Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 119

Mieheni käytti lastamme julkisessa vessassa! Ylireagoinko?
Vanhempainilta, osa 119

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suomennettu hamsteri 15.8.2023 0:07
   Tulos: -135 (279 ääntä)
   Minä ainakin neuvoisin tyttäreni käymään kotona vessassa. Pitkä aika on viisi vuotta käydä julkisessa vessassa.

   Lainaa

  2. Ylittämätön karjalanpiirakka 15.8.2023 0:20
   Tulos: +558 (570 ääntä)
   Housuunko sen lapsen pitäisi tarpeensa tehdä? Vai keskelle katua ihmisvilinään? Jos vessassa ei ketään muuta ollut niin miksi siellä ei voisi käydä? Yllättäen joku äityli taas vähän ylireagoi...

   Lainaa

  3. Erääntynyt kauris 15.8.2023 0:43
   Tulos: +459 (471 ääntä)
   Teitkö riittävästi? Tuo mitä taksikuski teki oli jo enempi kuin 95% muista ohikulkijoista tekee? Mitä siinä olisi voinut enempi tehdä? Jättää taksi bussipysäkille ja lähteä pinkomaan lapsen perään? Kuten tossa jo mainittiin niin enempi se saattaisi säikäyttää. Sitä paitsi lapset on nopeita juoksemaan, ei välttämättä kuka sattuu taksikuski edes perässä pysyisi. Ja mitä sitten jos saisi kiinni? Huutava lapsi setämiehen hallussa? No, ainakin jeparit joku soittaisi. Lopputuloksena toki se että lapselle saattaisi löytyä koti. Ja joku tekee lasun.

   Lainaa

  4. Tuhti rätti 15.8.2023 1:15
   Tulos: +89 (111 ääntä)
   Olen myös istunut tuollaisessa lapsen kyyditykseen tarkoitetussa istuimessa ja sehän kiinnitettiin ohjaustankoon. Sisko istui takana tarakalla selkä menosuuntaan, mutta molemmat ollaan hengissä edelleen.

   Lainaa

  5. Riskaabeli raadonsyöjä 15.8.2023 1:24
   Tulos: -103 (125 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Housuunko sen lapsen pitäisi tarpeensa tehdä? Vai keskelle katua ihmisvilinään? Jos vessassa ei ketään muuta ollut niin miksi siellä ei voisi käydä? Yllättäen joku äityli taas vähän ylireagoi...
   Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen?
   Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli laittaa talvella pussi taskuun ja lämmittää kättä pussin kanssa. Äipälle löytyis siis mahdollisesti iloa matkalla bussipysäkille, umpihangessa, pienen saavutuksista? 
   "Hienosti, kiitos, lämmittää äidin kättä ja mieltä! Neuvolan jälkeen saat vielä lisää Vi-Sibliniä niin jaksetaan kaikki kotiin <3"

   Lainaa

  6. Riskaabeli raadonsyöjä 15.8.2023 1:29
   Tulos: -52 (56 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   ...se Hauska-pussi siis perhetutun kättä taskussa lämmitti, voi jeesus kristus 🙆🏼

   Lainaa

  7. Uskomaton vaatekappale 15.8.2023 2:04
   Tulos: +70 (80 ääntä)
   Tuhti rätti: Olen myös istunut tuollaisessa lapsen kyyditykseen tarkoitetussa istuimessa ja sehän kiinnitettiin ohjaustankoon. Sisko istui takana tarakalla selkä menosuuntaan, mutta molemmat ollaan hengissä edelleen.
   Nykyisin taitaa olla laittomia tommoiset, pitää olla aika paljon suojia noissa. Monella onkin niitä pyöräkärryjä missä jälkikasvu voi turvallisesti matkustaa. Muistan kyllä itsekin olleeni tarakalla naama menosuuntaan metallirakenteisessa istuimessa missä oli jokin pehmuste istuimena ja siinä metallikehikossa muoviseksi pinnoitettu kangaspala selkänojana. Ajat ovat muuttuneet.

   Lainaa

  8. Tulos: +67 (113 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   ..................mitä?

   Lainaa

  9. Siveetön minkki 15.8.2023 2:29
   Tulos: +54 (196 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Housuunko sen lapsen pitäisi tarpeensa tehdä? Vai keskelle katua ihmisvilinään? Jos vessassa ei ketään muuta ollut niin miksi siellä ei voisi käydä? Yllättäen joku äityli taas vähän ylireagoi...
   Noin pieni lapsi voisi toki pienen hädän toimittaa pusikkoon jos jotain semmoista sattuisi olemaan lähellä. Kyllä ihmisvilinä ymmärtäisi.

