvissa pariskunnan miesnäyttelijä usein on helposti 10 vuotta vanhempi kuin naisnäyttelijä, vaikka hahmot olisivat samanikäisiä (esim. Pirates of the Caribbean).

   Lainaa

  73. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Verkoton kotka: Veripalvelu tekee miljoonien edestä voittoa palkkojen ja muiden kulujen jälkeen.
   Ja entä sitten jos tekee? Lääkefirmatkin tekevät voittoa, boikotoitko myös apteekkia?

   Lainaa

  74. Rallikuski 12.9.2023 5:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Taisi kuski löytyä :D ei tainnut olla ammattikuski. Harmi kun kuullosti niin mukavalta mieheltä. :”) Verenluovutus: en luovuta koska taju lähtee jo verikokeestakin, en pystyisi.

   Lainaa

  75. Sulkeutunut kenguru 12.9.2023 9:58
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Nuutunut kivi: Luin loppuun, en ymmärtänyt.
   Viittaavat siihen kun Albert kertoo ettei juuri koskaan juo, mutta sitten onkin kännissä mällännyt autonsa. Minusta nää asiat ei sulje toisiaan pois. Juo harvoin, mut sit sen kerran kun joi, oli niin tyhmä että lähti autoilemaan. 
   Isompi moka useimpien mielestä onkin koko treffi-ilmoitus.  

   Lainaa

  76. Makaileva alokas 12.9.2023 10:01
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Vinkeä sika: Tuli Simosta mieleen se, että yllättävän moni mies ei tiedä miltä naiset näyttää tietyn ikäisenä. Itse olen 28, ja usein veikkaillaan iäksi noin 21. Ilmeisesti Katinkin pitäisi olla harmaantuva ja ryppyinen kun on sentään jo, auta armias, kohta 50! Toki hajontaa on toiseenkin suuntaan, että [...]
   Varsinkin ranskalaisissa elokuvissa näkee just tota! Elokuvan alussa katsot, että okei, sillä on parikymmentä vuotta nuorempi vaimo, mutta sitten selviääkin, että juonen mukaan ne on tavanneet yliopistossa ja ikäeroa on korkeintaan pari vuotta 🙈

   Lainaa

  77. Arvonen marsu 12.9.2023 12:27
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Verkoton kotka: Veripalvelu tekee miljoonien edestä voittoa palkkojen ja muiden kulujen jälkeen.
   Veripalvelun toiminta ei ole voittoa tavoittelevaa. Vuonna 2022 Veripalvelu teki lähes 13 miljoonaa tappiota.
   https://vuosikertomus.veripalvelu.fi/talous-ja-yhteiskuntavastuu/sisainen-tuloslaskelma.html

   Lainaa

  78. Tuomionvoipa varis 12.9.2023 15:06
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Vuohi: Ja entä sitten jos tekee? Lääkefirmatkin tekevät voittoa, boikotoitko myös apteekkia?
   Annatko itse ilmaiseksi tarveaineet apteekeille?

   Lainaa

  79. Nokkela huonekalu 12.9.2023 15:13
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Arvonen marsu: Veripalvelun toiminta ei ole voittoa tavoittelevaa. Vuonna 2022 Veripalvelu teki lähes 13 miljoonaa tappiota. vuosikertomus.veripalvelu.fi/talous-ja-yhteiskuntavastuu/sisainen-tuloslaskelma.html
   Liiketoiminnan muut kulut 21 428 598,28 tuollaisilla saadaan tulos näyttämään mitä halutaan. Mutta 2022 oli ensimmäinen tappiovuosi ainakin paperilla.

   Lainaa

  80. Pompöösi papaija 12.9.2023 15:15
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Veripalvelu saa ihmisiltä veren ilmaiseksi. Sen jälkeen se myy veren sairaaloille, joita samat ihmiset rahoittavat veroilla. Se nyt vaan on tyhmää maksaa siitä, että saa antaa jotain pois.

   Lainaa

  81. Työteliäs flamingo 12.9.2023 19:33
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Pesty hämähäkki: Etsiiköhän Simo kumppania, jolla veriteitse tarttuva tauti, kuten (arvelisin) itsellään?
   Ei kun Simppa on verenvuototautinen ja kaipaa lähitankkaajaa.

   Lainaa

  82. Himmeä koala 12.9.2023 20:25
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Esteetön maito: Maksetaan tai ei, toivon mukaan missään maassa ei homma toimi niin että luotetaan sokeasti ihmisten puheisiin, vaan ne huumeet ja taudit testataan.
   Ei se tautien testaaminen auta, jos tauti ei näy vielä kokeissa. Siksi se 4kk raja on olemassa. Huumeita ei edes Suomessa luovutetusta verestä testata.

   Lainaa

  83. Levoton kivi 13.9.2023 14:18
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kolhittu pupu: Kukaan ei ilmeisesti lukenut Albertin tekstiä loppuun asti, tai ainakaan ymmärtänyt sitä.
   Ei tosiaan ymmärtänyt.

   Lainaa

  84. Pöpipää vuohi 13.9.2023 20:46
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Miettikää että tälläsiä miehiä on oikeesti…

   Lainaa

  85. Nuutunut kivi 14.9.2023 19:52
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Morbidi flamingo: Just tämä. Itsekin edelleen 3 vuoden jälkeen toivun siitä raudanpuuteanemiasta, jonka sain verenluovutusten jälkeen. Anemia korjattu siis jo aikoja sitten, mutta puutostila laukaisi paljon muitakin, kauaskantoisia sivuvaikutuksia, joita nyt sitten korjailen... Veripalvelun mukaan on täysin ok luovuttaa verta vaikka [...]
   Veripalvelu ei testaa luovuttajien rautavarastoja (ferritiini) vaan mittaa vain hemoglobiinin. Nämä voivat poiketa toisistaan paljonkin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, deitti, ikä, kolari, kuva, onnettomuus, sairaus, seuranhaku, ulosajo, veripalvelu