Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Näin saat maitoa

Ota yhteyttä, jos tunnistat itsesi. Olet huippu!
Näin saat maitoa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suomennettu hamsteri 8.8.2023 0:12
   Tulos: +584 (588 ääntä)
   Aikansa kun tuota maitoväittelyä luki, niin ehti jo unohtaa päivityksen alkuperäisen aiheen. Että voi joillain olla pätemisen tarve.

   Lainaa

  2. Motivoiva näyttelijä 8.8.2023 0:58
   Tulos: +873 (877 ääntä)
   Entisenä asiakaspalvelijana pakko sanoa, että tuo ajatus kahvin tarjoamisesta on huono. Iskemistarkoituksessa lähestyvät asiakkaat aiheuttaa yleensä vain kiusallisia ja epämukavia tilanteita ihmiselle joka yrittää vain tehdä siellä työtään. Jos ei ole koskaan ollut nuori nainen tekemässä asiakaspalvelutyötä, ei varmasti voi edes kuvitella kuinka monet miehet väärinkäsittää ystävällisyyden ja hymyilyn (joka kuuluu työhön) merkkinä kiinnostuksesta. Jos on ihan pakko jotenkin tehdä aloite, niin anna vaikka oma numerosi sille myyjälle niin että hän saa itse päättää ottaako yhteyttä sinuun, älä pakota mitään yhteistä kahvihetkeä toisen työajalla ja -paikalla, se ei ole koskaan neutraali asetelma.

   Lainaa

  3. Epäröivä herne 8.8.2023 0:59
   Tulos: -58 (178 ääntä)
   itse asiassa monien vatsat kestää paremmin juuriki tilamaitoa, entä kaupan….

   Lainaa

  4. Häiritsevä kirahvi 8.8.2023 1:05
   Tulos: +121 (143 ääntä)
   Menee sinne nesteelle ja aloittaa jutun tämän henkilön kanssa niin selviää nopeasti kiinnostaako. Ei toi some huutelu mielestäni ainakaan nosta mahdollisuuksia.

   Lainaa

  5. traumcity 8.8.2023 1:08
   Tulos: -170 (210 ääntä)
   Tulikin tuosta Nesteen myyjästä mieleeni, että uroslinnut on usein paljon tyhmemmän näköisiä mitä naaraat. Sellainen lintu miellyttää omaa silmää paljon enemmän, jolla on yksivärinen untuvapuku, tai sitten jotain vähän eri sävyä voi olla esim pyrstö ja siivet. Ajattoman klassinen ja tyylikäs look. Uroslinnuilla kaikenlaisia shokkivärejä, ja mitä kaikkea ne tekee? Hyppii ja tanssii, yrittää tehdä tyttösorsaan. Tai anteeksi! Nykyään ei oo varmaan OK sanoa enää tyttösorsa, joten pelkkä sorsa se on. Hienoksi menee suomen kieli taas. Kauheita tollaset värit eläimellä. Sitä paitsi lintu joka ei lennä etelään on ihan saatanan tyhmä.

   Lainaa

  6. Vyölaukkuun pukeutunut vuohi 8.8.2023 1:16
   Tulos: +126 (138 ääntä)
   No ainakin tuossa kerrottiin mistä sanonta "kerman kuorinta" tulee, että jos muuta ei tuosta väittelystä opi niin ainakin sen.

   Lainaa

  7. Riskaabeli raadonsyöjä 8.8.2023 1:30
   Tulos: +65 (75 ääntä)
   Mummi sanoi 89-luvulla rasvatonta maitoa kurriksi. Nyt valkeni, mistä se sana tuli.

   Lainaa

  8. Ohimenevä siili 8.8.2023 1:35
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Tuosta onkin hyvä mennä sille ihastuttavalle kassatyöntekijälle kertomaan maidoista. Eiköhän sillä pitäisi jo alkuun päästä.

   Lainaa

  9. Apua tarvitseva rakki 8.8.2023 1:52
   Tulos: +48 (112 ääntä)
   Ohimenevä siili: Tuosta onkin hyvä mennä sille ihastuttavalle kassatyöntekijälle kertomaan maidoista. Eiköhän sillä pitäisi jo alkuun päästä.
   Eikös Wiskarin Artulla ole aiheesta biisikin? Jos kahviin saisi?