   Lainaa

  10. Taskulämmin meduusa 15.8.2023 2:47
   Tulos: -30 (108 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   V*ttu oot sekaisin.

   Lainaa

  11. Tulos: +204 (218 ääntä)
   Nimetön; Kyllä, ylireagoit. Lapsesi varmaan vanhempana kulkee kouluunkin taksilla, koska dösässä/ metrossa/ spårassa saattaa olla sotkuista. Muista myös kääriä pumpuliin ennen matkaa.

   Lainaa

  12. Pesty hämähäkki 15.8.2023 5:44
   Tulos: +74 (182 ääntä)
   Siveetön minkki: Noin pieni lapsi voisi toki pienen hädän toimittaa pusikkoon jos jotain semmoista sattuisi olemaan lähellä. Kyllä ihmisvilinä ymmärtäisi.
   Entä jos pusikossa istahtaa käytetyn neulan päälle? 😱

   Lainaa

  13. Kelloton kettu 15.8.2023 6:10
   Tulos: +156 (212 ääntä)
   Tuhti rätti: Olen myös istunut tuollaisessa lapsen kyyditykseen tarkoitetussa istuimessa ja sehän kiinnitettiin ohjaustankoon. Sisko istui takana tarakalla selkä menosuuntaan, mutta molemmat ollaan hengissä edelleen.
   Onpa hienoa että selvisitte! Mä taas samanlaisessa virityksessä olin kolarissa, ja sain niin pahan tällin että kuolin. Tiedän, harvinaistahan tää on että me ”vanhojen hyvien aikojen” ”turvallisuus”käytäntöjen takia kuolleet tälleet netissä kommentoidaan, mutta mun kohdalla valtiollinen tilastointikeskus päätti, että ei tarvi mennä tuonpuoleiseen vaan saan jäädä varoittavaksi esimerkiksi haahuilemaan maan päälle.

   Lainaa

  14. Kouluttamaton muurahainen 15.8.2023 6:57
   Tulos: +145 (165 ääntä)
   Kelloton kettu: Onpa hienoa että selvisitte! Mä taas samanlaisessa virityksessä olin kolarissa, ja sain niin pahan tällin että kuolin. Tiedän, harvinaistahan tää on että me ”vanhojen hyvien aikojen” ”turvallisuus”käytäntöjen takia kuolleet tälleet netissä kommentoidaan, mutta mun kohdalla valtiollinen tilastointikeskus päätti, että [...]
   Minua myös hieman ärsyttää, kun näihin "näin on aina ennenkin tehty" -kommentteihin tulee vain eloon jääneiltä kommentteja. Tietenkin, jos otantana on eloon jääneet, niin kaikki ovat jääneet eloon. Ja jos otantana on vielä vammautumattomat, niin on selvää, ettei kukaan ole vammautunut. Mitä tulee tuohon istuimeen, niin en ole ihan vakuuttunut, että sen elämääpelastava vaikutus on kuitenkaan kovin iso. Jos pyöräillessä tulee peräänajo niin kovaa, että lapsen niska retkahtaa vakavasti, on luultavasti muitakin ongelmia, jotka koskisivat myös uudemmassa istuimessa olevia.

   Lainaa

  15. Kilokalori 15.8.2023 7:11
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minua myös hieman ärsyttää, kun näihin "näin on aina ennenkin tehty" -kommentteihin tulee vain eloon jääneiltä kommentteja. Tietenkin, jos otantana on eloon jääneet, niin kaikki ovat jääneet eloon. Ja jos otantana on vielä vammautumattomat, niin on selvää, ettei kukaan ole vammautunut. Mitä tulee tuohon istuimeen, [...]
   Ei nuo 60-70-luvun lastenistuimet olleet turvaistuimia. Ne oli _istuimia_ joilla tenava saatiin pyörän päälle mukaan kätevästi ja koko kauppamatka sujui kävelemättä. Turvallisuus tuli vasta joskus 80-luvulla mukaan ajatteluun. Esim. se niskatuki, ja jalkatila niin ettei tenava saa varpaitaan muljuteltua pyörivien pinnojen sekaan. Ja turvavyöt ettei lapsi hyppää vauhdissa pois.

   Lainaa

  16. Itseasiassa 15.8.2023 7:21
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Muovisia lastenistuimia ei ole kauaa ollut... Olen syntynyt 80-luvun alussa ja istunut lapsena tuollaisessa, ei se ihan eilen ollut. Tuo metallinen versio on varmaan silloin ollut uusinta uutta ja hirveän kätevä, kun lapsi on pysynyt edes kyydissä. Mutta muutakin voi sattua, itse olen nähnyt tapauksen kun lapsi oli tarakalla ja onnistui tunkemaan vauhdissa jalkansa pinnojen väliin. Sairaalareissu siitä tuli.

   Lainaa

  17. Tulos: +115 (125 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Minua myös hieman ärsyttää, kun näihin "näin on aina ennenkin tehty" -kommentteihin tulee vain eloon jääneiltä kommentteja. Tietenkin, jos otantana on eloon jääneet, niin kaikki ovat jääneet eloon. Ja jos otantana on vielä vammautumattomat, niin on selvää, ettei kukaan ole vammautunut. Mitä tulee tuohon istuimeen, [...]
   Olin tulossa sanomaan ihan samaa. Aika harvan vempaimen kuolleisuusprosentti on 100, joten aina on joku elossa kertomassa "no minäkin mutta mitään ei koskaan sattunut". Teillä vain sattui olemaan onnea matkassa ja pyörän ajaja tai joku liikenteen seassa ei töpännyt. Vahinkoja sattuu aina jollekulle, ihan mitä tahansa tekee, ja siksi on hyvä varautua siihen ettei lopputulema ole kuolema. Kun autoihin tuli pakollisiksi turvavyöt, vammautumislukemat kolareissa nousivat hurjasti. Ihmiset olivat valmiita syyttämään turvavöitä vammatumista, vaikka niissä ylimääräisissä vammautumistapauksissa kolaroija oli oikeasti välttynyt kuolemalta turvavyön ansiosta. Minäkin lapsena sain pyöriä auton takapenkillä ilman turvavöitä, ja olen täällä kertomassa siitä kuinka edelleen olen elossa, mutta aivan varmasti joku toinen muksu ei ole.

   Lainaa

  18. Katkaistu mestari 15.8.2023 8:53
   Tulos: +34 (60 ääntä)
   Pissautin pikkupoikani puistoon, joska kehotuksesta huolimatta unohtunut ennen lähtöä kotona ja oltiin menossa veneeseen. Kaks mummummua näki eitä tuumannut mitään. Ei jääny traumoja kelleen. Veneestä pissaamisesta olis varmaan jotain jäänytkin ku tuuli heiluttaa ympäriinsä.

   Lainaa

  19. Halukas etana 15.8.2023 9:06
   Tulos: +78 (98 ääntä)
   Katkaistu mestari: Pissautin pikkupoikani puistoon, joska kehotuksesta huolimatta unohtunut ennen lähtöä kotona ja oltiin menossa veneeseen. Kaks mummummua näki eitä tuumannut mitään. Ei jääny traumoja kelleen. Veneestä pissaamisesta olis varmaan jotain jäänytkin ku tuuli heiluttaa ympäriinsä.
   Joo ei jää traumoja kenellekään lapsen puskapissasta. Mutta kysymys on olisitko vienyt lapsen julkiseen vessaan, jos sellainen olisi ollut vieressä? Mielestäni vastuutonta olla käyttämättä vessaa, jos sellainen on lähettyvillä, vai pissaako lapsi kotonakin puskaan vessan sijaan? Ne vihreät on sotkuisia, mutta täysin käyttökelpoisia.

   Lainaa

  20. Tulos: +103 (113 ääntä)
   Siveetön minkki: Noin pieni lapsi voisi toki pienen hädän toimittaa pusikkoon jos jotain semmoista sattuisi olemaan lähellä. Kyllä ihmisvilinä ymmärtäisi.
   Mutta miksi pitäis kun kerta vieressä on vessa?

   Lainaa

  21. Vehmas kotieläin 15.8.2023 9:11
   Tulos: +71 (81 ääntä)
   Katkaistu mestari: Pissautin pikkupoikani puistoon, joska kehotuksesta huolimatta unohtunut ennen lähtöä kotona ja oltiin menossa veneeseen. Kaks mummummua näki eitä tuumannut mitään. Ei jääny traumoja kelleen. Veneestä pissaamisesta olis varmaan jotain jäänytkin ku tuuli heiluttaa ympäriinsä.
   Poikalasten käyttäminen puskapissalla onkin ihan kätevää. Toisin on tyttöjen kanssa... Molemmista kokemusta, niin kyllä tytön kanssa on yleensä pyritty löytämään se vessa, vaikka olisi miten nuhjuinen.

   Lainaa

  22. Luodinkestävä lihapiirakka 15.8.2023 9:15
   Tulos: +55 (67 ääntä)
   Tuhti rätti: Olen myös istunut tuollaisessa lapsen kyyditykseen tarkoitetussa istuimessa ja sehän kiinnitettiin ohjaustankoon. Sisko istui takana tarakalla selkä menosuuntaan, mutta molemmat ollaan hengissä edelleen.
   Oispa kiva saada kommenttia niiltä kuolleilta, kun vaan hengissä selvinneet täällä hehkuttaa.