   Lainaa

  10. Tyyris pomelo 8.8.2023 3:01
   Tulos: -81 (83 ääntä)
   hetkeen lukenu yhtä kooma tier paskaa kuin toi totaalisen yhdentekevä länkytys maidosta. cuck-tonilta puuttuu itsekunnioitus ja maitolänkyiltä itsekritiikki

   Lainaa

  11. Konstikas panda 8.8.2023 3:48
   Tulos: +106 (120 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Mummi sanoi 89-luvulla rasvatonta maitoa kurriksi. Nyt valkeni, mistä se sana tuli.
   Kurriksi sitä on meillä päin kutsuttu vielä ihan tässä 2000-luvulla. En ihan täysin tiedä miksi, eikä tämä päivitys kyllä minulle selventänyt asiaa ollenkaan.

   Lainaa

  12. Suonensisäinen lokki 8.8.2023 6:25
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Konstikas panda: Kurriksi sitä on meillä päin kutsuttu vielä ihan tässä 2000-luvulla. En ihan täysin tiedä miksi, eikä tämä päivitys kyllä minulle selventänyt asiaa ollenkaan.
   Kuorittu maito eli kurri.
   Sille on monta muutakin sanaa, mutta kurri lienee yleisin. Ovat varmaan eri murteissa.
   Kurrista minäkin puhun. Ja mies taas ei koskaan ollut sanaa kuullut

   Lainaa

  13. Kasapäin koala 8.8.2023 6:40
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Konstikas panda: Kurriksi sitä on meillä päin kutsuttu vielä ihan tässä 2000-luvulla. En ihan täysin tiedä miksi, eikä tämä päivitys kyllä minulle selventänyt asiaa ollenkaan.
   Koska kurri on se alkuperäinen nimitys maidolle, josta on poistettu rasva. Siinä on (tai ainakin oli) vaan vähän negatiivinen kaiku ja myy paremmin, kun myydään rasvattomana maitona…

   Lainaa

  14. Tulos: +159 (165 ääntä)
   Mutta tiesittekö, että raakamaidon voi jättää seisomaan ja ottaa sitten päältä kerman pois? Ja mitä pidempään sitä maitoa kuorii, sitä rasvattomampaa siitä tulee?

   Lainaa

  15. Asfaltoitu ampiainen 8.8.2023 8:17
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Jonnet ei muista, mutta Mikko Alatalo lauloi jo 70-luvulla: "Ja kun kerman päältä kuorit, joudut kurria separoimaan".

   Lainaa

  16. Tulos: +2 (44 ääntä)
   Epäröivä herne: itse asiassa monien vatsat kestää paremmin juuriki tilamaitoa, entä kaupan….
   Tämä liittyy vissiin pastörointiin, se ei kaikille käy. Äidilleni tilamaito käy ja myös esim monet ulkomaiset jäätelöt käy vaikka kotimaiset normilaktoosiset ei, ulkomailla (esim.belgia) käyttävät käsittääkseni muita keinoja kuin pastörointi, homogenointi ehkä? Asiasta mitään varsinaisesti ymmärtämättä, muuttuuko se laktoosin rakenne ehkä sitten käsittelyssä eri lailla tms...

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Häiritsevä kirahvi: Menee sinne nesteelle ja aloittaa jutun tämän henkilön kanssa niin selviää nopeasti kiinnostaako. Ei toi some huutelu mielestäni ainakaan nosta mahdollisuuksia.
   Niinpä, varsinkin kun selvästi käy siellä usein.

   Lainaa

  18. Tulos: +41 (65 ääntä)
   traumcity: Tulikin tuosta Nesteen myyjästä mieleeni, että uroslinnut on usein paljon tyhmemmän näköisiä mitä naaraat. Sellainen lintu miellyttää omaa silmää paljon enemmän, jolla on yksivärinen untuvapuku, tai sitten jotain vähän eri sävyä voi olla esim pyrstö ja siivet. Ajattoman klassinen ja tyylikäs [...]
   Olisit vaan pysynyt poissa

   Lainaa

  19. Tulos: +36 (52 ääntä)
   Epäröivä herne: itse asiassa monien vatsat kestää paremmin juuriki tilamaitoa, entä kaupan….
   Entä