   Lainaa

  23. Tulos: +97 (103 ääntä)
   Piikkihuoneet sitä ja tätä öyhöti öyhöti, mutta katsokaas kun ne on jo täällä, ne vaan on naamioitu vessoiksi ja uffin sovituskopeiksi. Esim läheisen kirjaston vessa pysyisi paljon siistimpänä ja varmaan sinne koppiinkin pääsis nopeammin kun olis piikkihuoneet ihan varta vasten eikä narkomaanien tarttis käydä mitä kummemmissa paikoissa snaguilla. Nyt koko kaupunki on käyttöhuone. Ihan sama. Mä lähen kaljalle.

   Lainaa

  24. Ikivanha susi 15.8.2023 10:06
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Akrasia: Mutta miksi pitäis kun kerta vieressä on vessa?
   Jos lapsen äiti on kieltänyt vihreät vessat.

   Lainaa

  25. Ikivanha susi 15.8.2023 10:10
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Vehmas kotieläin: Poikalasten käyttäminen puskapissalla onkin ihan kätevää. Toisin on tyttöjen kanssa... Molemmista kokemusta, niin kyllä tytön kanssa on yleensä pyritty löytämään se vessa, vaikka olisi miten nuhjuinen.
   Ei siitä kukaan suutu jos edes vähän on viheraluetta mihin se pissa imeytyy. Eikä sitä lasta tarvitse sinne syvälle piikkipensaaseen työntää, pieni näkösuoja on kiva muttei pakollinen. Pojille toki helpompaa, tytöt voivat tosiaan jo itsekin vaatia seiniä ympärille. Näin siis hätätilassa ettei tarvi housuun kusta. Vessa kuin vessa aina paras.

   Lainaa

  26. Tulos: +30 (46 ääntä)
   Erääntynyt kauris: Teitkö riittävästi? Tuo mitä taksikuski teki oli jo enempi kuin 95% muista ohikulkijoista tekee? Mitä siinä olisi voinut enempi tehdä? Jättää taksi bussipysäkille ja lähteä pinkomaan lapsen perään? Kuten tossa jo mainittiin niin enempi se saattaisi säikäyttää. Sitä paitsi lapset on nopeita [...]
   Vaikeahan tohon on kommentoida, kun ei tiedä lapsen ikää ja tilannetta. Jos kyseessä olisi 2-3 vuotias, niin juoksisin perään ja nappaisin kyytiin, koska sen ikäinen on todennäköisesti täysin eksyksissä. Ekaluokkalaisesta en sitten tiedä, miten reagoisin. Se, että olenko töissä vai vapaa-ajalla ei kuitenkaan vaikuttaisi päätökseen, mitä tekisin lapsen hyväksi. Ei ne duunit niin tärkeitä kuitenkaan ole.

   Lainaa

  27. It's a deal 15.8.2023 10:47
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   "Survivorship bias" on erittäin vahva, kun tilastoidaan esim. kissojen vammautumista eri kerroksista pudotessa. Tosi harva vie kuolleen kissan eläinlääkäriin vammojen tarkistukseen. Ja jumankauta että pelotti Kilokalorin kuvailemassa istuimessa mennä mutkiin täysin varmana, että jalka lipeää pinnojen väliin.

   Lainaa

  28. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Halukas etana: Joo ei jää traumoja kenellekään lapsen puskapissasta. Mutta kysymys on olisitko vienyt lapsen julkiseen vessaan, jos sellainen olisi ollut vieressä? Mielestäni vastuutonta olla käyttämättä vessaa, jos sellainen on lähettyvillä, vai pissaako lapsi kotonakin puskaan vessan sijaan? Ne vihreät on sotkuisia, mutta täysin käyttökelpoisia.
   Tämä sotkuisuuskin riippuu hieman vihreän vessan sijainnista. Osa niistä tosissaan on niin järkyttävässä kunnossa, etten ehkä itsekään veisi lasta sinne, mutta suurin osa on ihan jees, ja osa tosi siistejä. Seurasaaressa näin ehkä siisteimmän vihreän vessan ikinä. Vihreitä vessoja itse paljon käyttävänä en nyt hätääntyisi siitä sotkuisuudesta liikaa, ihan samassa kondiksessa kuin useimmat muutkin yleiset vessat. Myös taapero ollut mukana, useimmiten kyllä vaunuissa istuen.
   Helsingin Dallapen puistossa ja Brahen kentän vieressä oleviin vessoihin en menisi mistään hinnasta. Ne on aika pahassa kunnossa. Niin pahassa, että koko se vessa Dallapen puistossa vietiin lopulta pois.

   Lainaa

  29. Mahtaileva poro 15.8.2023 11:11
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   -x-x-: Vaikeahan tohon on kommentoida, kun ei tiedä lapsen ikää ja tilannetta. Jos kyseessä olisi 2-3 vuotias, niin juoksisin perään ja nappaisin kyytiin, koska sen ikäinen on todennäköisesti täysin eksyksissä. Ekaluokkalaisesta en sitten tiedä, miten reagoisin. Se, että olenko töissä vai vapaa-ajalla ei kuitenkaan [...]
   Totta että ikä ratkaisee. Taaperot ei pakoon pääse eikä niiden todellakaan pitäisi olla bussipysäkillä. Eskari-ikäinen ehkä jo saa liikkua lyhyitä matkoja itsekin, puhumattakaan koululaisista. Toki voi olla sattunut jotain, esim. pyörä varastettu, kiusattu tms. että itkettää.
   Arvaisin että taksikuski olisi voinut jättää auton siihen jos kyseessä olisi tosi pieni lapsi.

   Lainaa

  30. Maanalainen satuhahmo 15.8.2023 11:32
   Tulos: -44 (56 ääntä)
   Vähän järkytyin kommenteista siihen, että veisivät lapsen mihin tahansa sotkuiseen vessaan, mutta lukemalla selvisi kommentoijilla olevankin aika erikoinen näkemys sotkusta. Itse en tosiaan veisi lasta mihinkään läävään varsinkaan, kun en itse aikuisenakaan suostu menemään niihin mitkä lainehtii kusessa ja ripulissa, vähän vielä verta seinillä ja teräesineitä mausteena. Jos joskus on tarkoitus joku seksitauti (erityisesti HIV) saada, en nyt haluaisi kuitenkaan kaikkia muita tulehduksia ja tauteja siihen samaan syssyyn.

   Lainaa

  31. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: Vähän järkytyin kommenteista siihen, että veisivät lapsen mihin tahansa sotkuiseen vessaan, mutta lukemalla selvisi kommentoijilla olevankin aika erikoinen näkemys sotkusta. Itse en tosiaan veisi lasta mihinkään läävään varsinkaan, kun en itse aikuisenakaan suostu menemään niihin mitkä [...]
     No en ole vihreää vessaa nähnyt, joka "lainehtisi kusessa ja ripulissa" -kyllä ne siivotaan. Äitylin ongelma taisi olla ihan se, että narkkarit piikittävät niissä -mutta kuten joku ylläoleva sanoikin, narkkari on saattanut piikittää Oodin vessoissa, Uffin sovituskopeissa, ja kaikkialla muuallakin, mikä on ihmisten ilmoilla mutta missä on näkösuoja. Toisaalta erityiset piikityshuoneet olisivat hyvät, ettei porukan tarvitsisi venailla jalat ristissä, kun joku hoitaa ihan muita asioita, mutta toisaalta ei siitä piikityksestä tule mitään puolen metrin saastakerrosta joka pinnalle. Vessan kokoisessa tilassa käytetyn neulan kyllä näkee, enemmän huolestuttaisi, että sellaisia saattaa tosiaan olla puskassa, ja sitä sitten ei näe. 
     Nimimerkki "Itseasiassa"; minäkin synnyin kasarin alussa, ja oli oranssi muovikaukalo istuimena kyllä, en ole koskaan tuollaista metalliviritystä nähnyt?

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ylittämätön karjalanpiirakka: Housuunko sen lapsen pitäisi tarpeensa tehdä? Vai keskelle katua ihmisvilinään? Jos vessassa ei ketään muuta ollut niin miksi siellä ei voisi käydä? Yllättäen joku äityli taas vähän ylireagoi...
   Oulussa puolusteltiin taksikuskia joka kusi terveyskeskuksen parkkipaikalla "hätä ei lue lakia".

   Lainaa

  33. Kouluttamaton muurahainen 15.8.2023 12:36
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Kilokalori: Ei nuo 60-70-luvun lastenistuimet olleet turvaistuimia. Ne oli _istuimia_ joilla tenava saatiin pyörän päälle mukaan kätevästi ja koko kauppamatka sujui kävelemättä. Turvallisuus tuli vasta joskus 80-luvulla mukaan ajatteluun. Esim. se niskatuki, ja jalkatila niin ettei tenava saa varpaitaan muljuteltua pyörivien pinnojen sekaan. Ja turvavyöt ettei lapsi hyppää vauhdissa pois.
   Lähinnä tarkoitin kommentin siihen peräänajotilanteeseen. Jos auto ajaa polkupyörän perään niin voimakkaasti, että niska nytkähtää vakavasti, niin eiköhän siinä huonosti käy istuimesta riippumatta. En minä lapseani tuollaisessa kuljettaisi, mutta syy ei ole peräänajoriski.