   Lainaa

  20. Mietteliäs kani 8.8.2023 9:22
   Tulos: +6 (36 ääntä)
   traumcity: Tulikin tuosta Nesteen myyjästä mieleeni, että uroslinnut on usein paljon tyhmemmän näköisiä mitä naaraat. Sellainen lintu miellyttää omaa silmää paljon enemmän, jolla on yksivärinen untuvapuku, tai sitten jotain vähän eri sävyä voi olla esim pyrstö ja siivet. Ajattoman klassinen ja tyylikäs [...]
   Onpa kummallista että kerrankin meinasin olla traumcityn kanssa samaa mieltä! Onneksi hän pelasti tilanteen alkamalla horista, että nykyään ei muka ole ok sanoa tyttösorsa, niin pääsi takaisin typerysten kastiin :)

   Lainaa

  21. jukkapalmu 8.8.2023 9:53
   Tulos: -19 (47 ääntä)
   tsufeet.... :(

   Lainaa

  22. Joidenkin mielestä varis 8.8.2023 9:56
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Kuorittu maito eli kurri. Sille on monta muutakin sanaa, mutta kurri lienee yleisin. Ovat varmaan eri murteissa. Kurrista minäkin puhun. Ja mies taas ei koskaan ollut sanaa kuullut
   Monien mielestä selänne on parempi kuin kurri.

   Lainaa

  23. Nenäkäs kolibri 8.8.2023 10:26
   Tulos: -119 (127 ääntä)
   Motivoiva näyttelijä: Entisenä asiakaspalvelijana pakko sanoa, että tuo ajatus kahvin tarjoamisesta on huono. Iskemistarkoituksessa lähestyvät asiakkaat aiheuttaa yleensä vain kiusallisia ja epämukavia tilanteita ihmiselle joka yrittää vain tehdä siellä työtään. Jos ei ole koskaan ollut nuori nainen tekemässä [...]
   Aika kaupunkilegendaa. Työskentelin kauppojen kassoilla ikävuodet 18-23, toisten samanikäisten nuorten naisten kanssa, enkä nähnyt ikinä mitään iskevien miesten tulvaa omalla enkä muiden kohdalla. Ennemmin setämiehet olivat äkäisiä, ja yleisin tervehdys heiltä oli "yks pussi". Onkohan luettu liikaa internettiä siellä päässä, jos luulet tuollaisen olevan suomessa yleinenkin ilmiö?

   Lainaa

  24. Parantumaton kuormaeläin 8.8.2023 10:57
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Nanne: Tämä liittyy vissiin pastörointiin, se ei kaikille käy. Äidilleni tilamaito käy ja myös esim monet ulkomaiset jäätelöt käy vaikka kotimaiset normilaktoosiset ei, ulkomailla (esim.belgia) käyttävät käsittääkseni muita keinoja kuin pastörointi, homogenointi ehkä? Asiasta mitään varsinaisesti ymmärtämättä, muuttuuko se laktoosin rakenne ehkä sitten käsittelyssä eri lailla tms...
   Homogenointi ja pastörointi ei vastaa toisiaan. Pastöroinnissa maito hetkellisesti kuumennetaan, jotta haitalliset mikrobit kuolevat. Homogenointi tarkoittaa rasvan pilkkomista, esimerkiksi luomumaidossa sitä ei ole tehty ja siksi rasva nousee pinnalle. Nimenomaan homogenoitu maito saattaa aiheuttaa joillekin vatsavaivoja, vaikka ei olisi muuten maidolle vasta-aiheita. Pastöroinnilla en tiedä olevan vastaavaa vaikutusta.

   Lainaa

  25. Tulos: +109 (119 ääntä)
   Sitten ihmetellään miten asiakaspalvelijat on tympeitä, kun kaikenmaailman Tonit munat huurussa tulkitsee arkisen sosiaalisen kanssakäymisen flirtiksi. Tollaisen kirjoittaminen someen ei ole söpöä, vaan vitun outoa. Elämä ei ole romanttinen komedia. Antakaa ihmisten olla rauhassa töissä. 💜💜