   Lainaa

  34. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Kivi:   No en ole vihreää vessaa nähnyt, joka "lainehtisi kusessa ja ripulissa" -kyllä ne siivotaan. Äitylin ongelma taisi olla ihan se, että narkkarit piikittävät niissä -mutta kuten joku ylläoleva sanoikin, narkkari on saattanut piikittää Oodin vessoissa, Uffin sovituskopeissa, ja kaikkialla muuallakin, mikä on ihmisten [...]
   Ei siitä puolen metrin saastakerrosta tule, mutta joskus olen nähnyt kivat veriroiskeet esim. katossa ja seinissä ja koska joku on sählännyt neulan kanssa ja vetänyt varmaan sitä sisältöä eestaas. Sellaisesta vessasta käännyn kyllä takaisin ulos ja pissaan mieluummin puskaan.

   Lainaa

  35. Maksukyvytön sateenvarjo 15.8.2023 13:53
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: Vähän järkytyin kommenteista siihen, että veisivät lapsen mihin tahansa sotkuiseen vessaan, mutta lukemalla selvisi kommentoijilla olevankin aika erikoinen näkemys sotkusta. Itse en tosiaan veisi lasta mihinkään läävään varsinkaan, kun en itse aikuisenakaan suostu menemään niihin mitkä [...]
   Ei taida hirveän montaa tuollaista vessaa Suomessa olla, jos festareita ei lasketa. Yleisissä vessoissa saattaa vähän kuselle haista ja lattiat olla tahmeita, mutta ei ole vielä kertaakaan tullut vastaan verta ja ripulia pitkin seiniä ja piikkejä lattiat täynnä.

   Lainaa

  36. Jakoon laitettu tyyny 15.8.2023 14:31
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Pikkulapsen käsitys "tosi sotkuisesta" riippuu aika lailla siitä mihin on kotona tottunut. Jos äiti on kovakin siivousintoilija, se voi tarkoitaa vessassa olleen kuraiset kengänjäljet ja pari lattialla pyörivää käsipaperia.

   Lainaa

  37. Tulos: -8 (20 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   Lääkkeet auttavat vain, jos ne otetaan.

   Lainaa

  38. Tulos: -12 (18 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   Lääkkeet auttavat vain, jos ne otetaan.

   Lainaa

  39. Tulos: -49 (61 ääntä)
   Höpö: Piikkihuoneet sitä ja tätä öyhöti öyhöti, mutta katsokaas kun ne on jo täällä, ne vaan on naamioitu vessoiksi ja uffin sovituskopeiksi. Esim läheisen kirjaston vessa pysyisi paljon siistimpänä ja varmaan sinne koppiinkin pääsis nopeammin kun olis piikkihuoneet ihan varta vasten eikä [...]
   Ikään kuin ensimmäinenkään narkki lopettaisi siellä kirjaston vessassa ja uffin sovituskopissa piikittämisen sen vuoksi että jossakin päin kaupunkia on veronmaksajien kustantama yksi piikityshuone LISÄÄ rakennettuna? XDXD

   Lainaa

  40. Alistettu kirsikka 15.8.2023 15:33
   Tulos: +11 (25 ääntä)
   Kivi:   No en ole vihreää vessaa nähnyt, joka "lainehtisi kusessa ja ripulissa" -kyllä ne siivotaan. Äitylin ongelma taisi olla ihan se, että narkkarit piikittävät niissä -mutta kuten joku ylläoleva sanoikin, narkkari on saattanut piikittää Oodin vessoissa, Uffin sovituskopeissa, ja kaikkialla muuallakin, mikä on ihmisten [...]
   En tiedä "vihreistä vessoista" mitään, mut kyllä kuule on tässäkin kaupungissa sellaisia, minne en itse menisi ikinä enkä lapsia todellakaan veisi. Viimeksi taisin käväistä katsomassa, olisiko yhtä siivottu, mutta ripuliviirut kopin seinällä sai kääntymään todella nopeasti poispäin...