   Lainaa

  26. Tulos: +7 (33 ääntä)
   Kasapäin koala: Koska kurri on se alkuperäinen nimitys maidolle, josta on poistettu rasva. Siinä on (tai ainakin oli) vaan vähän negatiivinen kaiku ja myy paremmin, kun myydään rasvattomana maitona…
     Joo, ainakin oman isoäitini puheessa "kurri" oli sopivaa sianruoaksi, ja ilmeisesti sitä siihen käytettiinkin. Käy tavallaan järkeen -kun ei ollut meijeriä eikä edes jääkaappia, maito säilöttiin suolattuna voina ihmisten syötäväksi. Kurrilla ei oikein mitään tehnyt. Mummi oli aivan kauhuissaan, kun vanhempamme antoivat meille kurria (kaupan rasvatonta maitoa) tai suorastaan ruokajuomaksi vettä -on hassua ajatella, kun ajattelee mikä nykyään katsotaan terveelliseksi, että omana elinaikanani on vielä ollut ihmisiä, joiden mielestä ellei syötä lapsilleen voissa paistettua läskiä kerman kera, jos suinkin vain on varaa, ei rakasta heitä. ...tai no, onhan sitä nykyäänkin porukkaa jotka saavat sätkyn koulujen kasvisruokapäivistä ja muusta sellaisesta, vaikka Suomen lasten terveysongelmana ei todellakaan enää ole aliravitsemus. =7
     Mutta tosiaan myyjille ei pitäisi alkaa työaikana jutella henkilökohtaisia; heidän on pakko olla ystävällisen kohtelias eivätkä he pääse tilanteesta pois. Väärinymmärrys syntyy varmasti. Kannatan ylläpostanneen nimimerkin ideaa jättää oma numero, myyjä voi sitten soittaa vapaa-ajalla, jos haluaa. Ja olla koskaan mainitsematta asiaa, jos myyjä ei soita. Tai miksei voisi huudella puskaradiossa; eihän siitä voi haittaa olla?

   Lainaa

  27. Uponnut poro 8.8.2023 13:54
   Tulos: -33 (55 ääntä)
   Omaol: Sitten ihmetellään miten asiakaspalvelijat on tympeitä, kun kaikenmaailman Tonit munat huurussa tulkitsee arkisen sosiaalisen kanssakäymisen flirtiksi. Tollaisen kirjoittaminen someen ei ole söpöä, vaan vitun outoa. Elämä ei ole romanttinen komedia. Antakaa ihmisten olla rauhassa töissä. 💜💜
   Eihän tuosta käy ilmi että se olisi tulkinnut mitään flirtiksi. Luetunymmärtäminen.

   Lainaa

  28. Tulos: +62 (64 ääntä)
   Uskomatonta että noilla alkuspekseillä riita koskikin maitoa.

   Lainaa

  29. Huono leopardi 8.8.2023 17:10
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Joidenkin mielestä varis: Monien mielestä selänne on parempi kuin kurri.
   Ja oli aikoinaan maitomainoksessakin, vaikka nimen puolesta Kurriahan sitä olisi pitänyt käyttää.

   Lainaa

  30. Lievä kärppä 8.8.2023 22:40
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Nenäkäs kolibri: Aika kaupunkilegendaa. Työskentelin kauppojen kassoilla ikävuodet 18-23, toisten samanikäisten nuorten naisten kanssa, enkä nähnyt ikinä mitään iskevien miesten tulvaa omalla enkä muiden kohdalla. Ennemmin setämiehet olivat äkäisiä, ja yleisin tervehdys heiltä oli "yks pussi". Onkohan luettu liikaa internettiä siellä päässä, jos luulet tuollaisen olevan suomessa yleinenkin ilmiö?
   No, kyllä minua yritettiin pokailla ihan huolella. Mitä vastaat asiakkaalle, joka jättää vaimon autoon, tulee takaisin sisälle ja pyytää myyjää viikonlopuksi luokseen kun vaimo on pois. Yksi vanhempi mies kävi todela monta kertaa ja viimeisellä kerralla tavalkaan kosi. Kyllä sitä vain oli. Nykyään saa onneksi olla rauhassa, sen verran kilometrit näkyvät.

   Lainaa

  31. Työläs ahven 9.8.2023 0:17
   Tulos: -6 (18 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Mummi sanoi 89-luvulla rasvatonta maitoa kurriksi. Nyt valkeni, mistä se sana tuli.
   Miten kukaan ei ole vielä huomauttanut mitään 89-luvusta? Jos kuitenkin vuonna 89 tai 80-luvulla.
   Noin. Minä huomautin.
   Tosin tajusin että puhelimella kirjoittaessa 0 saattaapi helposti mennä huti ja osua ysiin, joten ehkä kyseessä onkin inhimillinen virhe?