   Lainaa

  41. Murea tiikeri 15.8.2023 18:36
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   Maanalainen satuhahmo: Vähän järkytyin kommenteista siihen, että veisivät lapsen mihin tahansa sotkuiseen vessaan, mutta lukemalla selvisi kommentoijilla olevankin aika erikoinen näkemys sotkusta. Itse en tosiaan veisi lasta mihinkään läävään varsinkaan, kun en itse aikuisenakaan suostu menemään niihin mitkä [...]
   Ei sinne vessaan ole tarkoitus mennä hinkkaamaan limakalvojaan pitkin kaikkia mahdollisia pintoja, vaan ihan suorittamaan toimitusta vaan. Kyllä lapsikin osaa pissata nuolematta pöntönreunaa, varsinkin jos isä on mukana auttamassa.

   Lainaa

  42. Nuutunut kivi 15.8.2023 19:09
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Halukas etana: Joo ei jää traumoja kenellekään lapsen puskapissasta. Mutta kysymys on olisitko vienyt lapsen julkiseen vessaan, jos sellainen olisi ollut vieressä? Mielestäni vastuutonta olla käyttämättä vessaa, jos sellainen on lähettyvillä, vai pissaako lapsi kotonakin puskaan vessan sijaan? Ne vihreät on sotkuisia, mutta täysin käyttökelpoisia.
   Meillä ainakin lapsia kehotettiin kesäisin pissimään pihalle. Mutta me nyt asutaankin täällä susirajan takana.

   Lainaa

  43. Timmi makkara 15.8.2023 21:40
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kivi:   No en ole vihreää vessaa nähnyt, joka "lainehtisi kusessa ja ripulissa" -kyllä ne siivotaan. Äitylin ongelma taisi olla ihan se, että narkkarit piikittävät niissä -mutta kuten joku ylläoleva sanoikin, narkkari on saattanut piikittää Oodin vessoissa, Uffin sovituskopeissa, ja kaikkialla muuallakin, mikä on ihmisten [...]
   Ei hitsi, oliko sullakin oranssi? Meillä oli myös, lie ollut joku muotiväri. Kasarin alun toukka minäkin.

   Lainaa

  44. Huoleton muurahainen 15.8.2023 23:05
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Kilokalori: Ei nuo 60-70-luvun lastenistuimet olleet turvaistuimia. Ne oli _istuimia_ joilla tenava saatiin pyörän päälle mukaan kätevästi ja koko kauppamatka sujui kävelemättä. Turvallisuus tuli vasta joskus 80-luvulla mukaan ajatteluun. Esim. se niskatuki, ja jalkatila niin ettei tenava saa varpaitaan muljuteltua pyörivien pinnojen sekaan. Ja turvavyöt ettei lapsi hyppää vauhdissa pois.
   Aikoinaan näki paljon naisten polkupyörissä hamesuojia. Esti myös takana istuvan lapsen jalkojen pinnojen väliin joutumista. Oli usein jotain virkattua verkkoa, tms. Taisi vähentyä 80-luvun alussa. Ehkä olivat "vanhanaikaisen" näköisiä, tai voi johtua hameen käytön vähenemisestäkin. Ja siitä, että tuli niitä muovisia lastenistuimia.

   Lainaa

  45. Mittava sankari 16.8.2023 8:31
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   Tosta lopputekstistä en tiedä, mutta Kiina -kommentti pitää paikkaansa. Paitsi että Kiinassa on ollut tapana käyttää pienillä lapsilla halkiohousuja, jolloin ulos pissaaminen käy kätevästi. Kiinassa myös vessajuttuihin suhtaudutaan paljon mutkattomammin kuin Suomessa. Viitisen vuotta sitten olin vaihto-opiskelemassa, eikä päivää eitteikö olisi ainakaan muutamaa lasta nähnyt pissatettavan esimerkiksi viemärin kannen päällä. Asuin vähän pienemmässä kaupungissa lähellä Shanghaita. Koulussakin meillä oli kyykkyvessa, jossa oli ikäänkuin yksi pitkä ränni jonka päällä oli sitten vessakopit

   Lainaa

  46. Likempi biisoni 16.8.2023 9:12
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nimi: Ei siitä puolen metrin saastakerrosta tule, mutta joskus olen nähnyt kivat veriroiskeet esim. katossa ja seinissä ja koska joku on sählännyt neulan kanssa ja vetänyt varmaan sitä sisältöä eestaas. Sellaisesta vessasta käännyn kyllä takaisin ulos ja pissaan mieluummin puskaan.
   Oliko ne roiskeet signeerattu neulalla vai mistä tiedät roiskeiden alkuperän?  Itse oon auttanut yhden julkisen vessan siivoamisessa veriroiskeista, kun kaveri oli saanut terassilla turpiinsa ja mennyt siistimään ja paikkailemaan itseään kotimatkalla olevaan vessaan. Itseäni on ällöttänyt muutama käytetty terveysside erinäisissä vessoissa, mitkä ilmeisti roskiksen etäisen sijainnin takia on ankkuroitu esim. lavuaarin kylkeen tai wc-paperitelineeseen ja unohdettu siihen. Eniten huolehtisin koskettavien pintojen kunnollisesta siivouksesta, vähiten terveysriski ne kuivat roiskeet katossa on...

   Lainaa

  47. Muikea Mastodontti 16.8.2023 16:00
   Tulos: -26 (26 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Luin jostain, että Kiinassa vetävät lapselta vaan housuja edestä ja roikottavat kadulle, että voivat tehdä tarpeensa. En tiiä mut mulle ois ihan ok, kunhan pussit (Bioska, Hauska, tai uusi lanseeraus Laiska) olis messissä ja omistaja korjaisi jätteet lähimpään roskikseen? Perhetuttu aikanaan hehkutti, miten kiva oli [...]
   Jahas meillä on nyt MrÄllö II...

   Lainaa

  48. Retro viinirypäle 16.8.2023 17:31
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tommoisia ne ennen oli. Samankaltaisessa sitä on itsekin istuttu: https://www.tori.fi/uusimaa/Retro_lastenistuin_116135586.htm?ca=3&w=3 . Tossa on vielä ruskea/keltainen vaihtoehto suoraan 70-luvun värikartasta: https://www.tori.fi/uusimaa/Lastenistuin_retro_115571704.htm?ca=3&w=3 . Nämä sai siis myös tankoon naama kuskia kohti. Melko hurja kuljetus kun kaksi tommoista istuinta lapsi kyydissä ja ostoskassit ohjaustangossa.

   Lainaa

  49. Tilattava tuhatjalkainen 16.8.2023 21:13
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Halukas etana: Joo ei jää traumoja kenellekään lapsen puskapissasta. Mutta kysymys on olisitko vienyt lapsen julkiseen vessaan, jos sellainen olisi ollut vieressä? Mielestäni vastuutonta olla käyttämättä vessaa, jos sellainen on lähettyvillä, vai pissaako lapsi kotonakin puskaan vessan sijaan? Ne vihreät on sotkuisia, mutta täysin käyttökelpoisia.
   Vastaan kysymykseen: pissaa. Lapsi todellakin pissaa mieluummin pihalle pusikkoon, kuin menee 3m:n päähän sisälle vessaan. 
   T. Poikalasten äiti. Itse patistan lapset aina vessaan, mutta turhaan. 

   Lainaa

  50. Sirpa-Jukka Laamanen-Paarmanen 17.8.2023 4:26
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   -x-x-: Vaikeahan tohon on kommentoida, kun ei tiedä lapsen ikää ja tilannetta. Jos kyseessä olisi 2-3 vuotias, niin juoksisin perään ja nappaisin kyytiin, koska sen ikäinen on todennäköisesti täysin eksyksissä. Ekaluokkalaisesta en sitten tiedä, miten reagoisin. Se, että olenko töissä vai vapaa-ajalla ei kuitenkaan [...]
   Muistaakseni kertoi pysähtyneen ja yrittäneen vilkuilla ympärilleen, että minne se nyt ehti tästä livistää. Suurin osa kommentoijista ymmärsi jutun juonen, mutta vinkujathan ne nyt näkee aina kaikessa pahaa. Joku tais vissiin ihan kirjottaa, että olisi pitäny jättää se taksi siihen paikkaan ja lähteä etsimällä etsimään sitä tenavaa. Kuski myös kertoi, että oli juossut asuinalueen suuntaan, että eiköhän tuo kotiinsa kuitenkin siitä vilkkaan tien kupeesta lopulta kipittänyt. Ja perkele on sitä itsekin tullut istuttua vaikka minkälaisissa viritelmissä pyörän kyydissä pienenä. Nykyajan lumihiutaleet on aina huutamassa hoosiannaa kaikesta mahdollisesta kun hyvä jos ovat itse edes vielä päässeet vaipoistaan.

   Lainaa

  51. Heijastuva järvisieni 17.8.2023 6:52
   Tulos: -26 (32 ääntä)
   Tilattava tuhatjalkainen: Vastaan kysymykseen: pissaa. Lapsi todellakin pissaa mieluummin pihalle pusikkoon, kuin menee 3m:n päähän sisälle vessaan. T. Poikalasten äiti. Itse patistan lapset aina vessaan, mutta turhaan. 
   Siis SINUN lapsi pissaa mieluummin... Älä viitsi yleistää.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mikä on hermoistuin? /s

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussipysäkki, istuin, kuva, lapset, niska, polkupyörä, selkä, taksikuski, tuki, turvaistuin, vanha, vessa, wc