   Lainaa

  32. Puli paarma 9.8.2023 8:20
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   No kyllähän Tonikin haluaisi erotella kermaa nesteen myyjän kanssa!

   Lainaa

  33. Itseasiassa 9.8.2023 9:58
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Häiritsevä kirahvi: Menee sinne nesteelle ja aloittaa jutun tämän henkilön kanssa niin selviää nopeasti kiinnostaako. Ei toi some huutelu mielestäni ainakaan nosta mahdollisuuksia.
   Onhan toi vähän kriipiä. Lisäksi vielä tutut alkavat kysyä tuon somehuutelun nähtyään varman kaikilta Nesteen myyjiltä, onko tullut jo käytyä Tonin kanssa treffeillä. Nuorempana kyllä vitutti, kun aina oli joku kyselemässä rakkauselämästä, koska se oli varmaan ainoa asia mihin nuorten naisten piti tähdätä. Olla siis jatkuvasti käytössä ja tarjolla, yäk.

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 9.8.2023 21:00
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Konstikas panda: Kurriksi sitä on meillä päin kutsuttu vielä ihan tässä 2000-luvulla. En ihan täysin tiedä miksi, eikä tämä päivitys kyllä minulle selventänyt asiaa ollenkaan.
   Tankinpesuvettä se on.

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 9.8.2023 21:00
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Vaakku: Mutta tiesittekö, että raakamaidon voi jättää seisomaan ja ottaa sitten päältä kerman pois? Ja mitä pidempään sitä maitoa kuorii, sitä rasvattomampaa siitä tulee?
   Nyt kyllä narraat.

   Lainaa

  36. Liitoutunut lokki 9.8.2023 23:21
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   traumcity: Tulikin tuosta Nesteen myyjästä mieleeni, että uroslinnut on usein paljon tyhmemmän näköisiä mitä naaraat. Sellainen lintu miellyttää omaa silmää paljon enemmän, jolla on yksivärinen untuvapuku, tai sitten jotain vähän eri sävyä voi olla esim pyrstö ja siivet. Ajattoman klassinen ja tyylikäs [...]
   Yrittää tehdä sorsaan?! :""DDDD luoja tätä tyhmyyden määrää...

   Lainaa

  37. Näkymätön menninkäinen 12.8.2023 22:05
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Apua tarvitseva rakki: Eikös Wiskarin Artulla ole aiheesta biisikin? Jos kahviin saisi?
   Siinäpä semmoinen iskurepliikki että jos huumorintajut kohtaa niin saman tien naimisiin. Jos taas alkaa tulla nenästä verta niin sen voi tulkita pakeiksi :D

   Lainaa

  38. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Mä oon tosiaan toi Jenna ja itsellä juuri niin et mun sisko oli maitotilallinen. Eikä juotu omaa maitoa suoraan vaan valion tukkukaupasta se ostettiin. Ei kestänyt lasten eikä siskon maha.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Motivoiva näyttelijä: Entisenä asiakaspalvelijana pakko sanoa, että tuo ajatus kahvin tarjoamisesta on huono. Iskemistarkoituksessa lähestyvät asiakkaat aiheuttaa yleensä vain kiusallisia ja epämukavia tilanteita ihmiselle joka yrittää vain tehdä siellä työtään. Jos ei ole koskaan ollut nuori nainen tekemässä [...]
   Omat vanhemmat itse asiassa päätyivät yhteen juuri asiakaspalvelutilanteen takia... äiti tapasi isän ensi kertaa yläkerran naapurin kotona. Isä sai sitten selville, että äiti oli pankkivirkailija ja kävi pankissa paikan päällä, muka pyytämässä sanomalehteä lainaan työpaikkailmoitusten takia; hän palasi muutaman päivän jälkeen uudestaan ja pyysi äitiä elokuviin.
   Seurustelivat siinä kaksi vuotta ja sitten naimisiin v. 1986 (minä tulin kuvioihin v. 1988).

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Itselle myös kävisi mies, joka pyytäisi ulos työpaikalla... mutta olen kirjastovirkailija eivätkä ikäiseni miehet edes lue enää kirjoja. 🤷‍♀️

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kahvi, lehmänmaito, maito, maitotila, myyjä, neste